ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgizl-D0jsU0c5Hvc5gmK8hRmFIATKdqWcu8L4nTdyf6dl6zOfgRFyqNbG5q__TzYcK7P9XSWpayrP1kAPcZ1mZgFvE6i8T_VByZdvTELK8Ori39Xp4fqrPxvgu74lz8MGzyV_Nq4sMIYU/s400/Constantinoupolh.jpgΠΗΓΗ:www.xanthiblogs.gr

"Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης, Τρίτη 29 Μαΐου του 1453" ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΥ

"Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης, Τρίτη 29 Μαΐου του 1453"
"The fall of Constantinople"
520 X 230 cm, λάδι σε μουσαμά - oil on canvas, 1995          ΠΗΓΗ:www.iannisnikou.gr  

Άλωση της Πόλης, θρύλοι κα παραδόσεις

Τρίτη 29 Μαϊου: Οι Τούρκοι αρχίζουν την επίθεση από την πύλη του Αγ. Ρωμανού όπου το τείχος ήταν σχεδόν κατεστραμμένο. Οι πρώτες επιθέσεις αποκρούσθηκαν μετά από μάχη σώμα με σώμα στις οποίες ήταν παρόντες ο Ιουστινιάνης και ο Κων/νος. Σ' αυτή τη μάχη τραυματίστηκε ο Ιουστινιάνης και κατέφυγε στο Γαλατά.
ΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΗ: "Η κακή τύχη ηθέλησε και ελαβώθη ο καπετάνιος Γιουστουνιάς ( Ιουστινιάνης) με μια σαϊττέα εις τα σαγόνια και έτρεχε το αίμα εισέ όλο του το κορμί, και εσκιάχθη να μην αποθάνη, και δεν εμίλησε λόγον να βάλη άλλον εις τον τόπον του, μόνε άφησε τον πόλεμον καί έφυγε κρυφά, δια να μην τζακιστούνε οι σύντροφοι του. Και εμπήκανε οι εχθροί μέσα. Οπού αν ήθελε αφήσει άλλον εις τον τόπον τον, δεν ηθέλανε εμπή, οι εχθροί και ήθελε κρατεί τον πόλεμον και δεν ήθελε χάσει την χωράν, τόσο ότι ακόμα αντιστέκανε οι Ρωμαίοι και πολεμούσανε ανδρείως- και εσκλήρυνε πολλά ο πόλεμος. Και ο βασιλεύς, ωσάν· έμαθε ότι ελαβώθη ο καπετάνιος και έφυγε, τότε επήγαινε με αναστεναγμόν να τον ευρή, και ερωτά πού 'να τον ευρή. Και οι πολεμιστάόες, οι σύντροφοι του, επολεμούσανε χωρίς καπετάνιο. αμή αρχίσανε και αυτοί και άφηναν τον πόλεμον και εφεύγανε. Τότε επηρανε οι Τούρκοι θάρρος πολύ και οι Ρωμαίοι εόειλιάσανε πολλά. Και ετούτα εγίνισαν όιατίέφυγε ο καπετάνιος, οπού έκαμνε χρεία να στέκη και να πολεμά έως να αποθάνη εις την τιμήν του, και ήθελε όιόει θάρρος και των συντρόφων του, όιατί όλη η δύναμη του Τούρκου ήτανε εις εκείνην την μερέα. Και οι ελεεινοί Ρωμαίοι αμή ελιγοστεύανε και δεν ημπορουσανε να αντισταθούνε εισέ τόσο πλήθος Τούρκων". (Βαρβερινός κώδικας)

Η αποχώρηση του Ιουστινιάνη προκάλεσε σύγχυση και οι Τούρκοι άρχισαν να εισβάλλουν στην Πόλη κατά μάζες. Ακολούθησε η τελική αντίσταση κατά την οποία ο Κων/νος έπεσε πολεμώντας ως απλός στρατιώτης. Κι o καίσαρ, όταν άκουσε πώς έγινε πια το θέλημα του Θεού, επήγε στη μεγάλη εκκλησία, έπεσε και προσκύνησε ζητώντας έλεος από το Θεό κι άφεση αμαρτιών. Aποχαιρέτισε τον Πατριάρχη, όλο τον υπόλοιπο κλήρο, τη ρήγισσα, προσκύνησε σ' όλα τα σημεία κι εβγήκε από το ναό, πίσω εβόησε όλος ο κλήρος κι όλοι όσοι βρέθηκαν τότε εκεί, γυναίκες και παιδιά αμέτρητα τον ξεπροβόδισαν με θρήνους κι αναστεναγμούς, τόσο που έλεγες ότι η μεγάλη εκκλησία εσάλεψε από τον τόπο της, κι εμένα μου φαίνεται ότι ή βουή τους θα έφτασε κείνη τη στιγμή ίσαμε τον ουρανό. Καθώς έβγήκε από την εκκλησία είπε ένα μονό: "Όποιος θέλει να θυσιαστεί για τους ιερούς ναούς και την ορθόδοξη πίστη μας, ας με ακολουθήσει" και καβαλίκεψε το φαρί του κι ετράβηξε για τη Χρυσή Πύλη - εκεί ενόμισε ότι θα βρει τον άπιστο. Τον ακολούθησαν ως τρεις χιλιάδες πολεμιστές. Μπροστά στην πύλη είδαν πάρα πολλούς Τούρκους πού καρτερούσαν να πιάσουν τον καίσαρα. Τους εσκότωσαν όλους αυτούς. 'Έτσι ο καίσαρ έφτασε ίσαμε την πύλη, μα από τους πολλούς σκοτωμένους δεν ημπορούσε να προχωρήσει άλλο και πάλι βρέθηκαν μπροστά του άλλοι Τούρκοι κι έπολέμησαν και μ' αυτούς ως το θάνατο. Εκεί έπεσε ο ευσεβής καίσαρ Κωνσταντίνος υπέρ των ιερών ναών και της ορθοδοξίας, μήνας Μάιος, την 29η μέρα, αφού εσκότωσε με το χέρι του, όπως έλεγαν όσοι έμειναν ζωντανοί, πάνω από 600 Τούρκους, κι έτσι αλήθεψε ο χρησμός: "Με Κωνσταντίνο έγινε και πάλι με Κωνσταντίνο θ' αποθάνει". Γιατί οι αμαρτίες έρχεται ή ώρα και κρίνονται από το θεό και, καθώς λέγεται, οι κακουργίες κι οι ανομίες καταλύουν τους θρόνους των ισχυρών.

29η Μαϊου, 2:30 το μεσημέρι: Η χιλιόχρονη βυζαντινή αυτοκρατορία είχε καταλυθεί. Καμιάς πολιτείας η πτώση δεν θρηνήθηκε τόσο πολύ όσο της Πόλης του Ελληνισμού, επειδή ως το 1453 είχε παραμείνει το αδούλωτο προπύργιο του Βυζαντινού κράτους. Η αντίσταση των πολιορκουμένων μπροστά στους πολυάριθμους άπιστους για την πατρίδα και τη θρησκεία, έμεινε χαραγμένη στον υπόδουλο Ελληνισμό και δημιούργησε την εθνική συνείδηση στους 4 αιώνες σκλαβιάς. .... Οι Ελληνες μόλις διέτρεξε η φήμη πως έπεσε η Πόλη, άλλοι άρχισαν να τρέχουν προς το λιμάνι στα πλοία των Βενετσιάνων και των Γενοβέζων και καθώς ορμούσαν πολλοί πάνω στα πλοία βιαστικά και με ακαταστασία χάνονταν, γιατί βούλιαζαν τα πλοία. Και έγινε εκείνο που συνήθως γίνεται σε τέτοιες καταστάσεις. Με θόρυβο, φωνές και χωρίς καμιά τάξη έτρεχαν να σωθεί ο καθένας μέσα σε σύγχυση...
Ένα μεγάλο πλήθος άνδρες και γυναίκες, που όλο και μεγάλωνε από τους κυνηγημένους, στράφηκε προς τον πιο μεγάλο ναό της Πόλης, που ονομάζεται Αγια Σοφιά. Μαζεύτηκαν εδώ άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Σε λίγο όμως πιάστηκαν από τους Τούρκους χωρίς αντίσταση. Πολλοί άνδρες σκοτώθηκαν μέσα στο ναό από τους Τούρκους. Αλλοι πάλι σ' άλλα μέρη της Πόλης πήραν τους δρόμους χωρίς να ξέρουν για που. Σε λίγο άλλοι σκοτώθηκαν, άλλοι πιάστηκαν και πολλοί όμως από τους Ελληνες φάνηκαν γενναίοι αντιστάθηκαν και σκοτώθηκαν, για να μη δουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους σκλάβους.
"Σε όλη την Πόλη τίποτε άλλο δεν έβλεπες παρά αυτούς που σκότωναν και αυτούς που σκοτώνονταν αυτούς που κυνηγούσαν και κείνους που έφευγαν". Λαόνικος Χαλκοκονδύλης, "Απόδειξις ιστοριών" (μετάφραση). Ο λαός διέδιδε με το τραγούδι του το σκληρό μήνυμα ως θέλημα Θεού. Πηραν την πόλιν, πηραν την, πηραν τη Σαλονίκη, πηραν και την Αγία Σοφιά, το μέγα Μοναστήρι, που ειχε τριακόσια σήμαντρα κι εξήντα δυό καμπάνες κάθε καμπάνα και παπάς, κάθε παπάς και διάκος. Σιμά να βγουν τά άξια κι ο βασιλιάς του κόσμου φωνή τους ηρθ' εξ ουρανου κι απ' Αρχαγγέλου στόμα. Στις 2:30 το μεσημέρι η χιλιόχρονη Βυζαντινή Αυτοκρατορία το σύμβολο του Ελληνισμού και Χριστιανισμού, είχε καταλυθεί.

Η Λαϊκή μούσα θρηνεί για την άλωση της Πόλης: "Πάψετε το Χερουβικό, κι ας χαμηλώσουν τ' Άγια γιατί είναι θέλημα Θεού, η Πόλη να τουρκέψη". "Η Δέσποινα ταράχτηκε και δάκρυσαν οι εικόνες". Αλλά το γενναίο φρόνημα του έθνους με αισιοδοξία δηλώνει: "Σώπασε, κυρά Δέσποινα, μην κλαις και μη δακρύζης, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα' ναι". Θρήνος κλαυθμός και οδυρμός και στεναγμός και λύπη, Θλίψις απαραμύθητος έπεσεν τοις Ρωμαίοις. Εχάσασιν το σπίτιν τους, την Πόλιν την αγία, το θάρρος και το καύχημα και την απαντοχήν τους. Τις το 'πεν; Τις το μήνυσε; Πότε 'λθεν το μαντάτο; Καράβιν εκατέβαινε στα μέρη της Τενέδου και κάτεργον το υπάντησε, στέκει και αναρωτά το: -"Καράβιν, πόθεν έρκεσαι και πόθεν κατεβαίνεις;" -"Ερκομαι ακ τα' ανάθεμα κι εκ το βαρύν το σκότος, ακ την αστραποχάλαζην, ακ την ανεμοζάλην απέ την Πόλην έρχομαι την αστραποκαμένην. Εγώ γομάριν Δε βαστώ, αμέ μαντάτα φέρνω κακά δια τους χριστιανούς, πικρά και δολωμένα." (δημοτικό, απόσπασμα).
Παραδοσιακοί και θαυμαστοί θρύλοι, αναπτύχθηκαν γύρω από την άλωση της Πόλης, για να θρέψουν τις ελπίδες και το θάρρος του εθνους επί αιώνες. "ΠΑλι με ΧρΟνουΣ και καιροΥΣ" Όταν έπεσε η Κωνσταντινούπολη στους Τούρκους, ένα πουλί ανέλαβε να πάει ένα γραπτό μήνυμα στην Τραπεζούντα στην Χριστιανική Αυτοκρατορία του Ποντου για την Άλωση της Πόλης. Μόλις έφτασε εκεί πήγε κατευθείαν στη Μητρόπολη που λειτουργούσε ο Πατριάρχης και άφησε το χαρτί με το μήνυμα πάνω στην Άγια Τράπεζα. Κανείς δεν τολμούσε να πάει να διαβάσει το μήνυμα. Τότε πήγε ένα παλλικάρι, γιός μιας χήρας, και διάβασε το άσχημο μαντάτο "Πάρθεν η Πόλη, Πάρθεν η Ρωμανία". Το εκκλησίασμα και ο Πατριάρχης άρχισαν τον θρήνο, αλλά ο νέος τους απάντησε "Κι αν η Πόλη έπεσε, κι αν πάρθεν η Ρωμανία, πάλι με χρόνους και καιρούς, πάλι δικά μας θα' ναι". Πάρθεν η Ρωμανία Έναν πουλίν, καλόν πουλίν εβγαίν' από την Πόλην ουδέ στ' αμπέλια κόνεψεν ουδέ στα περιβόλια, επήγεν και-ν εκόνεψεν α σου Ηλί' τον κάστρον. Εσείξεν τ' έναν το φτερόν σο αίμα βουτεμένον, εσείξεν τ' άλλο το φτερόν, χαρτίν έχει γραμμένον, Ατό κανείς κι ανέγνωσεν, ουδ' ο μητροπολίτης έναν παιδίν, καλόν παιδίν, έρχεται κι αναγνώθει. Σίτ' αναγνώθ' σίτε κλαίγει, σίτε κρούει την καρδίαν. "Αλί εμάς και βάι εμάς, πάρθεν η Ρωμανία!" Μοιρολογούν τα εκκλησιάς, κλαίγνε τα μοναστήρια κι ο Γιάννες ο Χρυσόστομον κλαίει, δερνοκοπιέται, -Μη κλαίς, μη κλαίς Αϊ-Γιάννε μου, και δερνοκοπισκάσαι -Η Ρωμανία πέρασε, η Ρωμανία 'πάρθεν. -Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο. (Δημοτικό τραγούδι του Πόντου).
"ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΚΥΛΑΕΙ": Οι περισσότεροι τοπικοί θρύλοι για την άλωση της Κωνσταντινούπολης μοιάζουν σε ένα σημείο: όλοι δείχνουν ότι ο χρόνος σταμάτησε με την κατάληψη της ιερής πόλης της Ορθοδοξίας από τους άπιστους Τούρκους και ότι η τάξη στον κόσμο θα επανέλθει με την ανακατάληψη της Βασιλεύουσας από τους Έλληνες. Έτσι, και στην Ήπειρο υπάρχει μιααντίστοιχη λαϊκή δοξασία. Συγκεκριμένα, ένα πουλί φέρνει την αναγγελία της πτώσης της Πόλης σε μια ομάδα βοσκών που εκείνη τη στιγμή ποτίζουν τα κοπάδια τους σε ένα ποτάμι, Ο θρύλος λέει ότι στο άκουσμα της φοβερής είδησης τα νερά του ποταμίου σταμάτησαν να κυλάνε, αφού και το φυσικό στοιχείο θεώρησε ότι η πτώση της Κωνσταντινούπολης ήταν κάτι το ανήκουστο. Το ποτάμι θα συνεχίσει και πάλι να κυλάει, μόλις απελευθερωθεί η Πόλη, συνεχίζει ο λαϊκός θρύλος...

"ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ": Κάποιος καλόγερος είχε ψαρέψει σε ένα ποτάμι ψάρια και τα τηγάνιζε κοντά στην όχθη του ποταμού. Τη στιγμή εκείνη ακούστηκε από ένα πουλί το μήνυμα της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στους Τούρκους. Ο καλόγερος σάστισε και αμέσως τα μισοτηγανισμένα ψάρια πήδησαν από το τηγάνι και ξαναβρέθηκαν στο ποτάμι. Εκεί ζουν αιώνια μέχρι τη στιγμή της απελευθέρωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους, οπότε και θα ξαναβγούν για να συνεχιστεί το τηγάνισμα τους.

"Ο Πύργος της Βασιλοπούλας": Στα κάστρα του Διδυμότειχου ένας κυκλικός πύργος, ο ψηλότερος ονομάζεται "πύργος της βασιλοπούλας". Η παράδοση λέει πως κάποτε ο βασιλιάς διασκέδαζε κυνηγώντας και στη θέση του άφησε την κόρη του. Όταν τον ειδοποίησαν ότι έρχονται οι Τούρκοι είχε τόση εμπιστοσύνη στην οχυρότητα του κάστρου ώστε είπε: "αν σηκωθεί από τη χύτρα ο κόκορας και λαλήσει, θα πιστέψω ότι κυριεύτηκε η πόλη.". Οι Τούρκοι όμως χρησιμοποίησαν δόλο και έδειξαν το χρυσοκέντητο μαντήλι του βασιλιά στην κόρη του. Αυτή μόλις το είδε, τους παρέδωσε το κλειδί του κάστρου κι έγινε αιτία της άλωσης. Όταν κατάλαβε πως την ξεγέλασαν, δεν άντεξε την ντροπή και αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον πύργο. Από τότε ο πύργος λέγεται της βασιλοπούλας.

"0I ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ": Έ ναν από τους πύργους των τειχών της Πόλης τον υπεράσπιζαν τρία αδέρφια, άρχοντες Κρητικοί που πολεμούσαν με το μέρος των Βενετών (η Κρήτη τότε ήταν κάτω από την κυριαρχία των Βενετών). Μετά την πτώση της πόλης τα τρία αδέρφια και οι άντρες τους εξακολουθούσαν να πολεμούν και παρά τις λυσσώδεις προσπάθειες τους οι Τούρκοι δεν είχαν κατορθώσει να καταλάβουν τον πύργο. Για το περιστατικό αυτό ενημερώθηκε ο Σουλτάνος και εντυπωσιάστηκε από την παλικαριά τους. Αποφάσισε, λοιπόν, να τους επιτρέψει να φύγουν με ασφάλεια από τον πύργο και να πάρουν ένα καράβι με τους άντρες τους και να γυρίσουν στην Κρήτη. Πραγματικά η πρόταση του έγινε δεκτή με τη σκέψη ότι έπρεπε να μείνουν ζωντανοί για να πολεμήσουν να ξαναπάρουν τη Βασιλεύουσα πίσω από τους απίστους. Έτσι οι Κρητικοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο τους και ξεκίνησαν για το νησί τους. Το πλοίο δεν έφτασε ποτέ στην Κρήτη και ο θρύλος λέει ότι περιπλανιούνται αιώνια στο πέλαγος μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσει η μάχη για την ανακατάληψη της Πόλης από τους Έλληνες. Τότε το πλοίο των Κρητικών θα τους ξαναφέρει στην Κωνσταντινούπολη για να πάρουν και αυτοί μέρος στη μάχη και να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και το ελληνικό έθνος να ξανακερδίσει την Πόλη.

http://www.original21.com/TempIm/2008-1453.jpgΠΗΓΗ:www.original21.com

Κ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ 29 05 1453

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhnDZ6ZET54i51F3wS9uOAVEGqFEUyZqTF4_peIV8OSEUsf36cMz3C7q789i7SttLtZMG980j-3xoA8feSpGoRmvcPbSdCXWQgyPsTb6gaYyjvYB4U_p9dJhNm859H22ElZlffgpohZ_8/s1600/palaiologos+1453.jpg

29 ΜΑΙΟΥ 1453

http://paradeonfifth.org/gana/gana/images/stories/29_maiou_1453.jpg

Συρράξεις αλλοδαπών καθημερινά

Οι αιματηρός αγώνας για τον οικονομικό έλεγχο του κέντρου της Αθήνας είναι η κύρια αιτία, σύμφωνα με την Αστυνομία, για τις συχνές πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ ομάδων αλλοδαπών και για τις επιθέσεις, που έχουν κάνει κόλαση τη ζωή των επαγγελματιών και των κατοίκων.


Συρράξεις αλλοδαπών καθημερινά
Ακόμα και οι νόμιμοι αλλοδαποί, που έστησαν με κόπο κάποιες επιχειρήσεις στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, κάτω από το παλιό δημαρχείο και την ευρύτερη περιοχή, έχουν δυσανασχετήσει με όσα συμβαίνουν και αναζητούν διεξόδους.
Συρράξεις αλλοδαπών καθημερινά
«Βαποράκια», τοξικομανείς, ιερόδουλες και κυρίως παράνομοι μικροπωλητές μοιάζουν με καζάνι που βράζει, ενώ στην καθημερινή πάλη για μια γωνιά και για ένα καθαρό ή βρώμικο μεροκάματο, προστίθενται και τα εσωτερικά τους ζητήματα, επιδεινώνοντας την ήδη απελπιστική κατάσταση.
Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές η προχτεσινή άγρια συμπλοκή, στην οποία ενεπλάκησαν περίπου 200 άτομα, στη διασταύρωση Σοφοκλέους και Μενάνδρου. Δεκατρία άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό», όταν αντίπαλες ομάδες Μπαγκλαντεσιανών συγκρούστηκαν με λοστούς, ρόπαλα, πέτρες, μέχρι και με αυτοσχέδια ακόντια.
Από τα στοιχεία που είχαν προκύψει μέχρι χθες, η συμπλοκή αποδίδεται σε πολιτικές και παραταξιακές διαφορές μεταξύ των αλλοδαπών από το Μπαγκλαντές, όπου την περασμένη Κυριακή έγιναν και οι εθνικές εκλογές.
Οπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της μπαγκλαντεσιανής κοινότητας πήγαινε στα γραφεία, στην οδό Σοφοκλέους 41, για την παράδοση - παραλαβή, αλλά δέχτηκε επίθεση με μαχαίρια, ρόπαλα, καδρόνια και άλλα αντικείμενα από περίπου 15 ομοεθνείς του, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους δικούς του. Σε λίγη ώρα οι συμπλοκές επεκτάθηκαν στην πλατεία Θεάτρου, την πλατεία Κουμουνδούρου και τα γύρω στενά. Στο επεισόδιο όμως πήραν μέρος και άτομα από άλλες εθνικότητες.
Οι περισσότεροι από τους συμπλεκόμενους εξαφανίστηκαν μόλις είδαν τους αστυνομικούς. Ωστόσο κατά την επιχείρηση που ακολούθησε στην περιοχή συνελήφθησαν έξι άτομα (δύο από το Μπαγκλαντές, δύο Παλαιστίνιοι και δύο Αλγερινοί), οι οποίοι μαζί με τους 13 τραυματίες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια σύρραξη στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Οι προηγούμενες συμπλοκές αφορούσαν κυρίως το ποιος θα επικρατήσει στο εμπόριο ναρκωτικών που οργιάζει, ή το παραεμπόριο, ενώ τελευταία υπήρξαν διαδοχικές επιθέσεις από Αφγανούς σε καταστήματα Πακιστανών.
Ο αττικάρχης, υποστράτηγος Γρηγόρης Μπαλάκος, μιλώντας χθες στο «Εθνος» υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα συγκρούσεων για φυλετικές, εθνικές ή θρησκευτικές διαμάχες, ενώ δεν έχουν διαμορφωθεί φυλετικά γκέτο. Τα επεισόδια έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με οικονομικής φύσεως ζητήματα και μια διαρκή κόντρα για τον έλεγχο περιοχών, του εμπορίου, αλλά και συναλλαγές και διαμάχες για ναρκωτικά, πορνεία και άλλες παράνομες δοσοληψίες.
Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις Αφγανών εναντίον Πακιστανών, ο αττικάρχης τις αποδίδει στο γεγονός ότι οι Πακιστανοί έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό και ανοίγουν συνεχώς μαγαζιά, καταλαμβάνοντας όλο και μεγαλύτερο χώρο στο ήδη περιορισμένο περιβάλλον, κάτι που προκαλεί αντιδράσεις.
Συμπλοκή και χθέςΤο σίριαλ των συμπλοκών μεταξύ αλλοδαπών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας συνεχίσθηκε και χθες το απόγευμα. Oπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ομάδες ατόμων από χώρες της Ασίας συνεπλάκησαν γύρω στις 7 στην οδό Γερανίου, στον αριθμό 17, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.
Στο σημείο μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πέτυχαν να διαλύσουν έγκαιρα τους συμπλεκόμενους και έτσι να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί. Από τον χώρο προσήχθησαν 10 άτομα, για τα οποία εξετάζεται η συμμετοχή τους στη συμπλοκή.
Κώστας Τομαράς  
ktom@pegasus.gr

Συντονισμένες επιχειρήσεις από την αστυνομία
Δεκάδες οι εξορμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., αλλά το πρόβλημα παραμένει
Με συντονισμένες επιχειρήσεις, η Αστυνομία προσπαθεί εδώ και τουλάχιστον πέντε μήνες να βάλει τάξη στο πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας, αλλά παρά την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, η κατάσταση παραμένει απογοητευτική.
Από την αρχή του χρόνου, Αστυνομία και δήμος έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες εξορμήσεις στο κέντρο.
Για παράδειγμα, έχουν εκκενωθεί, απολυμανθεί και σφραγιστεί περίπου 30 σπίτια, όπου έμεναν αλλοδαποί κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, ενώ το ΣΔΟΕ, με υποδείξεις της Ασφάλειας, έχει κάνει έφοδο σε 10 αποθήκες, όπου οι αλλοδαποί είχαν διάφορα προϊόντα που πουλούσαν παράνομα σε σεντόνια και πάγκους στην Αθήνα και έχει κατασχέσει μεγάλο όγκο εμπορευμάτων.
Επίσης έχει βάλει στο στόχαστρο ιδιοκτήτες σπιτιών που θησαυρίζουν παίρνοντας 10 ευρώ από κάθε αλλοδαπό, προκειμένου να τους αφήνουν να ζουν κατά δεκάδες ή και εκατοντάδες, σαν τα ποντίκια, στα συγκεκριμένα κτίρια, χρήματα που είναι προφανώς «μαύρα» και αφορολόγητα.
Οπως δήλωσε στο «Εθνος» ο αττικάρχης Γρηγόρης Μπαλάκος, έχει αλλάξει η εικόνα σε κάποιον βαθμό και κυρίως σε ό,τι αφορά την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με τις παράνομες Αφρικανές ιερόδουλες και το παραεμπόριο.
Ομως οι στοχευμένες δράσεις της Αστυνομίας δεν επαρκούν για να μεταβληθεί η περιοχή σε μια ανθρώπινη πόλη.
Οι στόχοι Οι ενέργειες της Αστυνομίας εστιάζονται στα υπό κατάληψη σπίτια, στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, στους πορτοφολάδες, στο παραεμπόριο και στην επιτήρηση ξενοδοχείων, όπου όποιος μπαίνει, κινδυνεύει να τον ληστέψουν.
Ο κ. Γρηγόρης Μπαλάκος τόνισε, ωστόσο, ότι η Αστυνομία έχει τον τελευταίο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.
«Αν δεν αναβαθμιστεί η περιοχή, αν δεν φύγει ο ΟΚΑΝΑ από το κέντρο, αν η πόλη δεν αλλάξει μορφή, δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, έστω και αν έχουμε βελτίωση», επισημαίνει ο αττικάρχης.

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες καταστημάτων
Εγκαταλείπουν το ιστορικό κέντρο
Οι καταστηματάρχες τονίζουν πως εξαιτίας της εγκληματικότητας ο τζίρος έχει πέσει κατακόρυφα, ενώ κινδυνεύει η ζωή τους. Οι περισσότεροι ετοιμάζονται να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους σε άλλες περιοχές
Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται εδώ και έξι χρόνια οι ιδιοκτήτες καταστημάτων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που βλέπουν καθημερινά να εκτυλίσσονται στις εισόδους τους σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες.
Κλοπές, φασαρίες, παραεμπόριο, χρήση ναρκωτικών. Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ, η συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ αλλοδαπών προχθές το βράδυ, στη διασταύρωση των οδών Μενάνδρου και Σοφοκλέους.
Τα επαναλαμβανόμενα, όμως, επεισόδια σε αυτό το θλιβερό για τους καταστηματάρχες έργο σε λίγο ενδέχεται να είναι χωρίς «θεατές», αφού οι περισσότεροι ετοιμάζονται να φύγουν και να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις στους σε άλλες περιοχές. Οπως λένε οι ίδιοι, όσα συμβαίνουν αφενός έχουν διώξει τον κόσμο, με συνέπεια ο τζίρος τους να έχει πέσει κατακόρυφα, και αφετέρου κινδυνεύει η ζωή τους.
Σε μια τόσο άσχημη συγκυρία για την οικονομία της χώρας, λένε οι καταστηματάρχες, αντί να προστατεύεται η επιχειρηματικότητα, πλήττεται κι άλλο εξαιτίας της εγκληματικότητας. «Δεν ζητάμε τίποτα άλλο από το να εφαρμοστούν οι νόμοι στην περιοχή του ιστορικού κέντρου», λέει ιδιοκτήτης πάρκινγκ.
Ο ίδιος, μάλιστα, αφήνει υπόνοιες ότι η μη εφαρμογή των νόμων γίνεται εσκεμμένα, προκειμένου, όπως λέει, να επωφεληθούν κάποιοι οι οποίοι αγοράζουν ακίνητα στο κέντρο.
Τα αίτια των συγκρούσεων, λένε οι Ελληνες και οι αλλοδαποί έμποροι της περιοχής, είναι από προσωπικά και φυλετικά μέχρι θρησκευτικά και οικονομικά.
Συγκρούονται για το ποια ομάδα θα ελέγξει το παραεμπόριο στα πεζοδρόμια των οδών και τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Εφαρμογή του νόμουΣύμφωνα με τους εμπόρους του Κέντρου, εάν η πολιτεία δείξει αποφασιστικότητα και εφαρμόσει τους νόμους, η περιοχή μπορεί να βρει τους φυσιολογικούς της ρυθμούς.
«Αυτοί που δημιουργούν τα επεισόδια και τα προβλήματα», τονίζουν, «δεν μένουν μακριά. Κατοικούν στα εγκαταλελειμμένα κτίρια και είναι στοιβαγμένοι σε δωμάτια πολυκατοικιών για τα οποία πληρώνουν λίγα ευρώ τη βραδιά».
«Μόλις γίνει φασαρία, κατεβαίνουν και μόλις φτάσει η Αστυνομία, εξαφανίζονται αμέσως. Πού πηγαίνουν τόσο γρήγορα; Δεν αναρωτήθηκε κανείς; Μέσα στα σπίτια που έχουν καταλάβει και σε αυτά που νοικιάζουν μένουν. Αρα, εάν θέλουν να τους συλλάβουν, ξέρουν πού θα τους βρουν...».
Το θέμα είναι να ζήσουμε όλοι, λένε οι έμποροι και οι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Αλλά πώς;
«Θέλουμε να φύγουμε, αλλά πού να πάμε; Αντε τώρα να ξεκινήσεις από την αρχή με μία επιχείρηση σε άλλο μέρος και με άλλους πελάτες. Πάρα πολύ δύσκολο...», λέει ο κ. Βασίλης Λιλιλάκης, ο οποίος διατηρεί κατάστημα στην οδό Μενάνδρου.
Μείωση του τζίρου εμφανίζει συνεχώς και το μαγαζί με ρούχα στην οδό Μενάνδρου που ανήκει σε Σύρο. Οπως λέει ο Μουσταφά από την Αίγυπτο, ο οποίος εργάζεται ως υπάλληλος, το απόγευμα δεν κατεβαίνει κανείς στο Κέντρο να ψωνίσει. «Φοβάται ο κόσμος. Εδώ φοβόμαστε εμείς να περπατήσουμε στον δρόμο. Κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια. Φασαρίες, κλοπές, ναρκωτικά, παραεμπόριο. Ολα αυτά είναι επικίνδυνα για όλους μας».
Καταστηματάρχης
«Θέλω να φύγω, αλλά πού να πάω»
«Ζούμε σε εμπόλεμη κατάσταση», λέει ο κ. Βασίλης Λιλιλάκης, ο οποίος διατηρεί κατάστημα οπτικών στην οδό Μενάνδρου, που προχθές το βράδυ έγινε (για ακόμη μία φορά) θέατρο συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων ομάδων από το Μπανγκλαντές. «Θέλω να φύγω. Αλλά πού να πάω; Εχω το μαγαζί από το 1972. Δεν είναι εύκολο να ξεκινήσεις από την αρχή σε μια άλλη περιοχή. Οταν ήλθα εδώ, ήταν όλα ήρεμα. Είχα καλή πελατεία. Τώρα ο κόσμος δεν έρχεται στην περιοχή να ψωνίσει, γιατί φοβάται να κυκλοφορήσει».
Υπάλληλος
«Κλείνουμε νωρίς, ο κόσμος φοβάται...» 
«Η δουλειά έχει πέσει αρκετά. Δεν τολμάμε εμείς να βγούμε από το μαγαζί, φαντάσου τον φόβο που νιώθει ο κόσμος που περπατά στον δρόμο. Οι πελάτες φοβούνται και δεν έρχονται πλέον. Το θέμα είναι να ζήσουμε όλοι χωρίς προβλήματα. Με αυτά που γίνονται κάθε μέρα, μας κλέβουν το ψωμί μας...», λέει η υπάλληλος καταστήματος οπτικών, Φρειδερίκη Κότση. Η ίδια τονίζει ότι μετά τις προχθεσινές φασαρίες υπάρχει έντονη αστυνόμευση. Τα απογεύματα κλείνουμε νωρίς, αφού ο κόσμος δεν κατεβαίνει για ψώνια στην περιοχή. Φοβάται να περπατήσει στον δρόμο...».
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ                                                                                                                   ΠΗΓΗ:www.ethnos.gr

Καθημερινές οι συμπλοκές στο κέντρο


Μεταξύ συμμοριών αλλοδαπών σε Μενάνδρου, Σοφοκλέους, Γερανίου
Του Κωστα Oνισενκο
Εντρομοι τουρίστες είχαν κολλήσει χθες τα πρόσωπά τους στα τζάμια ξενοδοχείου όπου διαμένουν, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Γερανίου, παρακολουθώντας αρχικά τη μαζική συμπλοκή αλλοδαπών και στη συνέχεια την επιχείρηση της Αστυνομίας. «Ποιοι συγκρούονται με ποιους», ρωτούσαν το προσωπικό του ξενοδοχείου, σοκαρισμένοι. Χθες, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συμμορίες συνεπλέκονταν στα στενά του Κέντρου.
Στα επεισόδια συμμετείχαν περίπου 100 άτομα, ενώ η Αστυνομία, που επενέβη ταχύτατα, προχώρησε σε 10 προσαγωγές. Οι επικρατέστερες εκδοχές για τον λόγο των συγκρούσεων είναι η προσπάθεια ελέγχου του παρεμπορίου και του εμπορίου ναρκωτικών στην περιοχή.
Στην προχθεσινή συμπλοκή κατά την οποία τραυματίστηκαν δεκατρία άτομα -οι τρεις εξακολουθούν να νοσηλεύονται φρουρούμενοι- οι αντίπαλες ομάδες συγκρούστηκαν χρησιμοποιώντας ρόπαλα, πέτρες, μαχαίρια ακόμα και χατζάρες. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της μπανγκλαντεσιανής κοινότητας δέχθηκε επίθεση από συμπατριώτες του που πρόσκεινται στον αντίπαλό του. Στη συμπλοκή συμμετείχαν περίπου 200 άτομα, ενώ η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 εξ αυτών, κυρίως Μπανγκλαντεσιανών.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία, η εκλογή του προέδρου ήταν μόνο η αφορμή, οι πραγματικοί λόγοι έχουν να κάνουν με τον έλεγχο της περιοχής για το παρεμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών. Χθες, στην περιοχή είχαν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που αποχώρησαν σταδιακά μέχρι τις 4 το απόγευμα. Λίγο πριν τις 7.00 σημειώθηκε νέα σύρραξη μεταξύ αλλοδαπών.
«Ελεγχος» καταστημάτωνΟπως περιγράφουν στην «Κ» καταστηματάρχες της περιοχής, οι συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών στις οδούς Μενάνδρου, Σοφοκλέους, Γερανίου είναι συχνό φαινόμενο. Μικροπωλητές από το Μπανγκλαντές συγκρούονται με Αφρικανούς που πουλάνε ναρκωτικά, ενώ συμμορίες Αφρικανών συγκρούονται μεταξύ τους για τον έλεγχο σημείων πώλησης ναρκωτικών. Επιπλέον, πληροφορίες της Αστυνομίας αναφέρουν το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης συμμοριών Ασιατών οι οποίες προσπαθούν να «ελέγχουν» τα καταστήματα των συμπατριωτών τους στο Κέντρο πουλώντας τους «προστασία».
Μιλώντας στην «Κ» κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι εκτός από τις συμπλοκές, η καθημερινότητά τους έχει γίνει ανυπόφορη, εξαιτίας της εγκληματικότητας. «Αναγκαζόμαστε να συνοδεύουμε τους πελάτες μας μέχρι την Πειραιώς για να μην πέσουν θύμα ληστείας», ανέφερε ο κ. Βαγγέλης Μαμούρης, ιδιοκτήτης πάρκινγκ επί της Μενάνδρου. «Εχω πέσει επανειλημμένα θύμα κλοπής από χρήστες ναρκωτικών, οι οποίοι μπαίνουν στο κατάστημα» αναφέρει η οπτικός κ. Χριστίνα Λιλικάκη που διατηρεί κατάστημα στην περιοχή.
                       
               kathimerini.gr

ΕΔΩ ΣΤΑ BLOGS ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΡΤΕ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ… “ΔΟΣΗ”


Γι’ αυτό και μερικοί θέλουν να τους βάλουν φραγμούς
 
ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΜΙΑ “ΕΓΚΡΙΤΗ” ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ;
 
Ο κ. Μαντέλης πήρε μια παράνομη και ΑΝΗΘΙΚΗ “χορηγία”…..
Εδώ δε διαφωνεί κανείς… Θέλοντας ή μη…
Ασχέτως την οργή που μάλλον έχουμε όλοι μας, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ότι ο κ. Μαντέλης
εκτόξευσε τα πραγματικά αντίμετρα για την ουσιαστική άμυνα του…
Είπε αυτολεξεί :
Εγώ πήρα 200.000 μάρκα (+ 250.000 απροσδιόριστα)
Με την “Χ” “δικαιολογία” , όλοι την ξέρουμε αλλά επαναλαμβάνω :
“Ο υπουργός για να πάρει μίζα είναι της τάξεως των 10.000.000 !”
Αυτή είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ “τορπίλη” του κ. Μαντέλη ….
ΔΙΟΤΙ :
Ο κ. Μαντέλης ήταν στην κρίσιμη περίοδο των σκανδάλων ΟΧΙ αρμόδιος υπουργός στις νευραλγικές θέσεις όπου αυτές καθόριζαν για το αν η
Siemens ή άλλη εταιρεία θα αναλάβει ένα έργο της δικαιοδοσίας του. Ο κ. Μαντέλης ήταν αρχικά Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο 1997, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Μετά, (το 2000) ΔΕΝ ήταν ΚΑΝ υπουργός !
Ο κ. Μαντέλης όμως “γνώριζε” – ήξερε - το διάδρομο και τα πρόσωπα του “υπονόμου” ….
Τα δεδομένα λοιπόν :
Ο κ. Μαντέλης “ξέρει” – είναι μέσα στα “πράγματα”….
Γνώριζε και γνωρίζει ότι :
Α) “Ο υπουργός για να πάρει μίζα είναι της τάξεως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ των 10.000.000 !” … ΔΕΝ το λεω εγώ αλλά ο κ. Μαντέλης.
Β)
Ο κ . Παπαδημούλης δήλωσε με “μαθηματική” εγκυρότητα :
“Από τα 100 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για μίζες μέχρι τώρα γνωρίζουμε για το ένα εκατομμύριο μάρκα που πήρε ο Τσουκάτος και για τα 200.000 μάρκα που πήρε ο Μαντέλης. Αυτά είναι το 0,7%. Ψάχνουμε για το υπόλοιπο 99,3%” …..
Συμπέρασμα
:
Επειδή ο κ. Μαντέλης “γνώρίζει” ότι ο …. “Ο υπουργός για να πάρει μίζα, είναι της τάξεως των 10.000.000 !”… Τότε ΕΙΝΑΙ που έχει ΩΣ ΟΠΛΟ το πολιτικό και ποινικό “ΑΒΑΤΟ”, την “τορπίλη” -πληροφορία και γνώση - που ανέφερα προηγουμένως…. Δηλαδή, ΑΠΛΩΣ , ο “αναρμόδιος” Υπουργός, που γνώριζε ΟΜΩΣ, τα παράνομα πεπραγμένα!
ΑΛΛΑ επειδή “γνώριζε” του δώσανε και το δωράκι … (ΩΠΑ !!! είδατε συνέπεια οι “γερμανοί μιζαδόροι”)
Άρα αν δεν έβγαλε από το μυαλό του την “ταρίφα” των “10.000.000”, γνωρίζει ΚΑΙ ποιοι πήραν αυτήν την “ταρίφα” ….
Έχει άσσο στο μανίκι έτσι ;
Και η λογική ΣΥΝΑΦΕΙΑ : Υπήρχαν εκείνη την εποχή οι (ΑΡΜΟΔΙΟΙ) Υπουργοί που πήραν τα 10.000.000 ….
Αυτό “ΚΡΑΖΕΙ” (ως άμυνα) ο κ. Μαντέλης κύριοι …. (όχι εγώ)
Και μάλλον επειδή γνωρίζει επακριβώς και ποιοι ήταν αυτοί…
Είναι Το “ΑΣΥΛΟ” του η “άμυνα” του κ. Μαντέλη.
Γι’ αυτό θα απολάβει ΚΑΙ ασυλίας, -ΑΒΑΤΟΝ- που θα πουν μερικοί “ΝΟΜΟΜΑΘΕΙΣ” (του… κω…ου) ότι είναι προϊόν ενός “κακού” νόμου κλπ κλπ (
sic)
Τα 100.000.000 δοθήκανε ως μίζα-χορηγία-μπουζούκι (βαφτίστε όπως θέλετε) σε ανθρώπους που ορκίστηκαν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα μας, σαν λαός.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΑ.
 
Και είδατε ΤΩΡΑ γιατί τα
Blogs σας αναλύουν την αλήθεια ;
Βρείτε στις “έγκυρες” εφημερίδες σήμερα ή αύριο αντιστοίχου βαρύτητας άρθρο ή ανάλυση ….
ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ….
Εδώ όμως που 5-10-100 διαβάζουν το βγάλαμε ….
Και έτσι αν είμαστε λίγο λογικοί γινόμαστε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και περισσότεροι….
Και δεν “αυτοβαυκαλίζομαι” προσωπικά ως συντάκτης της (αυτονόητης) παρούσης ….
Επίκληση
της “κοινής λογικής” κάμνω, κάτι που έχουν επιλεκτικά λησμονήσει τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.
GM Jim Rhodes
Τα στοιχεία μου σε Όποιον επώνυμο ενδιαφερόμενο στη διάθεση του.                                                 ΠΗΓΗ:eglimatikotita.blogspot.com

Υφίστανται οι προϋποθέσεις εσχάτης προδοσίας; (βίντεο)

Αγαπητέ gianniotis,
Πριν πέντε χρόνια επί κυβερνήσεως της Ν.Δ. του κ. Καραμανλή, ο κος Κάρολος Παπούλιας εκλέγεται από την Βουλή των Ελλήνων, Πρόεδρος της Ελληνικής Πολιτείας μέχρι το 2010.Η κα Μπενάκη, βουλευτής της Ν.Δ., Πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, προσφωνεί από χειρογράφου, κατά την ανακοίνωση της Εκλογής του κ. Παπούλια στο ύπατο αξίωμα της χώρας και εν τη αναλήψει των νέων καθηκόντων του, μεταξύ άλλων τα εξής !!
"...Αναλαμβάνετε κ. Πρόεδρε την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μια πενταετία, όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη. Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς δεν θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης…"Είναι γνωστό πως η πολιτική είναι κυρίως πρόβλεψη. Άρα η κα Μπενάκη, ως πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, είχε τόσο υψηλή διορατικότητα πέντε χρόνια πριν, που μπόρεσε να προβλέψει όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα και πλέον μας τρομάζουν;
Στο άκουσμα όλων αυτών δεν τρόμαξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας;
Γιατί δεν αντέδρασε;
Ή μήπως ήταν προαποφασισμένα και τα γνώριζαν όλοι οι πολιτικοί ταγοί αυτής της χώρας;
Πράγμα που πιθανώς αποδεικνύεται μέσω του χειρογράφου, όπου αναφέρονταν όλα τα παραπάνω και μέσω της σιωπής του κ. Προέδρου;
Δεν θα ήθελα ποτέ να πιστέψω κάτι από αυτά !!!Εάν όμως είναι έτσι, τότε σημαίνει πως τα κόμματα εξουσίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ., που όλα αυτά τα 35 χρόνια διαχειρίζονται τις τύχες του ελληνικού λαού, γνώριζαν εκ των προτέρων αυτά που επρόκειτο να μας συμβούν.!
Όλοι αυτοί υποθήκευσαν το μέλλον της Ελλάδος και των πολιτών της και έκαναν από τη μία ημέρα στην άλλη δυστυχέστερη την ζωή όλων των ελληνικών οικογενειών. Υποθήκευσαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας.
Η σημερινή κυβέρνηση δεν αποφασίζει για τον τόπο μας διότι είναι ο διαχειριστής του ΔΝΤ που λαμβάνει όλες τις αποφάσεις. Εάν λοιπόν, η σημερινή ζοφερή κατάσταση οφείλεται σε άστοχους πολιτικούς χειρισμούς από τις κυβερνήσεις της 35ετίας, έπρεπε όλοι να έχουν παραιτηθεί ως ΑΝΙΚΑΝΟΙ να διαχειριστούν τα κοινά αυτού του τόπου.
Βέβαια, σε άλλες χώρες, όπως π.χ. η Ιαπωνία, οι έχοντες συναίσθηση του προβλήματος και ευαισθησία του κακού που έκαναν, αυτοκτονούν.
Εάν όμως όλοι οι πολιτικοί χειρισμοί που μας οδήγησαν στην εξαθλίωση, στις κοινωνικές εκρήξεις, οι οποίες ακολουθούν αυτής της καταστάσεως και στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας, έγιναν με ΓΝΩΣΗ, τότε μία θα ήταν η λύση:
Όλοι οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί και υπουργοί οικονομικών θα μπορούσαν να παραπεμφθούν με άμεσες διαδικασίες για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ κατά της Ελλάδος και του λαού της. Και αυτό, εάν οι ίδιοι δεν είχαν προβλέψει την εκ των προτέρων απαλλαγή τους με το άρθρο 86 του αναθεωρημένου Συντάγματος του 2001.

Με τιμή
Αποστόλου Παναγιώτης
Οικονομολόγος                                                                                                                                          ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.com

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΜΑΝΤΕΛΗ ΡΕΕΕ!!!


Υποκριτές, πέσανε πάνω του να τον φάνε...
Φαρισαίοι είναι.
Και ζηλιάρηδες.
Τι το καινούριο είπε δηλαδή ο Τάσαρος;
Ότι έλαβε μία χορηγία από τη SIEMENS, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι.
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι.
ΟΛΟΙ δηλαδή οι εμπλεκόμενοι με τις επίμαχες συμβάσεις.
Το 1998 τον προσέγγισε η SIEMENS και του πρότεινε να του προσφέρει μία χορηγία.
Να τους έλεγε όχι και να τους πρόσβαλε;
Ευγενής άνθρωπος ων, δεν ήθελε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο με τους Γερμαναράδες.
200.000 ψωρομάρκα του έδωσαν.
Ούτε καν δηλαδή 100.000 ΕΥΡΩ.
Τι αγοράζεις με εκατό χιλιάρικα;
Για τα δίδακτρα του τέκνου του τα πήρε.
Να έμενε κούτσουρο;
Δεν είχε το δικαίωμα δηλαδή να σπουδάσει;
Εξάλλου ο Τάσαρος δεν ήταν και κανένας τυχαίος.
Τα άξιζε και με το παραπάνω τα χρήματα.
Πρώην υπουργός Μεταφορών ήταν, ο οποίος υπέγραψε από πλευράς Δημοσίου την προγραμματική συμφωνία με τη Siemens για τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ το 1997.
Εν συνεχεία, κάποιοι περίεργοι εις την Εξεταστική τον ρώτησαν για ένα δεύτερο έμβασμα, ύψους 250.000 γερμανικών μάρκων, το 2000.
Ο Τάσαρος, όμως, τους το ξεκαθάρισε:
«Δεν ξέρω ποιος μου έβαλε αυτά τα χρήματα, ούτε το έψαξα δέκα χρόνια τώρα».
Σιγά μην έψαχνε κιόλας.
Για ποιον τον περάσατε;
Για κανένα τελευταίο;
Για κάποιον ζήτουλα;
Για κανένα ψιλικατζή;
Λες και ήταν η μόνη «χορηγία» που είχε λάβει, όλα αυτά τα χρόνια…
Επειδή εσείς, όταν βρείτε 200 ΕΥΡΩ εις τον λογαριασμό σας, ψάχνετε μέχρι αηδίας να βρείτε ποιος σας έκανε κατάθεση.
Ε, λοιπόν, ο Τάσαρος δεν είναι περίεργος.
Το πιο ωραίο ήταν, που είπε εις τους βουλευτές της Εξεταστικής να ψάξουν αυτοί να βρούνε ποιοι ήταν οι υπόλοιποι «χορηγοί».
Πλάκα τους έκανε.
Γιατί ξέρει και ξέρουν…
Γραμμένους τους έχει όλους.
Και ας «απειλούν» κάποιοι σήμερα ότι δήθεν δεν έχει παραγραφεί η «χορηγία», επειδή πρόκειται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Μας κοροϊδεύουν κιόλας…
Ο Τάσος όμως εξαγριώθηκε, όταν με αφορμή δημοσιεύματα που τον φωτογράφιζαν ως παραλήπτη 10 εκατ. μάρκων, υποστήριξε ότι δεν θα αφήσει κάποιους να ξεπλύνουν στην πλάτη του ένα τέτοιο ποσό.
Ε, όχι.
Άλλοι πήραν την δεκαρού, δεν θα τα χρεωθεί όλα.
Φυσικά αυτοί ήταν πιο μάγκες από τον Τάσο….
Ο Τάσος έλαβε χορηγία κάποιες χιλιάδες μάρκα.
Άλλοι έλαβαν εκτός των άλλων λεμονοστύφτες και αποχυμωτές…
Άλλοι εκτός των άλλων τηλεφωνικά κέντρα και φαξ 150.000 ΕΥΡΩ…
Και άλλοι εκτός των άλλων τα έξοδα του γάμου του κανακάρη τους…
Πάλι όμως τα μαλακισμένα του συστήματος «ανακάλυψαν την Αμερική».
Και σκούζουν σαν μυξοπαρθένες.
Λες και δεν ήξεραν.
Λες και δεν ζούσαν σε αυτή την χώρα.
Λες και δεν τα έχουν πάρει και αυτοί.
Βγήκε και ο κ. Σημίτης και δήλωσε έκπληκτος και θιγμένος.
Για την ταμπακιέρα, ήτοι για τις συμβάσεις του ΟΤΕ, όμως δεν είπε τίποτε. Ούτε για τα 1.000.000 μάρκα του συνεργάτη του κ. Τσουκάτου είχε πει…
Και τώρα μαθαίνω ότι απαγορεύτηκε εις τον Τάσο την έξοδο από την χώρα.
Αν και μάλλον, την έχει ήδη κάνει για Αζερμπαϊτζάν.
Όπως πριν την είχαν κάνει εγκαίρως ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας…
Τυχαίο θα είναι το γεγονός, ότι οι περιοριστικοί όροι επιβάλλονται πάντα όταν το πουλάκι έχει ήδη φύγει…
Κατόπιν εορτής…
Ο κ. Κόκκαλης θα κληθεί ποτέ από την Εξεταστική;
Τάσο, θεέ, πάρε εσύ την ΠΑΕ (άσχετο).
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ                                                                                                                                        ΠΗΓΗ:listonplace.blogspot.com

Ο συνασπισμός της σαπίλας και των επιπλέοντων φελλών




Η ΕΠΟΧΗ μας απεχθάνεται την ενότητα της σκέψης, τη γενικευμένη σκέψη. Τρομάζει μπροστά στη σύνθεση.
Τις αποσυνθετικές συνέπειες αυτού του βαθιά σηπτικού καπιταλιστικού φαινομένου υφίστανται καθημερινά η επιστήμη, η τέχνη, η πολιτική, κάθε κοινωνική λειτουργία, η ίδια μας η κοινωνική υπόσταση και ανθρώπινη ύπαρξη, η ζωή μας σε όλες τις εκφάνσεις της. Παντού κυριαρχεί το ειδικό και το μερικό, συνακόλουθα και το μέτριο, και αυτό πνιγμένο μέσα στις πνιγηρές αναθυμιάσεις της γενικευμένης σήψης…

Η γεροντική αυτή κατάπτωση έχει οδηγήσει την κοινωνία σε πλήρες αδιέξοδο. Ολόκληρη η κουλτούρα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης: Από τα οικονομικά της θεμέλια έως τις υψηλότερες σφαίρες της ιδεολογίας.
Από τα πιο ανησυχητικά φαινόμενα είναι η τυποποίηση, η διάσπαση και ο τεμαχισμός της σκέψης, η συναισθηματική αφυδάτωση, ο ναρκισσιστικός υπολογισμός, η νέα ειδωλολατρία του καταναλωτικού θεάματος και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ των ηλιθίων, των αδίστακτων, των πωρωμένων σάπιων…
Αναφορικά με την πολιτική, αυτή υποφέρει ιδιαίτερα από το κοινωνικό, αποσυνθετικό ξεχαρβάλωμα.
Εδώ τα πάντα έχουν υποκατασταθεί από τη μικρολογία, το κουτσομπολιό, τις άχρωμες διαμάχες, τη φλύαρη ασυναρτησία, τις τηλεοπτικές τελετουργίες και την παρανοϊκή αυθάδεια των κυβερνητικών και κομματικών μάνατζερ.
Δεν υπάρχουν πλέον πολιτικοί. Υπάρχουν μόνο μάνατζερ του χρήματος και λακέδες των διεθνών και εγχώριων «νταβάδων».

Η ζωή μας δεν καταδυναστεύεται μόνο από την ηδονή των μύθων, των σκανδάλων, των γαργαλιστικών σεναρίων και του θεάματος.

Κατακλυζόμαστε από την ανοησία, τη χυδαιότητα, την αναισθησία και τον αυθάδη κομπασμό της μπόχας των ποικίλων παρασίτων της εξουσίας.

Είναι τόσο νοσηρή η κατάσταση η οποία δεν καθιστά απλώς τους επιπλέοντες φελλούς κυρίαρχους, αλλά συνασπίζει την παρασιτική σαπίλα σε μια γραφειοκρατική, πολιτική, δημοσιογραφική και πνευματική κάστα πωρωμένης δικτατορικής αυθάδειας.
Μόνο σε μια τέτοια εποχή βαθιάς παρακμής και νοσηρά εκφυλιστικής θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια κακουργηματική αυθάδεια σαν και αυτή του Μαντέλη και του Τσουκάτου: Να ομολογούν ξεδιάντροπα ότι χρηματίστηκαν και να μη γίνεται σεισμός, να μην εξεγείρονται οι πέτρες, να μην πέφτει άμεσα ο πέλεκυς της τιμωρίας και ακόμα να μην παραιτείται κανένα πολιτικό γουρούνι…

Μόνο σε μια τέτοια εποχή βαθιάς αποσύνθεσης θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια αλαζονική και θηριώδης υποκρισία των πολιτικών, δημοσιογραφικών και πνευματικών γουρουνιών της συνασπισμένης συντεχνίας των παρασίτων.

Καμώνονται τις μωρές παρθένες! Ουρλιάζουν τώρα για τους κλέφτες, ενώ τα πάντα γνώριζαν εδώ και χρόνια και το χειρότερο: Αυτοί οι κλέφτες είναι σαρξ εκ της σαρκός τους, ανήκουν στο ίδιο «συνδικάτο», ένα «συνδικάτο» που όλοι ζούνε παρασιτικά και θησαυρίζουν από τις ποικίλες λαμογιές και πολυεδρικές κλεψιές.



Δεν είναι μόνο ο Μαντέλης και ο Τσουκάτος. Είναι όλος ο πολιτικός και κομματικός υπόκοσμος, καθώς και όλη η κάστα της συνασπισμένης σαπίλας (δημοσιογράφοι και διανοούμενοι) που έχει καταληστεύσει τον ελληνικό λαό και έχει βουτηχτεί μέσα στη ληστεία, τη λαμογιά και κάθε είδους βρωμιά…

Το παίζουν τώρα εισαγγελείς οι βρώμικοι, για να διασώσουν το σάπιο καθεστώς τους και τον εαυτό τους και για να εξαπατήσουν με κάποιες βροντερές, και επιλεκτικές «αποκαλύψεις» τον ελληνικό λαό, ετοιμάζοντας το νέο αναπαλαιωμένο πολιτικό σκηνικό που θα είναι πάλι οι ίδιοι ή άλλα «τέκνα» του συστήματος: Του συστήματος του χρήματος και της βρωμιάς. Το χρήμα εξ ορισμού είναι η πηγή κάθε βρωμιάς…

Η κυβέρνηση Σημίτη και ιδιαίτερα ο ίδιος ο Σημίτης γιατί μένουν στο απυρόβλητο;

Ο Μαντέλης και ο Τσουκάτος απλοί ιδιώτες ήταν; Δεν ήταν κορυφαίοι στη κυβέρνηση των «εκσυγχρονιστών»;


Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο σημερινός πρωθυπουργός, στα κορυφαία επιτελεία της κυβέρνησης Σημίτη δεν ήταν;

Πώς είναι δυνατόν από όλο αυτό το «συνδικάτο» να επικεντρώνεται η σαπίλα και ο χρηματισμός μόνο σε δύο αποδιοπομπαίους τράγους;

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ γιατί στο ίδιο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ «συνωστίζονταν». Τα ίδια κάνανε ΟΛΟΙ. Το καθεστώς τους δεν μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς το λιπαντικό της «μίζας». Αυτό το «λιπαντικό» το είχαν επιβάλλει οι ίδιοι σε όλο το βάθος και εύρος της κοινωνίας, το είχαν καταστήσει «σύστημα» «νέων αξιών»…

ΟΤΑΝ επιβάλεις στην κοινωνία το τζόγο,
τον εύκολο πλουτισμό, την απληστία, τις μίζες, όλων των ειδών της βρωμιές και τις διαστροφές, είναι αυθάδεια απάτης, υποκρισίας και βλακείας να ουρλιάζεις για δύο πιάτα άπλυτα…

Πάνω σε κάποια «άπλυτα πιάτα» θα στήσει, η «συνασπισμένη σαπίλα» της πολιτικής και δημοσιογραφικής αλητείας, το χορό της σκανδαλολογίας, της καταναλωτικής λαγνείας των μύθων και του θεάματος.

Είναι τέτοια η έπαρση και η θρασύτητα της βλακείας των συνασπισμένων παρασίτων, που πιστεύουν οι άμοιροι ότι θα ξεγελάσουν για άλλη μια φορά των ελληνικό λαό και θα διασωθούν στέλνοντας κάποιους στο «Γουδί»…

Το έργο, όμως, αυτό το έχει ξαναδεί ο ελληνικός λαός πάρα πολλές φορές.

Γνωρίζει ότι μετά από «καθάρσεις» και …Γουδιά έρχονται πολλαπλάσιες συμφορές…

Το σύστημα αυτό, το καπιταλιστικό, βρίσκεται σε τόσο προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης που καμία μανούβρα και καμία νέα απάτη δεν μπορεί να το σώσει…           ΠΗΓΗ:resaltomag.blogspot.com

Φρουτάκια και γενικό ξεπούλημα

Μαζί με τα φρουτάκια και το βιντεολόττο ξεπουλάνε και την Ελλάδα:
Πηγή:
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_292.html




Η κυβέρνηση Τσολάκογλου βάζει σήμερα την σφραφίδα της στο ξεπούλημα των ασημικών του Ελληνικού κράτους σε ένα υπουργικό συμβούλιο παρωδία η φυτευτή κυβέρνηση των εντολοδόχων διαχειριστών του ΔΝΤ υπογράφει την ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας.

Και αναρωτιέται και ο ποιο καλόπιστος Έλληνας τι σχέση έχει το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια και το βιντεολόττο με τις ιδιωτικοποιήσεις;


Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο για το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων επίκειτο εδώ και δυο μήνες, αλλά έχει αναβληθεί πολλές φορές εξαιτίας των δημοσιονομικών εξελίξεων.

Το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία έχει καταρτίσει από τα τέλη Μαρτίου κατάλογο επιχειρήσεων προς περαιτέρω αποκρατικοποίηση. Ήδη, σε κυβερνητική σύσκεψη στις αρχές του μήνα συζητήθηκε το μέλλον μεγάλων επιχειρήσεων του Δημοσίου, όπως του...

ΟΣΕ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, της ΔΕΠΑ, του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, στις οποίες επί του παρόντος δεν υπάρχουν αλλαγές.

Σε πρώτη φάση θα προωθηθεί νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια» και το βιντεολόττο, ενώ δεδομένη θεωρείται η επίσπευση της αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ.

Προς εξέταση είναι η πώληση των Καζίνο της Κέρκυρας και της Πάρνηθας και το ενδεχόμενο χορήγησης νέων αδειών Καζίνο σε περιοχές με τουριστική ανάπτυξη. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος των εσόδων για το 2010 θα είναι πολύ χαμηλότερος των 2,5 δισ. ευρώ που έχει τεθεί για φέτος.

Σε δεύτερη φάση αναμένεται να συσταθεί εταιρεία επενδύσεων, στην οποία θα περάσουν τα ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν άγνωστο το πότε θα αρχίσει να αποδίδει έσοδα μία τέτοιου είδους κίνηση, καθώς προϋπόθεση αποτελεί η είσοδος της εταιρείας στο Χρηματιστήριο, κάτι που στις παρούσες άσχημες χρηματιστηριακές συνθήκες δεν προσφέρεται.

Ο σχεδιασμός προβλέπει πως οι αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να συνδυάζονται και με την απελευθέρωση συγκεκριμένων αγορών, αίτημα που έθεσαν εξ αρχής τα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που συνομολόγησε η Ελλάδα για να λάβει την χρηματοδοτικής βοήθεια των 110 δισ. ευρώ.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η συγχώνευση, σε τρεις από πέντε, των εταιρειών του Ομίλου ΟΣΕ,
καθώς επίσης και η συνένωση των αστικών συγκοινωνιακών φορέων σε δύο, έναν για τα μέσα σταθερής τροχιάς και έναν για τα μη σταθερής τροχιάς (λεωφορεία και τρόλεϊ).

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα του ΟΤΕ.
Η Deutsche Telekom επιθυμεί την αγορά ενός ακόμη ποσοστού στον Οργανισμό, κάτι που ωστόσο η κυβέρνηση σταθμίζει, διότι το Δημόσιο θα κινδυνεύσει να απολέσει σημαντικά δικαιώματα. Να σημειωθεί ότι το Δημόσιο κατέχει σήμερα στον ΟΤΕ το 20%. Βάσει της συμφωνίας με τη Deutsche Telekom η κυβέρνηση μπορεί να διαθέσει στους Γερμανούς και νέο ποσοστό έως 10%, μέχρι τα τέλη του 2011.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα εξετασθεί η σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία θα ξεκινήσει διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, προκειμένου το φθινόπωρο να είναι έτοιμο ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο. Τέλος, αναμένεται να υπάρξει και ενημέρωση από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο για την πρόοδο που σημειώνεται στο μέτωπο της συγχώνευσης δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων.                                          ΠΗΓΗ:resaltomag.blogspot.com                      

Θλίβεται ο Σημίτης και το παίζει μωρή παρθένα!!!

Ο Σημίτης βγήκε από το λαγούμι του…



Μόλις αναρτήθηκε ο "Συνασπισμός της σαπίλας" διαβάσαμε τη δήλωση Σημίτη!
Αυτόματη επιβεβαίωση των όσων γράφτηκαν…
«θλίβεται» μας λέει ο «αρχάγγελος» του τζόγου και της γενικευμένης διαφθοράς.
Επί των ημερών του όλα τα νοσήματα πήραν τερατώδεις διαστάσεις: Από τη ληστεία του Χρηματιστηρίου, την υπερχρέωση και τις «μπίζνες» των Ολυμπιακών Αγώνων, την ασυδοσία των ποικίλων αρπακτικών, μέχρι το πολυκέφαλο σύστημα της μίζας της διφθοράς και της εξαγοράς των πάντων που έγινε καθεστώς.

Θλίβεται ο Σημίτης

και το παίζει μωρή παρθένα!!!

Τέτοια αυθάδεια θράσους και βλακείας δύσκολα συναντάς…
Και όμως κανείς δεν μιλά. Μένει στο απυρόβλητο και τον βγαζουν ξανά από τον …τάφο.


Θα επανέλθουμε με ανάλυση διεξοδική του κοινωνικού και πολιτικού πορτρέτου αυτού του αχυράνθρωπου της ανοησίας που κυριάρχισε στην πολιτική μας ζωή επί χρόνια, ελέω των «νταβάδων.


Παραθέτουμε τη δήλωσή του από:
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/05/1996-2004.html#more


Σημίτης: θλίβομαι για την περίοδο 1996-2004 που κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ

Θλίψη και οργή για όσα εξελίχθηκαν χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens, εκφράζει με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Η δήλωση του:

«Η Βουλή ανταποκρίθηκε με την σύσταση των εξεταστικών επιτροπών στην αυτονόητη απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για διαλεύκανση σειράς υποθέσεων που δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή του τόπου, έβλαψαν την λειτουργία της δημοκρατίας, ζημίωσαν δημόσια περιουσία και σκίασαν πρόσωπα.
Η πρόοδος των εργασιών των εξεταστικών επιτροπών φέρνει στο φως παρανομίες και αθλιότητες για το επιβαλλόμενο ήθος σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
Θλίβομαι και εξοργίζομαι επειδή...τέτοιες πράξεις εκκολάφθηκαν και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ 1996-2004. Πράξεις που προσβάλλουν το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, αμαυρώνουν το έργο της τότε κυβέρνησης και τις προσπάθειες όλων όσων εργάσθηκαν και προσέφεραν για μια καλύτερη Ελλάδα. Πράξεις ασυμβίβαστες με τους αγώνες μας και την ηθική μας.
Συγκαλύπτουν ότι τα χρόνια αυτά έγινε ένα σημαντικό έργο τόσο για την ανόρθωση της οικονομίας, όπως το δείχνει η ένταξη στην ΟΝΕ, τα μεγάλα δημόσια έργα, οι επιδόσεις σε πολλούς άλλους τομείς και για το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Όλη η Ελλάδα δεν είναι μια διεφθαρμένη χώρα. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Με θάρρος και επιμονή πρέπει να αποκαταστήσουμε την ποιότητα μιας κοινωνίας που επιδιώκει ο ελληνικός λαός και κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του.
Θέλω να πιστεύω ότι η διαδικασία των Εξεταστικών Επιτροπών θα ενισχύσει το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και το κράτος δικαίου και δεν θα αφήσει περιθώρια για αντιπαραθέσεις εντυπώσεων και συμψηφισμούς σκοπιμοτήτων».                                      ΠΗΓΗ:resaltomag.blogspot.com

Σημίτης: Η πολιτική ένδεια που έγινε μύθος




Ο Σημίτης μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ. Θέλαμε να καταλάβουμε σε βάθος πώς μια πολιτική μηδαμινότητα έγινε «άστρο», κυριάρχησε αναίμακτα στο ΠΑΣΟΚ και σκαρφάλωσε στο σβέρκο της ελληνικής κοινωνίας επί σειρά ετών: μας θύμισε πολύ την εδραίωση του Στάλιν…
Το Μάιο του 2001, τότε με τις σφοδρές λαϊκές κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό καταπιαστήκαμε εκτενώς, με το «φαινόμενο» Σημίτη, με άρθρα μας στην «Αθηναϊκή».
Το παρακάτω κείμενο είναι η σύνθεση αυτών των άρθρων. Περιέχεται και στο βιβλίο : «ΠΑΣΟΚ: το δώρο και η εκδίκηση της ιστορίας».

Ο Σημίτης και
η επιθανάτια αγωνία των «εκσυγχρονιστών»


ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ σοβαρό κοινωνικό τράνταγμα ο μύθος του Σημίτη κατέρρευσε. Η αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια που εκδηλώθηκε ρωμαλέα στις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό δεν έβγαλε μόνο στην επιφάνεια την παρασιτική αποσύνθεση του κυβερνώντος κόμματος, αλλά κατέστρεψε ανελέητα το φανταστικό κόσμο που είχαν κτίσει τα φαντασμένα μυαλά των «εκσυγχρονιστών» .

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ δυναμική κοινωνική αντίδραση ήταν αρκετή για να προκαλέσει τέτοιο νευρικό παροξυσμό, σύγχυση και πανικό στο κυβερνών κόμμα που να φαντάζει σήμερα σαν ένα ακυβέρνητο σκάφος στο μέσον τρικυμισμένου πελάγους και με το πλήρωμα να έχει στασιάσει. Το «εκσυγχρονιστικό» καθεστώς παραδέρνει, χάνει την εμπιστοσύνη του στις ίδιες τις δυνάμεις του, διαιρείται και οι κινήσεις του παίρνουν τον αυτοματισμό των ανακλαστικών εκείνων αντιδράσεων της ανημποριάς και της πτώσης.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο των ανακλαστικών κινήσεων,
δηλαδή των επιθανάτιων σπασμών του Σημίτη συμπυκνώνονται και ως εκ τούτου αποκτούν ευδιάκριτη καθαρότητα όλα τα κοινωνικά και πολιτικά του χαρακτηριστικά. Φωτίζονται όλες οι γωνιές της προσωπικότητάς του.

Ο Σημίτης οδηγείται από ήττα σε ήττα (άτακτη υποχώρηση: κοινωνική ήττα, φιάσκο στο εκτελεστικό: πολιτική ήττα). Πολλά στελέχη των «εκσυγχρονιστών» αναζητούν εναγωνίως διεξόδους (σπερμολογία ριζικά αντιφατικών προτάσεων) και στις κορυφές του κόμματος δραματοποιείται το παιχνίδι των γραφειοκρατικών κλικών.

ΚΑΙ οι σχολιαστές και οι αναλυτές φωτογραφίζουν τώρα την πολιτική, αλλά και ηθική μηδαμινότητα όλης αυτής της λεπρής κυβερνητικής καμαρίλας.

Τη φωτογραφίζουν απλώς, αλλά και την εξωραΐζουν. Γιατί είναι εξωραϊσμός η σεναριογραφία και η ρηχή και δόλια ερμηνεία. Όλο το δραματικό αδιέξοδο της κυβέρνησης, οι συμφορές που έχουν κτυπήσει τους «εκσυγχρονιστές» και η άθλια εικόνα της κυβερνητικής αποσύνθεσης ερμηνεύονται σαν «λαθεμένοι χειρισμοί», σαν διαχειριστικές αποτυχίες.

ΑΚΟΜΑ και αυτοί που είχαν υπερτιμήσει το πολιτικό μέγεθος του Σημίτη και είχαν υφάνει γύρω του τη μυθολογία του «νηφάλιου» και «ψύχραιμου» πολιτικού βλέπουν σήμερα εμβρόντητοι ένα Σημίτη να γκρεμίζει ο ίδιος το μύθο του.

ΤΟ Ο,ΤΙ, βεβαίως, ο Σημίτης εμφανίζεται σήμερα στα μάτια τους απελπιστικά λίγος, πεισματάρης και ταυτόχρονα άβουλος, νευρικός και στομωμένος από κάθε άποψη, παραζαλισμένος και απομονωμένος χωρίς καμιά εμπιστοσύνη στον εαυτό του και χωρίς να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, όλα αυτά τα καταγράφουν στα διαχειριστικά λάθη ή τις ατυχίες.

ΟΤΑΝ οι αρχαίοι έλεγαν ότι ο Δίας, αν θέλει κάποιον να καταστρέψει, του αφαιρεί πρώτα το λογικό, συνοψίζανε με δεισιδαιμονική μορφή βαθιές ιστορικές παρατηρήσεις.

Όταν ο Γκαίτε μιλάει για λογικό που γίνεται μωρία, ξαναβρίσκουμε την ίδια ιδέα ενός απρόσωπου Δία της ιστορικής διαλεκτικής που στερεί από λογική τους ξοφλημένους πολιτικούς και τους καταδικάζει σε κάθε λογής λάθη και κακοτυχίες…

ΣΗΜΕΡΑ όλοι αυτοί που μίλαγαν για το «άστρο» του Σημίτη βρίσκονται πολύ πιο πίσω από τις δεισιδαιμονικές παρατηρήσεις των αρχαίων. Μένουν προσκολλημένοι στο προσωπικό ωροσκόπιο και όχι στο ιστορικό ωροσκόπιο των «εκσυγχρονιστών».

Δεν θέλουν, αλλά ούτε και μπορούν να αντιληφτούν ότι κανένας χειρισμός και καμία μανούβρα δεν μπορεί να σώσει τους «εκσυγχρονιστές» και το Σημίτη προσωπικά. Ό,τι και να κάνουν θα είναι λάθος, ακριβώς γιατί η πολιτική της κυβέρνησης είναι λάθος: αδιέξοδη και ξοφλημένη.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ μωρία του Σημίτη, δηλαδή η δραματική ανέχεια των πολιτικών και ηθικών του πόρων ήταν από την αρχή ορατή (τότε που όλοι μιλούσαν για το άστρο του) ακριβώς γιατί ο «εκσυγχρονισμός» δεν ήταν κοινωνικό ρεύμα. Ιστορικά ήταν ξοφλημένος και καταδικασμένος από την αρχή.
Αν παραπλάνησαν πολιτικά τον κόσμο αυτό έγινε δυνατό επειδή πολιτικά αυτό δεν ήταν συνειδητό και άμεσα ορατό. Σήμερα που και πολιτικά ο «εκσυγχρονισμός» έχει ξοφλήσει, διακρίνουν οι πάντες την πολιτική μωρία.

«Οι πολιτικοί σπασμοί» του Κώστα Σημίτη, οι οποίοι αποτελούν ανακλαστικές κινήσεις ενός παγιδευμένου και ανήμπορου θεριού, αντανακλούν την πολιτική ασημαντότητα του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ και το μικρό ιστορικό του μέγεθος.

Η προσωπικότητα του Σημίτη




Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, όσο προικισμένη και χαρισματική και αν είναι, δεν δημιουργεί ούτε καθορίζει την Ιστορία. Στην καλύτερη περίπτωση εκφράζει και αποτυπώνει το ιστορικό γίγνεσθαι: Βάζει τη σφραγίδα της πάνω στα γεγονότα.


Βεβαίως δεν υποτιμούμε τη σπουδαιότητα του ατομικού στοιχείου μέσα στο μηχανισμό της ιστορικής διαδικασίας, ούτε τη σημασία του τυχαίου μέσα στο ατομικό. Μόνο που η ιστορική προσωπικότητα πρέπει να εξετάζεται, μαζί με όλες τις ιδιομορφίες της, όχι σαν απλό σύνολο ψυχολογικών γνωρισμάτων μα σαν ζωντανή πραγματικότητα, βγαλμένη μέσα από καθορισμένες κοινωνικές συνθήκες και αντιδρώντας σε αυτές.

Όπως το τριαντάφυλλο δε χάνει το άρωμά του,
όταν ο φυσιοδίφης αποκαλύπτει ποιες είναι οι ουσίες που παίρνει από το χώμα κι από τον αέρα, έτσι και όταν απογυμνώνουμε τις κοινωνικές ρίζες της ατομικότητας, δεν της αφαιρούμε με αυτό ούτε το άρωμά της ούτε την αποφορά της. Γι’ αυτό βλέπουμε το «άρωμα» κάποιων προσωπικοτήτων που βγήκαν και σημάδεψαν συγκλονιστικά γεγονότα να μη χάνεται και όταν άλλες κοινωνικές συνθήκες τις οδήγησαν στον εκφυλισμό τους ή στην πτώση τους. Σύγχρονο ελληνικό παράδειγμα ο Ανδρέας Παπανδρέου.

ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ, συνεπώς, πολιτικό μέγεθος είναι κοινωνική λειτουργία. Το μπόι κάθε πολιτικού καθορίζεται από το μπόι της εποχής του, από το μπόι αυτού που εκφράζει. Είναι μεγάλος ένας ηγέτης όταν εκφράζει τα άλματα και τις πτήσεις της ιστορίας, την ανοδική της, δηλαδή, γραμμή και όχι τις πτώσεις της ιστορίας.

Φυσικά και οι ηγέτες των ιστορικών πτώσεων είναι μεγάλοι με τον τρόπο τους –όπως έλεγε ο Ένγκελς: “Μεγάλοι όσο μπορεί να είναι χωρίς να πάψουν να είναι μετριότητες”.

Και αυτά τα αμαλγάματα της πτώσης, που αποκτούν ξαφνικά ηγετικό ρόλο ακριβώς γιατί αποτελούν το κράμα των ποικίλων και ανόμοιων στοιχείων της παρακμής και του πολιτικού εκφυλισμού, είναι αυτά που εκφράζουν την πολιτική ασημαντότητα και πνευματική κενότητα της εποχής.



Ένα τέτοιο αμάλγαμα είναι ο Κώστας Σημίτης. Δεν θα υπήρχε, ίσως, καταλληλότερος για να εκφράσει την παρακμή και σήψη του ΠΑΣΟΚ, την ένδεια του πνεύματος, την αχρωμία της συνείδησης, την κυριαρχία της χυδαίας μετριότητας και της τυποποιημένης ομοιομορφίας: Τη συντηρητική μετάλλαξη και ιστορική πτώση…

ΑΥΤΗ την επελαύνουσα συντηρητικοποίηση της κοινωνίας εξέφρασε ο Σημίτης. Γι’ αυτό στα μάτια πολλών εμφανίστηκε ως ηγέτης, ως μια προσωπικότητα πολιτικά ισχυρή και ευφυής. Όλοι τότε εξήραν τις προσωπικές «ικανότητες», τα «χαρίσματα» και το «άστρο» του.

Όταν η ανοησία κυριαρχεί στις κοινωνικές σχέσεις, το ευφυές γίνεται βλακώδες και η βλακεία ευφυία. Στο πρόσωπο του Σημίτη τότε διαθλάστηκε ο κυρίαρχος κοινωνικός και πολιτικός συντηρητισμός, η πολιτική ύπνωση και αδράνεια και οι συνακόλουθες φόρμες: το πολιτικό ψεύδος, η απάτη και οι μύθοι.

Σήμερα που οι σχέσεις αυτές απορρίπτονται από το ρεύμα της εξέλιξης, τις έντονες κοινωνικές και αγωνιστικές λαϊκές αντιστάσεις, ο Σημίτης ξεγυμνώνεται…

ΣΗΜΕΡΑ η προσωπικότητα του Κώστα Σημίτη δεν απογυμνώνεται μόνο από τους κατασκευασμένους μύθους της συντηρητικής μετάλλαξης της κοινωνίας και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και συμπυκνώνεται στις συντηρητικότατες κοινωνικές ρίζες της ατομικότητάς του.

Αν αναζητήσει κανείς τις ιστορικές ρίζες της διαμόρφωσης του κ.Σημίτη θα βρεθεί μπροστά σε μια προσωπικότητα άκρως συντηρητική: κοινωνικά, πολιτικά, ψυχολογικά.

Και είναι αυτή η προσωπικότητα που στην καμπή καθόδου και εκφυλισμού του ΠΑΣΟΚ γίνεται ο κόμβος της συντηρητικής πτώσης: η καλύτερη προσφορά στη μαζική συντηρητική ζήτηση!


Γι’ αυτό αποτελεί και την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη αντίδραση, η οποία έδωσε την πιο απαίσια έκφραση στη διαφθορά, τα σκανδαλώδη προνόμια, στον παρασιτισμό, στην υποτέλεια και στη βουλιμία της κεφαλαιοκρατικής κάστας και των ποικίλων αρπακτικών.

ΣΗΜΕΡΑ, λοιπόν, που το εργατικό και λαϊκό κίνημα αφυπνίζεται η προσωπικότητα του Κώστα Σημίτη απογυμνώνεται από τους μύθους και φωτίζεται όλη η αντιδραστική της σύνθεση και η παγερή της φύση.

Κάτω από τα κτυπήματα των αδυσώπητων κοινωνικών γεγονότων φωτίζονται όχι μόνο οι δραματικές πολιτικές ατέλειες, αλλά και όλες οι αντιδραστικές γωνιές της «ατομικότητάς» του. Και μόνο αυτό το ανέκδοτο που ξεστόμισε περί Χειμερινών Ανακτόρων σημειολογικά αποτυπώνει μια βαθιά συντηρητική φύση, μια φθονερή εχθρότητα κατά των επαναστάσεων και των λαϊκών κινημάτων…

Η αντίστροφη μέτρηση…

ΟΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΟΙ κοινωνικοί ανταγωνισμοί, όταν αρχίζουν να ξεσπούν, αφυπνίζουν την πολιτική σκέψη και αναπτύσσουν την κοινωνική συνείδηση. Όταν ο λαός κατεβαίνει στο δρόμο «δραπετεύει» από την αλλοτρίωσή του και αναζωπυρώνει την πολιτική του ευφυία και τη βούληση.

Ταυτόχρονα, όσο μαζική και ορμητική είναι η λαϊκή κινητικότητα τόσο και πιο ευδιάκριτη γίνεται η βλαβερή ηλιθιότητα της εξουσίας. Όταν πυροδοτείται η εξυπνάδα των πολιτών (το πεζοδρόμιο είναι ο πυροδότης της λαϊκής ευφυίας γι’ αυτό το χλευάζουν οι εξουσίες) «αστράφτει» η βλακεία των πολιτικών τσαρλατάνων.

Η ΡΩΜΑΛΕΑ και πρωτοφανής λαϊκή κινητοποίηση κατά της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό αποτελεί καταλυτικό ιστορικό γεγονός απελευθέρωσης της συμπιεσμένης και εγκλωβισμένης κοινωνικής αγανάκτησης και οργής. Αυτή η χειμαρρώδης απελευθέρωση της «κοινωνικής ευφυίας» δεν μπορεί πλέον να ανακοπεί. Και είναι ακριβώς αυτή η «εισβολή» των εργατικών και λαϊκών μαζών στην πολιτική αρένα που «πάγωσε» την κυβέρνηση και την έκανε να αντικρίσει την ώρα της πτώσης της.

Η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της κυβέρνησης και την αποσύνθεση του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αρχίσει…
ΠΗΓΗ:resaltomag.blogspot.com

Απαγόρευσαν την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Λαδοξέρα


Την απαγόρευση ανάρτησης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Ζουράφα από το Λιμενικό, καταγγέλλει ομάδα πολιτών από τη Βόρεια Ελλάδα, που θέλησε να αποβιβαστεί στη νησίδα.

Όπως καταγγέλλουν οι πολίτες, με ειδικό σήμα, το Λιμενικό απαγόρευσε τη μετάβαση, με τη δικαιολογία ότι η ανάρτηση του ιστού της σημαίας ενδεχομένως να προκαλέσει ζημιές στο φάρο που υπάρχει στο έδαφος του νησιού.

Η Λαδόξερα (Ζουράφα) είναι το κρίσιμο έδαφος για τα πετρέλαια του Β.Αιγαίου.
Η Λαδόξερα οριοθετεί την ελληνική επικράτεια στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Είναι η Βορειοανατολικότερη των Θρακικών Σποράδων.

Η Ζουράφα* (Λαδόξερα) με επιφάνεια κάποτε 9 στρέμματα και μήκος ακτής 465 μέτρα (σύμφωνα με παλαιότερες μετρήσεις της Υδρογραφικής Υπηρεσία του Π.Ν), τώρα είναι μικρότερη του ενός στρέμματος και έχει ακτογραμμή 32 μέτρα, είναι χαμηλή και για αυτό εξαιρετικά επικίνδυνη, ιδίως με δυσμενείς συνθήκες ορατότητας για όσους πλέουν ανατολικώς της Σαμοθράκης, από το Βορειοανατολικό άκρο της οποίας (Άκρα Άγκιστρο ή Σκεπαστό) απέχει 6 ν.μ. περίπου.

Έπ'αυτής λειτουργεί φανός μεμονωμένου κινδύνου με αναλάμπον λευκό φως. Η μεταλλική πυραμίς του φανού είναι χρωματισμένη μαύρη με ερυθρή λωρίδα. Βάθη μικρότερα από 10 μέτρα βρίσκονται μέχρις αποστάσεως 100 μέτρων περίπου γύρω της. Απέχει 22 ν.μ περίπου από το φάρο της Αλεξανδρουπόλεως, είναι υπόλειμμα ηφαιστειογενούς νήσου και έχει παρατηρηθεί αξιόλογο θαλάσσιο ρεύμα ανατολικής διευθύνσεως κοντά της.

Η ευρύτερη περιοχής της είναι πλούσιος ψαρότοπος, όπου συχνάζουν ακόμη όλων των ειδών τα ψάρια. Με την Ζουράφα ασχολήθηκε διεξοδικώς σε περισπούδαστο άρθρο του στη "Θρακική Επετηρίδα" ο διακεκριμένος λόγιος της Σαμοθράκης Νικόλαος Φαρδύς (1853-1901). ("Τα Ζγοράφα ως κέντρο των σεισμών της Σαμοθράκης και λείψανο τεσσάρων νήσων του Θρακικού Πελάγους προ αμνημονεύτων χρόνων καποντισθεισών").

Ο συγγραφεύς αυτός γράφοντας για το νησί το 1897 το αποκαλεί "Ζγοράφα" (τα) και σημειώνει, ότι σε καιρό γαλήνης διακρίνεται και από κάποια υγρή, ελαιώδη ουσία που επιπλέει επί των πέριξ υδάτων, που αποπνέει οξεία οσμή πετρελαίου. Ο ίδιος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

α) Για πρώτη φορά διαπίστωσε προσωπικώς την ύπαρξη εκεί πετρελαίου το 1874, του οποίου η πηγή ευρίσκετο επί της Ζουράφας.

β) Η Ζουράφα ήταν ονομαστή για την ποσότητα και την ποιότητα των σπόγγων της.

γ) Στην περιοχή της υπήρχαν πολλά ίχνη κτηρίων των οποίων διακρίνονται οι θύρες, τα παράθυρα οι κίονες, τα κιονόκρανα κ.λ.π. (προφανώς η εναλακτική ονομασία Λαδόξερα οφείλεται στην ύπαρξη της παραπάνω ελαιώδους ουσίας).


Ο κορυφαίος των θαλασσογράφων μας Σ.Ε. Λυκούδης έγραφε προ εβδομήντα περίπου ετών, ότι η διαβρωτική επεξεργασία της θάλασσας κατήντησε την Ζουράφα να έχει διάσταση μέγιστη 35 μέτρα, της οποίας οι δύο ακραίες κεφαλές είναι ξηρές σε περίοδο γαλήνης και αναπαυτήρια γλάρων.

Η Ζουράφα είναι, όπως προαναφέρεται το Βορειανατολικότερο, αναδυόμενο στην ανοιχτή θάλασσα, νησαίο Ελληνικό έδαφος υπόλειμμα μεγάλου εδάφους. Αναφέρεται από τον Marko Boscini (1613 -1678), χωρίς όνομα και τον Alexander Conze Γερμανό αρχαιολόγο που επισκέφτηκε την Σαμοθράκη κατά τον β΄ ήμισυ του παρελθόντος αιώνος "Τα Ζγόραφα" .

Χάρη στην επί αυτής κυριαρχία, η Ελλάς επεκτείνει σημαντικά τις ζώνες θαλάσσιας κυριαρχίας της (χωρικά ύδατα κ.ά.) στον κρίσιμο χώρο του Β.Α. Αιγαίου, προς τα Ανατολικά. Στο στενό μεταξύ της Ζουράφας και της Άκρας Γκρέμια (σήμερα Boztepe Βurnu, της Ανατολικής Θράκης) έχει εύρος 14 ν.μ. περίπου. Στο παρελθόν αρκετά πλοία, προσπαθώντας να αποφύγουν την προσέγγιση προς την Ζουράφα είχαν προσαράξει στα βραχώδη νησαίο εδάφη που περιβάλουν την άκρα Γκρέμια. Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν την ύπαρξη της Ζουράφας, που κείται Ανατολικά της Σαμοθράκης, Βόρεια της Ίμβρου και Νότια της Αλεξανδρουπόλεως και την οποία περιφρονητικώς παραλείπουν οι περισσότεροι από τους κυκλοφορούντες για το ευρύ κοινό (σχολικοί, τουριστικοί κ.ά.) χάρτες μας, μολονότι σηματοδοτεί τα όρια της Ελληνικής Επικράτειας.


Σε όσα Αναφέρει Ο Σ.Ε. Λυκούδης για την διαβρωτική επεξεργασία της θάλασσας και η ταπεινότητα μας για την επείγουσα ανάγκη προστασίας της Ζουράφας από την αέναη δράση των στοιχείων της φύσης, πρέπει να προστεθεί η παρατήρηση που έχει καταχωρηθεί στην παλαιότερη έκδοση του Πλοηγού του έτους 1955, σύμφωνα με την οποία σε μικρές αποστάσεις από τη Ζουράφα υπάρχουν στα μεν Δυτικά της "Βράχος" μικρού υπέρ την επιφάνεια της θάλασσας ύψους, στα σε Νοτιοανατολικά της "Βράχος" περί την επιφάνεια της θάλασσας. Ήδη, μετά από 40 χρόνια, τα βραχώδη αυτά νησαία εδάφη έχουν δυστυχώς εξαλειφθεί. Προφανώς περιέπεσαν στην κατηγορία του σκόπελου ή και της υφάλου. Απέμεινε η κάπως υψηλότερη Ζουράφα. Νησιοφύλακες και νησίαρχοι της (μέχρι πότε); τα θαλασσοπούλια……

*Από τη μελέτη του Γεωργίου Γιαγκάκη "Η ΖΟΥΡΑΦΑ

http://deltio11.blogspot.com/                                                                                                                    ΠΗΓΗ:lalei-kairia.blogspot.com

Στενεύει ο κλοιός για το ΠΑΣΟΚ...Ετοιμάζει το ελικόπτερο ο Γιωργάκης...

Ο ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ είναι το δεύτερο πολιτικό πρόσωπο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παραδέχεται ότι «τα πήρε» από τη Siemens. Ο πρώτος ήταν ο Θόδωρος Τσουκάτος, το «δεξί χέρι» του πρώην πρωθυπουργού, κ. Σημίτη.
ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, όταν αποκαλύφθηκαν οι δοσοληψίες Τσουκάτου-Siemens, αν και ο πρώτος δήλωνε ότι τα λεφτά τα έβαλε στο ταμείο του κόμματος, προσπάθησε όπως-όπως να τα μπαλώσει, λέγοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν έφτασε τίποτε. Ακόμα κι αν το σημερινό κυβερνών κόμμα θεωρεί τα δύο αυτά πρόσωπα ως «καμένα», ουδόλως... μπορεί να υποβαθμιστεί το αναμφισβήτητο πλέον γεγονός ότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, οπότε κλείστηκαν οι μεγαλύτερες «δουλειές» του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, μετά τη Μεταπολίτευση, η γερμανική εταιρία «τα έσκαγε» σε κυβερνητικούς και κρατικούς παράγοντες για να πετυχαίνει τους σκοπούς της.
ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕ ο ελληνικός λαός και τώρα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, καλείται και πάλι να ξαναπληρώσει. Ο κ. Μαντέλης, βέβαια, σε μια επίδειξη θράσους, ισχυρίστηκε ότι πήρε μόνον διακόσιες χιλιάδες γερμανικά μάρκα. Κι αυτά τα βάφτισε –άκουσον, άκουσον– προεκλογικές «χορηγίες»! Ωστόσο, δεν είχε το θάρρος να αποκαλύψει ποιος πήρε τα άλλα, δεκάδες εκατομμύρια, τα οποία, ως άφησε να εννοηθεί, πήγαν στις τσέπες άλλων συναδέλφων του, ενώ αυτός «πιάστηκε κότσος».
ΚΙ ΟΜΩΣ, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, την περίοδο 1998-2000, οπότε ο επίμαχος τραπεζικός λογαριασμός Μαντέλη δέχθηκε δύο εμβάσματα, η Siemens προώθησε μίζες για την Ελλάδα ύψους 23 εκατ. μάρκων (σχεδόν 12 εκατ. ευρώ). Πού πήγαν αυτά; Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν αρέσκεται μόνον στα φτηνά επικοινωνιακά τρικ, καλό είναι να βγει δημόσια στον ελληνικό λαό και να παραδεχθεί τις ευθύνες του.
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=7974&catid=7                                                                             ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Ψηφίστηκε ο Καλλικράτης απο τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ με 160 ψήφους υπέρ

Ψηφίστηκε επι της αρχής ο Καλλικράτης με 160 ψήφους υπέρ. Αρχισε η διάλυση της Ελλάδας απο τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ, τους ΚΛΕΦΤΕΣ, τους ΨΕΥΤΕΣ.

ΠΑΛΙ ΤΗΝ... ΠΑΠΙΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ!

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ

Από τα... σύννεφα έπεσε ο πρώην καταλληλότερος Σημίτης (το "εθνικό κεφάλαιο" κατά Καρατζαφέρη) μετά την παραδοχή του Μαντέλη ότι τα πήρε απο την Siemens. «θλίβομαι και εξοργίζομαι για το γεγονός ότι τέτοιες πράξεις αμαυρώνουν το έργο εκείνης της περιόδου» δήλωσε ο ανίξερος και ανίδεος Σημίτης... Και ας εμπλέκονται στο σκάνδαλο δυο απο τους στενότατους συνεργάτες του, ο Θόδωρος Τσουκάτος και ο Τάσος Μαντέλης, που βρέθηκαν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ξαφνικά! Αλλά δεν φταίνε αυτοί... φταίμε όλοι εμείς που δεν τους φτύνουμε, τους μουτζώνουμε και τους καταξεφτιλίζουμε όπου και αν τους πετυχαίνουμε!                                     ΠΗΓΗ:www.stoxos.gr

Το Μαντέλειον ήθος και μάλιστα Μ.Χ. (Μετά Χορηγίαν)

"Στην εποχή μας, όπου τα επιτεύγματα του ανθρώπου είναι θαυμαστά, αλλά ταυτόχρονα η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα μας περιτριγυρίζουν, είναι πολύ σημαντικό για μένα να σκέφτομαι τους συμπολίτες μου που έχουν δυσκολίες και να μπορώ να είμαι χρήσιμος σ' αυτούς..."
Μία κοινωνία που νοιάζεται και ενδιαφέρεται μόνο για τα λεγόμενα "σημαντικά" και "σπουδαία" δεν μου αρκεί, αναζητώ και τα ανθρώπινα.
Γιατί πιστεύω ότι η Κοινωνία της Αλληλεγγύης είναι η καλύτερη.
Το μέλλον της ανθρωπότητας στηρίζεται στη γνώση, που ωθεί τη φαντασία μας σε νέους δρόμους, που αναπτύσσει δεξιότητες και δυνατότητες με εργαλείο τις νέες τεχνολογίας. Τηλεπικοινωνίες που διασυνδέουν όχι μηχανήματα αλλά την ανθρώπινη ευφυΐα. Χρέος μου απέναντι στη νέα γενιά η συνεισφορά στη δημιουργία της Κοινωνίας της Γνώσης, των Νέων Τεχνολογιών και της Ευφάνταστης Προοπτικής.
Κάθε μορφή ανάπτυξης οφείλει να φροντίζει και να σέβεται τον κόσμο που μας περιβάλλει και μας ομορφαίνει. Ευαισθησία στο πολιτισμό του ανθρώπου αλλά και στο Πολιτισμό της Φύσης. Η επίγνωση, ότι η σοβαρότερη απειλή για τον πλανήτη Γη είναι σήμερα οι κλιματικές αλλαγές, με επιτάσσει να συμβάλλω στην προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για την αποτροπή αυτού του φαινομένου.
Σε ένα κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται, με προκλήσεις και κινδύνους είναι ανάγκη να πηγαίνουμε μπροστά, να είμαστε σύγχρονοι με τις εξελίξεις. Επιλογή μου η επιστράτευση για μεταρρυθμίσεις και διαρκείς Αλλαγές στη Κοινωνία και την Οικονομία, με αναφορά στον άνθρωπο.
Πεποίθηση μου είναι κάθε προσπάθεια και κάθε δράση να αποβλέπει στη διαμόρφωση μίας καθημερινής ζωής που να αφορά όλους μας και να διακρίνεται για την ουσία, την αξιοπρέπεια και την ποιότητά της.
Αξίζει όμως να διαβάσετε και το σχόλιο ενός αναγνώστη :
Προσχεδιασμένες αποκαλύψεις και ελεγχόμενες "τιμωρίες" για την εκτόνωση του λαϊκού αισθήματος και για κάποια ικανοποίηση της τριμερούς. Είναι σίγουρο ότι έχει στηθεί ειδικό κονκλάβιο για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και των ευρωπαίων, στο κορυφαίο ζήτημα της κάθαρσης. Τα ίδια πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν τα χρόνια της ρεμούλας, είναι σήμερα στα κόμματα και στις επιτροπές. Είναι δυνατόν να επιδιώξουν κάθαρση; Eίναι δυνατόν να θιχτούν θεσμοί που εξυπηρετούν τεράστια συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας; Διότι η ρεμούλα στην χώρα μας είναι θεσμός.

Ιστορικά είναι διαπιστωμένο ότι οποιαδήποτε σοσιαλιστική έκφανση της δημόσιας ζωής, είναι στην πραγματικότητα ένας φερετζές στην θέση της μάσκας του ληστή. Εκτρέφει συμμορίες και κυκλώματα, κατεδαφίζει συστήματα αξιών, εξαχρειώνει τα πλήθη, και σε βάθος χρόνου οδηγεί την χώρα-θύμα, στήν διάλυση. Η καταστροφή που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Ελλάδα ήταν καθοριστική, η σημιτική συνέχεια ήταν αποτέλεσμα της έκπτωσης της πολιτικής ηθικής του συνόλου του πολιτικού κόσμου αλλά και των επιγόνων τους. Στην πραγματικότητα, μετά τον Ανδρέα ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα ήταν περισσότερο κόσμος μαφιόζων. Εντύπωση προκαλεί σήμερα η ευκολία με την οποία ο Μαντέλης ενήγαγε την Καθημερινή όταν αυτή φωτογράφιζε στο πρόσωπο του, τον Ρόκο.
Σήμερα στην Ελλάδα διαγράφεται ο κίνδυνος να προσωποποιηθούν τα κόμματα γύρω από νονούς και να επιβάλλονται στον λαό με μεθόδους καμόρα. Ο πολιτικός λόγος εξατμίστηκε, η αξία του ακολουθεί τα ελληνικά ομόλογα. Εύχομαι να βγώ ψεύτης αλλά σύντομα θα μοιάζομε περισσότερο με Σικελία. Όσοι δεν είναι ενταγμένοι στην πολιτική συμμορία κάποιου νονού θα περιθωριοποιούνται μέχρις εξαφάνισης.
Ο Α. Ρόκο βρέθηκε, οι, Αλ Καπόνε, Λάκι Λουτσιάνο, Φρανκ Κοστέλο, Βίτο Γκενοβέζε, Σάμι Γκραβάνο, Τζόζεφ Μπονάνο, Τζον Γκοτί κλπ κλπ, θα βρεθούν;
F.I.                                                                                                                                                            ΠΗΓΗ:filotimia.blogspot.com