ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ:89-77 "Σκούπισε" για τελικό

 
«Σκούπισε» για τελικό

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με sweep τη σειρά με το Μαρούσι κερδίζοντας εύκολα στο τρίτο ματς με 89-77. Οι «ερυθρόλευκοι» απέδωσαν θεαματικό και ουσιαστικό μπάσκετ και περιμένουν τον Παναθηναϊκό στον τελικό.
Στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στο Μαρούσι έπαιξε σε χαμηλό τέμπο χωρίς να πείσει, αλλά κέρδισε άνετα. Στον Άγιο Θωμά χρειάστηκε την κλάση του Κλέιζα στο φινάλε και ένα ποιοτικό δεκάλεπτο για να κάνει το 2-0. Για την τρίτη νίκη του ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να αγχωθεί και πολύ. «Καθάρισε» το παιχνίδι από νωρίς παίζοντας γρήγορα και θεαματικά και έδειξε ότι τα… νύχια του είναι αρκετά ακονισμένα για τους τελικούς. Οι αναμετρήσεις άλλωστε με τον Παναθηναϊκό ξεκινούν εκτός εξαιρετικού απροόπτου την Τετάρτη…

Γκάζι από νωρίς…
Οι ασθένειες για να μην βλάψουν περαιτέρω τον οργανισμό πρέπει να διαπιστώνονται, να βρίσκονται τα αντίδοτα και να ξεπερνιούνται. Το πρόβλημα με το κακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στα παιχνίδια είχε διαπιστωθεί, αλλά δεν είχε βρεθεί λύση. Ίσως να είναι η παρουσία του Πάτρικ Μπέβερλι μαζί με τον Σκούνι Πεν ούτως ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν μετά το 4-5 του Αμαρουσίου στο 3’ να τρέξουν χάρη στους δυο παραπάνω και την όρεξη των Κλέιζα, Τεόντοσιτς σερί 14-0 και να προηγηθούν στο 5’ με 18-5. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός πρόλαβε να βγάλει τρεις αιφνιδιασμούς και δυο ελεύθερα τρίποντα για τους Μπέβερλι και Τσίλντρες.

Συνέβαλαν όλοι
Έπειτα, όλα ήταν πολύ ευκολότερα για τους Πειραιώτες. Το Μαρούσι δεν κατάφερε να αντιδράσει με συνέπεια και το περισσότερο που κατάφερε ήταν να κατεβάσει τη διαφορά στο -7 (20-13, 7’). Ο Μπέβερλι στα πρώτα εννιά λεπτά είχε 4/4 σουτ (3/3 διπ., 1/1 τριπ.) δείχνοντας ότι μπορεί να σουτάρει καλά πέρα από το να πιέσει στην άμυνα.

Ο Μαυροκεφαλίδης επέστρεψε στις πολύ ουσιαστικές εμφανίσεις με τη μεγάλη παραγωγικότητα αναλογικά του χρόνου συμμετοχής του –σε 4’37’’ στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε 8 πόντους όντας απόλυτα εύστοχος.

Ο Βούισιτς ήταν και πάλι θετικότατος τελειώνοντας πολλές φάσεις. Πέρα βέβαια, από την πολύ καλή εμφάνιση των παικτών δεύτερης γραμμής αξίζει μια ιδιαίτερη αναοφρά ο Τζος Τσίλντρες, ο οποίος στο πρώτο του παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του στο Παρίσι ήταν ορεξάτος και με διάθεση να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο.

Σκορ και θέαμα
Η διαφορά ανέβαινε συνεχώς και με 9/9 αιφνιδιασμούς, 80% (20/25)στα δίποντα και 42% (3/7) στα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειξε κυρίαρχος, έτοιμος για τις μεγάλες μάχες των τελικών.

Το ενδιαφέρον για τον αντικειμενικό σκοπό του αγώνα έληξε στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, όταν η αντεπίθεση του Αμαρουσίου σταμάτησε με το κατέβασμα της διαφοράς στο -16 (60-44, 23’).

Λίγα λάθη, πολλές χαμένες βολές
Επομένως, οι Τσίλντρες, Μπέβερλι και Σχορτσιανίτης που βρίσκονταν τότε στο παρκέ νοιάζονταν πια περισσότερο για το θέαμα. Βγήκαν αρκετές φάσεις που ξεσήκωσαν τον κόσμο. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ υψηλός, αλλά παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» δεν παρασύρθηκαν κάνοντας αβίαστα λάθη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σχεδόν τριπλάσιες ασίστ σε σχέση με λάθη. Ωστόσο, μέσα σε όλα διατηρήθηκε το κακό ποσοστό στις βολές με κανέναν εκ των επτά  «ερυθρολεύκων» που εκτέλεσαν βολές να μην είναι απόλυτα εύστοχος.

Χαλάρωση στο φινάλε
Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε μόνο στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν το Μαρούσι βρήκε την ευκαιρία να μειώσει μέχρι το 87-77, ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα. Στο μυαλό τους άλλωστε περιτριγύριζε ο Παναθηναϊκός από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν «καθάρισαν» το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 55-36, 76-56, 89-77
Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πεν 7(1), Τσίλντρες 14(1), Βούισιτς 6, Παπανικολάου, Μπουρούσης 8, Μπέβερλι 15(1), Κλέιζα 12, Μευροκεφαλίδης 13, Τεόντοσιτς, Σλούκας, Σχορτσιανίτης 10.
Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κουμπούρας 6, Κις 9(3), Λούκας 16(1), Πελεκάνος 11(2), Μπατής 2, Χόμαν 6, Νάτζφεϊ 4(1), Μαυροειδής 14, Καλάθης 3(1), Αρισκμπάμπου 2, Κένταλ, Καϊαμκόγλου 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:7-6 Το 13ο και τυχερό!


Το 13ο και τυχερό!
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 13ο Κύπελλο στην ιστορία του επικρατώντας στον τελικό της Σύρου του Πανιωνίου με 7-6 στην παράταση (5-5 κ.α) και έγινε ο πολυνίκης του θεσμού.
Στο τρίτο τους ραντεβού τα τελευταία τρία χρόνια, Ολυμπιακός και Πανιώνιος παρουσιάστηκαν αντάξιοι του εμβλήματος που φέρουν, παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Πάτερου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, έστω κι αν η νίκη ήρθε δύσκολα, αφήνοντας πίσω του στη σχετική λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις τον Εθνικό με 12.

Σε μια αναμέτρηση, στην οποία κυριάρχησαν οι άμυνες και τα σκληρά μαρκαρίσματα, εξ ου το χαμηλό σκορ και οι αρκετές αποβολές, ο Πανιώνιος μπόρεσε στο ξεκίνημα να περιορίσει τα ατού του Ολυμπιακού, που εκτός από τους κλειστούς διαδρόμους βρίσκονταν απέναντι σε έναν πολύ καλό Κώστα Φλέγκα, γεγονός που δεν τους επέτρεπε να αξιοποιήσουν τις επιθέσεις τους.

Οι κυανέρυθροι πήραν το προβάδισμα με τον Παπαδόγκωνα και στη συνέχεια με τον Μπεριστιάνο με 2-1, το συγκρότημα του Βαγγέλου Πάτερου όμως πάντα έβρισκε τον τρόπο να φέρνει το ματς στα ίσια, έστω κι αν οι προσπάθειές τους προς τα αντίπαλα καρέ ήταν βεβιασμένες και νευρικές, εξ αιτίας της πολύ καλής άμυνας του Πανιωνίου. Ο Σχίζας αρχικά και ο Χατζηθεοδώρου στη συνέχεια «έκλεισαν» το ημίχρονο για τις δύο ομάδες στο 2-2.

Μπροστά ο Ολυμπιακός

Οι Πρωταθλητές πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα στις αρχές της τρίτης περιόδου και πάλι με τον Σχίζα, για να πάρει ο Ολυμπιακός «αέρα» δύο τερμάτων με τον Ντόσκα. Μια διαφορά που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν οι ερυθρόλευκοι αφού ο Κατσαούνης στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου και ο Μάζης στις αρχές της τελευταίας περιόδου έφεραν και πάλι το σκορ στο 4-4.

Ο Γιώργος Αφρουδάκης με το πρώτο του τέρμα στην αναμέτρηση έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, για να «απαντήσει» άμεσα ο Μιράλης με ένα εντυπωσιακό γκολ.  Στα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία δύο φορές να πάρει τη νίκη, όμως και πάλι ο Φλέγκας κατέβασε τα ρολά, οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Με Μάζη προπονητή

Δέκα δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε ο Μάκης Βολτυράκης για διαμαρτυρία κι αφού ο βοηθός του είχε δεχθεί την κόκκινη κάρτα λίγα λεπτά νωρίτερα, χρέη προπονητή διετέλεσε ο Δημήτρης Μάζης. Ο διεθνής αμυντικός αν και βάσει κανονισμών έπρεπε να αποχωρήσει από το κολυμβητήριο, έβγαλε το σκουφάκι και έκατσε στον πάγκο. Η παράταση άρχισε χωρίς τον Σχίζα από πλευράς Ολυμπιακού και τους Μάζη και Θωμάκο από το στρατόπεδο του Πανιωνίου.

Αφού έγιναν οι απαραίτητοι... σταυροί από την εξέδρα, η κόρνα σταμάτησε να χτυπά και ο πίνακας να λειτουργεί, άρχισε και η παράταση. Ο Ολυμπιακός έχασε και τον δεύτερο αμυντικό του στο ξεκίνημα, αφού ο Κομάντινα αποχώρησε με τρεις αποβολές, για να κερδίσει στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Πανιώνιος πέναλτι, με τον Μιράλη να βάζει μπροστά την ομάδα του με 6-5. Ο Θεοδωρόπουλος ισοφάρισε εκ νέου, με παίκτη παραπάνω, μετά την αποβολή του Παπαδόγκωνα και οι δύο ομάδες με το πέρας του πρώτου τρίλεπτου ήταν και πάλι στο... μηδέν.

Με τη σφραγίδα του αρχηγού


Με χαμένες επιθέσεις και σκληρά μαρκαρίσματα συνεχίστηκε το ματς, ενώ ο Ολυμπιακός μπήκε σε θέση αφεντικού όταν 30 δεύτερα πριν το τέλος, ο Κοκκινάκης αποβλήθηκε. Με παίκτη παραπάνω οι ερυθρόλευκοι αξιοποίησαν τη μεγάλη ευκαιρία που είχαν και ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού, σφράγιζε τη νίκη και το τρόπαιο, κατακτώντας τον 25ο προσωπικό του τίτλο (11 Κύπελλα), όσα έχει και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Με τη μόνη διαφορά ότι ο αρχηγός των Πειραιωτών έχει την ευκαιρία να περάσει στη πρώτος στη σχετική λίστα, αν κατακτήσει σε λίγο καιρό το πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω του τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 7-6

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-0, 2-1, 1-2
Παράταση: 1-1, 1-0,
Ολυμπιακός: Σχίζας 2, Χατζηθεορώρου 2, Ντόσκας 1, Αφρουδάκης 1, Θεοδωρόπουλος 1
Πανιώνιος: Παπαδόγκωνας 1, Μπεριστιάνος 1, Κατσαούνης 1, Μάζης 1, Μιράλης                       ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr

Να γιατί ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι μη πολιτικό πρόσωπο


Το υπάρχον σαθρό, διεφθαρμένο και ανίκανο πολιτικό σύστημα κρέμεται σε μια κλωστή που αργά ή γρήγορα θα σπάσει και θα παρασύρει όλους τους άθλιους εκπροσώπους του.

Αυτό είναι απολύτως βέβαιο. Το μόνο που δε γνωρίζουμε ακόμα είναι πόσο σύντομα θα απαλλαγούμε από την ενοχλητική και επιζήμια παρουσία τους.

Είναι πρακτικά αδύνατο, αυτοί που δημιούργησαν εδώ και δεκαετίες τη σημερινή κατάσταση να μπορέσουν να τη διορθώσουν. Είναι αδιανόητο να περιμένουμε από όλους όσους παρασίτησαν εις βάρος των υπολοίπων να έρθουν τώρα και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του λαού.

Είναι επίσης πολύ πιθανό, έως βέβαιο ότι οι εξελίξεις θα προκαλέσουν τη διάλυση των κομμάτων με τη μορφή που έχουν σήμερα και επομένως είναι επίσης πολύ πιθανό έως βέβαιο ότι...

ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ΜΗ πολιτικό πρόσωπο, με περισσότερες πιθανότητες την ανάδειξη κάποιου επιχειρηματία στην πρωθυπουργία της χώρας.

Οι τελειωμένοι πολιτικοί μας το γνωρίζουν καλά αυτό και προσπαθούν με τη συμπαράσταση των χαμερπών και πουλημένων ΜΜΕ να αποδομήσουν μια τέτοια πιθανότητα. Τα επιχειρήματά τους είναι από αστεία έως άκρως γελοία όπως και οι ίδιοι βέβαια.
Θα γίνουμε λένε Ιταλία, θα επικρατήσει Μπερλουσκονισμός και άλλα τέτοια φαιδρά.

Δε μας λένε όμως ότι η Ιταλία ενώ αποτελούσε την πιο γραφική χώρα της ΕΕ που εξέλεγε πορνοστάρ (Τσιτσιολίνα) για βουλευτές και είχε εκλογές κάθε 6 μήνες λόγω απλής αναλογικής αποφάσισε κάποια στιγμή να έχει ισχυρή κυβέρνηση με μη πολιτικό πρόσωπο ως πρωθυπουργό. Βέβαια τα 50 εκατομμύρια Ιταλοί είναι ηλίθιοι ενώ εμείς είμαστε έξυπνοι.

Δε μας λένε ότι πρακτικά είναι απλά αδύνατο να είναι κάποιος μη πολιτικός πιο ανίκανος ως πρωθυπουργός από όλους όσους μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.

Δε μας λένε επίσης ότι είναι πρακτικά αδύνατο μια κυβέρνηση από μη πολιτικά πρόσωπα να είναι χειρότερη από τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών που δημιούργησαν το σημερινό αίσχος.

Δεν τα λένε αυτά φίλες και φίλοι γιατί γνωρίζουν ότι είναι αλήθεια.
Δεν τα λένε γιατί γνωρίζουν ότι φτάνει το πολιτικό τέλος τους και προσπαθούν όλοι τους να γαντζωθούν στις βουλευτικές καρέκλες τους.
Δεν τα λένε γιατί ελπίζουν ότι θα σώσουν τελικά των κώλο τους.

Πλανώνται πλάνην οικτρά.
Είτε το θέλουν είτε όχι θα πληρώσουν.
Την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας δεν θα την αποφύγουν.
Μπορεί ο Έλληνας ραγιάς να μην αντιδράει ακόμα προσπαθώντας να εξασφαλίσει τα μικροσυμφέροντά του, ή να απαλλαχθεί από τις δικές του ευθύνες, αλλά αυτή η κατάσταση σύντομα θα ανατραπεί.

Η σκληρή καθημερινότητα και η ανάγκη για επιβίωση και αξιοπρεπή διαβίωση είναι πιο ισχυρές από όλα τα άλλα.
Αυτές οι ανάγκες θα οδηγήσουν και θα προκαλέσουν την ανατροπή.
Είναι ζήτημα χρόνου.
ΠΗΓΗ:politikiprotasi.blogspot.com

Πολλές ιστορίες της Παλαιάς Διαθήκης είναι φανταστικές, δηλώνει αρχαιολόγος


Ο καθηγητής αρχαιολογίας του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ Israel Finkelstein ερευνά τη Βίβλο ως ένα ιστορικό αρχείο. Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο ‘New ScientistΆ ο Finkelstein αναφέρεται στα αντισυμβατικά ευρήματά του. Τη συνέντευξη την έδωσε στον David Cohen και δημοσιεύτηκε στις αρχές του Ιουνίου (2008) στο περιοδικό New Scientist με τον τίτλο ‘Αλήθεια και φαντασία από τη Βίβλο.

Για περίπου 10 χρόνια ο Finkelstein έχει ηγηθεί μιας ομάδας ερευνητών που ασχολούνται με τη βιβλική αρχαιολογία. Ο σκοπός τους ήταν να προσδιορίσουν εάν η Βίβλος είναι πραγματικά ένα ιστορικό ντοκουμέντο. Στην έρευνά τους ο Finkelstein και η ομάδα του μελέτησαν βιβλικά κείμενα και τα συνέκριναν με...
αρχαιολογικά στοιχεία που πήραν από τη Megiddo, στο βόρειο Ισραήλ.
Η Megiddo, γνωστή και ως Tel Megiddo (στα εβραϊκά) και ως Tell al-Mutesellim (στα αραβικά) ήταν μια τοποθεσία που είναι γνωστή στη Βίβλο ως Αρμαγεδδών. Σήμερα έχουν παραμείνει μόνο τα ερείπια από μια αρχαία πόλη.

Η Megiddo έχει ανασκαφτεί από αρχαιολόγους εδώ και 100 χρόνια, δηλαδή από το 1903, εξαιτίας της ιστορικής, γεωγραφικής και θεολογικής της σημαντικότητας. Στη Megiddo βρέθηκαν 26 στρώσεις από ερείπια αρχαίων πόλεων. Σήμερα, στο σύγχρονο Ισραήλ, η αρχαία τοποθεσία βρίσκεται σε έναν λόφο κοντά στο Κιμπούτς της Megiddo, που βρίσκεται στην αρχή ενός περάσματος που περνάει μέσα από το Carmel Ridge και δεσπόζει στην κοιλάδα του Jezreel.

Η ομάδα του Finkelstein βρήκε ότι "... η παραδοσιακή χρονολόγηση πολλών αρχαιολογικών ευρημάτων που σχετίζονται με βιβλικά γεγονότα παρουσιάζει αναντιστοιχία που ξεπερνά τους ενάμιση αιώνες." Τα συμπεράσματά τους είναι αντισυμβατικά: πολλές περίφημες βιβλικές ιστορίες είναι κατά πάσα πιθανότητα φανταστικές. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει ο Cohen στη συνέντευξη με τον Finkelstein, "η έξοδος των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο δε συνέβη ποτέ" και "ο Τζόσουα δεν επιτέθηκε ποτέ στην Ιεριχώ, ούτε και έριξε τα τείχη της." Ο Finkelstein δηλώνει, "δεν υπάρχουν καν στοιχεία ότι η Ιεριχώς είχε τείχη εκείνη την εποχή."

Στη συνέχεια ο Finkelstein αποκαλύπτει ότι "ο Δαβίδ και ο Σολομώντας δεν ήταν μεγάλοι βασιλιάδες που διοικούσαν την αρχαία γη της Χαναάν στον 10 π.Χ. αιώνα από ένα παλάτι στην Ιερουσαλήμ, όπως παρουσιάζεται στη Βίβλο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων ήταν μικροί αρχηγοί κάποιων βραχύβιων φυλών της περιοχής. Η μνήμη τους διογκώθηκε με το πέρασμα των χρόνων και μυθοποιήθηκαν τον 7ο π.Χ. αιώνα για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες πολιτικές και στρατιωτικές σκοπιμότητες."

Προφανώς, τα συμπεράσματα αυτά του Finkelstein δεν στερούνται αμφισβήτησης σε πολλά μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα δε στη θρησκευτική κοινότητα.

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο της Διεύθυνσης Ισραηλινών αρχαιοτήτων Sam Wolf, "ο Finkelstein έχει γράψει περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο στο πεδίο αυτό εδώ και 15 χρόνια. Έχει προσφέρει μεγάλο έργο με το να αμφισβητεί τις παραδοσιακές πίστεις. Αλλά δεν μπορώ να ονομάσω περισσότερους από μια χούφτα αρχαιολόγους που δέχονται τη θεωρία του. Έχει προκαλέσει περισσότερες αναταραχές στα μέσα ενημέρωσης απ΄ ότι στους ακαδημαϊκούς κύκλους." pathfinder.gr ΠΗΓΗ:allday-news.blogspot.com

Οι μεταμορφώσεις της σοσιαλδημοκρατίας


 
Η πορεία προς την "Αριστερά του χαβιαριού"

Στον ενάμιση αιώνα της ιστορίας τους, τα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης γνώρισαν τρεις μεγάλες ιδεολογικές μεταμορφώσεις.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τη θυελλώδη περίοδο 1914-1920, που σημαδεύτηκε από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία. Η απόφαση-σοκ του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), της ιστορικής οργάνωσης του Μαρξ και του Ενγκελς, να τηρήσει «πατριωτική» στάση στον πόλεμο, θεωρήθηκε από την αριστερή πτέρυγα προδοσία των διεθνιστικών αρχών και προκάλεσε ρήγμα στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Ενα ρήγμα, που έγινε αγεφύρωτο μετά την εγκαθίδρυση της σοβιετικής εξουσίας στη Ρωσία, με αποτέλεσμα το ιστορικό διαζύγιο σοσιαλιστών-κομμουνιστών.

Η δεύτερη μεταμόρφωση έρχεται τη δεκαετία του 1950, με ορόσημο το συνέδριο του SPD στο Μπαντ-Γκόντεσμπεργκ, το 1959. Εδώ οι σοσιαλδημοκράτες εγκαταλείπουν και επίσημα όχι μόνο την επαναστατική ανατροπή, αλλά και την ίδια την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, θεμελιώδες στοιχείο της μαρξιστικής αντίληψης περί σοσιαλισμού. Η μεταμόρφωση αυτή, η οποία είχε ωριμάσει ήδη τη δεκαετία του ’30, ιδιαίτερα υπό την επίδραση του γαλλικού Λαϊκού Μετώπου, συνοδεύεται από τη στροφή σε αυτό που ο Γάλλος σοσιαλιστής Αντρέ Φιλίπ θα αποκαλούσε «αναδιανεμητικό σοσιαλισμό»: Μια πολιτική εξανθρωπισμού του καπιταλισμού και μείωσης των ανισοτήτων μέσω της βαριάς φορολογίας του κεφαλαίου, με τυπικό παράδειγμα το «κοινωνικό κράτος» των σκανδιναβικών χωρών.

Πάντως, η εν λόγω στροφή είναι μια πορεία με παλινωδίες και άνιση από χώρα σε χώρα. Ο Φρανσουά Μιτεράν διακήρυξε, στο ιστορικό συνέδριο του Επινέ, το 1971, ότι «η επανάσταση είναι πρώτα απ’ όλα ρήξη. Οποιος δεν αποδέχεται αυτή τη ρήξη με την κατεστημένη τάξη, με την καπιταλιστική κοινωνία, αυτός δεν μπορεί να είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος». Οσο για τους Βρετανούς Εργατικούς, αυτοί μόλις το 1994 κατάργησαν την περίφημη «Παράγραφο IV» του προγράμματος του 1918 που όριζε ότι στόχος του κόμματος ήταν «να εγγυηθεί στους χειρώνακτες εργάτες και στους διανοούμενους όλους τους καρπούς της εργασίας τους χάρη στη συλλογική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής».

Η τρίτη μεταμόρφωση ολοκληρώνεται τη δεκαετία του ’90, υπό το βάρος του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού και των φαινομένων κοινωνικού κατακερματισμού που τον συνοδεύουν. Στο νέο ιστορικό φόντο, η σοσιαλδημοκρατία εγκαταλείπει ακόμη και τον μετριοπαθή, αναδιανεμητικό ρόλο της και μετατρέπεται στο κατεξοχήν «κόμμα» της παγκοσμιοποίησης.

Είναι η νέα Κεντροαριστερά των bo-bo (μποέμ-μπουρζουάς), η «Αριστερά του χαβιαριού», όπως τη λένε οι Γάλλοι.

Κάτι ξέρουν οι άνθρωποι: Ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, είναι προβεβλημένο στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του οποίου δεν αποκλείεται να είναι ο προεδρικός υποψήφιος, αντίπαλος του Σαρκοζί, στις προσεχείς εκλογές. Στο ίδιο κόμμα ανήκει και ο προϊστάμενος του έτερου πυλώνα της παγκοσμιοποίησης, του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου, Πασκάλ Λαμί.                                                                                                          ΠΗΓΗ:radar-gr.blogspot.com

Audi RS7 με 580 ίππους!



  • Στο Παρίσι θα γίνει η πρεμιέρα της έκδοσης παραγωγής
  • Θα δούμε το ισχυρότερο RS7 που θα εξοπλίζεται με V10 κινητήρα
  • Θα υπάρξουν και μικρότερες V6 και V8 εκδόσεις
  • Το A7 Sportback θα αποτελέσει τον βασικό αντίπαλο της Mercedes CLS

Στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού θα δούμε για πρώτη φορά το A7 Sportback ενώ οι πληροφορίες μας λένε πως το ντεμπούτο θα αναλάβει η κορυφαία έκδοση RS7. Η συγκεκριμένη έκδοση θα εξοπλίζεται με V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 5,2 lt που αποδίδει 580 PS. Η κίνηση θα μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ημιαυτόματου κιβωτίου με διπλό συμπλέκτη και επτά σχέσεις.

Το A7 Sportback θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά τέλη του χρόνου για να αντιμετωπίσει μοντέλα με ανάλογο τετράθυρο κουπέ χαρακτήρα όπως είναι η Porsche Panamera και τα επερχόμενα BMW 6 GT και Mercedes-Benz CLS. Για αυτό θα εξοπλίζεται και με μικρότερους κινητήρες V6 και V8 διάταξης. Υπενθυμίζεται πως το πρωτότυπο A7 είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση πέρυσι στην έκθεση του Detroit.                                                                                                                                 ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

Θα κατασκεύασει SUV η Ferrari;



Ολο και περισσότερα σχέδια -όπως αυτό που σας αποκαλύπτουμε- διαρρέουν ως υποψήφια για το επόμενο μεγάλο βήμα της Ferrari, που εφόσον γίνει, θα είναι και το πιο εμπορικό. Οι φήμες για την κατασκευή SUV απο τους Ιταλούς-στα βήματα της Porsche- είναι ιδιαίτερα έντονες τελευταία. Μάλιστα οι ίδιες φήμες αναφέρουν οτι οι Ιταλοί, εφόσον δε θα κατασκευάσουν SUV, θα προχωρήσουν στην παραγωγή ενός τετράπορτου μοντέλου, όπως είναι η Aston Martin Rapide και η Porsche Panamera.

Αυτή η εντονη φημολογία των τελευταιων ημερών, εξόργισε τον Διευθύνων Σύμβουλο της Ferrari, Amedeo Felisa, ο οποίος δήλωσε «... ποτέ η Ferrari δε θα κατασκευάσει SUV. Δεν μας το επιτρέπει η ιστορία μας αλλά και η παρακαταθήκη που μας άφησε ο Enzo Ferrari.».
Σε ότι αφορά τις φήμες για παραγωγή 4θυρου σπορ μοντέλου, α-λα Panamera, ο Ιταλός μάνατζερ δήλωσε: «Οι Ferrari είναι δίπορτες. Αν θέλετε 4πορτη Ferrari πάρτε μία Maserati…».
Βέβαια περίπου τα ίδια έλεγαν και οι άνθρωποι της Porsche πριν περίπου 12 χρόνια...                      ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

Με τι κόλπα οι πολυεθνικές αυξάνουν τις τιμές στην Ελλάδα Οι Ελληνες καταναλωτές να αγοράζουν τα ίδια αγαθά ακριβότερα μέχρι και 416% σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Πολυεθνικά... κόλπα ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι Ελληνες καταναλωτές να αγοράζουν τα ίδια αγαθά ακριβότερα μέχρι και 416% σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων με τη διαδικασία του transfer pricing (ενδοομιλικές συναλλαγές), που κάνει ειδική ομάδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, δείχνουν μεθόδους τις οποίες εφαρμόζουν οι πολυεθνικές για να «φουσκώνουν» τις τιμές των προϊόντων στην ελληνική αγορά και να εμφανίζουν λιγότερα κέρδη, γλιτώνοντας έτσι φορολογία.
Το αποτέλεσμα είναι αφενός τα ελληνικά νοικοκυριά να πληρώνουν πανάκριβα τα ίδια αγαθά που πωλούνται φθηνότερα στο εξωτερικό και αφετέρου το Δημόσιο να χάνει έσοδα.
Με τι κόλπα οι πολυεθνικές αυξάνουν τις τιμές στην Ελλάδα
Τα κόλπα, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, έχουν να κάνουν με υπερτιμολογήσεις ανάμεσα στη μητρική και τις θυγατρικές εταιρείες, εκμεταλλευόμενοι τη διαφορά της φορολογίας.
Τα ίδια στελέχη του υπουργείου περιγράφουν:
«Μια ξένη πολυεθνική (μητρική) έχει πολλές θυγατρικές σε διάφορες χώρες της ΕΕ. Η μητρική τιμολογεί τα προϊόντα της σε κάθε θυγατρική διαφορετικά. Αν σε μία χώρα η φορολογία είναι υψηλή, τότε επιλέγει και δίνει υψηλότερη τιμή χονδρικής, ενώ σε άλλη με χαμηλή δίνει χαμηλότερη. Με τον τρόπο αυτό, στην πρώτη περίπτωση, που κάνει την υπερτιμολόγηση, αποφεύγει να πληρώσει υψηλό φόρο, καθώς εμφανίζει μικρά κέρδη. Ετσι το ίδιο προϊόν το πουλά ακριβότερα φέρ’ ειπείν στην Ελλάδα έναντι της Γαλλίας».
Επιπλέον, οι πολυεθνικές καταφέρνουν να διατηρούν και να αυξάνουν τα κέρδη τους σε χώρες όπου οι συνθήκες είναι ολιγοπωλιακές και βέβαια επί της ουσίας τις έχουν δημιουργήσει οι ίδιες. Για παράδειγμα, αν ένα κράτος έχει ολιγοπωλιακή αγορά και η θυγατρική έχει μία δεσπόζουσα θέση, τότε η μητρική επιλέγει και ανεβάζει την τιμή διάθεσης του προϊόντος προς τη θυγατρική της. Ετσι εμφανίζει στους ισολογισμούς της χαμηλή κερδοφορία. Σε διαφορετική περίπτωση θα έμπαινε εύκολα στο στόχαστρο των ελεγκτικών Αρχών.
Με τους τρόπους αυτούς οι πολυεθνικές καταφέρνουν να εδραιώνουν τη θέση τους στην ελληνική αγορά και μάλιστα έχουν φτάσει να ελέγχουν το 60% των προϊόντων μαζικής κατανάλωσης (τρόφιμα, απορρυπαντικά, είδη νοικοκυριού κ.λπ.).
Ο αντίλογος, βέβαια, των ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας είναι πως οι τιμές είναι υψηλότερες σε σχέση με άλλα κράτη της ΕΕ, λόγω επιβαρύνσεων που έχουν στη λειτουργία τους. Όπως για παράδειγμα η υψηλή φορολογία, η γραφειοκρατία και το μεγάλο κόστος διακίνησης των προϊόντων τους στη χώρα μας. Ιδίως ως προς το τελευταίο επιχειρηματολογούν με τη μορφολογία του εδάφους της Ελλάδας (βουνά, νησιά) αλλά και με το άσχημο οδικό δίκτυο. Μάλιστα ως προς τις μεταφορές, τα τελευταία χρόνια έχουν πυκνώσει οι πιέσεις τους για την απελευθέρωσή τους.

Τιμές - φωτιά

Οπως και να ‘χει η ουσία είναι ότι οι ελληνικές οικογένειες αγοράζουν, σύμφωνα με τιμοληψίες του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας αλλά και καταναλωτικών οργανώσεων, ακριβότερα έως 416% το ψωμί του τοστ σε σχέση με τις αυστριακές. Οι Αυστριακοί τη συσκευασία των 500 γραμμαρίων την πληρώνουν μόλις 0,55 ευρώ, ενώ εμείς 2,84 ευρώ.
Το αλεύρι του ενός κιλού στην Ελλάδα έχει καταγραφεί με τιμή 1,6 ευρώ, ενώ στο Βέλγιο 0,49 ευρώ (226,5%).
Τραπεζάκι καθιστικού πωλείται από πολυεθνική στην Ελλάδα με τιμή 15 ευρώ, αλλά στη Γαλλία διατίθεται έναντι 4,95 ευρώ, στην Ισπανία και Πορτογαλία 4,99 ευρώ. Είναι ακριβότερο κατά 203% στη χώρα μας.
Την ίδια μάρκα χαρτιού κουζίνας (συσκευασία τριών τεμαχίων) ο Ισπανός καταναλωτής την αγοράζει 1,2 ευρώ, αλλά ο Ελληνας 2,91 ευρώ, ήτοι τιμή υψηλότερη κατά 142,5%.
Σε διπλάσια τιμή (106%) πωλείται στη χώρα μας αφροντούς των 250 ml. Εδώ κυμαίνεται από τα 2,66 έως τα 2,72 ευρώ, ενώ στο Βέλγιο έχει τιμή 1,32 ευρώ.
Το κίτρινο τυρί διατίθεται στους Ελληνες με τιμή 7 ευρώ το κιλό, αλλά στο Βέλγιο 3,97 ευρώ (76,32%).
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ                                                                                                       ΠΗΓΗ:www.imerisia.gr

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Έχουν βάλει ενέχυρο μέχρι και τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις

Xoρός εκατομμυρίων ευρώ σε κρατικές επιχορηγήσεις !

Όπως χρεωκόπησαν τη χώρα έτσι έχουν οδηγηθεί στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και τα 2 κόμματα εξουσίας
.

Σοβαρά ερωτηματικά από τους ισοσκελισμένους ισολογισμούς τους , στοιχεία που θυμίζουν Greek Statistics

Με την ίδια ανευθυνότητα που χειρίστηκαν επί χρόνια την Ελληνική οικονομία τα δύο κόμματα εξουσίας χειρίστηκαν και τα δικά τους οικονομικά με αποτέλεσμα να έχουν "φεσώσει" το κράτος και να βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας...


Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ έχουν πάρει δάνεια ύψους 80. εκ. ευρώ βάζοντας ως ενέχυρο την κρατική επιχορήγηση που θα πάρουν ως το 2015.

Το ΠΑΣΟΚ για το 2009 πήρε κρατική επιχορήγηση 30.682.952,77 ευρώ.

Ωστόσο τα λειτουργικά έξοδα φθάνουν τα 94 εκ. ευρώ έτσι για να τα "βγάλει πέρα" το κόμμα πήρε δάνειο από 4 τράπεζες ύψους 48 εκατ. ευρώ.

Φυσικά για να πάρει το τεράστιο αυτό δάνειο το κόμμα που κυβερνά σήμερα τη χώρα, έπρεπε να δώσει εγγυήσεις. Οι εγγυήσεις δεν είναι άλλες από τις κρατικές επιχορηγήσεις που θα λάβει για τα 3 επόμενα έτη.

Κοιτώντας τον ισολογισμό του ΠΑΣΟΚ παρατηρεί κάποιος πως τα μοναδικά έσοδα του κόμματος ανέρχονται σε 500.000 ευρώ και ακόμα 4,3 εκ. ευρώ από εισφορές χορηγών !!!

Σας λένε κάτι αυτές οι χορηγίες ;;;;



Τα παραφουσκωμένα έξοδα της οδού Ρηγίλλης έχουν οδηγήσει το κόμμα στον δανεισμό που για το 2009 φθάνει τα 32 εκ.ευρώ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα έξοδα του να φθάνουν τα 80 εκατομμύρια ευρώ ήταν αδύνατο να μην δανειστεί αφού η κρατική επιχορήγηση φθάνει "μόλις" τα 33 εκ. ευρώ !!!

Έτσι οι κρατικές επιδοτήσεις και της Ν.Δ έχουν μπει ενέχυρο μέχρι το 2014 !!!

Τα μοναδικά έσοδα του κόμματος έρχονται από μερίσματα τόκους και δωρεές από βουλευτές και φίλους που φθάνουν συνολικά περίπου τα 5 εκ. ευρώ.


Αν παρατηρήσετε προσεχτικά και τους τέσσερις ισολογισμούς θα παρατηρήσετε κάτι εντυπωσιακό. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ δηλώνουν πως τα έσοδα και τα έξοδα τους είναι απολύτως τακτοποιημένα .... αλά Greek Statistics "βουλιαγμένα" !!!

Βέβαια όταν κάποιος βλέπει τέτοια "νοικοκυροσύνη" δύσκολα θα αποφύγει να θυμηθεί την υπόθεση με τα "διπλά βιβλία" , τα "δώρα" της SIEMENS και άλλες υποθέσεις που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας.

ΠΗΓΗ:tiresias-press.blogspot.com

Αφεντικά με τα δικά μας λεφτά ; - 1 Ιουνίου αποσύρουμε τα χρήματα μας απο τους διαχειριστές !

Γιατί τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά (απόσπασμα Εθν.'Υμνου)

Η κυβέρνηση και τα μεγάλα κεφάλαια που υπηρετεί δεν φοβούνται τις οργανωμένες ειρηνικές πορείες που οργανώνονται για εκτόνωση της κοινωνίας μέσα απο μερικές βρισιές και φάσκελα.

Ο Γιωργάκης άλλωστε έχει πει οτι οι Έλληνες καλά κάνουν και διαδηλώνουν κι αυτός αν δεν ήταν πρωθυπουργός το ίδιο θα έκανε...

Τι σημαίνουν όλα αυτά ;; Οι οργανωμένες πορείες λειτουργούν ως "εξαέρωση" της κοινωνικής "χύτρας" που βράζει. Έχετε σκεφτεί όμως τι είναι εκείνο που τους τρομάζει πραγματικά ;;;


Τα ασφαλιστικά ταμεία και οι κόποι των Ελλήνων φαγώθηκαν και ο Λοβέρδος δήλωσε επισήμως τη φράση "Δεν υπάρχει σάλιο" το σάπιο πολιτικό σύστημα έφαγε λεηλάτησε και για μια ακόμη φορά ξαναφόρεσε τη μάσκα της επανίδρυσης του ανύπαρκτου κράτους και της δήθεν κάθαρσης (σενάριο αλά Καραμανλής και ΣΙΑ Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης)

Με συμμάχους τους διαμορφωτές κοινής γνώμης (ΜΜΕ) προσπαθούν να πείσουν δια της πλύσης εγκεφάλου να του πληρώσουμε λοιπόν πάλι εμείς τα "φαγωμένα" που απο την αποχή του Ανδρέα Παπανδρέου ακούμε τη λέξη "λιτότητα"

Όταν όλες οι κυβερνήσεις των "εθνοσωτήρων" λεηλάτησαν τους κόπους του λαού , άδειασαν τα ταμεία , πλούτισαν και βούλη-αξαν τη χώρα καταχρεώνοντας και τις επόμενες γενεές σε μια Ελλάδα που προσπαθούν να διαλύσουν στο όνομα της παγκοσμιοποίησης

Για τους λόγους αυτούς αντιδρούμε και περνάμε το μήνυμα που θα αποτελέσει αφορμή να ακολουθήσουν και άλλοι λαοί της Ευρώπης. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!


Όσο μπορείτε μην πληρώνετε , μην συμβιβάζεστε , μην σας παραμυθιάζουν.
Τιμωρήστε τους ... Αφήστε τους να "πνιγούν" ψάχνοντας για λεφτά.

Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί αφορμή ενός θέματος που εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από axinosp.blogspot.com και έχει δημοσιευθεί σε αρκετά blog του διαδικτύου. Συμφωνούμε με το πνεύμα του και αναδημοσιεύουμε...

Κάντε αναζήτηση στο google: “bank run”.

Τότε θα καταλάβετε ότι ο πρωθυπουργός δεν φοβάται ούτε μολότοφ, ούτε πέτρες, ούτε βόμβες και πολύ περισσότερο δεν φοβάται το βρισίδι που τρώει κάθε μέρα. Αυτό που φοβάται, αυτό που τρέμει, αυτό που τον κάνει να μην κοιμάται, είναι ο εφιάλτης ενός “bank run”!

Τι είναι αυτό;;;

RUN=ΤΡΕΧΩ & BANK=ΤΡΑΠΕΖΑ. Δηλαδή να τρέξουν όλοι στην τράπεζα και να πάρουν τις καταθέσεις τους!

Γιατί;

Είναι πολύ απλό: Έχετε την εντύπωση ότι οι τράπεζες σας δανείζουν χρήματα που έχουν από τις καταθέσεις των άλλων; Σας δανείζουν, με τοκογλυφικό επιτόκιο και με τις πλάτες της κυβέρνησης, λεφτά που ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει! Όταν εσύ συνάπτεις ένα δάνειο αυτοί πατάνε μερικά κουμπιά στο πληκτρολόγιο και “εξ’ ουρανού” χιλιάδες ευρώ μπαίνουν στον λογαριασμό σου. ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ…

Γιαυτό και αν πάνε όλοι ταυτόχρονα να σηκώσουν τα λεφτά τους, οι τράπεζες θα καταρρεύσουν! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΔΩΣΟΥΝ και σε χρεώνουν με αστρονομικά επιτόκια για λεφτά που ΕΣΥ δανείστηκες από κεφάλαια που ΑΥΤΟΙ δεν έχουν! Απλά στηρίζονται στο γεγονός ότι ποτέ δεν θα πάνε όλοι ταυτόχρονα να σηκώσουν τα λεφτά τους από τους λογαριασμούς τους…

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΧΙΛΕΙΑ ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥΣ.

Και έχει όνομα η φτέρνα! Την λένε “bank run”. Δεν απορείς πως είναι δυνατόν ΟΛΕΣ οι χώρες του πλανήτη να έχουν χρέος;;; Σε ΠΟΙΟΝ χρωστάνε; Είναι μια νόμιμη πυραμίδα-φούσκα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο και με την στήριξη των κυβερνήσεων. Δεν με πιστεύετε; Κάντε μια αναζήτηση στο google: “Fractional reserve banking How it works” και διαβάστε το άρθρο στην wikipedia.

Μορφωθείτε αντί να πετάτε πέτρες. Μορφωθείτε αντί να σκοτώνετε πισώπλατα όπως σκοτώνουν οι τρομοκράτες. Μορφωθείτε αντί να πετάτε μολότοφ και να σκοτώνετε αθώους ανθρώπους στην “marfin”. Με μολότοφ δεν κλείνει η “marfin”. Με μολότοφ πεθαίνουν αθώοι συνάνθρωποι μας.

Όσο περισσότερη βία χρησιμοποιείς τόσο πιο πολύ θα είσαι σκλάβος των συμφερόντων των αφεντικών σου!

ΕΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟ! Νομιμότατα και συνταγματικά! Θα τους νικήσεις με τα ίδια τους τα όπλα με τα οποία τώρα σου πίνουν το αίμα.


ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ!

Ακούστε τώρα και αυτό: Θέλετε να δημιουργήσετε παγκόσμια αλλαγή; Εάν το χρέος της μικρής Ελλαδίτσας έριξε τον Dow Jones, η ανάληψη των χρημάτων σας από τις τράπεζες θα τον καταποντίσει!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ!

Πάρτε τα χρήματα σας από τις τράπεζες και γίνετε εσείς, η αρχή του ντόμινο που θα αλλάξει τον κόσμο! Αυτόν που έχτισαν οι αρχαίοι Έλληνες τον κατέστρεψαν οι τράπεζες και οι διεθνώς διεφθαρμένοι πολιτικοί. Ας συντονιστούμε λοιπόν όλοι σε μια ημερομηνία-επανάσταση:

ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ 1/6/2010 (τρίτη, πρώτη Ιουνίου) ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!





ΠΗΓΗ:tiresias-press.blogspot.com

ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ… ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ

 Το θεριό της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της Νέας Τάξης βρυχάται… 

 του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σε μια εποχή που συνιστά από μόνη της πρόκληση για μεγάλες ανατροπές στη γεωπολιτική, την κοινωνία και την οικονομία, κανείς δε δικαιούται να κοιμάται ήσυχος και να επαναπαύεται στις δάφνες της αυθεντικότητάς του.

Πολύ δε περισσότερο που από μόνη της αυτή η εποχή, δε συνιστά μονάχα πρόκληση για μεγάλες ανατροπές αλλά κυοφορεί και δραματικές ανακατατάξεις.

Τις κατευθύνει ένας αντίπαλος που είναι ισχυρός…
Ένας αντίπαλος που έχει στα χέρια του μηχανισμούς για να τις επιβάλει…
Ένας αντίπαλος που έχει προσδιορίσει με σαφήνεια ποιο είναι το κεντρικό του ζητούμενο…
Ένας αντίπαλος πολιτικά και κοινωνικά αδίστακτος, που αδιαφορώντας για το τίμημα είναι αποφασισμένος να κόψει το νήμα του τερματισμού.

Το θεριό της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της Νέας Τάξης βρυχάται… 


Είναι φανερό πως ο αγωνιζόμενος λαός συνιστά τη μοναδική δύναμη ανακοπής, και αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα που είναι ικανός να του ανατρέψει τα σχέδια.

Αυτή όμως η θεμελιακή διαπίστωση από μόνη της δεν αρκεί για να μετατρέψει τον αγωνιζόμενο λαό και το μαζικό κίνημα από ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σε ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. 
Το ποιος είναι αυτός που καθορίζει την ατζέντα, αλλά και το ακριβές περιεχόμενο της ημερήσιας διάταξής της, είναι μείζονος σημασίας ζήτημα και κανείς δε δικαιούται να το υποτιμήσει και πολύ περισσότερο να το παραβλέψει.

Αν την ατζέντα την καθορίζει το πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές του, τότε και οι καλύτερα οργανωμένοι αγώνες εξαντλούνται στην άμυνα. 

Σε μια άμυνα που δε διεκδικεί να κερδίσει περισσότερα αλλά αγωνίζεται απελπισμένα προκειμένου να χάσει όσο γίνεται λιγότερα από τη γενικευμένη επίθεση σε βάρος των λαών και των εργαζομένων.

Σε μια νύχτα αφαιρέθηκαν κατακτήσεις ενός αγώνα 60χρονου, και σήμερα το εργατικό κίνημα προσπαθεί να περισώσει… τι???. Και ο λόγος που αφαιρέθηκαν είναι απλός.

Κάποιοι αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να τις αφαιρέσουν. Τόσο απλά… 

Αυτό ήθελαν…. αυτό στόχευσαν… αυτό πέτυχαν. 

Το πέτυχαν γιατί δεν αναλώθηκαν με φανφάρες για το κοινωνικοπολιτικό σύστημα το οποία προσκύνησαν και ορκίστηκαν να υπηρετούν.
Δε τους ενδιαφέρουν οι φανφάρες αλλά ο στόχος τους.
Δεν τους ενδιαφέρει η θεωρητική γυμναστική του μυαλού της κοινωνίας αλλά η στόχευση.
Δεν τους ενδιαφέρουν οι δαιδαλώδεις διαδρομές αλλά το αποτέλεσμα.

Διαμόρφωσαν αυτοί την ατζέντα, γι αυτό και είναι αυτοί που καρπώθηκαν το αποτέλεσμα. Τόσο απλό… 

Προϋπόθεση της νίκης τους ήταν να καταστήσουν τους λαούς αμυνόμενους και να διατηρήσουν το ρόλο του επιτιθέμενου για τον εαυτό τους. Τόσο απλό… 

Για να καταστεί αυτή η «νίκη» τους προσωρινή, τότε το μαζικό λαϊκό κίνημα και οι πολιτικές του προσεγγίσεις, οφείλουν πριν απ όλα να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο και τους στόχους του στις νέες συνθήκες.

Αυτή η πρόκληση, δε συνιστά προτροπή πολιτικών παραιτήσεων. 

Συνιστά όμως απόπειρα για ουσιαστική αναβάθμιση και του επικαιροποιημένου περιεχόμενου της δράσης, αλλά και της λειτουργικότερης ιεράρχησης των πολιτικών προτεραιοτήτων, ώστε να καταστούν ικανές να εμπνεύσουν, να οργανώσουν, να απειλήσουν, να επιβάλουν και τέλος να ανατρέψουν.

Οι πολιτικές επεξεργασίες του καθενός, δεν αρκεί να είναι "επίκαιρες" στο μικρόκοσμο του μυαλού του.
Για να είναι λειτουργικές και να παρεμβαίνουν ουσιαστικά στις εξελίξεις, πρέπει να εμπνεύσουν την κοινωνία και να σηματοδοτήσουν αλλά και να ενισχύσουν την αγωνιστική της διάθεση.

Η χούντα δε θα μπορούσε να ανατραπεί με ατελεύτητους ύμνους στη δημοκρατία, αν ο στόχος της άμεσης ανατροπής της δεν έμπαινε εκ των πραγμάτων στην ημερήσια διάταξη.
Τόσο απλά… 

Η εθνική αντίσταση δε θα μπορούσε να αποτελέσει έπος και κορυφαία ιστορική στιγμή με γενικόλογους ύμνους στην εθνική ανεξαρτησία, αν δεν ετίθετο επί τάπητος ο στόχος της εκδίωξης του κατακτητή.
Τόσο απλά… 

Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας δε θα ανέτρεπε την οθωμανική σκλαβιά με λιβανωτούς στην ελευθερία, αν δεν ετίθετο επί τάπητος το ζήτημα της αποτίναξης του οθωμανικού ζυγού.
Τόσο απλά…

Το μαζικό λαϊκό κίνημα επομένως στις μέρες μας, αν θέλει να καταστεί πρωταγωνιστής των εξελίξεων και αδιαφιλονίκητο φαβορί των μεγάλων ανατροπών, οφείλει: 

1. Να καθορίσει το ίδιο τη δική του επιθετική ατζέντα στην αντιπαράθεση της ελληνικής κοινωνίας με το πολιτικό σύστημα του δοσιλογισμού.

2. Να καταστήσει το πολιτικό σύστημα αμυνόμενο, διεκδικώντας για τον εαυτό του το ρόλο του πραγματικού πρωταγωνιστή, στην πράξη και όχι με τρόπο φραστικά αυτάρεσκο.

3. Οφείλει να μην αντιδρά φοβικά και αμυνόμενο στην δόλιες προσπάθειες της πολιτικής γλίτσας να προβοκάρει τον αγώνα του, αλλά να αποπροβοκάρει το ίδιο τον πολιτικό του ακτιβισμό δίνοντας πολιτικό περιεχόμενο στις πολιτικές του πρωτοβουλίες.

4. Οφείλει να μετατρέψει άμεσα τον πολιτικό του λόγο σε πολιτική έμπνευση ανατροπής ικανή να διαμορφώσει διαφορετική ροή στην πορεία των εξελίξεων.

5. Οφείλει να θέσει ως στόχο ύψιστης προτεραιότητας την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης του πολιτικού και εθνικού δοσιλογισμού, απομυθοποιώντας το φόβο της επόμενης μέρας.

6. Οφείλει να συνειδητοποιήσει πως η πολιτική δυναμική της επόμενης μέρας θα βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την κερδοφορία των αγώνων του, και αυτή η κερδοφορία θα προκύψει από την ίδια την πολιτική αποτελεσματικότητά τους, στο βαθμό που θα είναι ικανή να διαμορφώσει μια νέα αφετηρία εκκίνησης.

7. Οφείλει λοιπόν να ανακόψει άμεσα αυτή την πορεία πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού ολέθρου και να επιβάλει την παραδειγματική αποκαθήλωση και τιμωρία των ενόχων, διαμορφώνοντας μια άλλη δυναμική στο πολιτικό σκηνικό

Αυτός ο τόπος, έχει ανάγκη από ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ…
Έχει ανάγκη από ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ στη διαδικασία υλοποίησής της…

Είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων να μην παραιτηθούν από τις απώτερες πολιτικές τους επεξεργασίες. Θα είναι όμως και οδυνηρό ολίσθημα εκείνων που δε θα αντιληφθούν έγκαιρα πως οι παλμοί αυτής της κοινωνίας έχουν ανέβει επικίνδυνα.

Και ακόμη ολισθηρότερο αν το αντιληφθούν και το αγνοήσουν...

ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΝΩΡΙΣ… ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ… 

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ! ! !               ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ :" ΟΙ BLOGGERS ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ"



Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  τα έβαλε με τα  blogs και ήλθε ο διακυβερνητικά  επιχορηγούμενος  παλιάτσος να εμέσει  στα μούτρα της ελληνικής κοινωνίας την ... άποψή του:
"...εκχωρούμε στο κάθε άθλιο κατακάθι της κοινωνίας το δικαίωμα να διαμορφώνει το..."  

 Αντιλαμβανόμαστε ότι  προσπαθεί με αγωνία να διατηρήσει τη θέση  του στον "αφρό" της ελληνικής κοινωνίας  μαζί με τα άλλα  σκ...ά και τους φελούς που επιπλέουν  εδώκαι χρόνια.

Καταλαβαίνουμε  ότι   θέλει  να πιαστεί  έστω και  απο το μπατζάκι  του κάθε κυβερνητικού εκπροσώπου μπας και καταφέρει να γλυτώσει μερικά χιλιάρικα απο το μηνιαίο  του εισόδημα.
Τώρα που  η μισθωμένη δημοσιογραφία  βρίσκεται  στο τέλος της και οι εφημερίδες  δεν πουλάνε ούτε  ακόμα και με  το δόλωμα  των DVD'S , θα περίμενε κανείς να προσποιηθεί τουλάχιστον τον δημοσιογράφο.Πες κι άλλα τέτοια  κ. Γκαουλάϊτερ του ΔΟΛ και σε  λίγες Κυριακές  θα  πουλάτε το "ΒΗΜΑ" μόνο σε ψαράδικα  για να τυλίγουν σαρδέλες.
Κύριε Πρετεντέρη  οι Έλληνες που προτιμούν τα ιστολόγια απο τις  φυλλάδες και τα πορνοκάναλα  δεν "αποτελούν το  άθλιο κατακάθι" διότι απλώς δεν ζούν στην  χαβούζα  που εσείς και οι όμοιοί σας αγωνίζονται να επιπλεύσουν.
Ευτυχώς για μας ζούμε πολύ μακρυά  και η δυσοσμία του χώρου σας  φτάνει στα ρουθούνια μας  μόνο όταν φυσάει νοτιάς.Επιλέξαμε να ζούμε  έτσι και νοιώθουμε περήφανοι που  χρησιμοποιούμε τα  πόδια  μας για να περπατάμε  κι όχι για να επιπλέουμε   σε ένα  βορβορώδες "αριστοκρατικό" μαυροζούμι.                                                                                                                                           ΠΗΓΗ:klassikoperiptosi.blogspot.com

Άρχισαν τα όργανα για τα Δωδεκάνησα


210510-12nhsaΟ λόγος για την έκθεση του Ελβετού βουλευτή Αndreas Gross (επισκέφθηκε προ ημερών τα Δωδεκάνησα), αλλά και άλλων 16 βουλευτών, με θέμα την κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω, για την οποία είχαμε γράψει στον «ΕΚ» (ενημερώνοντάς σας και για την εμπλοκή Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων βουλευτών). Η πρόταση ψηφίσματος λοιπόν, η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, υιοθετεί την αστήρικτη άποψη ότι η «η τουρκική μειονότητα σε Κω και Ρόδο διέπεται από τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923». Πρόκειται ουσιαστικά για μια τουλάχιστον αστεία απόπειρα συμψηφισμού με τα θέματα της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο, που έχει υποστεί τα πάνδεινα από τους τούρκους στο πέρασμα των χρόνων. Σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, ο κ. Παπανδρέου είχε πει ότι «ο Ελβετός Βουλευτής, μέσα από τις επαφές του, έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει σειρά ήδη αναληφθέντων μέτρων της Ελληνικής Πολιτείας, τα οποία αντανακλούν την ως άνω πολιτική βούληση διατήρησης κλίματος ειρηνικής συμβίωσης και σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού. Αυτή αποτυπώνεται σε διάφορα επίπεδα και μορφές, όπως ενδεικτικά αναφέρονται η ανακαίνιση και ανάδειξη μνημείων και τεμενών της οθωμανικής περιόδου στην Ρόδο και την Κω, αλλά και η συμπερίληψη των μουσουλμάνων συμπατριωτών μας στους σχεδιασμούς για την εκεί δημόσια εκπαίδευση, ως επίσης και η συμμετοχή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, συμπεριλαμβανομένων των πολιτιστικών δρώμενων σε αυτή».                                                                                                                              ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ-ΑΘΑΝΑΤΟΣ: Αυτόν και τους άλλους ήρωες θέλουμε να τιμούμε. ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.


Στις 23 Μαΐου 2006 το Τουρκικό F-16C Block50 (#93-0684) με χειριστή τον Υποσμηναγό Halil Ibrahim Ozdemir εκτελώντας βίαιους ελιγμούς συγκρούστηκε με Ελληνικό F-16C Block52+ (#514) νοτίως της Καρπάθου, οδηγώντας στο θάνατο τον Σμηναγό (Ι) Κωνσταντίνο Ηλιάκη.
Στον ακήρυκτο πόλεμο που διεξάγεται συνεχώς εδώ και τρεις δεκαετίες στους ουρανούς του Αιγαίου, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει κρατήσει ψηλά την Ελληνική σημαία παρά το γεγονός, ότι ο φόρος αίματος υπήρξε βαρύς.
Η τελευταία απώλεια ήταν αυτή του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη. Σήμερα την ημέρα της γιορτής του και τέσσερα χρόνια μετά την θυσία του θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε την κατρακύλα της χώρας και να ζητήσουμε συγνώμη από την οικογένεια του Αξιωματικού αυτού.
Φαίνεται δυστυχώς, ότι οι θυσίες δεν είχαν αντίκρισμα, καθώς η πολιτική ηγεσία της χώρας μας (τόσο η παρούσα όσο και οι προηγούμενες) έχει ανοίξει διάπλατα τον δρόμο υλοποίησης των διεκδικήσεων των Τούρκων στο Αιγαίο και στην Θράκη. Τα αποτελέσματα και κυρίως το ύφος της ομιλίας του Ερντογκάν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.
Η πτώση του ηθικού στο Στράτευμα είναι πλέον ορατή δια γυμνού οφθαλμού και δεν χρειάζεται να είσαι «ειδικός του χώρου» για να το καταλάβεις. Επισημαίνεται ότι η κατάρρευση του στρατεύματος και η απαξίωση της δύναμης αποτροπής της χώρας θα έχει μοιραία ολέθρια αποτελέσματα για όλους μας...
Ελπίζω να μην επαληθευτούμε για ακόμα μια φορά μέσα από τούτο δω τον ιστοτόπο.
Ο Πληροφοριοδότης                                                                                                                                  ΠΗΓΗ:syndesmos71.blogspot.com

Κύριε Παπανδρέου και Ξυνίδη οφείλετε να απολογηθείτε αφού επιτρέπετε σε ναζιστές γενοκτόνους να προπαγανδίζουν πάνω στις δικές σας “πρωτοβουλίες”.


Ιστοσελίδα http://www.millethaber.com/uploads/habericfoto/DSC06007.JPG

Σχόλιο : Στη φωτογραφία βλέπουμε τον πρόεδρο των Τούρκων Δ.Θράκης-Τουρκίας Φερούχ Οζκάν, τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, τον αρθρογράφο της εφημερίδας Γκιουντέμ και πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Τζεμίλ Καμπζά και τέρμα αριστερά τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τούρκων Δ.Θράκης-Ευρώπης Χαλίτ Χαμπίμπογλου. Μπροστά στο πάνελ ανηρτημένη η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ σημαία της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης, με “σφαγμένους τους φυλετικά κατώτερους γκιαούρηδες” . Κατά τα άλλα μας μιλάνε για ελληνοτουρκική φιλία…
Δείτε τώρα την απίστευτη αποκάλυψη, όπου ακριβώς οι ίδιοι εκκολαπτόμενοι Κεμαλοναζί συμμετέχουν στην περιβόητη συνάντηση κορυφής που οργάνωσε η Ελληνική κυβέρνηση:
Ιστοσελίδα της εφημερίδας Μπιρλίκ, 18-5-2010

Η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας (BTTADK)της Δ.Θράκης μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του πρωθυπουργού της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε μια γραπτή ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση εκφράζονται οι προσδοκίες αυτή η επίσκεψη να συμβάλει στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των Τούρκων της Δ.Θράκης. Η ανακοίνωση είναι η εξής :
¨Οι εκπρόσωποι της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης κατά τη διάρκεια επίσκεψης τους στην Αθήνα στις 14 και 15 Μαΐου, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
Στην συνάντηση που μετείχαν ο πρόεδρος της  BTTADK και Μουφτής Ισκέτσε Αχμέτ Μέτε, ο Μουφτής Γκιουμουλτζίνας Ιμπραίμ Σερίφ, ο βουλευτής Ισκέτσε Τσετίν Μάντατζη, ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Μουσταφά Κατραντζή, οι εκπρόσωποι της μειονότητας παρέθεσαν πληροφορίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουνε.  Ελπίζουμε πως το επιτευχθέν πλαίσιο συνεργασίας και η καθημερινά εξελισσόμενη φιλία ανάμεσα στην πατρίδα μας την Ελλάδα και την μάνα πατρίδα μας την Τουρκία, θα συμβάλει στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των Τούρκων της Δυτικής Θράκης¨.
Σχόλιο “Παρατηρητηρίου Μετέ” : Φαντάζομαι ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσαν και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το περιεχόμενο της συνάντησης.Λέμε και καμμία… να περνάει η ώρα !
Μετά να ναζιστικά γραφεία των γκρίζων Λύκων στην Ελευσίνα, έχουμε επέλαση των νοσταλγών της γενοκτονίας με ΠΑΣΟΚική ανοχή. Κύριε Παπανδρέου; Κύριε Ξυνίδη; Έχετε να δηλώσετε κάτι επ’ αυτού;
Η εμφανής απέχθεια της “Νέας Διακυβέρνησης” για τους δημοκρατικούς θεσμούς φαίνεται από τα φυντάνια που ξεφυτρώνουν όπου αυτή ριζώνει: Γιώργος Παπανδρέου, Μπενίτο Μουσολίνι: Κατακτώντας την απόλυτη Ηγεμονία.                           
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Αντώνη, δεν υπάρχει λόγος να μιλάς με ξοφλημένους.

Δυστυχώς, το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του Άλτερ ήταν η ταφόπλακα της όποιας αξιοπιστίας είχε χτίσει τόσα χρόνια ο κύριος Χατζηνικολάου.
Με ψευτοτσαμπουκά, τραμπουκισμό και θλιβερό οίστρο, έδειξε ξεκάθαρα ότι το σύστημα των ΜΜ”Ε” είναι υπό κατάρρευση. Ξόφλησαν. Ο κόσμος δεν τρώει πλέον κουτόχορτο.
Ένα σάπιο σύστημα, όλο λαδωμένο από τη Siemens νομίζει ότι θα γλιτώσει την οργή της κοινωνίας πουλώντας παραμυθάκια τύπου Βατοπαιδίου. Μόλις προχθές βγήκαν άλλα 200 εκατομύρια Ευρώ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ, που πήρε η Siemens για ένα έργο που ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΡΧΙΣΕ. Μία εβδομάδα πριν, βγήκε το μεγάλο σκάνδαλο του ΕΝΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥ ΕΥΡΩ ΜΕΤΡΗΤΑ που ο ΟΤΕ “χάρισε” στους Γερμανούς. Κάθε ημέρα, η εξεταστική της Siemens φέρνει στο φως που πραγματικά πήγαν τα λεφτά του Ελληνικού λαού. Των ασφαλιστικών ταμείων. Του μόχθου ετών που οι ΕΠΩΝΥΜΟΙ πολιτικάντηδες και επιχειρηματίες τον έσπρωξαν στον Γερμανικό νεοϊμπεριαλισμό και ακόμα μένουν ατιμώρητοι.
Και όμως, βλέπετε ότι ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ δεν ασχολείται με αυτές τις αποκαλύψεις. Ακόμα και ο ΙΔΙΟΣ Ο ΒΕΡΕΛΗΣ παραδέχτηκε ότι τα δημοσιογραφικά λαμόγια ΠΗΡΑΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ από τη Siemens για να το βουλώνουν. Χρήμα του Ελληνικού λαού δηλαδή, ενώ τώρα υποστηρίζουν με μανία το ΔΝΤ για να ολοκληρώσουν το έγκλημα της οικονομικής υποδούλωσης της Πατρίδας.
Για να χτίσουν τις βιλάρες τους, ΡΙΧΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. Τα καθάρματα, οι αδίστακτοι απατεώνες, οι μαύροι “λειτουργοί” που ανεβοκατεβάζουν τις Πόρσε τους με εσωτερικά ασανσέρ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ.
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε ποιοί είναι. Το ξέρουν και οι ίδιοι πλέον ότι ο κόσμος τους έχει καταλάβει. Αυτός ο ψευτοτσαμπουκάς είναι ο ΤΡΟΜΟΣ που τους έχει κυριεύσει αφού βλέπουν να χάνουν το παιχνίδι και να έρχεται η ώρα της κρίσης καλπάζοντας.
Οι ίδιοι όμως διάλεξαν αυτόν τον δρόμο και η απληστία, φέρνει αναπόφευκτα τη Νέμεση. Γι’ αυτό Αντώνη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλάς με ξοφλημένους. Με επίορκους λειτουργούς που ανάγουν περσόνες τύπου “πεντακαθαρίδη” σε “αξιόπιστους μάρτυρες”. Με ανθρώπους βουτηγμένους μέχρι τα μπούνια στον βούρκο της διαπλοκής.
Η επόμενη μέρα ανήκει στα Blogs, γιατί τα blogs είναι η αφύπνιση ενός λαού από το σκοτάδι που ήθελαν να τον κρατούν οι “ποιμένες” και “διαφωτιστές” του. Το ποίμνιο έγινε Λύκος* και αλίμονο σε όποιον βρεθεί στο διάβα του.
(*Λυκ=Φως)
…Σε λίγο η συνέχεια.                                                                                                                            ΠΗΓΗ:olympia.gr

Video από το Ρεκόρ Γκίνες που έκαναν στην Γέφυρα Ρίο Αντίριο περνώντας 2900 Harley Davidson's



Iδού η "ΓΥΜΝΗ" πραγματικότητα που ΣΟΚΑΡΕΙ στο κέντρο της Αθήνας!!!!!

Αυτή η πραγματικότητα στο κέντρο της Αθήνας στην Φιλελλήνων. Ο κόσμος κοιτάζει την κοπέλα να είναι ξαπλωμένη γυμνή στην στάση, κανείς δεν βοηθάει γιατί φοβάται κιόλας

Mετα απο 45' πήγε ένα ασθενοφόρο... ήρθαν 2 περιπολικά και 4 μηχανάκια ΔΙΑΣ !!! την κυνήγαγαν να την πιάσουνε!!!! Το θέαμα ήταν τραγικό!!!!

Πως γίναμε έτσι...

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ(με κλικ η αλήθεια είναι πιο δραματική) - ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ



ΠΗΓΗ:troktiko.blogspot.com

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !! ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΟ


ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΣΥ,ΚΟΡΟ'Ι'ΔΟ ΕΛΛΗΝΑ,ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΠΤΩΣΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ...
 
 
 Οι Έλληνες μαθητές έχουν μια ευκαιρία κάθε χρόνο να μπουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, σαν κορόιδα που είναι. Οι αλλοδαποί, αν δεν περάσουν, τους δίνεται η δυνατότητα από δεύτερο σύστημα το καλοκαίρι. Και τους δίνεται επίσης η δυνατότητα να προσκομίζουν πιστοποιητικά σπουδών από τις χώρες τους χωρίς επικύρωση γνησιότητας από ελληνική διπλωματική αρχή του εξωτερικού, ακόμη και αν είναι γειτονικές μας χώρες, ανακατεύοντας εξίσου χώρες εντός Ε.Ε. με τριτοκοσμικές.
Δώστε κορόιδα γονείς χιλιάδες ευρώ σε φροντιστήρια για να περάσει το παιδάκι σας σε μια σχολή, ενώ οι αλλοδαποί περνάνε από την πίσω πόρτα με «ειδικές διατάξεις» αυθαίρετων Υπουργικών Αποφάσεων…

Οδηγία του Υπ.Παιδείας προς τα Λύκεια της Χώρας:



«Από το 2007 δίνεται η δυνατότητα υποβολής δεύτερου μηχανογραφικού εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΑΤΕΙ στους α) Αλλοδαπούς-Αλλογενείς (Αποφοίτους Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και β) στους Απόφοιτους Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη Ελληνικής Καταγωγής. Οι υποψήφιοι μπορούν να υπαχθούν σε μια από τις ανωτέρω κατηγορίες, εφόσον δεν έχουν ελληνική καταγωγή οι ίδιοι και κανένας από τους δύο γονείς του. Στην κατηγορία υπάγονται οι αλλογενείς – αλλοδαποί απόφοιτοι των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) – Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) Α’ και Β’ Ομάδας και Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) Β’ Κύκλου και τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα δεύτερο σύστημα πρόσβασης (δεύτερο μηχανογραφικό) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με την υπ’ αρίθ. Φ151/20049/Β6/20,02,2007 (ΦΕΚ.272Β/01-03-2007 Υ.Α). 
Δικαίωμα έχουν οι αλλοδαποί-αλλογενείς που στις Πανελλήνιες-Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν κατοχυρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση... Φέτος το διάστημα που θα υποβάλλουν οι αλλοδαποί-αλλογενείς τα δικαιολογητικά για το δεύτερο μηχανογραφικό είναι από 20 έως 30 Ιουλίου 2010 στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Διεύθυνση Οργάνωσης & Διεξαγωγής Εξετάσεων). Επειδή δεν είναι ευρέως γνωστός ο τρόπος πρόσβασης των παραπάνω κατηγοριών αποφοίτων, επισυνάπτεται η ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όπου υπάρχουν οι απαραίτητες οδηγίες και τα έντυπα για την ενημέρωση των αλλοδαπών-αλλογενών.


«Δικαιολογητικά, πιστοποιητικά σπουδών κ.λπ., που έχουν εκδοθεί από τις χώρες: Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Άγιος Μαρίνος, Αζερμπαϊτζάν, Ανδόρα, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Βανουάτου, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γρενάδα, Δανία, Δομίνικα, Εκουαδόρ (Ισημερινός), Ελ Σαλβαδόρ, Ελβετία, Εσθονία, Η.Π.Α., Ην. Βασίλειο Μεγ. Βρετανίας και Βορ. Ιρλανδίας, Ιαπωνία, Ινδία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Κίνα (μόνο η Διοικητική Περιφέρεια του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο), Κολομβία, Κορέα, Κροατία, Κύπρος, Λεζόθο, Λετονία, Λευκορωσία, Λιβερία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μαλάουι, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μαυρίκιος, Μεξικό, Μολδαβία, Μονακό, Μπαρμπάντος, Μπαχάμες, Μπελιζέ, Μποτσουάνα, Μπρουνέι-Νταρουσαλάμ, Ναμίμπια, Νέα Ζηλανδία, Νησιά Κουκ, Νησιά Μάρσαλ, Νιούε, Νορβηγία, Νότιος Αφρική, Ολλανδία, Ονδούρα, Ουγγαρία, Ουκρανία, Παναμάς, Πολωνία, Πορτογαλία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκ. της Μακεδονίας, Ρουμανία, Ρωσία, Σαιντ Κιτς και Νέβις, Σαμόα, Σάντα Λουτσία, Σερβία, Σεϋχέλλες, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουαζιλάνδη, Σουηδία, Σουρινάμ, Τόγκα, Τουρκία, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Τσεχία, Φιλνανδία, Φίτζι, ΔΕΝ χρειάζεται να έχουν επικυρωθεί για τη γνησιότητά τους από ελληνική διπλωματική αρχή στο εξωτερικό…»                                                                   ΠΗΓΗ:netofline.blogspot.com

Κλείστε αμέσως τα blogs.


Τρομαγμένη ολόκληρη η κρατικοδίαιτη πολιτικοοικονομική ολιγαρχία της χώρας, με προεξάρχουσα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στρέφεται εναντίον των μόνων ελεύθερων φωνών σ’ αυτή τη χώρα, δηλαδή των blogs. Βλέπει να φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια της και δεν μπορεί να αντιδράσει. Αντιλαμβάνεται ότι ταυτόχρονα  με την πραγματική κοινωνία, την οποία ακόμα κατορθώνει να κρατά σε καταστολή, αναπτύσσεται μία παράλληλη κοινωνία στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου.
Δεν υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες ελεύθερες φωνές, αλλά υπάρχουν χιλιάδες. Όσο και να απειλούν κάποιοι....
ή να προσπαθούν να προσφύγουν σε διαδικασίες αποκάλυψης και προσφυγής στη Δικαιοσύνη, αυτό καθίσταται μάταιο. Υπάρχουν χιλιάδες άλλες φωνές που θα αναπαράγουν την είδηση.

Κλείστε αμέσως τα blogs.
Το πράγμα έχει πλέον ξεφύγει από τον έλεγχο της κρατικοδίαιτης ελίτ του τόπου.
Η κοινωνία του διαδικτύου πλέον λειτουργεί σε συνθήκες προεπαναστατικές. Η πληροφορία διοχετεύεται άναρχα και έρχεται από παντού. Οι πάντες ψάχνουν να διαβάσουν κάτι πέρα από την επίσημη εκδοχή, γιατί απλά η επίσημη εκδοχή είναι ψέμα. Έτσι δημιουργείται μια κατάσταση εκρηκτική που ο καθένας ρίχνει μέσα στους αγωγούς πληροφόρησης του διαδικτύου οτιδήποτε.
Επαναλαμβάνουμε, ότι το πρόβλημα που δημιουργεί όλα αυτά είναι η κατευθυνόμενη και ψεύτικη πληροφόρηση από πολλά επίσημα ΜΜΕ που στόχο έχουν να διατηρούν το λαό σε καταστολή. Δυστυχώς όμως ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι αυτή η καταστολή δεν γίνεται για εθνικούς λόγους ή για λόγους ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος, αλλά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ίδιας ολιγαρχίας που μας έφτασε εδώ που μας έφτασε.
Έτσι όποιος μπορεί και χειρίζεται λίγο το κομπιούτερ και έχει κάποια σύνδεση στο διαδίκτυο, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να διαβάζει ελεύθερα blogs.

Κλείστε αμέσως τα blogs.
Από όλη αυτή την αναρχία στο διαδίκτυο βγαίνει μια κοινή συνισταμένη, στην οποία συμφωνούν όλα τα blogs. Αυτή είναι το αίτημα για αλλαγή. Για γκρέμισμα του υπεύθυνου κρατικοδίαιτου κατεστημένου και άνοιγμα των δημοκρατικών διαδικασιών.
Σιγά σιγά και πίσω από το αίτημα της αλλαγής θα αρχίσει να διαμορφώνεται και μια δεύτερη συνισταμένη η οποία, αργά ή γρήγορα, θα ευθυγραμμίσει όλα τα blogs σε μια ενιαία ιδεολογική πλατφόρμα, οπότε η επαναστατικότητα θα ξεφύγει από το διαδίκτυο και θα περάσει στην ίδια την κοινωνία.
Αυτή τη στιγμή ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια τάση για αλλαγή του πολιτικού συστήματος με πιο ενεργό συμμετοχή του πολίτη στη διακυβέρνηση της χώρας και μια όλο και πιο πολύ αυξανόμενη άποψη για απλή αναλογική.
Αν τα κόμματα δεν πιάσουν έγκαιρα αυτά τα μηνύματα θα γίνουν παρελθοντολογικό είδος στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.                                                                                                                    ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.com

Η πρώτη μορφή τεχνητής ζωής



Ο  διαπρεπής Αμερικανός γενετιστής Craig Venter δημιούργησε το πρώτο ζωντανό συνθετικό κύτταρο. Ο επιστήμονας έχτισε το γονιδίωμα  ενός βακτηρίου από το μηδέν, και το μεταμόσχευσε σε κύτταρο, σε μια απόπειρα που θεωρείται  το πρώτο βασικό βήμα για τη δημιουργία τεχνητής ζωής. Η ερευνητική ομάδα του ασχολείται με το ζήτημα εδώ και 10 περίπου χρόνια, και έχει ήδη ξοδέψει κάπου $40 εκατομμύρια.
Ο Venter προσβλέπει στη δημιουργία μικροοργανισμών οι οποίοι θα τρέφονται με εκπομπές ατμοσφαιρικών αερίων, και θα ενισχύουν τα εμβόλια. Αν και πολλοί ειδικοί αμφιβάλλουν για το αποτέλεσμα, κάποιοι άλλοι  θεωρούν το πείραμα ως  ορόσημο για τη βιολογία. «Ο Venter ανοίγει τη πιο βαθιά κρυμμένη πόρτα στην ιστορία της ανθρωπότητας, βλέποντας το πεπρωμένο της», λέει ένας καθηγητής της Οξφόρδης. «Πλησιάζει το ρόλο του Θεού, δημιουργώντας τεχνητή ζωή που δεν θα είχε υπάρξει ποτέ  με φυσικό τρόπο».
Science                                                                                                                                                    ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Η Ελληνική κρίση, οι Αλβανοί και τα Σκόπια.




Συντάκτης: Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων



Μία ανησυχία που εκφράζεται από πολλούς Έλληνες είναι ότι δεν πρέπει να διαπραγματευθούμε σοβαρά εθνικά ζητήματα εν μέσω οικονομικής κρίσης, διότι βρισκόμαστε σε αδύναμη θέση. Όσοι παρακολουθούμε το Μακεδονικό και τα Βαλκανικά θέματα θυμόμαστε από την Ιστορία ότι ο Βουλγαρικός εθνικισμός κατά της Μακεδονίας αξιοποίησε την ελληνική οικονομική κρίση της δεκαετίας του 1890. Το 1893, ακριβώς τη χρονιά κατά την οποία ο Χ,. Τρικούπης ομολόγησε ότι «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», στη Βουλγαρία ιδρύθηκε η Ε.Μ.Ε.Ο ( Επαναστατική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση) γνωστή με τα βουλγαρικά αρχικά Β.Μ.Ρ.Ο. Η οργάνωση αυτή ανέλαβε την προπαγάνδα κατά της Ελλάδος και έπαιξε βασικό ρόλο στον Μακεδονικό Αγώνα. Σήμερα με αυτό το όνομα υπάρχουν δύο κόμματα. Ένα στα Σκόπια, το οποίο κυβερνά, και ένα μικρό στη Βουλγαρία. Το 1898 μετά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο και την επιβολή στην Ελλάδα του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, τότε ακριβώς ιδρύθηκε στη Σόφια το «μακεδονικό Κομιτάτο». Από το όνομά του προήλθαν και οι ένοπλοι κομιταζήδες οι οποίοι συγκρούσθηκαν με τους ντόπιους Έλληνες της Μακεδονίας και με τους εθελοντές που ήλθαν από την ελεύθερη Ελλάδα. Η Ιστορία , λοιπόν, μάς διδάσκει να προσέχουμε διότι με τα δικά μας προβλήματα πολλοί χαίρονται και προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση.
Ειδικά δε στις σχέσεις μας με τη ΦΥΡΟΜ και στο θέμα του ονόματος πιστεύω ότι για πολλούς ακόμη λόγους η στιγμή είναι ακατάλληλη για κάθε διαπραγμάτευση. Πρώτον, διότι λόγω της κρίσης αποδυναμώθηκε η εικόνα της Ελλάδος ως ισχυρού οικονομικού εταίρου στα Σκόπια. Δεύτερον, διότι παρά την ελληνική υποχώρηση και την επίσημη αποδοχή σύνθετης ονομασίας, ουδεμία υποχώρηση είδαμε από τα Σκόπια. Τρίτον, διότι βρισκόμαστε σε φάση όξυνσης του ψευδομακεδονικού εθνικισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νέος Πρέσβυς της ΦΥΡΟΜ στο Βατικανό είναι στενός συνεργάτης της Σχισματικής «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», η οποία δεν αναγνωρίζεται από καμμία Ορθόδοξη Εκκλησία. Τούτο μαρτυρεί ότι τα Σκόπια σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, ακόμη και την «Εκκλησία» που κατασκεύασε ο Τίτο για διεθνή προπαγάνδα. Ο τέταρτος λόγος που επιβάλλει περίσκεψη είναι η αναζωπύρωση του αλβανικού αλυτρωτισμού στο τρίγωνο Κοσσόβου-ΦΥΡΟΜ-Σερβίας. Αν υλοποιηθεί και στα Σκόπια το σενάριο του Κοσσόβου η ΦΥΡΟΜ κινδυνεύει να διχοτομηθεί. Οπότε γιατί η Ελλάδα να συζητεί την παραχώρηση ονόματος, ιστορίας και πολιτισμού σε ένα κράτος που δεν ξέρουμε αν μεθαύριο θα υπάρχει;
Η πρόσφατη ειδησεογραφία μάς πληροφορεί ότι στις 11. 5. 2010 Αλβανοί ένοπλοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την σκοπιανή αστυνομία κοντά στα σύνορα της ΦΥΡΟΜ με το Κοσσυφοπέδιο σε ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια εθνοτικής βίας μετά την ένοπλη ρήξη του 2001. Στην κατοχή τους εντοπίσθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων και εμβλήματα με τα διακριτικά του UCK, του γνωστού μας από το 1999 Αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού. Οι δύο από τους νεκρούς ήταν πολίτες της ΦΥΡΟΜ, αλβανικής καταγωγής, και ο τρίτος Αλβανός κάτοικος του Κοσσόβου. Είχαν όλοι ποινικό μητρώο και ένας εξ αυτών είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη εννέα ετών. Στο φορτηγό εντοπίσθηκαν τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων, τρεις τσάντες με χειροβομβίδες, έξι τσάντες με εκρηκτικά ΤΝΤ, τυφέκια ακριβείας, νάρκες και πυρομαχικά.
Μία εβδομάδα πριν από αυτό το επεισόδιο η σκοπιανή αστυνομία είχε ανακαλύψει τέσσερις κρύπτες με μεγάλη ποσότητα αλβανικού οπλισμού στην ίδια περιοχή, αλλά οι φύλακες του οπλισμού διέφυγαν. Παράλληλα στους δρόμους των Σκοπίων αλβανικές Μ.Κ.Ο. διοργανώνουν διαδηλώσεις με αίτημα την ισότιμη χρήση της αλβανικής γλώσσας στο Κοινοβούλιο και την ουσιαστική μετατροπή του κράτους από σλαβικό «μακεδονικό» σε συνεταιρισμό Αλβανών και Σλάβων με πολλές άλλες μικρότερες μειονότητες. Το μήνυμα των Αλβανών της ΦΥΡΟΜ, που αποτελούν το 30% και ενθαρρύνονται από την απόσχιση του Κοσσόβου είναι σαφές: «Αν οι Σλάβοι των Σκοπίων δεν μας παραχωρήσουν το 50% της εξουσίας τότε θα διεκδικήσουμε με τα όπλα την απόσχισή μας και θα ενωθούμε με τους αδελφούς μας Κοσσοβάρους». Φυσικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι Σλάβοι των Σκοπίων θα αναζητήσουν κάπου αλλού στήριγμα και το πιθανότερο είναι να στραφούν προς τη Βουλγαρία, η οποία επισήμως τους θεωρεί Βουλγάρους. Η πιθανότητα να έχουμε σε λίγα χρόνια καντονοποίηση ή πλήρη διχοτόμηση στη ΦΥΡΟΜ είναι πολύ μεγάλη. Άλλωστε οι ΗΠΑ στον αλβανικό παράγοντα ποντάρουν περισσότερο λόγω και της δημογραφικής του ικμάδας. Δεν θα στενοχωρηθούν ιδιαιτέρως από τη διάσπαση της ΦΥΡΟΜ. Στα Βαλκάνια οι ΗΠΑ προσπαθούν να εξευμενίσουν το μουσουλμανικό στοιχείο, για να εξισορροπήσουν τη στάση τους στο Μεσανατολικό.
Προφανώς η όλη αναβίωση των αλβανικών μεγαλοϊδεατικών σχεδίων δεν αφορά μόνο τη ΦΥΡΟΜ. Η Φυσική Αλβανία, όπως αποκαλείται ηπιότερα το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας» έχει κακές διαθέσεις και προς τη Σερβία και προς το Μαυροβούνιο και προς την Ελλάδα. Δημοσιογράφοι και άλλοι επισκέπτες της Βορείου Ηπείρου μάς πληροφορούν ότι έχουν αυξηθεί τα συνθήματα στους τοίχους υπέρ των Τσάμηδων εγκληματιών πολέμου και κατά της Ελλάδος. Η ελληνική επίσημη αδράνεια και έλλειψη αντίδρασης βλάπτει το εθνικό μας γόητρο. Επιπλέον καλό είναι να αναθεωρηθεί η μεταναστευτική πολιτική της σημερινής κυβερνήσεως, όπως ορθότατα ζήτησε και ο Αντώνης Σαμαράς, για λόγους εθνικής ασφαλείας. Η μαζική εισροή και πολιτογράφηση Αλβανών στη χώρα μας ίσως δημιουργήσει μειονοτικές διεκδικήσεις. Δεν παραβλέπω τους φιλήσυχους Αλβανούς αλλά ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι μεταξύ των εδώ λαθρομεταναστών υπάρχουν επικίνδυνοι και οργανωμένοι εθνικιστές.                                                                                                                         ΠΗΓΗ:www.diktyo21.gr