ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

«Αυτή η γιορτή είναι τουρκική και είναι δική μας γιορτή», είπε ο ψευτομουφτής Ξάνθης χθες στις Θέρμες!


Η Αθήνα πέρα αρμενίζει...!
Δεν έχουν εδώ μέσα καμιά δουλειά οι χριστιανοί αυτοί έχουν τις δικές τους γιορτές είπε σ’ ένα παραλήρημα ανθελληνισμού με τις ευλογίες του Τούρκου προξένου που παρίστατο.Μια ανθοδέσμη από ένα νεολαίο που φορούσε κόκκινη μπλούζα κι έγραφε «Τουρκία», παρέλαβε ο Τούρκος πρόξενος που χαιρέτησε τους κατοίκους των Θερμών. Οι γιορτές της Άνοιξης το Εντερλέζι γιορτάστηκαν και στις ορεινές Θέρμες όπου έσπευσε και ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας που έχει ένα αυξημένο πρόγραμμα αυτό το διάστημα αλλά δεν φείδεται κόπου όπως φαίνεται.
Εκεί 15χρονος νεολαίος τον υποδέχθηκε καλωσορίζοντας τον του πρόσφερε μια ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα φορώντας μια κατακόκκινη μπλούζα που έγραφες «Τουρκία». Ο γενικός κ. Σαρνίτς ήταν διακριτικός στην ομιλία του αφού την σκυτάλη για να πει αυτά που έπρεπε πήρε ο ψευτομουφτής Ξάνθης ο οποίος αναγορεύθηκε σε θρησκευτικοπολιτική προσωπικότητα. Ο Αχμέτ Μετέ διευκρίνισε: «Αυτή η γιορτή είναι δική μας, είναι τουρκική γιορτή. Οι χριστιανοί δεν έχουν καμι ά θέση ανάμεσά μας, αυτοί έχουν τις δικές τους γιορτές».
Από "ΧΡΟΝΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ"                                                                                                            ΠΗΓΗ:ellinikiafipnisis.blogspot.com

Χειρουργικά...προετοιμασμένοι οι δράστες της τραγωδίας



Καρέ καρέ οι ειδικοί της Αστυνομίας «ιχνηλατούν» το video - ντοκουμέντο, στο οποίο έχουν καταγραφεί οι δράστες του εμπρησμού του κτιρίου της MARFIN επί της οδού Σταδίου, προκαλώντας τον θάνατο στους τρεις εργαζόμενους.

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό διακρίνονται τα άτομα - «κλειδιά» που πρωτοστάτησαν στην επίθεση κατά της τράπεζας, την Τετάρτη που μας πέρασε. Η αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ένα από αυτά τα άτομα να είναι γυναίκα, η οποία κρύβει το πρόσωπο της πίσω από αντιασφυξιογόνα μάσκα.

Οι υπόλοιποι της «ομάδας κρούσης», τους οποίους επιχειρεί να ταυτοποιήσει η Αστυνομία, διακρίνονται είτε να κρατούν το όπλο-σήμα κατατεθέν, την βαριοπούλα, ή ακόμη και να φορούν γάντια και μάλιστα χειρουργικού τύπου. Αυτό το στοιχείο, κατά την αστυνομία, αποκαλύπτει και την προετοιμασία του χτυπήματος.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα VETO, η « ομάδα κρούσης», η οποία είχε παρεισφρήσει σε μπλοκ διαδηλωτών που είχε συγκροτηθεί μπροστά από το Μουσείο, δραστηριοποιείται στην μία πλευρά του όγκου της διαδήλωσης, και είναι αυτή η ίδια ομάδα η οποία επιτέθηκε και κατά του βιβλιοπωλείου «Ιανός» και απείλησε τα άτομα που βρίσκονταν εντός του καταστήματος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κάμερα του βιβλιοπωλείου έχει καταγράψει σκηνές από την επίθεση. Το υλικό αυτό ερευνάται ήδη.

Τα έξι στιγμιότυπα

Παρακολουθώντας το VIDEO σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, σχεδόν παγώνοντας τις στιγμές, διακρίνει κανείς τους δράστες.

1) Μόνος του ο ένας από την ομάδα παρακολουθεί



2) Άλλα δύο μέλη της ομάδας



3) Δύο μέλη της ομάδας κρούσης, το ένα εκ των οποίων κρατά την βαριοπούλα



4) Άλλο μέλος της ομάδας, που φορά γάντια



5) Η φιγούρα με την αντιασφυξιογόνα μάσκα



6) Σε άλλη χρονική στιγμή, η ίδια φιγούρα. Η Αστυνομία είναι σίγουρη πως πρόκειται για γυναίκα.



Το Video



Το συγκεκριμένο Video αρχίζει με την φωτιά που εκδηλώθηκε στο κτίριο της τράπεζας και που ακόμη δεν έχει λάβει διαστάσεις. Η πυρκαγιά δεν έχει ακόμη μεταδοθεί στις εσωτερικές επενδύσεις του εργασιακού χώρου. Οι διαδηλωτές περνούν μπροστά από την φωτιά χωρίς να δίνουν καμία σημασία. Η «ομάδα κρούσης» ανεβοκατεβαίνει την διαδήλωση. Σε άλλο οπτικοακουστικό υλικό, που αναρτήθηκε από την ιστοσελίδα tvxs αλλά και μεταδόθηκε από την δημόσια τηλεόραση, ακούγονται φωνές διαδηλωτών και σε κάποια στιγμή εντοπίζεται μία γυναικεία φωνή να κραυγάζει δίνοντας εντολές, όπως «σπάστε τα... σπάστε τα... σπάστε τα τζάμια».



zougla.gr             
 ΠΗΓΗ:www.i-reportergr.com

Αυτό το αλυσόδεμα της χώρας ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-Καρατζαφέρης με ουρά την Μπακογιάννη


Μας λένε ότι το ΔΝΤ θα φύγει μετά την τριετία που η οικονομία θα σταθεί στα πόδια της…
ΨΕΜΜΑΤΑ!!!

Το ΔΝΤ ήρθε για να μείνει και μόνο όταν αποκτήσουμε Πρωθυπουργό με ανάστημα θα ξεκουμπιστούν…

Δείτε τι λέει το Ν/Σ που ψήφισαν χθες για να καταλάβετε:
Ψήφισαν τη δημιουργία του Ταμείου Χρημοτοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο θα παρακολουθεί τη διάθεση των 43 δις €, που χαρίζουν στους Τραπεζίτες, και θα ενημερώνει το ΔΝΤ. Το Ταμείο θα λειτουργεί λογικά για όσο διάστημα είναι στη χώρα το ΔΝΤ, που θα υπάρχει και πρόβλημα και θα σταματήσει να λειτουργεί όταν η χώρα ανακάμψει…
Προσέξτε λοιπόν τι λέει το Ν/Σ:
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΤΑΕΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
(λειτουργίας του Ταμείου)
ΑΡΧΙΚΗ!!! Γιατί μπορει να έχουμε και συνέχεια…
Αυτό το αλυσόδεμα της χώρας το ψήφισαν χθες όλοι οι “υπεύθυνοι”!!!

ΠΑΣΟΚ χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη

και από πίσω σαν ουρά η κ. Μπακογιάννη!!!

                                                                                                                                          Κρίμα…                                                                                                                           ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ…ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ

Αυτοί τα βρώμικα χέρια τους τα άπλωσαν.

Ήρθε η ώρα να απλώσει ο Ελληνικός λαός τα δικά του και να τους αποκαθηλώσει. 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Τα άπλωσαν όταν επένδυσαν με «πολιτικό κύρος» την απάτη και τη λαμογιά, επιχειρώντας να καθαγιάσουν και τα δυο στην κολυμπήθρα ενός «θεσμικού πολιτισμού» κι ενός πλέγματος επιτροπάτων, διαδικασιών και ρυθμίσεων κομμένων και ραμμένων σε προδιαγραφές λοβιτουριστάν.

Τα άπλωσαν όταν φρόντισαν να θεσμοθετήσουν ένα καθεστώς ανεξέλεγκτης ατιμωρησίας, το οποίο ενέταξαν στη λογική ενός ψευδεπίγραφου και προσχηματικού «νομικού πολιτισμού» καταφανώς προσανατολισμένου στη συγκάλυψη και τον εξαγνισμό της πολιτικής και ποινικής απάτης.

Δεν δίστασαν να τα απλώσουν όταν αποφάσισαν να παραδώσουν στους πολιτικούς και οικονομικούς νταβατζήδες τα κλειδιά της εθνικής κυριαρχίας, ανοίγοντας για το λαό διάπλατα τις πύλες της κολάσεως, οδηγώντας τον σ ένα περιβάλλον ολέθρου, δυστυχίας απόλυτης, φυσικής εξόντωσης και πολιτικού πειθαναγκασμού.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΟ...



Όταν ο κύκλος της τελευταίας αντεθνικής προδοσίας θα έχει ολοκληρωθεί, θα παραδώσουν στις επόμενες γενιές.

- Μια Ελλάδα διαμελισμένη. 
- Μια κοινωνία σε φάση προχωρημένης αποσύνθεσης, υποθηκευμένη στους ζωώδεις νόμους της αυτοκαταστροφής.
- Ένα μηχανισμό εξουσίας και καταστολής παρακρατικά συγκροτημένο, που θα έχει καθυποτάξει πριν απ όλα τις αξίες μας, θα έχει ευνουχίσει την προοπτική μας, και θα επιδιώξει μέσα από την ανάπτυξη και τη λειτουργία του, να ανασυντάξει το πολιτικό σύστημα (εν ανάγκη «θυσιάζοντας» και κάποιους από τους θλιβερούς του πρωταγωνιστές), με προφανή στόχο τη διαιώνισή του αλλά και την απόλυτη υποταγή του στα κελεύσματα της παγκόσμιας διακυβέρνησης και τις επιλογές της Νέας Τάξης.

Ο Ελληνικός λαός επομένως, δε βρίσκεται αντιμέτωπος με τυχαίες και αποσπασματικές επιλογές που κάποιοι - ρευστής εθνικής συνειδήσεως πολιτικοί - απλά ιεράρχησαν και τις προωθούν για να πρωτοτυπήσουν.

Βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με ένα καλά συντονισμένο σχέδιο, οργανωμένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια που αποσκοπεί να ανατρέψει συνολικά τη ζωή μας.

Κυρίως όμως αυτό το σχέδιο επιδιώκει να μπολιάσει τη δυναμική του μέλλοντος μας με ένα δηλητήριο επικίνδυνο προσβλέποντας στην αναπαραγωγή μιας μεταλλαγμένης Ελλάδας, μιας διαφορετικής κοινωνίας, προσαρμοσμένης σε ένα σύνολο θεσμών και πλαισίων που θα εδραιώνει τη Νέα Δικτατορία που οραματίζονται.

ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ… ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ 
Απέναντι σ αυτή τη συντονισμένη επίθεση, οι μονομέρειες δεν αρκούν, οι απόπειρες φραστικών εντυπωσιασμών δεν εντυπωσιάζουν, οι απειλητικές κραυγές δεν τρομάζουν όσο βαρύγδουπες κι αν είναι, και οι δήθεν πατριωτικοί λεονταρισμοί, αν εξαντλούνται σε λογικές μικρότητας, εγωιστικής ψευτοκαταξίωσης και εκδικητικού αντιπερισπασμού, δεν απειλούν ούτε το σύστημα, ούτε τους πρωταγωνιστές του, ούτε την πρωτοκαθεδρία των ενορχηστρωτών που προωθούν ανεπηρέαστοι τα σχέδια τους σε βάρος των λαών.

Η πατριωτική φωνή αν θέλει να είναι πραγματικά πατριωτική και όχι καυχησιάρικα πατριωτίζουσα, οφείλει να κατανοεί επαρκώς τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού, το διακριτό ρόλο που έχουν μέσα σ αυτό οι κοινωνικές συνιστώσες, τις θεμελιώδεις αξίες στην πολιτική των κοινωνικών και στρατηγικών συμμαχιών, και το αυξημένο ειδικό βάρος των τακτικών πρωτοβουλιών, στο βαθμό που αυτές είναι αυστηρά στοχοπροσηλωμένες στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο πατριωτισμός δεν χτίζεται ούτε εκτοξεύοντας άναρθρες (και κατά κανόνα κενές περιεχομένου) κραυγές και κριτικούς αφορισμούς κατά πάντων.
Ούτε φυσικά με εγωιστικές μικρότητες σε μια καθημερινότητα της οποίας οι απαιτήσεις και πολυσύνθετες είναι, και διαρκώς μεταβαλλόμενες αποδεικνύονται. Ο καθένας επομένως δικαιούται να αγαπά την πατρίδα του ( ή να ισχυρίζεται ότι την αγαπά).

Αν όμως ισχυρίζεται ότι επιτελεί στο έπακρο το πατριωτικό του καθήκον μπουρδολογώντας...

Αν μπουρδολογεί καθοδηγούμενος από μια ψευδεπίγραφη αγωνία να αποδείξει πως είναι περισσότερο πατριώτης, απ όλους εκείνους που σεμνά και επίμονα μοχθούν να ενεργοποιήσουν την κοινωνία σε ένα χείμαρρο ανατροπής που θα την κάνει πρωταγωνιστή των εξελίξεων...

Αν απέναντι σ έναν αγώνα που οφείλει να είναι μεγάλος και διαρκής με στόχο και την ανατροπή αλλά και την ανοικοδόμηση, το μόνο που έχει να αντιπαραθέσει είναι τις εγωιστικές του κοντόφθαλμες μικρότητες...

Τότε...
Αυτοκαταργείται, απομονώνεται, επιχειρεί να τσιμπολογήσει (κατά κανόνα δηλητηριάζοντας) δάφνες και ψευτοκαταξίωση, από προσπάθειες για τις οποίες άλλοι ιδρώνουν, άλλοι ματώνουν, άλλοι μοχθούν. Οποία ανευθυνότης...

Με δυο λόγια. 

1. Η πραγματικά πατριωτική φωνή ΔΕΝ ΔΙΧΑΖΕΙ, αλλά ΕΝΩΝΕΙ σ έναν αγώνα υπέροχο, υπεύθυνο, αταλάντευτο, αποτελεσματικό.

2. Η αληθινά πατριωτική φωνή δημιουργεί προϋποθέσεις για να προβάλλει το ΜΕΓΑΛΕΙΟ της και δεν αναζητά αφορμές για να μαραζώνει σε μια ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ που έχει τόση σχέση με τον πατριωτισμό, όση ακριβώς σχέση έχει και ο Φάντης με το ρετσινόλαδο.

3. Η αδιαμφισβήτητα πατριωτική φωνή διαθέτει ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για να διαμορφώνει κίνημα αντίστασης και ατζέντα πραγματικών προβλημάτων στην καθημερινότητα.
Δεν αρκείται απλά σε ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ που καταδεικνύουν μιζέρια, εσωστρέφεια και οδηγούν μοιραία στην αποσυσπείρωση και σε δημιουργία άσχημου κλίματος που δεν εμπνέει τις μάζες.

4. Η δυναμικά πατριωτική φωνή αναζητά και κυρίως αναδεικνύει, μόνιμα και σταθερά το κύριο, το ουσιαστικό, το πρωτεύον.
Το αδιαμφισβήτητο δεδομένο δηλαδή πως η αγάπη γι αυτή την πατρίδα είναι το κυρίαρχο.
Πως οι διαδρομές προσέλευσης σ αυτόν τον έρωτα με την πατρίδα είναι απολύτως αποδεκτό να είναι διαφορετικές όπως τα χιλιάδες ποτάμια σε μια γη που ανεξάρτητα από το που ξεκινούν καταλήγουν όλα στη θάλασσα.

Ο αληθινός πατριωτισμός αν φωλιάζει πραγματικά στην ψυχή, δεν αναζητά συνθήματα και πρακτικές που χωρίζουν. Χρησιμοποιεί πρακτικές και μεθόδους που συσπειρώνουν. 

Επιδιώκει κάθε επόμενη μέρα να πλαισιώνεται από καινούρια τμήματα της κοινωνίας και δεν κάνει την επιμέρους διαφορά της άποψης του αυτοσκοπό.
Καμία πατρίδα δε θα ήθελε διχασμένους αυτούς που πραγματικά την αγαπούν.
Καμία ξεφωνημένη αντιπαλότητα δεν έχει θέση ανάμεσα σ αυτούς που πραγματικά τη νοιάζονται.  

Είναι απλό και αυτονόητο...

Στάσεις και πρακτικές που δεν εμπνέουν και που πολύ περισσότερο αποσυσπειρώνουν, δεν προσφέρουν καμία απολύτως υπηρεσία σ αυτήν την υψηλή υπόθεση. Αντίθετα ευνοούν, διευκολύνουν και υπηρετούν τα σχέδια αυτών που την επιβουλεύονται. 

ΚΡΙΣΙΜΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ… ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ 
Καλό θα είναι επομένως, ο καθένας που διεκδικεί - και καλά κάνει - το δικαίωμα να έχει γνώμη, άποψη, θέση και κυρίως δικαίωμα κριτικής των πάντων, και τα ασκεί όλα τούτα με συγκεκριμένες πρακτικές, να μπαίνει ενίοτε στον κόπο να αναρωτηθεί...

Πως και ποιόν υπηρέτησε με τη στάση του???
Μια μικρότητα κι έναν αμφιλεγόμενο εγωισμό ή την υπόθεση της ουσιαστικής δράσης για την πατρίδα???
Πόσο συνέβαλε ώστε την επόμενη μέρα να τον εμπιστευθεί όχι ο εαυτός του αλλά η κοινωνία ευρύτερα???

Ο αντίπαλος είναι στην απέναντι όχθη. Δεν είναι ο συνοδοιπόρος μας στο διπλανό πεζοδρόμιο.

Ο αντίπαλος είναι αυτός που νομοθετεί, αυτός που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι. Δεν είναι αυτός που αγωνίζεται και μοχθεί και τον οποίο έχουμε όλοι μας υποχρέωση να κερδίσουμε.

Ο πραγματικός εχθρός είναι η αντίπαλη φωνή και όχι η ποικιλομορφία της άποψης με την οποία εκδηλώνεται η αγάπη για τούτον τον τόπο. Στα πλαίσια της λογικής του «διαίρει και βασίλευε», βασιλεύει πάντα εκείνος που έχει απέναντί του τον αντίπαλο διαιρεμένο και αποσυσπειρωμένο.

Η ενότητα στη δράση αποτελεί πραγματική απειλή για τον εχθρό και όχι η μικρότητα που κάνει τη διαφοροποίηση αυτοσκοπό. 

Ο ρόλος του καθένα λοιπόν, καθορίζεται αντικειμενικά όχι από το τι ισχυρίζεται ότι υπηρετεί, αλλά από το ποιόν εξυπηρετεί αντικειμενικά η στάση του. 

Και μια στάση η οποία δεν υπηρετεί αγνά και άδολα την ενότητα και τη μαζικοποίηση του μετώπου πάλης, αλλά ενισχύει φαινόμενα αντιδικίας και αποσύνθεσης, μόνο την κοινή υπόθεση δεν υπηρετεί. (πέρα και ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι κατ ισχυρισμό προθέσεις.).

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ. 
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, για μια ακόμα φορά απεκάλυψαν χρήσιμες και αδιαμφισβήτητες αλήθειες. Αλλοίμονο στους στρουθοκαμηλίζοντες που καμώνονται απροθυμία να τις δουν κατάματα.

1. Οι δημοσιογράφοι που στήριξαν το πολιτικό σύστημα, επιχειρούν αποκαμωμένοι να το εγκαταλείψουν όπως κάνουν τα ποντίκια που πέφτουν στη θάλασσα για να εγκαταλείψουν το πλοίο που βουλιάζει. Ζητούν κι αυτοί τιμωρία. Δικαιολογούν την οργή. Δεν ενοχοποιούν το αίτημα για εκδίκηση. Όχι γιατί αγάπησαν το λαό ξαφνικά. Απλώς τρέμουν για το τομάρι τους και επιχειρούν να το σώσουν καμουφλαριζόμενοι με φιλολαϊκότερο προφίλ. Δε τους τρόμαξαν οι μεγαλοστομίες κανενός από μας. Η μαζική συμμετοχή στους αγώνες και η επαπειλούμενη γενικευμένη εξέγερση τους θορύβησε. Γι αυτό και πλέον δε την δαιμονοποιούν, αλλά συναγωνίζονται στο ποιος θα την στηρίξει και θα την ενθαρρύνει.

2. Η συμμετοχή των εργαζομένων κατά εκατοντάδες χιλιάδες στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, τους τσάκισε την αισιοδοξία.
Το πολιτικό σύστημα πλέον δεν χαμογελά. ΦΟΒΑΤΑΙ.
Δε λοιδωρεί τους αγώνες. Τους ΤΡΕΜΕΙ.

3. Όλα δείχνουν πως οι εργαζόμενοι πλέον μπορούν να χειραφετούν και την ΟΡΓΗ, και το ΜΙΣΟΣ και την απροκάλυπτη πλέον επιθυμία τους για ΕΚΔΙΚΗΣΗ. 
Ο αγωνιζόμενος και ξεσηκωμένος λαός γίνεται αδιαμφισβήτητος καταλύτης των εξελίξεων. Δείχνει ικανός να προσπεράσει και τις ατολμίες κάποιων. Και την αναποφασιστικότητα κάποιων άλλων. Αλλά και την εσωστρεφή βαρυσημαντολογία κάποιων τρίτων.

ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ή ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΟΙ??? 

Η φραστική απόδοση της απάντησης σ αυτό το ερώτημα δεν αρκεί.

Κίνημα εθνικής σωτηρίας απομακρυσμένο και αποστασιοποιημένο από το μαζικό λαϊκό κίνημα, είναι καταδικασμένο στο φορμαλισμό και την αποτυχία.
Κίνημα εθνικής σωτηρίας που θέλει να οικοδομεί άρρηκτους δεσμούς με το λαό που αγωνίζεται, οφείλει να το κάνει και με τη στάση του, και με τις πολιτικές επεξεργασίες του, και με τον πολιτικό του λόγο, και με την πολιτική του πρακτική αλλά και με τη συνολικότερη πολιτική του παρουσία.

Και θα τους οικοδομεί αυτούς τους άρρηκτους δεσμούς, εμπιστευόμενο, στηριζόμενο και καθορίζοντας πολιτικά ξεκάθαρη και σαφέστατα προσανατολισμένη ατζέντα.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ. 
1. Η τυπική παράδοση της εθνικής κυριαρχίας στη χούντα των τραπεζών, επισφραγίστηκε με το αίμα και το θάνατο τριών εργαζομένων σε μια τράπεζα η διοίκηση της οποίας κατ επανάληψη επεχείρησε να βαδίσει σε δρόμους παράλληλους με το πολιτικό σύστημα επιδιώκοντας επί της ουσίας να το υποκαταστήσει.

2. Οι μάσκες των πατριδοκάπηλων έπεσαν. Οι κενές περιεχομένου κραυγές τους, απετέλεσαν απλά το άλλοθι πίσω από το οποίο στήθηκε ένας τραβεστί χορός της φαφλατάδικης πατριδοκαπηλείας με το απροσχημάτιστο πατριδεμπόριο.

3. Τα υποτιθέμενα «πατριωτικά» Πασοκιστάν, απέδειξαν πως δεν αποτελούν τίποτε περισσότερο από μια φάρσα της ιστορίας. Επί της ουσίας παραμένουν ψευδεπίγραφα, άτολμα, άβουλα, και το μόνο ρόλο που ξέρουν να παίζουν καλά είναι το ρόλο του φερετζέ στους Νενέκους της ιστορίας.

4. Η Μπακογιάννη αποφασισμένη να ολοκληρώσει το εφιαλτικό της έργο που άφησε ημιτελές μετά την αποχώρησή της από το υπουργείο εξωτερικών και την αποτυχία της να οικειοποιηθεί το κόμμα που την ανέδειξε, έβαλε πλώρη να ιδρύσει ένα νέο πολιτικό φορέα εφιαλτών προσδοκώντας να τσιμπολογήσει τα ψίχουλα από τις όποιες ανακατατάξεις σ ένα πολιτικό σύστημα υποταγής στους γεωπολιτικούς και οικονομικούς σχεδιασμούς της σύγχρονης πολιτικής υπερεθνικής δικτατορίας.

Πίσω από αυτό το γκρίζο φόντο της πολιτικής και εθνικής κατρακύλας, αποδεικνύεται περίτρανα πως ο αγνός και άδολος πατριωτισμός, δε συνιστά καυχησιάρικη καρφίτσα στο πέτο κανενός, αλλά φωλιάζει στην ψυχή και καθορίζει.:.
- Την πολιτική στάση
- Την πολιτική δράση
- Την υπεύθυνη και από θέση αρχών διαχείριση της καθημερινότητας

Πίσω από αυτό το γκρίζο φόντο του ξεπεσμού και της καταρράκωσης, πίσω από το πέπλο της γκρίζας ομίχλης που κάποιοι φρόντισαν να στήσουν το εθνοπροδοτικό τους έργο βιαστικοί, τρομαγμένοι αλλά αδίστακτοι και αποφασισμένοι, η πραγματικά ελπιδοφόρα προοπτική που έδειξε να ξεπροβάλει και να φωτίζει το δρόμο της αληθινής διεξόδου, είναι ο εργαζόμενος λαός που δείχνει αποφασισμένος να ξεσηκωθεί και να ανατρέψει.

Σε πείσμα όλων...
Αυτός ο λαός θα αποτελέσει την ατμομηχανή των εξελίξεων.
Αυτός ο λαός θα καταστεί ο πολιτικός και φυσικός τιμωρός των ενόχων.
Αυτός ο λαός μαχόμενος θα είναι ο πρωταγωνιστής των μεγάλων αλλαγών.
Αυτός ο λαός είναι που θα εμποδίσει τον κύκλο της προδοσίας να κλείσει.
Αυτό το λαό σε τελευταία ανάλυση οφείλουν να εμπνεύσουν τα μηνύματα και τα συνθήματα που υποδηλώνουν την αγνή και άδολη αγάπη για την πατρίδα.
Στο αλάθητο κριτήριό του οφείλουν να ακουμπούν.

Και αυτά τα συνθήματα θα είναι αποτελεσματικά και εύστοχα, στο βαθμό που θα επιδιώκουν και θα καταφέρνουν να εμπνεύσουν τους αγώνες και τη δράση του.

Αυτό θα είναι σε τελευταία ανάλυση και το μέτρο της αποτελεσματικότητάς τους, και όχι τα ντεσιμπέλ της όποιας αυθαίρετης φωνασκίας που θα μοιάζει με μονότονο ποδοβολητό σε πολυπατημένο αλώνι.

Η στάση απέναντι σ αυτό το λαό, και στις κινητοποιήσεις του, η στάση απέναντι στον πολίτη που επιχειρούν να του ξεπουλήσουν τις αξίες τα ιδανικά και την ίδια του την πατρίδα, εκ των πραγμάτων καθίσταται Λυδία λίθος και καθοριστικό ζήτημα για τον πατριωτισμό όλων…

ΚΑΘΕΙΣ ΕΦ Ω ΕΤΑΧΘΗ 
Αυτόκλητοι κριτές και επικριτές των πάντων υπάρχουν πολλοί. Όπως είναι και κάμποσοι εκείνοι που επιχειρούν να διεκδικήσουν για τον εαυτό τους το προνόμιο να είναι οι αυθεντικοί εκφραστές της πραγματικής αγάπης για την πατρίδα.

Ο τελικός κριτής όλων όμως είναι η ίδια η ζωή. Και η ζωή δεν κρίνει μόνο απόψεις. 
Κυρίως κρίνει την αποτελεσματικότητα των πρακτικών και της στάσης όλων. 

Ενεργοποιούμε τους πολίτες με τη στάση μας???
Τους συσπειρώνουν τα συνθήματά μας???
Διευκολύνουμε τη συμμετοχή τους στη δράση με τις πρακτικές μας???
Φωτίζουμε με την πολιτική μας σκέψη την ελπίδα τους και μια άλλη προοπτική???
Συμβάλλουμε συνολικότερα με την παρουσία και την τακτική μας, ώστε η οργή και η αγανάκτησή τους να μετατρέπεται καθημερινά σε ένα χείμαρρο δυναμικής ικανό να απειλήσει και να ανατρέψει το σύστημα προδοσίας και εκποίησης που δηλητηριάζει ακόμα και τα όνειρα???

Αν αυτό είναι το μέλημά μας και αν αυτό πετυχαίνουμε με τη δράση μας, τότε μπορούμε να κατακτήσουμε το νου και τις καρδιές των ανθρώπων και έχουμε μια εποικοδομητική συμβολή στην κοινή και σπουδαία υπόθεση.

Αν η στάση μας και η δράση μας δε συμβάλλει στην επίτευξη των παραπάνω επιδιώξεων, τότε αντικειμενικά και παρά το όποιο βαρύγδουπο της συνθηματολογίας, το μόνο που θα καταφέρνουμε θα είναι να φέρνουμε μια πισώπλατη μαχαιριά στον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας.

Και οι μόνοι που θα τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση θα είναι όλοι εκείνοι που επιχειρούν να βάλουν το μέλλον μας υποθήκη.                              ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΙΑΖΑΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΑΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΒΡΕ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ???

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΗ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Πρωτίστως φρόντισαν να σηματοδοτήσουν πως η πεμπτουσία της πολιτικής που σκοπεύουν να εφαρμόσουν, στοχοποιεί τον Ελληνισμό, θεσμοθετεί το βιασμό του και αποβλέπει στην επί της ουσίας κατάργηση της Ελληνικής δημοκρατίας.

Πρώτη προτεραιότητα του θίασου η αποσύνθεση της Ελληνικής κοινωνίας με την πολιτική αποκατάσταση των λαθρομεταναστών.

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ, ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ, Η ΛΑΪΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ. 

Στη συνέχεια φρόντισαν να αποκαθηλώσουν το σύνολο των κόκκινων γραμμών από τις εθνικές μας προτεραιότητες και έτσι τροφοδότησαν τον ανθελληνικό αλυτρωτισμό με ελπίδα και προσδοκίες, ενώ παράλληλα εξασφάλισαν στη γείτονα επιθετικότητα αναβαθμισμένη θέση ακόμα και στις εδαφικές της διεκδικήσεις, ακυρώνοντας ακόμα και τις αυτονόητες και συνταγματικά επιβεβλημένες παρεμβάσεις των ενόπλων δυνάμεων, παραδίδοντας ουσιαστικά τα ιερά και τα όσια, βορά σ εκείνους που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική προτεραιότητα...


ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, Η ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΘΗΚΕ, Η ΧΩΡΑ ΑΠΙΛΕΙΤΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ. 

Κοντολογίς, το τσίρκο και πρωταρχικά ο ηγέτης του περιφερόταν ασκόπως ( ή και σκοπίμως) στην υφήλιο προσφέροντας ευκαιρίες στον αδελφόθεο και διακηρύσσοντας την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

ΟΙ ΟΡΚΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΝ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΤΑΝ, ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΘΗΚΑΝ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΟΓΚΟΥΜΕΝΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΌ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ. 

Πιστοί σε λογικές υποτέλειας και ραγιαδισμού παρέλαβαν το πακέτο εντολών και ρυθμίσεων που τους υπαγορεύθηκε, παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας στους κατακτητές, προσυπέγραψαν την εθνική προδοσία και στηριζόμενοι σε μια συγκυριακή πλειοψηφία που ήταν προιόν ψευδολογήματος και καλοστημένης πολιτικής απάτης χρησιμοποίησαν το Ελληνικό κοινοβούλιο για να καταστήσουν συνενόχους το σύνολο των παροικούντων σ αυτό και μέσα αυτών τον Ελληνικό λαό στο σύνολό του, στην πορεία αφανισμού αι ολέθρου που επέλεξαν.

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ, ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ. 
Τώρα, και αφού πρώτα φρόντισαν να παραδώσουν τα κλειδιά και τους κωδικούς λειτουργίας του ελληνικού κράτους, τρομαγμένοι από το ξέσπασμα της λαϊκής οργής και τρέμοντας τη λαϊκή αγανάκτηση, προσφεύγουν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον άβουλο Παπούλια που γίνεται απλός θεατής της διάλυσης της χώρας στην οποία προεδρεύει, επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν πολιτική συναίνεση σε μια γενικευμένη απόπειρα συγκράτησης της λαϊκής οργής.

Αυτοί, οι καταπατητές των θεσμών, οι βιαστές του συντάγματος, οι εκχωριτές της εθνικής μας κυριαρχίας, οι απροκάλυπτοι υπονομευτές κάθε έννοιας εθνικής αξιοπρέπειας...

τολμούν με το ίδιο θράσος, με την ίδια υπεροψία, υποκριτές και πρωταγωνιστές της πολιτικής εξαπάτησης όπως ήταν πάντα, να κατηγορήσουν όσους αρνούνται τη συμμετοχή σ αυτή τη σύσκεψη – φιάσκο για περιφρόνηση των θεσμών. 

Και έβαλαν την πεταλωμένη μαριονέτα σε ρόλο αδέκαστου κριτή των πάντων.

ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΙΑΖΑΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΑΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΒΡΕ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ??? 

ΑΙΣΧΟΣ ! ! ! 

Αν και αυτή η λέξη έχει βαρύ νοηματικό φορτίο και μπορεί να απευθύνεται μόνο σε όσους διαθέτουν φιλότιμο και πολιτική λεβεντιά. 

Δυστυχώς και οι δυο αυτές λέξεις παραμένουν άγνωστες στο λεξιλόγιο του θίασου που μας κυβερνά.                                                                                         ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Κύριε Βελόπουλε, δεν πετύχατε, απλά... αποτύχατε



Belopoulos.jpg
  • Κύριε Βελόπουλε, αποτύχατε να στηρίξετε αυτά που υποτίθεται πως πρεσβεύατε
  • Στροφή στην πολιτική του σταδιοδρομία αποφάσισε να πάρει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κύριος Βελόπουλος, ακολουθώντας κατά πόδας τον πρόεδρο του κόμματός του κύριο Καρατζαφέρη
  • Τη στιγμή που θα διαπιστωθεί η πολιτική και ιδεολογική εγκατάλειψη των φηφορόρων του κόμματός τους, θα μας ισχυρίζονται πως έπεσαν θύματα ψευδών στοιχείων της κυβέρνησης Παπανδρέου
Αυτή η πατρίδα στάθηκε στην ιστορία λέγοντας «όχι» κύριε Βελόπουλε. Τα «όχι» των ελλήνων τους ξεχώρισαν και τους κατέστησαν διαφορετικούς στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Τα «όχι» που λεγόντουσαν επειδή υπήρχε υπερηφάνεια και δεν επικρατούσε η ψυχολογία της με κάθε μέσο και τρόπο διάσωσης. Σαφέστατα ο κύριος Βελόπουλος γνωρίζει ιστορία (κα δη Ελληνική) και θα έπρεπε να την θυμηθεί πριν κατεβάσει το κεφάλι και ψηφίσει υπέρ της εξαθλίωσης των πολιτών.
Πραγματικά, λυπάμαι ιδιαίτερα, όταν διαβάζω τους λόγους για τους οποίους ο κύριος Βελόπουλος ψήφισε «ναι» και που με ΚΑΙ τη δική του συγκατάβαση έδωσε το δικαίωμα στην κυβέρνηση Παπανδρέου να προχωρήσει στο έργο του κατακερματισμού της πατρίδας (βλ. Καλλικράτης και οσονούπω την επερχόμενη συμφωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν) και την ταυτόχρονη παράδοσή της –για μακρό καθώς και για άγνωστο χρονικό διάστημα- στις διαθέσεις και τις ορέξεις αόρατων, ανώνυμων επενδυτών που ορέγονται τον εύκολο –μα και συνάμα τραγικό για άλλους- πλουτισμό τους.
Τι είπε όμως ο κύριος Βελόπουλος, για να δικαιολογήσει την από μέρους υπερψήφιση του αισχρού νομοσχεδίου (που -όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου- γράφτηκε από την Κομισιόν και όχι από κάποια κυβερνητική αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή) που οδηγεί τη χώρα σε βαθιά κρίση (το ίδιο βράδυ της υπερψήφισης του νόμου υποτέλειας της χώρας, η Ναυτεμπορική έγραφε άρθρο που ανέφερε δέκα χρόνια διάρκειας της «λιτότητας» αντί των τριών ή πέντε χρόνων που «ακουγόταν» πριν), και θα την επαναφέρει περί το 2015 σε οικονομική κατάσταση χειρότερη από τη σημερινή (αφού θα έχει επέλθει αύξηση της ανεργίας καθώς και αύξηση του εξωτερικού χρέους γύρω στο 10%!!!).
Δεν μπορώ να γνωρίζω τι σκεφτόταν ο κύριος Βελόπουλος όταν υπερψήφιζε το νόμο που φέρνει εξαθλίωση, ανεργία και αύξηση της εγκληματικότητας (ή μήπως ο κύριος Βελόπουλος δεν γνωρίζει πως η πείνα είναι σύμβουλος κακών και δημιουργός εγκλημάτων;). Κι επειδή δεν αμφισβητώ ούτε την εντιμότητα, ούτε την ηθική, αλλά ούτε και την αγάπη του για την πατρίδα, που τόσο εύκολα κάποιοι ξεχνούν αλλά περισσότερο εύκολα την θυμούνται όταν πρέπει να ξεγελάσουν τους πολίτες της, θα ήθελα να παραθέσω μία σειρά επιχειρημάτων, απέναντι στην «λογική» αιτιολόγησης που ο κύριος Βελόπουλος προτίμησε να καταθέσει, ενώ θα μπορούσε να σιωπήσει λέγοντας απλά πως η ιστορία θα κρίνει την απόφασή του να στηρίξει την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Η ανακοίνωση Βελόπουλου και ταυτόχρονος σχολιασμός
Είπα ναι στη δανειοδότηση γιατί:
ΟΧΙ σημαίνει
- Έλλειψη χρημάτων
Από πού συνάγεται αυτό κύριε Βελόπουλε; Είστε βέβαιος πως δεν υπάρχουν ισχυρές χώρες που επιθυμούν (με το αζημίωτο φυσικά) να μας διασώσουν; Είστε σίγουρος, αγαπητέ βουλευτά, πως δεν υπάρχουν χρήματα; Εάν υπάρξει στάση πληρωμών προς τους δανειστές, δηλαδή διαφυγή ρευστού προς το εξωτερικό, δεν υπάρχει θέμα έλλειψης ρευστού στην εσωτερική αγορά, η οποία πρέπει απλώς να αναδιοργανωθεί και να προσανατολιστεί πλέον σε προϊόντα ελληνικής κατασκευής… Αυτό σημαίνει δυσκολία για έναν χρόνο, αφού μετά υπάρχει λογική ομαλοποίηση λόγω (κυρίως) της απόδοσης παραγωγής από την εντόπια γεωργία…
- Στάση πληρωμών
Και γιατί είναι πρόβλημα η στάση πληρωμών προς δανειστές οι οποίοι πιέζουν στην οικονομική εξαθλίωση; Μήπως αγνοείτε κύριε Βελόπουλε πως στον ομολογιακό δανεισμό υπάρχει και ο όρος «ρίσκο» του δανειστή; Και γ αυτό το ρίσκο άλλωστε δεν είναι που ανεβαίνουν ή πέφτουν οι τόκοι; Εάν γίνει στάση πληρωμών, αυτή θα γίνει προς τους κακούς δανειστές μας κύριε Βελόπουλε, που πήραν τα τοξικά ομόλογα του κυρίου Σημίτη. Εάν δηλαδή «ρισκάρουν» κάποιοι επάνω μας, εμείς πρέπει να τους βοηθάμε να αυξάνουν τα κέρδη τους; Εάν εννοείτε, πως θα υπάρξει στάση πληρωμών στην εσωτερική αγορά, τότε προφανώς δεν σας έχουν ενημερώσει καλά , αγαπητέ κύριε βουλευτά. Ένα μικρό «σκάλισμα» της κυβέρνησης Παπανδρέου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των τελευταίων 30 ετών και σε όσους διαχειρίσθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο δημόσιο χρήμα, αρκεί για να βρεθούν χρήματα που ίσως και θα υπερβαίνουν το υπάρχον χρέος της χώρας… Το γνωρίζετε άλλωστε πως «τα κλεμμένα υπάρχουν»… Η διάθεση να βρεθούν οι κλέφτες, όμως, δεν φαίνεται πως υπάρχει από τους κυβερνώντες τους οποίους στηρίξατε με την ψήφο σας… Δυστυχώς…
- Μπλοκάρισμα των τραπεζικών καταθέσεων
Κάθε απόπειρα μπλοκαρίσματος των τραπεζικών καταθέσεων ελλήνων πολιτών, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Αφού, το ελληνικό δημόσιο εγγυάται την ύπαρξη των χρημάτων αυτών. Εννοείται, κύριε Βελόπουλε, πως η κυβέρνηση Παπανδρέου θα «βάλει χέρι» στα χρήματα των ελλήνων καταθετών, τότε αυτόματα υπονοείτε πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα κλέψει τους πολίτες για να μην κλείσουν οι ιδιωτικές τράπεζες!!! Δηλαδή, υπονοείτε πως αυτή η κυβέρνηση που στηρίξατε, λειτουργεί με βασικό γνώμονα το συμφέρον των τραπεζών και των μετόχων τους. Μήπως θυμάστε κύριε Βελόπουλε το τελευταίο «πακέτο στήριξης» των 15 δισ. ευρώ από τον Γιώργο Παπανδρέου προς το τραπεζικό σύστημα της χώρας; Μήπως ξεχνάτε πως ζητήσαμε ως χώρα περίπου 47 δισ. πλεονάζοντος δανεισμού που θα δοθούν για να στηριχθούν οι τράπεζες, αλλά θα πληρωθούν από τους πολίτες και τα οικονομικά-καταστροφικά μέτρα τα οποία κι εσείς ψηφίσατε;
- Πτώχευση της Ελλάδος
Η πτώχευση μίας χώρας κύριε Βελόπουλε, είναι θεωρητικά αδύνατη, εκτός και εάν η ίδια η χώρα επιδιώξει την πραγματοποίηση της. Ακόμη και στο πρώτο έτος των οικονομικών πανεπιστημίων είναι γνωστό πως ένα κράτος μπορεί να δανείζεται απεριόριστα ποσά για απεριόριστο χρόνο. Όλα τα υπόλοιπα κατατάσσονται στον χώρο των κινδυνολογημάτων ή της άγνοιας…
- Ταυτόχρονα σημαίνει ξεπούλημα όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών και «κλείσιμο» όπως-όπως των εθνικών θεμάτων!
Σε αυτό το σκέλος της απάντησής σας, κύριε Βελόπουλε, ολισθαίνετε εξόφθαλματις πραγματικότητας… Κι αυτό, επειδή το «όπως-όπως κλείσιμο των εθνικών θεμάτων» τα πραγματοποιεί ήδη η κυβέρνηση του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας, Γεωργίου Παπανδρέου. Μία ειλικρινή ματιά να ρίξετε στα δρώμενα και τα επερχόμενα, αρκεί για να διαπιστώσετε την ανακολουθία της αιτίασής σας με τα όσα πραγματικά συμβαίνουν εις βάρος ΟΛΩΝ των εθνικών μας θεμάτων.
Το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, αγαπητέ κύριε βουλευτά, θα προέλθει από το οικονομικό πρόγραμμα το οποίο υπερψηφίσατε. Κι αυτό, επειδή και ο πλέον απλούς νους, ο τελευταίος πολίτης της χώρας, μπορεί να σας διαβεβαιώσει πως όταν ένα κράτος ανεβάζει δραματικά τους φόρους, αυξάνει την ανεργία και κλείνει επιχειρήσεις, τότε μειώνει τα έσοδά του και αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και αυτά που είχε τη δυνατότητα να πληρώσει πριν τα μέτρα… Τότε, αδυνατώντας να συμπληρώσει τα απαιτούμενα προς αποπληρωμή δανείων ποσά, αναγκάζεται να ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο. Έτσι απλά…
ΝΑΙ σημαίνει:
- Διατήρηση της δυσάρεστης οικονομικής κατάστασης με τις περικοπές, αλλά και διατήρηση της ελπίδας πως με θυσίες η πατρίδα θα ανταπεξέλθει και δεν θα χρεοκοπήσει οικονομικά και γεωπολιτικά.
Το συμπέρασμα αυτό, συνάγεται από κάποια οικονομοτεχνική μελέτη κύριε Βελόπουλε; Μήπως θα έπρεπε να παρουσιάζετε στοιχεία για τα όσα μας λέτε προκειμένου να υπερασπιστείτε της πράξης σας κύριε βουλευτά; Μήπως σας διαφεύγει πως δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε οι συνολικές κυβερνητικές παρεμβάσεις που θα απομακρύνουν την κρίση; Μήπως διαλάθει της προσοχής σας πως τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αντιστοιχούν μόνο στο 1/3 των χρημάτων που απαιτούνται να εισπραχτούν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμες για την συνέχιση του προγράμματος αφαίμαξης των ελλήνων πολιτών; Μήπως κύριε Βελόπουλε μπορείτε να μας παραδώσετε τα εχέγγυα που διαθέτετε για την μη γεωπολιτική χρεοκοπία; Η συνάντηση Παπανδρέου – Ερντογάν –με κρυφή ατζέντα και με 10 τούρκους και έλληνες υπουργούς από κάθε πλευρά, σας κάνει να αισθάνεστε ήσυχος για την «επόμενη ημέρα»; Εάν γνωρίζετε κάτι επ αυτής, μήπως θα έπρεπε να ενημερώσετε τον ελληνικό λαό; Τι θα του πείτε άραγε εάν υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις; Θα αρκεστείτε να βγάλετε μία ανακοίνωση ότι τελικά σας ξεγέλασαν και σας παρέσυραν; Η ηλικία σας καθώς και η επιστημονική σας κατάρτιση και το γενικότερα μορφωτικό σας επίπεδο, σας επιτρέπουν να προχωράτε σε επικίνδυνες αποφάσεις και ανακοινώσεις, μη έχοντας στα χέρια σας κανένα στοιχείο που να επαληθεύει τις δηλώσεις σας; Μπορείτε, αλήθεια, να εγγυηθείτε το αίσιο τέλος των ελληνοτουρκικών και των εξελίξεων που θα υπάρξουν από τη συνάντηση Παπανδρέου – Ερντογάν, που γίνεται υπό την απειλή του τουρκικού «casus belli»;
- Όταν γνωρίζω ότι ο Paulson και ο Soros επένδυσαν δισ. ευρώ στη χρεοκοπία της Ελλάδος, τότε το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα έβαζα την υπογραφή μου για να κερδίσουν από τη χρεοκοπία της πατρίδας μου αυτοί οι ανθέλληνες και να καταστραφεί ο ιερός μας τόπος!
Μήπως κύριε Βελόπουλε σας διαφεύγει πως ο κύριος Soros ήρθε αρκετές φορές –άλλοτε κρυφά και άλλοτε φανερά- στη χώρα μας και μάλιστα έχει δώσει και «συμβουλές» στον κύριο Παπανδρέου, με κρυφή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου; Πώς ψηφίζετε ένα νόμο που προφανώς γίνεται με προτροπή του κυρίου Σόρος; Ή ο κύριος αυτός ήρθε στη χώρα για μερικές ώρες, προκειμένου να πιεί έναν καφέ με τη χώρα; Και πως ανέχεστε να συναντιέται ο πρωθυπουργός με τον άνθρωπο που εσείς καταγγέλλετε πως επένδυσε υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας;
- Κάποιοι εντός και εκτός ήθελαν 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων, να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και να υπάρχει η Ελλαδο-κτονία και αυτό το γνωρίζω πολύ καλά γιατί έχω τις πηγές μου.
Μήπως κύριε Βελόπουλε, πρέπει επιτέλους να αναφέρετε και τις πηγές σας για θέματα τόσο σοβαρά, όπως είναι η οικονομία και η εθνική ασφάλεια; Δεν θέλει κανείς να πιστέψει πως επικαλείστε ανύπαρκτες «πηγές», αλλά στο σημείο που βρισκόμαστε ως χώρα, θεωρείτε έντιμο το να αποκρύπτετε από τον ελληνικό «κυρίαρχο λαό», πληροφορίες που αφορούν την ίδια του την επιβίωση; Το «να λέμε για να λέμε» το έχετε καταδικάσει κι εσείς, πλείστες όσες φορές κατά το παρελθόν. Γιατί επιλέγετε να αφήνετε κενό ενημέρωσης των πολιτών, για πληροφορίες μάλιστα που επικαλείστε πως έχετε; Ή μήπως δεν έχετε καμία τέτοια πηγή πληροφόρησης;
- Εγώ αυτουργός αυτού του εγκλήματος δεν μπορούσα να γίνω!
Στον αντίποδα των ισχυρισμών, προβάλλει μία διαφορετική λογική όμως. Αυτή η λογική πως στην Ελλάδα συντελούνται πλέον του ενός εγκλήματα. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, αλλά και πλήθος άλλων, τα οποία έχετε πολλάκις καταγγείλει, αλλά με την στάση σας (υπερψήφιση του οικονομικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης του φερόμενου ως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου), αλλά την κρίσιμη στιγμή δείχνετε να αναθεωρείτε και να ακολουθείτε πολιτική πορεία διαφορετική από αυτήν που μέχρι προχθές πιστά τηρούσατε… Τι συνέβη; Δεν θεωρείτε πλέον έγκλημα την διαχείριση των εθνικών θεμάτων από την κυβέρνηση Παπανδρέου; Δεν θεωρείτε πλέον έγκλημα την ελληνοποίηση αγνώστου ταυτότητας αριθμού λαθρομεταναστών που αλλοιώνουν τα εθνικά χαρακτηριστικά της χώρας και δημιουργούν μία «κρίσιμη μάζα» ισλαμιστών που ενδέχεται να διαφοροποιήσουν τον πολιτιστικό και πολιτισμικό χαρακτήρα της χώρας; Δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα για εσάς κύριε Βελόπουλε το γεγονός πως στηρίζετε μία κυβέρνηση που συνελήφθη πολλάκις ψευδόμενη προς τους πολίτες της χώρας, που μειώνει το κύρος των ενόπλων δυνάμεών της, που δείχνει πλήρη συγκαταβατικότητα στην παράδοση του ονόματος (και όχι μόνον) της Μακεδονίας, στα Μακεδονοειδή του Γκρούεφσκι; Μήπως ξεχνάτε την στάση του Παπανδρέου στη Θράκη; Μήπως απωλέσατε τη μνήμη σας για την διαχείριση και την ιδιότυπη στάση Παπανδρέου σχετικά με το Αιγαίο; Μήπως δεν θυμάστε τις απελευθερώσεις κουκουλοφόρων που σήμερα φέρονται ως πιθανότατοι δολοφόνοι των τριών εργαζομένων στην Marfin Bank; Μήπως κύριε Βελόπουλε ξεχνάτε εντέχνως πως αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει την απομάκρυνση των εθνικών συμβόλων από δημόσιους χώρους, από τα σχολεία και –όπως εντόνως ακούγεται τελευταίως- την αφαίρεση του σταυρού από το εθνικό σύμβολο της χώρας, την σημαία;
Τι θα κάνετε κύριε Βελόπουλε, στην περίπτωση που διαπιστώσετε πως γίνατε ήδη συνεργός σε έγκλημα κατά των Ελλήνων; Μήπως θα αυτοκτονήσετε;
- Πάνω από την όποια διαφωνία μου για τα μέτρα, υπάρχει η πατρίδα!!!
Η λέξη πατρίδα, κύριε Βελόπουλε, μάλλον έχει γίνει αντικείμενο στο οποίο πολλοί καταφεύγουν σήμερα για να αποκρύψουν την μικρότητά τους, τα λάθη τους ή τους σχεδιασμούς τους. Μήπως ανήκετε στο «νέο πατριωτισμό» του Γιώργου Παπανδρέου ή μήπως θα έπρεπε να μην χρησιμοποιείτε καν τη λέξη «πατρίδα» όταν εμπλέκονται θέματα οικονομίας; Γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Κα θα θυμόσαστε βέβαια πως η ιστορία (παλαιότερη και νεότερη) έχει πολλά παραδείγματα να μας δώσει, ανθρώπων που ξεπούλησαν την πατρίδα τους «αντί πινακίου φακής». Φυσικά δεν εννοώ πως εσείς είστε από εκείνους που θα άνοιγαν ποτέ την μικρή πόρτα εισόδου σε πιθανούς εχθρούς της χώρας (που οι κυβερνώντες επιθυμούν να την μετατρέψουν σε χώρο βλ. λαθρονομοσχέδιο, όπου έπαψε η ισχύς και το δίκαιο του αίματος, αλλά υπάρχει πλέον το δίκαιο του χώρου!!!) ή που θα καπηλεύονταν λέξεις ιερές για κάθε λαό, για κάθε άνθρωπο, που σέβεται τον εαυτό του. Μήπως ήρθε η στιγμή κύριε Βελόπουλε να ελέγξτε τις πολιτικές σας παρέες ή να κάνετε την πολιτική σας αυτοκριτική;
Μετά από όλα τα παραπάνω (τα οποία λόγω χώρου εκτέθηκαν μερικώς και περιληπτικώς) και στην ανάγκη εξεύρεσης του αιτίου που σας οδήγησε στην υπερψήφιση του νόμου αφαίμαξης και εξαθλίωσης των ελλήνων πολιτών, καταλήγουμε στα εξής συμπεράσματα:
  • Πιεζόμενος πολιτικά ακολουθήσατε κομματική εντολή
  • Εξυπηρετείτε πολιτικές που σας προσέγγισαν με μελλοντικά πολιτικά ανταλλάγματα
  • Δεν έχετε γνώση της πραγματικότητας που βιώνουν και θα βιώσουν οι πολίτες της χώρας και φροντίζετε εναγωνίως στην διαιώνιση του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου, όντας ήδη μέλος του
Ως εκ τούτου, καλό θα ήταν άπαντες οι έλληνες πολίτες που θα αντιμετωπίσουν οικονομικό πρόβλημα λόγω απώλειας της εργασίας τους ή λόγω μείωσης των αποδοχών τους εξαιτίας του νόμου που εσείς υπερψηφίσατε, να σας αποστέλλουν τους λογαριασμούς πληρωμής της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των τραπεζικών τους υποχρεώσεων, καθώς και να ζητούν να πιστώνεστε εσείς προσωπικά τις αγορές τους σε βασικά αγαθά επιβίωσης (και όχι απλής διαβίωσης).
Ειλικρινά, περίλυπος ως πολίτης (και όχι ως ψηφοφόρος) για την απόφασή σας στην ψηφοφορία, αλλά και για την αιτιολόγησή της, ευελπιστώ στην πολιτική σας επαναδρομολόγηση υπέρ των πραγματικών συμφερόντων των πολιτών και την παύση της παραμονής σας στην οδό της πολιτικής στήριξης πολιτικών που ως μέλημά τους έχουν τον εξανδραποδισμό των ελλήνων πολιτών.
Κωνσταντίνος                                                                                                                                     ΠΗΓΗ:www.thermopilai.org

ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Ο Α. Γεωργιάδης με επιστολή του στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ενός πολιτικού εγκλήματος σε βάρος της χώρας. 

Επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να αποποιηθεί της συνευθύνης του για την επερχόμενη δυστυχία πριν απ όλα και κυρίως επειδή και αυτός και το κόμμα του τρέμει τον επικείμενο λαϊκό ξεσηκωμό.

Επιχειρεί με θράσος να θέλει να μας πείσει για την «ορθότητα» μιας επιλογής ραγιαδισμού και αποζητά και διάλογο πάνω στο έγκλημα. 
Του απαντάμε: 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Αυτό είναι το μόνο για το οποίο μας έπεισες Άδωνη. 

Για την απόλυτη ταύτισή σας στη συνενοχή. 

Και μας είχε προϊδεάσει το κόμμα σου για την επικείμενη τέτοια συνενοχή, και από την ερμαφρόδιτη στάση του στο λαθρομεταναστευτικό…

Μας είχε προϊδεάσει ο αρχηγός σας με την πρακτική των συλλήβδην αφορισμών που τόλμησε να εκστομίσει αναφερόμενος σε όσους τόλμησαν να αντισταθούν, όχι ενστερνιζόμενοι γιαλατζή αντιδράσεις, αλλά επιχειρώντας να θυμίσουν στο πολιτικό σύστημα, πως με τη στάση του καταλύει το Σύνταγμα και καταργεί επί της ουσίας την Ελληνική Δημοκρατία.

Πρακτικά αυτό που με αγωνία επιχειρεί ο ΛΑΟΣ, είναι να πείσει για την απόλυτη ενσωμάτωσή του σε λογικές και σε μηχανισμούς αποδοχής, στήριξης και πολυεπίπεδης προώθησης των στρατηγικών της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της Νέας Τάξης. 


Η χρυσή ευκαιρία που χρειαζόταν για να αποδείξει την απόλυτη αφοσίωσή του σ αυτούς τους σχεδιασμούς, έπρεπε να είναι μια κορυφαία στιγμή που στις επιλογές του δε θα τηρούσε ούτε καν τα προσχήματα. Και το ξεπούλημα της Ελλάδας ήταν μια τέτοια στιγμή.

Ο κατοχικός δικτάτορας σας έδωσε στο χέρι ένα όπλο για να επιλέξετε ποιόν θα πυροβολήσετε. Εκείνον ή την Ελλάδα. Κι εσείς επιλέξατε… 
Πυροβολήσατε την Ελλάδα. 

Έτσι… Οι πατριδοκάπηλοι την ώρα των κρίσιμων αποφάσεων, πιάστηκαν χέρι χέρι με τους πατριδεμπόρους αποκαλύπτοντας το πραγματικό τους πρόσωπο και στον τελευταίο αφελή που επέμενε να τους πιστεύει.

Ας έρθουμε τώρα και στην ουσία της επιστολής σας: 
1. Ισχυρίζεστε ψευδώς ότι Η Ελλάδα χρειάζεται ως τα τέλη Μαϊου 10 δις για πληρωμές μισθών και συντάξεων. Η αλήθεια είναι πως οι λογιστάδες της χρεοκοπίας αυτό που χρειάζονται είναι ζεστό χρήμα για να εξασφαλίσουν την μη πτώχευση των τοκογλύφων δανειστών στους οποίους κατέφυγαν με ληστρικούς όρους, με εξοντωτικά επιτόκια, με σκυμμένο το κεφάλι εξασφαλίζοντας μίζες, προμήθειες και παντελονιάσματα σε κάθε λογής ημέτερους και μεσολαβούντες.

2. Λέτε τη μισή αλήθεια στην προσπάθειά σας να εξασφαλίσετε κοινωνική ανοχή επικαλούμενοι ως μπαμπούλα την πληρωμή μισθών και συντάξεων, η υπόλοιπη μισή είναι πως όταν σπρώχνεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί, τότε αυτό την επόμενη μέρα διογκώνεται. Πίσω από την ψευδολογία της καταβολής των συντάξεων του Μαϊου, αποκρύπτετε συνειδητά και σκόπιμα την περαιτέρω διόγκωση του δανεισμού που έχουν βάλει πλώρη για το επίπεδο των 500 δις. Αυτό το χρέος βρε απίστευτοι πολιτικάντηδες, ποια παραγωγική βάση και ποια αναπτυξιακή πολιτική θα εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις αποπληρωμής του???

3. Επικαλείστε όχι μόνο ψευδέστατα, αλλά και ξεδιάντροπα τη φημολογία περί ενδεχόμενου μπλοκαρίσματος του δανείου από τη Γερμανική βουλή. Το παιχνίδι ήταν σικέ και στημένο. Κι εσείς ντροπιασμένοι συνένοχοι σ αυτή την ολέθρια φαρσοκωμωδία.

Οι εξελίξεις απέδειξαν πως τα συναιτεράκια της Ευρώπης ανησυχούσαν περισσότερο απ ότι θα έπρεπε να ανησυχούμε εμείς για την πορεία της Ευρωζώνης συνολικά. 

Επομένως… 

Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΘΑ ΕΠΕΤΕΙΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΑ ΔΑΡΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ή ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ. 

Με τη στάση σας επομένως συμβάλατε στο να εμποδίσετε την Ελλάδα να βρεθεί σε θέση πλεονεκτική. Λειτουργήσατε αβανταδόρικα απέναντι στη ληστοσυμμορία. Και το μόνο που καταφέρατε είναι να αποδείξετε τη μεγάλη σας συνενοχή σε μια πράξη εσχάτης προδοσίας σε βάρος της πατρίδας.

4. Ψευδέστατα και υποκριτικά σας πήρε ο πόνος για τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας. Επικαλείστε ένα πόνο που δε νοιώσατε αφού συνηγορήσατε στην εκχώρηση του συνόλου της εθνικής κυριαρχίας αποδεικνύοντας περίτρανα πως η συνολική πολιτική σας παρουσία ήταν στημένη σε ένα επικοινωνιακό ψευδολόγημα πατριδοκαπηλείας, το οποίο εν μια νυκτί αποδείξατε ότι δεν ήταν τίποτε διαφορετικό από ένας κακα μονταρισμένος χάρτινος πύργος.

5. Η αποθέωση όμως του ψεύδους, είναι η επίκληση μιας ακατάσχετης ραγιαδικού τύπου κινδυνολογίας, μιας εγκληματικής και μόνο ως προς την επίκλησή της κινδυνολογίας, μέσα από την οποία το μόνο που επιχειρείται είναι το ξέπλυμα μιας απροκάλυπτης υποταγής Ισχυρίζεται ότι:

«Την ίδια στιγμή που δεν θα πέρναγε π.χ. το χθεσινό νομοσχέδιο, οι Τράπεζες μας θα έκλειναν. Όλες μας οι καταθέσεις θα δημεύονταν (στο μέλλον όσοι επιζούσαν μπορεί να διεκδικούσαν ένα μέρος από αυτές). Το Κράτος δεν θα είχε να πληρώση ούτε μισθούς, ούτε συντάξεις, ούτε δώρα, ούτε τίποτε. Οι εισαγωγές της χώρας σε βασικά αγαθά θα σταματούσαν.» 

Και το ισχυρίζεται γιατί σκόπιμα αποκρύπτει πως οι συνέπειες και μόνο μιας τέτοιας εξέλιξης στην Ευρωζώνη, θα καθιστούσαν από μόνες τους αυτή την εξέλιξη απαγορευτική.

Αποκρύπτει, πως η δυνητική εκδήλωση μιας τέτοιας εξέλιξης, τρομοκρατεί εξ αντικειμένου πρωτίστως τους υπερεθνικούς ενορχηστρωτές των σεναρίων της χρεοκοπίας.

Την επικαλέστηκαν, όντας όμως οι ίδιοι σε οργανωτική ετοιμότητα να την αποτρέψουν.

Την επικαλέστηκαν για να καθυποτάξουν αφελείς και προσκυνημένους, αποσκοπώντας να πληρώσει ο λαός το μάρμαρο της αποτροπής, και συνδυάζοντας το τερπνό μετά του ωφελίμου, να υπηρετήσουν καλύτερα και τις ευρύτερες γεωπολιτικές τους επιδιώξεις.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν διαψεύδουν και τσαλακώνουν τις λογικές του ραγιαδισμού που επιχειρείτε να κάνετε σημαία και άλλοθι. 

Την πρεμούρα για τη μη χρεοκοπία την είχαν οι ίδιοι οι καθοδηγητές του σεναρίου γι αυτό και όφειλε να μην αγγίξει την πολιτική ηγεσία του τόπου και πολύ περισσότερο τον Ελληνικό λαό. 

Και μόνο η επαπειλούμενη μη πληρωμή θα άνοιγε τις στρόφιγγες και θα τις άνοιγε με όρους διαφορετικούς.

Η καταληστεμένη Ελλάδα θα είχε το πάνω χέρι να επιλέξει.

Κάποια γερμανοτραφή παλικαρόπουλα θα σφάζονταν στην ποδιά της για να αποτρέψουν τη χρεοκοπία των δανειστών.

Οι όροι διαπραγμάτευσης θα ήταν διαφορετικοί.

Η εθνική κυριαρχία δε θα είχε εκχωρηθεί.

Τα κλειδιά της εθνικής αξιοπρέπειας δε θα είχαν εκχωρηθεί.

Το πολιτικό σύστημα θα αναγκαζόταν να πληρώσει. 

Αυτό είναι που δε θέλατε κύριε Γεωργιάδη. Γι αυτό και οι πατριδοκάπηλοι οδηγήθηκαν σε μια πρωτοφανή συνδιαλλαγή με τους πατριδεμπόρους.
Κι αυτή είναι η απάντηση στο ύπουλο και υποκριτικό ερώτημα σας:
«Εάν κάποιος από εσάς έχει να προτείνη κάποια άλλη λύσι, έως τις 19 Μαίου, πολύ ευχαρίστως να την ακούσουμε και αν είναι αληθινή, να ζητήσουμε και Συγγνώμη για την ψήφο μας.» 

Η άλλη λύση ήταν η εθνικά περήφανη στάση.
Η καταγγελία των ληστρικών όρων δανεισμού.
Ο πολιτικός καταλογισμός ευθυνών στις φυσικές, οικονομικές και κρατικές οντότητες που είναι πραγματικά ένοχες και υπεύθυνες γι αυτή την εξέλιξη.

Και τότε ο κάθε κατεργάρης θα είχε καθήσει στον πάγκο του. 

Τα κρατικά και τα πολιτικά λαμόγια θα εκλιπαρούσαν την Ελλάδα να αποδεχθεί λύσεις για τη σωτηρία του πολιτικού και οικονομικού τους εποικοδομήματος. 

Αυτοί μπλόφαραν και καλά έκαναν. 

Ο κυβερνητικός θίασος τους διευκόλυνε και φυσικά ενέδωσε γι αυτό και εγκλημάτισε.

Εσείς τους προσφέρατε το άλλοθι που ζητούσαν κι αυτό είναι κατάντια.

Λυπάμαι αλλά δεν έχετε το θάρρος ούτε συγνώμη να ζητήσετε. Αλλά ακόμα και αν το πράξετε επιστρατεύοντας κάθε απόθεμα πολιτικής υποκρισίας, αυτή η συγνώμη δεν αρκεί για να ξεπλύνει τα ματωμένα χέρια σας από το εγκλημα σε βάρος του τόπου.

Η αντίστροφη μέτρηση άλλωστε για το πολιτικό σας τέλος έχει ήδη ξεκινήσει. 

Το είχαμε περιγράψει με σαφήνεια ΕΔΩ αλλά και ΕΔΩ όταν όλοι εσείς απολαμβάνατε τις δάφνες του καιροσκοπισμού μιας πρόσκαιρης ευφορίας.                                                               ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Υποστηρίζουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη από δεκαετίες σε καμπή και αναζητά σαφείς εθνικούς στόχους και αποτελεσματικούς τρόπους στήριξής τους, όπως και νέους ορίζοντες όσον αφορά την οικονομία, την κοινωνία, την ιδεολογία, την πολιτική και εν τέλει τον πολιτισμό. 

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Πρόκειται, με άλλα λόγια, για τις θεμελιώδεις αξίες, τις αρχές και τα ιδεώδη τα οποία συνιστούν κοινές κατευθύνσεις και επιδιώξεις όλων των πολιτών, αλλά και των θεσμών, ώστε να υποστηρίζονται οι προσανατολισμοί και οι στρατηγικοί στόχοι της χώρας.

Η κρίση του πολιτικού μας συστήματος συναρτάται απολύτως με την αδυναμία του να υποστηρίξει τους εθνικούς στόχους, να ακολουθήσει με συνέπεια βασικές προγραμματικές αρχές, αλλά και να προτείνει νέους προσανατολισμούς, δηλαδή ένα νέο όραμα. Ήδη η καθολική μας κρίση κορυφώθηκε και βρίσκεται σε παροξυσμό. Τόσο, ώστε τίθενται σε αμφισβήτηση ουσιαστικά επιτεύγματά μας και πιστοποιείται στα πράγματα η αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος.

Είναι, λοιπόν, κατά βάση σημαντικό και αναγκαίο το να προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε τους μόνιμους και σταθερούς στόχους, στους οποίους προσβλέπουμε ως άτομα, ως κοινωνία και ως έθνος.


Εξετάζοντας πολύ γενικά τα πράγματα μπορούμε να διατυπώσουμε τους μεγάλους στόχους που από την διαμόρφωσή του έθεσε ο Νέος Ελληνισμός και που φαίνεται ότι σε κάποιο βαθμό παραμένουν πάντα σε ισχύ. Κατά την αντίληψή μας, οι μεγάλοι στόχοι του Νέου Ελληνισμού μπορούν πολύ γενικά να διατυπωθούν με τις ακόλουθες προτάσεις:

1) Το ζήτημα της επιβίωσης και της ανάπτυξης του ελληνικού έθνους. Βάσεις αποτελούν η ελληνική γλώσσα και η ελληνική ιστορία, αλλά και οι κοινές παραδόσεις. Ελληνική αρχαιότητα, Βυζάντιο και Νέος Ελληνισμός θεωρούνται ως ιστορική συνέχεια και γίνονται αντιληπτά ως προϋποθέσεις της ύπαρξης του ελληνικού έθνους. Ιδιαίτερη ιδιομορφία αποτελεί η συνάρτηση της εθνικής ταυτότητας με την ορθόδοξη πίστη.

2) Το ζήτημα της δημιουργίας, της εδραίωσης, της διατήρησης και της ανάπτυξης του νέου ελληνικού κράτους. Το κράτος αυτό στηρίζεται στην ιδεολογία της συνέχειας της ελληνικής ιστορίας και ελέγχεται από ομοιογενή μεσαία στρώματα, τα οποία αποτελούν και την πλειονότητα. Η πραγμάτωση αυτού του στόχου απαιτεί κοινωνική ισορροπία. Η εξωτερική ασφάλεια του κράτους στηρίζεται στις εθνικές δυνάμεις και πόρους. Η ιδιαίτερη όμως θέση της χώρας και το γεωπολιτικό περιβάλλον καθιστούν αναγκαία την παράλληλη ενίσχυση της ασφάλειας του κράτους, με την αναζήτηση της προστασίας ξένων δυνάμεων, ή πιο πρόσφατα, με τη συμμετοχή σε μεγάλες υπερεθνικές συσσωματώσεις και τον συνεταιρισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

3) Το ζήτημα της εθνικής ολοκλήρωσης, ήγουν η συμμετοχή όλων των ελληνικών πληθυσμών στο νέο ελληνικό κράτος και η ενσωμάτωση τμήματος των εδαφών στα οποία ιστορικά κατοικούν. Η εθνική ολοκλήρωση πραγματοποιείται με εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες και εδαφική επέκταση, ενώ υποστηρίζεται ιδεολογικά στην πρώτη φάση της από τη ρωμηοβυζαντινή ιδεολογία.

4) Το ζήτημα της οικονομικής μεγέθυνσης. Η προσπάθεια οικονομικού πλουτισμού στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία μεγάλης μάζας μεσαίων στρωμάτων, τα οποία προσβλέπουν προς την παιδεία και τον εκσυγχρονισμό ως μέσα συμμετοχής σε ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον. Παράλληλα, η οικονομική μεγέθυνση στηρίζεται στο κεφάλαιο, από το οποίο συχνά απαιτείται συμμετοχή στις προσπάθειες εθνικής ασφάλειας και εθνικής ολοκλήρωσης. Η αναδιανομή του πλούτου αποβλέπει κατά κανόνα στη στήριξη και διεύρυνση των στρωμάτων που αποτελούν τη βάση του κράτους. Η ένταξη στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα γίνεται μετά από τις αναγκαίες προσαρμογές και τον κατάλληλο εκσυγχρονισμό για τον οποίο πρότυπο αποτελεί πάντα η Δύση.

5) Το ζήτημα της εφαρμογής και της διάδοσης της παιδείας. Αυτό αποτελεί ιστορικό αίτημα και επιθυμία ευρύτατων μεσαίων στρωμάτων. Βάση συνιστούν η ελληνική παράδοση και ο σύγχρονος ευρωπαϊκός πολιτισμός. Μόνιμο αίτημα παραμένει ο εκσυγχρονισμός, που είναι πάντα σύμφωνος προς τα πρότυπα που επικρατούν στον δυτικό κόσμο.

6) Το ζήτημα της διαμόρφωσης και της διατύπωσης ιδεολογίας για τη στήριξη της ταυτότητας και της κοινωνικής και εθνικής συνείδησης. Κύρια πλαίσια και στηρίγματα αποτελούν το αίτημα για εκσυγχρονισμό με πόλο τη Δυτική Ευρώπη και τη συμμετοχή στον κεντρικό πυρήνα λήψεις αποφάσεων που δυτικού κόσμου, καθώς και η αντίληψη της συνέχειας του ελληνικού έθνους και της ελληνικής γλώσσας.

Η ασυναίσθητη παρουσία των στόχων αυτών συγκροτεί ένα κεντρικό και θεμελιώδες συνειδησιακό υπόβαθρο κοινό για όλους τους πολίτες και ανεξάρτητο από την κοινωνικοπολιτική τους ιδεολογία. Δύσκολα ένα έθνος μπορεί να επιβιώσει χωρίς να υποστηρίζεται από μια καθολική συνείδηση, όπως αυτή που προσπαθούμε να περιγράψουμε. Οι στόχοι αυτοί είναι μόνιμοι, αλλά παρά το ότι μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε ως αποτελέσματα συναίνεσης δεν αποτελούν μόνιμες συνιστώσες συμπεριφορών. Τα φιλελεύθερα κοινοβουλευτικά καθεστώτα της Ελλάδας, για παράδειγμα, παρά το ότι αποδέχονται την ανάγκη της στήριξης της κοινωνικής βάσης του κράτους, συχνά αδιαφορούν για την αναδιανομή και τον έλεγχο του πλούτου.

Άλλωστε, ο πελατειακός χαρακτήρας του ελληνικού κράτους και η αντίληψη της νομής της εξουσίας αποτελούν εμπόδια για την καθολική υιοθέτηση των εθνικών στόχων. Αυτό που ζητείται είναι η κατά το δυνατόν συμφωνία των κοινωνικών και των πολιτικών εταίρων με τους μόνιμους αυτούς στόχους. Είναι φανερό ότι οι στόχοι αυτοί αποτελούν ένα μόνιμο και σταθερό υπόβαθρο στο οποίο είναι δυνατό να στηριχθούν αποτελεσματικά ορθολογικές και επιτυχείς οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συμπεριφορές, ανάλογες με αυτές που παρατηρούνται σε σύγχρονες κοινωνίες. Η ταχύρυθμη ανάπτυξη της χώρας κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αναπτυξιακή και εκσυγχρονιστική νοοτροπία, που καλλιεργήθηκαν με στήριγμα τους στόχους που περιγράφουμε.

Η δυναμική των προηγούμενων δεκαετιών θα μπορούσε να μας είχε οδηγήσει σήμερα στην ικανοποιητική εκπλήρωση μεγάλου τμήματος από τους στόχους που περιγράψαμε. Εκείνο που πρέπει να παρατηρήσουμε, όμως, είναι ότι όχι μόνο υπάρχουν ελλείμματα αλλά και ότι σήμερα κλονίστηκαν οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα μπορέσουμε να επιτύχουμε την εκπλήρωση των εθνικών στόχων:

1) Όσον αφορά την επιβίωση του Ελληνισμού διαπιστώνεται διάβρωση των στοιχείων που συνιστούν την πολιτισμική μας ιδιαιτερότητα. Αυτό έχει σημασία, αφού σύμφωνα με την ιστορική εμπειρία μας η ασφαλέστερη και μονιμότερη ανεξαρτησία εδράζεται στην πολιτισμική αυτοδυναμία, ενώ η πιο απόλυτη υποταγή είναι αποτέλεσμα πολιτισμικής αλλοτρίωσης. Αλλά και με αντικειμενικά ποσοτικά κριτήρια είναι εμφανής η αποδυνάμωση του συνολικού γεωπολιτικού δυναμικού του Ελληνισμού.

2) Όσον αφορά την πραγμάτωση του νέου ελληνικού κράτους διαπιστώνουμε αποδυνάμωση της ιδεολογικής του βάσης, εκφυλισμό της κρατικής οντότητας, έξαρση της διαφθοράς και οξύ πρόβλημα εξωτερικής ασφάλειας. Υπάρχουν διεκδικήσεις και επεκτατική διάθεση από ιστορικούς αντιπάλους μας σε Βορρά και Ανατολή. Παράλληλα, η άνιση διπλωματία που εφαρμόζουν εις βάρος μας οι ισχυροί προστάτες που είμαστε αναγκασμένοι να αναζητούμε, κρατά τη χώρα σε καθεστώς ομηρίας. Αλλά και η αποτυχία του πολιτικού συστήματος να εξασφαλίσει ένα αποτελεσματικό κράτος μας καταδικάζει σε αλλεπάλληλες αποτυχίες. Είναι γνωστός ο πελατειακός χαρακτήρας του ελληνικού κράτους και η εξαγορά του εκλογικού σώματος από το πολιτικό σύστημα, το οποίο έχει αυτονομηθεί και επιδιώκει ανοιχτά τη νομή της εξουσίας. Επί πλέον είναι εμφανής η αντινομία διοίκησης – πολιτών και η απουσία αμοιβαίας αποδοχής και υποστήριξης. Για το ιδιόμορφο αυτό φαινόμενο έχουν προταθεί διάφορες εξηγήσεις. Υποστηρίζεται ότι η συγκρότηση του Ελληνισμού σε κρατικό μόρφωμα σημαίνει και το τέλος του, αφού αναγκάσθηκε έτσι να υιοθετήσει θεσμούς ξένους και να απεμπολήσει τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά του. Οπωσδήποτε, εδώ βρισκόμαστε στον πυρήνα του προβλήματός μας, αφού τουλάχιστον τέσσερις από τους έξι στόχους που προσδιορίσαμε εξαρτώνται απόλυτα από την ύπαρξη ενός επιτυχημένου και αποτελεσματικού κράτους.

3) Όσον αφορά την εθνική ολοκλήρωση θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο στόχος αυτός έπαψε να έχει έννοια μετά τη μερική εκπλήρωσή του και τη μερική αποτυχία του. Ωστόσο, μετά το 1922 ο εκτός συνόρων αλύτρωτος Ελληνισμός διαλύεται και παύει να υπάρχει, ενώ το δεύτερο ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε στην ανατολική Μεσόγειο, αντιμετωπίζει πρόβλημα ύπαρξης. Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι το νέο ελληνικό κράτος δημιουργείται στην περιφέρεια του τότε Ελληνισμού και η πρωτεύουσά του δεν απελευθερώνεται. Μετά το 1922 η Ελλάδα περιορίζεται όλο και περισσότερο σε μια χώρα των συνόρων. Τα σύνορά μας δεν βρίσκονται πια μόνο στον Έβρο, το Αιγαίο ή την Κύπρο, αλλά και παντού εκεί όπου φθάνει η παιδεία μας, η αίσθηση του τόπου και η συνείδηση της ταυτότητας.

4) Όσον αφορά την οικονομική μεγέθυνση, πετύχαμε κάποιο βαθμό πλουτισμού, διατηρώντας όμως δομές ξεπερασμένες, στερούμενοι μιας μακροπρόθεσμης οικονομικής πολιτικής, ενώ το όλο οικονομικό μας σύστημα φαίνεται να είναι επισφαλές και ήδη βρίσκεται σε αμφισβήτηση. Η οικονομική μας απογείωση κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα οδήγησε την κατάταξη της χώρας στην ομάδα των αναπτυγμένων χωρών με καλές επιδόσεις. Ωστόσο, η δημοσιονομική μας αποτυχία έθεσε σε αμφιβολία τα επιτεύγματα αυτά.

5) Όσον αφορά το αίτημα για παιδεία, αυτό έχει πάρει την μορφή τυπολατρικής επιδίωξης δικαιωμάτων και ωφελημάτων. Αμφίβολο και αμφιλεγόμενο είναι το περιεχόμενο της παιδείας, ενώ αμφισβητούνται τα ιδεολογικά της στηρίγματα.

6) Όσον αφορά την ιδεολογική υποδομή επικρατεί σύγχυση, ενώ αποδομούνται η ιστορική και η πολιτισμική ταυτότητά μας. Μίμηση και εθελοδουλία χαρακτηρίζουν το ιδεολογικό μας περιβάλλον, ενώ εθνομηδενιστικές απόψεις διαδίδονται στους κύκλους που παίρνουν τις αποφάσεις. Ιδού λοιπόν ευρύ και λαμπρό πεδίο για άσκηση πολιτικής που θα φιλοδοξεί να αναγεννήσει την παράδοση, να γεφυρώσει τα χάσματα και να αντιστρέψει τον κατήφορο μιας φθίνουσας Ελλάδας. Η ιστορική εμπειρία μας διδάσκει πώς μέσα από τα ερείπια και τις καταρρεύσεις ανορθώνεται και πάλι το Ελληνικόν.

ΑΝΤΙΒΑΡΟ                                                                                                                                           ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Γράμμα σ' αυτόν που έριξε τη μολότοφ...

Δεν ξέρω πως σε λένε και ούτε με ενδιαφέρει. Φαντάζομαι ότι ξέρεις να μιλάς, να διαβάζεις και να γράφεις. Στοιχειώδη λογική σίγουρα διαθέτεις. Δεν είσαι ζώο όπως κάποιοι σε παρουσιάζουν και εύχονται το θάνατο σου ή έστω την παραδειγματική σου τιμωρία.
Ξέρουμε πολύ καλά όλοι – ακόμα και εσύ - ότι κανένας νόμος δεν είναι ικανός να σε τιμωρήσει ανάλογα για αυτό που έκανες. Ούτε καν η θανατική ποινή, ακόμα και αν αυτή εφαρμοζόταν στην Ελλάδα.
Δεν ξέρω που είσαι και τι κάνεις από την Τετάρτη το μεσημέρι. Άραγε έμεινες να δεις τις συνέπειες της πράξης σου; Άκουσες τις κραυγές της απόγνωσης των ανθρώπων που πέθαιναν; Και αν τις άκουσες πως ένοιωσες; Πιθανότατα είχες ξαναβγείς στους δρόμους και είχες τσακωθεί πάλι με τα ΜΑΤ. Είχες αναπνεύσει τα χημικά τους. Έχεις λοιπόν έστω και μία απειροελάχιστη ιδέα για το πώς είναι να πνίγεσαι και να νομίζεις ότι πεθαίνεις…
Δεν ξέρω αν το πρωί της Τετάρτης που σηκώθηκες από το κρεβάτι σου, είχες αποφασίσει να αφαιρέσεις ζωές ή απλά να κάψεις τις τράπεζες για τις οποίες ακούς ότι κλέβουν τους ανθρώπους. Ενδεχομένως να έκλεψαν και σένα ή τους δικούς σου. Φαντάζομαι ότι είχες πολύ οργή μέσα σου για να κουβαλάς στο χέρι μια μολότοφ, έτοιμος να την χρησιμοποιήσεις.
Την έριξες. Είδες τους ανθρώπους μέσα να στέκονται. Φαντάστηκες ότι θα προλάβαιναν να βγουν έξω; Ή ήθελες πράγματι να τους κάψεις ζωντανούς; Είδες τα πρόσωπά τους; Πέρασε έστω και ένα δευτερόλεπτο από το μυαλό σου ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ σαν και σένα; Ότι δεν είναι πλούσιοι, κλέφτες ή εγκληματίες; Εσύ λοιπόν, που υπερασπίστηκες την οργή σου, γιατί εγκλημάτησες;
Δεν ξέρω αν θα σε πιάσουν ποτέ. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν θα σε δω στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής σου. Ίσως να μείνεις ελεύθερος και να περιφέρεσαι στον κόσμο. Να πίνεις καφέ, να τρως, να κάνεις έρωτα, να δουλεύεις, να διασκεδάζεις. Ίσως κάποια στιγμή μάθεις ότι θα γίνεις πατέρας.


Τότε, θα καταλάβεις τι έκανες μια Τετάρτη μεσημέρι….
Ο Θεός να σε λυπηθεί…                                                                                                                    ΠΗΓΗ:selidodeikths.blogspot.com

Στο πίσω μέρος της Εκκλησίας και γυρισμένα ανάποδα τα στεφάνια των πολιτικων έβαλαν οι συγγενείς τησ αδικοχαμένης Αγγελικής Παπαθανασοπούλου

  Η φωτογραφία μας παραχωρήθηκε από την εφημερίδα 
"Αιγίοχος"
Με ένα βουβό, πλην ιδιαίτερα «ηχηρό» τρόπο, επέλεξε η οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου να εκφράσει τη διαμαρτυρία τους στους πολιτικούς όλων των κομμάτων που έστειλαν στεφάνια στην κηδεία της που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Καλλιθέας Αιγίου. Όλα τα στεφάνια που είχαν στείλει, ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων και συνδικαλιστικοί φορείς, βρίσκονταν στο πίσω μέρος της Εκκλησίας και γυρισμένα ανάποδα, πλην αυτού του Προέδρου της Δημοκρατίας.
To ίδιο συνέβη και με τα στεφάνια που απέσετιελε η διοίκηση της Marfin.
Στο μπροστινό μέρος της Εκκλησίας βρίσκονταν μόνο τα στεφάνια των συγγενών, των φίλων και των απλών πολιτών, που προσήλθαν σήμερα για να της πουν το τελευταίο αντίο.                                       ΠΗΓΗ:100greekblogs.blogspot.com

Θρύλε γερά, στην κορυφή ξανά!

Θρύλε γερά, στην κορυφή ξανά!
Είδε τον «Χάρο» με τα μάτια του, αλλά επέζησε. Ο Ολυμπιακός μάτωσε στο Παλέ Ντε Μπερσί, αλλά νίκησε 83-80 την Παρτιζάν στην παράταση και πήρε την πρόκριση στο μεγάλο τελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας.

Αντίπαλος του και μοναδικό εμπόδιο για την κορυφή της Ευρώπης η Μπαρτσελόνα, σε επανάληψη του τελικού της Ρώμης 13 χρόνια μετά. Ήρωας ο Τσίλντρες που ισοφάρισε δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας και έστειλε το ματς στην παράταση.

Αποστολή στο Παρίσι: Χρήστος Ρομπόλης, Αντώνης Κατσίκης, Νίκος Ζέρβας

Διαβάστε εδώ τη δραματική εξέλιξη όπως σας τη μετέφερε το www.sport-fm.gr

Το ματς

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι. Και αυτό γιατί η Παρτιζάν τον ανάγκασε να παίξει στο δικό της τέμπο. Ένα τέμπο αργό που σκοπό έχει να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου. Οι παίκτες του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς είναι εξαιρετικοί σε αυτό και έτσι κατάφεραν να προηγηθούν με 10-2 κυρίως στην άμυνα τους, η οποία βέβαια ήταν ιδιαίτερα σκληρή με τους διαιτητές να επιτρέπουν κάθε επαφή. Ο Ολυμπιακός, όμως αντέδρασε. Ο άνθρωπος των οκτώ Φάιναλ Φορ, Θοδωρής Παπαλουκάς, ανέλαβε δράση και παρασύροντας και τους υπόλοιπους οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου σε 17-15 με τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο Παπαλουκάς έβαλε τη σπίθα στο πρώτο δεκάλεπτο και η φωτιά της αντεπίθεσης άναψε. Ο Μπουρούσης με τρίποντο έκανε το 22-22, ο Βασιλόπουλος ήταν συγκλονιστικός στα αμυντικά του καθήκοντα, Τεόντοσιτς και Σχορτσανίτης άντεξαν στο «ξύλο» των Σέρβων και έτσι οι Πειραιώτες με 33-28 στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες και ο προπονητής των Κυπελλούχων Ελλάδος φαίνεται πως κατάλαβαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ότι δεν θα κέρδιζαν από την επίθεση τους, αλλά από την άμυνα τους. Γι’αυτό και στα πρώτα τέσσερα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου δέχθηκαν μόλις έξι πόντους παίζοντας άμυνα για σεμινάριο. Η καλή άμυνα των Πειραιωτών τους διατηρούσε μπροστά και μάλιστα σε απόσταση ασφαλείας (39-34). Όσο και αν οι διαιτητές ήθελαν να διατηρούν την Παρτιζάν στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός είχες τις λύσεις και συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα (44-39) με τους Μπουρούση και Βασιλόπουλο να δίνουν λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Τεόντοσιτς και Κλέιζα πήραν την σκυτάλη από τους δύο Έλληνες διεθνείς και έτσι η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη προηγήθηκε με 51-45.

Η φάση, όμως, που άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι συνέβη 1:30’’ πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Μπο ΜακΚάλεμπ έκλεψε τη μπάλα και αφού κάρφωσε με μανία στο καλάθι του Ολυμπιακού υπέστη τράβηγμα. Η φάση αυτή συσπείρωσε και ταυτόχρονα αφύπνισε τους Σέρβους οι οποίοι μείωσαν σε 51-50 με τρίποντο του Κέτσμαν για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες ισόπαλες (52-52).

Ο Ολυμπιακός… ξέχασε να μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο στο παρκέ με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να το εκμεταλλευτούν και με την επιστροφή του Μπο ΜακΚάλεμπ να προηγηθούν με 60-54, έξι λεπτά πριν το τέλος του ημιτελικού. Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν αστραπιαία μετά το τάιμ άουτ του Παναγιώτη Γιαννάκη και με σερί 5-0 σε ένα λεπτό μείωσαν σε 60-59. Η ανατροπή των Πειραιωτών δεν περιορίστηκε στην μείωση του σκορ, αλλά με καλάθι του Τζος Τσίλντρες, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 63-62, δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιτελικού. Ο Μίλος Τεόντοσιτς με 2/2 βολές έγραψε το 65-62, αλλά ο Ντούσαν Κέτσμαν είχε την απάντηση και με τρίποντο ισοφάρισε σε 65-65. Ο Ολυμπιακός είχε κακή επιλογή στην επίθεση, η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην ομάδα του Πειραιά και ο ΜακΚάλεμπ ξεχύθηκε στον αιφνιδιασμό για το 67-65, εφτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς, Ο Τεόντοσιτς, στην τελευταία επίθεση αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, αλλά ο Τζος Τσίλντρες με έπιασε τη μπάλα στην αέρα και την κάρφωσε στο καλάθι της Παρτιζάν για το 67-67. Στο τελευταίο τους σουτ, οι Σέρβοι ήταν άστοχοι με τον ΜακΚάλεμπ και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη κατάφεραν να κάνουν όλα όσα δεν έκαναν στα σαράντα λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Είχαν ορθολογικές επιθέσεις στην επίθεση, έπαιξαν σκληρή άμυνα και είχαν και κάτι ακόμα. Τον Γιάννη Μπουρούση. Ο Έλληνας σέντερ μάζεψε τρία επιθετικά ριμπάουντ στην πιο κρίσιμη επίθεση του αγώνα ενώ είχε και 2/2 βολές για το 79-75. Ο Ράσιτς με το πρώτο του τρίποντο μετά από έξι προσπάθειες κράτησε την Παρτιζάν ζωντανή διαμορφώνοντας το 79-78. Ο Τεόντοσιτς με δικές του βολές έκανε το 81-78. Ο Ράσιτς τον μιμήθηκε και μείωσε σε 81-80, έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς. Ο Τεόντοσιτς ήταν και πάλι εύστοχος, οι Σέρβοι άστοχοι στο τρίποντο που επιχείρησαν και έτσι ο Ολυμπιακός την Κυριακή το βράδυ θα είναι στον τελικό με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Δεκάλεπτα: 17-15, 28-33, 52-52, 67-67, 80-83

Παρτιζάν (Βουγιόσεβιτς): Ρόμπερτς 5, ΜακΚάλεμπ 21, Κέτσμαν 11, Μιλόσεβιτς , Ράσιτς 5, Μπόζιτς 8, Μάριτς 17, Βέσελι 13, Ντέκιτς, Βράνιες.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 10, Πεν, Τσίλντρες 17, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 9, Κλέιζα 19, Μαυροκεφαλίδης, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 15, Σχορτσανίτης 11.                                         ΠΗΓΗ:www.sport-fm.gr

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ!!!

PARTIZAN : 80     ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 83

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΓΑΠ: “Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ”!

ΑΝΤΕ ΡΕ ΨΕΥΤΗ!!!
Δεύτερο μεγάλο διήγημα του ΓΑΠ κατά την επική χθες ομιλία του στη βουλή. Έπος μέγα, το οποίο επιβεβαιώνουν και οι σύντροφοι του πατρός Ανδρέα. Κοιτάξτε λοιπόν τι θα πει εξορία:
Ο Κορνήλιος Καστοριάδης λοιπόν, μία από τις πλέον φωτισμένες προσωπικότητες της μεταπολεμικής Ευρώπης (σχετικά εδώ) έζησε στο πετσί του την αξιοπιστία και την αγωνιστικότητα του Ανδρέα. Στην επιστολή του με τίτλο «Η μαθητική συντροφιά», που αναφέρεται στα γεγονότα αυτά της μαθητικής του ζωής, τη σύλληψη της συντροφιάς αυτής που τα μέλη της ήσαν ήδη από το 1938 πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας και του ίδιου στις αρχές του καλοκαιριού του 1939 από την Ασφάλεια και στο ρόλο που έπαιξε σχετικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος τον χειμώνα του 1938-1939, αφού είχε συνδεθεί με μια ομάδα της δεξιάς πτέρυγας του τροτσκισμού στην Ελλάδα, προσπάθησε να στρατολογήσει τα μέλη αυτής της συντροφιάς στην ομάδα του, αλλά το μόνο που κατόρθωσε ήταν να τους πουλήσει μερικά αντίτυπα του εντύπου που αυτή έβγαζε, σημειώνοντας τα ονόματα των αγοραστών και τα ποσά που εισέπραξε απ’ αυτούς σε τεφτεράκια, τα οποία ο διεξάγων την προανάκριση ανθυπομοίραρχος της Ειδικής Ασφάλειας, Γιαννακός, επέδειξε στον κρατούμενο Καστοριάδη μαζί με την έγγραφη ομολογία του Α. Παπανδρέου, ώστε να τον αναγκάσει να παραδεχθεί εκ των υστέρων ότι, πράγματι, τα είχε αγοράσει. Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα «Το Βήμα», στις 10 Αυγούστου 1986).
Τεφτεράκια λοιπόν ο “εξόριστος”! Τεφτεράκια με καταγραφή ονομάτων και στην ασφάλεια! Μετά βέβαια θα πίστευε κανείς ότι ο “αγωνιστής” έφυγε στην εξορία. Αμ δε…
Κοιτάξτε πως φέρθηκαν οι αρχές στον “αντιστασιακό” Ανδρέα Παπανδρέου, σύμφωνα με τη μαρτυρία του συντρόφου του Γιάννη Ταμτάκου: … Θα πω και μερικά πράγματα για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάνει το συνέδριό του, όπου και μίλησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στον οποίο δυστυχώς μάθαμε μερικά πράγματα. … Είχε δημιουργήσει ο Ανδρέας τότε μια ομάδα μέσα στο πανεπιστήμιο με καμιά δεκαριά φοιτητές μεταξύ αυτών ο Καστοριάδης κλπ. Αυτός όταν πιάστηκε δεν αρκέστηκε σε μια απλή δήλωση, γιατί έκανε όλη η ομάδα δήλωση για να’ μαστε ειλικρινείς εκτός ενός ο οποίος δεν ήταν φοιτητής, αλλά και αποκήρυξε τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό που μας τον δίνει τώρα με το τσουβάλι και κατέδωσε και ορισμένους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν. Αυτό το εξευτελιστικό πράγμα το αρνηθήκαμε στην πράξη. Και εμείς οι χωρίς ταυτότητα εργάτες περνάμε τον δρόμο της εξορίας αγόγγυστα. Σ’ αυτόν δώσανε διαβατήριο να φύγει στο εξωτερικό γιατί ήταν παιδί της αστικής τάξης. Βέβαια, σκέφτεστε τι σοσιαλισμό θα κάνει. Εγώ λέω θα κάνει σεληνιασμό και όχι σοσιαλισμό
Τα καλά βέβαια δεν σταματούν εδώ, αφού σε αντίθεση με τον ΓΑΠ που δεν έχει ανάγκη να υπογράφει δηλώσεις καθότι πράγματι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας του, Ο Ανδρέας είχε υπογράψει και μακροσκελέστατη δήλωση μετανοίας – δωσίματος συντρόφων. Άντε μετά να ρίξεις άδικο στον ΓΑΠ που είπε ότι όλοι οι Έλληνες είναι απατεώνες. Αυτούς γνώρισε το παιδί, αυτά λέει. ΠΗΓΗ:olympia.gr

Η έκπληξη ήρθε από τον Ψαριανό – Τα έσυρε στους βουλευτές

  • Το Πασοκ διέγραψε 3 βουλευτές γιατί είπαν απλά "ΠΑΡΩΝ" ! .Παρά όλα αυτά το "ναι" πήρε 172 ψήφους.Αυτοί οι….172 ας ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν πλέον…Όταν σε φτύνουν κατάμουτρα λογικές φωνές σαν του Γρηγόρη Ψαριανού από "έδρας", δέν  αντέχονται ακόμα κι’ αν είσαι για πρώτη φορά εκλεγμένος , δεν βάζεις τα χεράκια σου να βγάλεις τα ματάκια σου ! Μόνο μια ένσταση κ. Ψαριανέ : Δεν είναι όλα τα μπλόγκς  το ένα και το αυτό για να τα τσουβαλιάζετε όλα ,θα έπρεπε να ξεχωρίσετε τα χρυσοπληρωμένα απ το σύστημα των μεγαλοδημοσιογράφων/αλητήριων  που κι απο αυτά πάλι υπάρχουν εξαιρέσεις..όχι βέβαια αυτό που σας πρόβαλε !  Εγώ σαν απλός πολίτης πάντως εξεγείρομαι και ντρέπομαι για αυτές τις φράσεις που ακούστηκαν εκεί στο  "ναό σας" …και να μην "θιγεί" κάποιος. Η αλήθεια όμως θα πρέπει να ακουστεί  όσο  κι’ αν πονάει….Όταν  οι  172  πλέον τσάτσοι εν γνώσει τους εξυπηρετούν κάνοντας τις  "Μαντάμ" και τις "τσατσάδες" το σύστημα ,όσο Permaganant  και να ρίχνουν δεν αποστειρώνεται αυτό ,και αντιθέτως το  όνομά του πρέπει να λέγεται και να γράφεται  :
  • Είστε  τσατσάδες    σε  ένα   ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΟ   ..κυράτσες  με τον κουβά όλοι σας…….                
  • Διαβάστε παρακάτω με την πέννα του   kostasxan  ,στο τέλος  έχει και  βίντεο  ! ! !
  • Η ομιλία του Γρηγόρη Ψαριανού σήμερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης»
Με τον κύριο Ψαριανό, τυγχάνει να διαφωνώ σε πολλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί του, όταν συμμερίζεται (για τους ό,ποιους λόγους) το δίκαιο των πολιτών και εκφράζει μέρος της οργής τους. Σαν πολίτης αυτής της χώρας, επιβράβευσα την ομιλία του στην Βουλή των Ελλήνων που το τσίρκο των ανίδεων, που λέγεται κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, προσπαθεί μετά μανίας να μεταβάλει σε κοπροδόχο, παρά τις "υπερβάσεις" που έκανε σε ορισμένα σημεία…
Δυστυχώς, για πολλούς, ο Γρηγόρης Ψαριανός αποδείχτηκε περισσότερο λογικός μπροστά στην μεθοδευμένη παράδοση της χώρας στις "φροντίδες" του ΔΝΤ. Κάποιοι άλλοι, υπερψήφισαν τον παραλογισμό… Η σύγχρονη ψυχολογία προφανέστατα θα έχει να κάνει πολλές έρευνες γύρω από αυτό το φαινόμενο…
Ας απολαύσουμε όμως την ομιλία-κόλαφο του Γρηγόρη Ψαριανού:
"Άκουσα μαθήματα περί δημοκρατίας και για περισσότερη δημοκρατία και για περισσότερη συμμετοχή, δεν ξέρω αν ειπώθηκε ακριβώς έτσι, για περισσότερη δημοκρατία και για πιο καλή μεταπολίτευση πράγματα που τα λέμε από τότε που έγινε κάποια μεταπολίτευση αλλά όχι ακριβώς αυτή η μεταπολίτευση που περίμενε ο κόσμος. Η μεταπολίτευση δεν έγινε ποτέ. Περάσαμε από τη χούντα σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία κουτσουρεμένη. Δημοκρατία και ελευθερία σου τάζανε λειψή ουρλιάζουν οι ποιητές απ τους τάφους τους.
Κι εμείς καθόμαστε σε μια δημοκρατία μαριονέτα με τα εκλογομαγειρέματα και τα εκλογοκαλπονοθευτικά συστήματα που το 38% το κάνει 65% στη βουλή, που κυβερνάει με τον τσαμπουκά εδώ πέρα όποιος γουστάρει και κάνει ότι θέλει, που ψηφίζουμε λόχοι, πάνω τα χεράκια κάτω τα χεράκια ακόμα κι αν διαφωνούμε, που μπαίνουν θέματα κομματικής πειθαρχίας και δεν ντρεπόμαστε..
Ο καθένας εδώ πέρα εκλέχτηκε με ένα κόμμα αλλά όταν ένα κόμμα λέει άλλα πριν τις εκλογές και άλλα κάνει μετά, οι βουλευτές του οφείλουν να σηκωθούν όρθιοι, όσοι έχουνε φιλότιμο και να πουν, αυτά λέγαμε στον κόσμο πριν; Και να πουν ότι ναι, ΟΚ δεν λέγαμε αυτά πριν γιατί δεν τα ξέραμε το Νοέμβριο, τα μάθαμε τον Γενάρη. Ωραία τώρα που τα μάθατε ρωτήσατε αν τα ξέρανε άλλοι πιο πριν; Αυτοί οι αναλυτές οι βαθυστόχαστοι και οι περισπούδαστοι στα κανάλια που έχετε ξαμολήσει εσείς τα δυο κόμματα που κυβερνούν, γιατί εσείς τους έχετε ξαμολήσει και αλυχτάνε στα κανάλια ότι για όλα φταίνε οι 300 θα τους μαζέψετε;
Γιατί δεν φταίνε οι 300, δεν φταίνε άνθρωποι που εκλεχτήκαν προχθές, δεν φταίνε άνθρωποι που εκλεχτήκαν για ένα χρόνο πριν από δέκα χρόνια, να τους απειλούν ακόμα και φίλοι τους και να τους λένε εσείς τα τρωτέ τα λεφτά και έχετε γονατίσει τον λαό.
Εσείς οι δυο, τα …..

κόμματα που κυβέρνησαν και που γονατίσατε τη χώρα και τη φέρατε σε αυτό το χάλι θα έπρεπε να ντρέπεστε και να μαζέψετε τα σκυλιά που αλυχτάνε. Και βγαίνει ο κόσμος στο δρόμο και λέει να καεί το….. ξέρετε τι λέει, πως τη λέει τη βουλή φοβάστε να το πείτε, θέλετε να το πω εγώ;
Χάθηκαν άνθρωποι για να λειτουργεί το κοινοβούλιο, χάθηκαν ζωές, μπήκαν άνθρωποι κάτω από ερπύστριες, κρεμάστηκαν, κάηκαν, αυτοπυρπολήθηκαν, πήγανε άνθρωποι στα νησιά, στις φυλακές για να λειτουργεί η βουλή, έστω και με αυτή τη κουτσουρεμένη δημοκρατία.
Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε οδηγήσει τη χώρα σε αυτό το χάλι, την έχετε γονατίσει και αφήνετε να διαχέονται οι ευθύνες σε όλο το πολιτικό σύστημα
Το παιχνιδάκι, αυτό το έργο είναι και ανατριχιαστικό είναι και παλιό. Ξαναπαίχτηκε το 65 και το 66. Εκεί που κάηκαν τα τρία παιδιά της marfin χθες, στην άλλη γωνία, σκοτώθηκε ο Σωτήρης Πέτρουλας το 1965. Αυτή η αναταραχή, αυτές οι προβοκάτσιες, αυτοί οι ταγματασφαλίτες, οι χίτες, κουκουλοφόροι φασίστες, αυτά τα ρεμάλια της κοινωνίας, οι μαύροι και οι κόκκινοι φασίστες, γιατί τώρα έχουμε και κόκκινους φασίστες αυτοί όλοι ως ενεργούμενα μιας εξουσίας ή ως ανόητοι και παράφρονες οδηγούν την τηλοψία και την κοινή γνώμη σε θέσεις άκρως συντηρητικές και ανατριχιαστικές. Και βγαίνουν άνθρωποι και μας κάνουν μαθήματα περί δημοκρατίας, άνθρωποι που τσαλαπάτησαν τη δημοκρατία.
Άνθρωποι που οδηγούσαν τα τανκς άνθρωποι που έδειχναν τον δρόμο στους ντερτιλήδες και μας κάνουν μαθήματα περί δημοκρατίας. Κι εσείς οι δυο που κυβερνάτε τη χώρα από τη δήθεν μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν είχατε το φιλότιμο να βγείτε να πείτε πέντε πράγματα καθαρά, καθαρά, ότι δανειστήκαμε μια τα φάγαμε, δανειστήκαμε δυο τα φάγαμε, δανειστήκαμε τρεις τα φάγαμε, μας λαδώσανε η Ζήμενς, 15 άλλες εταιρείες τα φάγαμε λυπούμαστε πολύ, πήγανε σε μαύρες σακούλες και σε τρύπιες τσέπες. Λυπούμαστε πολύ, κάνουμε την αυτοκριτική μας, πέντε παραιτηθήκαμε, ένας έκανε χαρακίρι, ένας πήδηξε απ το μπαλκόνι …ε; Κανείς; Τίποτα; Και φταίνε οι 300;
Φταίνε οι 300 που κατασπαταλήθηκαν δισεκατομμύρια από το 1974 μέχρι σήμερα; Που πλήρωνε η ευρωπαϊκή ένωση να ενισχύσει την ελληνική οικονομία και μας λέει κάποια αριστερά ότι φταίει για όλα η ευρωπαϊκή ένωση; Επειδή είναι τα συμφέροντα και τα μονοπώλια; Γιατί η Ελλάδα τι είναι; Λαϊκή δημοκρατία; Τα συμφέροντα και τα μονοπώλια δεν είναι και η Ελλάδα; Να φύγουμε και από εδώ, να πάρουμε το βαρκάκι μας να πάμε στη Μαδαγασκάρη, στη Σιέρα Λεόνε ξέρω ‘γω;
Η ευρωπαϊκή ένωση μας γονάτισε ή οι κυβερνήσεις εδώ πέρα οι οποίες είναι μαριονέτες; Και τρώγανε τα φράγκα οι υπουργοί και οι υφυπουργοί σε ένα τεράστιο δημόσιο τομέα με γραμματείς υπουργείων, με ΔΕΚΟ, με ιστορίες. Έχουμε διαβάσει, έχουμε φρίξει επί δεκαετίες. Δεν θα βγει κάποιος από εσάς να τα πει; Ένας από τη Νέα Δημοκρατία και ένας απ το ΠΑΣΟΚ. Να ανεβούν μαζί εδώ πάνω και να πουν παιδιά θέλουμε να σας πούμε κάτι. Τόσο καιρό παίζαμε ένα παιδικό παιχνιδάκι έτσι κι έτσι κι έτσι αλλά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και ζητάμε συγγνώμη. Και τότε να βάλουμε όλοι πλάτη…
Αλλά βλέπω φουκαράδες των 400 ευρώ που τους τα κάνουν 200 και βγαίνουν στο δρόμο και κλαίνε και με τραβάνε και μου λένε κουφάλα παίρνεις τα λεφτά εσύ; Πόσα παίρνετε, 15 χιλιάρικα παίρνετε στη βουλή; Δεν παίρνουμε τόσα.
Παίρνετε κομπιούτερ εν μέσω κρίσης, τα λένε κανάλια και blog, χίτες, ταγματασφαλίτες εσείς τους έχετε ξαμολήσει και τα λένε αυτά. Δεν πήραμε εν μέσω κρίσης κομπιούτερ στη βουλή. Όταν γίνανε οι εκλογές πήραν οι νεοεκλεγέντες βουλευτές. Γιατί δεν τα λέτε αυτά;
Γιατί αφήνετε τον κόσμο και εξαγριώνετε και θα μας φάει όλους ζωντανούς; Να φάει εσάς τους δυο, γιατί να μας φάει όλους; Και από εσάς τους δυο να φάει αυτούς που τα έφαγαν, όχι όλους. Δεν είναι όλο το ΠΑΣΟΚ ίδιοι, δεν είναι όλη η Νέα Δημοκρατία ίδιοι. Αλλά υπάρχουν 100 άνθρωποι που τα φάνανε. ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ. Έχουμε ονόματα, διευθύνσεις, περιούσιες, ιδιοκτησίες στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και παντού.
ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ.
Πολεοδομίες, εφορίες, ΣΔΟΕ, ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ. Θα τα πείτε τα ονόματα; Να επιστρέψουν τα λεφτά. Είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάνε φυλακή, να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα. Ο κ. Πρετεντέρης οργίστηκε. Λάθος του πρόεδρου, δεν πρέπει να πάνε φυλακή να τους πληρώνει πάλι το κράτος. Να γίνει δήμευση της περιουσίας τους.
Αλλά είπε ο πρόεδρος αυτό και ο κ. Πρετεντέρης είπε ¨ο κύριος πρόεδρος σκέφτηκε τα γεροντάκια που δεν απολαμβάνουν προεδρικής συντάξεως;¨ ακούτε τι είπε, το διαβάσατε στο ΒΗΜΑ προχθές; Θα μας τρελάνουν;
Δεν θα ψηφίσουμε αυτά τα μέτρα. Κανείς νοήμων άνθρωπος δεν πρέπει να ψηφίσει αυτά τα μέτρα. Όχι γιατί δεν πρέπει να παρθούν μέτρα, να παρθούν μέτρα αλλά πρώτα να πληρώσουν αυτοί, να καταθέσουν τα φράγκα που φάνανε πρώτον. Δεύτερον να δούμε τι πουλάμε στην Ευρώπη εκτός από τρέλα. Η Ιρλανδία που είναι μικρότερη από την Αθήνα πουλάει τυριά, ουίσκι, μπύρες. Έχει 50 προϊόντα τοποθετημένα στα μαγαζιά.
Εμείς κλείσαμε την αγροτική παραγωγή, καταργήσαμε το βαμβάκι, τα στάρια όλα γιατί υπάρχουν άλλου φτηνότερα αλλά δεν είπαμε ποτέ σε κανένα κερατά στην Ευρώπη, τι θα βάλουμε εμείς αντί για το βαμβάκι μάγκα μου; Λοιπόν έχουμε φτάσει στο μη περεταίρω.
Η Τουρκία έχει 15 αυτοκινητοβιομηχανίες, εμείς είχαμε ανοίξει 2, τις κλείσαμε. Δεν έχουμε ενεργειακά κέντρα. Καίμε ακόμα λιγνίτες και πετρέλαια όταν η μισή βόρεια Ευρώπη χωρίς αέρα και χωρίς ήλιο έχει 30% από ΑΠΕ. Είμαστε 100 χρόνια πίσω, λέμε στον κόσμο ψέματα ο κόσμος θα μπει μέσα θα μας φάει ζωντανούς κι αυτό το έργο έχει ξαναπαιχτεί.
Αλλά το 65 με το θάνατο του Πέτρουλα στη γωνία πέρα από τη MARFIN που καήκαν οι τρεις χθες, ακριβώς οι ίδιοι συμβολισμοί , ακριβώς στο ίδιο σημείο. Τότε με τις προβοκάτσιες αυτές και τις δολοφονίες και με τη διάχυση των ευθυνών σε όλο τον πολιτικό σύστημα πείστηκε ο λαός από πρωτοσέλιδα εφημερίδων ότι φταίνε όλοι και ήρθαν οι συνταγματάρχες. Τώρα φταίνε όλοι αλλά έρχονται οι επιχειρηματίες.
Καλή σας νύχτα…"
ΠΗΓΗ:olympia.gr