ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

«Η Ελλάς δεν θα χαθεί – Αυτό που θα πεθάνει είναι το ένοχο πολιτικό κατεστημένο»


Η Ελλάς και επισήμως, από τις 23 Απριλίου είναι υπό κατοχή. Και λέμε επισήμως γιατί έπεσαν και οι τελευταίες υπογραφές, ενώ το «περίστροφο» του Γιωργάκη… εκπυρσοκρότησε. Έτσι ήταν πάντα. Στην πολιτική ξεκινάς με βεβαιότητα («Λεφτά υπάρχουν»), συνεχίζεις με αμφιβολία («Που πήγαν τα λεφτά;») και ολοκληρώνεις με την πλήρη διάψευση των δεσμεύσεων που έδωσες στον… κυρίαρχο λαό. Μέχρι πριν λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε τους Έλληνες πως «θα τα καταφέρουμε». Τώρα μας λέει πως και πάλι «θα τα καταφέρουμε», εννοώντας πως θα ανταπεξέλθουμε την θύελλα του ΔΝΤ. Εκτός αν η φράση πηγαίνει προς το πολιτικό κατεστημένο και έχει την αφέλεια να πιστεύει πως θα τα καταφέρουν να παραμείνουν στον σβέρκο της Πατρίδας μας για πολύ καιρό ακόμη.
Όχι κύριοι, το παιχνίδι για εσάς τελείωσε. Σε λιγάκι θα μαζέψετε τα κουβαδάκια σας και θα πάτε σε άλλη παραλία. Εδώ δεν θα σας σηκώνει το κλίμα. Ο Γ. Παπανδρέου πρώτος μίλησε για το περίφημο περίστροφο. Στην αρχή το είδε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Έπειτα μας είπε πως είναι γεμάτο! Τώρα άρχισε να πυροβολεί – ποιον άραγε; Την Ελλάδα; Μέγα Λάθος! Η μεταπολίτευση και τα μεγαλεία της (σκάνδαλα κτλ) έκλεισαν τον κύκλο τους. Το ίδιο ισχύει για πολλούς ακόμα. Εργατοπατέρες, αντιρατσιστές, δημοσιογράφοι. Κανένας δεν θα μείνει αλώβητος από την 35ετή τους «δράση». Τώρα θα ανοίξουν μάτια που μέχρι χθες κοιτούσαν αλλά δεν έβλεπαν. Τώρα θα φτάσει η Αλήθεια στα αυτιά των Ελλήνων που γυμνοί από την… ευμάρεια της «δημοκρατίας» θα διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει: την Ζωή που τους έκλεψαν. Την Πατρίδα που γκρίζαραν. Την περηφάνια που τους στέρησαν. Και έχουν πολλούς λόγους να είναι θυμωμένοι με τους υπεύθυνους της κατάντιας μας.
Επισήμως υπό κατοχή λοιπόν και το Σύστημα που πνέει τα λοίσθια θα ψάχνει απελπισμένο να βρει τρόπους να μας αποσπά την προσοχή. Θα αποτύχει. Ήδη με την αναγγελία της κηδεμονίας του ΔΝΤ, αποφεύγουν να αναφέρουν την επίσημη ονομασία του και μιλούν αόριστα για κάποιον… «μηχανισμό στήριξης». Ναι, αυτόν που μέχρι χθες «δεν έχει ανάγκη η Ελλάδα» όπως έλεγε η κυβέρνηση. Ευτυχώς που μας έχουν εκπαιδεύσει κατάλληλα οι πολιτικάντηδες. 35 χρόνια τώρα, αποκτήσαμε την απαραίτητη πείρα. Όταν λοιπόν μας λένε «άσπρο» ξέρουμε πως εννοούν «μαύρο». Και έτσι θα αναγκαστούμε να ζούμε μαζί με όλους αυτούς τους απίθανους τύπους ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ.
Η Ελλάς δεν θα χαθεί. Εκείνο που θα πεθάνει είναι το ένοχο πολιτικό κατεστημένο και μαζί του στον Καιάδα θα γκρεμοτσακιστούν όλα τα παρελκόμενα. Από την καταστροφή που μας έφεραν όλοι αυτοί, θα βγούμε δυνατότεροι και σοφότεροι. Τέλος η λεηλασία, τέλος η ανεπάρκεια, τέλος στον φαύλο κύκλο των πρασινο-μπλε διαχειριστών και των κοκκινο-ροζ «αντιπολιτευτών». Τώρα είναι η Ώρα της Ελλάδας. Τώρα θα μιλήσουμε Εμείς και η οργισμένη μας Φωνή θα συνταράξει τις ψυχές των Ελλήνων. Ερχόμαστε…
N.X.K.                                                                                               ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

Όποιος πολιτικός έχει μια τσίπα φιλότιμο[που τέτοια τύχη] να κάνει αυτό που έκανε ο Αλέξανδρος Κορυζής.Να αυτοκτονήσει!

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Ιωάννη Μεταξά (29 Ιανουαρίου 1941) κι ενώ η χώρα βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με την Ιταλία, διορίστηκε πρωθυπουργός από τον βασιλιά Γεώργιο Β’, με εισήγηση του ισχυρού άνδρα του καθεστώτος Κωνσταντίνου Μανιαδάκη. Παράλληλα, ανέλαβε τα Υπουργεία Εξωτερικών, Παιδείας, Στρατιωτικών, Ναυτικών και Αεροπορίας, όπως και ο προκάτοχός του.
Κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του στην πρωθυπουργία αντιμετώπισε με επιτυχία την εαρινή επίθεση των Ιταλών (9 Μαρτίου 1941) και είπε το δεύτερο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στους Γερμανούς (6 Απριλίου 1941), όταν ο πρεσβευτής του Τρίτου Ράιχ στην Ελλάδα Βίκτωρ Έρμπαχ – Σένμπεροχ του επέδωσε τελεσίγραφο για την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα. Από την ημέρα αυτή, η Ελλάδα άρχισε ένα διμέτωπο αγώνα με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς, κερδίζοντας τον θαυμασμό των Συμμάχων.
Όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση είχε δημιουργήσει...

βαρύ φορτίο στους ώμους του Κορυζή, που δεν είχε μεγάλη πείρα στην πολιτική. Σε αυτό το σημείο εστιαζόταν και η κριτική που ασκήθηκε στον βασιλιά για την επιλογή του στην πρωθυπουργία ενός άπειρου άνδρα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, όπου έπρεπε να παρθούν αποφάσεις ζωής και θανάτου.
Στις 18 Απριλίου 1941 συγκλήθηκε σύσκεψη στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» (όπου η έδρα τότε της κυβερνήσεως) για να εκτιμηθεί η πολεμική κατάσταση κι ενώ φαινόταν θέμα ωρών, αν όχι ολίγων ημερών, η διάσπαση του μετώπου από τους Γερμανούς. Ο Κορυζής προσφέρθηκε να παραιτηθεί και είχε μια έντονη συζήτηση με τον βασιλιά. Ξαφνικά σηκώθηκε και αποχώρησε από τη σύσκεψη, αφού πρώτα φίλησε το χέρι του ανώτατου άρχοντα. Κατευθύνθηκε στην οικία του, που βρισκόταν στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και κλείστηκε στο γραφείο του.
Λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε στο σπίτι του ο διάδοχος Παύλος με εντολή του πατέρα του, ο οποίος είχε αντιληφθεί την παράξενη συμπεριφορά του. Δεν πρόλαβε να χαιρετίσει τη σύζυγό του στο κατώφλι του σπιτιού του και ακούστηκε ο πυροβολισμός του τέλους. Ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής είχε αυτοκτονήσει με δύο σφαίρες στην καρδιά, σε ηλικία 56 ετών.                                    ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ

Από τη χθεσινή μέρα και μετά θα πρέπει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταλάβουν μια και καλή ότι είναι τελειωμένοι από την πολιτική ζωή της χώρας.

Από τη στιγμή που προσυπόγραψαν την παράδοση της χώρας στα χέρια του ΔΝΤ και με δεδομένο ότι θα βάλουν την υπογραφή τους στα εξαιρετικά σκληρά μέτρα που έρχονται, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν τελειώσει και ως πολιτικοί.

Τη στιγμή που θα υπογράψουν και θα συμφωνήσουν με...

απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα ή οτιδήποτε άλλο επιβάλει ο πρωθυπουργόε της χώρας Τροσκάν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πολιτική έχει τελειώσει για αυτούς.

Οφείλουμε να τους το κάνουμε απολύτως ξεκάθαρο.
Όποιος προσυπογράφει αποφάσεις του ΔΝΤ που πλήττουν μισθοτούς και συνταξιούχους τελειώνει ως πολιτικός και αποτελεί θλιβερή ανάμνηση στην πολιτική ιστορία της χώρας.

Με το που θα αποφασίζουν σκληρά και άδικα μέτρα θα πρέπει να αισθάνονται και το τέλος τους ως βουλευτές ή υπουργοί.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα να στηθεί ένα νέο Γουδί για όσους πούλησαν τη χώρα διαχρονικά σε ξένες δυνάμεις, το πολιτικό τους τέλος είναι το μόνο που μας απομένει.

Δε θα πρέπει να μπορούν να σταθούν δημόσια ΠΟΥΘΕΝΑ.
Δε θα πρέπει να αισθάνονται ήσυχοι με τη συνέίδησή τους (εάν έχουν) ΠΟΤΕ
Δε θα πρέπει να τολμάνε να μιλάνε μπροστά σε κοινό ΠΟΤΕ

Το πολιτικό τους τέλος θα πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα κιόλας.


Υ.Γ.
Για τους αντίστοιχους κλέφτες και απατεώνες της ΝΔ ισχύει το ίδιο.
Για κάποιους το πολιτικό τέλος έφτασε από το 2009. Για τους περισσότερους όχι ακόμα.
Το ίδιο ισχύει όμως και γι' αυτούς.
Καμία ανοχή σε κανέναν.                                                                                                                     ΠΗΓΗ:politikiprotasi.blogspot.com

ΕΣΕΙΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ

http://moonchild.phivos.net/C1167949902/E20071028094308/Media/oxi.png Η τρομοκρατία που ασκείται προς το λαό μας μέσω των ΜΜΕ του συστήματος για να συναινέσουν οι Έλληνες για την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ, ώστε να πάρουν και άλλα δάνεια, ώστε να τα προσθέσουν μαζί με τα άλλα και να διογκώσουν κι άλλο το χρέος, πρέπει να μας βρει όλους τους πολίτες αντίθετους και να μας κατεβάσει στο δρόμο. Μας έχουν ρουφήξει το αίμα για να κονομάνε μια χούφτα μεγαλοκαπιταλιστές. Φτάνει πια!
Γράψτε στα παλιά σας τα παπούτσια τα κόμματα του συστήματος (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) φίλοι πολίτες και αυτοοργανωθείτε για να αντισταθείτε μαζικά.

ΕΣΕΙΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ.

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!


Λαοκράτης                                                                                                            ΠΗΓΗ:pierioi.blogspot.com

Ποιά εταιρεία χρέωσε 1.000.000 ευρώ για το site της βουλής;

Είναι να τρελαίνεσαι με το όργιο σπατάλης που γινόταν, αλλά και γίνεται, στη Βουλή. Στο ναό, υποτίθεται, της Δημοκρατίας φαίνεται ότι για να φτιάξουν μια διαδικτυακή πύλη (πόρταλ) χρειάζονται πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ! Και για να μη νομίζετε ότι… τρελαθήκαμε διαβάστε την απάντηση του προέδρου της βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου σε σχετική ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου:
"Αγαπητέ κ. Βελόπουλε,
Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ερώτηση που υποβάλατε σχετικά με το κόστος της διαδικτυακής πύλης της Βουλής. Με χαρά διαπιστώνω ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς, συμμερίζεστε την αναγκαιότητα των προσπαθειών για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας μας.
Σας υπενθυμίζω ότι στο πλαίσιο αυτό η Βουλή των Ελλήνων, ως βασικός θεσμός της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας, έχει δώσει πρώτη το σχετικό παράδειγμα δημοσιονομικού εξορθολογισμού για το 2010, με μείωση του προϋπολογισμού της.

Αναφορικά με το θέμα που θέτετε για το έργο της διαδικτυακής πύλης της Βουλής και το κόστος της, θα ήθελα να σας διευκρινίσω τα εξής:
Το έργο της διαδικτυακής πύλης της Βουλής εντάχθηκε στο έργο του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας"). Ο σχετικός διαγωνισμός αποφασίσθηκε επί Προεδρίας της κας Μπενάκη – Ψαρούδα και ολοκληρώθηκε επί Προεδρίας του κ. Σιούφα τον Ιούνιο του 2009.

Το κόστος ήταν α) 1.011.318,89 ευρώ για την Ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης και β) 48.197,38 ευρώ για την Κατάρτιση χειριστών και διαχειριστών πύλης (συνολικό κόστος του έργου 1.059.516,27 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Το 80% του έργου χρηματοδοτήθηκε από κοινοτικούς πόρους, ενώ το 20% από εθνικούς πόρους (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).

Με εκτίμηση,
Φίλιππος Πετσάλνικος"
Ναι καλά διαβάσατε.!
1.059.516,27 ευρώ για τη διαδικτυακή πύλη της βουλής, όταν όλοι γνωρίζουν στην αγορά πως ένα σάιτ "ανεβαίνει" στο διαδίκτυο με μερικές χιλιάδες ευρώ.
Πώς προέκυψε η τεράστια αυτή διαφορά θα πρέπει να μας το εξηγήσει ο κ. Σιούφας, αλλά και ο κ. Πετσάλνικος.
Στη κατεύθυνση αυτή επανήλθε ο Κυριάκος Βελόπουλος με νέα ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών:

"ΘΕΜΑ: Το νέο «site» της Βουλής...
Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχαμε απευθύνει ερώτηση προς τον κ. υπουργό Επικρατείας, για το θέμα του κόστους, που απαιτήθηκε για τη νέα ιστοσελίδα της Βουλής (ερ. Υπ. αριθμ. 6944/03.03.10). Τελικώς, μας απήντησε ο αξιότιμος κ. Πρόεδρος της Βουλής, μέσω της Ειδικής Γραμματείας του (αρ. πρωτ. 1592/20.04.10), δίδοντάς μας στοιχεία και το κόστος της ιστοσελίδος, που ανέρχεται σε 1.059.516,27 ευρώ. Η δε κατανομή της χρηματοδοτήσεως, όπως μας πληροφορεί, είναι κατά 80% από κοινοτικούς πόρους και το 20% από εθνικούς πόρους.
Μπορεί το υπουργείο να μας ενημερώσει, ποια είναι η εταιρεία που ανέλαβε την ιστοσελίδα της Βουλής;"
Αναμένουμε την απάντηση με εξαιρετικό ενδιαφέρον, γιατί από ό,τι μαθαίνουμε στη βουλή έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία σε μερικούς - μερικούς...                                                ΠΗΓΗ:www.elora.gr

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

...χαθήκαμε.!
Τα μάθατε τα νέα;
Ο ...εκλεκτός του Ελληνικού λαού (προσεχώς και των λαθρομεταναστών), προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδος για να καλύψει ...κάτι τις, από τα κλεμμένα των εθνοπατέρων μας αλλά και των πέριξ αυτών τρωκτικών του δημοσίου χρήματος.
Σεις, που με την σειρά σας, είστε ο δικός του εκλεγμένος, πού βρίσκεσθε;
Σας χάσαμε κύριε Πρόεδρε και ματαίως περιμέναμε ότι κάποια στιγμή θα κτυπούσατε γροθιά στο μαχαίρι.
Προφανώς δεν το χτυπήσατε από φόβο, μην τυχόν και φθάσει μέχρι το ...κόκκαλο.!
Πού κρύβεσθε κύριε Πρόεδρε;
Η κρισιμότητα των καιρών, των στιγμών αλλά και των περιστάσεων, θα έπρεπε να σας επιβάλλει ...ωμή και ευθεία παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Σεις όμως δεν εμφανισθήκατε μέχρι σήμερα, ούτε καν για να δείτε έστω και από μακριά, την βδέλλα που κόλλησε για τα καλά στο ...σβέρκο της Ελληνικής κοινωνίας και που δεν είναι άλλη από αυτή της ...επαιτείας και του εθνικού μας εξευτελισμού.
Κύριε Πρόεδρε, όταν μια κυβέρνηση ακολουθεί αναντίστοιχη πολιτική και αποδεδειγμένα οικονομικά και εθνικά καταστροφική από αυτή της προεκλογικώς εξαγγελθείσης, θα πρέπει πάραυτα να ...εγκαλείται.!
Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να οδηγήσετε την χώρα σε εθνικές εκλογές ώστε να αποκτήσει αυτή η κυβέρνηση την νομιμότητα των χειρισμών.
Τώρα είναι η ώρα σας Κύριε Πρόεδρε, κι' όσο δεν παρεμβαίνετε, η συνενοχή της συγκάλυψης θα σας βαραίνει...

Ένας φίλος από το ...πρωτοχρονιάτικο - Φίλες και Φίλοι - μήνυμά σας                                           ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.com

Κλείνουν μετά το μεσημέρι την Ακρόπολη! - Η πιο φασιστική απόφαση για το ναό της δημοκρατίας


ΠΟΥ'ΣΑΙ ΚΑΗΜΕΝΕ ΠΕΡΙΚΛΗ -

ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΚΥΑΛΙΑ


Η Ακρόπολη κλείνει στις 3 το μεσημέρι! Αν κάποιος θέλει να πάει να πληρώσει για να δει την ιστορία της Δημοκρατίας δεν μπορεί γιατί ο Ελληνικός φασισμός έχει αποφασίσει να την κλείνει στις 3 το μεσημέρι!
Ολόκληρα καραβάνια καταφθάνουν μετά το μεσημέρι στην...
Ακρόπολη και φεύγουν μόνο με κάτι σουβενίρ από τα διπλανά μαγαζιά.
Που' σαι καημένε Περικλή να τους δεις.
Αυτός είναι ο υπουργός πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Μέσα σε έξι μήνες μπορούσε να αλλάξει το καθεστώς και δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ. Η Ακρόπολη παραμένει κλειστή...                                                 ΠΗΓΗ:troktiko.blogspot.com

Οι μετανάστες μας σώζουν από το δημογραφικό αδιέξοδο!!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΚΟΥΜΟΥΝΑΣ ΣΤΗ ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟΥ Κ....

Σ'ένα πρόσφατο άρθρο μας (βλέπε «Ελευθεροτυπία» της 11.2.10) εξετάσαμε τη συμβολή των γεννήσεων από αλλοδαπές μητέρες στην αύξηση του πληθυσμού της χώρας την 5ετία 2004-2008.
Σε παλαιότερα άρθρα μας έχουμε δείξει τη συμβολή της εισροής μεταναστών στην αύξηση του πληθυσμού τη 1οετία του '90 (βλέπε και το βιβλίο μας «Υπογεννητικότητα και εισροή μεταναστών 1991-2000» που εκδόθηκε το 2002). Συνολικότερα εξετάσαμε τα μεταναστευτικά ρεύματα στη χώρα μας το δεύτερο ήμισυ του 20ού αιώνα σε μια εισήγησή μας σε συνέδριο της Ακαδημίας Αθηνών και της Ελληνικής Δημογραφικής Εταιρείας (ΕΔΗΜ) τον Μάρτιο του 2009 (Πρακτικά υπό έκδοση).
Μέχρι σήμερα δεν είχαμε ασχοληθεί με τις δημογραφικές εξελίξεις πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για τις γεννήσεις και τους θανάτους τα έτη 1941-1948. Πρόσφατα εκδόθηκε από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος το τεύχος για τη φυσική κίνηση του πληθυσμού το έτος 2004, στο οποίο -εκτός από τα αναλυτικά στοιχεία για το έτος αυτό- περιέχονται και πολύτιμα δημογραφικά στοιχεία για την περίοδο 1920-2004. Ανάμεσα στα στοιχεία αυτά είναι και στοιχεία για τις γεννήσεις και τους θανάτους τα έτη 1920-1940 και 1949-2004.
Με βάση τα στοιχεία που προαναφέρθηκαν και τις απογραφές των ετών από το 1920 μέχρι και το 2001, καθώς και την εκτίμηση του πληθυσμού της χώρας την 1.1.2009, εξετάζουμε στο άρθρο αυτό τις μεταβολές του πληθυσμού που προήλθαν από τη φυσική αύξησή του (τη διαφορά μεταξύ γεννήσεων και θανάτων) και κάνουμε εκτιμήσεις για τις απώλειες πληθυσμού τη δεκαετία του '40 και τις καθαρές εισροές και εκροές πληθυσμού στις περιόδους ανάμεσα στις απογραφές.
Στη 2η στήλη του Πίνακα που ακολουθεί δίνεται ο πληθυσμός με βάση τις απογραφές των ετών της 1ης στήλης (για το 2009 δίνεται ο εκτιμώμενος από την ΕΣΥΕ πληθυσμός την 1.1.2009, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία απογραφής). Στην 3η στήλη δίνεται η φυσική μεταβολή του πληθυσμού, δηλαδή η διαφορά των θανάτων από τις γεννήσεις. Για τα έτη 1941-1948, για τα οποία, όπως προαναφέρθηκε, δεν υπάρχουν σχετικά στοιχεία, κάνουμε την υπόθεση ότι η φυσική αύξηση του πληθυσμού θα ήταν εκείνη που σημειώθηκε το 1940, αν δεν μεσολαβούσε ο Ελληνοαλβανικός και Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, η Κατοχή και ο Εμφύλιος πόλεμος. Πρόκειται για μια υπόθεση που θα μας βοηθήσει να εκτιμήσουμε κατά προσέγγιση τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές από τη μείωση των γεννήσεων και τους θανάτους που προκάλεσαν τα καταστροφικά και τραγικά αυτά γεγονότα (βλέπε, σχετικά, στη συνέχεια). Στην 4η στήλη δίνονται εκτιμήσεις για τα μεταναστευτικά ρεύματα+τις απώλειες. Πρόκειται είτε για την καθαρή εισροή πληθυσμού (τις περιόδους 1920-1940 και 1971-2009) είτε για τις απώλειες (την περίοδο 1940-1948) και την καθαρή εκροή πληθυσμού (την περίοδο 1951-1970). Στην 5η στήλη δίνεται η συνολική μεταβολή του πληθυσμού (το άθροισμα της φυσικής μεταβολής και των απωλειών+μεταναστευτικών ρευμάτων).
ΠΙΝΑΚΑΣ
Γεννήσεις, θάνατοι, φυσική μεταβολή πληθυσμού (γεννήσεις μείον θάνατοι) και μεταναστευτικά ρεύματα την περίοδο 1920-2009
Για να γίνει κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζονται τα στοιχεία της 4ης στήλης του Πίνακα, θα πάρουμε το παράδειγμα της περιόδου 1940-1951. Ο πληθυσμός της χώρας το 1951, αν δεν μεσολαβούσαν οι απώλειες της περιόδου 1940-48, θα έπρεπε να είναι ίσος με εκείνο της απογραφής του 1940 (7.344.860) + τη διαφορά των θανάτων από τις γεννήσεις (= 855.586), δηλαδή 8.200.446. Η απογραφή, όμως, του 1951 έδωσε έναν πληθυσμό 7.632.801. Κατά συνέπεια, η εκτίμηση των πληθυσμιακών απωλειών της περιόδου 1940-1951 είναι = 8.600.446 - 7.632.801 = 567.645.
Από τον Πίνακα αυτόν φαίνεται ότι:
- Τις περιόδους 1920-1928 και 1928-1940 τόσο η φυσική αύξηση όσο και η καθαρή εισροή των προσφύγων μετά τη Μικρασιατική καταστροφή συνέβαλαν στην αύξηση του πληθυσμού.
- Την περίοδο 1940-1951 οι απώλειες λόγω της μείωσης των γεννήσεων και των θανάτων, από τα γεγονότα που προαναφέρθηκαν, μείωσαν κατά 66% τη φυσική αύξηση που θα υπήρχε χωρίς αυτά.
- Τις περιόδους 1951-1961 και 1961-1971 η εκροή πληθυσμού λόγω μετανάστευσης στο Βέλγιο και σε υπερπόντιες χώρες στην αρχή και στη συνέχεια κύρια στην, τότε, Δυτική Γερμανία, μείωσαν κατά 24% και κατά 51%, αντίστοιχα, τη φυσική αύξηση του πληθυσμού. Τέλος,
- Τις περιόδους 1971-1981, 1981-1991, 1991-2001 και 2001-2009 η κύρια πηγή αύξησης του πληθυσμού ήταν, στην αρχή, η καθαρή εισροή παλιννοστούντων και πολιτικών προσφύγων και στη συνέχεια οικονομικών μεταναστών, δεδομένου ότι η διαφορά των θανάτων από τις γεννήσεις τη 18ετία 1991-2009 ήταν ελάχιστη (και αυτό μόνο χάρη στις γεννήσεις από αλλοδαπές μητέρες).
Από τα παραπάνω φαίνεται ότι την 30ετία 1940-1970, οι απώλειες της δεκαετίας του '40 και η εκροή μεταναστών τις δεκαετίες του '50 και '60 στέρησαν τον πληθυσμό της χώρας από 1.224.023 άτομα. Τη μεγάλη αυτή αφαίμαξη πληθυσμού αναπλήρωσε την 30ετία 1970-2000 η καθαρή εισροή 1.279.058 παλιννοστούντων, πολιτικών προσφύγων και, κύρια, οικονομικών μεταναστών (στους οποίους οφείλεται το 96% της αύξησης του πληθυσμού την περίοδο 1991-2009).
* Ο Μανόλης Γ. Δρεττάκης είναι πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, υπουργός και καθηγητής της ΑΣΟΕΕ                          Υ.Γ.:ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ   ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

Στους οπαδούς του «Υιού του νεκρού αρχηγού» και σε αυτούς του ανιψιού του άκληρου θείου.


                         Σε αυτούς τους  εντελώς  παρακμιακούς δηλαδή.

Το παρόν σχόλιο αναφέρατε από την μια σε αυτούς που επέλεξαν να υποστηρίξουν, να προτείνουν και να δώσουν την ψήφο τους στο “Υιό του νεκρού αρχηγού “
Και από την άλλη σε αυτούς που πρότειναν στήριξαν με πάθος και ψήφισαν τον ανιψιό στον ανιψιό του Άκληρου θειου.
Στους πρώτους θα πω ότι δεν σας φταίει η διεθνής δεξιά, ο νεοφιλελευθερισμός, η Μερκέλ και οι διεθνές κερδοσκόποι. Φταίει η ανικανότητα το τρυφερό του χαρακτήρα, το φτωχό εμπειρικά πεδίο, η μη ελληνική παιδεία, η μη μαχημότητα στην πολιτική, φταίει το παραχαϊδεμένο του πράγματος.
Στους δεύτερους θα πω ότι δεν φταίει ο Σημίτης, το ΠΑΣΟΚ , η διεθνής κρίση, τα συμφέροντα, τα σκάνδαλα, το Βατοπαίδι, ο Ρουσόπουλος ή ο Αλογοσκούφης.
Φταίει η μπουνταλοσύυνη, η βαρεμάρα, το άσχετο, το ανεύθυνο, το μη συγκεντρωμένο, το ωχ αδελφέ, το φοβικό, η μη δράση, φταίει η επιλογή δια βοής.
Και για τους δυο φταίνε τα κριτήρια επιλογής τελικά. Νομίζω ότι είναι κατανοητό ότι πληρώνουμε τα δικά σας λάθη σήμερα πατριώτες .
Βεβαίως ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης θα πρέπει να αποδοθεί σε ΜΜΕ και Δημοσιογράφους μικρά ή μεγάλα και ισχυρά συμφέροντα που επιαξαν αξια το ρόλο των συντηρητικών δυνάμεων. Σε όλους αυτούς που στήριξαν με πάθος της καθεστηκυία τάξη και που κατέστησαν την χώρα μας περίγελο της Ευρώπης και χρεοκοπημένη. Σε αυτούς του εντελώς  παρακμιακούς δηλαδή που στηρίζουν ακόμη.
Το κρίμα στο λαιμό σας λοιπόν.                                                                                                          ΠΗΓΗ:papaioannou.wordpress.com

ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΟΠΙ



"Τα λαμόγια της πολιτικής και ο Γιωργακης ο Μικρός θα πονέσουν μόνον όταν θα αισθανθούν να τους παρασέρνει το ποτάμι της λαϊκής οργής. Πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Τούρκων πολιτών που πέταξαν τους πολιτικούς στα άχρηστα αλλά και των αργεντίνων πολιτών που ανάγκασαν το δικό τους λαμόγιο να την κοπανήσει μα το ελικόπτερο. Ολοι λοιπόν την Τρίτη στους δρόμους. Επίσης όλοι...
να έχουμε μαζί μας ντομάτες και αυγά και όπου βλέπουμε πολιτικό να τον παίρνουμε στο κατόπι. Επί τέλους τέρμα η τηλεόραση και ο καναπές.
Κάναμε τη μαλακία με την ψήφο μας ας τους πάρουμε τώρα στο κυνήγι. Τα πουλημένα τομάρια τωρα πρέπει να αισθανθουν την οργή του λαού . Τα λαμόγια θα τα καμαρώσεις λαέ όταν θα βγαλουν τα πορίσματα τους για siemens και Βατοπέδι που θα τους βγαλουν 'ολους λάδι και οι ίδιοι θα έχουν τσεπώσει τα φράγκα των παραστάσεων τους.

Οργισμένος - Προδομένος Πολίτης                                                                                                         ΠΗΓΗ:troktiko.blogspot.com

ΛΥΓΙΣΕΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΧΩΡΑ


Υπάρχει ένας όμορφος  δρόμος που οδηγεί από τη Ράχη στην Κορωνησία. Παρεμβάλλεται ο λόφος  της Σαλαώρας  σκεπασμένος με μυρτιές και πουρνάρια, βλάστηση όμορφη και κυματιστή πέρα από  κάθε ομορφιά. Ο δρόμος ως εκεί γύρω στα δέκα χιλιόμετρα και ύστερα όταν δεν υπάρχει καταχνιά- όπως σήμερα,  μπορείς να αντικρίσεις την όμορφη πεδιάδα της Άρτας. Κατά μήκος του δρόμου αγριόχορτα και αρμυρίκια αλλά και οι σπαρακτικές κραυγές των γλάρων. Το χορτάρι αυτή την εποχή είναι πλούσιο, έτσι ώστε δεν μπορείς να δεις το χώμα. Συγκρατεί τη βροχή και την καταχνιά  καθώς αυτές διεισδύουν στο έδαφος και τροφοδοτούν τα ρυάκια.
Για πρώτη φορά σήμερα ένοιωσα αυτόν τον τόπο ιερό και έβγαλα τα παπούτσια μου ώστε να μην αλλάξω τίποτε από αυτά που έφτιαξε ο Δημιουργός. Δίπλα ο γιός μου ο Ορέστης: παιδί μου αυτόν τον τόπο κράτησέ τον, φύλαξέ τον, φρόντισέ τον γιατί κρατάει τους ανθρώπους, τους φυλάει και τους φροντίζει. Κατάστρεψέ τον και ο άνθρωπος θα καταστραφεί…
Με μιας οι γύρω λόφοι θαμπώνουν. Στέκονται απέναντί μου έρημοι, γίνονται κόκκινοι σαν  αίμα και η γη ξεσκίζεται σα σάρκα. Οι αστραπές λάμπουν από πάνω, τα σύννεφα ρίχνουν βροχή και  οι χείμαρροι ζωντανεύουν. Και ζωντανεύουν  από το κόκκινο αίμα της γης.   Στην πεδιάδα οι λιγοστές γυναίκες που έξυναν το έδαφος αφήνουν βιαστικά τις τσάπες τους και φοβισμένες τρέχουν να κρυφτούν. Η πεδιάδα της Άρτας είναι πια τόπος γερόντων και γριών. Οι άντρες με τις γυναίκες τους έχουν φύγει, οι νέοι έχουν φύγει, τα κορίτσια έχουν φύγει. Ο τόπος τους, η πατρίδα τους δε μπορεί να τους συντηρήσει.
Η Ελλάδα γονάτισε. Η καταχνιά που σήμερα, πυκνότερη  από ποτέ, σκέπασε την πεδιάδα  δεν αφήνει να δεις τον ήλιο που  δύει στα βουνά του Ζαλόγγου. Δεν  αφήνει καν να δεις τις ανθισμένες πορτοκαλιές, τις φτέρες, τα αγριολούλουδα του κάμπου.
Πάμε Ορέστη, σήμερα όλα γύρω μας είναι θαμπά  και σε λίγο βραδιάζει…                                        ΠΗΓΗ:www.kourdistoportocali.com

Τα εξώγαμα των ανδρών του ΔΝΤ με τις Τζούλιες, οι επόμενοι πρωθυπουργοί μας!





Ο ένας-ο ανηψιός- αφού έκλεισε τη πόρτα, σηκώθηκε και “έφυγε”.
Κανείς λογικός πολίτης δεν μπορεί να διανοηθεί οτι θα περισσέψει πατρίδα, για να την κυβερνήσει ο Σαμαράς με τον Κώστα Μαρκόπουλο και τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη.
Στα χέρια του άλλου-του υιού-θ αφήσει την τελευταία του πνοή το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα πολύ σύντομα.
Τόσο ο Κώστας Καραμανλής, οσο και ο Γιώργος Παπανδρέου έφεραν σε πέρας την αποστολή τους, που αν γράφαμε οτι σχεδιάστηκε εντός των τειχών της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ για παράδειγμα, θα μας θεωρούσαν συνομωσιολόγους σ έναν πλανήτη που ως γνωστόν όλα γίνονται στο φως.
Η αποστολή τους ήταν να “τελειώσουν” δύο οικογενειακές υποθέσεις: Το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Αυτοί που τους ανέθεσαν την αποστολή, τους είχαν σκανάρει προσεχτικά και δεν έπεσαν έξω.
Ο Καραμανλής παραδόθηκε αμαχητί στους σεσημασμένους νταβατζήδες, δεν τόλμησε να τους βάλει φυλακή με αποτέλεσμα να τον απαξιώσουν ακόμη και σαν προσωπικότητα.
Τον ίδιο βηματισμό ακολουθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο σημερινός πρωθυπουργός τριγυρνάει σαν κολασμένος στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη ικετεύωντας ελεημοσύνη αντί να κάνει το αυτονόητο κι αυτό που μας υποσχέθηκε: Να καθαρίσει τη σφηκωλιά των νταβατζήδων-που ήδη δημιούργησαν τους “διαδόχους” τους- και να βάλει φυλακή τα καθάρματα που μας οδήγησαν ως εδώ.
Ο σημερινός πρωθυπουργός αρνείται να καθαρίσει το σπίτι του, τη χώρα του, απο τις συμμορίες της διαπλοκής, ενω απαιτεί απο τους πολίτες θυσίες. Αίμα.
Εαν ο Παπανδρέου έβαζε φυλακή τα καθάρματα, θα τον ακολουθούσαμε ακόμη και στην κόλαση του ΔΝΤ.
Τώρα εκεί θα πάει μόνος του και θα το δείτε.
Για την ακρίβεια θα πάρει μαζί του και το ΠΑΣΟΚ του Πεταλωτή.
Ιδανικότερο σημείο απο τη Σάμο και το δάσος -δωρεά του Ανδρέα Βγενόπουλου, δεν θα μπορούσα να οραματισθώ για την ανέγερση του Νεκροταφείου ΠΑΣΟΚ.
Ομιλουμε για το ΠΑΣΟΚ των Μαντελοτσοχατζοσηφουνάκηδωπαναγόπουλων και σια.
Οι πιθανότητες να υπάρχει ΠΑΣΟΚ σ ένα χρόνο απο σήμερα, είναι όσες και να εμφανισθεί ένα βράδι στον “Διογένη” ο Ελβις Πρίσλευ.
Τι θα γίνει στην Ελλάδα. Το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό του διαμελισμού της χώρας: Η Τουρκία θα πάρει το φιλέτο του Αιγαίου και της Κρήτης και για τα υπόλοιπα θα πλακωθούν οι Σκοπιανοί με τους Αλβανούς και θα νικήσουν οι πρώτοι μια και οι Αλβανοί έχουν φλωρέψει.
Στην Ελλάδα που θ απομείνει-περίπου στα όρια του Νομού Αττικής-πρωθυπουργός θ αναλάβει κάποιος απο τους απεσταλμένους του ΔΝΤ και στη συνέχεια η διακυβέρνηση της Ελλάδας-Νομού Αττικής, θα περιέλθει στα κόμματα που θα ιδρύσουν τα εξώγαμα των απεσταλμένων του ΔΝΤ με τις εγχώριες Τζούλιες.
Ετσι ακριβώς θα γίνουν τα πράγματα.
Εκτός αν οι Ελληνες πολίτες πάρουμε την Ελλάδα πίσω στα χέρια μας.
Αν την απελευθερώσουμε απο τα κοράκια του ΔΝΤ και τις ξιπασμένες αγορές. Απο τους ξιπασμένους τρομοκράτες των δελτίων των “8″ που παντελονιάζουν τις χλιδάτες αμοιβές τους, πουλώντας τρόμο.
Δίχως βία, δίχως κραυγές.
Αρκεί μια φορά το μήνα 2 εκατομμύρια Ελληνες πολίτες να μαζευόμαστε ειρηνικά έξω απο τη Βουλή και να τραγουδάμε τον Εθνικό μας Υμνο.
Ο Εθνικός μας Υμνος, αυτή η συσσωρευμένη απόγνωση, θα γίνει θετική ενέργεια που θα διώξει μακριά τα ξεπουλημένα καθάρματα της πολιτικής που εξακολουθούν να κάνουν πίπες στον Χριστοφοράκο, στους νταβατζήδες, στις αγορές.
Ακολουθεί ο Εθνικός μας Υμνος>
Oι Στίχοι του Εθνικού μας Ύμνου (απόσπασμα)
1. Σε γνωρίζω από την κόψη
Του σπαθιού την τρομερή,
Σε γνωρίζω από την όψη
Που με βία μετρά τη γη.
2. Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη
Των Ελλήνων τα ιερά,
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!
3. Εκεί μέσα εκατοικούσες
Πικραμένη, εντροπαλή,
Κι ένα στόμα ακαρτερούσες,
Έλα πάλι, να σου πη.
4. Aργειε νάλθη εκείνη η μέρα,
Και ήταν όλα σιωπηλά,
Γιατί τάσκιαζε η φοβέρα
Και τα πλάκωνε η σκλαβιά.
5. Δυστυχής! Παρηγορία
Μόνη σου έμενε να λες
Περασμένα μεγαλεία
Και διηγώντας τα να κλαις.
6. Και ακαρτέρει, και ακαρτέρει
Φιλελεύθερη λαλιά,
Ένα εκτύπαε τ’ άλλο χέρι
Από την απελπισιά.
7. Κι’ έλεες: πότε, α! πότε βγάνω
Το κεφάλι από τς ερμιές;
Κι αποκρίνοντο από πάνω
Κλάψες, άλυσες, φωνές.
8. Τότε εσήκωνες το βλέμμα
Μες στα κλάιματα θολό,
Και εις το ρούχο σου έσταζ’ αίμα,
Πλήθος αίμα Ελληνικό.
9. Με τα ρούχα αιματωμένα
Ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
Να γυρεύης εις τα ξένα
Aλλα χέρια δυνατά.
10. Μοναχή το δρόμο επήρες,
Εξανάλθες μοναχή
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
Εάν η χρεία τες κουρταλή.
11. Aλλος σου έκλαψε εις τα στήθια,
Αλλ’ ανάσασιν καμιά
Aλλος σου έταξε βοήθεια
Και σε γέλασε φρικτά.
12. Aλλοι, οϊμέ! στη συμφορά σου
Οπού εχαίροντο πολύ,
Σύρε νάβρης τα παιδιά σου,
Σύρε ελέγαν οι σκληροί.
13. Φεύγει οπίσω το ποδάρι
Και ολοκλήγορο πατεί
Ή την πέτρα ή το χορτάρι
Που τη δόξα σου ενθυμεί.
14. Ταπεινότατη σου γέρνει
Η τρισάθλια κεφαλή,
Σαν πτωχού που θυροδέρνει
Κι’ είναι βάρος του η ζωή.
15. Ναι αλλά τώρα αντιπαλεύει
Κάθε τέκνο σου με ορμή,
Που ακατάπαυστα γυρεύει
Ή τη νίκη ή τη θανή.
16. Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη
Των Ελλήνων τα ιερά,
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!
Η Ελλάς προόρισται να ζήσει και θα ζήσει                                                                                               ΠΗΓΗ:www.kourdistoportocali.com

Εγείρεσθε, Άγωμεν Εντεύθεν Παιδιά! Όσοι Ζωντανοί, Όσοι Καθαροί.


Έχουμε λάβει πάνω από 300 ηλ. μηνύματα οργής τις τελευταίες ώρες, καταλαβαίνετε ότι όχι μόνο δε μπορούμε να τα δημοσιεύσουμε, δε μπορούμε καν να τα διαβάσουμε. Το γεγονός λοιπόν είναι ένα: Από αυτή την στιγμή ξεκινά και επίσημα η Νέα Εθνική Αντίσταση.
Εδώ, βήμα βήμα όπως κάνουμε μήνες τώρα, θα προτείνουμε υλοποιήσιμες πράξεις για να χαλάσουμε τα σχέδια τους εκεί που δεν το περιμένουν. Μπορεί η τελική μαχη να κριθει στον δρόμο, αλλά ο πόλεμος ξεκινά ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. Από τις πιο απλές ενέργειες της καθημερινότητας μας.
Παράλληλα, οφείλουμε να ξεκινήσουμε ένα μεγάλο, ενιαίο Πατριωτικό Μέτωπο με πολύ απλή ταυτότητα: Όσοι Ζωντανοί, Όσοι Καθαροί, αλλά κυρίως…
ΟΣΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ.
Όσοι και αν είναι αυτοί.
Αρχιζουμε λοιπόν με λύσεις και συγκεκριμένες ενέργειες υλοποιήσιμες και σχέδιο ως την …τελική λύση. Όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλά.
Διαβάστε λοιπόν (όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει) αυτά:
Το ΔΝΤ και πως να το …τσακίσουμε.
Ωραία περάσαμε, αλλά τέλος. Πετάξτε τα εμπριμέ, γιατί φέτος θα φορεθεί γαλανόλευκο.
Και σε λίγο, θα αρχίσουμε την αποκάλυψη των πραγματικών ντόπιων υπευθύνων της κατάρρευσης, της υποδούλωσης, της έσχατης εχθρικής ενέργειας εις βάρος του συνόλου.
Όχι τις βλακείες που διαβάζετε στα παραρτήματα των Βαρώνων.
Εγείρεσθε, Άγωμεν Εντεύθεν Παιδιά!                HORCA!!!                                            ΠΗΓΗ:olympia.gr                      

ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ

Μια χρεωκοπημένη οικονομία σώζεται. Ενα χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα δεν σώζεται. 

του ΣΤΑΘΗ

Επίσης ένα χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να σώσει μια χρεωκοπημένη οικονομία -την οποίαν μάλιστα σε αυτήν τη χρεωκοπία οδήγησε αυτό το ίδιο. Στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα είναι πιο χρεωκοπημένο απ' την οικονομία. Ούτε αυτήν μπορεί να σώσει ούτε τον εαυτόν του, αλλά αντιθέτως όσο θα συνεχίζει να υπάρχει, θα συνεχίζει να καταστρέφει. Κι άλλο κι άλλο κι άλλο...

Η κυβέρνηση δείχνει ότι το μόνο που μπορεί, είναι να παίζει με επικοινωνιακά παιχνίδια που όταν είναι «πιστόλια» σκάνε στα χέρια της, όταν είναι «Τιτανικοί» βουλιάζουν αύτανδροι κι όταν είναι σε «κώμα» ή την «εντατική» περιμένουν κάποιον «δόκτορα θάνατο» (απ' το ΔΝΤ ή την Κομισιόν) να πατήσει το «κουμπί» τής ευ (ο θεός να την κάνει)θανασίας. Φάσκουν κι αντιφάσκουν: «Δεν το κρύβω. Το έχω πει κατηγορηματικά, αφαιρείται ένα κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας» δηλώνει και ξανά δηλώνει και ξανά μανά δηλώνει ο κ. Παπανδρέου. «Δεν κινδυνεύει η εθνική κυριαρχία», δηλώνει καπάκι ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Είμαστε για κλάματα... Οσο γι' αυτήν την (αδόκητη για πρωθυπουργό) επιμονή του κ. Γ.Α. Παπανδρέου να δηλώνει και να ξαναδηλώνει «απώλεια εθνικής κυριαρχίας», δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:..


α) ή θέλει να μας συνηθίσει στην ιδέα
β) ή δεν έχει συναίσθηση του ποιος (θα έπρεπε να) είναι.

Στην μεν πρώτη περίπτωση ο εθισμός ενός λαού κι ενός έθνους στην ιδέα ότι μπορεί να απολέσει μέρος της εθνικής του κυριαρχίας, κατ' αρχήν ενώπιον των Τραπεζών και στη συνέχεια εν σχέσει με άλλα κράτη (όπως εις ό,τι μας αφορά, η Τουρκία, οι ΗΠΑ ή η FYROM με την ιδιότητα της απόφυσης των δύο πρώτων), συνιστά πολιτικό έγκλημα. Ας αφήσουμε τα αγαπησιάρικα: «Γιωργάκης», τα καθεστωτικά, ιδίως τού φίλα προσκείμενου Τύπου: «Γιώργος», και τα περιπαικτικά: «Γιώργος ο Β' Παπανδρέου ο Γ'», η ουσία είναι ότι ο πρωθυπουργός μας δίνει την εντύπωση του «εγκληματία που περιφέρεται γύρω απ' τον τόπο του εγκλήματος» μιλώντας διαρκώς για «απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας», «χρεωκοπία» κι άλλα γνωστά.

Μόνον όταν κατάλαβε το επικοινωνιακό σφάλμα του πράγματος (το μόνον που φαίνεται να αντιλαμβάνεται ή να του επισημαίνουν οι παρακοιμώμενοι ταλιμπάν του είναι τα «επικοινωνιακά»), τότε μόνον λοιπόν ανέκρουσε πρύμναν κι έβαλε τον δυστυχή κυρ Πεταλωτή να τον... διαψεύσει! Οπως τώρα με το ΔΝΤ Μόλις αντελήφθησαν το στραπάτσο (μακρύ σαν κολασμένο ζεϊμπέκικο) που άρχισε να παθαίνει η κυβέρνηση απ' όταν ο κ. Παπανδρέου δήλωσε στη Βουλή ότι «το ΔΝΤ είναι ήδη εδώ», αμέσως επεχείρησαν παμπούκειο επικοινωνιακή στροφή του στυλ: δεν είναι μόνον το ΔΝΤ, είναι και η Κομισιόν, είναι και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα!

Δεν είναι δηλαδή Γιάννης, είναι τρεις Γιάννηδες, δεν είναι ένας ο παιδονόμος, είναι τρεις. Και πάντως εμείς προτιμάμε τους Ευρωπαίους! Που μας δανείζουν με 5%! Που θα βάλουν τον Γιωργάκη να ξεπατώσει το εργασιακό και το ασφαλιστικό σύστημα. Εμείς προτιμάμε τον καλό μπάτσο κι όχι τον κακό! Ακόμα κι όταν ο καλός μάς κάνει πάσα στον κακό. Γελοιότητες! Με περικεφαλαία! Ψωροκώσταινας Πτωχοπροδρομικής στο τετράγωνο! Με τον κακομοίρη κυρ Πεταλωτή να ισχυρίζεται μόλις χθες ότι «δεν βάλαμε εμείς το ΔΝΤ στο τραπέζι»!!..

Ψεύτης; βλαξ; ανίκανος; 

Οχι! η κυβέρνησή του υπηρετεί Ληστές. Εν πρώτοις τις τράπεζες. Ελληνικές και ξένες. Η κυβέρνησή του, η κυβέρνησή μας, εξακολουθεί να προστατεύει φοροφυγάδες και να υπηρετεί λαμόγια, νταβατζήδες κι αεριτζήδες.

Οι υπηρέτες των ληστών είναι χειρότεροι απ' τους ληστές. Το πολιτικό σύστημα του δικομματισμού είναι πιο χρεωκοπημένο απ' τη χρεωκοπημένη οικονομία μας..                          ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

 ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΤΟΜΙΝΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σ αυτή την πορεία καταστροφής που επέλεξε η κυβέρνηση, υπάρχουν χαμένοι και κερδισμένοι. 
Υπάρχουν σύμμαχοι τους οποίους αξιοποιεί, και αντίπαλοι τους οποίους δαιμονοποιεί και φοβάται.

Πάνω απ όλα όμως, αυτή η εξέλιξη, που δεν ήταν παρά μια αναπόφευκτη εκδήλωση της κρίσης ενός συστήματος που στηρίζεται σε αξιακά πρότυπα κανιβαλισμού, δεν αποτέλεσε μόνο έναυσμα, αλλά και «πρόκληση» και ευκαιρία για το κατευθυνόμενο ξεδίπλωμα ενός σχεδίου εκτεταμένων αναδιαρθρώσεων, με στόχο την πολιτική και οικονομική του ανασύνταξη. 

Δύσκολο να πει με βεβαιότητα κανείς αν η Ελλάδα απετέλεσε αντικειμενικά τον αδύναμο κρίκο του ή αν χρησιμοποιήθηκε ως ένα θέατρο ευρύτατων κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών πειραματισμών, με προφανή στόχο την εφαρμογή μεθόδων που αποσκοπούν στην αποτελεσματική - για τους κυρίαρχους - αναδιάρθρωσή του.


Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως η Ελλάδα παραδόθηκε. 

Παραδόθηκε από τους κουκουλοφόρους της πολιτικής της ηγεσίας.
Παραδόθηκε από το σαπισμένο της πολιτικό σύστημα.
Εκχωρήθηκε από τον πολιτικό δωσιλογισμό, που αναδεικνύεται σε κυρίαρχη πολιτική πρακτική από τις μαύρες μέρες του ΄96 και συνεχίζει ως σήμερα.

Οι ισχυροί της Ευρώπης αξιοποίησαν απλώς μια κυβέρνηση που δήλωνε πρόθυμη σε όλους τους τόνους να ενδώσει.
Αξιοποίησαν ένα πολιτικό προσωπικό πρόθυμο να τσαλακώσει αξίες και ιδανικά που απλώς χρησιμοποίησε αφού ποτέ του δεν πίστεψε σ αυτά.
Αξιοποίησαν τον αιφνιδιασμό ενός λαού απατημένου, προδομένου από τους ίδιους τους ηγέτες του, εγκλωβισμένου στα επίχειρα της εκλογικής του επιλογής.

Οι ισχυροί της γης δε θα άφηναν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάει χαμένη. 

Και όταν ο γενιτσαρισμός κατακτά και ταυτίζεται με την πολιτική εξουσία, αυτό αποτελεί μια ευκαιρία που τα όρνια των λαών δε θα την άφηναν ποτέ αναξιοποίητη. 

Σ αυτές τις συνθήκες, υποχρέωση και καθήκον μας είναι να μην αρκεστούμε σε μίζερες διαπιστώσεις, σε αγανάκτηση και περιγραφές για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Αυτοί που ξεπουλούν τον τόπο και υποθηκεύουν τη ζωή μας, δεν αισθάνονται να κινδυνεύουν τα σχέδια που επεξεργάστηκαν όσο όλοι εμείς εξαντλούμαστε σε καυστικές περιγραφές της αδιαμφισβήτητης αλήθειας.

Αυτό που τρέμουν, είναι την πιθανότητα ν αποφασίσει αυτός ο λαός να σηκωθεί όρθιος και ν αποφασίσει να συγκρουστεί με το ολέθριο τερατούργημά τους. 

Οφείλουμε λοιπόν να ατενίσουμε το μέλλον μας με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Και πάνω απ όλα με πίστη στην ακαταμάχητη δύναμή μας.

Οι λαοί της Ευρώπης προσβλέπουν σε μας. 

Όχι γιατί μας αγάπησαν. Αλλά γιατί ξέρουν καλά πως αν το πείραμα σε βάρος του Ελληνισμού επιτύχει, τότε οσονούπω έρχεται και η δική τους σειρά.

Έχουμε χρέος να μη διαψεύσουμε αυτή την προσδοκία. 
Έχουμε υποχρέωση να τιμήσουμε την ιστορία και τις αξίες αυτού του λαού. Του δικού μας λαού. Των πατεράδων και των παππούδων μας.
Έχουμε καθήκον να μη διαψεύσουμε την προσδοκία των παιδιών μας.
Έχουμε υποχρέωση να μην παραδώσουμε την ψυχή μας βορά στα σχέδια των κουκουλοφόρων της πολιτικής εξουσίας.

Το Κίνημα Εθνικής Σωτηρίας, οφείλει να γίνει τιμωρός και ανελέητος εκδικητής του πολιτικού γενιτσαρισμού. 

Οφείλει να πάρει στα χέρια του το μέλλον του τόπου.

Έχει υποχρέωση να συνειδητοποιήσει πως μόνο ο εξεγερμένος λαός μπορεί να ανακόψει την πορεία προς την καταστροφή. 

Και μόνο αν το συνειδητοποιήσει αυτό θα μπορέσει να εμπνεύσει τους αγώνες και την πολιτική του αντίσταση. Να οργανώσει αποτελεσματικά την εξέγερσή του.
Έχει υποχρέωση να στηρίξει τους μικρούς και μεγάλους καθημερινούς του αγώνες, το εργατικό κίνημα και τις άλλες κοινωνικές του αντιστάσεις.

Ο αντίπαλος του Κινήματος Εθνικής Σωτηρίας, είναι ο πολιτικός δωσιλογισμός και όχι το εργατικό κίνημα. Όσοι δεν κατανοούν αυτή την απλή και αυτονόητη αλήθεια, αντικειμενικά συμπαρατάσσονται με τον πολιτικό δωσιλογισμό, στοχοποιώντας τον πιο επικίνδυνο αντίπαλό του.

Ο ύπουλος εχθρός του Κινήματος Εθνικής Σωτηρίας, είναι οι αναποφάσιστοι φαφλατάδες που λειτουργούν ως κυματοθραύστες της λαϊκής αγανάκτησης και οργής, και όχι οι αγωνιζόμενοι πολίτες που διψούν για όραμα, για στόχους και για σωστά στοχευμένη πολιτική καθοδήγηση των αγώνων τους.

Ο εν δυνάμει σύμμαχος του πολιτικού δωσιλογισμού είναι ο καναπές. Ο αγωνιζόμενος λαός ακόμα και αν παραμένει εγκλωβισμένος σε συντεχνιακά αιτήματα, παραμένει πάντα ο απρόβλεπτος εχθρός που απειλεί τον πολιτικό δωσιλογισμό.

Όσο οφείλει το εργατικό κίνημα να πολιτικοποιήσει περαιτέρω τα αιτήματά του…
Όσο αυτονόητη είναι πλέον η υποχρέωσή του να θέσει στόχους πολιτικής ανατροπής μέσα από τον καθολικό ξεσηκωμό που θα εμπνεύσει τις μάζες και τον αγώνα τους…
Όσο απαραίτητο είναι να ωριμάζει καθημερινά στη συνείδηση των εργαζομένων η ιδέα του ανελέητου πολιτικού εκδικητή απέναντι στους αδίστακτους κουκουλοφόρους της εξουσίας, προκειμένου αυτό το κίνημα να αποκτήσει πολιτικό όραμα, στόχους και επιτέλους ελπιδοφόρα προοπτική συναισθανόμενο την ιστορική αποστολή του…
Όσο επείγον είναι να συνειδητοποιηθεί πως η «επαναστατική γυμναστική» δεν οδηγεί πουθενά αν δεν απειληθούν πολιτικές ανατροπές που θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση και θα αναβαθμίσουν την πολιτική δράση…

Άλλο τόσο απαραίτητο είναι αυτό το Κίνημα Εθνικής Σωτηρίας να κλείσει τα αυτιά του απέναντι στους φαφλατάδες του καναπέ που δε διστάζουν να έχουν γνώμη και άποψη επί παντός επιστητού, αλλά προσπερνούν αδιάφοροι την υποχρέωσή τους να πρωτοπορήσουν στη δράση.

Οι μέρες είναι γκαστρωμένες. Κι αυτό που τρέμουν είναι ο λαϊκός ξεσηκωμός.

Ας συναισθανθεί επιτέλους το συνδικαλιστικό κίνημα τη μεγάλη του ευθύνη αλλά και όλοι εμείς, ας μην ξεχνάμε πως τα παπαγαλάκια της απαξίωσης θα έχουν την τιμητική τους την επόμενη περίοδο.

Οι αβανταδόροι του πολιτικού συστήματος, καθίστανται περισσότερο αποτελεσματικοί στο έργο τους όταν μασκαρεύονται σε υποτιθέμενους φίλους του λαού.

Γρηγορείτε...                                                                                                                                           ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Ας υποθέσουμε πως δεν έχουμε φτάσει
στο μαύρο αδιέξοδο, στην άβυσσο του νου.
Ας υποθέσουμε πως ήρθανε τα δάση
μ’ αυτοκρατορικήν εξάρτηση πρωινού
θριάμβου, με πουλιά, με το φως τ’ ουρανού,
και με τον ήλιο όπου θα τα διαπεράση.
Ας υποθέσουμε πως είμαστε κει πέρα,
σε χώρες άγνωστες, της δύσης, του βορρά,
ενώ πετούμε το παλτό μας στον αέρα,
οι ξένοι βλέπουνε περίεργα, σοβαρά.
Για να μας δεχθή κάποια λαίδη τρυφερά,
έδιωξε τους υπηρέτες της ολημέρα.
Ας υποθέσουμε πως του καπέλλου ο γύρος
άξαφνα εφάρδυνε, μα εστένεψαν, κολλούν,
τα παντελόνια μας και, με του πτερνιστήρος
το πρόσταγμα, χιλιάδες άλογα κινούν.
Πηγαίνουμε — σημαίες στον άνεμο χτυπούν –
ήρωες σταυροφοόροι, σωτήρες του Σωτήρος.
Ας υποθέσουμε πως δεν έχουμε φτάσει
από εκατό δρόμους, στα όρια της σιγής,
κι ας τραγουδήσουμε, — το τραγούδι να μοιάση
νικητήριο σάλπισμα, ξέσπασμα κραυγής –
τους πυρρούς δαίμονες, στα έγκατα της γης,
και, ψηλά, τους ανθρώπους να διασκεδάση.
                                                                   Κ. Καρυωτάκης                                                                  ΠΗΓΗ:strangejournal.wordpress.com

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Βαρεμένοι σοσιαλιστές, θείτσες, εμετικοί ακροδεξιοί και λοιποί πραγματευτάδες που πλούτισαν στις πλάτες μας, τώρα μας κατηγορούν. Λένε πως εμείς φταίμε για την κατάντια μας λόγω της σπατάλης μας. Ποιοι μιλάνε; Αυτοί που έκαναν την βίζιτα επάγγελμα. Αυτοί που γονάτισαν την χώρα μας, κάνοντας την χυδαιότητα και την απάτη, επιστήμες. Από την άλλη τα ζώα της παγκοσμιοποίησης μας περνάνε για τόσο μ@λ@κες που πιστεύουν πως θα περπατάμε γονυπετείς και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε (όχι να ζούμε) καταναλώνοντας. Το ξαναέγραψα: Από την στιγμή που όλοι έχουμε κάνει την διάγνωση του προβλήματος, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην δράσουμε. Αφού δεν αντιδρούμε σημαίνει πως είμαστε δειλοί, οπότε ή θα τους ανεχτούμε μιζεριάζοντας ή θα μας κάνουν ότι θέλουν κι εμείς θα σιωπούμε.
Υπάρχει λύση: Να ανακτήσουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Πως; Να οργανωθούμε! Όλοι! Ανεξαρτήτως τι πιστεύουμε και που ανήκουμε.  Να μην τους αφήσουμε να μας επιβάλουν μια νέα χούντα!
Καλώ όλους τους bloggers να αναδημοσιεύσουν το παρόν κείμενο και να οργανωθούμε όλοι σαν ελεύθεροι και απλοί πολίτες, έχοντας το πλεονέκτημα της επικοινωνίας μεταξύ μας που μας δίνει το ίντερνετ και να σαμποτάρουμε και να διώξουμε τους απατεώνες από την χώρα μας. Ας μην φοβόμαστε, δεν θα μας κάνουν τίποτα, ποντάρουν στην ανοχή μας και στο ότι δεν αντιδράμε.                                       Να ανταλλάξουμε σχέδια και ιδέες αντίστασης. Χωρίς καπελώματα και σημαίες.
ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.                                                         ΠΗΓΗ:strangejournal.wordpress.com

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ένας λοχίας, ρε πούστη μου που είναι;;               
 ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Ποιος αλήθεια πρέπει να κρυφτεί κ. Παπανδρέου;

Από Factorx 
Αντί να μιλάει ας δουλέψει!
 
«Τώρα πρέπει να δούμε πού θα κρυφτούν οι ‘γνωστοί ύποπτοι’. Εκείνοι που υποστήριζαν ότι το έλλειμμα του 2009 είναι μονοψήφιο, 6% έλεγαν, το πολύ 9%, και ότι η κυβέρνησή μας το ‘φούσκωσε’.»
 Aυτά δήλωσε σήμερα ο κ. Παπανδρέου, επειδή η Eurostat αναθεώρησε τo έλλειμμα  μετά τα στοιχεία που της έδωσε η ελληνική κυβέρνηση!
 Για να είμαι ειλικρινής, πρώτη φορά ακούω Πρωθυπουργό να πανηγυρίζει που το έλλειμμα της χώρας του είναι τελικά υψηλό!
 Βέβαια τους πήρε έξη μήνες για να μπορέσουν να συμφωνήσουν σ’  έναν αριθμό, αλλά αυτό το ξεχνάει ο κ. Παπανδρέου!
Όπως ξεχνάει επίσης,  ότι:
1. Ο κ. Προβόπουλος είχε ανακοινώσει δημοσίως από το Σεπτέμβριο του 2009  ότι το έλλειμμα θα έφτανε σε διψήφιο νούμερο, αν δεν λαμβανόταν μέτρα!
2. Ότι  η κυβέρνηση του  ήταν αυτή που κατάργησε τα μέτρα της κυβέρνησης Καραμανλή που στόχευαν στη συγκράτηση του ελλείμματος.
3 .Ότι ήταν η κυβέρνησή του που μοίρασε 1.8 δις ως επίδομα αλληλεγγύης ;
4. Ότι ήταν η Κυβέρνησή του επιδόθηκε στη δημιουργική λογιστική για να αυξήσει το έλλειμμα του 2009. http://www.antinews.gr/?p=39810. Δείτε αναλυτικά από πότε τα γράφαμε
 Λέξη για τα spreads
Και ενώ ο κ. Παπανδρέου «πανηγύριζε» που επιτέλους κατάφεραν, μετά  από έξη μήνες , να υπολογίσουν το έλλειμμα, δεν είχε λέξη να πεί:
1. Πού ήταν τα spreads όταν ανέλαβε την εξουσία;
2. Που ήταν ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου και που έπεσε σήμερα;
3. Που είναι τα λεφτά που έλεγε ότι υπάρχουν;
4. Τι  δουλειά έχει στη χώρα μας το ΔΝΤ και ποιος το προσκάλεσε;
5. Γιατί επιτέλους δεν ενεργοποιεί τον υποτιθέμενο μηχανισμό ασφαλείας παρά παρακολουθεί αμήχανος τις εξελίξεις;
6. Τέλος  υπάρχουν  ή δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ; Γιατί σήμερα ο κ. Πεταλωτής είπε ότι δεν υπάρχουν; Δηλαδή είναι όλα …πάνω στο τραπέζι;
 Και μερικές  ακόμα ερωτήσεις:
Πότε ο κ. Παπανδρέου είπε προεκλογικά ότι:
1. Θα περικοπούν  μισθοί και συντάξεις;
2. Ότι θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας
3. Ότι θα αυξηθεί ο ΦΠΑ
4. Ότι θα αυξηθούν οι άμεσοι και άλλοι   έμμεσοι φόροι;
5. Ότι θα ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις
6. Ότι θα γίνουν απολύσεις;
 Ο κ. Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές του 2009 λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό και αφού επί διετία έκανε ότι μπορούσε για να υπονομεύσει το  έργο της κυβέρνησης Καραμανλή.
 Αντι, λοιπόν, να «πανηγυρίζει» που το έλλειμμα έφτασε στο 14%.
 Αντι, όπως δήλωσε  ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κ. Ξυνίδης, να «μη κοιμάται τα βράδια και να κλαίει»
 Ας  αφήσει τα  πολλά λόγια και ας δει μήπως μπορεί να κάνει κάτι για να σταματήσει τον κατήφορο στον οποίο μας οδηγεί..
 Αδέξιος Δεξιός                                                                                                                                       ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

HORCA! Εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό με δήθεν ζωντανό μήνυμα που ήταν μαγνητοσκοπημένο!



H μεγαλύτερη τηλεοπτική απάτη σε μια δραματική στιγμή για την Ελλάδα έχει την υπογραφή διευθυντών της τηλεόρασης. Του Κοσμά Σφαέλου στο ALTER, του Σ.Λιαρέλη στον ΑΝΤ-1 και του Βασίλη Παπαδρόσου στον ALPHA.
Τα τρία κανάλια ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ το τηλεοπτικό κοινό και έβγαλαν δήθεν ότι είναι ζωντανή σύνδεση ενώ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ότι ο Παπανδρέου έχει κάνει την…
δήλωση αρκετά λεπτά νωρίτερα. Έγιναν όλα μαγνητοσκοπημένα για να μην πει ο πρωθυπουργός σαρδάμ και μπερδέψει τα λόγια του.
Την πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να αρθρώσει πολιτικό λόγο και τα ΜΜΕ έπαιξαν για άλλη μια φορά τα παιχνίδια της κυβέρνησης. TROKTIKO
Ετοιμαστείτε φίλοι. Όσοι Ζωντανοί, Όσοι Καθαροί. HORCA!                                                                     ΠΗΓΗ:olympia.gr

Ωραία περάσαμε, αλλά τέλος. Πετάξτε τα εμπριμέ, γιατί φέτος θα φορεθεί γαλανόλευκο.

Ακριβώς αυτή είναι η εικόνα που σας είχαμε περιγράψει προ 6 μηνών περίπου, όταν αρχίσαμε να αναλύουμε τις συνθήκες δράσεις του ΔΝΤ στην Ελλάδα βάσει της παγκόσμιας εμπειρίας.
Αυτές λοιπόν ήταν οι όμορφες, αυτιστικές εικόνες όπου βγαίναμε όλοι (και εμείς μαζί με το ΠΑΜΕ) για να “διακδικήσουμε” και να ενισχύσουμε το μαγαζάκι μας.
Καιρός να αφήσουμε το εμπριμέ όμως. Τέλος η πλάκα σύντροφοι, γιατί τα πράγματα σοβαρεύουν και τσιτάτα όπως “εργοδοτική τρομοκρατία” και άλλα τινά, μόνο έξω από το Carrefour. Όχι στο Σύνταγμα. Γιατί απλούστατα οι μόνοι εργοδότες που θα μείνουν, θα είναι τα Carrefour, ta McDonalds και βεβαίως οι τράπεζες. Ούτε ο κυρ Μήτσος με τους 4 εργάτες που τους “έπινε το αίμα”.
Ούτε βεβαίως εμείς που σαν τα ΚΤΗΝΗ βγαίναμε πίσω από την δημοσιοϋπαλληλική ψευτομαγκιά μας για να κάνουμε την πλακίτσα μας και ν’ αρπάξουμε κανένα επίδομα παραπάνω που βέβαια μας το πλήρωνε ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ εργάτης που δούλευε σαν σκλάβος στο μεροκάματο της πραγματικής παραγωγής.
Τέρμα λοιπόν η πλάκα. κομμένες οι κομματικές σημαιούλες, κομμένες οι ταξικές αρλούμπες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ενοχική παραδοχή “συντρόφου” – δημοσιογράφαρου: Σύντροφε, πήρα Mercedes
Και την Ανταπάντηση του άλλου συντρόφου, επίσης δημοσιογράφαρου (ελέω της ποδαρίλας του Λαλιώτη στα εξάρχεια): Δεν πειράζει σύντροφε! Ο Μάρξ δεν είπε να μην πάρει κανένας! Είπε να πάρουν όλοι!!
Όπερ και εγένετο. Όλα τα λαμόγια, τέως σύντροφοι, πήραν Mercedes. Εις βάρος αυτής της έρμης χώρας που είχαμε το θράσος να την βρίζουμε. Εις βάρος του παλικαριού με τα τρία παιδιά που δούλευε μεροκάματο και μεις υποτιμητικά τον φωνάζαμε “ο νυκοκυραίος”, “ο μικροαστός”. Εμείς τι σκατά κάναμε; Άιντε έναν γάμο με το ζόρι, ένα παιδί που το παραπετάξαμε γιατί κοιτάζαμε πως θα τ’ αρπάξουμε ή θα ξενοπηδήσουμε. “Εμείς οι Αριστεράντζες”. Τέρμα λοιπόν τα εμπριμέ.
Τέρμα όμως και το ΠΑΜΕ. Γιατί εγώ τα εμπριμέ τα έκοψα μόλις η βρώμα του Κωστόπουλου μου έπνιξε τη μύτη. Τώρα όμως σύντροφοι (πραγματικοί) πρέπει να πετάξουμε και τη δική μας μπράντα. Γιατί Αλέκα όπως είπες, το κεφάλαιο ΔΕΝ έχει Πατρίδα, όμως ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΕΧΟΥΝ.

Ξαναθυμήσου το λοιπόν γιατί ήρθε η ώρα να πετάξουμε από πάνω μας τη βρώμα του Κόκκαλη και του Καλογρίτσα. Ήρθε η στιγμή να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα, τώρα στη Μητέρα των Μαχών. Και αυτή η μάχη θα πρέπει να έχει σημαία μόνο τη Γαλανόλευκη. Όχι σαν έμβλημα του κράτους – Μπουρδέλου που έφτιαξαν οι δικοί μας οι Νενέκοι.
Αλλά σαν παντιέρα Ελευθερίας και Αγώνα. Γιατί ο αγώνας μας είναι πλέον καθολικός, για όλο τον λαό. Δεν θα γίνουμε εμείς το δεκανίκι του CNN και του Reuters. Ας διδαχτούμε από το παράδειγμα των συντρόφων της Αργεντινής που πήραν και κει τη Γαλανόλευκη και έτρεψαν σε φυγή όλο το φασισταριό. Γιατί πάντα αυτή η Γαλανόλευκη ήταν ο εφιάλτης κάθε φασίστα. Του Τούρκου, του Γερμανού, του Ιταλού.
Γιατί μόνο η Γαλανόλευκη θα δώσει στο Γένος, ΝΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ, να καταλάβει ότι πραγματικά πρέπει να βγει στον δρόμο. Και μόνο όταν κυματίσει η Γαλανόλευκη στον δρόμο, θα καταλάβουν οι φασίστες ότι δεν παίζουμε αλλά ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ. Όπως πρώτα…
Γιατί από αύριο, δεν υπάρχει χώρος για Πουρκουάδες. Ή Πατριώτης, ή Λαμόγιο!
Ας φτιάξουμε λοιπόν αυτό το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ από τα σπλάχνα του Γένους μας. Όχι αύριο, Όχι αργότερα, ΤΩΡΑ!
“Της Αντάρτισσας το εγγόνι”                                                                                                                   ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ – ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΧ – ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ

Το γεγονός που περιγράφει το HellenicRevenge είναι πέρα ως πέρα διασταυρωμένο.
Ένα πολύ σοβαρό γεγονός έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες στη Σάμο, που όπως φαίνεται κάποιοι φρόντισαν να το υποβαθμίσουν και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό το κράτησαν κρυφό.
Αυτό όμως που είναι ανησυχητικό, είναι ότι σαν κράτος έχουμε χαλαρώσει και με πάρα πολύ ευκολία αφήνουμε την εντύπωση σε ξένες δυνάμεις να μας θεωρούν (γενικώς) ένα μπάχαλο!
Συγκεκριμένα.
Το περασμένο Σάββατο 17 Απριλίου, στις 14:45 το μεσημέρι, εμφανίστηκε στα ελληνικά χωρικά μας ύδατα, στο ύψος του Πυθαγορείου, ένα σκάφος που έφερε πάνω του μια αμερικανική σημαία.
Την ώρα εκείνη στο ίδιο σημείο έκανε την καθημερινή του περιπολία το Ιταλικό σκάφος της FRONTEX και το πλήρωμά του θεώρησε σκόπιμο να κάνει σήμα, προκειμένου να ελέγξουν τους επιβαίνοντες στο αμερικάνικο αυτό σκάφος.
Στο σημείο αυτό αρχίζει η περιπέτεια, αφού το άγνωστο σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα και έτσι άρχισε μια τρελή…τρελή καταδίωξη!
Η περιπολία της Frontex τότε έκανε αμέσως εξέπεμψε σήμα και στην καταδίωξη, έσπευσε να συνδράμει και ένα άλλο Φιλανδικό σκάφος της διεθνούς δύναμης….και πάλι όμως το άγνωστο σκάφος δεν άκουγε στις συνεχείς εκκλήσεις για να σταματήσει!
Τότε άλλαξε πορεία και άρχισε να κατευθύνεται προς το λιμάνι του Πυθαγορείου!
Εκεί είχε ειδοποιηθεί το Λιμεναρχείο όπου άνδρες του λιμενικού μόλις έδεσε το καταδιωκόμενο αυτόσκάφος

Ο …κρατικοδίαιτος Κούλογλου, βρίζει το κράτος και τους “Έλληνες”


σσΟ: Πως είναι δυνατόν όλοι οι κρατικοδίαιτοι να βρίζουν τους Έλληνες που τους πληρώνουν;
Ο Στέλιος Κούλογλου είναι πλέον μία ιστορική περσόνα. Είναι ο άνθρωπος που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στο διαδίκτυο. Έχει το ρεκόρ να κατέχει τη μοναδική ιστοσελίδα που είχε συγχρόνως 3 ταυτόσημα κυβερνητικά προπαγανδιστικά χρυσοπληρωμένα banners με την φάτσα του Καραμανλή, συνοδευόμενα από άλλα τρία χρυσοπληρωμένα Banners ΔΕΚΟ. Όλα αυτά μάλιστα από μία κυβέρνηση που υποτίθεται ότι τον “εξόντωσε”.
Η παρούσα κυβέρνηση λοιπόν που φρόντισε να τον …φροντίσει τοποθετώντας τον στο ΔΣ της ΕΡΤ, μάλλον κάτι δεν έκανε καλά, αφού ο Στέλιος Κούλογου εξαπολύει μία άνευ προηγουμένου επίθεση στο Κράτος αλλά και τους έμμεσους εργοδότες του:
ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ!
Ναι, έτσι αποκαλεί τους λειτουργούς της δικαιοσύνης που “τόλμησαν” να εκδόσουν αθωωτική απόφαση για τους “τρομερούς και αιμοσταγείς” βιαστές της Αμαρύνθου. Τον ίδιο χαρακτηρισμό μάλιστα, απευθύνει και για τους κατοίκους της Αμαρύνθου, αυτούς δηλαδή που σαν κορόιδα πληρώνουν τους φόρους τους για να χρυσαμοίβεται ο κάθε Κούλογλου…
Αφού βρε Κούλογλου σιχαίνεσαι το “κράτος” και την “Ελλάδα”, πως ανέχεσαι να σε τρέφει; Πως παίρνεις τα βρώμικα εκατομμύρια των “ΚωλοΕλλήνων, βιαστών, ρατσιστών, φασιστών κλπ”;

Διαβάστε όλο το άρθρο στους Αδιάβροχους γιατί δεν έχουμε ούτε τη διάθεση να δημοσιεύουμε αηδίες …”υπαλλήλων” μας.                                                                                                                             ΠΗΓΗ:olympia.gr

"ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΝΙΚΟ ΜΟΥ"...


Το Νίκο Σηφουνάκη τον θεωρούμε ίνδαλμα του αντιεθνικιστικού – αντιφασιστικού – αντιναζιστικού αγώνα στην Ελληνική πολιτική σκηνή.
Ποιός μπορεί να ξεχάσει το θάρρος του ανδρός να χαρακτηρίσει τον Χριστόδουλο “αγύρτη” επειδή ακριβώς τα έβαλε με τον πτωχό πλην τίμιο οικουμενικό πατριάρχη (29/8/01).
Με αυτό το δεδομένο, καταδικάζουμε την φασιστική – ναζιστική – εθνικιστική επίθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου στον τίμιο αγωνιστή Νίκο Σηφουνάκη. Όπως και όλες τις επιθέσεις που ακολούθησαν. Μην πτοείσαι σύντροφέ, είναι… “Εθνικιστές Νίκο μου, Εθνικιστές”.
Μάθετε επίσης για την πρωτοβουλία του κυρίου Σηφουνάκη για τους μετανάστες, που Ακροδεξιοί κύκλοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν τον άφησαν να υλοποιήσει:       

Μία πρωτοβουλία σταθμός για τους μετανάστες από το Νίκο Σηφουνάκη…


http://lh6.ggpht.com/_Y6tFG382XLw/SR7nYBF_Z5I/AAAAAAAAHQI/0uCvL6cjG3E/s800/METANASTES.JPG
Μία σημαντική πρωτοβουλία φέρεται να έχει στα σκαριά ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ και σημαντικό μέλος του κυβερνητικού σχήματος στο νέο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο Νίκος Σηφουνάκης που λόγω εντοπιότητας γνωρίζει από πρώτο χέρι τον Γολγοθά και τα προβλήματα των μεταναστών, όπως και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους στα κέντρα υποδοχής, ετοιμάζεται να γράψει ιστορία.
Παρ’ ότι πολλά μέλη της κυβέρνησης αλλά και της ευρύτερης αριστεράς έχουν εκφράσει την ευαισθησία τους για την ποιότητα διαβίωσης των μεταναστών στη χώρα μας, ο Νίκος Σηφουνάκης κάνει ένα μεγάλο βήμα:
Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες μας, ο Νίκος Σηφουνάκης, με τη σύμφωνη γνώμη και αρωγή της συζύγου του, Μαρί Δασκαλαντωνάκη, είναι αποφασισμένος να επέμβει ενεργά, παραχωρώντας δωμάτια στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία “Grecotel” σε όσους διαμένουν στα σύγχρονα κολαστήρια που ονομάζονται “Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών”.
http://www.corfu-hotels.us/corfu-pictures/Grecotel-Corfu-Imperial-hotel-1.jpgΓια όσους δεν το γνωρίζουν, η κυρία Μαρί Δασκαλαντωνάκη, σύζυγος του Υπουργού, είναι εντεταλμένη σύμβουλος στην (οικογενειακής της ιδιοκτησίας) αλυσίδα υπερπολυτελών ξενοδοχείων Grecotel. Τα Grecotel είναι πραγματικά η μεγαλύτερη αλυσίδα resorts στην Ελλάδα, με εξαιρετικές υπηρεσίες και πολυτέλεια που την κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κλίμακας. Όσοι είχαν την τύχη να μείνουν σε κάποιο Grecotel το γνωρίζουν από πρώτο χέρι, γι’ αυτό και η ηγέτιδα του Ευρωπαϊκού τουρισμού, εταιρεία TUI είναι επί σειρά ετών ο κύριος πελάτης της αλυσίδας. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τον Αύγουστο μάλιστα, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν ελεύθερα “κρεββάτια” όπως λέγονται στην τουριστική αγορά, σε κάποιο από τις χιλιάδες κλινες της αλυσίδας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρωτοβουλία θα αρχίσει άμεσα κατά τους χειμερινούς μήνες όπου οι ανάγκες των ανθρώπων αυτών είναι αυξημένες, ενώ πολλά από τα κέντρα στερούνται βασικών αγαθών, όπως η θέρμανση και το νερό. Ούτως ή άλλως, όλα τα resorts της αλυσίδας τον χειμώνα κλείνουν ή υπολειτουργούν με αποτέλεσμα η παραχώρηση τους στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους να είναι υλοποιήσιμη και εφικτή.
Στην διαδικασία θα προηγηθούν οι διαμένοντες στα κέντρα του Βορειοδυτικού Αιγαίου, πρωτίστως οι γυναίκες με τα ανήλικα παιδιά που έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη. Τα δωμάτια των ξενοδοχείων υπερεπαρκούν ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα σαρδελοποίησης ανθρώπων και ψυχών, ενώ -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- η αλυσίδα θα διαθέσει και βασικό προσωπικό ώστε να προσφέρεται και συσσίτιο καθώς και καθημερινή φροντίδα στους μετανάστες που θα φιλοξενηθούν.
Εκτός από την κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης όπου τηρουμένων των αναλογιών η πρωτοβουλία θα είναι μία πραγματική σωτηρία ζωής, οι μετανάστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία άλλη, υπέροχη Ελλάδα. Την Ελλάδα της φυσικής ομορφιάς, της πολυτέλειας, της ποιότητας ζωής. Οι άνθρωποι αυτοί θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας, όταν μέχρι σήμερα γνώριζαν μόνο το αδυσώπητο πρόσωπο της αστυνομοκρατίας και του περιορισμού.
Ένα μεγάλο μπράβο στο Νίκο Σηφουνάκη που κάνει την ιδεολογία πράξη. Την ευαισθησία, αγωνιστική διάθεση. Την φιλανθρωπία ανιδιοτελή, κοινωνική προσφορά. Μπράβο επίσης και στην σύζυγο του όπως και στην αλυσίδα Grecotel που ανοίγει δρόμους στην έμπρακτη στήριξη των αναξιοπαθούντων.
Με αυτή την πρωτοβουλία όμως, ο Νίκος Σηφουνάκης δίνει και την καλύτερη απάντηση στα συκοφαντικά δημοσιεύματα δήθεν “ευαίσθητων” εφημερίδων που τον κατηγορούσαν ότι αποκόμισε 1 δις από το χρηματιστήριο. Αυτό όμως θα το αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο.
Το εύρος της ενέργειας αλλά και η σεμνότητα που χαρακτηρίζει τον Νίκο Σηφουνάκη αναμένεται να προκαλέσει και …πολιτικό πονοκέφαλο στην ευρύτερη αριστερά και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ αφού εκλαμβάνεται (και είναι) ως προσπάθεια διεμβόλισης του εκλογικού σώματος εν όψει δημοτικών εκλογών. Έτερον εκάτερον θα λέγαμε. Φανταστείτε τη δυναμική που θα αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ σε πλειάδα περιοχών όπου δραστηριοποιούνται τα Grecotel, όπου εκτός από το ηθικό εκτόπισμα αυτής της ενέργειας, θα δώσει δουλειές στην τοπική αγορά που είναι νεκρή κατά τους χειμερινούς μήνες. Πραγματικός θρίαμβος δηλαδή για τους υποψηφίους του κινήματος.
Αυτές οι ενέργειες, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης πρέπει να αγκαλιάζονται από όλους. Πολίτες, λειτουργούς και όλον τον πολιτικό κόσμο. Ας γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για να βοηθήσουν και άλλοι κατέχοντες στην καλυτέρευση των συνθηκών ζωής. Στην ευμάρεια της κοινωνίας μας. Στην ισότητα και την αδελφοσύνη των λαών. Άλλωστε όλοι οι πλούσιοι σε αυτή τη χώρα, χρωστάν τα πλούτη και τη χλιδή τους στην Ελλάδα και τους πολίτες της. Ας δώσουν κάτι πίσω. Όπως ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο Νίκος Σηφουνάκης.
http://christiannaloupa.files.wordpress.com/2009/06/clandestini.jpg?w=458&h=376
είναι καιρός αυτά τα παιδιά να γνωρίσουν μία άλλη, πανέμορφη Ελλάδα!
      ΠΗΓΗ:olympia.gr

Η διακομματική της μίζας. Υποψήφια με τη ΝΔ ήταν η Θάλεια Δραγώνα! Ράλλης Θεός!

  • Μεγάλη αποκάλυψη από τον Kostasxan. Σάπιο το πολιτικό σύστημα, χρειάζεται εκ βάθρων ανασύσταση με όρους Πατριωτικού Μετώπου. Ή Πατριώτης ή Λαμόγιο. Δεν υπάρχει μέση κατάσταση.
  • Περσόνες της σήψης, περιδιάβαιναν τα κόμματα αφήνοντας το δηλητήριο τους που τελικά δολοφόνησε τη μεταπολίτευση.
  • Τρανή δικαίωση ΚΑΙ του Antinews που είχε αποκαλύψει και τον ρόλο του συζύγου της με τα Γερμανικά οπλικά συστήματα.
  • Η ιδεολογία της Δραγώνα μοιάζει να είναι πιο σταθερή και από την οικονομία της χώρας!
Κι ενώ έψαχνα στο αρχείο των εφημερίδων, πρότερων ετών, για να ανακαλύψω τα κατεψυγμένα “λαβράκια” της ιστορίας, ξαφνικά, σε ένα φύλλο της εφημερίδας “Βήμα” (20 Αυγούστου 1981*), ανάμεσα στις αγγελίες, ξεπρόβαλε μία είδηση τόσο παράξενη που με ανάγκασε να την κοιτάξω δύο και τρεις φορές για να βεβαιωθώ πως τα μάτια μου δεν έβλεπαν “αστεράκια”, αλλά ένα “αστέρι” που απασχολεί την σύγχρονη ζωή των ελλήνων και την σύγχρονη Παιδεία της κυβέρνησης Παπανδρέου…!
Η κυρία Δραγώνα ήταν εκεί! Το όνομά της ανάμεσα σε άλλων υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, για τις εκλογές του 1981!!! Ναι, η κυρία Δραγώνα εκτός από υπεύθυνη γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, αρμόδια για την εκπαίδευση των μουσουλμάνων της χώρας μας, εκτός από ερευνήτρια σε κοινοτικό πρόγραμμα για την εκπαίδευση μειονοτικών ομάδων (παραδόξως η πρόοδος της έρευνας ελέγχεται από την ίδια στο υπουργείο Παιδείας!!!), διετέλεσε και υποψήφια βουλευτής με το κόμμα που μισεί περισσότερο και από την Χαρά Νικοπούλου!!! Ναι, υπήρξε ενεργό στέλεχος, μέλος και υποψήφια για το βουλευτικό αξίωμα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα η υποψηφιότητά της υποδείχθηκε και εγκρίθηκε παμψηφεί…!
Τι έχει να πει άραγε ο κύριος Σαμαράς; Φαντάζομαι πως θα χαίρεται που έχασε τέτοιο “στέλεχος”, ενώ παραδόξως χαρούμενος με την “μεταγραφή” της κυρίας Δραγώνα δείχνει να είναι και ο κύριος Παπανδρέου!!!
Τελικά, η κυρία Δραγώνα δεν εκλέχθηκε βουλευτής, όμως, ποτέ δεν απογοητεύτηκε και σαν καλή σφήκα (όπως λέμε σαν καλή εργατική μέλισσα) εργάστηκε σιωπηρά και κατάφερε να περάσει στην άλλη όχθη. Στην όχθη των… παλαιότερων αντιπάλων!!!
Οι επιδιώξεις της κυρίας Δραγώνα, όμως, δεν σταμάτησαν τότε, με την υποψηφιότητά της ως βουλευτού στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Η κυρία αυτή “άλλαξε πλώρη” και άνοιξε πανιά για… το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο κατάφερε να μπει και σήμερα να “μεγαλουργεί” στις πλάτες της ελληνικής παιδείας, κυνηγώντας τους αντικυβερνητικούς εκπαιδευτικούς (π.χ. Χαρά Νικοπούλου), κατηγορώντας τους πως δεν είναι καλοί δάσκαλοι επειδή είναι στην αντιπολίτευση… Κι έτσι μαθαίνουμε όλοι μας πως οι καλοί δάσκαλοι είναι μόνο εκείνοι που βρίσκονται στις τάξεις της… αντιπολίτευσης. Είπαμε, η κυρία αυτή ήρθε για να βάλει μέτρα και να δώσει προοπτική στην Ελληνική παιδεία, που θα προτιμούσε να την μεταβάλει σε τουρκική, σκοπιανή, αλβανική ή και χίντι… αρκεί να πάψουν τα ελληνόπουλα να διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό…
Η πρόσφατη επίσκεψη της κυρίας Δραγώνα στη Θράκη και οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών της περιοχής
Να επισημάνουμε κάτι για τους Πομάκους. Τα παιδιά τους μιλούν πομάκικα στο σπίτι, μαθαίνουν Ελληνικά και μία ξένη γλώσσα στο σχολείο (που προφανώς θα τους χρησιμεύσουν) και αναγκάζονται, μιας και φοιτούν σε μειονοτικά σχολεία, να διδάσκονται και την τουρκική!!! Πέρα από το αντιπαιδαγωγικό της κατάστασης και τη φανερή σύγχυση που προκαλείται σε παιδιά του Δημοτικού, γίνεται αντιληπτό πως μόνοι μας “βγάζουμε τα μάτια μας” παίζοντας το παιχνίδι του τουρκικού προξενείου και στέλνοντας του πομάκους στην αγκαλιά των τούρκων! Το φωνάζουν παντού ότι δεν αισθάνονται και δεν είναι τούρκοι!
Επίσης, κατά την υλοποίηση του ακριβού προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων από Δραγώνα και Φραγκουδάκη δεν τους προβλημάτισε καθόλου το γεγονός αυτό, όχι φυσικά από εθνικής απόψεως (αστεία πράγματα…), αλλά από παιδαγωγικής; Βγάλτε μόνοι τα συμπεράσματά σας…
“Ο ερχομός της κ. Δραγώνα στη Θράκη το διήμερο 15-16 Μαρτίου είχε στόχο, όπως ανέφερε η ίδια, να δει πώς θα προσαρμοστεί το «νέο σχολείο», που οραματίζεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στη μειονοτική εκπαίδευση και για τον λόγο αυτό πραγματοποίησε μια σειρά συσκέψεων με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκπαίδευσης. Είχε προηγηθεί δύο μέρες πριν στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού μια εκδήλωση για τη βράβευση εκπαιδευτικών που αρίστευσαν και καινοτόμησαν με διάφορες παιδαγωγικές δραστηριότητές τους, κατά την οποία υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες των σύγχρονων δουλοπάροικων του εκπαιδευτικού συστήματος, των ωρομισθίων. Έτσι η κ. Διαμαντοπούλου που υποσχέθηκε κατάργηση της ωρομισθίας στο 14ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ
λίγους μήνες πριν έδρεψε τους καρπούς της λαϊκίστικης υποσχεσιολογίας της και διαπίστωσε ότι οι βραβευμένοι εκπαιδευτικοί –που είναι βέβαια καθ’ όλα άξιοι- πέτυχαν χάρη στο φιλότιμό τους, γιατί το εκπαιδευτικό μας σύστημα έχει δυσλειτουργίες αποτρεπτικές για κάθε αριστεία, όπως είναι και οι καταρρακωμένοι ωρομίσθιοι, και η ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει κανένα λόγο να … καμαρώνει. Μέσα σε αυτό το κλίμα η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου κ. Δραγώνα εκόμισε στη Θράκη το νέο μεγάλο όραμα, το «Νέο Σχολείο», το οποίο θα είναι ψηφιακό,καινοτόμο, ενταξιακό· ααα! και πράσινο (σημαντική παράλειψις!). Μετά την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος από τις «Ευέλικτες ζώνες καινοτόμων δράσεων», το «Έξυπνο Σχολείο» των προηγούμενων Υπουργών είχαμε πάθει ένα στερητικό σύνδρομο από οράματα, οπότε ήρθε το «Νέο Σχολείο» να καλύψει το μεγάλο κενό.
Στο σημερινό σχολείο της γενικευμένης αμάθειας με κύρια ευθύνη των κυβερνώντων, το βασικό που ζητάμε είναι να αφήσουν όλοι τις στομφώδεις διακηρύξεις και να αποδείξουν ότι έχουν την πολιτική βούληση να ωθήσουν τα σχολεία σε πρώτη φάση να λειτουργήσουν στοιχειωδώς. Χωρίς, βέβαια, η κ. Δραγώνα να εξειδικεύσει το όραμα του «Νέου Σχολείου», αφού πρώτα θα διαβουλευτεί, σκόρπισε ανησυχία σε όλους εμάς που βλέπουμε το μέλλον της παιδείας μας να διαγράφεται δυσοίωνο (καλά γίνεται πιο δυσοίωνο;). Και οι λόγοι είναι οι εξής:
Α) Το νέο, ανοιχτό, χωρίς τοίχους κ.τ.λ σχολείο «θα συνδεθεί αρμονικά με την Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης». Μάλιστα! Αν κρίνουμε από τις καρκινικές παθογένειες του «Καποδίστρια» και την προχειρότητα και ανοργανωσιά με την οποία προωθείται ο «Καλλικράτης», ΜΑΥΡΑ, ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ τα γραμμένα για την εκπαίδευσή μας!
Β) Τα πενιχρά αποτελέσματα του ακριβότερου από εντάξεως στην Ε.Ο.Κ εκπαιδευτικού προγράμματος, του προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων που εκπόνησαν Φραγκουδάκη και Δραγώνα, το οποίο συνεχίζεται και τώρα από πρώην συνεργάτες τους(;), αφού εγκρίθηκε από την …κ. Δραγώνα (Οι … κακοπροαίρετοι θα μιλήσουν αμέσως για διαπλοκή! Θου, Κύριε…). Όσα καλά βιβλία και να γραφτούν –εμείς θεωρούμε ότι τα βιβλία του προγράμματος είναι καλά- μέσα σε ένα προβληματικό πλαίσιο όμως το αποτέλεσμα είναι μοιραίο: λειτουργικώς αναλφάβητοι μαθητές. Κι ενώ η παγκόσμια βιβλιογραφία βοά για την αποτυχία τέτοιων δίγλωσσων προγραμμάτων, τα οποία στην περίπτωσή μας εξοβελίζουν άλλες μητρικές γλώσσες (πομακικά, ρομανί) με ευθύνη και των επιστημονικών καθοδηγητών του προγράμματος. Και κακώς οι τελευταίοι κομπάζουν για τον περιορισμό της σχολικής διαρροής. Σε όλη την Ελλάδα μειώθηκε (χωρίς να τρέχει κανένα πρόγραμμα) και οφείλεται εν πολλοίς σε άλλους λόγους (αστικοποίηση, καλύτερο οδικό δίκτυο, άρση προκαταλήψεων για τα κορίτσια, στροφή σε μορφωτικές αξίες, η ενθαρρυντική για τους μουσουλμάνους μαθητές ποσόστωση για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ). Καμμιά έρευνα δεν έγινε για τα ποιοτικά αποτελέσματα. Ζητούμε να γίνει στην τωρινή (τέταρτη φάση) του προγράμματος, για να επιβεβαιωθούν και οι συνάδελφοι που με απόγνωση διαπιστώνουν τον αναλφαβητισμό του συντριπτικού ποσοστού των μαθητών των μειονοτικών δημοτικών. Μετά απ’ αυτά τι μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον;
Γ) Το περιβόητο μανιφέστο με κείμενα αρχών «Τι είναι η πατρίδα μας;», το οποίο συνεπιμελήθηκε η κ. Ειδική Γραμματέας. Το διαβάσαμε και διαπιστώσαμε ότι, κυρίως με υπονοούμενα, με υπερτονισμό κάποιων θέσεων (που προκύπτουν από συνεντεύξεις με εκπαιδευτικούς), με μισές αλήθειες – μισά ψέματα, η εθνική ταυτότητα είναι φορτισμένη αρνητικά, θεωρείται κατασκευασμένη υπό την επήρεια του Ρομαντισμού και θεωρείται εθνικισμός η διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής, γιατί έμμεσα οι συγγραφείς δεν πιστεύουν στη διαχρονία της γλώσσας και στην ιστορική συνέχεια του έθνους. Με τέτοιες θέσεις, λοιπόν, τι είδους σχεδιασμό ελληνικής παιδείας, βασισμένης σε ενιαίες ιστορικές αξίες, μπορούμε να περιμένουμε;
Δ) Η έλλειψη ξεκάθαρης θέσης για τα νηπιαγωγεία. Τόνισε η κ. Δραγώνα ότι δεν έχει νόημα να επεκτείνουμε το καθεστώς των μειονοτικών δημοτικών σχολείων στα νηπιαγωγεία. Ακόμη, όμως, δεν γνωρίζει ποια θέση πρέπει να έχει η μητρική γλώσσα στην προσχολική εκπαίδευση.
Ε) Η πεισματική εμμονή της άτυπης ηγεσίας της μειονότητας για δίγλωσσα νηπιαγωγεία και η λειτουργία από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας παράνομων νηπιαγωγείων αποκλειστικά τουρκόφωνων. Όταν διαβουλεύεται κανείς με τέτοιες θέσεις, πρέπει να’ χει υπόψη του ότι η στόχευσή τους είναι καθαρά η περιχαράκωση της μειονότητας, η ενίσχυση των διαχωριστικών γραμμών και τέλος η δημιουργία παράλληλων κοινωνιών με αποσχιστική λογική.
Η πρότασή μας προς την ηγεσία του Υπουργείου είναι:
α) να υλοποιήσει τα σχεδιασθέντα δημόσια ελληνικά σχολεία και να δημιουργήσει και άλλα, όπου θα διδάσκονται ως μαθήματα επιλογής η μητρική γλώσσα των μαθητών και το Κοράνιο. Ας προσέξουμε τη μεγάλη απήχηση που βρήκαν τα δημόσια Ελληνικά Γυμνάσια στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και της Ροδόπης.
β) να θεσπίσει ελληνόφωνα νηπιαγωγεία όπου η μητρική γλώσσα θα χρησιμοποιείται επικουρικά, για να εμπεδωθεί η ελληνομάθεια. Επιτέλους, ας αξιοποιηθεί η εμπειρία τέτοιων προγραμμάτων στο Βέλγιο, στον Καναδά και σε άλλα πολυγλωσσικά περιβάλλοντα.
γ) να καταγγείλει τα χουντικά Μορφωτικά Πρωτόκολλα του 1968 και να τα καταργήσει, γιατί δοκιμάστηκαν στην πράξη και καθήλωσαν τη μειονότητα στην αμάθεια.
Αυτά τα απλά βήματα χρειάζεται η περιοχή μας, για να αναδείξει το ανθρώπινο δυναμικό της και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξή της. Όλα τα άλλα «αδειανά πουκάμισα» των σχεδίων δράσης δεν έχουν να πουν τίποτα στους πολίτες, οι οποίοι επιστρατεύουν όλο το πικρό τους χιούμορ, για να τα προσπεράσουν χωρίς δίκαιη αγανάκτηση”.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
Υ.Γ.: * Και για όσους νομίζουν πως πρόκειται για φωτομοντάζ, μπορούν να απευθυνθούν στο kostasxan@gmail.com και ευχαρίστως θα τους αποστείλω το σχετικό αρχείο – σελίδα της εφημερίδας σε μορφή PDF                                                                                                                               ΠΗΓΗ:olympia.gr