ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Δ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ....".Αιδώς «ταγοί»! "


"Ποιος μικροαστικός σεισμός ταρακούνησε ωφελιμιστικά την κρανιακή σας κάψα, ω «πνευματικοί άνθρωποι» αυτής εδώ της πατρίδας, (αν τη θεωρείτε ακόμα πατρίδα την Ελληνίδα Γη) και το βουλώσατε;Ποιος υπαρξιακός πανικός σας πέταξε στην άκρη των γεγονότων, την ώρα ακριβώς που Εσείς, πρώτες και πρώτοι, έπρεπε να μιλήσετε, να εκραγείτε, να ειδοποιήσετε, να οδηγήσετε;...

Ποιος μίζερος λογαριασμός ατομικού μικροσυμφέροντος, άραξε μπροστά απ το χαρτί σας, το τελάρο σας, την κινηματογραφική σας μηχανή, τον υπολογιστή σας, το καμαρίνι σας, το βεστιάριό σας, τα σενάριά σας, τα θεατρικά σας έργα, τα αδημοσίευτα ή δημοσιευμένα σας ποιήματα, τα χίλια μύρια καλλιτεχνικά και πνευματοειδή σας τερτίπια, με τα οποία τόσα χρόνια ισχυρίζεστε ότι παράγετε πολιτισμό;

Που είναι η φωνή σας μωρέ; Πού είναι ο Λόγος σας, γραφτός, προφορικός, έστω κι ένας απλός Λόγος της Τιμής δεν χτύπησε την πόρτα της μαραγκιασμένης σας ψυχής, όπως θα σας έλεγε αν ζούσε ακόμα ο Σεφέρης;

Μια φούχτα άνθρωποι μείναμε μονάχοι μας, δε λέω ονόματα, τα ξέρουν όλοι πια, μια φούχτα κλαρίτες ξεμείναμε, με την κάπα μας κρεμασμένη στην αλυγαριά, να σύρουμε φωνή.

Κι εσείς, κουτσομπολεύετε στα εκδοτικά σας καφενεδάκια, στα κοσμικά σας μπαράκια, στους διαδρόμους των εφημερίδων με τα κυριακάτικα «ένθετα Τέχνης και Πολιτισμού», τα λέτε τηλεφωνικά από σπίτι σε σπίτι και χαζογελάτε..

Ότι εμείς οι πέντε-έξη, πάει πια, «καήκαμε» στο «καινούριο» ΔουΝουΤουΕλλαδιστάν, δεν θάχουμε προφανώς στον ήλιο μοίρα, έτσι δε λέτε;

Και σερνόσαστε στην θλιβερή μιζέρια σας και τολμάτε ακόμα να κυκλοφορείτε ανάμεσά μας;

Το ξέρετε πως μόλις περάσει η πρώτη μπόρα του πολιτικού γιαουρτιού, η επόμενη ομάδα που θα μαζέψει τη ροχάλα της αγανακτισμένης, προδομένης και εξαγριωμένης νεολαίας, θα είσαστε εσείς;

Νομίζετε ότι επειδή οι περισσότερες κι οι περισσότεροι δεν έχετε μούρη, θα μείνετε απέξω; Και ξέρετε και κάτι άλλο; Μπορεί ο σημερινός πολιτικός, έτσι που ξεφτίλισε την πατρίδα και βιάζεται να χώσει κάποιον σαν κι αυτόν μέσα, (μήπως και απορροφήσει τους κραδασμούς και σταματήσει τη χιονοστιβάδα), να το αντέχει το γιαουρτάκι του, εσείς όμως είσαστε άμαθες και άμαθοι από τέτοια δροσερά μεν αλλά βάρβαρα παιδικά παιχνίδια και η κατάντια σας θα γεμίσει με πελατεία τους ψυχίατρους, έτσι που κρυφτήκατε στα λαγούμια του σέχταρ σας..

Πώς τολμάτε και αποπειράστε ακόμα να δημιουργείτε, αν αυτό το ρήμα είναι πλέον ικανό να φιλοξενήσει τον πανικόβλητο φιλοτομαρισμό σας;

Για ποιους παράγετε πολιτισμό; Ποιος να σας πλησιάσει, τι να σας κάνουμε, τι να μας πείτε, αφού το πρώτο απ όλα που έπρεπε να πείτε, ένα ΟΧΙ απέναντι στη Νέα ΄Αλωση που επιχειρείται, δεν τολμήσατε να το ξεστομίσετε;

Είσαστε Ανάξιοι της Πατρίδας!

Ή να βγείτε με ομαδικές διαμαρτυρίες, με ψηφίσματα, με προσωπικές παρουσίες, με δυνατή κραυγή αντιστασιακής βαθμολογίας, να δηλώσετε παρούσες και παρόντες, ή να κρυφτείτε ακόμα πιο βαθειά στον υπόνομο της δειλής σας προσωπικής τραγωδίας, περιμένοντας τις «εξελίξεις»!

Περιμένοντας να κατακαθίσουν τα πράγματα και να ξαναβγείτε σαν τα σαλιγκάρια μετά απ τη βροχή να γλύψετε τους καινούριους «άρχοντες», όποιοι και νάναι, Έλληνες προδότες, ή εισαγόμενοι «διαιτητές»,δεν σας νοιάζει, αρκεί να προσκυνήσετε τον επόμενο «αυθέντη».

Για τίποτε επιχορηγήσεις, για κανένα πρόγραμμα απ τις Ευρώπες, για κάνα μηχανισμό ψευτοπροβολής από κάποιο δήθεν Υπουργείο Πολιτισμού του Πολυπολιτισμικού Πολίτη, που θα στηθεί για ξεκάρφωμα, στην καινούρια «ελλαδίτσα» που μαγειρεύουν, τα τομάρια της παγκόσμιας συμμορίας.

Με ενοχλεί που τα ξέρατε όλα, που κανείς δεν σας έπιασε στον ύπνο, που είχατε τις πληροφορίες εδώ και αρκετά χρόνια και κάνατε όλες και όλοι το κορόιδο!

Με τρομάζει ότι πέρασε ο Σικελιανός από την πόρτα της ψυχής σας, τραντάζοντας το πνευματικό σας σεράι με το «Ηχήστε σάλπιγγες» και τον κλείσατε απέξω!

Την παλιά εκείνη ταινία με τη δήλωση του Σεφέρη και τη σιωπηλή κηδεία του, την πετάξατε στο τζάκι σας να καεί μαζί με τα παραμύθια-φούμαρα που ταΐσατε τη γενιά μου και τις επόμενες, για «πνευματική άνοιξη», για «λόγο ελληνικό», για «πολιτισμική επανάσταση και δράση».

Τους χιλιάδες άγνωστους ήρωες νεκρούς ποιητές των αγώνων της ιστορίας αυτής της χώρας, τι τους κάνατε; Πήγατε και κατουρήσατε στους τάφους τους, με τη βρώμικη υστερία του πανικού σας, δειλές και δειλοί!

Υπάρχουν ξέρετε, δύο τρόποι που φεύγει απ’ αυτή τη ζωή ένας άνθρωπος: Ή με την τελευταία του πνοή, ή με την τελευταία του πορδή. Εσείς, αυτές τις ιερά δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μου, βγάλατε οριστικά εισιτήριο για να αναχωρήσετε με τον δεύτερο τρόπο.

Όσες και όσοι δεν βγαίνετε να κατατεθείτε επώνυμα, υπεύθυνα και δημόσια, γι αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας, είσαστε Ανάξιοι της Ελλάδας.

Αιδώς «ταγοί».."                                                                                                                                   ΠΗΓΗ:tolimeri.blogspot.com  

Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΙΩΘΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ...ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ.
Θ. Πάγκαλος: Νιώθω εθνική ντροπή να αγοράζουμε όπλα για φανταστικούς κινδύνους. 
Την αναγκαιότητα Αθήνα και Άγκυρα να αποθαρρύνουν φαινόμενα εθνικισμού και νεολιθισμού επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, εγκαινιάζοντας τις εργασίες του ελληνοτουρκικού επιχειρηματικού φόρουμ.


Υπογράμμισε ότι αυτό που λείπει μεταξύ των δύο χωρών είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη, ενώ έδωσε το στίγμα της πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης για την αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θ. Πάγκαλος ανέφερε πως μεγάλο μέρος των ζητημάτων εθνικής κυριαρχίας είναι "κατασκευάσματα δημοσίων υπαλλήλων - διπλωματών που δουλειά τους είναι να δημιουργούν διαφορές", ενώ υπογράμμισε:...

"Αισθάνομαι ειλικρινά εθνική ντροπή κάθε φορά που αναγκάζομαι να αγοράζω όπλα που δεν μας χρειάζονται, με βάση μια αντικειμενική εκτίμηση των κινδύνων που υπάρχουν στον σημερινό κόσμο, για την Ελλάδα - και ξέρω ότι και οι Τούρκοι αγοράζουν όπλα που δεν τους χρειάζονται, όχι για πραγματικούς, αλλά για φανταστικό κίνδυνο που προκύπτει από μια αντιπαράθεση, που είναι δυνατό και πρέπει να λυθεί πολιτικά, έτσι ώστε να βαδίσουν οι δυο λαοί μαζί για μεγαλύτερη ευημερία, αξιοποιώντας παραγωγικά τα κολοσσιαία ποσά που εσείς και εμείς σπαταλούμε γι αυτά τα όπλα". 


Καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε όσον αφορά στο Κυπριακό ότι χρειάζεται μια διαρκής και δίκαιη συμφωνία και οι Κύπριοι θα πρέπει να παίξουν ρόλο ενώ για διαφορές εδαφικών λεπτομερειών όπως τις χαρακτήρισε, τη λύση πρέπει να δίνουν τρίτοι (αναφερόμενος στο δικαστήριο της Χάγης).

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ                                                                                                                               ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη

Ένα ακόμα μελανό σημείο μέχρι και τώρα στην επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού είναι η μη τήρηση του πρωτόκολλου από τον φιλοξενούμενο μας αφού δεν κατατέθηκε από τον Ρ. Τ. Ερντογάν στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος πρωθυπουργός αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι και να αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη λόγω των αντιδράσεων που θα προκαλούσε η εικόνα αυτή στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι όσες φορές οι Έλληνες πολιτικοί επισκέφτηκαν επίσημα την Άγκυρα, η κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος του πρωτοκόλλου της επίσκεψης. Παρά τις έντονες και συνεχόμενες αντιδράσεις σημαντικού μέρους του ελληνικού Λαού, ο νύν πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου όταν ήταν ΥΠΕΞ επί κυβερνήσεως Σημίτη και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχαν καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ.

Και όμως οι Έλληνες πολιτικοί αν πραγματικά σέβονταν τον Λαό που αντιπροσώπευαν θα είχαν ακολουθήσει το παράδειγμα του Ιρανού Προέδρου. Πριν από δύο χρόνια ο Πρόεδρος του Ιράν Mahmoud Ahmadinejad είχε αρνηθεί να καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ κατα τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του στην Τουρκία. Ως αποτέλεσμα αυτής της άρνησης, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν προσκάλεσε τον Ιρανό πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη και όχι στην Άγκυρα για να αποφύγει το διπλωματικό φιάσκο.

Φαίνεται τελικά ότι στην περίπτωση της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, η εικόνα του Ρ. Τ. Ερντογάν να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο των Αγνώστων Ελλήνων στρατιωτών, δεν ταιριάζει με τα Νέο-οθωμανικά πρότυπα μίας χώρας που θέλει να ενταχτεί στην ΕΕ, αλλά ούτε και με το νεοραγιαδισμό της ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων μηνών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                                                                                                              ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Για μαλάκες μας περνάς ρε Πρωθυπουργέ του ΔΝΤ? ακου ''αυτά που πετάνε εκει πάνω- τα τούρκικα α/φ'' είναι το ? ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!




Διεθνή διαιτησία για τις εδαφικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο δέχθηκε η κυβέρνηση!


Μείζον εθνικό και πολιτικό θέμα δημιουργείται με την φράση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στο «Ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό forum», όπου τοποθετήθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, υπέρ διεθνούς διατησίας για τις εδαφικές διεκδικήσεις της Άγκυρας και συνακόλουθα πιθανή παραχώρηση ελληνικών εδαφών του Αιγαίου στην Τουρκία! Η φράση του «όπου υπάρχει διαφωνία για τον καθορισμό εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιών, η λύση πρέπει να δίνεται από τρίτους, εντεταλμένους προς τούτο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο», είναι η πρώτη δημόσια δήλωση Έλληνα αξιωματούχου, που δέχεται ότι υπάρχουν αμφισβητούμενα εδάφη στο Αιγαίο.
Aυτά τα εδάφη τα χαρακτηρίζει «λεπτομέρειες» ο αντιπρόεδρος της ελληνικής (;) κυβέρνησης και δέχεται αυτά τα εδάφη να αποτελέσουν αντικείμενο διαιτησίας και να αποφασίσουν «τρίτοι» για την τύχη τους!
Και επειδή σε μία διαιτησία ποτέ δεν ξέρεις το αποτέλεσμα, πρακτικά δέχεται ακόμα και την παραχώρηση ελληνικών εδαφών ως αποτέλεσμα αυτής της διαιτησίας.
Το θέμα είναι τεράστιο και δείχνει τις διαθέσεις της κυβέρνησης ως προς το που προτίθεται να οδηγήσεις τις σχέσεις με την Τουρκία.
Βέβαια δεν διευκρίνισε το είδος των «εδαφικών λεπτομερειών ή των γεωγραφικών ιδιομορφιών» ακόμα, αλλά είναι βέβαιο ότι αναφερόταν στις «γκρίζες ζώνες».
Η απόφαση της κυβέρνησης για προσφυγή σε διαιτησία «τρίτων» για την τύχη ελληνικών εδαφών που διεκδικεί η Τουρκία, αποτελεί και την κυριότερη είδηση που βγάζει η επίσκεψη Ερντογάν. Δηλαδή συνολικά όλα Χάγη: Εδαφικό, υφαλοκρηπίδα, “γκρίζες” ζώνες…
Ιδού ολόκληρη η δήλωση ου Θ.Πάγκαλου για το θέμα:
“Σε ό,τι αφορά το Αιγαίο, πρόσθεσε ότι, τα θέματα της εδαφικής κυριαρχίας, της κυριαρχίας στον αέρα και τη θάλασσα, ένα μεγάλο μέρος από τα αιτήματα που διατυπώνονται είναι κατασκευασμένα, από μερικούς πολύ ικανούς διπλωμάτες, που δουλειά τους , όπως είπε, είναι «να δημιουργούν αφορμές διαπραγμάτευσης, δηλαδή διαφορές».
Ενα μεγάλο μέρος των διαφορών μπορεί να ξεπεραστεί, συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αν αποδεχθεί κανείς μερικές βασικές αρχές, όπως την απαγόρευση χρήσης και απειλής βίας, δεύτερον ότι πρέπει να γίνουν σεβαστά τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών κάθε χώρας και τρίτον, όπου υπάρχει διαφωνία για τον καθορισμό εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιών, η λύση πρέπει να δίνεται από τρίτους, εντεταλμένους προς τούτο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο”.
Πηγή: defencenet.gr                                                                                                                                     ΠΗΓΗ:makelio.blogspot.com

Έτρωγαν και έπιναν στην υγειά των… μεταναστών!


Στο Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής
imepoΌταν γράφαμε για το πάρτι αδιαφάνειας στο Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.) μας αποκαλούσαν «ακροδεξιούς» και «φασίστες» που τα βάζουμε με αυτούς τους καλούς ανθρώπους που το μόνο που θέλουν είναι το καλό των μεταναστών. Αμ δε!
Ο υπουργός Εσωτερικών, δεν του χρωστάμε καλή κουβέντα αλλά μπράβο του, έβαλε λουκέτο στο Ι.ΜΕ.ΠΟ. καταγγέλλοντας υπέρογκα και προκλητικά έξοδα. Αλήθεια, όμως, κύριε Ραγκούση την απόφαση για να ελληνοποιήσετε εκατοντάδες χιλιάδες (λαθρο)μετανάστες δεν την πήρατε και με τη συμβολή του Ινστιτούτου;
Λεπτομέρεια: Προσέξτε το... χέρι στο σήμα του Ι.ΜΕ.ΠΟ. Οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά τελικά! ΠΗΓΗ:www.elora.gr

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ !!!!!!!!!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ...... τα χειρότερα αύριο....


Φ

ΠΗΓΗ:tolimeri.blogspot.com

ΤΟ "ΚΥΤΟΣ" ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ...ΣΤΗΝ "ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ" ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ.(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ)


Πάγκαλος στο φόρουμ επιχειρηματιών Ελλάδος-Τουρκίας (ΣΗΜΕΡΑ 17:00)

ΠΑΓΚΑΛΟΣ :«Αισθάνομαι εθνική ντροπή κάθε φορά που αναγκάζομαι να αγοράζω όπλα που δεν μας χρειάζονται, με βάση μια αντικειμενική εκτίμηση των κινδύνων που υπάρχουν στον σημερινό κόσμο, για την Ελλάδα -και ξέρω ότι και οι Τούρκοι αγοράζουν όπλα που δεν τους χρειάζονται, όχι για πραγματικούς, αλλά για φανταστικό κίνδυνο που προκύπτει από μια αντιπαράθεση, που είναι δυνατό και πρέπει να λυθεί πολιτικά, έτσι ώστε να βαδίσουν οι δυό λαοί μαζί για μεγαλύτερη ευημερία, αξιοποιώντας παραγωγικά τα κολοσσιαία ποσά που εσείς και εμείς σπαταλούμε γι αυτά τα όπλα» .......[...]....«ένα πρόβλημα υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και αυτό παύει σιγά σιγά να είναι αποκλειστικής μας δικαιοδοσίας: το Κυπριακό. Εκεί χρειάζεται μια διαρκής, δίκαιη συμφωνία, αλλά εκεί θα παίξουν κύριο ρόλο και οι Κύπριοι εκατέρωθεν. Εμείς αρκεί να δεσμευτούμε να μην παρεμποδίζουμε τις συνομιλίες»..............[....].........
Σε ό,τι αφορά το Αιγαίο, πρόσθεσε ότι, τα θέματα της εδαφικής κυριαρχίας, της κυριαρχίας στον αέρα και τη θάλασσα, ένα μεγάλο μέρος από τα αιτήματα που διατυπώνονται είναι κατασκευασμένα, από μερικούς πολύ ικανούς διπλωμάτες, που δουλειά τους , όπως είπε, είναι «να δημιουργούν αφορμές διαπραγμάτευσης, δηλαδή διαφορές». ............[...]...
Ένα μεγάλο μέρος των διαφορών μπορεί να ξεπεραστεί, συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αν αποδεχθεί κανείς μερικές βασικές αρχές: πρώτον την απαγόρευση χρήσης και απειλής βίας, δεύτερον την αναγκαιότητα να γίνουν σεβαστά τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών κάθε χώρας και τρίτον, όπου υπάρχει διαφωνία για τον καθορισμό εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιών, η λύση να δίνεται από τρίτους, εντεταλμένους προς τούτο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
πηγη
==============================================================
Αυτή ήταν η δήλωση προετοιμασία των "αδαών" πολιτών τούτης της έρμης χώρας όπως την κατάντησαν οι νενεκισμοί των σφουγκοκωλάριων πολιτικών και δη του κορυφαίου "χασοσημαιάκια" και δωτού και υπακοου πάντα στα χρέη του προς τα διατεταγμένα κυρίου Πάγκαλου. Ο οποίος για ακόμα μια φορά απέδειξε περίτρανα ότι οι "χειρισμοί" των "βρώμικων υποθέσεων " χρειάζονται απύθμενο γαϊδουρινό φιλότιμο για να βγουν εις πέρας. Εδώ μια "προδοσία" όπως του Οτσαλάν που έβγαζε μάτι αποτέλεσε για τον κ. Πάγκαλο "υψηλή διπλωματία" και προσφορά στην πατρίδα και στον ΈΛΛΗΝΑ!!!! Τι να πούμε για τα ΙΜΙΑ??? τον "έφτυσε" όλη η Ελλάδα λίαν προσφάτως ...τυχερός! φανταστείτε οι αποκαλύψεις των Έλις και Ιγνατίου να γίνονταν προ της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου..ούτε την ψήφο του δεν θα έφρησκε ο ερίτιμος "προδότης".... και αυτός είπε ότι "ψιχαλίζει"

Στο σοβαρό θεμα τώρα και στην αποκάλυψη των σχεδιασμών της κυβέρνησης Παπανδρέου οι οποίες ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ προκύπτουν εκ της δηλώσεως του αντιπροέδρου της κυβέρνησης!!
  • "ένα πρόβλημα υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και αυτό παύει σιγά σιγά να είναι αποκλειστικής μας δικαιοδοσίας: το Κυπριακό. Εκεί χρειάζεται μια διαρκής, δίκαιη συμφωνία, αλλά εκεί θα παίξουν κύριο ρόλο και οι Κύπριοι εκατέρωθεν. Εμείς αρκεί να δεσμευτούμε να μην παρεμποδίζουμε τις συνομιλίες"
Τι μας είπε εδώ ο ποιητής ...κακό χρόνο να έχει....???? Παρέδωσε το Κυπριακό στους ΚΥΠΡΙΟΥΣ αλλά εκατέρωθεν....... Δηλαδή ΚΑΙ στους ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ όπως προέβλεπε το κατάπτυστο σχέδιο ΑΝΑΝ και ο σχεδιαστής του νυν υφυπουργός κ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ....
ΝΕΟ ΑΝΑΝ εν όψη!! αυτή την φορά όμως η ΕΛΛΑΔΑ επίσημα δεν αναγνωρίζει τους Κύπριους αδερφούς δεσμεύεται να βγάλει την ουρά της απ έξω και να υπογράψει δια της δηλώσεως Πάγκαλου τη καταδίκη της Κύπρου και ταυτόχρονα να έχει ως αυριανό επιχείρημα ..όταν θα έχει τελεστεί η δεύτερη προδοσία των αδερφων μας Κυπρίων ... την μη συνενοχή του στο έγκλημα
  • "Σε ότι αφορά το Αιγαίο, πρόσθεσε ότι, τα θέματα της εδαφικής κυριαρχίας, της κυριαρχίας στον αέρα και τη θάλασσα, ένα μεγάλο μέρος από τα αιτήματα που διατυπώνονται είναι κατασκευασμένα, από μερικούς πολύ ικανούς διπλωμάτες, που δουλειά τους , όπως είπε, είναι "να δημιουργούν αφορμές διαπραγμάτευσης, δηλαδή διαφορές"
Σε ότι αφορά τώρα το ΑΙΓΑΙΟ!!!! Το οποίο το περιμέναμε άπαντες οι ασχολούντες με τα τραγελαφικά της κυβέρνησης τούτης ,η οποία απροκάλυπτα "περνά" τα διατεταγμένα αφού ο ελληνικός λαός επιμένει να θεωρεί τον κυβερνητικό συρφετό ότι έχει ακόμα σχέση με τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!!!
"ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ" λοιπόν κατά την Παγκάλιο λογική οι προκλήσεις και οι διεκδικήσεις των Τούρκων αλλά και το casus belli που προτάσσει η απέναντι πλευρά. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ .... οι απώλειες των πατριωτών μας νησιωτών όσον αφορά τα δίχτυα και τα παραγάδια τους που καθημερινά η Τουρκική ακτοφυλακή τα πέταει στα βάθη του Αιγαίου... ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ οι υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι.... κλπ
Δηλαδή κάτι όπως λέμε "όλοι οι Έλληνες φταίτε για την χρεοκοπία μας αλλά και ο Καραμανλής" .... Κάποιοι ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ σηκώνουν καθημερινά τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ και τις ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ!!!
  • "Ένα μεγάλο μέρος των διαφορών μπορεί να ξεπεραστεί,....[....]..όπου υπάρχει διαφωνία για τον καθορισμό εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιών, η λύση να δίνεται από τρίτους, εντεταλμένους προς τούτο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο."
ΕΔΩ Η ΜΕΓΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ....
ΧΑΓΗ!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ....
ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΠΑΣΟΚ

ΠΗΓΗ:tolimeri.blogspot.com

Κι όμως, εργαστήριο 11.000 ετών στη Γαύδο!!



Η Γαύδος αποτελεί έναν προνομιακό χώρο εντοπισμού της ανθρώπινης δραστηριότητας της Παλαιολιθικής περιόδου, αφού εργαλεία που βρέθηκαν στο νησί της νότιας Κρήτης χρονολογούνται από το 200000-120000 π.Χ., όπως ένας χειροπέλεκυς, «χωρίς να αποκλείεται και μία πρωιμότερη χρονολόγηση έως και το 700000», ενώ το εξίσου εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως έχουν βρεθεί εργαλεία που καλύπτουν διαχρονικά την Παλαιολιθική περίοδο μέχρι και το 7000 π.Χ. περίπου.

Ταυτόχρονα γύρω στο 11000 εντοπίζεται οψιανός μεταφερμένος από τη Μήλο και επιπρόσθετα στη θέση Άγιος Παύλος της Γαύδου λειτουργεί ένα είδος πρώιμου «εργαστηρίου» παραγωγής εργαλείων, με ό,τι μπορεί να σημαίνει η έννοια εργαστήριο αυτή την περίοδο. Τα κλιματολογικά και περιβαλλοντικά δεδομένα την περίοδο αυτή στη Γαύδο και στην ευρύτερη περιοχή είναι εντελώς διαφορετικά από τα σημερινά.

Τα ευρήματα
Η εν λόγω ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με την ΚΕ΄ Εφορεία Χανίων, με επικεφαλής την καθηγήτρια Αρχαιολογίας του προαναφερόμενου Τμήματος, Κατερίνα Κόπακα. Τα ευρήματα επιβεβαίωσε επιστημονικά ο αρχαιολόγος της ΚΕ' Εφορείας Χανίων, Χ. Ματζάνας, ειδικευμένος στην Παλαιολιθική περίοδο, και παρουσιάστηκαν στο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το 2006 και στο εξής ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο και πτυχές επιστημονικού ενδιαφέροντος για την Παλαιολιθική περίοδο στην Κρήτη.

Η κ. Κόπακα τονίζει: «Τα ευρήματα παραπέμπουν σε πρώιμους παλαιολιθικούς έως και μεσολιθικούς ορίζοντες και προέρχονται από πολλούς υπαίθριους χώρους. Για την αναγνώρισή τους χρησιμοποιήθηκε η μακροσκοπική εξέταση (μορφολογία/τυπολογία, τεχνολογία, μετρολογία, υλικό υπόβαθρο, κατάσταση επιφάνειας), σε γεωαρχαιολογικές παραμέτρους (συνήθης συνάφεια με ζώνες ερυθρογής, πρώτη ύλη από εντοπισμένες τοπικές πηγές)».
Για τα ευρήματα καθ' αυτά, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν καθώς και τις περιόδους που καλύπτουν η κ. Κόπακα τόνισε: «Οι λιθοτεχνίες της Κάτω Παλαιολιθικής περιόδου στη Γαύδο, αν και φαίνονται κατ' αρχάς ως παράδοξο, εδράζονται στα τέχνεργα που βρέθηκαν με τα τυπολογικά χαρακτηριστικά που έχουν οι χειροπελέκεις.

Συγκεκριμένα, ο υπο-καρδιόσχημος χειροπέλεκυς από τοπικό ραδόχρωμο ασβεστόλιθο, που βρέθηκε στην παραλία του Σαρακήνικου, διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα εργαλείου των εξελιγμένων Αχελαίων λιθοτεχνιών. Η χρονολόγησή του μπορεί να γίνει προς το τέλος της ύστερης Κατώτερης Παλαιολιθικής περιόδου από το 200000-120000, χωρίς να αποκλείεται όμως μια πολύ πρωιμότερη χρονολόγησή του έως και 700.000 χρόνια πριν.
Η χρήση του ασβεστόλιθου σχετίζεται σε αντίστοιχες λιθοτεχνίες της βόρειας αφρικανικής ακτής, ενώ το σχήμα του εργαλείου παραπέμπει σε -σύγχρονες των αφρικανικών- ελλαδικές και ευρωπαϊκές λιθοτεχνίες. Σχετικές μελέτες και παρατηρήσεις έχει πραγματοποιήσει ο Χ. Ματζάνας. Η αλλοιωμένη αρχική κατάσταση του εν λόγω αντικειμένου συμβαδίζει με την πρώιμη χρονολόγησή του.

Νεότερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο ίδιο εργαλείο, ανανεώνοντας τις κόψεις του πλευρικού ξυστήρα, καθώς και εντοπισμένες φθορές του από μεταγενέστερη χρήση, δίνουν στο εργαλείο τον χαρακτήρα «παλιμψήστου».
Εντοπίστηκε ένας ακέραιος χειροπέλεκυς-κοπέας με μερική απολάξευση της ίδιας όψης σε κροκάλα πλουτώνιου, ενδεχόμενα γρανοδιορίτη, κοντά στη θέση Κοπανέλο. Επίσης βρέθηκε μεγάλος δισκοειδής πυρήνας με κεντροφερείς αποσπάσεις κυρίως στη μια όψη, που έχει διαμορφωθεί από κατάτμηση κροκάλας αδρόκοκκου ψαμμίτη».

Η καθηγήτρια, αναφερόμενη στον Άγιο Παύλο και τη σημασία του, δηλώνει: «Τα μεγαλύτερα σύνολα των πρωιμότερων φάσεων της Παλαιολιθικής προέρχονται από τον Άγιο Παύλο, που είχε μάλλον κυρίως εργαστηριακό χαρακτήρα πρωτογενούς κατεργασίας της πρώτης ύλης. Τα εν λόγω τέχνεργα με βάση την τυπολογία του υλικού κατασκευής και της κατάστασης της επιφάνειάς τους κατατάσσονται σε πέντε ομάδες που φαίνεται να αντιστοιχούν σε διακριτές χρονολογικές περιόδους και συγκροτούν μια προκαταρκτική περιοδολόγηση των εργαλειοτεχνειών της Γαύδου.

Στα τέχνεργα της δεύτερης ομάδας κατατάσσονται αντικείμενα που βρέθηκαν μεμονωμένα στον Κάβο, στα Σιόπατα-Μπολέτες και στα Βατσιανά-Ελληνικά. Εδώ υπερισχύουν ποσοτικά τα προϊόντα κατάτμησης, υπάρχουν όμως και ορισμένα διαμορφωμένα εργαλεία πρώιμης τυπολογίας, λιάνιστρα και κάποια οδοντωτά. Όσον αφορά τη Μέση Παλαιολιθική περίοδο διαφαίνεται πως στη Γαύδο υπάρχουν οι περισσότερες ενδείξεις θέσεων και εργαλείων.

Η λιθοτεχνία
Στα χαρακτηριστικά τέχνεργα της τρίτης ομάδας του Αγίου Παύλου κατά την Πρώιμη Μέση Παλαιολιθική περίοδο (120000-75000), που έχουν κιτρινόλευκη πατίνα -βρέθηκαν κυρίως στα Βατσιανά και στον Κάβο- περιλαμβάνονται ξυστήρες, οδοντωτά, αποκρούσματα Λεβαλλουά κ.λπ.
Η λιθοτεχνία αυτή μπορεί να τοποθετηθεί στην Πρωτο-Μουστέρια και να εγγραφεί σε μια πρώιμη έκφανση του τυπικού Μουστέριου του ευρύτερου ελλαδικού χώρου».

Η ίδια καθηγήτρια βεβαιώνει ότι στη Γαύδο υπάρχουν τέχνεργα της Υστερης Μέσης έως και την Πρώιμη Άνω Παλαιολιθική περίοδο, με χαρακτηριστικότερο εύρημα ένα «σύνθετο εργαλείο-πλευρικό ξυστήρα και οπέα από τον Άγιο Παύλο». Από την ίδια τοποθεσία προέρχονται τέχνεργα που έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση χαλαζία. Πλήρως καλύπτεται και όλη η Άνω Παλαιολιθική περίοδος με ευρήματα λιγότερα, με σημαντικότερα τις αιχμές με στομωμένη ράχη. Τέλος, το χαρακτηριστικότερο στοιχείο της Τελικής Παλαιολιθικής περιόδου-Μεσολιθικής είναι η εισαγωγή του οψιανού από τη Μήλο γύρω στην ενδέκατη χιλιετία.                                                                                                        ΠΗΓΗ:apolitistosteki.blogspot.com

"Την ξεπουλήσανε στο Γιουσουρούμ, για... ένα κουστούμ..!"




"Μπαμπά - Μαμά, Ποιά είναι η Ελλάδα...;"

Δεν γνωρίζουμε πόσοι από εσάς προλάβατε να διαβάσετε τις 21 συμφωνίες
μεταξύ ex-Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά σίγουρα όσοι τις διαβάσατε
θα καταλάβατε ένα πράγμα. Ότι αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε αυτό
που μέχρι πρότινος ονομαζόταν Ελλάδα -πλέων μόνο για τα προσχήματα-.

Τα γεγονότα σε 1 Μήνα

Πριν ένα μήνα περίπου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εισήλθε στην χώρα
ή αν θέλετε του επέτρεψαν οι πολιτικοί μας να εισέλθει, λόγο της
κακίστης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόμασταν -φυσικά ούτε
λόγος για την βοήθεια που μας προσφέρθηκε από Κίνα-Ρωσσία-.

Στη συνέχεια, σε ελάχιστο χρόνο η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από
τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, πάλι λόγο της κακίστης οικονομικής
κατάστασης στη οποία είμαστε.

Σήμερα, ήρθε στην χώρα μας ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν
μαζί με τους περισσότερους εκ των υπουργών της κυβερνήσεώς του
για να μιλήσει με τον Έλληνα Πρωθυποργό και τους ανάλογους υπουργούς
του...

Τώρα εμείς σας θέτουμε απλά ερωτήματα
1."Πίσω" από την Τουρκία είναι Αμερικάνου επενδυτές και όχι μόνο, σωστά; Σωστά
2. Το ΔΝΤ αποτελείται από τους μεγαλύτερους επενδυτές παγκοσμίως, σωστά; Σωστά
3. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης αποτελείται από Ευρωπαίους
μεγαλοκεφαλαιούχους και μεγαλοεπενδυτές με την συγκατάθεση φυσικά
των ανάλογων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σωστά; Σωστά

Η Απάντηση πιστεύουμε ότι σε αυτό το σημείο είναι προφανής....
Όμως πριν κλείσουμε αυτό μας το άρθρο θα θέλαμε να σας κάνουμε την εξής ερώτηση...
Όταν μας-σας ρωτήσουν στο μέλλον τα παιδιά μας-σας....
"Μπαμπά - Μαμά τί έγινε στην Ελλάδα, γιατί έγιναν όλα αυτά..;;"
Θα θέλαμε να απο περιέργεια τη θα απαντάσουμε-τε....!

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ                                                                                                                                           ΠΗΓΗ:apolitistosteki.blogspot.com

To DVD της ΝΤΟΥΒΛΗ RAPIDSHARE DOWNLOAD TORRENTS


Η ανάρτηση είναι αυτή είναι παραπλανητική. Την κάνουμε επειδή μας τα πρήξατε ψάχνοντας το dvd της Ντούβλη απεγνωσμένα και τα πήραμε στο κρανίο. Εδώ χαλάει ο κόσμος γύρω μας κι εσύ θέλεις ντε και καλά να δεις μερικές χοντροπατσαβούρες σε τσόντα; Τόσα εκατομμύρια τσόντες είδες ρε; Δεν χόρτασες ακόμη; Εκτός από την πεοκρουσία, υπάρχει και το σεξ ξέρεις! Το φυσιολογικό. Mε το μάτι θα τη βγάζεις μια ζωή;
Υ.Γ. Σπάσε πλάκα να ανεβάσεις στην πρώτη θέση αυτή τη μπούρδα; Από κει να καταλάβεις πόσο μακάκας είναι ο κυρίαρχος λαός!

H κυβέρνηση εξαφάνισε το όνομα ΒΕΡΓΙΝΑ

Η Κυβέρνηση με μια περίτεχνη κίνηση εξαφάνισε και το όνομα Βεργίνα από τον
Καλλικράτη. Ενώ στο αρχικό σχέδιο είχε προτείνει τη δημιουργία Δήμου με το
όνομα Βεργίνα αποτελούμενη και από το δήμο βέροιας στο σχέδιο που κατέθεσε
στη βουλή άλλαξε το όνομα του Δήμου και το έκανε Δήμος Βέροιας.
Λέτε να ήτανε εσκεμμένο; Μπααααα
Ένας αναγνώστης

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Είναι απίστευτες πλέον οι πολιτικές διαδρομές αυτού του ανθρώπου.
Δεν σταματά να αποδεικνύει σε καθε ευκαιρία τον πολιτικό καιροσκοπισμό του και τον ακατάσχετο λαικισμό του.
Είναι τόσο σχεδόν καθημερινές και επαναλαμβανόμενες οι κωλοτούμπες που ακόμα και δημοσιογράφοι δεν μπορούν να τον παρακολουθήσουν και να τις καταγράψουν απο τον φόβο ότι θα γίνουν κουραστικοί με το να ασχολούνται με αυτό τον "δεινόσαυρό" της πολιτικής αφού η πολιτική που ακολουθεί παραπέμπει σε περασμένες 100ετίες.
Πλέον δεν αξίζει τον κόπο να σχολιάζει κανείς παρα αρκεί να αναφέρει τις δηλώσεις αφού και οι πλέον στραβοί μπορούν να διαπιστώσουν τα αυτονόητα.
Αφού λοιπόν ο κωλοτούμπας τα βρήκε με την εθνομηδενιστική κυβέρνηση έκανε άνοιγμα και στην Ντόρα αλλά και στην ΝΔ!!!!!
Την άποψη ότι για να .......απεγκλωβιστεί!!! η Ντόρα Μπακογιάννη από το σημείο στο οποίο βρίσκεται μετά τη διαγραφή από τη ΝΔ μία καλή λύση θα ήταν να είναι υποψήφια για περιφερειάρχης Κρήτης διατύπωσε ο κωλοτούμπας μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα" του Alter.
Μάλιστα αποκάλυψε ότι το πρότεινε αυτό σε συνεργάτες της κ.. Μπακογιάννη, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι τελικά δεν θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.
Μιας και δεν τον συμφέρει βέβαια.......
Είπε επίσης ότι δέχθηκε βολιδοσκοπήσεις(;;;;) από τις Βρυξέλλες για το αν είναι πρόθυμος(;;;;) να συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα!!!!!
Τι να σε κάνει ρε ο Ερντογάν αμα θέλουν να γελάσουν έχουν το Γιωργάκη.....
Και αφου είπε όλα αυτά θυμήθηκε και τις δημοτικές εκλογές ζητώντας εκ νέου συνεργασία με τη ΝΔ αφού όπως είπε οι δεκατρείς περιφερειάρχες θα είναι πλέον δεκατρείς μίνι πρωθυπουργοί.Αφού δηλαδή συμφώνησε με το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει να λιβανίζει την κυβέρνηση τα έριξε και στην ΝΔ αφου φοβάται ότι σε περίπτωση αυτόνομης καθόδου θα γελάσει και το....παρδαλό κατσίκι.
Πάντως ύστερα απο όλα αυτά και ακόμα περισσότερα ειλικρινά αναρωτιέμαι...
Γιατί ρε Πρόεδρε το έβγαλες το κόμμα ΛΑΟΣ και δεν το βάφτιζες μια και καλή "Καρατζαφέρης" να ξεμπερδεύουμε;(Αν και στο πρωτοδικίο απο ότι ξέρουμε το όνομα είναι "ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης").Ε βγάλε το ΛΑΟΣ και ασε το υπόλοιπο να ξέρει και ο κόσμος περι τίνους πρόκειται.
Αφού έτσι και αλλιώς ούτε το κόμμα σε ενδιαφέρει ούτε και τα στελέχη του εκτός απο μερικούς γλύφτες, παρατρεχάμενους και τις μεταγραφές αποτυχημένων πρωην βουλευτών.                            ΠΗΓΗ:protesilaos.blogspot.com

Μικροί Παρθενώνες



Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ποιά νομίζετε πως είναι η σημαντικότερη τεχνολογική επανάσταση στην Ιστορία της Ανθρωπότητας; Η μηχανική εσωτερικής καύσης; Η διάσπαση του ατόμου; Η πληροφορική; Τίποτε απ’ όλα αυτά. Η Γεωργία. Αυτή είναι η Μάνα του σύγχρονου πολιτισμού. Ως τότε γυρίζαμε μισόγυμνοι και φοβισμένοι ακολουθώντας την μετανάστευση των θηραμάτων. Περιπλανώμενοι θηρευτές και καρποσυλλέκτες, ζούσαμε με το φάσμα της πείνας, μονίμως στον άγριο αγώνα της επιβίωσης. Τα υπάρχοντα μας ήταν ελάχιστα, ότι μπορούσαμε να κουβαλήσουμε στη ράχη μας. Ένα γύρισμα της τύχης, οι κλιματικές αλλαγές, οι αρρώστιες ή το λοξοδρόμισμα των κοπαδιών, μας οδηγούσαν στην απόλυτη ένδεια και τον αφανισμό. Τα αποθέματα τροφής μας κρατούσαν όσες μέρες κάνει το κρέας να σαπίσει και κάποτε – κάποτε τρώγαμε ο ένας τον άλλο. Η τέχνη μας ήταν σκαριφήματα σε σπηλιές και χοντροκομμένα ειδώλια της μάνας γης κι οι αρρώστιες μας θέριζαν. Αν έφτανες τα τριάντα ήσουν φαινόμενο κι ερχόντουσαν από όλες τις σπηλιές και όλες τις φυλές των κυνηγών για να θαυμάσουν τον εσχατόγηρο.
Ο μεγαλύτερος καινοτόμος λοιπόν ήταν αυτός, που παρατήρησε πρώτος τ’ άγρια σιτηρά, μάζεψε σπόρο, ξεχέρσωσε λίγο τόπο, έσπειρε, θέρισε. Ξεδιάλεξε ακόμη καλύτερο σπόρο, ξανάσπειρε, ξαναθέρισε. Ο θεμελιωτής του πολιτισμού μας είναι αυτός που πρώτος εξασφάλισε έτσι απόθεμα τροφής, αυτός που πρώτος περπάτησε πίσω από το αλέτρι.  Η περιπλανώμενη αγέλη των όρθιων «τρελλών» πιθήκων μπορούσε να ξέρει πια πως θα χε τροφή για μήνες, ως την επόμενη σοδειά. Αποκτήσαμε μόνιμη εγκατάσταση κι αντί για σπηλιές και λαγούμια, αντί για καλύβες από κλαριά και δέρματα που στήναμε πρόχειρα ακολουθώντας τα κοπάδια των θηραμάτων, χορτάτοι πια και χωρίς το φόβο της πείνας στο μάτι,  πελεκήσαμε τις πέτρες, τις στoιβάξαμε και χτίσαμε γερά σπίτια, κι έχουμε σήμερα τόπους που κατοικούνται χιλιάδες χρόνια, αδιάκοπα. Χορτάτοι κι ασφαλείς μπορέσαμε να σηκώσουμε το βλέμμα μας ψηλά, ν’ αναρωτηθούμε, να σκεφτούμε. Σκαλίσαμε το ξύλο και την πέτρα, πληθύναμε κι οι αγροτικοί οικισμοί μας έγιναν πόλεις. Μέσα σ’ αυτές είχαμε την ασφάλεια και τον ελεύθερο χρόνο να κατακτήσουμε την πολυτέλεια της γνώσης, να συνδιαλλαγούμε και να λογομαχήσουμε, να χτίσουμε θεσμούς, θρησκείες, ιδεολογίες, να δημιουργήσουμε επιστήμες. Νικήσαμε πολλές αρρώστιες κι η ζωή μας σιγά – σιγά επιμηκύνθηκε ως τα 75 – 80 χρόνια.
Τον θυμάμαι να σκύβει από πάνω μου και με τα δυο του χέρια να μου δείχνει τις αρχέγονες κινήσεις. Με το αριστερό να πιάσω μια χεριά στάχυα και σκύβοντας ελαφρά με το δεξί που κρατούσε το δρεπάνι να την θερίζω χαμηλά και να προχωρώ επαναλαμβάνοντας ρυθμικά τις ίδιες κινήσεις. Έκλεισε στις ροζιασμένες χούφτες του, αυτές που κάποτε στο Σαγγάριο σφίγγανε το ντουφέκι και το πολυβόλο,  τις δικές μου και μου δειξε. Ύστερα μ’ άφησε, πήρε το δικό του δρεπάνι και προχωρούσαμε μαζί. Θερίζαμε δίπλα – δίπλα. Προχωρούσαμε αφήνοντας πίσω μας μικρούς σωρούς από ξανθά στάχυα. Συνονόματοι και με μια χαρακτηριστική ομοιότητα στο περπάτημα, στις κινήσεις. Τώρα πια ακόμη και στον χαρακτήρα. Ήμουν γύρω στα δέκα κι αυτός πια εβδομήντα τρία. Εκτελούσαμε μαζί το αρχαίο τελετουργικό της επιβίωσης. Ήμασταν μύστες της πιο σπουδαίας Τεχνολογίας.
Ξέρουμε πια πόσα χιλιόμετρα το χρόνο προχωρούσε αυτή η Τεχνολογική Επανάσταση από τη Μεσοποταμία στη Μικρά Ασία μέχρι να φτάσει στην απέναντι όχθη της Ελληνικής Λίμνης κι από κεί σιγά σιγά να ξαπλωθεί στα πέρατα της Ευρώπης.
Υπάρχουν πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα. Θα μπεις στο αυτοκίνητο, θα πας στην πολυεθνική αλυσίδα και θα βρεις τα πάντα. Πολλά παιδιά νομίζουν ότι το ψωμί φυτρώνει στα ράφια.
Οι αγρότες μας μέσα από την πελατειακή αφαίμαξη της επαρχίας από νεολαία, που στοιβάχτηκε στα Υπουργεία και τις ΔΕΚΟ με συμβάσεις και μισθούς πείνας, μετά την υποδούλωση τους στις επιδοτήσεις, την χημική μονοκαλλιέργεια και την υπερχρέωση, χρεωκόπησαν. Πρώτα ηθικά κι ύστερα οικονομικά. Τα παιδιά τους και συχνά οι ίδιοι περιφρόνησαν κι εγκατέλειψαν την γη τους. Το νήμα μιας αδιάκοπης ιστορικής συνέχειας, αυτής της πρώτης και σημαντικότερης Τεχνολογίας, κόπηκε βίαια. Σήμερα οι Έλληνες παράγουν όλο και λιγότερη από την τροφή τους. Η εξέλιξη, η τυποποίηση και η βιολογική καλλιέργεια  των  παραδοσιακών προϊόντων μας, ειδών που εδώ παράγονται καλύτερα από αλλού αλλά και η εισαγωγή νέων, είναι κάτι που γίνεται σπασμωδικά, ανοργάνωτα και σε μικρή κλίμακα.
Οι Έλληνες εγκατέλειψαν την γη τους και γέμισαν τις καφετέριες, τα σουβλατζίδικα και τους προθαλάμους των Υπουργείων. Προτιμούσαν να μπεγλεράνε με την φραπεδιά, περιμένοντας νέα για τα stage από τον μπάρμπα τον πολιτευτή, παρά να περπατήσουν πίσω από το αλέτρι.  Δεν σπέρνουν στάρι, δεν θερίζουν, οι γυναίκες δεν ζυμώνουν, απαξιούν να ‘χουν κότες και να θρέψουν μια κατσίκα ή δυο πρόβατα, γιατί το φρέσκο γάλα τους μυρίζει, γιατί οι κότες μυρίζουν, τα ζώα θέλουν φροντίδα. γιατί το ζύμωμα θέλει κόπο. Όποια χωράφια είναι απρόσιτα στο τρακτέρ ή το αυτοκίνητο, εγκαταλείπονται. Ελάχιστοι καταδέχονται να βόσκουν το κοπάδι τους. Θεωρούν υποτιμητική την δουλειά τους, προτιμούν τα παιδιά τους, ακόμη κι αν δεν είναι καλοί μαθητές να γίνουν κλητήρες σε οποιαδήποτε υπηρεσία και να ζουν σε γκαρσονιέρα στον Κολωνό, παρά να ζουν και να δουλεύουν στα χωράφια και στις στάνες. Τα κορίτσια φεύγουν πρώτα και τ’ αγόρια ανυπομονούν κι αυτά να πάνε στο «πέτσινο» Ελντοράντο της Αθήνας, στην πρωτεύουσα της πρέζας, της ανεργίας, στην πολυεθνική βαβέλ των εγχωρίων και των ντόπιων καταραμένων. Τα βοθροκάναλα των μπετατζήδων κι οι φυλλάδες τους και η μικροαστική νοοτροπία που βασιλεύει, θεωρεί εξευτελιστική ή έστω υποδεέστερη την ιδιότητα του αγρότη, του κτηνοτρόφου και του ψαρά. Ποια κοπέλα θα δεχόταν να μοιραστεί αυτή τη ζωή; Ποια κοπέλα μαθαίνει πια να την μοιράζεται αυτή τη ζωή; Η ίδια η Επανάσταση μας στηρίχθηκε στην αγροτιά. Αγρότες και βοσκοί ήταν ο κορμός του επαναστατικού στρατού. Κι αυτή η γη έθρεψε τον Λαό για αιώνες.  Η επιβίωση του Λαού μας στην ναζιστική κατοχή, στην γενοκτονία του Χειμώνα 1941-1942, οφείλεται στην ύπαρξη της αγροτικής και ποιμενικής Ελλάδας, στην πρωτόγονη αλλά υπαρκτή, πλούσια και πολυποίκιλη παραγωγική της βάση. Η Αθήνα, η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη έζησαν από την επαρχία κι όχι από το «Κουρτουλούς».
Επιχαίρουν οι κυβερνώντες που θα δανειστούμε πάλι. Τέτοια επιτυχία! Δεν παράγουμε ΤΙΠΟΤΑ αλλά ξαναβρήκαμε δανεικά αλλά όχι αγύριστα. Η ραχοκοκαλιά του Έθνους, η αγροτική Ελλάδα, έχει πολλαπλά κατάγματα. Η αποβιομηχάνιση ήταν ένα έγκλημα αλλά η εγκατάλειψη της γης ενέχει κίνδυνο γενοκτονίας. Αν αύριο συμβεί κάτι, αν αδειάσουν τα ράφια, το χρήμα στερέψει, αν μια φυσική καταστροφή ή ένας πόλεμος διαταράξει την μεταφορά αγαθών για λίγους μήνες, θα φάμε ο ένας τον άλλο. Δεν θα μας τάζουν πια πιστώσεις για να υποκύψουμε σε αξιώσεις. Απλά θα μας κουνάνε μια φρατζόλα και θα μας δείχνουν μια ληγμένη κονσέρβα.
Επιστροφή στη γη λοιπόν. Αλλαγή προτύπων. Αλλαγή αξιών. Δεν έχει Τιμή αλλά ούτε και προοπτική να προσδοκάς να ζήσεις ως παρίας στην Ομόνοια και περαστικός απ’ το Κολωνάκι.
Εκεί κοντά στο Μαυρομάτι είναι δυο ελαιώνες, σε δυο πλαγιές. Πριν καλά – καλά γεννηθεί η μάνα μου ήταν λόγγος με θεόρατα πουρνάρια.  Ένας νέος άντρας, μόνος του, με δυο άλογα, τριχιές κι ένα τσεκούρι, που μόλις είχε γυρίσει απ΄’ το Σαγγάριο, το Δορύλαιον και το Κάλε Γκρότο πάλευε κάθε μέρα, ολομόναχος. Πήχυ με το πήχυ καθάριζε με το τσεκούρι το λόγγο και με τ’ άλογα έδενε και ξερίζωνε τις βαθιές ρίζες. Κι ύστερα φύτευε μια ελιά κι ύστερα άλλη μια κι όλο προχωρούσε. Εκεί μετά από 50 χρόνια μου ‘δειχνε πως θερίζουνε το στάρι που φύτευε ανάμεσα στις ελιές του, που ‘θελες πια σκάλα για να τις μαζέψεις.
Αυτοί είναι οι μικροί Παρθενώνες του μόχθου. Γεμάτη η Ελλάδα από αυτούς. Πεζούλες πάνω από την αρμύρα στα νησιά μας, όπου σε μια φλούδα γης βγάζανε στάρι, ελιές, αμπέλια ή ελαιώνες και περβόλια μέσα στην πέτρα ή εκεί που ‘ταν άγρια ρουμάνια.
Χρειαζόμαστε πάλι τις παλιές μας συνήθειες με νέους τρόπους. Χρειαζόμαστε την κουλτούρα της εργατικότητας, της φιλοτιμίας και της αλληλεγγύης. Αυτή που δάμασε τους χερσότοπους, ανάθρεψε τις ελιές μας κι ανάστησε τον λαό μας. Να παράγουμε πάλι όχι μόνον την τροφή μας αλλά έτσι ν’ αναστήσουμε την ελπίδα μας και την αξιοπρέπεια μας.                                                                            ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ!

ΠΗΓΗ:www.stoxos.gr

ΦΤΟΥ ΣΑΣ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ!!!


Υ.Γ.:ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ    ΠΗΓΗ:www.stoxos.gr

Επίσημη γλώσσα της Ελλάδας τα αμερικανικά;



Στο Μαξίμου ο Ερντογάν μιλούσε τουρκικά και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αμερικανικά!!!
Μήπως καθιερώθηκε ως επίσημη γλώσσα της Ελλάδας η Αμερικανική  και δεν το πήρα χαμπάρι;;;
Αναγνώστης                                                                                                                                            ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Η χώρα με τις πληρωμένες πουτάνες σε καλωσορίζει.


-Καλώς ήλθες Σουλτάνε Ταγίπ Ερντογάν!
Η χώρα με τις πληρωμένες πουτάνες σε καλωσορίζει.
Σε καλωσορίζουν οι πληρωμένες πουτάνες του Χριστοφοράκου.
Σε καλωσορίζουν οι πληρωμένς πουτάνες των εμπόρων όπλων και συστημάτων ασφαλείας του πλανήτη.
Σε καλωσορίζουν οι πληρωμένες πουτάνες των επιχειρηματιών της διαπλοκής, οι οποίοι γλυκά και δολοφονικά-βλέπε  δολοφονία Τσαλικίδη-παραδίδει ο ένας τα σκήπτρα στον άλλο.
Σε καλωσορίζουν οι πληρωμένες πουτάνες των ρασοφόρων.
Σε καλωσορίζουν οι πληρωμένες πουτάνες των ΜΜΕ.
Σε καλωσορίζουν οι πληρωμένες πουτάνες και τα νεογνά πουτανάκια τους, τα διορισμένα στο κοινοβούλιο της χώρας του Αβαταρ-της Νοτίου Αφρικής. Σε καλωσορίζει η χώρα της ατιμωρησίας και της ξιπασιάς.
Σε καλωσορίζουν οι ελεύθεροι ποριορκημένοι Έλληνες που αναζητούν το αύριο τους, στα σκουπίδια.
Σε καλωσορίζουν τέλος οι μόνες έντιμες πουτάνες, οι πουτάνες του Σειρηνάκη.
Καλώς ήλθες σπίτι σου, Σουλτάνε Ταγίπ…
Κουρδιστό Πορτοκάλι

Απόψε, όλη η Ελλάδα στους δρόμους. Για την Ελλάδα όμως, όχι για τα μαγαζάκια κανενός.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSUzqSRMFvXZ8Dh6CIebQY2_gDrPrmYkwz6pDbDcjLYeek6zUoSy5rFgfrGh16139QqiYJYHhzL5r1LSOSCy4R74eYqWpuXoUIGSqm7MIOurzOE0RdsVPYCAs-Bizfo391707QjK-yzMvA/s1600/episkespi--erntogan2.jpg
Ταυτόχρονες συγκεντρώσεις ενάντια στην επέλαση του κεμαλοφασισμού όπως αυτή υλοποιείται με την συγκυρία ΔΝΤ – επίσκεψης Ερντογάν – εκποίησης Εθνικών πόρων. Όσοι ζωντανοί λοιπόν, όλοι στους δρόμους ενάντια στην τρομολαγνεία, την προβοκάτσια, τους επίορκους, αμοιβόμενους από το μαύρο χρήμα της Siemens που λειτουργούν ως πλασιέ των Τουρκικών επιδιώξεων. Βγαίνουμε στους δρόμους για να πούμε ότι ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΕΛΟΣ. ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΕΛΟΣ. Άλλωστε πλέον υπάρχουν μόνο δύο άκρα: Τα λαμόγια (αυτοί που πωλούν τον λαό για την τσέπη τους) και οι Πατριώτες (αυτοί που βάζουν την πατρίδα πάνω από το τομάρι τους).
Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα ανεχτούμε καμμία γραφικότητα και αλληλοκατηγορία για αυτούς που κινητοποιούνται. Όποιος βγαίνει για να φωνάξει για την πατρίδα του, είναι καθαρός. Όποιος βγαίνει για να φωνάξει για το μαγαζάκι του και διαβάλλει τους υπολοίπους, είναι ΛΑΜΟΓΙΟ. Καταλάβετε το, το χειρότερο έγκλημα είναι να νομίζετε πως όσοι Έλληνες ενεργοποιούνται το κάνουν για τα μαγαζάκια κάποιων. Όποιος λοιπόν ξανακάνει το λάθος να κατηγορήσει ή να διαφημίσει το μαγαζί του, ας εξαφανιστεί από τώρα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Όσοι καθαροί, όσοι ζωντανοί. Εμποράκοι γραφικοί και πατριδοκάπηλοι στα σπίτια σας.
ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΗ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σενάρια επί σεναρίων διακινούνται στο παρασκήνιο για τη “βαθιά ατζέντα” των συνομιλιών που θα έχει στην Αθήνα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΠΑΝΟΥ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση, ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε πληροφορίες, κατά τις οποίες οι δύο κυβερνήσεις θα συζητήσουν ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Της Αγγελικής Σπανού Οι πληροφορίες αφορούν κοιτάσματα σε περιοχές στις οποίες δεν αμφισβητούνται τα όρια της υφαλοκρηπίδας.

Ο κ. Πεταλωτής περιορίστηκε να αναφέρει πως ό,τι συζητηθεί θα δημοσιοποιηθεί και, απευθυνόμενος στην κριτική που ασκείται από την πλευρά της ΝΔ, είπε ότι “εμείς δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική με κουμπαριές”, παραπέμποντας στην κουμπαριά Καραμανλή - Ερντογάν. Η οικονομική κρίση θα είναι το φόντο της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, ο οποίος θα συνοδεύεται από περίπου 100 επιχειρηματίες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ενδιαφέρον για τη δημιουργία τουρκικής τράπεζας επενδύσεων, για ελληνοτουρκικές συμπράξεις στον τομέα του τουρισμού, της ενέργειας και των κατασκευών, που θα μπορούσαν να ανοίξουν δρόμους σε έλληνες και τούρκους επιχειρηματίες στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Δεν είναι τυχαία η συμμετοχή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου την επόμενη εβδομάδα στο αραβικό οικονομικό φόρουμ στη Βηρυτό.

Και στο βάθος το Κυπριακό 
Διπλωματικές πηγές εκφράζουν ανησυχίες για ένα νέο Νταβός. Υπαινίσσονται, δηλαδή, ότι οι εθνικές ευαισθησίες (ως προς το Κυπριακό και το Αιγαίο) θα μπουν στο ράφι, προκειμένου να αποθεωθεί η διπλωματία της ατμόσφαιρας μέσω της υπογραφής δεκάδων συμφωνιών χαμηλής πολιτικής. Οι ίδιες πηγές, που απηχούν και απόψεις που κυριαρχούν στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά, εκφράζουν φόβους ότι η Τουρκία θα αξιοποιήσει την οικονομική αδυναμία της Ελλάδας, για να επιβάλει όρους “συνομοσπονδιοποίησης” σε όλα τα επίπεδα των διμερών σχέσεων. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν καλλιεργεί προσδοκίες, δεν αποκαλύπτει πολλά για την ουσιαστική ατζέντα των συνομιλιών Ερντογάν-Παπανδρέου, αλλά δεν δείχνει και να ανησυχεί ότι κάτι θα πάει στραβά και θα υποστεί η κυβέρνηση πολιτικό κόστος από όσα θα πει ή θα κάνει ο κ. Ερντογάν. Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται, υπό άκρα εχεμύθεια, συνεχείς συσκέψεις για την προετοιμασία της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού, ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, πρέσβης Π. Αποστολίδης, ο οποίος ηγείται από ελληνικής πλευράς των διερευνητικών συνομιλιών για το Αιγαίο.

 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ                                                                                                                                          ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ JEFFREY ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΧΑΡΤΟ ΑΤΑΡΑΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΘΗΣ ΞΕΝΑΓΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ...ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Πλήγμα χρηματοπιστωτικό και χρηματιστηριακό δέχτηκε η εικόνα της Ελλάδας την Πέμπτη, καθώς τα spreads των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι των γερμανικών αυξήθηκαν στις 470 μονάδες βάσης, ενώ τα ελληνικά CDS κατέγραψαν την 5η μεγαλύτερη άνοδο στον κόσμο κατά 27,28 μονάδες βάσης, ή 5,47%, αυξάνοντας τις υπολογιζόμενες με αυτά πιθανότητες για πτώχευση της χώρας στο 35,56%, μία ανάσα από την 3η θέση στη λίστα των πιθανότερων προς πτώχευση χωρών, την οποία καταλαμβάνει το Πακιστάν.

Τη μεγαλύτερη άνοδο στην αγορά CDS κατέγραψε η Ταϊλάνδη, ενώ στη δεκάδα επανήλθαν η Ισπανία και η Ιρλανδία. Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Ελλάδας διαμορφώθηκε στο 7,60%, συνεχίζοντας να επιβεβαιώνει την αδυναμία της Ελλάδας να επιστρέψει στην αγορά δανείων, ενώ αυτό της Πορτογαλίας έχει μειωθεί στο 4,59%, επιτρέποντας στη χώρα να προγραμματίσει το δανεισμό της με σχετική ασφάλεια. Κοντά στο 4% παραμένει το επιτόκιο της Ισπανίας, η οποία φαίνεται να λαμβάνει τη σκυτάλη από την Πορτογαλία και να προβάλλεται ως η χώρα με τα μεγαλύτερα προβλήματα μετά την Ελλάδα στην ευρωζώνη, ενώ κοντά στο 4% παραμένουν τα επιτόκια δανεισμού 10ετίας και για την Ιταλία και τη Βρετανία. Αντίθετα, η Γερμανία εξακολουθεί να απολαμβάνει επιτόκιο δανεισμού κάτω του 3%.


Στο ΧΑ, η ανοδική προσπάθεια του ΓΔ στην αρχή της συνεδρίασης δε στέφθηκε από επιτυχία και στη συνέχεια δέχτηκε πιέσεις και βρέθηκε να καταγράφει σημαντικές απώλειες με αποτέλεσμα το 3F2010 να βαθμολογήσει, οριακά, αρνητικά την βραχυπρόθεσμη τάση του υποδεικνύοντας, στην ουσία, πλάγια κίνηση στον αντίστοιχο ορίζοντα. Στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα η βαθμολογία παραμένει αρνητική για 5η διαδοχική εβδομάδα και στο μακροπρόθεσμο για 6ο διαδοχικό μήνα. Ο ΓΔ απέχει κατά –14,01% από τον ΚΜΟ 50 ημερών του και κατά –31,83% από τον ΚΜΟ 200 ημερών του, τιμές που είναι κοντά σε ακραία πτωτικά επίπεδα. Το εβδομαδιαίο διάγραμμα ρουλέτας του ΓΔ που μετρά το ποσοστό των αρνητικών και θετικών βαθμολογιών στους τρεις βασικούς ορίζοντες, είναι 100% αρνητικό στο μακροπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και 75% θετικό στο βραχυπρόθεσμο, με κίνδυνο να γίνει 50% θετικό αν και η Παρασκευή κλείσει με απώλειες. Τη μεγαλύτερη πτώση, την Πέμπτη, κατέγραψε η μετοχή της Eurobank, η οποία έχασε 6,24% αλλά σε εβδομαδιαίο ορίζοντα μόνο ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ καταγράφουν απώλειες. Από την αρχή του έτους η εικόνα του ΓΔ είναι εντυπωσιακά αρνητική, καθώς χάνει το 21,83% της αξίας του, με την ΕΤΕ να καταρρέει έχοντας χάσει 37,51% και την ΕΕΕΚ να αποτελεί τη μόνη μετοχή με κέρδη (15,75%) μεταξύ αυτών με τη μεγαλύτερη βαρύτητα στο ΓΔ. Στο διάστημα των τελευταίων 6 μηνών ο μακροπρόθεσμος ορίζοντας του ΓΔ βαθμολογήθηκε αρνητικά στο 100% των συνεδριάσεων, με το μεσοπρόθεσμο ορίζοντα να βαθμολογείται αρνητικά στο 75% των συνεδριάσεων και το βραχυπρόθεσμο στο 55%, ζωγραφίζοντας μία εικόνα που φέρνει το τρέχον 6άμηνο στα 3 χειρότερα από το 2000.

SOFOKLEOUS10                                                                                                                                       ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Της μάνας σου

Τώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου γκρεμίζει παραθαλάσσια κτίρια και δηλώνει πως "οι παραλίες ανήκουν στο λαό", μήπως σκοπεύει να γκρεμίσει και τη βίλα της μητέρας του στην Αλμυρή Κορινθίας, που είναι χτισμένη πάνω στη θάλασσα;                                                                                                                 ΠΗΓΗ:pitsirikos.net

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Dead Can Dance-Sanvean

Ένα γράμμα στον Ξεφτέλληνα


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9cGQWdsMLWolxVObMS8KpBPJLZuNKCmjc5xtJwIvRU4UTHfco0ZR3ThbTR2J7xugm5-BY1i8ljUoW2tunRbKqLLQejilfyobqDsqOxFtiw1pC3xqcwtlaZtDKirdp8G42RTha5DD1xWw/s400/%CE%9B%CE%91%CE%9C%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9F.jpgΣτια μέσα του 70,  μετά την επαναδημοκράτιση,  είδα τον Σπύρο να σουλατσάρει από καφενείο σε καφενείο με δυο τρεις εφημερίδες στη μασχάλη. Όλες στο πρωτοσέλιδο είχαν τη φωτογραφία του ‘εθνάρχη’ με τα ατάσταλα φρύδια. Κοτλέ καμπάνα παντελόνι, πουκαμισάκι ξεκούμπωτο με την τρίχα βιτρίνα και τον παχύ σταυρό απ’ τα βαπτίσια του. Έλεγε ιστορίες στους θαμώνες για την εξορία που τον έστειλε η χούντα. ‘Αυτοεξορισμένος’ κι αυτός στη Σουηδία. Δεν ήταν κι άσχημα τελικά. Έλεγε και ξανάλεγε την ιστορία για τα κορόιδα τους σουηδούς που του αγοράσανε αμάξι επειδή είχε κάνε δήλωση πως το δικό του κάηκε. Κρατική ασφάλεια, κοινωνικό κράτος εκεί. Ένα πλαστό χαρτί απώλειας και να σου ο λαζός με το καινούριο volvo.
Mε το volvo ήρθε στην Ελλάδα το 76 και με την ιδιότητα του αντιστασιακού, αυτοεξόριστου, κατατρεγμένου αντιφρονούντα, κι αμέσως έπιασε δουλειά. Ένας κολητός του δούλευε στη νομαρχία… τμήμα πολεοδομίας. Κάτι μαγειρέψανε με ένα οικόπεδο, κάτι άδειες πλαστογραφήσανε και με μια αντιπαροχή βρέθηκε με δυο τρια διαμερίσματα στην κατοχή του. Νοίκιασε τα τρία σε φοιτητές της σχολής που άνοιξε στην πόλη και κάαααθονταν. Τώρα είχε χρόνο να σώσει τους συμπολίτες του από την κατάρα της αντιπαροχής που τσιμέντωσε τα πάντα.
Στις αρχές του 80 το σχέδιο των κυβερνόντων πήγαινε καλά. Μαζέψανε όλο τον πληθυσμό στις πόλεις, τον ένα πάνω στον άλλο. Φθηνά εργατικά χέρια. Το Σπύρο τον συνάντησα τότε πάλι στην Αθήνα. Δεν κρατούσε πια ‘δεξιές’ εφημερίδες αλλά κάτι αφίσες με τον πράσινο ήλιο. Μόλις είχε κερδίσει τις εκλογές ο μεσιέ με το ζιβάγκο και η χώρα έμπαινε στη νέα εποχή. Ο Σπύρος ήταν πια πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου στα Πατήσια, αλλά και παράγοντας σε ποδοσφαιρική ομάδα. Έδωσε το volvo και πήρε μια 318, Μπεμβέ με καθίσματα από δερματίνη, χαμηλωμένη. Τα λεφτά έρχονταν μόνα τους από τότε που οργανώθηκε στο κόμα. Τον χώσανε οι κολητοί σε κάτι επιτροπές, και ρούφαγε το μερίδιό του από τα πακέτα που έρχονταν από την Ευρώπη. Ο ΄μεγάλος΄, ο Ανδρέας, δεν γούσταρε την Ευρώπη, αλλά μια χαρά τα πήγε μαζί τους τελικά. Το σύνθημα ‘ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο’ ήταν καλή αττάκα για τα αντανακλαστικά του λαού, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ανδρέας ήταν όσο ευρωπαίος ήταν κι ο Κωνσταντίνος. Όσο ο λαός στην ελλάδα είχε χούντα, αυτοί και οι κουστωδία τους ήταν ‘εξορία’… όχι… όχι Μακρόνησο… πιο δύσκολη, στην ξενιτειά. Παρίσια, Στοκχόλμες, Τορόντα, Μανχάταν… όπου υπήρχαν αμερικάνικες και αγγλικές πρεσβείες, ακριβώς δίπλα κάνανε τα σπίτια τους. Ο Ανδρέας λοιπόν έφερε λεφτά από την Ευρώπη με το σύνθημα ‘αλλαγή’. Πακέτα Ντελόρ. Λεφτά, πολλά λεφτά. Απο αυτά τα λεφτά ο Σπύρος ζούσε καλά. Συνδικαλίζονταν στα πράσινα στέκια μαζεύοντας ψήφους για το κόμα. Με το πακέτο μάλμπορο να εξέχει απ την κωλοτσέπη, τα κλειδιά της μπέμπας σε ρόλο κομπολογιού, το μαλλί μπούκλα μπριγιαντομένο, έτρεχε από σύναξη  σε σύναξη πρασσινίζοντας τον τόπο. Τα βράδια συνήθως άφηνε στο σπίτι την κυρά, και πήγαινε να ‘σηκώσει’ το το κοινωνικό του προφίλ με κολητούς από κάτι υπουργεία. Παραλιακή, σκυλάδικο, πρώτο τραπέζι, άσπρη κάλτσα, καφέ λουστρίνι εισαγωγής. Λεπά, Χριστοδουλόπουλος, ουίσκι και σαμπάνια μαζί, πιάτα και γαρύφαλα, γκόμενες να κωλοτρίβονται στις γραβάτες, τσιφτετέλια στην πίστα με το χέρι στον αέρα να μοστράρει το μακρύ νύχι του μικρού δακτύλου με το δαχτυλίδι. Παχύς χρυσός με πράσινη πέτρα πάνω. Ξημερώματα για πατσά στη Συγκρού, δίπλα στις πουτάνες.
Αρχές δεκαετίας του 90. Ο γιός του Σπύρου μεγάλωσε και ήταν πιά στο Λύκειο. Από το Γυμνάσιο όμως ήταν ‘ενεργός’ πολίτης. Πρόεδρος του 15μελούς που ‘κατέβαινε’ στις σχολικές εκλογές με το κόμα. Το κόμα ήταν παντού. Όχι στα νηπιαγωγία ακόμα, αλλά από το γυμνάσιο μπορούσες να διαλλέξεις το κοπάδι σου. Ο γιός ήταν άξιο τέκτο του Σπύρου. Είχε μάθει τα κόλπα πως να βγάζει λεφτά από τις μίζες στις εκδρομές στήνοντας την κατάσταση ανάμεσα στους λεοφορτζήδες και τους καθηγητές. Όλοι κάτι βάζανε στην τσεπούλα κι όλοι μια χαρά. Ο γιός είχε εξαντήσει το όριο των απουσιών αλλά κανένα πρόβλημα, όλα με λίγο λάδωμα από τον μπαμπά κυλάνε καλύτερα. Ο διευθυντής του σχολείου άλλωστε είχε βλέψεις για προϊστάμενος δευτεροβάθμιας και χρειαζόταν πλάτες στο κόμα.    Ο Σπύρος είχε καημό ο γιος του να πάει στο Κολέγιο Αθηνών αλλά δεν του ‘κατσε. Ήταν σημαντικό να είσαι συμμαθητής με τον γόνο του εφοπλιστή, του εφημεριδά και του μεγαλέμπορου… αργότερα οι μπίζνες με ποιούς θα γίνονταν άλλωστε… με άγνωστους; Με τους συμμαθητές φυσικά! Αλλά κι έτσι όλα τακτοποιήθηκαν.
Στις αρχές του 90 ο γιος του Σπύρου αφού πήγε δυο χρόνια διακοπές στην Αμερική και γύρισε με πτυχείο μάρκετινγκ. Έμαθε απ’ έξω όλα τα καφέ του Γιέιλ και τις μαζορέτες των αδελφάτων, αλλά τα αγγλικούλια του ήταν επιπέδου ελεμέντρι, ίδια μ αυτά του Καραμανλή του νεωτέρου που κι αυτός στο Αμέρικα έφαγε τα νιάτα του σπουδάζοντας …πρωθυπουργός. Γύρισε στην Ελλάδα λοιπόν πτυχιούχος κι άνοιξε με κάτι μαγειρεμένες επιδοτήσεις διαφημιστική εταιρία, ξήγα του μπαμπά. Το μαγαζί πήγε καλά από την αρχή καθώς έπαιρνε ‘αβέρτα’ δημόσια έργα. Τουριστική προβολή Νομού τάδε 150.000, οργάνωση εκθέσεως Υπ. Τουρισμού 900.000, έντυπα Περιφέρειας 1.200.000, κονκάρδες για το Δήμο 500.000 … … και πάει λέγοντας.   Πουλούσε και μίντια στα κανάλια που γέμισαν τον τόπο… ελεύθερη τηλεόραση γαρ. Είχε κάνει κολητούς μερικούς Νομάρχες και Δήμαρχους και έπαιρνε τη δουλειά. Με διαγωνισμό πάντα. Διαφανέστατα. Ήξερε καλά πως αν δεν χώσεις μαύρα, δεν θα πάρεις τη δουλειά. Έτσι, ένας δούλευε, δέκα πληρώνονταν. Ένας έσκαβε (κι αυτός με stage επιδοτήσεις) και δέκα κονομάγανε. Η πιό κερδοφόρα δουλειά στην Ελλάδα έγινε ο αέρας. Χρυσοπληρωμένοι αεριτζήρες, πετυχημένοι και κονομημένοι. Έτσι κι ο γιός του Σπύρου. Άλλαξε το φοιτητικό κόκκινο celica με το μπουρί από πίσω και πήρε μια καγιέν μαύρη. Την τούρμπο με φιμέ τζάμια επίσης. Αριθμός κυκλοφορίας ΑΜΡ-7777. Ήθελε να τον καταλαβαίνουν όλοι και ένας κολητός στο συγκοινωνιών του έδωσε το νούμερο. Δεν ήθελε όμως να φαίνεται στην εφορία, γι αυτό και το καγιέν το ‘έβαλε’ στην οφ-σορ του που είχε έδρα την Κύπρο. Εταιρικό το αμάξι, όπως και η γκαρσονιέρα που αγόρασε για γαμηστρώνα στο Κολωνάκι κοντά στου Σιμήτη για να τον χαιρετάνε οι μπάτσοι της φρουράς. Στις γκόμενες που ξεμονάχιαζε εκεί έλεγε πως ήταν σύμβουλος του ΥΠ.ΠΟ, έτσι για φιγούρα. Ψέματα βεβαίως, δεν ήταν σύμβουλος, πελάτη τον είχε.
Ο μπαρμπα Σπύρος ήταν περίφανος για το βλαστάρι του. Είχε βγεί στη σύνταξη από τα πενήντα του ΄δουλεύοντας΄ το ΤΕΒΕ με πλαστά παραστατικά εργασίας απο τη Σουηδία, αλλά έβγαζε χοντρά φράγκα από τότε που το κόμα τον έβαλε σύμβουλο στο κρατικό κανάλι. Πολλά λεφτά! Και δεν πατούσε και το πόδι του εκεί. Από τη Μύκονο τηλεφωνικώς οι πολύτιμες συμβουλές του μέσα από την πισίνα ή το τζακούζι που ‘φερε απ΄ τη Σουηδία να του θυμίζει την ξενιτειά. Έφερε και μια σάουνα αλλά την πήγε στο άλλο εξοχικό στην Αράχοβα. Από τη Μύκονο ερχόταν στην Αθήνα μόνο για τα συμβούλια με Υπουργούς, για να ζεσταθεί το κονέ. Έτσι κι αλλιώς με το σκάφος μια ώρα ήταν η Γλυφάδα από τη Μύκονο και τρώς και καμια αστακομακαρονάδα στο διάμεσο να  διαπιστευτεί το στάτους. Και τα σκυλάδικα κοντά, λίγο αλλάξαν από το ηρωικό 80. Το κόλπο του χρηματιστηρίου τους άφησε πόλλλλλλλά κέρδη. Ήταν μέσα στις κομπίνες που φούσκωναν ανύπαρκτες εταιρίες πιο γρήγορα κι από φαρίνα γιώτης. Όταν δόθηκε το σύνθημα, τα φράγκα μεταφέρθηκαν στην Ελβετία με τσουβάλια και είναι εκεί για τα γεράματα. Ο μπάρμπα Σπύρος έμαθε πως ο καλύτερος φίλος του στο πατρικό του δίπλα αυτοκτόνησε από την απόγνωση. Έχασε τα πάντα… ο Σιμήτης που είχε ψηφήσει τον είχε διαβεβαιώσει πως το χρηματιστήριο θα τον κάνει πλούσιο και εκσυγχρονισμένο. Ο Σπύρος έστειλε στεφάνι μια που δεν πρόρεσε να πάει στην κηδεία, είχε επιτροπή.
Στα μέσα του 2000 μπήκε πατέρας και γιός στο μεγαλύτερο φαγοπότι όλων των εποχών. Αρμέγανε από παντού, ήταν πια κολητοί με τους πάντες και διαχειρίζονταν μίζες και λάδια. Σι Φορ Άι, Αντίρια, Ολυμπιακά Έργα, κατασκευές… ότι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Η Ολυμπιακή φλόγα έφερε πολύ χρήμα. Ο Σπύρος έχει ακόμα τη δάδα της φλόγας, την μετέφερε κι αυτός για 50 μέτρα… αλλά οι φωτογραφίες βγήκαν ‘καμένες’ επειδή γυάλισε στον ήλιο το ολόχρυσο ρόλεξ και το δαχτυλίδι με την πράσινη πέτρα στο μικρό δάχτυλο με το μακρύ νύχι.
Κάπου σ’ αυτή την εποχή έχασα τα ίχνη του Σπύρου και του γιού του. Είχα κι εγώ τα δικά μου προβλήματα επιβίωσης. Έμαθα πως αγόρασαν σπίτια στο Σαν Φραντζίσκο και στο Λονδίνο για τις δύσκολες ώρες. Μάλλον είχαν την πληροφορία πως η Ελλάδα θα γίνει επικίνδυνος τόπος για την κάστα τους και έφυγαν νωρίς. Όπως οι καλοί κλέφτες, μια καλή μπάζα κι εξαφανιζόλ. Οι κολητοί τους όμως είναι ακόμα εδώ, άπληστοι, αδίστακτοι, ψεύτες απέναντι σε εκατομμύρια φτωχών πια ελλήνων. Στις αρχές του 2010 ο τελευταίος της δυναστείας Παπανδρέου αποφάσισε να ποντάρει σε λάθος άλογο, και να κερδίσει τις εκλογές πέφτοντας στην παγίδα που έστησε ο ελληνικός λαός. Σπύρος και γιος ΑΕ ίσως τη γλυτώσουνε. Ίσως αποφύγουν αυτό που δεν απέφυγαν οι Λουδοβίκοι του παρελθόντος. Στην ελλάδα μπορεί το 95% να κοιμάται νανουρισμένο από το σκυλάδικο, τους πληρωμένους τελάληδες της δημοσιογραφίας, και τη χαζομαρα του μεσημεριού, αλλά το 5% είναι γνήσιο τέκνο του Λεωνίδα, του Θεμιστοκλή και του Αλεξάνδρου. Πιο γνήσιο δεν γίνεται.
Καλή σου τύχη Σπύρο. Χαιρετίσματα στο γιό και στην κυρά.
Αφιερωμένο στους φίλους μου, Δημήτρης.                                                                                      ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΔΙΩΞΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

...
ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ'' ΣΤΟ ''ΧΙΛΤΟΝ'' ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΣΠΡΕΣΟ
...
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, που θα συνοδεύεται από δέκα υπουργούς της κυβέρνησης και πολλούς επιχειρηματίες, είχε προγραμματίσει αρχικά να καταλύσει στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» - όπως συμβαίνει άλλωστε με πολλούς ηγέτες που επισκέπτονται τη χώρα μας. Μάλιστα, είχαν κλείσει γύρω στα εξήντα δωμάτια! Ωστόσο στις 7 Μαΐου ακύρωσαν την κράτηση, επειδή το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τούς ζήτησε να αποφύγουν το κέντρο της Αθήνας για λόγους ασφαλείας, καθώς στην περιοχή πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό πορείες και διαδηλώσεις. Μάλιστα, στις 19.00 το απόγευμα της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην πλατεία Κολοκοτρώνη και στη συνέχεια ενδεχομένως να γίνει πορεία προς τη Βουλή και την τουρκική πρεσβεία. Για τον λόγο αυτό τόσο ο κ. Ερντογάν όσο και η υπόλοιπη αποστολή της γειτονικής χώρας θα μείνει στο ξενοδοχείο «Hilton».

ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΟ ΧΙΛΤΟΝ ΑΠΟ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.
Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΞΕΣΚΟΝΙΣΤΕ ΑΝΤΖΕΝΤΕΣ, ΣΤΕΙΛΤΕ SMS, ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΑΣ, ΞΕΣΗΚΩΣΤΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΚΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ.
ΠΗΓΗ:www.stoxos.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟ:3-1 (3-1)Ο Βασιλιάς στο φιλέ λέγεται Ιβάν!



 
Ο Βασιλιάς στο φιλέ λέγεται Ιβάν!
Με τον Ιβάν «τον τρομερό» Μίλκοβιτς να δίνει σόου σε γήπεδο και εξέδρες ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1 στις νίκες και κέρδισε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα του! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-1 σετ του Παναθηναϊκού στο Ρέντη και κατέκτησαν την κούπα.


1ο σετ: 1-0 (επίθεση Τζούριτς), 2-0 (επίθεση Τζούριτς), 2-1 (μπλοκ Χατζηαντωνίου σε Τζούριτς), 3-1 (επίθεση Μίλκοβιτς), 4-1 (μπλοκ Τζούριτς σε Σμαραγδή), 5-1 (λάθος επίθεση Λάππα), 5-2 (επίθεση Λάππα), 6-2 (λάθος σερβίς Ζαγκούμνι), 7-2 (λάθος επίθεση Αγκάμεζ), 7-3 (λάθος σερβίς Τζούριτς), 8-3 (επίθεση Μίλκοβιτς), 8-4 (λάθος σερβίς Τίσερ), 8-5 (επίθεση Σαμικά), 9-5 (επίθεση Μίλκοβιτς), 9-6 (επίθεση Σαμικά), 10-6 (λάθος σερβίς Αγκάμεζ), 10-7 (επίθεση Αγκάμεζ), 11-7 (επίθεση Καλντέιρα), 11-8 (λάθος επίθεση Τζούριτς), 12-8 (επίθεση Μίλκοβιτς και τάιμ άουτ Καζάζη), 12-9 (επίθεση Λάππα), 13-9 9μπλοκ Τζούριτς σε Αγκάμεζ), 14-9 (άσος Τζούριτς), 14-10 (λάθος σερβίς Τζούριτς), 14-11 (λάθος επίθεση Μίλκοβιτς), 15-11 (λάθος σερβίς Μηνούδη), 15-12 (επίθεση Αγκάμεζ), 16-12 (φιλέ Αγκάμεζ), 16-13 (επίθεση Χατζηαντωνίου), 17-13 (λάθος σερβίς Αγκάμεζ), 18-15 (επίθεση Χατζηαντωνίου), 19-15 (επίθεση Κούναρι), 19-16 (επίθεση Σμαραγδή), 20-16 (επίθεση Μίλκοβιτς και τάιμ άουτ Καζάζη), 21-16 (μπλοκ Ανδρεάδη σε Σαμικά), 22-16 (μπλοκ Ανδρεάδη σε Σμαραγδή), 22-17 (λάθος σερβίς Τζούριτς), 22-18 (επίθεση Αγκάμεζ), 23-18 (επίθεση Κούναρι), 24-18 (άσος Τίσερ), 24-19 (επίθεση Σαμικά), 24-20 (άσος Σμαραγδή), 25-20 (λάθος σερβίς Σμαραγδή).

2ο σετ
: 1-0 (λάθος επίθεση Σμαραγδή), 1-1 (επίθεση Λάππα), 2-1 (επίθεση Κούναρι), 2-2 (μπλοκ Σμαραγδή σε Μίλκοβιτς), 2-3 (λάθος επίθεση Μίλκοβιτς), 3-3 (μπλοκ Τζούριτς σε Σαμικά), 3-4 (επίθεση Αγκάμεζ), 3-5 (μπλοκ Σαμικά σε Μίλκοβιτς), 4-5 (διπλή μπαλιά Λάππα), 5-5 (επίθεση Τίσερ), 6-5 (μπλοκ Τίσερ σε Σαμικά), 6-6 (επίθεση Αγκάμεζ), 6-7 (μπλοκ Ζαγκούμνι σε Μίλκοβιτς και τάιμ άουτ Καλμαζίδη), 7-7 (επίθεση Ανδρεάδη), 7-8 (λάθος σερβίς Τίσερ), 8-8 (επίθεση Ανδρεάδη), 9-8 (λάθος επίθεση Αγκάμεζ), 9-9 (επίθεση Αγκάμεζ), 9-10 (επίθεση Αγκάμεζ), 10-10 (επίθεση Μίλκοβιτς), 11-10 (λάθος επίθεση Λάππα), 11-11 (επίθεση Αγκάμεζ), 12-11 (επίθεση Μίλκοβιτς), 13-11 (λάθος γύρισμα Ζαγκούμνι και τάιμ άουτ Καζάζη), 13-12 (λάθος σερβίς Μίλκοβιτς), 14-12 (επίθεση Μίλκοβιτς), 14-13 (επίθεση Σμαραγδή), 15-13 (επίθεση Τζούριτς), 16-13 (επίθεση Μίλκοβιτς), 17-13 (λάθος πάσα Ζαγκούμνι), 18-13 (μπλοκ Τίσερ σε Σαμικά και τάιμ άουτ Καζάζη), 18-14 (επίθεση Σαμικά), 18-15 (λάθος επίθεση Κούναρι, με τον Αγκάμεζ να δέχεται αντικείμενα πηγαίνοντας στο σερβίς και τον διαιτητή να λέει πως αν συνεχιστεί θα βγάλει τους οπαδούς εκξτός γηπέδου),  19-15 (λάθος σερβίς Αγκάμεζ), 20-15 (επίθεση Μίλκοβιτς), 21-15 (λάθος επίθεση Αγκάμεζ), 22-15 (επίθεση Μίλκοβιτς με τον Καραμπέτσο να διακόπτει το ματς και να πηγαίνει στα αποδυτήρια, καθώς πετάχτηκαν τρεις βίδες. Η ένταση μεταφέρθηκε για πρώτη φορά και στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες να τσακώνονται σαν μικρά παιδιά), 23-15 ( μπλοκ Ανδρεάδη σε Σαμικά ενώ πριν είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα ο Λάππας), 23-16 (φιλέ Ανδρεάδη), 23-17 (άσος Σαμικά), 24-17 (λάθος σερβίς Σαμικά), 24-18 (επίθεση Ντονά), 25-18 (επίθεση Μίλκοβιτς).

3ο σετ
: 0-1 (υπέρβαση Τζούριτς), 1-1 (επίθεση Μίλκοβιτς), 2-1 (μπλοκ Τίσερ σε Σαμικά), 3-1 (μπλοκ Καλντέιρα σε Αγκάμεζ), 3-2 (επίθεση Αγκάμεζ), 4-2 (επίθεση Κούναρι), 4-3 (λάθος σερβίς Καλντέιρα), 4-4 (μπλοκ Σμαραγδή σε Μίλκοβιτς), 4-5 (άσος Αγκάμεζ), 5-5 (λάθος σερβίς Αγκάμεζ), 5-6 (λάθος σερβίς Τζούριτς), 6-6 (λάθος σερβίς Σαμικά), 6-7 (μπλοκ Σμαραγδή σε Μίλκοβιτς), 6-8 (μπλοκ Χατζηαντωνίου σε Μίλκοβιτς), 7-8 (επίθεση Ανδρεάδη), 7-9 (λάθος σερβίς Κούναρι), 8-9 (πλασέ Καλντέιρα), 8-10 (επίθεση Αγκάμεζ), 9-10 (επίθεση Τζούριτς), 9-11 (επίθεση Αγκάμεζ), 10-11 (μπλοκ Τζούριτς σε Σαμικά), 10-12 (επίθεση Σαμικά), 10-13 (λάθος επίθεση Κούναρι), 10-14 (επίθεση Σαμικά και τάιμ άουτ Καλμαζίδη), 10-15 (επίθεση Σαμικά), 11-15 (λάθος σερβίς Αγκάμεζ), 11-16 (επίθεση Αγκάμεζ), 12-16 (επίθεση Μίλκοβιτς), 13-16 (διπλή μπαλιά Ζαγκούμνι), 14-16 (επίθεση Μίλκοβιτς), 15-16 (κίτρινη κάρτα στον Ζαγκούμνι και τάιμ άουτ Καζάζη), 15-17 (επίθεση Σμαραγδή), 16-17 (επίθεση Μίλκοβιτς), 17-17, 17-18 (φιλέ Μίλκοβιτς), 18-18 (λάθος επίθεση Αγκάμεζ), 18-19 (επίθεση Αγκάμεζ), 18-20 (λάθος επίθεση Τζούριτς), 19-20 (επίθεση Καλντέιρα), 19-21 (επίθεση Χατζηαντωνίου), 20-21 (επίθεση Καλντέιρα), 20-22 (λάθος σερβίς Καλντέιρα και τάιμ άουτ Καλμαζίδη), 21-22 (λάθος σερβίς Αγκάμεζ), 21-23 (επίθεση Αγκάμεζ), 21-24 (μπλοκ Σμαραγδή σε Μίλκοβιτς), 22-24 (λάθος σερβίς Σαμικά και τάιμ άουτ Καζάζη), 22-25 (επίθεση Αγκάμεζ).

4ο σετ
: 0-1 (επίθεση Σαμικά), 1-1 (λάθος σερβίς Χατζηαντωνίου), 2-1 (μπλοκ Τζούριτς σε Σαμικά), 3-1 (λάθος πάσα Αγκάμεζ), 4-1 (μπλοκ Καλντέιρα σε Αγκάμεζ και τάιμ άουτ Καζάζη), 5-1 (άσος Ανδρεάδη), 5-2 (επίθεση Αγκάμεζ), 5-3 (λάθος επίθεση Μίλκοβιτς), 5-4 (λάθος επίθεση Τζούριτς και τάιμ άουτ Καλμαζίδη), 5-5 (επίθεση Σμαραγδή), 6-5 (λάθος σερβίς Αγκάμεζ), 6-6 (λάθος σερβίς Μίλκοβιτς), 7-6 (λάθος σερβίς Σαμικά), 7-7 (επίθεση Αγκάμεζ), 7-8 (μπλοκ Μηνούδη σε Μίλκοβιτς), 8-8 (επίθεση Τζούριτς), 8-9 (πλασέ Ζαγκούμνι), 9-9 (λάθος επίθεση Μηνούδη), 10-9 (μπλοκ Μίλκοβιτς σε Αγκάμεζ), 10-10 (επίθεση Αγκάμεζ), 11-10 (λάθος σερβίς Μηνούδη), 12-10 (επίθεση Μίλκοβιτς), 12-11, 13-11 (λάθος επίθεση Αγκάμεζ), 13-12 (επίθεση Σμαραγδή και τάιμ άουτ Καζάζη), 13-13 (επίθεση Αγκάμεζ), 14-13 (επίθεση Μίλκοβιτς), 15-13 (πέρασμα Καλντέιρα), 15-14 (επίθεση Αγκάμεζ), 16-14 (φιλέ Ζαγκούμνι), 16-15 (επίθεση Σμαραγδή), 17-15 (επίθεση Μίλκοβιτς με την μπάλα να είναι καθαρά μέσα από το μπλοκ του Χατζηαντωνίου), 18-15 (λάθος επίθεση Αγκάμεζ), 19-15 (μπλοκ Τίσερ σε Αγκάμεζ), 20-15 (λάθος επίθεση Λάππα), 21-15 (λάθος επίθεση Αγκάμεζ), 22-15 (άσος Τζούριτς), 22-16 (λάθος σερβίς Τζούριτς), 23-16 (επίθεση Κούναρι), 23-17 (λάθος σερβίς Τίσερ), 24-17 (επίθεση Ανδρεάδη), 25-17 (μπλοκ Μίλκοβιτς σε Σαμικά).

Κάτι παραπάνω από δρακόντεια είναι τα μέτρα της αστυνομίας για το σημερινό παιχνίδι. Συνολικά γύρω από το Ρέντη υπάρχουν 12 κλούβες των ΜΑΤ, ενώ γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος στους πάντες και φυσικά δεν αφήνουν σε κανέναν να προσεγγίσει το γήπεδο αν δεν έχει στην διάθεσή του εισιτήριο. ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr