ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Τούρκοι και Βούλγαροι άρχισαν να τρώνε - και πάλι - τα σωθικά τής Θράκης ΜΑΣ !!! Εισήλθαμε σε μια νέα - βαριά - ΚΑΤΟΧΗ !!! Σκλάβοι ξανά οι Έλληνες

Η συνδιοίκηση Ελλάδας – Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη έχει ήδη αρχίσει!

Άγκυρα και Αθήνα συναποφάσισαν αλλαγή τού κάθετου άξονα Νυμφαίας – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων!
Εδώ και καιρό καταγγέλλεται η εγκατάλειψη της Θράκης. Εδώ και χρόνια η ελληνική πολιτεία έχει εγκαταλείψει στην πράξη την ακριτική αυτή γωνιά της Ελλάδας και δυστυχώς, οι φόβοι όλων αρχίζουν και παίρνουν σάρκα και οστά.Πολλοί ήταν εκείνοι που το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφερόντουσαν σε μία ιδιότυπη λειτουργία της Θράκης, η οποία έδειχνε (και συνεχίζει ολοένα και περισσότερο να δείχνει) πως «προωθείται» σε μία πολιτική «ακαταστασία», την οποία επιθυμεί διακαώς η Άγκυρα.
Τα όργανα του τουρκικού προξενείου και της εξωτερικής πολιτικής του νέο-οθωμανιστή Νταβούτογλου, είχαν προαναγγείλει την αλλαγή κάποιων σχεδιασμών στην Θράκη. Τελικά, αυτό που αρχικά δημοσιεύτηκε σε τοπική τουρκόφωνη εφημερίδα, έγινε γεγονός!
Ο κάθετος άξονας που σε λίγο καιρό θα ενώνει την Κομοτηνή με τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα άλλαξε σχεδιασμό την τελευταία στιγμή και αντί να περάσει από χωριά με χριστιανικό πληθυσμό, περνάει τελικά από χωριά μουσουλμάνων λίγα μόλις χιλιόμετρα ανατολικότερα.
Το πρόβλημα όμως είναι πως το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση και κάθε αλλαγή σε θέματα όπως ο σχεδιασμός, μπορεί να αποφέρει την ακύρωση της χρηματοδότησης.
Άραγε υπάρχει… εναλλακτικός σχεδιασμός γι αυτό το ενδεχόμενο;
Και, επίσης, ποιος και γιατί οδήγησε την «αλλαγή» του σχεδιασμού του συγκεκριμένου οδικού άξονα; Οι κακές γλώσσες αναφέρουν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος συνεπικουρούμενος από τον...

κύριο Πεταλωτή (τι σου κάνουν οι ψήφοι τελικά!!!) κατάφερε να αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό, με βάση τον οποίο δεν διαταράσσονταν το φυσικό περιβάλλον και δεν ενοχλούνταν ορεινοί οικισμοί της ευρύτερης περιοχής…
Οι αντιδράσεις των ντόπιων κατοίκων ήταν πολλές και έντονες, αλλά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εξελίξεις, επωφελούνται εκείνοι που στηρίχθηκαν από το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και τον τουρκόφωνο τύπο του Νομού Ροδόπης. Γιατί όμως υπήρξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο και την χάραξή του; Γιατί, τελικά, περνάει μόνο από μουσουλμανικά χωριά, καθιστώντας μάλιστα αυτόματα «κρυφή» την κίνηση της οδού από μάτια χριστιανών κατοίκων;
Μήπως το γεγονός πως στη Νότια Βουλγαρία υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί «τουρκόφωνων» βουλγάρων (οι οποίοι έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική στην πολιτική ζωή της Βουλγαρίας) βολεύει τις «σχέσεις» που ο τούρκος πρόξενος κύριος Σαρνίτς προσπάθησε να ενδυναμώσει με πάρα πολλά και συνεχόμενα ταξίδια του στην γειτονική Βουλγαρία;
Μήπως, η Άγκυρα προετοιμάζει μία μικρής ισχύος «βόμβα» στα Βαλκάνια αλλά και στην Ευρώπη; Μπορεί, άραγε, κάποιος υπεύθυνος (αν συνεχίζουν να υπάρχουν) από την σημερινή κυβέρνηση να διαννοηθεί την επικινδυνότητα αυτής της αλλαγής; Πάντως, η αλλαγή αυτή, από μόνη της, προδίδει μία νέα δυναμική που αναπτύσσεται από τους μουσουλμάνους βουλευτές της Ροδόπης, οι οποίοι καταφέρνουν να συναποφασίζουν με τον Γιώργο Παπανδρέου ή και να επιβάλουν τις απόψεις της Άγκυρας στην περιοχή. Το γεγονός πως τουρκόγλωσση εφημερίδα γνώριζε μερικές ημέρες πριν την συγκεκριμένη εξέλιξη, ουσιαστικά «πρόδωσε» τον σχεδιασμό που υπήρξε για την οργάνωση και τελικά την αλλαγή των κατασκευαστικών σχεδίων της οδού που θα συνδέει την Κομοτηνή με την Βουλγαρία μέσω Νυμφαίου… Κάποιοι βιάστηκαν να διατυμπανίσουν την επιτυχία τους και ουσιαστικά εξέθεσαν την άτυπη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης (και ίσως των τοπικών αρχών και υπηρεσιών) με τους «αντιπροσώπους» του κυρίου Σαρνίτς και της Άγκυρας…
Δηλώσεις Ευριπίδη Στυλιανίδη (βουλευτής Ν.Δ. Ροδόπης)
Σε δηλώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα, ο κύριος Στυλιανίδης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, εκλεγείς στο Νμό Ροδόπης, είπε χαρακτηριστικά:
«Ο φόβος ο οποίος εγώ διατυπώνω, με σεβασμό στην άποψη των ανησυχούντων κατοίκων, είναι ότι υπάρχει κίνδυνος η οποιαδήποτε μεταβολή να ακυρώσει το έργο με συνέπειες για τους ίδιους τους κατοίκους. Διότι αν ξεκινήσουμε τώρα την μελέτη, μιας εναλλακτικής χάραξης, στην οποία θα χρειάζονται πολλές απαλλοτριώσεις, είναι αβέβαιο αν θα υπάρχουν τα λεφτά για να πληρωθεί η νέα χάραξη. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι αναστατώσεις θα δημιουργηθούν όσον αφορά το νομικό κομμάτι, δηλαδή προσφυγές στο συμβούλιο της επικρατείας και τα λοιπά.
Επειδή αυτό μπορεί να καθυστερήσει, αντιλαμβάνεστε ότι αν ολοκληρωθεί ο σταθμός και ο υπόλοιπος δρόμος, όλος ο φόρτος ο μεταφορικός θα διέρχεται μέσα από το υφιστάμενο δίκτυο το οποίο περνάει μέσα από τα χωριά, δηλαδή θα έχουμε κάνει μια τρύπα μέσα στο νερό. Θα έχουμε επιστρέψει στην αρνητική εκείνη πρόταση η οποία ξεσήκωσε τους κατοίκους, τους οποίους εμείς ακούσαμε και αναζητήσαμε τότε την εναλλακτική λύση η οποία και διαμορφώθηκε. Διατυπώνω λοιπόν την επιφύλαξη και τον φόβο, διότι ο δρόμος αυτός πρέπει να ολοκληρωθεί όπως είχε οριστικοποιηθεί, να τελειώσει γρήγορα, για να επιφέρει οικονομικά αποτελέσματα στην περιοχή χωρίς να αναστατώσει ούτε το οικοσύστημα, ούτε την ησυχία των δύο οικισμών.
Για σκοπιμότητα, δεν γνωρίζω. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν εκείνοι που κινούν το ζήτημα. Εγώ διατυπώνω μια άποψη γνωρίζοντας την Ελληνική πραγματικότητα και βλέποντας τους κινδύνους που υπάρχουν μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση, από κάθε απόφαση, υπάρχουν οι δυσαρεστημένοι και οι ευχαριστημένοι. Το σύνολο της περιοχής εκτιμώ ότι από αυτό τον δρόμο θα ικανοποιηθεί και διατυπώνω και έναν φόβο, μην εγκλωβιστούν οι ίδιοι οι κάτοικοι στις συνέπειες της λάθος επιλογής στην οποία ίσως τους ωθούν κάποιοι ίσως για να πάρουν πέντε ψήφους παραπάνω».
Το συγκεκριμένο έργο, λοιπόν, κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί λόγω έλλειψης των περισσότερων χρημάτων που απαιτούνται. Όμως, έχει ήδη επιτευχθεί κάτι πολύ σημαντικότερο: Η αλλαγή αυτή σηματοδότησε και την εμπλοκή πλέον της Άγκυρας σε θέματα που αφορούν αποκλειστικά την ελληνική πολιτεία. Εξάλλου, ο κύριος Στυλιανίδης, ήταν σαφής όταν αναφέρθηκε λέγοντας πως «γνωρίζει τους κινδύνους»… Η άτυπη συνδιοίκηση της Θράκης έχει ήδη ξεκινήσει, και στην συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται σαφέστατο αυτό. Ο κύριος Παπανδρέου, προφανώς ενοχλημένος από τις τελευταίες οικτρές του αποτυχίες στις Βρυξέλλες, ίσως να θέλησε να «ηρεμήσει» την Άγκυρα για να μπορέσει να κοιμηθεί ήσυχος… Τα ερώτημα είναι παλιό, αλλά πάντα επίκαιρο: «Πόσο θα μας κοστίσει τελικά ο ύπνος του Γιώργου;»
Οι επιπλέον μουσουλμανικοί ψήφοι που ξεκάθαρα μετακινούνται στο ΠΑΣΟΚ μέσα από την συγκεκριμένη «αλλαγή στάσης», μπορεί να μην είναι πολλοί, αλλά έτσι όπως «εξελίσσεται» η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο κύριος Πεταλωτής να χρειασθεί ακόμη και τις ψήφους νεκρών προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος πολιτικά. Κι αυτό, γιατί στις επόμενες εκλογές, θα κυριαρχεί ένα άλλο σύνθημα στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ: «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω…»!!!

Κωνσταντίνος

Υ.Γ. Ευχαριστώ τα «Νέα τής Ροδόπης» για τις χρήσιμες πληροφορίες που μου παρείχαν

Πηγή: http://kostasxan.blogspot.com/2010/02/blog-post_2761.html

Τι τό’ θελες το ταξίδι στην Γερμανία Μιχαλάκη μου?

«Ρουκέτες» Καμμένου κατά της ΝΔ στην Εξεταστική

«Δεν είμαστε άγιοι στην υπόθεση της Siemens» ανέφερε ο βουλευτής της Β Δ Αθηνών, προκαλώντας ενόχληση στο κόμμα του



Φωτιά άναψε στη Ρηγίλλης, για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ κ. Π. Καμμένος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κόμματος χρήματα από τη Siemens. Με τη φράση «δεν είναι ούτε αγία η ΝΔούτε άγιο το ΠαΣοΚ» ο κ. Καμμένος προκάλεσε αρνητική εντύπωση στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη Ρηγίλλης αιφνιδιάστηκαν, αφού αναμένουν προσεκτικές δηλώσεις από τον πρώην υφυπουργό που συμμετέχει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. «Η Siemens, όπως και άλλες εταιρείες, έδιναν το 2% του τζίρου τους σε μαύρο πολιτικό χρήμα, σε εκάστοτε πολιτικούς που χειρίζονταν συμβάσεις. Δεν είναι ούτε αγία η ΝΔούτε άγιο το ΠαΣοΚ» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 και συμπλήρωσε: «Δεν έχει κανέναν λόγο κανείς βουλευτής του ΠαΣοΚ να συγκαλύψει τους βρώμικους του ΠαΣοΚ και δεν έχει κανέναν λόγο κανένας βουλευτής της ΝΔ να συγκαλύψει τους βρώμικους της ΝΔ. Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί, και είναι οι περισσότεροι, οι οποίοι για να κάνουν πολιτική έχουν χαλάσει την προσωπική τους περιουσία και κάποιοι άλλοι έχουν πλουτίσει. Δεν θα πληρώνουμε όλοι για τους επίορκους».
Η Ρηγίλλης είδε και πάλι τον κ. Καμμένο να προκαλεί ρήγμα στη γραμμή της ΝΔ ότι το κόμμα δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και ήδη αρκετοί βουλευτές ασκούσαν χθες παρασκηνιακά κριτική για τη στάση του, μιλώντας για την πολιτική ζημιά που γίνεται.
Τον ανακριτή κ. Δ. Οικονόμου, ο οποίος διερευνούσε την υπόθεση της σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και Siemens για τον προαστιακό σιδηρόδρομο, «έδειξε» χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής εταιρείας η δημοσιογράφος κυρία Αριστέα Μπουγάτσου ως υπεύθυνο για τη μη διαβίβαση τον Μάιο του 2009 στη Βουλή της σχετικής δικογραφίας, παρ΄ ότι υπήρχαν ενδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Μάλιστα συνέδεσε την καθυστέρηση αυτή με το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής (στις 8 Μαΐου 2009) εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, πράγμα που οδήγησε σε παραγραφή τυχόν αδικημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε η μάρτυς ο κ. Οικονόμου «σκόνταψε» τουλάχιστον σε ενδείξεις εμπλοκής του εποπτεύοντος υπουργού Μεταφορών κ. Μ. Λιάπη, ως προς το σκέλος της κατακύρωσης του σχετικού διαγωνισμού, ενώ αναφέρθηκε και σε τυχόν ευθύνες των διαδόχων του κκ. Ευρ. Στυλιανίδη και Κ. Χατζηδάκη λόγω των παρατάσεων που δόθηκαν στο έργο, το οποίο δεν έχει ακόμη παραδοθεί. Ενέπλεξε δε και τον πρώην υπουργό Μεταφορών του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Βερελή, καθώς, όπως είπε, «το σίριαλ του Προαστιακού ξεκινά από το 2003 και συνεχίζεται ως σήμερα».
Και όλα αυτά ενώ ο κ. Οικονόμου φερόταν έτοιμος να διαβιβάσει αμελλητί στη Βουλή την επίμαχη δικογραφία, κατά την κυρία Μπουγάτσου, η οποία είπε ότι ο δικαστικός λειτουργός άφησε να διαρρεύσει προς δημοσιογράφους πως «ήταν σχεδόν έτοιμος να αποστείλει στη Βουλή με βάση τον νόμο “περί ευθύνης υπουργών” τη δικογραφία για την εργολαβία του προαστιακού». «Ξαφνικά ο προαστιακός πήρε το “τρένο” της παραγραφής» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η σύμβαση του έργου αξίας 160 εκατ. ευρώ κατακυρώθηκε στις 26.4.2005 (επί υπουργίας Μ. Λιάπη) «ενώ έπρεπε να είχε γίνει για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων» (οι οποίοι διεξήχθησαν το 2004) και να είχε παραδοθεί εντός οκτώ μηνών!
Βουλευτές του ΠαΣοΚ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή συνέδεαν το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής το 2009 με τη δικογραφία Οικονόμου και τις φερόμενες ενδείξεις εμπλοκής του εξαδέλφου τού τέως πρωθυπουργού, ενώ βουλευτές της ΝΔ σημείωναν ότι στις 8 Μαΐου 2009 παραιτήθηκε ο κ. Βερελής από βουλευτής, χωρίς να γνωρίζει όμως τις προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωνε το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής.
Αίσθηση εξάλλου προκάλεσαν οι αναφορές της μάρτυρος στο «φαγοπότι στον ΟΤΕ». Διαβάζοντας την κατάθεση του Γερμανού κ. Χούμπερτ, εκ των διαχειριστών των «μαύρων ταμείων» της Siemens, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λαδώναμε τον ΟΤΕ για να μας πληρώνει ακριβότερα. Δίναμε πολλά για να πληρώνουμε τις διοικήσεις που άλλαζαν συνεχώς», ενώ κατά τη μάρτυρα ως και συνδικαλιστές συναινούσαν στο ΔΣ του ΟΤΕ υπέρ των συμφωνιών με τη Siemens.
Πηγή
Σχόλιο:
Τι τό’ θελες το ταξίδι στην Γερμανία Μιχαλάκη μου?
Πέραν της πλάκας και του αστείου όμως, ακόμη και έτσι να ήταν, ένα ταξίδι στην Γερμανία για κάποιον “χορτασμένο” σαν τον Μιχάλη Λιάπη δεν είναι δέλεαρ για κατακύρωση του σχετικού διαγωνισμού όπως αναφέρεται στο άρθρο. Απλά την “πάτησε” ο πρώην υπουργός και πήγε Βερολίνο με κακές παρέες. Τώρα για το 2% του έργου, εγώ δεν ξέρω από τέτοια. Δεν έχω κάνει ούτε βουλευτής ούτε υπουργός. Απλά ακούω/διαβάζω τι λέει ο Πάνος και βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα.
Καιρό τώρα (10/09/2008) αναρωτιόμουνα αν η υπόθεση Siemens μπήκε στο αρχείο ή όχι.



Τελικά δεν μπήκε λοιπόν, αλλά η γνώμη μου είναι, βασισμένος σε αυτά που λέει ο Πάνος Καμμένος που τον εκτιμάμε αφάνταστα για την στήριξή του στους Bloggers, πάει σίγουρα για συγκάλυψη και μακάρι να έχω λάθος. Είναι όμως δυνατόν να μην υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ … “ομοφρονούντων”?

ART LICENSING: ο Δούρειος Ίππος προς τη συνείδηση

” Τέχνη και διαφήμιση ”
του ζωγράφου
Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
«Το μεγάλο όπλο της νέας αντίληψης για τη διαφήμιση, του ART LICENSING, είναι ότι μεταμορφώνει τα προϊόντα σε έργα τέχνης. Από εκεί και πέρα…The Sky is the limit!»
Περιοδικό ΚΛΙΚ – Ιούνιος -02
Το Art Licensing είναι ένας νέος όρος στη γλώσσα της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Μπορεί το Licensing μόνο του να παραπέμπει σε έναν χώρο εξειδικευμένης επιχειρηματικής πρακτικής, όπως λόγου χάριν, το Marketing, Leasing, Merchandising κ.α, όμως το πρόθεμα Art, επαναφέρει άμεσα τον όρο στο πεδίο ενδιαφέροντος της τέχνης. Ως Art, σε σχέση με τη διαφήμιση, εννοείται κυρίως
η τέχνη της ηλεκτρονικής οπτικής εικόνας, του Βίντεο, της σκηνοθεσίας και του σεναρίου, ενώ συμμετέχουν εξίσου τα εικαστικά, το design, η μουσική και άλλες τέχνες.
Είναι σαφές, ότι η σύνθετη έννοια Art Licensing αποτελείται από δύο μέρη που δηλώνουν δύο διαφορετικές δραστηριότητες του ανθρώπου. Το Art Licensing είναι, μια υβριδιακή έννοια του χώρου της αγοράς, που έχει ως σκοπό τη μετατροπή σε χρήμα των δυνατοτήτων που περιέχει ο κάθε ένας όρος της σύνθεσης αυτής. Ο σκοπός της χρηματοποίησης, έστω και με την έννοια της εμπορικής αξιοποίησης της τέχνης, εισέρχεται έτσι αυτονόητα, ως συνεπακόλουθο αποτέλεσμα της διαφήμισης. Άλλωστε η διαφήμιση, είναι  το κατεξοχήν μέσον του εμπορικού σκοπού, που είναι το κέρδος. Στη σύνθετη έννοια, λοιπόν, του Art Licensing, οι δύο όροι από αυτόνομες έννοιες μετατρέπονται σε συζευγμένα μέσα πραγματοποίησης ενός απώτερου σκοπού, που δεν είναι άλλος από το επιχειρηματικό κέρδος. Έτσι, το Art Licensing, αποτελεί ότι πιο προωθημένο έχει επινοήσει το οικονομικό think tank του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού για τον νέο ρόλο της τέχνης στην παγκόσμια αγορά.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο: «Η τέχνη και η διαφήμιση είναι πλέον γνωστό πως πάνε χέρι χέρι. Τις περισσότερες φορές είναι μάλλον δύσκολο να διακρίνεις που αρχίζει η μια και που τελειώνει η άλλη. Και αυτό είναι το μεγάλο όπλο της νέας αντίληψης για τη διαφήμιση».
Το μεγάλο όπλο της νέας αντίληψης της νέας τάξης για τη διαφήμιση, όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν είναι άλλο από τη διάδοση μιας παραμορφωτικής εικόνας της τέχνης προς την αγοραστική μάζα και την κατάργηση των διακριτών ορίων ανάμεσα στην τέχνη και στη διαφήμιση, ώστε να μην αντιλαμβάνεται κανείς που τελειώνει η μια και που αρχίζει η άλλη! Έτσι ώστε, θεωρώντας κάποιος πως η τέχνη είναι η ίδια η διαφήμιση να ομολογεί στην πραγματικότητα παντελή άγνοια περί της Τέχνης. Ο ίδιος ο αρθρογράφος, ομολογεί κυνικά, ότι δεν μπορεί να διακρίνει, τι είναι τέχνη και τι διαφήμιση. Γιατί όμως, γίνονται όλα αυτά;
Το Art Licensing, φαίνεται να οφείλει πολλά στην αντίληψη των καλλιτεχνικών κινημάτων της Αντι-Τέχνης, που εμφανίστηκαν στις αρχές του περασμένου αιώνα, ως αντίδραση, αμφισβήτηση και κριτική των μεγάλων πολιτικών μετασχηματισμών, επαναστάσεων και πολέμων και την γενικότερη κρίση των αξιών. Τα κινήματα αυτά βρήκαν πρόσφορο έδαφος μέσα στον ιδεολογικό ριζοσπαστισμό μιας αριστερής και αντικομφορμιστικής πανευρωπαϊκής πρωτοπορίας, που κάποτε έφτανε και μέχρι τα όρια του μηδενισμού. Το αντιδραστικό κίνημα του Dada στο α΄ μισό του 20ου αιώνα, επιχείρησε να επιβάλει καθημερινά, χρήσιμα και περιφρονημένα πράγματα, όπως μεταξύ άλλων μια λεκάνη ουρητηρίου, σε αληθινά αισθητικά αντικείμενα αντάξια του επιπέδου ενός έργου Τέχνης. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι διαφορετικό από το να προτείνεται ως Τέχνη μια αντι-Τέχνη. Μετά το β΄ μισό του 20ου αιώνα στα χρόνια του 60΄και στη δεκαετία της Coca – Cola, το καλλιτεχνικό κίνημα της Pop-Art με κύριο εκφραστή τον Άντυ Γουώρχολ, εισήγαγε στη θεματολογία της αντικείμενα μαζικής κατανάλωσης, εκφράζοντας με γλαφυρό τρόπο και στο χώρο της Τέχνης, την εμφανιζόμενη καταναλωτική  φρενίτιδα του δυτικού κόσμου.  Άφθονο χρήμα, διαφημίσεις και δελεαστικές υποσχέσεις για μια καλύτερη ζωή, ανέδειξαν το έργο Τέχνης σε αντικείμενο- προϊόν. Άλλα καλλιτεχνικά κινήματα όπως η Cheap-Art εφαρμόζουν μια μαζικότητα στην κοινωνική προσέγγιση της Τέχνης μέσα από έργα που παράγονται για μεγάλη κατανάλωση και που τα θέματα τους αποτελούν εικόνες χρηστικών αντικειμένων, αλλά και της σύγχρονης καθημερινότητας. Ακολούθησαν κινήματα όπως ο Μεταμοντερνισμός, το Video-Art κ.α.
Οι απόηχοι  αυτών των κινημάτων είχαν  ελάχιστη επίδραση και εκφραστές στην τέχνη της Ελλάδας, τουλάχιστον μέχρι πριν από δυο-τρεις δεκαετίες. Στην εποχή μας, έστω και με καθυστέρηση, όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα, το Art Licensing έχει κάνει δυναμικά την εμφάνιση του, όπως διαπιστώνει κανείς στις διαφημίσεις. Επίσης με καθυστέρηση ογδόντα χρόνων, εισήχθη στην Ελλάδα ως καθεστωτική πλέον και η κάθε μορφή Αντι-Τέχνης, που βρίσκει υποστήριξη και εκφραστές κυρίως στον καλλιτεχνικό, αντικομφορμιστικό χώρο της νεοταξικής δήθεν «αριστεράς». Θυμίζω το παράδειγμα της συνουσίας με το καρπούζι, την έκθεση Out Look κ.α. Έτσι, το κομμάτι αυτό της μεταμοντερνιστικής αριστεράς, εμφανίζεται να είναι σύμμαχος με την νέα τάξη και σε αυτό το επίπεδο. Στο επίπεδο του πολιτισμού, όπου επιχειρείται μια ανατροπή της αντίληψης περί της τέχνης που ίσχυσε με διάφορες μορφές για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Πρόκειται για μια απόπειρα εξόντωσης της «παλαιάς τέχνης» και των διαχρονικών αξιών της, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα παγκοσμιοποιημένη, με αξίες που θα διαμορφώνουν τους πολίτες προς το πνεύμα της νέας τάξης. Ξεχνούν πως η τέχνη, είναι από τη φύση της μια παγκόσμια γλώσσα, όπως δείχνουν για παράδειγμα οι γελοιογραφίες που συχνά δεν χρειάζονται ούτε λόγια, είτε σε κινέζους απευθύνονται είτε σε βραζιλιάνους, και δεν χρειάζεται να γίνει παγκόσμια με τους όρους της χρηματαγοράς.
Η καινοφανής λογική της εξομοίωσης των πραγμάτων, που επιχειρείται τελευταία από ορισμένους κύκλους διανοούμενων της νέας τάξης, έχει ως στόχο κυρίως τη συστηματική και πολυεπίπεδη υποβάθμιση των ανώτερων αξιών προς χάριν των υποδεέστερων. Για παράδειγμα, όποιος θυμάται, την περιβόητη διαφήμιση της COCA-COLA όπου οι κίονες του Παρθενώνα είχαν αντικατασταθεί από τις γνωστές φιάλες της συγκεκριμένης πολυεθνικής εταιρείας ή ακόμη πιο πρόσφατα τη διαφήμιση της VODAPHONE, όπου για χάρη του προϊόντος επιστρατεύτηκαν με έναν επιεικώς κωμικό τρόπο οι αγωνιστές του 1821. Με βάση τη νέα αυτή λογική, όλα εμφανίζονται σαν να έχουν την ίδια αξία, με ελάχιστες ή καθόλου διαφορές. Η λογική αυτή είναι το λιγότερο σχετικοκρατική και ύποπτη για τις προθέσεις της. Η τέχνη, όμως, όπως και ο πολιτισμός, δε θα μπορούσαν να μην περιλαμβάνονται μέσα στους επιτελικούς σχεδιασμούς της γενικότερης αποδόμησης των αξιών του παρελθόντος.
Μέσα στο μυαλό του αρθρογράφου, είναι τόσο απλό το να εξισώνει και να μη διακρίνει την τέχνη από τη διαφήμιση και αδιαφορεί, αν με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζει και απαξιώνει την ίδια την τέχνη. Και το κάνει για χάρη των διαφημιστικών εταιρειών και των πολυεθνικών οικονομικών συμφερόντων, που δημιουργούν τεχνητά υβρίδια, όπως το Art Licensing, για να προωθούν τις επιδιώξεις τους. Και οι διαφημιστές με την τερατώδη τους επινοητικότητα και τις γνώσεις της ψυχολογίας του αποδέκτη, θα μπορούσαν να πάρουν το πρώτο βραβείο των πιο διεστραμμένων εγκεφάλων στην καθοδήγηση της συνείδησης.
Οι οικονομικές και διαφημιστικές εταιρείες που αναφέρει  στη συνέχεια του κειμένου του, πιστεύουν πως το Art Licensing είναι το μέλλον, ενώ συμπληρώνει, ότι «(…)πίσω από τις λέξεις αυτές είναι ουσιαστικά οι άνθρωποι που μεταμορφώνουν τα προϊόντα, άλλοτε σε έργα τέχνης και άλλοτε σε cult ή status symbols, καταδεικνύοντας τον ιδιαίτερο δεσμό της τέχνης, των καλλιτεχνών και των πιο εμπορικών και αναγνωρίσιμων προϊόντων στον πλανήτη, που εκπροσωπούν επιλεγμένα δικαιώματα και κατηγορίες προϊόντων, τα δικαιώματα εμπορικής και διαφημιστικής χρήσης διάσημων καλλιτεχνών».
Αλλά τελικά, ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι πίσω από τα ονόματα των εταιρειών και ποιά τα κίνητρα τους; Είναι οικονομικοί διευθυντές, υπεύθυνοι μάρκετινγκ και διαφημιστές και αυτό που πρώτιστα τους ενδιαφέρει, είναι η προώθηση των προϊόντων στην αγορά, η αύξηση της κατανάλωσης και του κέρδους. Αυτοί που αναζητούν με κάθε τρόπο την ιδανική φόρμουλα πλασαρίσματος των προϊόντων. Στην τέχνη, απλώς ανακάλυψαν το ιδανικό μέσο της εμπορικής επέκτασης προς την αγοραστική μάζα με το δέλεαρ της αισθητικής. Να πούμε κατά αρχήν, ότι η τέχνη από την αρχαιότητα ήδη, αποτέλεσε το πρόσφορο μέσο της προπαγάνδας, λόγω της μαγικής έλξης που ασκεί στο μέσο άνθρωπο. Στα νεώτερα χρόνια χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τα απολυταρχικά και φασιστικά καθεστώτα, ενώ τώρα η τέχνη καλείται να προσελκύσει τον αγοραστή στο προϊόν. Τα μηνύματα της τέχνης έχουν την ικανότητα να περνούν ανύποπτα στο υποσυνείδητο του υποκείμενου και να υποβοηθούν στη διαμόρφωση μιας άποψης προς την κατεύθυνση που του υποβάλεται. Από την άποψη αυτή η τέχνη είναι ένα φοβερό όπλο που στοχεύει στη συνείδηση, κάτι που την καθιστά καθόλα άξια της προσοχής μας. Η τέχνη στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται ως μέσο προβολής και ως επικάλυψη αισθητικής (εννοούμενης και ως ψυχο-επιδραστικής) μορφής του προϊόντος και της διαφήμισης. Κάτι, που φυσικά μπορεί να εκληφθεί και ως ένας επιδερμικός εξωραϊσμός της υλιστικής πεζότητας που διέπει τους στυγνούς νόμους του εμπορίου και της αγοράς. Σε ένα κόσμο υπερ-καταναλωτικό και κορεσμένο από αμέτρητα νέα ομοειδή προϊόντα, ο σκληρός ανταγωνισμός απαιτεί από ένα προϊόν να διαθέτει πλέον το κάτι παραπάνω από τα υπόλοιπα. Αυτό το κάτι παραπάνω είναι η επίφαση που προσφέρει η τέχνη μέσω του Art Licensing στα προϊόντα, είτε αφορά μόνο στη διαφήμιση, είτε ακόμα και στην συσκευασία τους.
Ο καλλιτέχνης  που καλείται από τις εταιρείες  να δημιουργήσει το καλλιτεχνικό προφίλ του Χ προϊόντος, μπορεί στην ουσία  να του προσφέρει μια επίφαση αισθητικής, αλλά αυτή είναι ανεξάρτητη από την πραγματική αξία του περιεχομένου της, δηλαδή, του διαφημιζόμενου προϊόντος. Μπορεί οι μεταμορφώσεις του μπουκαλιού της Βότκας Absolut σε λυχνάρι από τον Scarf, για να φέρω το ίδιο παράδειγμα με τον συντάκτη, να είναι εντυπωσιακές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το περιεχόμενο του μπουκαλιού είναι απαραίτητα ανάλογης ποιότητας και αξίας με την συσκευασία του. Αλλά, ακόμη και αν είναι, σίγουρα δεν θα το οφείλει στην ευφάνταστη αισθητική συσκευασία, αλλά στην καλή παραγωγή του ως οινοπνευματώδες ποτό. Έτσι, γίνεται ολοφάνερο πως ο ρόλος του Αrt Licensing είναι καθαρά προσελκυστικός της προσοχής του αγοραστή και επιδερμικός σε ότι αφορά την προσέγγιση του με τα κριτήρια της τέχνης. Η αισθητική χρησιμοποιείται εδώ σαν εύσχημο όχημα και το έργο τέχνης μετατρέπεται σε ένα φετίχ της υπεραξίας του προϊόντος. Επειδή η αισθητική μορφή αποτελεί από μόνη της μια αξία, αναδεικνύεται τελικά σε μια υπεραξία πάνω στο ήδη τιμολογημένο προϊόν και μάλιστα διεκδικεί ένα μέρος από την τελική τιμή του κόστους που καταβάλλει ο αγοραστής του προϊόντος. Η καλλιτεχνική μορφή επιβάλλει ακόμα περισσότερο ένα καλό προϊόν, ποιος αμφιβάλλει, όμως, πως μπορεί να εξωραϊζει ακόμη και το πιο άχρηστο;
Πολλοί  άνθρωποι αγοράζουν τη μια μάρκα τσιγάρων ή προτιμούν το τάδε κρασί, όχι για άλλο λόγο παρά, εξαιτίας της αισθητικής μορφής της συσκευασίας τους. Όσο μάλιστα περισσότερο χρόνο επιβάλλεται η αισθητική μορφή του προϊόντος στην αγορά, τόσο μεταβάλλεται σε αναγνωρίσιμο σύμβολο, ταυτίζεται με το προϊόν, και τόσο μεγαλύτερη είναι η έλξη και το αίσθημα εμπιστοσύνης που προκαλεί στον αγοραστή. Η ιδιοσυστασία της τέχνης περιέχει την ιδιότητα της έκφρασης και της επικοινωνίας κι είναι αυτή που γίνεται το κατεξοχήν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους διαφημιστές και τους επικοινωνιολόγους. Επιχειρείται  να περάσει το πρόσχημα της δήθεν οικονομικής προστασίας των καλλιτεχνών και της ευρύτερης προβολής της τέχνης. Στην πραγματικότητα, είναι όλοι αυτοί οι οικονομικοί θηρευτές που έχουν ανάγκη από τον εξωραϊσμό που προσφέρει η τέχνη στο κυνήγι του κέρδους  και όχι η τέχνη από αυτούς. Η τέχνη μπορεί να υπάρξει και χωρίς τη διαφήμιση, όμως η οποιαδήποτε συμμετοχή της στο οικονομικο-εμπορικό γίγνεσθαι θα πρέπει να κρατά τον χαρακτήρα που της αρμόζει, ώστε να μην εκπίπτει στο επίπεδο ενός κοινού είδους, της μιας χρήσης και συναλλαγής.
Ο καλλιτέχνης  θέτει το ταλέντο, την έμπνευση και  την τέχνη του στην υπηρεσία μιας εμπορικής σκοπιμότητας και μιας ιδέας, που λίγο έχει να κάνει με τον σκοπό που η τέχνη έχει από την φύση της. Αυτό επιτυγχάνεται με το δελεαστικό αντίτιμο της αδρής αμοιβής, της προβολής και της καθιέρωσής του στο χώρο. Η αδυναμία ή και η φιλοδοξία του καλλιτέχνη να αντισταθεί στην εξαγορά του από τις σειρήνες του κέρδους, καθιστούν τελικά τους κερδοσκοπικούς εγκεφάλους, σχεδιαστές και εισηγητές νέων αντιλήψεων περί τέχνης, όπως είναι το Art Licensing. Έτσι αυτό που συμβαίνει, είναι μια μεταφορά των πολύ σκληρών όρων του καπιταλισμού στο χώρο της τέχνης,  με όρους όμως και κριτήρια που, αν και αφορούν την τέχνη δεν τίθενται από αυτήν. Ορίζονται κυρίως από τους οικονομικούς παράγοντες και τα συμφεροντά τους κι αυτό είναι το ιδιαιτέρως επικίνδυνο για το μέλλον της τέχνης. Η τέχνη, είναι ένας από τους φορείς του πνεύματος και όλοι γνωρίζουμε ότι το πνεύμα και το εμπορικό κέρδος είναι δυό έννοιες ασύμβατες από πολλές απόψεις.

Σύλληψη του ηγουμένου της Ι.Μ. Τζώρας για παραβάσεις νόμων περί όπλων και αρχαιοτήτων!


Ηγούμενος Ιεράς Μονής Τζώρας στην Βασιλική Ιωαννίνων, συνελήφθη μαζί με δύο ακόμα άτομα για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και του Νόμου περί αρχαιοτήτων.
Συγκεκριμένα σε έρευνα που έγινε στη Μονή και στις οικίες των συλληφθέντων, στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργεί η Υποδιεύνση Ασφαλείας Ιωαννίνων σχετικά με κλοπές εικόνων και κειμηλίων από Ιερούς Ναούς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα, 533 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και 15 λίθινα τεμάχια θυρώματος που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. «Περί Αρχαιοτήτων», τα οποία είχαν αφαιρεθεί από την Ιερά Μονή Δ. Μαστοροχωρίων Ιωαννίνων τον Αύγουστο του 2009. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 48 εικόνες, επάργυρα κειμήλια, ξυλόγλυπτα και βιβλία, των οποίων η προέλευση, η νομιμότητα κατοχής και η αρχαιολογική τους αξία ερευνάται. Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

H νέα και ωραία διαφήμιση της COSMOTE


Δείτε τη νέα διαφήμιση της cosmote που θα ξεκινήσει να προβάλλεται προσεχώς:

Ρ-Ο-Μ-Π-Ε-Σ!!Ιδού το ψέμα του εκπροσώπου του ΚΚΕ για την επιχείρηση "ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ" του κόμματος


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Ακούστε το ηχητικό από τον εκπρόσωπο τύπου του ΚΚΕ που πιάνεται στα πράσα να λέει ψέματα(ότι δεν τυπώθηκαν εφημερίδες στην απεργία και ότι εκτυπώνει μόνο 2 εφημερίδες!!!) για την μεγάλη επιχείρηση "τυποεκδοτική" που δεν έκανε απεργία όταν όλοι ήταν στον δρόμο αλλά το χειρότερο είναι ότι η κομματική επιχείρηση είναι το ίδιο και το αυτό με τις εκδοτικές του Λαμπράκη του Τεγόπουλου και του Μπόμπολα! ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο...συνδικάτο.
Κατά τα άλλα όπως λέει η Παπαρήγα: "Λαέ ξεσηκωθείτε"!!!
Το ηχητικό είναι από την σημερινή εκπομπή 12.30-1.00 στο "ΘΕΜΑ 98,9"
video


Αναρτήθηκε από troktiko

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!!

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ:"ΑΔΕΛΦΟΙ ΛΟΥΜΠΕΝ"


Σήμερα ο Δημήτρης επικοινώνησε τηλεφωνικώς και βγήκε στον αέρα της εκπομπής των «Αδελφών Λούμπεν», μέσα από τις φυλακές του κορυδαλλού. Ακμαιότατος όπως τον ξέρουμε, σχολίασε τα θέματα που συζητούνταν εκείνη την ώρα στο στούντιο με την γνωστή εύθυμη Λούμπεν διάθεση.

Περιέγραψε μετά, τις συνθήκες που βιώνει μέσα στην φυλακή χωρίς τα κλαψουρίσματα και τις υπερβολές που έχουμε ακούσει κατά καιρούς από Αριστερούς τρομοκράτες που τυγχάνει καμιά φορά να συλληφθούν. Μας περιέγραψε επίσης κωμικοτραγικά περιστατικά από τις «αναγνωρίσεις» και τις αποδώσεις κατηγοριών στην ΓΑΔΑ, όπου οι μεγαλοπαράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο εισαγγελέως, «αναγνώριζαν» όποιον ήθελαν, απέδιδαν κατηγορίες και σχεδόν διέταζαν τους αξιωματικούς της αστυνομίας για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Αποτέλεσμα να βρεθούν οι θήτες στο ρόλο του θύματος και του κατηγόρου, πολλοί από αυτούς σπάζοντας ρεκόρ, με δεκάδες «αναγνωρίσεις» ατόμων που κατά τα άλλα, σύμφωνα με τις κατηγορίες, φορούσαν στην διάρκεια των επεισοδίων… κουκούλες. Αυτό το ταλέντο κάποιων ΣΥΡΙΖΑίων, να μπορούν να αναγνωρίζουν πρόσωπα που «φορούσαν κουκούλες», σίγουρα θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την αστυνομία, αλλά και από τις διεθνείς διωκτικές αρχές, καθώς αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο.

Η επικοινωνία έκλεισε με ανοικτό το ραντεβού της επόμενης τηλεφωνικής παρουσίας του Δημήτρη στην εκπομπή, καθώς δεν μπορεί εύκολα να παίρνει τηλέφωνο αφού του απαγορεύεται η χρήση του κινητού.

Η εκπομπή μας, με το ήμισυ της φυλακισμένο στις φυλακές του ΠΑΣΟΚιστάν, θα συνεχίσει την επίθεσή της ακόμα πιο δυναμικά, στην διεθνιστική Χούντα που καταδυναστεύει την Πατρίδα μας. Όπως υποσχεθήκαμε στον Δημήτρη, αυτό που περνάει δεν θα πάει χαμένο, αφού ήδη γυρνάει μπούμερανγκ στα κεφάλια των διωκτών του. Δουλειά δική του είναι να παραμένει ακμαίος και δυνατός, δουλειά δική μας να διαδώσουμε παντού και με όλα τα μέσα, πως οι ιδέες, η ψυχή και η συνείδησή μας δεν φυλακίζονται…
http://afoilumpen.blogspot.com/2010/02/blog-post_11.html

Ο Δημήτρης "στον αέρα" των αδελφών Λούμπεν

Σήμερα ο Δημήτρης επικοινώνησε τηλεφωνικός και βγήκε στον αέρα της εκπομπής των «Αδελφών Λούμπεν», μέσα από τις φυλακές του κορυδαλλού. Ακμαιότατος όπως τον ξέρουμε, σχολίασε τα θέματα που συζητιόντουσαν εκείνη την ώρα στο στούντιο με την γνωστή εύθυμη Λούμπεν διάθεση.
Περιέγραψε μετά, τις συνθήκες που βιώνει μέσα στην φυλακή χωρίς τα κλαψουρίσματα και τις υπερβολές που έχουμε ακούσει κατά καιρούς από Αριστερούς τρομοκράτες που τυγχάνει καμιά φορά να συλληφθούν. Μας περιέγραψε επίσης κωμικοτραγικά περιστατικά από τις «αναγνωρίσεις» και τις αποδώσεις κατηγοριών στην ΓΑΔΑ, όπου οι μεγαλοπαράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο εισαγγελέως, «αναγνώριζαν» όποιον ήθελαν, απέδιδαν κατηγορίες και σχεδόν διέταζαν τους αξιωματικούς της αστυνομίας για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.
Αποτέλεσμα να βρεθούν οι θύτες στο ρόλο του θύματος και του κατηγόρου, πολλοί από αυτούς σπάζοντας ρεκόρ, με δεκάδες «αναγνωρίσεις» ατόμων που κατά τα άλλα, σύμφωνα με τις κατηγορίες, φορούσαν στην διάρκεια των επεισοδίων… κουκούλες.
περισσότερα

Αυτό το ταλέντο κάποιων ΣΥΡΙΖΑίων, να μπορούν να αναγνωρίζουν πρόσωπα που «φορούσαν κουκούλες», σίγουρα θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την αστυνομία, αλλά και από τις διεθνείς διωκτικές αρχές, καθώς αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο.
Η επικοινωνία έκλεισε με ανοικτό το ραντεβού της επόμενης τηλεφωνικής παρουσίας του Δημήτρη στην εκπομπή, καθώς δεν μπορεί εύκολα να παίρνει τηλέφωνο αφού του απαγορεύεται η χρήση του κινητού.
Η εκπομπή μας, με το ήμισυ της φυλακισμένο στις φυλακές του ΠΑΣΟΚιστάν, θα συνεχίσει την επίθεσή της ακόμα πιο δυναμικά, στην διεθνιστική Χούντα που καταδυναστεύει την Πατρίδα μας. Όπως υποσχεθήκαμε στον Δημήτρη, αυτό που περνάει δεν θα πάει χαμένο, αφού ήδη γυρνάει μπούμερανγκ στα κεφάλια των διωκτών του. Δουλειά δική του είναι να παραμένει ακμαίος και δυνατός, δουλειά δική μας να διαδώσουμε παντού και με όλα τα μέσα, πως οι ιδέες, η ψυχή και η συνείδησή μας δεν φυλακίζονται…

Τα Ελληνικά Μυστήρια

Τα Ελληνικά μυστήρια απεκάλυπτον ότι μετά την διαμόρφωσιν της μητρός Γης, των κινήσεων της και την σύστασιν των μορφών της επιφανείας της, παρήχθη τη συνδρομή των ακτίνων του Θείου Ηλίου η ψυχή αυτής. Η ψυχή της Γης υπήρξεν ο συντελεστής των ζωϊκών μορφών και δι’ αυτής εξειλίχθησαν μέχρι της συστάσεως του ανθρωπίνου όντος.

Τα Ελληνικά Μυστήρια


Η ψυχή του ανθρώπου έχει μητέρα την Γην και Πατέρα τον Ήλιον. Aι ακτίνες του Θείου Ηλίου μετέδωσαν εις την μητέραν Γηv το σπέρμα της ανθρωπίνης μορφής και αφού αύτη διέθρεψεν αυτό εν τη γαστρί της, το εξεδήλωσεν ως ανθρώπινον ον. Αναγκαίως η ψυχή από της συστάσεώς της μέχρι της αφίξεώς της επί του ανθρωπίνου οργανισμού ηκολούθησε την αυτήν μεταμόρφωσιν ην ηκολούθησεν και η μήτηρ Γη μέχρι της τελείας διαμορφώσεώς της. Τέσσαρας καταστάσεις αναγκαίως διήλθεν μέχρις ου διαμορφωθή εις ον διανοούμενον και δυνάμενον να εκδηλοί πλήρη αισθήματα. Ηκολούθησε δηλαδή την αρχήν της καλλιεργείας προς γονιμοποίησιν ιδεών, την εκδήλωσιν των ιδεών τούτων, την εναρμόνισιν προς αυτάς των ιδεών τούτων και την μεταμόρφωσιν αυτών εις καρπούς δυναμένους να διατηρήσουν τον τύπον του ανθρωπίνου οργανισμού. Διά την ανέλιξιν της ψυχής υπήρξαν εποχαί Φθινοπώρου, Χειμώνος, Έαρος και Θέρους. Τα ίδια απαντώνται εις την Φύσιν γεγονότα με τας αυτάς αναλογίας αλλ' επί διαφορετικών επιπέδων. Αλλ ας έλθωμεν τώρα εις το ουσιωδέστερον ζήτημα της ανθρωπίνης ψυχής μέχρι του σημείου της αποθεώσεως αυτής. Ας ακούσωμεν κατά πρώτον τα περί τελετών των Αρχαίων Μυστηρίων.

Oι Ορφικοί
Oι Ορφικοί ετέλουν τέσσαρας μυήσεις κατ' έτος και τας ετέλουν κατά τας τέσσαρας εποχάς.
Η πρώτη μύησις ελάμβανε χώραν αμέσως μετά την Φθινοπωρινήν Ισημερίαν. Η μύησις αυτή αφεώρα τους κατά πρώτον εισερχομένους. Κατά τηv μύησιν ταύτην απεκαλύπτοντο τα περί συστάσεως της μητρός Γης. Ο χρόνος από της ημέρας της μυήσεως ταύτης μέχρι της επομένης εθεωρείτο ως χρόνος καθ' ον έπρεπε η ψυχή του μυουμένου να καταστεί ικανή προς γονιμοποίησιν της Ορφικής ιδεολογίας.
Η δευτέρα μύησις των Ορφικών εγένετο μετά την ημέραν της χειμερινής Τροπής του  Ηλίου ή κατ' αυτήν ταύτην.  Ο χρόνος από της μυήσεως ταύτης μέχρι της επομένης εθεωρείτο ως χρόνος καθ' ον έπρεπε να εκδηλώσει ο μυούμενος τον ριφθέντα εν τη διανοία αυτού σπόρον της Ορφικής ιδεολογίας.
Η τρίτη μύησις εγένετο κατά την εαρινήν Ισημερίαν και έπρεπε από της ημέρας ταύτης μέχρι της επομένης μυήσεως ήτις εγένετο κατά την θερινήν Τροπήν του Ηλίου, ο μυούμενος να εκδηλώσει τοιαύτην αρμονικήν ιδεολογίαν, ως είναι εκδεδηλωμένα αρμονικώς τα χρώματα των ανθέων της εποχής ταύτης και τοιαύτην αρμονικήν αισθηματολογίαν, ως είναι αρμονικά τα αρώματα των ανθέων του έαρος. Τα χρώματα και τα αρώματα του έαρος κατά τους Ορφικούς, αναπαριστούν την βαίνουσαν προς αποθέωσιν ανθρωπίνην ψυχήν, τον μύστην από την ψυχήν του οποίου εξηφανίσθη το έρεβος και όστις προωρίσθη εις θείαν πνευματικήν ανάστασιν. Ο βαθμός ούτος των Ορφικών αντιστοιχεί προς τον βαθμόν του Διδασκάλου του ημετέρου τάγματος. Δεν είμαι όμως αρμόδιος να είπω, αν μεταξύ των δύο τούτων υπάρχει και αναλογία ιδεολογική και αισθηματική.
Η τελευταία μύησις των Ορφικών εγένετο κατά την θερινήν Τροπήν του  Ηλίου. Aι ακτίνες του φωτός είναι ζωηρότεραι κατά την εποχήν ταύτην και οι καρποί ωριμάζουν. Η θερμότης των Ηλιακών ακτίνων αναπαριστά το φωτοβόλον των σκέψεων των τελείων μυστών και το γόνιμον πλέον του καρπού της Θείας ιδεολογίας, ην οι ιεροφάνται των Αρχαίων μυστηρίων εκληροδότουν προς τους διαδόχους αυτών.
Εις τα Ελευσίνια Μυστήρια
Aι αυταί αναλογίαι απαντώνται και εις τα Ελευσίνια Μυστήρια.
Και εκεί η είσοδος των προς μύησιν εγένετο μετά την εξωτερικήν τελετήν ήτις ελάμβανε χώραν μετά τας πρώτας ημέρας της Φθινοπωρινής Ισημερίας.
Η Χειμερινή Τροπή του Ηλίου ήτο αντικείμενον εορτασμού των μυστών, διότι αλληγορικώς τα φαινόμενα της εποχής ταύτης έπρεπε να είναι και φαινόμενα εκδηλώσεων των ψυχών των.
Η Εαρινή Ισημερία απετέλει μεγίστην εορτήν των μυστών εσωτερικώς της οποίας δεν δύναμαι να γνωρίζω περισσοτέρας λεπτομερείας.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ Αλλ' εκτός της εσωτερικής ταύτης εορτής ετελείτο και η εξωτερική των Παναθηναίων κατά τας αρχάς του έαρος. H μεγίστη και από Θείας εννοίας μεστή τελετή αύτη, προδίδει το μεγαλείο του πνεύματος των συνθετών αυτής αρχαίων μυστών. Θα περιγράψω λεπτομερείας αυτής και θα ερμηνεύσω εννοίας αυτής τινάς, διά να δυνηθήτε να υπολογίσητε το ύψος και το κάλλος της. Κατά τας αρχάς του Φθινοπώρου ήρχοντο και παρέμεναν εις τον παρακείμενον Ναόν του Παρθενώνος αγναί παρθένοι εκ της πόλεως των Αθηνών και ύφαινον τον πέπλον της Θεάς της Σοφίας. Aι παρθένοι αύται έμεναν εκεί επί εξ περίπου μήνας διά να κατασκευάσουν το έργον τούτο υπό την επιτήρησιν Ιερειών του Ναού της Ελευσίνος. Κατά την εορτήν ο πέπλος ούτος προσεφέρετο εις την Θεάν της Σοφίας. Παραλείπω τα της πομπής γεγονότα διότι ταύτα δεν έχουν να μας προσθέσουν τι. Aι παρθένοι αλληγόρουν την αγνότητα της ψυχής, η οποία κατά τους μήνας του Φθινοπώρου και του χειμώνος θα δεχθεί το σπέρμα της Θείας ιδεολογίας, θα καλλιεργήσει και θα εκδηλώσει τούτο και τα αποτελέσματα αυτού, θα υφάνει ως τα πολύχρωμα και ευώδη άνθη του έαρος, πέπλον με τον οποίον περιβαλλομένη θ' αναγορευθεί ως θυγάτηρ της Σοφίας. Η μεγαλυτέρα προσφορά προς την Θεάν της Σοφίας την οποίαν έχει να προσφέρει η ψυχή του ανθρώπου, είναι η αρμονική και πλουσίως ιδεολογική και αισθηματική κατάστασίς της. Ψυχή φέρουσα την τοιαύτην κατάστασιν ανίσταται εκ του ερέβους και βαίνει προς τας χώρας της αιωνίου γαλήνης. Η εορτή των Παναθηναίων υπήρξεν η εγερτήριος σάλπιγξ η ηχήσασα στεντορείως προς τας ψυχάς της Γης. «Αφυπνισθήτε και προχωρήσατε προς τας χώρας του αίωνίου φωτός, όπου ο Θρόνος του πατρός σας Θεού».
Αλλά oι μύσται της Ελευσίνος ετέλουν και εορτήν κατά την Θερινήν τροπήν του  Ηλίου εις δόξαν και ανάστασιν της Κόρης Περσεφόνης και εις δόξαν Διονύσου του Ελευθερέως. Η Περσεφόνη είναι αυτό τούτο η ψυχή της Γης. Η ψυχή της Γης διήλθε δι' όλων των καταστάσεων των τεσσάρων εποχών και μετά ταύτας ήλθε προς τον Όλυμπον, προς την χώραν της αιωνίου ζωής του Πνεύματος. Προτού να έλθει προς την χώραν της αιωνίας ζωής συνεζεύχθη Διόνυσον τον Ελευθερέα και ούτω θα ζήσει μετ' αυτού την αιωνίαν νεότητα και ευθυμίαν. Ιδού ο κλήρος της ψυχής των Θείων Μυστών ποίος είναι! Σαφώς τον απεκάλυψαν οι Θείοι της Ελευσίνος μύσται.
Περί του Διονύσου του Ελευθερέως έχομεν εκ της  Αρχαιότητος, και άλλας ενδείξεις. Ετελείτο και εξωτερικώς εν Αθήναις τελεί εις δόξαν αυτού. Τελετή η οποία εκάλει εις συναίσθησιν τους αμυήτους και προεκάλει τους συνετωτέρους αυτών να προσέξουν επί των Ιερών της Ελευσίνος. Περί τας εορτάς ταύτης δεν δύναμαι κατά την στιγμήν ταύτην να προσθέσω περισσότερα, εκτός του ότι, ετελείτο αυτή κατά την ημέραν της θερινής Τροπής του Ηλίου.
Κατά την Θερινήν Τροπήν του Ηλίου παρομοία τελετή ετελείτο και εν Δελφοίς εις δόξαν του Φοίβου Απόλλωνος.
Οι Πυθαγόρειοι
Και οι Πυθαγόρειοι, διά τους αυτούς λόγους ετέλουν τέσσαρας εορτάς το έτος κατά τας Ισημερίας και τας Τροπάς, εις εκδήλωσιν λατρείας προς την Φύσιν, πιστεύοντες ότι η προς την Φύσιν λατρεία είναι πασών Θειοτέρα. Ο Πυθαγόρας προσέθετεν «Η προς την Φύσιν λατρεία περιλαμβάνει και τα κατά μέρος αυτής και το πνεύμα αυτής. Αντιθέτως λατρεία προς πρόσωπον χωρίζει αυτό της Φύσεως και το μειώνει. Λατρεύομεν τους Θεούς ως κυρίους των δυνάμεων της Φύσεως και ουχί ως ατομικά αυτής εγώ. Τα ατομικά εγώ της Φύσεως τιμώμεν μόνον διά τα έργα αυτών».
Και το τάγμα μας ακολουθούν τους αυτούς λόγους των Αρχαίων εορτών των μυστών, εορτάζει την χειμερινήν Τροπήν του  Ηλίου εις ένδειξιν λατρείας προς την Θείαν Φύσιν, εις ένδειξιν τιμής και δόξης των συνθετών αυτού και προς ανάμνησιν του έργου το οποίον έχουν να τελέσουν οι μαθηταί αυτού, όπως μεταφέρουν τας ψυχάς αυτών προς το Θείον έαρ, διά του οποίου θα εξασφαλισθεί η πνευματική των ανάστασις. Και θα εορτάζει κατά τας θερινάς Τροπάς του Ηλίου, διά να εκδηλούται υπό των διδασκάλων του περισσοτέρα προς τον Θείον Ήλιον αγάπη και υπενθυμίζεται εις αυτούς ποίους πρέπει να μεταδώσουν καρπούς, προς τας επερχομένας γενεάς των ανθρώπων, διά να φωτίζωνται αυταί εις τα εργα αυτών και ελευθερούνται. Τοιαύτης υψίστης σημασίας είναι οι λόγοι οι υπαγορεύσαντες τας εορτάς των Τροπών, σημασίας προωρισμένης να κατανοηθεί μόνον παρά μεμυημένων αδελφών των οποίων η διανόησις διέφυγε τα στενά όρια της ανθρωπίνης σκέψεως προς τον σκοπόν να οδηγήσει το ανθρώπινον Πνεύμα εις την ευδαιμονίαν και υπέρ των ψυχών των οποίων εύχομαι ολοψύχως τάχιστα να καλύψουν το πνευματικόν έαρ και φθάσουν εις τας θερμάς του πνευματικού Ηλίου ακτίνας υπό την σκέπην των οποίων να αναπαυθούν.
Αι εισαγωγαί εις τα μυστήρια της Ελευσίνος εγίνοντο κατά την Φθινοπωρινήν Ισημερίαν. Κατά την εισαγωγήν εις τα Ελευσίνια μυστήρια ελάμβανε χώρα μακρά τελετή εις δόξαν Κόρης της Πρωτογόνης. Κόρη Πρωτογόνη δεν ήτο ως νομίζουν τινές η Περσεφόνη, αλλά η ψυχή της Φύσεως. Διά της τελετής αυτής απέδιδον ευγνωμοσύνην προς την θείαν Φύσιν οι μύσται της Ελευσίνος, διότι εξ αυτής εξεπορεύθησαν αι ψυχαί. Τα Αττικά μυστήρια ελειτούργησαν κατά πρώτον εις τον Υμηττόν. Μεταξύ δε των εκεί υπαρχόντων Ναών και Βωμών, υπήρχεν και Ναός Κόρης της Πρωτογόνης. Εχαιρέτων δε οι μύσται της Ελευσίνος δι' αυτής της εορτής την Θείαν Φύσιν, διότι αυτή έφερεν εις το είναι αυτών το ψυχικόν Είναι πάσης οντότητος του περιβάλλοντός μας. Οι μύσται ως πρώτον αντικείμενον είχον να εξετάσουν ποία ήτο η Κόρη η Πρωτογόνη πως δηλαδή ενεφανίσθη η ψυχή της Φύσεως. Τούτο εξετάζει και ο Πλάτων εις τον Τίμαιον.
Δευτέρα κατά σειράν φυσική εορτή την οποίαν εώρταζαν οι μύσται είναι η της Χειμερινής Τροπής του  Ηλίου. Από της Χειμερινής Τροπής η ημέρα αυξάνει. Η ημέρα εικονίζει το Φως, η δε νυξ το σκότος, έλεγον οι μύσται. Και οι Τέκτονες το ιδιο εικονίζουν λέγοντες, ότι εκ δυσμών βαίνομεν προς ανατολάς. Ωσαύτως και αι ψυχαί ανελίσσονται εκ του σκότους προς το Φως. Οι Ελευσίνιοι έλεγον, ότι μόνον των μεμυημένων αι ψυχαί οδεύουν εκ του σκότους προς το Φως. Αι των αμυήτων παραμένουν εις το σκότος. Την προς το Φως πορείαν της ψυχής του μύστου εώρταζον διά της Χειμερινής Τροπής.
Διά του εορτασμού δε της Θερινής Τροπής του  Ηλίου εώρταζαν την διαρκή ΗΜΕΡΑΝ εν τη ψυχή του μύστου, η οποία έφθασεν εις την κατάστασιν του διαρκούς Φωτός αποβαλούσα τα ανθρώπινα πάθη και ελευθερωθείσα του περιβάλλοντός μας εισήλθεν εις νέαν ζωήν.
Ο εσωτερισμός εορτάζει την Χειμερινήν Τροπήν του Ηλίου, δηλαδή τας σχέσεις της ιδεολογίας του προς την των αρχαίων μυστηρίων. Εάν κατά την Φθινοπωρινήν Ισημερίαν εορτάζεται η Κόρη Πρωτογόνη, κατά την Χειμερινήν Τροπήν εορτάζεται η γέννησις του Βράχμα, του Ιησού, του Ιάκχου. Αυτός ο εορτασμός εικονίζει την εμφάνισιν της ψυχής ανθρωπίνης μορφής. Κατά την Ινδικήν παράδοσιν, ο Βράχμα εγεννήθη κατά την Χειμερινήν Τροπήν υπό παρθένου και Πνεύματος Αγίου. Το ίδιο και ο Ιησούς. Επίσης ο Ιάκχος κατά την Χειμερινήν Τροπήν εγεννήθη. Οι μύσται εορτάζοντες την ετέραν Τροπήν την θερινήν εώρταζον την αθανασίαν της ανθρωπίνης ψυχής. Κατά την παράδοσιν όλοι οι πνευματικοί ήρωες των θρησκειών εγεννήθησαν κατά την Χειμερινήν Τροπήν. Χαρακτηριστικόν είναι ότι όλοι εγεννήθησαν εκ Πνεύματος και Παρθένου. Αι παρθένοι μήπως αλληγορούν άλλο τι το υπάρχον εν ημίν; Εις την Ελληνικήν παράδοσιν απαντώμεν πολλάκις την Μίξιν Θεών μετά Νυμφών. Δι' αυτού αλληγορείται επαφή αποκαθαρμένων ψυχών [παρθένων] με το Φως του Ουρανού, εκείθεν δε διά των τοιούτων μίξεων προκύπτουν τα γεγονότα της εξυψώσεως της ανθρωπίνης ψυχής. Αι μίξεις Θεών και Νυμφών είναι αλληγορικαί εικόνες έχουσαι σχέσιν με το νοητικόν μας ΕΓΩ. Οι μύσται της Ελευσίνος ετίμων Κόρην την Πρωτογόνην κατά την Φθινοπωρινήν Ισημερίαν. Ελεγον, ότι αύτη είναι Κόρη του Ουρανού και της Γης. Αι ψυχαί των όντων του περιβάλλοντός μας, έχουν γονείς των τον Ουρανόν και την Γην. Ο Ουρανός και η Γη δεν είναι προσωπικότητες, αλλά όταν λέγομεν Ουρανός και Γη πρέπει να νοώμεν τας δυνάμεις αυτών. Εκ της επιμιξίας επομένως των δυνάμεων του Ουρανού προς δυνάμεις της Γης γεννάται η ψυχή του περιβάλλοντός μας. Εάν λοιπόν η ψυχή είναι τέκνον του Ουρανού και της Γης, διά να χωρήσει αύτη προς το Φως, έχει ανάγκην άλλης μίξεως. Μίξεως της ψυχής αυτής ταύτης πλέον προς τας δυνάμεις του Ουρανού. Τουτο αλληγορείται διά της μίξεως των Νυμφών με Θεούς.
Η Εαρινή Ισημερία αποτελεί την αφετηρίαν νέας εποχής, του Έαρος, κατά την οποίαν τα κατά τον χειμώνα βλαστήσαντα ανθούν αναδίδοντα μύρα και εμφανίζοντα χρώματα. Η εικών αυτή της Φύσεως εμφανίζει την ψυχήν του μύστου η οποία βαίνει προς το Φως με ηυξημένας γνώσεις. Κατά την εποχήν της Εαρινής Ισημερίας οι Ήρωες Βράχμα, Ιησούς, Ιάκχος, Χιράμ φονεύονται αλλά ανίστανται. Ο θάνατος είναι αλληγορία και σημαίνει την μεταμόρφωσιν. Θάνατος εις την Φύσιν δεν υπάρχει, [δηλαδή] θάνατος υπό την βέβηλον έννοιαν του εξαφανισμού. Οι μύσται διά του θανάτου εικονίζουν την μεταμόρφωσιν. Ο φόνος εικονίζει την απαρχήν της μεταμορφώσεως. Κατά την εαρινήν Ισημερίαν ο Ιακχος φονεύεται και εμφανίζεται αντ' αυτού Διόνυσος ο Άνθιος και βραδύτερον μεταμορφούται εις Διόνυσον τον Ελευθερέα. Τα αυτά περίπου συμβαίνουν και με τον Χιράμ.  Η Φύσις κατά την Εαρινήν Ισημερίαν εκδηλοί χαράν. Και η ψυχή του ανθρώπου εκδηλοί χαράν. Κατά την Εαρινήν Ισημερίαν οι μύσται των  Ορφικών και των Ελευσινίων ετέλουν εορτάς. Έξω των μυστηρίων ο λαός εώρταζεν. Περιεφέρετο το άγαλμα του Ιάκχου και ετελούντο τα Παναθήναια. Αλλά ενώ οι μύσται εώρταζαν ενσυνείδητα, ο έξω λαός εώρταζεν χωρίς να έχει συνείδησιν της εορτής. Διά τον λαόν ο εορτασμός δεν είχεν ουδεμίαν σημασίαν. Η σημασία της εορτής ήτο γνωστή μόνον εις τους μύστας. Ούτοι ελάμβανον εικόνας από την Θείαν Φύσιν διά να εορτάζουν γεγονότα συντελούμενα εις την ψυχικήν των υπόστασιν.
Από της Εαρινής Ισημερίας μέχρι της Θερινής Τροπής, το ανιστάμενον πνεύμα έρχεται εις αποθέωσιν.
Κατά την Θερινήν Τροπήν εορτάζετο Διόνυσος ο Ελευθερευς. Εορτάζετο ο πλήρης αποχωρισμός της ψυχής από του ερέβους και η είσοδός της εις την διαρκή ημέραν.
Την Θερινήν Τροπήν εώρταζον οι Χριστιανοί ολίγον αργά, διά των εορτών του  Αγίου Πνεύματος και της μεταμορφώσεως. Οι μεμυημένοι Τέκτονες θα έπρεπε να εορτάζουν κατά την Θερινήν Τροπήν, διότι κατ' αυτήν εορτάζει ο Χιράμ.
Οι μύσται της Ελευσίνος, έλεγον, ότι κατά την Θερινήν Τροπήν ωριμάζει ο σίτος. Η σπορά, η βλάστησις και η ωρίμανσις του σίτου εικόνιζε την ψυχήν του μύστου εξελισσομένην εις αποθέωσιν. Την καλλιέργειαν του σίτου εδίδαξεν η Θεά Δήμητρα. Η Θεά Δήμητρα είναι η Θεά της Γης. Ο σίτος εικονίζει μεταμορφωτικόν μέσον. Μεταβάλλεται εις Σώμα του Χριστού, παντός Χριστού. Ολίγον κατόπιν εμφανίζεται η σταφυλή, σύμβολον τοc Διονύσου. Ο χυμός της σταφυλής αποτελεί το σύμβολον ετέρου μεταμορφωτικού μέσου. Είναι το Αίμα του Χριστού, παντός Χριστού. Οι Χριστιανοί λέγουν, ότι το Αίμα και το Σώμα του Χριστού αφίει τας αμαρτίας.
Διόνυσος ο Ελευθερεύς λαμβάνει σύζυγον την Περσεφόνην και ανέρχονται ομού εις τον Ολυμπον. Ο Διόνυσος ο Ελευθερεύς γεννάται εκ της καρδίας του Διός. Γεννάται έξω των δυνάμεων της Γης. Ωσαύτως και η Θεά της Σοφίας γεννάται έξω των δυνάμεων της Γης, εις την κεφαλήν του Διός. Ο Ζευς έχει σχέσιν με εκείνο που θα απαντήσει το πνεύμα ελευθερούμενον του Γηΐνου περιβάλλοντος.
Πηγή.

Κοντά και μακριά

Καθήκον όλων των Ελλήνων Εθνικιστών είναι σήμερα να ταχθούν αλληλέγγυοι των 45 διωκομένων συναγωνιστών μας. Να βρεθούν κοντά τους με κάθε μέσον με κάθε εκδήλωση συμπαραστάσεως. Είναι καιρός ΤΩΡΑ να μιλήσουν και να τοποθετηθούν δημόσια οι πάντες στον χώρο μας. Και οι “επιφανείς” και οι “αφανείς».
ΚΟΝΤΑ λοιπόν στους διωκόμενους όλοι μας αλλά και συγχρόνως μακριά- ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ από τις παγίδες και από τα ναρκοπέδια που θέλουν κάποιοι κύκλοι να μας οδηγήσουν. Για να μας οδηγήσουν άλλωστε εκεί αφήνουν ΑΣΥΔΟΤΟΥΣ τους άνανδρους που τρομοκρατούν, όποιον σηκώνει κεφάλι στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.
Για να μας κατευθύνουν εκεί αφήνουν ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΥΣ αυτούς που καίνε την σημαία μας και που χειροδικούν όποτε η αναλογία και η θρασυδειλία τους το επιτρέπει. Για να μας εγκλωβίσουν εκεί άφησαν, αφήνουν και θα ξαναφήσουν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΥΣ όσους καίνε μέρα – μεσημέρι τα πατριωτικά βιβλιοπωλεία συνέχεια.
Ελπίζοντας, επιδιώκοντας , προσμένοντας και αναμένοντας να μας προκαλέσουν και να μας στρέψουν στο τέλος σε αντίποινα. Κι’ ευθύς με τους παντοδύναμους μηχανισμούς τους να μας εξομοιώσουν στα μάτια της κοινή γνώμης με τους κατευθυνόμενους πρακτορίσκους τους και τους ηλίθιους προστατευόμενούς τους.
ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Από τέτοιες λοιπόν παγίδες ΜΑΚΡΙΑ. Χρήσιμους βλάκες ας βρούν εκεί που βρίσκουν συνήθως. Στους άλλους. ΚΟΝΤΑ λοιπόν στους ανθρώπους μας που διώκονται και συκοφαντούνται, ΚΟΝΤΑ Ο ΕΝΑΣ στον ΑΛΛΟ σαν συναγωνιστές σαν αδέλφια σε δύσκολα χρόνια. Τότε θα μας φοβηθούν. Και πιο ΚΟΝΤΑ να σταθούμε με τις καρδιές και τις σκέψεις μας και τον αγώνα μας στο νεαρό φυλακισμένο συστρατιώτη μας Δημήτρη Παπαγεωργίου που βαδίζει σήμερα τον δικό του Γολγοθά μεσ’ τον χειμώνα.
Κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται υπό αντίξοες συνθήκες άλλωστε – για τις έντιμες ιδέες του- τον περιμένει κάποτε ένας μικρός ή μεγάλος Γολγοθάς. Όταν θα πρέπει μόνος του να κουβαλήσει έναν μικρό ή μεγάλο «σταυρό» και να διασχίσει τις παρατάξεις του εχθρικού όχλου μόνος του, ανάμεσα από λακτίσματα και απειλές.
Κι’ ο Γολγοθάς τυγχάνει άλλωστε και μια βαθιά μεταφυσική του πνεύματος και της πίστεως κάθε ιδεαλιστή. Όμως τον Γολγοθά – το ξέρουν και οι πέτρες – τον ακολουθεί η Ανάσταση. Και την ανάσταση των εθνικιστών θα την τρέμουν.
Π.Μ.

ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΕΘΙΜΑ-ΣΟΚ των "Νέων Ελλήνων-Γιωργάκη":Μπάνιο και χορός με μπούργκα και μαντήλα!


Μ ιας και οσονούπω θα είναι συμπατριώτες μας,πρέπει ν'αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε στα απολύτως φυσιολογικά ήθη και έθιμα τους,καθότι αυτό θα πει "ενσωμάτωση" και "πολυπολιτισμός".Το να προσαρμοστούν αυτοί βέβαια στα έθιμα της χώρας που τους φιλοξενεί είναι κάτι αδιανόητο,αφού κάτι τέτοιο θα ήταν άκρως φασιστικό,ρατσιστικό και ξενοφοβικό!

Πάμε λοιπόν:Δείτε το βίντεο από την πόλη Ιμπέρια της Ιταλίας,όπου η τοπική μουσουλμανική κοινότητα ζήτησε να της παραχωρηθεί η αποκλειστική χρήση της Δημοτικής πισίνας για μερικές ώρες,ώστε να κάνουν το μπάνιο τους οι μουσουλμάνοι και ειδικότερα οι γυναίκες!



Αν δεν καταλάβατε γιατί γίνεται αυτό,ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες:ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΠΑΝΑΚΙ δεν μπορούν να απολαύσουν οι μουσουλμάνες,χωρίς να είναι καλυμμένες από την κορφή ως τα νύχια!Απλά,ποικίλει ο βαθμός κάλυψης,από το μπούργκα μέχρι το τσαντόρ και το...μπουρκίνι!
























Και σε άλλες μορφές όμως απλής διασκέδασης,όπως είναι ο χορός,οι μουσουλμάνες είναι εξίσου καλυμμένες.Δείτε το σχετικό βίντεο από την Υεμένη και φρίξτε:



Υπάρχουν πολλοί που όταν κάνουν αναφορά στα ισλαμικά έθιμα,δείχνουν σκοτωμούς,βασανιστήρια κλπ.Η "απάντηση" των λαθρομεταναστολάγνων είναι ότι πρόκειται για...εξαιρέσεις!Εμείς λοιπόν,τους δείχνουμε ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ!ΑΡΑΓΕ,ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΑ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ;

Όταν θα πηγαίνουμε για μπάνιο ανυποψίαστοι και θα σκάει μύτη η μουσουλμάνα με το μπούργκα,κολυμπώντας και μ'αυτό,δεν θα μπορούν κάποιοι να την χλευάσουν όπως κάνουν όταν βλέπουν Ιερείς ή μοναχές:Κι αυτό διότι θα παραμονεύουν οι μουσουλμάνοι σύζυγοι και οι...αντιρατσιστές παντός είδους!Το ίδιο θα συμβαίνει και σε χορούς κλπ.

Αυτοί λοιπόν είναι οι νέοι...συμπατριώτες μας,που θα μας επιβάλλουν διά της βίας και της μάζας τα βάρβαρα έθιμά τους:Εμείς,αφιερώνουμε αυτό το κείμενο στους "προοδευτικούς" και ειδικά στις "Ελληνίδες" που έχουν πάρει εργολαβία το "μπόλιασμα" (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό...) των μουσουλμάνων.ΣΥΝΤΟΜΑ,θα βρεθούν προ οδυνηρών εκπλήξεων,όταν θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν στα "έθιμα" του Ισλάμ,προκειμένου να μην πάθουν χειρότερα

Η οικονομική κρίση θα περάσει, η εθνική ποτέ...

Σχολιάζει ο Πόντικας
Έρχονται ρακένδυτοι ως λαθραίοι, τους ανεχόμαστε λόγω φιλανθρωπίας ή και εκμετάλλευσης, γεννοβολούν, απαιτούν δικαιώματα, κάνουν εμπόριο μπροστά στα μαγαζιά των φορολογουμένων Ελλήνων πολιτών...
Και επειδή η φτώχεια είναι καρπερή, σε δέκα-είκοσι χρόνια δεν θα έχουμε μόνο πρόβλημα των γειτονικών μειονοτήτων, αλλά των απανταχού της Γης επελαυνόντων λαθρομεταναστών στο τόπο μας...

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ή ΕΜΕΙΣ ...... ......ΞΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ;

___Ο εξαίρετος Άνθρωπος, επιστήμων και συγγραφεύς με το παρακάτω άρθρο του, που δημοσιεύθηκε στην ΕΣΤΙΑ και σε πολλά ιστολόγια, μας έθεσε μπροστα σε ένα πολύ μεγάλο δίλημμα: Ποιό είναι τό πρόβλημα των μεταναστών στην Χώρα μας. Μ ετους χειρισμούς της Κυβερνήσεως δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα πως οι ξένοι θα ενσωματωθούν στη Χώρα μας! Αντίθετα, με όσα συμβαίνουν σήμερα, τελικά οι ξένοι θα καταστούν τά ΑΦΕΝΤΙΚΑ μας, εμείς δε θα καταντήσουμε ΞΕΝΟΙ στον τόπο μας! Τό κείμενο μεταφλερουμε εδώ από τα ιστολόγια: Ιστολόγια / Aristotelis's blog kai http://www.thermopilai.gr/
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Σάββατον, 13 Φεβρουαρίου 2010

By Aristotelis - Posted on 01 Φεβρουάριος 2010
Στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ ρατσισμός. Υπήρχε -και προ Ψαθά- σουσουδισμός. Κάποιοι «ανερχόμενοι» το «έπαιζαν» αριστοκράτες και μάλιστα ευρωπαίοι αριστοκράτες, και περιφρονούσαν όχι μόνο την ελληνικότητα, αλλά και πάσα άλλη φυλετικότητα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι προ ετών σε κάποιους «ανεβασμένους» κύκλους «νεοπροοδευτικών» είχαν γίνει συρμός σαν ονειδιστικοί όροι τα «Κατίνα» και «κατινισμός». Ωσάν το λαϊκό όνομα Κατίνα να είχε κάτι μιασματικό!
Την έκφραση του σουσουδισμού αυτού τη βρίσκουμε από παλιά σε πολλές εκφράσεις της ζωής μας, ακόμη και στην ιστορία μας. Σήμερα θρηνούμε όλοι για τη συμφορά που έπληξε την Αϊτή και λησμονούμε ότι κάτι οφείλουμε σ' αυτήν. Και τούτο το «κάτι» το αποκάλυψα το 1971 στη «Γενική Ιστορία» μου, με την οποία μορφώθηκαν ιστορικά τρεις γενεές Ελληνοπαίδων. Απεκάλυπτα τότε ότι ο πρώτος αρχηγός κράτους που αναγνώρισε την ελληνική επαναστατική κυβέρνηση ήταν ο μαύρος Πρόεδρος της Αϊτής Ζαν Πιέρ Μπουαγιέ, πρώην δούλος. Και σημείωνα σε υποσημείωση με πικρία: «Τον άνθρωπο αυτόν όχι μόνο δεν τον έχουμε τιμήσει, αλλά τον έχουμε παντελώς αγνοήσει. Ίσως διότι η μαυρίλα και η πρώην δουλοσύνη του ενοχλούν». Κι έναν χρόνο μετά την πτώση της δικτατορίας συμπλήρωνα: «Ευελπιστούμε ότι ο ελληνικός πνευματικός κόσμος και το ελληνικό κοινοβούλιο θα εγκαταλείψουν τον σουσουδίστικο αριστοκρατισμό τους και θα τιμήσουν τον αγνοημένο αυτόν φιλέλληνα».
Ας έλθουμε όμως τώρα σε ένα άλλο μαύρο πρόβλημα. Εδώ και χρόνια, μετά τον κατακλυσμό των λαθρομεταναστών που πλήττει τη χώρα μας και ο οποίος κατά ένα σημαντικό μέρος εντάσσεται στα ευρύτερα στρατιωτικοπολιτικά σχέδια της Τουρκίας (και όχι μόνον), προτού καν εκδηλωθεί κάποια οργανωμένη αντίδραση, πέρα από κάποια μεμονωμένα περιστατικά, εκδηλώθηκε οργανωμένος, συγκροτημένος, καλά βολεμένος -κυρίως στον Τύπο και σε θέσεις κλειδιά- ένας (υπερφυλετικός τάχα) κραυγαλέος σουσουδισμός: «Ρατσισμός, ρατσισμός! Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου! Εν όψει φασισμός!». Κι όλα αυτά εκπορεύονταν από ανθρώπους τόσο εύπορα ρατσιστές, ώστε η οσμή του Έλληνα να τους βρωμά! Ευρωπαίοι γαρ! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο πιο ρατσιστικός χώρος της Ελλάδος είναι το Κολωνάκι και τα πέριξ, όπου τεμπελοσκυλιάζουν όλα τα προοδευτικά «κουμάσια» μας.Σε αυτόν τον ιερό χώρο (πλατεία Φιλικών βλέπεις!) σχεδιάστηκε και το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα της ελληνοποιήσεως των ακαθορίστου αριθμού ξένων που οι πλείστοι διά εισβολής -έστω και χωρίς όπλα- έχουν εισέλθει στη χώρα μας. Διότι πάσα παραβίαση συνόρων θεωρείται εισβολή. Και η οποιαδήποτε ανοχή έναντι του φαινομένου αυτού συνιστά προσβολή. Τώρα, όμως, βρισκόμαστε μπροστά -για να δείξουμε κι εμείς ευρωπαϊκό πρόσωπο- σ' ένα φαινόμενο που οι Γάλλοι ονομάζουν fait accompli (= τετελεσμένο γεγονός). Αν περάσεις από την Ομόνοια κι ακούσεις ελληνική φωνή θα είναι από... Αλβανό! Μόνον η λέξη με τα τρία άλφα, που καθιστά συνονόματους τους Ελληνόπαιδες, συνιστά «ταυτότητα»!
Κατά των ξένων ποτέ δεν έγραψα. Κατά των κοιλιοφρόνων και δουλοφρόνων Ελλήνων έγραψα και γράφω αδιαλείπτως, διότι απλούστατα έχασαν το ελληνικό ήθος. Γι' αυτό άλλωστε πολεμήθηκε τόσο σκληρά από τον προοδευτικό μας σουσουδισμό το βιβλίο μου «Ελληνική Ζωονομία, ήτοι ζωοφυσική μελέτη των συγχρόνων Ελλήνων», που βγήκε το 1986. Πολλοί στις σελίδες του αναγνώρισαν τον εαυτό τους. Στο βιβλίο αυτό σε μια σελίδα έγραψα ότι κάποια στιγμή οι ξένοι θα μας σώσουν. Που δεν είχαν έλθει ακόμα. Διότι, συμπλήρωνα, αυτοί θα δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς, αυτοί θα γεννούν και θ' ανατρέφουν παιδιά, διότι εμείς -ως ευρωκατσίβελοι- ανατρέφουμε... σκυλιά. Κι έπεσαν οι ζωόφιλοι να με φάνε...!Συνεπώς δεν δυσπιστώ προς τους ξένους, ούτε φοβάμαι τους ξένους. Προ πολλών ετών μάλιστα, όταν αρθρογραφούσα στον «Ελεύθερο Τύπο», είχα καταπολεμήσει μια «προοδευτική» άποψη ότι θα τους χρησιμοποιήσουμε όπως οι αρχαίοι Αθηναίοι τους δούλους! Δυσπιστώ όμως -και μάλιστα σφοδρώς- προς τους κατά ταυτότητα Έλληνες. Δυσπιστώ προς την πανσοφία -που συχνά εξελίσσεται σε ουρανομήκη βλακεία- των ιθυντόρων μας. Διότι, όπως έγραφε για κάποιους ο Νίτσε, αντί να έχουν το μυαλό στο κεφάλι, το έχουν στα... πόδια.
ΣΑΡΑΝΤΟΣ Ι. ΚΑΡΓΑΚΟΣ

Παπανδρέου: "Χρειαζόμαστε την τεχνογνωσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου"


-Τι θα κάνουμε, αν μπει ξαφνικά ο άντρας σου;
-Θα του πω πως με πηδάς για να αποκτήσω την τεχνογνωσία, ώστε να του τα κάνω κι αυτουνού αυτά τα κόλπα!

Ενας νενέκος Κύπριος βουλευτής του δεξιού ΔΗΣΥ στην TELEPASSPORT?

Και να που σιγά σιγά όλα αναδύονται...
Στον κατάλογο των μετόχων της TELEPASSPORT βρίσκουμε και τον αξιότιμο κύριο Σωκράτη Χάσικο!
Είναι ο πρώην υπουργός Αμυνας της Κύπρου, βουλευτής του καραδεξιού ΔΗΣΥ, διευθυντής της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ που υποστήριξε με φανατισμό το "ΝΑΙ" στο σχέδιο Ανάν και γνωστός ...εκατομμυριούχος!
Οπως λένε στην Κύπρο: Δεν ξέρει τί έχει...
Και ο ΕΔΕΚίτης συμπληρώνει: Η είδησή σας ίσως να δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που υπάρχουν για τον πάμπλουτο Σωκράτη ο οποίος είναι από τους ιδρυτές της εν λόγω εταιρείας...
Αναμένουμε με αγωνία τις αποκαλύψεις για τον κύριο αυτό που εκβίαζε το ΝΑΙ στο προδοτικό σχέδιο Ανάν.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ TELEPASSPORT
1 Claphand Universal S.A. 12.629.260 50,257
2 Vetranor Holdings Ltd 1 2.844.000 11,317
3 Ηλίας Γεωργίου 2.033.380 8,092
4 Relantel Ltd 2 1.725.813 6,868
5 Ευάγγελος Σαβούρης 3 1.309.962 5,213
6 Γεώργιος Οικονόμου 4 702.532 2,796
7 Δημήτριος Κάμπης 5 582.496 2,318
8 Άννα Μαργαρίτα Στεφάνου 581.838 2,315
9 Σωκράτης Χάσικος 556.886 2,216
10 Νίκη Σταμπολή 385.607 1,534
11 Σωτήρης Φέλιος 185.048 0,736
12 Σωτήριος Γεωργίου 185.048 0,736
13 Boneti Enterprises Ltd 165.000 0,657
14 Δημοσθένης Χρυσομηλάς 159.422 0,634
15 Αρχοντία Γεωργίου 132.177 0,526
16 Ελισάβετ Σαβούρη 132.177 0,526
17 Βασιλική Σαβούρη 132.177 0,526
18 Νικόλαος Σαβούρης 132.177 0,526
19 Δέσποινα Νισταζάκη 81.405 0,324
20 Ελισάβετ Μανωλά 79.306 0,315
21 Νικόλαος Μαρνιέρος 73.107 0,291
22 Αναστάσιος Ξιναρής 62.201 0,247
23 Σωκράτης Λοϊζίδης 52.871 0,210
24 Φέρελπι Α.Ε. 50.000 0,199
25 Νόρα Χρυσομηλά 30.500 0,121
26 Φοίβος Μορίδης 30.000 0,119
Έκδοση 7η 14-11-2007 Σελίδα 128 από 151
27 Γεώργιος Λεωτσινίδης 25.000 0,099
28 Κυριακούλα Μαυρομάτη 25.000 0,099
29 Ευαγγελία Βούζα 21.370 0,085
30 Γεώργιος Γαμπρίτσος 20.000 0,079
31 Νεκτάριος Τζωρτζόγλου 3.000 0,012
32 Αντιγόνη Ζουριδάκη 500 0,002

Ούτε και σε υπερψήφιση της ΑΝΑΝικής λύσης που μαγειρεύουν οι Χριστόφιας, Ταλάτ και ΟΗΕ, θα τον ακολουθήσει...

"Ακτινογραφία": Ο κόσμος του ΔΗΚΟ επιλέγει αξιοπρέπεια
Του Σπύρου Παπαχαραλάμπους
Ο Κόσμος του ΔΗΚΟ επιλέγει αξιοπρέπεια. Εάν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επιλέξει τον εξευτελισμό, ο κόσμος του ΔΗΚΟ δεν θα τον ακολουθήσει, και το γνωρίζει, όπως δεν τον ακολούθησε και στο συνέδριο του κόμματος.
Ούτε και σε υπερψήφιση της ΑΝΑΝικής λύσης που μαγειρεύουν οι Χριστόφιας, Ταλάτ και ΟΗΕ, θα τον ακολουθήσει εάν το ζητήσει παρ΄ όλες τις διαβεβαιώσεις που έδωσε στον Ντάουνερ στις 16.01.2009. Ο ΔΗΚΟικός κόσμος του οποίου τις θέσεις στο κυπριακό και την περηφάνια ο κ Καρογιάν έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα δεν θα δεχθεί να επικυρώσει και στη συνέχεια να υιοθετήσει τις καταστροφικές παραχωρήσεις που μέχρι σήμερα έκαμε ο κ Χριστόφιας στο Κυπριακό, γιατί αυτό ουσιαστικά θα σημαίνει συνέχιση της συμμετοχής του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση που επιδιώκει ο κ Καρογιάν και μετά την αξιολόγηση. Ο ίδιος μπορεί να υιοθετήσει αν θέλει όλα όσα καταστροφικά απεδέχθη ο Χριστόφιας στο Κυπριακό.
Ο κ Καρογιάν γνωρίζει ή οφείλει να γνωρίζει ότι ο ΔΗΚΟικός κόσμος δεν εγκρίνει ούτε την πολιτική Χριστόφια στην εσωτερική διακυβέρνηση και πολύ περισσότερο δεν εγκρίνει τις ολέθριες υποχωρήσεις του στο Κυπριακό που αποτελούν μέρος στρατηγικής επαναφοράς του ΑΝΑΝ. Για τούτο...

και ο ΔΗΚΟικός κόσμος δεν εγκρίνει εδώ και καιρό ούτε την παραμονή του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση, στην οποία ο κ Καρογιάν πεισματικά επιμένει σε πλήρη αντίθεση με την βούληση του ΔΗΚΟικού κόσμου. Δεν έχει δικαίωμα να δεσμεύει και τον ΔΗΚΟικό κόσμο ενάντια στην θέληση του. Απλά, όμορφα, ωραία, δημοκρατικά και αντρίκια για να δοθούν αδιάψευστα και τα σωστά μηνύματα εντός και εκτός της Κύπρου σε φίλους και σε εχθρούς του κόμματος και του τόπου ο ΔΗΚΟικός κόσμος να αποφασίσει στο σύνολο του σε κομματικό δημοψήφισμα όπως προβλέπεται και από το Καταστατικό για θέματα "μείζονος πολιτικής σημασίας". Και το εθνικό είναι χωρίς αμφιβολία το μείζον που είχε κατά νουν ο καταστατικός νομοθέτης.
Με την πολιτική που ακολούθησε ο ίδιος μέχρι σήμερα χάρη σκοπιμοτήτων που εξόφθαλμα δεν εγκρίνει ο ΔΗΚΟικός κόσμος κατάφερε να αφαιρέσει ο λαός από το κόμμα τον ρυθμιστικό ιστορικό ρόλο που παραδοσιακά του εναπόθετε. Για χάρη σκοπιμοτήτων και σήμερα συνεχίζει την ίδια πολιτική που τον φέρνει σε κάθετη αντίθεση και με τον κόσμο του κόμματος αλλά και με την ιστορία του κόμματος. Αποτέλεσμα θα είναι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, 15 μήνες από σήμερα ο λαός να αποδοκιμάσει ακόμα περισσότερο την σημερινή ΔΗΚΟική ηγεσία και για να την περιθωριοποιήσει να κατατάξει το κόμμα τέταρτο μετά την ΕΔΕΚ.
Μετά τον ιστορικά πρωτοφανή εκλογικό όλεθρο των Ευρωεκλογών που έζησε το κόμμα ζήτησα δημόσια (την παραίτηση του με εμπιστευτική επιστολή μου προς τον ίδιο, ζήτησα και πριν από τις Ευρωεκλογές, στις 12 .01.2009) την παραίτηση του κ Καρογιάν λέγοντας ότι το ΔΗΚΟ υπό την Προεδρία του δεν έχει ελπίδες να ανακάμψει και να ανακτήσει τον ιστορικό ρυθμιστικό του ρόλο.
Τα ίδια δυστυχώς ισχύουν και σήμερα. Η συνεχής μείωση των ποσοστών του ΔΗΚΟ συντελείται από την επιλογή πολιτικών από τον κ Καρογιάν που εξόφθαλμα είναι αντίθετες με την βούληση του ΔΗΚΟικού κόσμου και είναι αλλότριες των παραδοσιακών αγωνιστικών θέσεων του ΔΗΚΟ ιδιαίτερα στο Κυπριακό. Η αναμενόμενη δραστική μείωση των κομματικών ποσοστών θα έχει αλυσιδωτά σεισμικές αρνητικές αντιδράσεις και στο κόμμα και στον τόπο.
Στο κόμμα η μείωση των ποσοστών θα οδηγήσει στην μείωση των βουλευτικών εδρών στο ήμισυ σχεδόν και θα εξανεμίσει τις όποιες προοπτικές στα νέα στελέχη του ΔΗΚΟ, τη νεολαία του κόμματος, να αναδειχθούν και να εισέλθουν στην πρώτη γραμμή της μάχιμης πολιτικής αφού με τις μειωμένες βουλευτικές έδρες δεν θα υπάρχει χώρος για κανένα νέο αφού και οι μισοί σχεδόν "παλιοί" θα χάσουν την έδρα τους.
Η μείωση των κομματικών ποσοστών θα αποδυναμώσει ανάλογα και την ικανότητα του κόμματος να προωθήσει το πρόγραμμα του και να στηρίξει τα στελέχη του όπου αυτά θα χρειάζονται την κομματική στήριξη.
Και αυτά όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα θα καταγράφουν αύξηση εκλογικών ποσοστών και βουλευτικών εδρών σε βάρος του ΔΗΚΟ και θα αλωνίζουν στο νέο πολιτικό σκηνικό που στήνει με την ανεπάρκεια της η σημερινή ηγεσία του κόμματος.
Την ανεπάρκεια της σημερινής ΔΗΚΟικής ηγεσίας δεν θα την πληρώσει μόνο το κόμμα και τα στελέχη του, ιδιαίτερα οι νέοι, θα την πληρώσει και ο τόπος γατί οι ξένοι και πρώτοι και καλύτεροι οι Τούρκοι θα καταγράφουν με ικανοποίηση την εξασθένηση και μαρασμό του αγωνιστικού ΔΗΚΟ σαν μήνυμα κάμψης του φρονήματος του λαού και δεν θα έχουν κανένα λόγο για καμία υποχώρηση για εξεύρεση βιώσιμης λύσης αλλά θα ενθαρρυνθούν σε νέες διεκδικήσεις.

"Ανοιχτή επιστολή στον κύριο Martin Schulz, ηγέτη των σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο"

"Κύριε Martin Schulz,
διαβάζοντας ότι παροτρύνετε τους σοσιαλιστές της Κύπρου, με παραινέσεις ταύτισης με την πολιτική των ΗΠΑ, αναρωτήθηκα αν συμπεριφερθήκατε ως σοσιαλιστής ή εκπρόσωπος-υπάλληλος των αμερικανών.
Αλήθεια κύριε Schulz, ως σοσιαλιστής δεν θα έπρεπε να υπερασπίζεστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές δίκιο, την αλήθεια;...
Δεν γνωρίζετε ότι στην Δημοκρατία της Κύπρου, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας, παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα;
Δεν γνωρίζετε ότι σε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν στρατεύματα κατοχής;
Δεν γνωρίζετε ότι το 40% του εδάφους της Κύπρου είναι κατεχόμενο από το στρατιωτικό τουρκικό καθεστώς, μετά από μια εισβολή (1974), που έγινε με την πλήρη συμπαράσταση των ΗΠΑ;
Δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν 2.000 αγνοούμενοι, πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν από τις προγονικές τους εστίες;
Μάλλον συμπεριφέρεστε με την ίδια φιλική στάση που έχετε προς το ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς. Κι εκεί δεν γνωρίζετε για το Ολοκαύτωμα του Παλαιστινιακού λαού, την απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας, την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη χρήση λευκού φωσφόρου για να ολοκληρωθεί η εθνοκάθαρση ενός λαού…
Κύριε Martin Schulz,
οι σοσιαλιστές της Ευρώπης, αλλά κι όλου του πλανήτη, νιώθουν ντροπή για τη στάση σας!
Από πού αντλείτε θράσος να συμπεριφέρεστε ως γκαουλάιτερ των ΗΠΑ;"

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Τεκτονισμός στην Ελλάδα χωρίς πατριωτική διάσταση δεν μπορεί να υπάρξει.

Υπερχειλή κοσμοπολιτισμό να πάτε να κάνετε στην Αυστραλία η στον Καναδά και όχι σ’ αυτό το σταυροδρόμι του συνεχούς αίματος για την λευτεριά ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, που σε κάθε σπίτι της σιγοκαίει ένα καντηλάκι κάτω από κάποια φωτογραφία πατέρα, παππού η θείου που «χάθηκε εκεί πάνω», δίπλα στα βιβλία των παιδιών μας, που μιλούν για τους αρχαίους κατοίκους αυτού του βασανισμένου και ένδοξου τόπου.
Σφαγάδια μας κρατήσαν λεύτερους και αξιοπρεπείς και όχι ψοφίμια."

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από ένα χρόνο καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις
 Official visitors to Grand Lodge included Grand Masters from Ireland, Scotland, Spain, Portugal,
Greece, Czech Republic, Finland, Macedonia, Germany (United Grand Lodges), British Freemasons
in Germany with the Assistant Grand Master of the Regular Grand Lodge of Italy and the Deputy
Grand Master of the Grande Loge Nationale Française.


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1955 - ΕΝΑΡΞΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οταν η Μεγάλη Στοά αγωνιζόταν για τα Εθνικά θέματα, χωρίς να φοβάται μην της πάρουν την "αναγνώριση"

ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Συνελήφθησαν ο Αλβανός αδίστακτος κακοποιός Χαραλάμπι Σόλα και η παρέα του.

Την ώρα που στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ειδικότερα στην Ασφάλεια Αττικής έχει πέσει παγωμάρα, μετά το πρωτοφανές, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, φιάσκο της Αστυνομίας -εκτός άλλου απροόπτου- να συλλάβει τον Ρώσο δολοφόνο που φέρεται να εκτέλεσε το χάραμα της 2ας Απριλίου τον αστυφύλακα της ομάδας «Δέλτα», Σπύρο Θεοδώρου, μια άλλη υπόθεση που απασχολούσε την ηγεσία της ΕΛΑΣ, φαίνεται να πήγε καλύτερα.

Ενώ επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει (αφού η Διεύθυνση της Ασφάλειας Αττικής έχει προγραμματίσει ανακοινώσεις για… αύριο το μεσημέρι, ώρα που θα έχουν κλείσει όλες ανεξαιρέτως οι εφημερίδες, κυριακάτικες και καθημερινές και θα έχουν ξεχαστεί τα αρνητικά σχόλια την Τρίτη που θα επανακυκλοφορήσουν), πληροφορίες θέλουν να έχει συλληφθεί ο αδίστακτος κακοποιός Χαραλάμπι Σόλα και η παρέα του. Άλλοι τρεις Αλβανοί ένοπλοι ληστές, οι οποίοι με τα μέχρι τώρα στοιχεία αποτελούσαν την ομάδα των ληστών με τα καλάσνικοφ που είχαν αναστατώσει το αστυνομικό σώμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 27χρονος Σόλα συνελήφθη με τους ομοεθνείς του σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, οπλισμένος. Ήταν ο επικηρυγμένος κακοποιός που το ξημέρωμα της 7ης Σεπτεμβρίου, στη συμβολή των οδών Ελλήνων Ηρώων και Λεωφόρο Βεΐκου στο Νέο Φάληρο, γλύτωσε σαν το αγρίμι από το καρτέρι που είχαν στήσει αστυνομικοί για να τον συλλάβουν, μαζί με τον 22χρονο συμπατριώτη του Αμαρίλντο Σαμαρτζή (Σαμάρχιου). Μετά από ανταλλαγή πυρών (στο τόπο της σύρραξης είχαν βρεθεί πάνω από 60 κάλυκες) ο Σαμαρτζής είχε πέσει νεκρός. Ο Σόλα, όμως, ξεγλίστρησε με τρεις σφαίρες. Στη συνέχεια, όπως προκύπτει από αστυνομικές πηγές, είχε καταφύγει σε διαμέρισμα στα Πατήσια τραυματισμένος, ενώ τα ΕΚΑΜ τον αναζητούσαν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Πειραιώς. Μάλιστα, φέρεται να είχε επικοινωνήσει με γιατρό ιδιωτικής κλινικής (τον οποίο γνώριζε από νοσηλεία του σε τροχαίο με τη μοτοσυκλέτα του) και να του ζήτησε να του αφαιρέσει τις σφαίρες. Ο γιατρός αρνήθηκε. Οι επικοινωνίες με το κινητό τηλέφωνο, όμως, πιθανώς να τον πρόδωσαν, αφού είχε τεθεί υπό παρακολούθηση όπως και η υπόλοιπη σπείρα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι ένοπλοι με τα καλάσνικοφ υπάρχει βάσιμη πιθανότητα να είναι οι δράστες πάνω από 19 ληστειών του παρελθόντος σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ στην περιοχή της αρμοδιότητας της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Όμως, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα δεδομένα, χρεώνονται και την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς το πρωινό της 27ης Ιανουαρίου στην Κόρινθο.

Την ημέρα εκείνη, τρεις άγνωστοι με καλάσνικοφ προσπάθησαν να ληστέψουν την Eurobank. Αφού άρπαξαν τα χρήματα, έπεσαν πάνω σε διερχόμενο περιπολικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας. Πάτησαν τη σκανδάλη και γάζωσαν το περιπολικό, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας από το πλήρωμα. Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε μαύρο τζιπ. Το αυτοκίνητο καταδιώχθηκε από περιπολικά. Οι κακοποιοί συνέχισαν τις ριπές και ένα από τα αστυνομικά αυτοκίνητα άρπαξε φωτιά. Όπως διαρρέεται από πηγές της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες υπάρχει ενδεχόμενο να εμπλέκονται και στις περιπετειώδεις ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα σε Νέα Σμύρνη και Ωρωπό.

Στέφανος Χίος
zougla

Σχόλιο...
Μπράβο στον Στέφανο Χίο που το έβγαλε στην δημοσιότητα.Από δικές μου πληροφορίες μαθαίνω ότι όντως η σύλληψη έχει γίνει.Και θεωρώ ότι είναι από τις μεγάλες επιτυχίες της αστυνομίας κατά των Αλβανόφωνων συμμοριών.
Ο νοών νοήτω

Σχετικά με τον Σουδανό έμπορο ναρκωτικών που είχε φτιάξει και γραφείο στον Αγίο Παντελεήμονα

«Καίνε» οι πιάτσες των εμπόρων λευκού θανάτου, που έχουν «πλημμυρίσει» το κέντρο της πόλης με ναρκωτικά. Νοθευμένη ηρωίνη και μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης διακινούνται σε γνωστά στέκια με θύματα εθισμένα νέα παιδιά. Αυτή τη φορά σε μια ακόμα αστυνομική επιχείρηση, άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ Κολωνού με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα (που όπως αποδεικνύεται τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν αναλάβει την πολύ επικίνδυνη και «βρώμικη» δουλειά) συνέλαβαν «δικτυωμένο» Σουδανό έμπορο ναρκωτικών Κυψέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, μετά από παρακολούθηση δύο ημερών και αξιοποίηση πληροφοριών, η ΟΠΚΕ Κολωνού έκλεισε ραντεβού στον Σουδανό για εικονική αγοραπωλησία, το οποίο, όπως αποδείχτηκε, ήταν και το τελευταίο του.

Στην επιχείρηση κατασχέθηκαν μισό κιλό και 15 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή πλάκας, χρήματα από εγκληματικές συναλλαγές, ενώ αφαιρέθηκαν από τον Σουδανό και δύο κινητά τηλέφωνα με τα οποία έκλεινε τις «ναρκοδουλειές» του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εμπόριο ηρωίνης και καθαρής κοκαΐνης στη ζώνη που οριοθετείται από τις περιοχές Κυψέλη, Πατήσια, Ομόνοια, Κολωνό, έχει λάβει εκρηκτικές αλλά και άκρως ανησυχητικές διστάσεις τα τελευταία δύο χρόνια με νέα παιδιά να πεθαίνουν από νοθευμένες και υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών ουσιών.

zougla

Τρόμος...πίσω από την Ομόνοια....

Κινέζοι σκότωσαν με έξι μαχαιριές Έλληνα τοξικομανή που λήστευε
τα μαγαζιά τους.
Συνέβη εχθές στην Αγησιλάου στην Ομόνοια..
Πήραν λέει κάποια δημοσιογραφική ιστοσελίδα τον νόμο στα χέρια τους.
Ποιόν νόμο όμως δεν διευκρινίζει.
Της Ζούγκλας της Κίνας της Ελλάδας;
Παρακάτω βρέθηκε ένας νεαρός Γεωργιανός πυροβολημένος.
Στην περιοχή μένουν πολλοί Γεωργιανοί πίσω από τον Άγιο Κων/νο κ.λ.π.
Οι καταστηματάρχες της περιοχής κάθε πρωϊ πλένουν τα πεζοδρόμια
τους με μπόλικη χλωρίνη και άφθονο νερό για να τα καθαρίσουν
από τα αίματα και τις ακαθαρσίες.
Οι αλλοδαπές συμμορίες της Ομόνοιας αυξάνονται με τις συνεχείς
αφίξεις των θαλασσοδαρμένων αλλά και λόγω της αύξησης
της ανεργίας.
Οι προτάσεις προστασίας αυτών των συμμοριών προς τους επαγγελματίες
της περιοχής γίνονται πλέον απροκάλυπτα..
Οι συμπλοκές τα μαχαιρώματα είναι σε καθημερινή βάση χωρίς να ασχολείται
κάποιος ιδιαίτερα..
Τι νόημα θα είχε...έτσι δεν είναι Κε Χρυσοχοϊδη; 

http://pisostapalia.blogspot.com/