ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

« Νομιμοποίηση όλων των... μεταναστών »: Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι οι προδότες οι Κομμουνιστές και το ΚΚΕ τους !..

ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ , ΟΙ ΚΝΙΤΕΣ ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ!!

Έχει κανείς αμφιβολία ότι αυτό που συνέβη στο Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής δεν θα συμβεί σε όλους τους κλάδους εργασίας;

Aκόμα και στο Δημόσιο τομέα;
Αναδημοσιεύουμε από τον Οδηγητή της Κ.Ν.Ε

«Τ’ αφεντικά δεν μας άνοιγαν τις πόρτες»

Από την κουβέντα μας δεν θα μπορούσε να λείψει η πείρα που αποκόμισε το συνδικάτο από τις πρόσφατες εκλογές αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν ακόμα και μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Συνολικά ψήφισαν 2.169 εργαζόμενοι από τους οποίους οι 509 ήταν Ελληνες και οι 1.660 μετανάστες. Το 2007 είχαν ψηφίσει 1.701 εργαζόμενοι.

Οπως τονίζει ο Βασίλης, η αύξηση αυτή οφείλεται στη «δουλειά που έκανε το συνδικάτο όλα αυτά τα χρόνια σε συνδυασμό με τη δουλειά που κάνει το ΠΑΜΕ στους μετανάστες. Ο μαζικός αριθμός που ψήφισε είναι αποτέλεσμα μιας οργανωμένης δουλειάς. Είναι το πρώτο βήμα για να σπάσουν οι δισταγμοί, οι φόβοι που μπορεί να έχουν οι συνάδελφοι μετανάστες». Τα παραπάνω λόγια του Βασίλη επιβεβαιώνονται με...

το παράδειγμα που μας δίνει ο Οσμάν: «Πήγαμε σ’ ένα μαγαζί στα Πατήσια κι επειδή εγώ μίλησα με το συνάδελφο (σσ: πρόκειται για τον Ιντρίς, ο οποίος βρισκόταν μαζί μας στην κουβέντα), δυο λόγια μόνο, ο εργοδότης τον απέλυσε χωρίς να τον πληρώσει. Μετά από κινητοποίηση του συνδικάτου τον πλήρωσε»...

Η πείρα που μας μεταφέρουν οι εργαζόμενοι του συνδικάτου, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά πως όχι μόνο οι αγώνες που έχουν σωστό προσανατολισμό έχουν αποτέλεσμα, αλλά και τι είναι αυτό που φοβούνται οι εργοδότες, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν την επαφή των εργαζομένων με το ταξικό συνδικάτο. Οπως μας είπαν τα μέλη του συνδικάτου, σε πολλά μαγαζιά «τ’ αφεντικά δεν μας άνοιγαν τις πόρτες».

Για έναν περίεργο λόγο η ηλεκτρονική σελίδα του Οδηγητή και της Κ.Ν.Ε δεν λειτουργεί σήμερα.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι στάθηκε αφορμή το κράξιμο που έπεσε για το συγκεκριμένο θέμα από Έλληνες εργάτες...


Πηγή: http://egersis.blogspot.com/2010/01/blog-post_3733.html

Ιπποφαές : Ένα θεραπευτικό φυτό, με 190 ωφέλιμα αντιοξειδωτικά συστατικά, γνωστό στους Έλληνες από την εποχή τού Μεγάλου Αλεξάνδρου !

Ιπποφαές, ένας δυναμίτης υγείας
Τζούλη Αποστολάτου

Ρώσοι και κινέζοι επιστήμονες το τοποθετούν στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο. Υποστηρίζουν ότι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την ντομάτα, το καρότο και τον κράταιγο. Επίσης, ότι η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε είναι υψηλότερη από εκείνη του σιταριού, του καλαμποκιού και της σόγιας και ότι οι φυτοστερόλες που περιέχει ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες του ελαίου της σόγιας. Επιπλέον, έχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Και όχι μόνο αυτό. Προσφέρει στον οργανισμό ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως: ω-3, ω-6, ω-7 και ω-9. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση. Για όλους αυτούς τους λόγους, χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, ως συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων, αλλά και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ από τους καρπούς του παρασκευάζονται χυμοί και μαρμελάδες.
Πώς ονομάστηκε

Αν και στη σύγχρονη Ελλάδα το ιπποφαές χρησιμοποιείται την τελευταία διετία, στην αρχαιότητα η χρήση του ήταν πολύ διαδεδομένη. Σχετικές αναφορές υπάρχουν σε κείμενα του Θεόφραστου, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως του Διοσκουρίδη, του πατέρα της Φαρμακολογίας. Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό. Το ονόμασαν ιπποφαές, που στα νέα ελληνικά σημαίνει φωτεινό, λαμπερό άλογο (ίππος: άλογο, φάος: φως, λάμψη).

Πριν από τους παγετώνες...

Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα φυτά στη Γη. Η παρουσία του χρονολογείται πολύ πριν την εποχή των παγετώνων. Η επιστημονική του ονομασία είναι: Ιπποφαές το ραμνοειδές (Hippophae rhamnoides). Ευδοκιμεί ακόμα και στα πιο φτωχά χώματα και ανάλογα με το μικροκλίμα της κάθε περιοχής, το συναντάμε σε...

παράκτιες ζώνες, αλλά και σε ημιερημώδεις ή ορεινές περιοχές. Oι καρποί του μοιάζουν με ρώγες σταφυλιού, είναι πορτοκαλί και χυμώδεις και έχουν υπόξινη γεύση. Σύμφωνα με το «Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Ιπποφαές», το φυτό ευδοκιμεί και καλλιεργείται στην Ευρώπη και στην Ασία. Το συναντάμε κυρίως στις εξής χώρες: Κίνα, Μογγολία, Ινδία, Νεπάλ, Πακιστάν, Ρωσία, Oυκρανία, Αγγλία, Γαλλία, Δανία, Oλλανδία, Γερμανία, Πολωνία, Φιλανδία, Σουηδία και Νορβηγία. Στη χώρα μας καλλιεργείται στη βόρεια Εύβοια, στην περιοχή Αχούρια.

Επιστημονικά αποδεκτό

Στην κλασική θιβετιανή φαρμακευτική βίβλο «Sibu Yidian», που έχει γραφτεί το 18ο αιώνα, τριάντα ολόκληρα κεφάλαια είναι αφιερωμένα στις θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις του φυτού. Στην Ινδία αποτελεί βασική παράμετρο της Ayurveda, ενώ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής φαρμακευτικής. Στη Μογγολία χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως άριστο τονωτικό. O θρύλος λέει ότι ο Τζένγκις Χαν και ο στρατός του έπιναν χυμό από ιπποφαές, προκειμένου να αυξήσουν την αντοχή και να επιταχύνουν τη θεραπεία των πληγών τους. Στη Ρωσία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ως συστατικό της διατροφής των αστροναυτών. Το 1929 έγινε η πρώτη βιοχημική ανάλυση των συστατικών του. Oι πρώτες κλινικές δοκιμές για τις θεραπευτικές χρήσεις του φυτού ξεκίνησαν στη Ρωσία τη δεκαετία του 1950. Τη δεκαετία του 1970 συμπεριλήφθηκε στον επίσημο κατάλογο των φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στη Ρωσία και την Κίνα και τα επόμενα χρόνια συμπεριλήφθηκε στους επίσημους φαρμακευτικούς καταλόγους των χωρών όπου καλλιεργείται. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές μελέτες, κυρίως στη Ρωσία και την Ασία, που έχουν φέρει στο φως την πληθώρα των θρεπτικών συστατικών που περιέχει και την ευεργετική τους δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.


Θεραπεύει και... τη φύση


Το πυκνό ριζικό σύστημα του ιπποφαούς και η αντοχή του σε άγονες και δύσκολες συνθήκες (κρύο, αλάτι, φτωχά εδάφη) είναι οι λόγοι που ο θάμνος αυτός φυτεύεται συστηματικά σε καμμένες περιοχές για να εμποδίσει τη διάβρωση των εδαφών, όπως π.χ. σε μεγάλες εκτάσεις της βόρειας Κίνας, όπου παράλληλα οι καρποί του συλλέγονται και αποφέρουν κάποιο εισόδημα στους ντόπιους πληθυσμούς.

190 ωφέλιμα συστατικά!

Συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των «υπερτροφών» (super foods), μερικές από τις οποίες είναι: η σπιρουλίνα, η αλόη, η γύρη, το τζίνσενγκ, το κερί του ζαχαροκάλαμου, η χλωρέλα, το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου. Σύμφωνα με ρώσους και κινέζους επιστήμονες, το ιπποφαές περιέχει 190 πολύτιμες ουσίες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Oι περισσότερες και δραστικότερες (106) έχουν εντοπιστεί στο έλαιο που περιέχουν οι καρποί του. Σύμφωνα με τους μελετητές, το σημαντικότερο επιστημονικό εύρημα για το ιπποφαές δεν είναι μόνο ότι περιέχει πολύτιμες ουσίες για την υγεία του ανθρώπου, αλλά και το ότι τόσο οι συγκεντρώσεις τους όσο και ο συνδυασμός τους έχουν συνταιριαστεί από τη φύση με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή κάλυψη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Γεμάτο αντιοξειδωτικά

Το ιπποφαές περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών συστατικών που δρουν προληπτικά κατά της γήρανσης, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων περιέχει:
Βιταμίνη C: Συνεισφέρει στην απορρόφηση του σιδήρου, βοηθά στο σχηματισμό κολλαγόνου στο δέρμα, στην επούλωση των πληγών, στην επανόρθωση των ιστών και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.
Βιταμίνη Ε: Επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων, βοηθά στην οξυγόνωση των ιστών και ενισχύει το γεννητικό σύστημα. Επιταχύνει την επούλωση των πληγών και προστατεύει από την αρτηριοσκλήρυνση.
Βιταμίνη Α: Διατηρεί την υγεία των ματιών και του δέρματος.
Όλα τα μεταλλικά στοιχεία: Ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, χαλκό, κάλιο, σελήνιο και ψευδάργυρο. Είναι απαραίτητα για την πνευματική και σωματική υγεία. Όπως και οι βιταμίνες, δρουν ως καταλύτες σε πολλές βιολογικές αντιδράσεις και οι λειτουργίες τους είναι αλληλένδετες. Το σελήνιο και ο χαλκός έχουν πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Καροτενοειδή: Αποτρέπουν σε μεγάλο βαθμό την οξείδωση των κυττάρων και την καταστροφή τους. Το ιπποφαές περιέχει β-καροτένιο, που είναι πρόδρομος της βιταμίνης Α, καθώς και λυκοπένιο (αντικαρκινική δράση), α-καροτίνη, ζεαξανθίνη (πρόληψη κατά της γεροντικής ωχράς κηλίδας) και λουτεΐνη. Πολλές φορές το ιπποφαές, ανάλογα με την περιοχή στην οποία καλλιεργείται, περιέχει καροτενοειδή σε μεγαλύτερες ποσότητες από κάθε άλλο φυτό.
Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα: Συγκεκριμένα: ω-3 (λινολενικό οξύ), ω-6 (λινελαϊκό οξύ), ω-7 (παλμιτελαϊκό οξύ), ω-9 (ελαϊκό οξύ). Το ιπποφαές θεωρείται από ρώσους και κινέζους επιστήμονες η πλουσιότερη πηγή φυτικών λιπαρών οξέων, που είναι απαραίτητα στον οργανισμό για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού, του ανοσοποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος, ενώ προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, περιορίζουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα και έχουν και ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Το ω-7 λιπαρό οξύ είναι κυρίως ζωικής προέλευσης. Έχει εντοπιστεί μόνο στο έλαιο του φυτού μακαντέμια, αλλά σε συγκεντρώσεις 2 φορές χαμηλότερες από αυτές που έχουν βρεθεί στο ιπποφαές. Το ω-7 έχει αντιική, αντιβακτηριδιακή, επουλωτική και αντιγηραντική δράση.


Είναι και πηγή...

...βιταμινών του συμπλέγματος Β: Βοηθούν στην καλή λειτουργία
του νευρικού και μυϊκού συστήματος, αλλά και της καρδιάς. Συμμετέχουν στη σύνθεση των ενζύμων και στο μεταβολισμό των λιπών, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων. Βοηθούν στην ανάπτυξη και στην αναπαραγωγή, φροντίζουν για την υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.
...βιταμίνης D: Βοηθά στο μεταβολισμό του ασβεστίου, του φωσφόρου και του μαγνησίου στον οργανισμό και την ενσωμάτωσή τους στα οστά, συμβάλλοντας στην υγεία τους.
...βιταμίνης Κ: Παίζει καθοριστικό ρόλο στην πηκτικότητα του αίματος
και βοηθά στο σχηματισμό των οστών και στην ανασύστασή τους.
...β-σιτοστερόλης: Ανήκει σε μια ομάδα στερολών που υπάρχουν μόνο στα φυτά. Έχει αποδειχθεί ότι μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες φυτικές στερόλες μειώνει τα επίπεδα κακής χοληστερίνης στο αίμα. Επίσης, δρα προστατευτικά από την υπερπλασία του προστάτη, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι προστατεύει από τον καρκίνο.
...φλαβονοειδών: Πρόκειται για ουσίες που συναντάμε μόνο στα φυτά και έχουν παρόμοιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες με αυτές των βιταμινών C, Ε και Α.

Τι προσφέρει στον οργανισμό

1. Τόνωση, ευεξία και ενέργεια, γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών.
2. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού, προστασία από τον καρκίνο.
3. Προστασία και ενίσχυση του νευρικού συστήματος, μείωση του άγχους.
4. Ρύθμιση του μεταβολισμού.
5. Αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη, παθήσεων στο συκώτι, καθώς και γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως η ελκώδης κολίτιδα, η οισοφαγίτιδα, η νόσος του Crohn.
6. Προστασία από καρδιαγγειακά προβλήματα, μείωση της κακής χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, προστασία των αγγείων, ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος.
7. Ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τους πόνους της περιόδου και προστασία του αναπαραγωγικού συστήματος. 8. Επανόρθωση ιστών και κυττάρων μετά από μεγάλη έκθεση σε ακτινοβολία.
9. Προληπτική δράση εναντίον οφθαλμικών παθήσεων, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
1O. Αποτοξίνωση του οργανισμού, οξυγόνωση και ανανέωση των κυττάρων, αντιμετώπιση πρόωρης γήρανσης.
11. Αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμή, δυσχρωμίες, έκζεμα, έγκαυμα, ψωρίαση, έκζεμα.

Τι θα βρείτε στην αγορά

● Αποξηραμένο φυτό σε καταστήματα που πουλάνε βότανα, για να φτιάξετε αφέψημα ή έγχυμα.
● Το έλαιο του φυτού, που προκύπτει από την έκθλιψη των καρπών του. Περιέχει τα θρεπτικά συστατικά στην πιο ισχυρή τους μορφή. Χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων (εξωτερική επάλειψη) και για την τόνωση του κυκλοφορικού (πίνοντάς το διαλυμένο σε νερό ή χυμό).
● Συμπυκνωμένο χυμό, που προκύπτει από την πολτοποίηση των καρπών και των φύλλων του φυτού και έχει πιο ήπια δράση από το έλαιο. Είναι κατάλληλο για την τόνωση και ενδυνάμωση του οργανισμού.
● Κάψουλες: Πρόκειται για το ξηρό εκχύλισμα των φύλλων και των καρπών του φυτού. Είναι πιο εύκολο στη χρήση και έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Επίσης, κυκλοφορούν κάψουλες που περιέχουν έλαιο ιπποφαούς.
Αναζητήστε τα σε καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής, μεγάλα φαρμακεία ή φαρμακεία που πουλούν φυτικά φαρμακευτικά και καλλυντικά σκευάσματα.

Η σωστή δοσολογία

Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε πρώτα έναν ειδικό, ώστε να σας υποδείξει την κατάλληλη δοσολογία για την περίπτωσή σας. Διαφορετικά, αν απλώς θέλετε να τονώσετε τον οργανισμό σας, μπορείτε να πίνετε αφέψημα ή έγχυμα 2-3 φορές την ημέρα ή να παίρνετε 1 κάψουλα την ημέρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να πίνετε 2 κουταλάκια σιρόπι διαλυμένα σε ένα ποτήρι χυμό ή νερό 3 φορές την ημέρα. Το έλαιο χρησιμοποιήστε το μόνο αφού συμβουλευτείτε ειδικό. Επίσης, φροντίζετε κατά καιρούς να χρησιμοποιείτε το ιπποφαές, όπως και όλα τα φαρμακευτικά βότανα, σε όλες τις μορφές που κυκλοφορούν στην αγορά, ώστε ο οργανισμός σας να επωφελείται στο μέγιστο από τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.

Φτιάξτε

Αφέψημα: Βάζετε σε 1 μπρίκι 1 κούπα νερό και προσθέτετε 4-5 καρπούς ιπποφαoύς. Βράζετε το αφέψημα για 3-5 λεπτά, το αφήνετε να κρυώσει και το πίνετε.
Έγχυμα: Βράζετε σε ένα μπρίκι 1 κούπα νερό, κατεβάζετε το μπρίκι από τη φωτιά και προσθέτετε 4-5 φυλλαράκια αποξηραμένα φύλλα. Τα αφήνετε 5-7 λεπτά, σουρώνετε και πίνετε.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία το δρ. Μιχάλη Κυριακίδη, πτυχιούχο Ιατρικής, φυσικοπαθητικό, σύμβουλο διατροφής.

Πηγή: http://www.vita.gr/html/ent/574/ent.6574.asp

Κοεμτζόγλου λέγεται κανονικά ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχαλάκης Χρυσοχοΐδης !!!


Αποκαλυπτικό βίντεο από την χθεσινοβραδυνή (Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010) εκπομπή τού Σπύρου Χατζάρα στο «Blue Sky»: Ο κύριος δεξιά, είναι ο επί χρόνια Διευθυντής τού Μουσείου τής Πόλεως των Αθηνών και καθηγητής τής Ιστορίας Δημήτριος Μιχαλόπουλος (τού οποίου την έδρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει αρπάξει πραξικοπηματικά ο Αντώνης Λιάκος) και λέει δύο φορές (0:04 και 0:49 τού βίντεο) αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν: Το πραγματικό επώνυμο τού υπουργού Προ-Πό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είναι Κοεμτζόγλου. Αλλά επειδή ακουγόταν πολύ τούρκικο, το άλλαξε σε Χρυσοχοΐδης!.. Δηλαδή, έχουμε εδώ άλλη μία περίπτωση Ευαγγέλου Βενιζέλου που άλλαξε το κακόηχο επώνυμό του «Τούρκογλου» με το δημοφιλέστατο «Βενιζέλος»!..

Πηγή: MrGYLIPPOS's Channel

Φιλόλογος υποχρέωσε μαθητές να γράψουν το ρήμα «είμαι» στα Αλβανικά...!

Την πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες για να διδάσκει Αλβανικά στα παιδιά μας;
Πραγματικά όταν φθάνουν τέτοιες πληροφορίες στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο αισθανόμαστε ντροπή για ορισμένους ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αφελληνίσουν τα παιδιά μας. Το συγκεκριμένο γεγονός έλαβε χώρα στην Σαλαμίνα την προηγούμενη εβδομάδα σε γυμνάσιο της περιοχής. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που μας εστάλησαν , η φιλόλογος της πρώτης τάξεως ζήτησε από τα παιδιά αρχικά να κλίνουν στο τετράδιο τους το ρήμα «είμαι» στα Αρχαία Ελληνικά και δίπλα να το γράψουν και σε όποια άλλη γλώσσα γνωρίζουν. Τα περισσότερα παιδιά λοιπόν το έκλιναν στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά… κτλ. Η φιλόλογος όμως τους επεφύλασσε μια......έκπληξη! Όση ώρα τα παιδιά έγραφαν στο τετράδιο τους, η ίδια έγραφε στον πίνακα το ρήμα «είμαι» στα… Αλβανικά!
Τελειώνοντας λοιπόν τα παιδιά, τα υποχρέωσε να μεταφέρουν στο τετράδιο τους αυτό που έβλεπαν στον πίνακα, δηλαδή το ρήμα «είμαι» στα Αλβανικά!! Από τα παιδιά δεν αντέδρασε ούτε ένα, τουλάχιστον μέσα στην τάξη. Γνωρίζουμε ότι γονείς είχαν πρόθεση να διαμαρτυρηθούν στην διεύθυνση του σχολείου αλλά δεν γνωρίζουμε αν τελικά το έπραξαν. Εμείς απλά ερωτούμε την συγκεκριμένη κυρία αλλά και όποιον άλλο αρμόδιο γνωρίζει να μας απαντήσει. Με πιο δικαίωμα μια καθηγήτρια υποχρεώνει τα παιδιά μας να γράφουν Αλβανικά; Η κυρία αυτή πληρώνεται ή όχι από εμας τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες; Πληρώνεται από τα λεφτά των Ελλήνων για να διδάσκει Αλβανικά στα παιδιά μας;
..(( Λ ))..

http://ellinikiafipnisis.blogspot.com

Δεν υπάρχει «σάλιο» , αλλά η κυβέρνηση πετά VIP με …6.000 ευρώ την ώρα



Δεν υπάρχει «σάλιο» , αλλά η κυβέρνηση πετά VIP με …6.000 ευρώ την ώρα
Την ώρα που  τα κυβερνητικά στελέχη φωνάζουν πως δεν υπάρχει «σάλιο» ή « τα ταμεία είναι άδεια», κάποιοι ξέχασαν, γράφει το «Ποντίκι», να βάλουν φρένο στις πτήσεις των VIP αεροσκαφών που στοίχισαν μέχρι σήμερα (στις 100 πρώτες ημέρες του ΠαΣοΚ) στο ελληνικό κράτος ….1.100.000 ευρώ!!
Το παράδοξο μιας κυβέρνησης που θέλει να περικόψει τα έξοδα του κράτους, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να πετάει με 6.000 ευρώ την ώρα με κυβερνητικά αεροσκάφη.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι περισσότεροι προορισμοί στους οποίους ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του χρησιμοποίησαν τα κυβερνητικά αεροσκάφη έχουν απευθείας αεροπορική σύνδεση με πάνω από μια αεροπορική εταιρεία. Το δε κόστος όλων των προορισμών δεν ξεπερνά σε καμιά περίπτωση τα …300 ευρώ ανά εισιτήριο.
Όταν λοιπόν στέλνεις μήνυμα «βουλιάζουμε» και βλέπεις ως σωσίβιο ακόμη και το τελευταίο επίδομα του δημοσίου υπαλλήλου (ή την άδεια τσέπη κάθε ιδιωτικού υπαλλήλου), δεν είναι και τόσο κακό να κόψεις καμιά ώρα πτήσης από τα VIP αεροσκάφη και να ταξιδέψεις με αεροπλανάκι της γραμμής.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρω ότι έστω και ετεροχρονισμένα δίδεται και μια απάντηση σε παλαιότερο άρθρο μου-ερώτηση (μέσω χθεσινού  δημοσιεύματος του Βήματος που όμως….πηγάζει απευθείας  από το Μαξίμου),  ότι το κόστος του πολύωρου ταξιδιού του κ. Γ. Παπανδρέου στον Άγιο Δομίνικο με την  «ναυαρχίδα» των κυβερνητικών VΙΡ αεροσκαφών, το αμερικανικής κατασκευής Gulfstream (με ΩΡΙΑΙΟ κόστος πτήσης 5.811,20 ευρώ), υπό την ιδιότητα του…..προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, βάρυνε…… τον κρατικό μας προϋπολογισμό !
Τα …πάθη του κ. Γ. Παπανδρέου, βλέπετε,  τα πληρώνουμε πανάκριβα. Όμως για να θυμηθώ και λίγο τον Άγγλο Ποιητή Alfred Tennyson «Η επιτυχία ενός ανθρώπου στη ζωή δεν έχει να κάνει με την απουσία παθών, αλλά με την κυριαρχία του σ’ αυτά».
Αυτή την κυριαρχία, καθώς φαίνεται ,  επί των παθών του  ο κ. Γ. Παπανδρέου …την αγνοεί! Έχει πάθη που τον κατακυριεύουν και τον κυριαρχούν. Ακόμα και αυτό της σωματικής άσκησης και του …γυμναστηρίου.
Να φανταστείτε ότι την ώρα που ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός έκανε «επέμβαση» στον Προμαχώνα παρεμβαίνοντας για πολλούς στα εσωτερικά μας θέματα, ο κ. Γ. Παπανδρέου βρισκόταν σε …γυμναστήριο των Βορείων Προαστίων!!!

 politis-gr.com

17 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ Ε;


ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΙΕΡΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ...

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ.

Η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας καταγγέλλει στον ελληνικό λαό...

...την κοινή συνάντηση στα Σκόπια, (26-01-2010), των στελεχών της ΜΚΟ «Ελληνική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Κωνσταντίνου Τσιτσελίκη και Λάμπρου Μπαλτσιώτη, της εθνομηδενίστριας του Centre for Democracy and Reconciliation in Southeast Europe (CDRSEE) Χριστίνας Κουλούρη , και της Αθηνάς Σκουλαρίκη, με καθεστωτικούς παράγοντες του Ψευτομακεδονισμού, για να χτίσουν «γέφυρες φιλίας» και να λύσουν το «Μακεδονικό» σε βάρος των Ελλήνων, σύμφωνα με τις οδηγίες των ξένων Κέντρων που τους επιχορηγούν .

Το αυγό του φιδιού που τόσα χρόνια τώρα, επωαζόταν υπό την κάλυψη των «προοδευτικών δυνάμεων», εκκολάφθηκε,και γιγαντώθηκε.



Τα φίδια έχουν αρχίσει να κατασπαράσουν τον Ελληνικό Εθνικό κορμό.

Οι εκπρόσωποι της «5ης Φάλαγγας» ,όπως αναφέρουν οι εφημερίδες των Σκοπίων, συζήτησαν για την προσέγγιση των δύο λαών, ( του ελληνικού και του «Μακεδονικού»), με ιδιαίτερη έμφαση, «στην ένταξη των μουσουλμάνων και χριστιανών Αλβανών στην ελληνική κοινωνία, για τα (δήθεν) δικαιώματα του ανθρώπου, καθώς και για την εδραίωση, του «κράτους δικαίου μέσα από το πρίσμα του νόμου για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας», (που προωθεί η «Ελληνική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» , που συνέταξε το «λαθρονομοσχέδιο» για την παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων στους λαθρομετανάστες ).

Οι απεσταλμένοι του Σόρος που κάθισαν να συνομιλήσουν με τα «ακαδημαϊκά όργανα», του φασίστα Γρούεφσκι δεν έδειξαν την ελάχιστη ευαισθησία για τη σύλληψη, την φυλάκιση και τον βασανισμό του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.

Καλούμε κάθε πολίτη να σκεφτεί: Οι κύριοι και οι κυρίες που αυτόκλητοι εμφανίζονται να ασκούν «δημόσια διπλωματία» ,ποιόν εκπροσωπούσαν;

Σημειώνουμε ότι, ο πρώην πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της πΓΔΜ Μιλάνο Νέντκοφ μίλησε στη συνάντηση, «για τα δικαιώματα της ατομικής ιδιοκτησίας των Αιγαιατών», ότι ,οι «χριστιανοί Αλβανοί» είναι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και ότι «Τα δικαιώματα του ανθρώπου» σε ότι αφορά στους Έλληνες πολίτες, παραβιάζονται στο σύνολό τους, αλλά αυτό δεν αγγίζει τους επιδοτούμενους ανθρωπιστές

Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη και κάθε πατριώτη, να καταγγείλει να καταδικάσει και να απομονώσει αυτούς τους Εφιάλτες.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

ΥΓ. (Απομένει να μας εξηγήσουν οι κύριοι αυτοί (όσοι είναι μόνιμα μέλη ΔΕΠ) αν απουσίασαν στο εξωτερικό κατόπιν αδείας κάποιου οργάνου, όπως προβλέπει το άρθρο 17 του ν. 1268/1982, ή αυθαίρετα, κατά παράβαση της υποχρέωσης τους να εκπληρώνουν τα καθήκοντα της θέσης τους όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ VODAFONΕ

Ο εξευτελισμός τής Ελληνικής Επανάστασης τού 1821 από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας VODAFONE

Μόλις παρακολούθησα μια διαφήμιση στην τηλεόραση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone. Σε αυτή την διαφήμιση παρουσιάζονται, υποτίθεται, Έλληνες αγωνιστές του 1821 να συζητάνε για προγράμματα καρτοκινητής, να αναρωτιούνται με γελοία ομοιοκατάληκτα στιχάκια ποιο είναι το πιο συμφέρον πρόγραμμα συνδιαλέξεων κτλ.


Η γελοιοποίηση και η εκμετάλλευση όμως δεν σταματούν εδώ. Το τελικό μήνυμα της διαφήμισης είναι αυτό που με εξόργισε περισσότερο. Σε αυτό γίνεται ένας άθλιος παραλληλισμός μεταξύ ενός αγώνα ζωής και ύπαρξης των Ελλήνων, με τα καινούργια προγράμματα καρτοκινητής της VODAFONE. H διαφήμιση τελειώνει λέγοντας ότι η VODAFONE έφερε την επανάσταση!



Ο εξευτελισμός και η εκμετάλλευση μιας οριακής ιστορικής στιγμής του Ελληνικού Έθνους από μια πολυεθνική εταιρεία για διαφημιστικούς λόγους, είναι κατά την γνώμη μου, απαράδεκτη και πρέπει όλοι να διαμαρτυρηθούμε για να σταματήσει αμέσως (εκτός και αν η εταιρεία δεν φοβάται την πτώση πωλήσεων).

Όταν μια πρόστυχη πολυεθνική ξεπερνά τα όρια και ευτελίζει ιστορικές στιγμές εν ονόματι της ελευθεριότητας με βρώμικη και στυγνή εκμεταλλευτική διαφήμιση, είναι καιρός να αφυπνιστούμε και να την χτυπήσουμε εκεί που πονά, εάν θέλουμε να είμαστε ενεργοί, και όχι παθητικοί πολίτες που αποδέχονται αδιαμαρτύρητα, τους πάσης φύσεως εξευτελισμούς.

Δεν υπάρχει πλέον κανένας ηθικός φραγμός ούτε όριο σε κανέναν...

ΠΗΓΕΣ: ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ και ΙΧΝΟΣ

Η εισβολή των Μουσουλμάνων..ΒΙΝΤΕΟ



ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ …ΜΗΔΕΝ

ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΙΝ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΤΕΡΕΩΜΑ.

Στο τιμόνι της χώρας ένας ανομοιογενής θίασος χωρίς πολιτική συνοχή, με εμφανή την ανικανότητα χάραξης σαφούς και μακροπρόθεσμης τακτικής στους χειρισμούς του, αλλά με βασικό χαρακτηριστικό την έλλειψη συλλογικά επεξεργασμένης στρατηγικής στη βάση ενός καθολικότερου σχεδιασμού και με σαφήνεια ιεραρχημένων στόχων.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο πολιτικός σχεδιασμός έχει παραχωρήσει τη θέση του σ ένα σύνολο από βίτσια, εμμονές και εμπάθειες του «ηγέτη» αυτού του θιάσου, και έτσι η Ελλάδα πορεύεται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, και με μοναδικό παράγοντα εν δυνάμει ικανό να καθορίσει την τελική έκβαση αυτής της «τυφλής» διαδρομής, το φιλότιμο του Έλληνα πολίτη.



ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ:

Δεν είναι η συνεκτικότητα και η πολιτική ομοιογένεια.
Είναι στημένος στη λογική της διασφάλισης των πρόσκαιρων ισορροπιών, αφού ο βασικός του πυρήνας είναι μια ομάδα άκαπνων, άπειρων κι κατά κανόνα άβουλων διεκπεραιωτών, που καταγίνεται με μια μεροδούλι – μεροφάι διαχείριση της καθημερινότητας, χωρίς στοχεύσεις, με ανύπαρκτη μακροπρόθεσμη στρατηγική, και με «άχρωμες και ουδέτερες» βραχυπρόθεσμες επιδιώξεις.

Η χώρα έχει παραδοθεί στον ερασιτεχνισμό και στην καιροσκοπική διαχείριση.
Σε μια πολιτική εξουσία ανίκανη και άβουλη, όπου ο μοναδικός αντίπαλος γι αυτήν ήταν και παραμένει ο Έλληνας πολίτης. Ο «στυλοβάτης» του φορολογικού συστήματος και ταυτόχρονα το απόπαιδο που τα δικαιώματά του καθημερινά συρρικνώνονται και το αύριό του διαγράφεται αβέβαιο, δυσοίωνο και όπως όλα δείχνουν εφιαλτικό.

Οι «οικογενειακές» αντιπαραθέσεις στα πλαίσια αυτού του θιάσου, δεν πρέπει να ξεγελούν, δεν πρέπει να αποπροσανατολίζουν τον Έλληνα πολίτη. 

Είναι αντιπαραθέσεις χρήσιμες για το θίασο.
Αντιπαραθέσεις που «νομιμοποιούν» τον ερασιτεχνισμό του.
Αντιπαραθέσεις που απλά υπενθυμίζουν στα πλαίσια του οικογενειακού καβγά, την ανάγκη τήρησης τόσο των ισορροπιών όσο και των αναγκαίων προσχημάτων.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ:

Η έλλειψη συνέχειας, συγκεκριμένου σχεδιασμού και σαφούς πολιτικής ταυτότητας, είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό – αποκαλυπτικό του ερασιτεχνισμού – που γίνεται ολοφάνερο απ όποια πλευρά και αν παρατηρήσει κανείς το καθημερινό πολιτικό γίγνεσθαι.

Το «καινούριο» που έφερε αυτή η κυβέρνηση στην ελληνική πραγματικότητα, είναι μια «σούπα» πολιτική σε μια «σούπα» κοινωνία με στόχο την …ιμαμμπαϊλντιοποίηση της επόμενης μέρας.

Η έλλειψη στρατηγικής επιθετικότητας. Η Ελλάδα σήμερα δεν ασκεί πολιτική. Δεν ανοίγει δρόμους ούτε καν για τη δική της επόμενη μέρα.
Στην Ελλάδα σήμερα ασκούνται πολιτικές πιέσεις…
Πολιτικές και άλλες πιέσεις που είναι πολυεπίπεδες, αφού ακουμπούν την οικονομία, την κοινωνία αλλά και την ίδια της την εθνική υπόσταση…
Και ο κυβερνητικός θίασος το μόνο που κάνει είναι να απαντά.
Για την ακρίβεια αυτό που κάνει είναι να προσπαθεί να απαντήσει αγόμενος και φερόμενος σαν φτερό στον άνεμο, από τις κάθε φορά προτεραιότητες και τους σχεδιασμούς των άλλων.

Το κακό όμως είναι πως ακόμη και σ αυτό το ρόλο, αυτός ο θίασος των ανικάνων ερασιτεχνών, αποδεικνύεται λίγος και εθνικά επιζήμιος από κάθε άποψη.

Στις επιθέσεις των κερδοσκόπων, οι τρόποι που επέλεξε να απαντήσει συνέτειναν σε περαιτέρω απαξίωση της διεθνούς θέσης της χώρας.
Στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της άγκυρας, οι απερίσκεπτες επιλογές του θέτουν εν αμφιβόλω το σύνολο της εθνικής μας κυριαρχίας.
Στις συντονισμένες πιέσεις της Νέας Τάξης, επέλεξε να αποδείξει πως είναι πειθήνιο όργανο των κελευσμάτων της, ναρκοθετώντας με τρόπο πρωτοφανή τα θεμέλια του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δεν ασκείται κυβερνητική πολιτική κατά τα οριζόμενα από το Σύνταγμα.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, είναι να σκηνοθετείται μια εικονική πραγματικότητα από μια ομάδα ακριβοπληρωμένων επικοινωνιολόγων, που μοναδικό τους μέλημα είναι να κάνουν το μαύρο άσπρο και να εξαπατούν καθημερινά τον Ελληνικό λαό, έχοντας πλήρη επίγνωση πως στρώνουν το έδαφος στον αυριανό του εφιάλτη.

Αυτό που συντελείται σήμερα στην Ελλάδα συνιστά εθνικό έγκλημα, και οι τεράστιες ευθύνες για το θίασο που το ενορχηστρώνει δεν πρόκειται ποτέ να συγχωρεθούν.

ΒΡΗΚΕ «ΧΑΟΣ»... ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΡΕΙΠΙΑ…

Ερείπια στην οικονομία, αφού το αποτέλεσμα της απερίσκεπτης πολιτικής του, το μόνο που «βελτιώνει» είναι το χρεωστικό υπόλοιπο στα λογιστικά βιβλία των κερδοσκόπων πιστωτών που αφού βρήκαν χαϊβάνια, έπαιξαν μια χαρά τα κερδοσκοπικά παιχνίδια τους.

Ερείπια στην εθνική αξιοπρέπεια, αφού το αποτέλεσμα της εθνικά επικίνδυνης πολιτικής του, ανοίγει επικίνδυνα τις ορέξεις των πεινασμένων λύκων που εποφθαλμιούν το μέλλον του τόπου.
Τα πρώτα καμπανάκια χτύπησαν από τον επεκτατισμό των Αλβανών…
Η «κόκκινη γραμμή» παραξεθώριασε μπρος στις αλυτρωτικές πιέσεις των Σκοπιανών…
Και το κουβεντολόι με τον Ερντογάν, θέτει πλέον σε καθολική αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ερείπια τέλος στην κοινωνία, αφού το πρωταρχικό μέλημα του απερίσκεπτου θίασου, είναι ο καθολικός και άμεσος αφελληνισμός της…
Η αλλοτρίωση των αξιών της…
Η ναρκοθέτηση του ίδιου της του ιστού.

Είναι πρωτοφανές το τι κατάφερε αυτός ο θίασος σε λιγότερο από εκατό μέρες παραμονής στην κυβερνητική εξουσία.

Είναι εγκληματικό ο Ελληνικός λαός να συνεχίσει να ανέχεται μια κυβέρνηση που έκανε την εξουσία αυτοσκοπό, και εργάζεται πυρετωδώς για την αποδιοργάνωση τυ τόπου.

ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΙΝ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΤΕΡΕΩΜΑ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

Τα συλλατήρια ο αλβανός Ν.Αgo τα ονομάζει ειρηνικές κινητοποιήσεις::: κάλεσμα


Διαβάστε να καταλάβετε..

Παρακαλούμε τους φίλους μας σε όλη την Ελλάδα που θέλουν και μπορούν να καταθέσουν ιδέες ή να δημιουργήσουν τοπικές επιτροπές για την οργάνωση εκδηλώσεων εκτός Αθηνών,
να επικοινωνήσουν μαζί μας στο mail μας ή μέσω του προφίλ μας στο Facebook ή το Blog μας.

 Στόχος μας είναι η διοργάνωση, την 1η Μαρτίου 2010, ειρηνικών κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη Γαλλία, πέρασε στην Ιταλία, την Ισπανία, σε μας και σταδιακά απλώνεται σε όλη την Ευρώπη.
Θέλουμε η μέρα αυτή να σηματοδοτήσει δυναμικά την έναρξη μιας συζήτησης, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, για το τι θα συνέβαινε αν πραγματικά, τα εκατομμύρια των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη αποφάσιζαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους ή τις χώρες μας.
Σας καλούμε όλες και όλους να υφάνουμε μαζί ένα όμορφο πολύμορφο πολυπολιτισμικό πέπλο που θα σκεπάσει όλη την Ελλάδα.
Επικοινωνήστε μαζί μας με τους ακόλουθος τρόπους:
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook

http://odromos.wordpress.com

Θα είναι σαν τα συλλαλητήρια που στο τέλος κλέβουν περίπτερα οι αλλοδαποί και σπάνε  σπονδυλικές στήλες περιπτεράδων  κύριε AGO?
Γιατί δεν ζητάς να σκεπάσουν πολυπολιτισμικά την Αλβανία ρε μεγάλε?
Τι σε βάλαμε γκιουλέκα στην χώρα μας?
Ή επειδή γράφεις  σε μια εφημερίδα που πουλάει 10 φορές λιγότερα από το μπλοκ μας νομίζεις ότι θα περνάς και την δικιά σου γραμμή?
Επαναστάτη του keyboard.
Ουστ από δω.
Τράβα να φτιάξεις την δικιά σου χώρα πρώτα και μετά έλα να μας δώσεις συμβουλές τι θα κάνουμε.
Αρκετά με το παραμυθάκι σας.
Ανθέλληνες..

ΥΓ ..Θα πρέπει να καμαρώνεις που έκλεισες μια ελεύθερη φωνή που είχε διαφορετική άποψη απο εσένα,το μπλοκ του Αθηναίου..
Να ζητήσεις αύξηση από την ΑΥΓΉ.
Η ρουφιανιά αρχίζει και γίνετε συνώνυμο σας εκεί στην Κουμουνδούρου σιγά σιγά.
Να μας φωνάξετε στην παρασημοφόρηση από τον Χρυσοχοϊδη να σας χειροκροτήσουμε και για τις συλλήψεις στην Πανόρμου.

Ileos Zavarakatranemia

Διεθνής διασυρμός

Ένας πρωθυπουργός που από την μια δεν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και από την άλλη επιτρέπει σε έναν δημοσιογράφο των FT να τον κυνηγάει στους διαδρόμους. Επί πέντε λεπτά απολογείται με ύφος «βρεγμένης γάτας» λες και έχει απέναντί του κάποιον μεγάλο ηγέτη … λες και είναι ο τελευταίος τροχός της χώρας αυτής .
Και από την άλλη ένας υπουργός οικονομικών που βρίσκεται πλέον στα όρια της αυτοακύρωσης, όπως γράφουμε αλλού .
Έτσι όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε καλό για την οικονομία.
Αν αληθεύουν μάλιστα τα σενάρια ότι θα δημοσιοποιηθούν έγγραφα με τα οποία θα αποδεικνύεται ότι υπάρχει Σχέδιο Β από την Κομισιόν με πολύ σκληρά μέτρα και με αντάλλαγμα τη στήριξη από τους μεγάλους, ε τότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Η κυβέρνηση θα πάρει το Όσκαρ της ανικανότητας…
http://www.antinews.gr




ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 7.00 μμ ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ + ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ




















Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Χωρίς κορδόνια

Του Δημήτρη Παπαγεωργίου(γραφή από τις φυλακές Κορυδαλλού)
papageorgiouΘα μπορούσα στις πρώτες αυτές γραμμές που καταφέρνω να γράψω να αναφερθώ σε πολλά από όσα έλαβαν χώρα τις ημέρες αυτές που πέρασαν. Στις «αδικίες», τις ξεκάθαρα πολιτικές αποφάσεις και την προσωπική μου στοχοποίηση. Γι’ αυτά όμως έχουμε χρόνο. Ούτε και θα αναφερθώ στα όσα συνέβησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην Πλατεία της οδού Πανόρμου ούτε και στην στάση των διαφόρων μεγαλοστελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που παρήλαυναν από την ΓΑ.Δ.Α., διευθύνοντας κατ’ ουσίαν τις κινήσεις των αστυνομικών. Θα πω απλά ότι έχει περάσει ήδη μία εβδομάδα και ακόμη δεν έχω πάει σε ιατροδικαστή για το δολοφονικό κτύπημα που δέχτηκα στο κεφάλι. Δεν γνωρίζω αν αυτό γίνεται για να προστατευθούν οι «αντιρατσιστές».

Η Ελευθερία δεν χαρίζεται
Αντί όλων αυτών θα αναφερθώ στην έννοια της Ελευθερίας, όπως την βιώνω την τελευταία εβδομάδα. Έγκλειστος αυτήν την στιγμή στο Κορυδαλλό και αφού πέρασα τέσσερις ημέρες στα κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Α., η ελευθερία είναι το κύριο θέμα που κλωθογυρίζει στο μυαλό μου. Και αρχίζω σιγά σιγά να συνειδητοποιώ ότι χρειάστηκε να πληρώσω αυτό το τίμημα για να επιβεβαιώσω την πραγματική έννοια της ελευθερίας.
Βρίσκομαι εδώ μέσα περιτριγυρισμένος από τοίχους, λουκέτα, κάμερες και ανθρώπους, οι οποίοι ως σκοπό έχουν το να περιορίζουν την κίνησή μου. Παρ’ όλα αυτά όμως, αισθάνομαι πραγματικά ελεύθερος. Γιατί ελευθερία δεν είναι το «Laissez faire - laissez passer» του οικονομικού φιλελευθερισμού. Ελευθερία είναι το να μένεις σταθερός στις δικές σου αρχές, στα δικά σου πιστεύω, στα δικά σου ιδανικά, ακόμη κι αν κάποιες φορές πρέπει να το πληρώσεις. Η ελευθερία δεν μπορεί να σου χαρισθεί μακροπρόθεσμα. Πρέπει να την κατακτήσεις.
Δεν γνωρίζω πόσο θα κρατήσει αυτή η δοκιμασία. Δεν γνωρίζω για πόσο καιρό θα συνεχίσω να στερούμαι την παρουσία προσφιλών μου ατόμων και της οικογένειάς μου. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι απέτυχαν και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν στο να με μετατρέψουν σε ένα ανελεύθερο άτομο. Πιστεύω όσα πίστευα και όπως πριν θα συνεχίσω να τα λέω δυνατά.
*Μία μικρή επεξήγηση: Το χωρίς κορδόνια που είναι ο τίτλος τόσο αυτού του κειμένου όσο και του μπλογκ που θα προσπαθήσω να ενημερώνω, προέρχεται από την στιγμή στην οποία όταν εισέρχεσαι στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, εκτός από όλα τα υπόλοιπα προσωπικά σου αντικείμενα, σου αφαιρούν και τα κορδόνια των παπουτσιών σου, δήθεν για να μην μπορείς να αυτοκτονήσεις. Αποτυγχάνουν όμως να σου στερήσουν το πνεύμα σου.

Ο Πόλεμος Δεξιάς και Αριστεράς

shma_aristera_deksiaΗ Δεξιά και η Αριστερά στην Ελλάδα έχουν παλιούς λογαριασμούς. Η πρώτη νίκησε την δεύτερη στο Γράμμο και η δεύτερη την διέλυσε μεταπολιτευτικά. Δυστυχώς, δεν υπήρξε καθολική αμνησία για να υπάρξει πραγματική Εθνική Συμφιλίωση. Οι Δεξιοί συγχώρεσαν τα εγκλήματα των αριστερών και εν πολλοίς τα ελησμόνησαν αλλά οι αριστεροί επιμένουν να διαποτίζουν και τους νεώτερους με το «ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά». Δεν συγχώρεσε το στραπάτσο  που έκανε η δεξιά.
Δεξιά και αριστερά είναι σήμερα κατακερματισμένες παρατάξεις. Με μια διαφορά: Τα κομμάτια της δεξιάς δεν έχουν κοινό σκοπό και στόχο, ενώ της αριστεράς παρ’ όλες τις διαφορές τους έχουν στόχο μόνιμο τη Δεξιά.
Τα γεγονότα μαρτυρούν ότι ο πόλεμος δεξιάς και αριστεράς συνεχίζεται σε διαφορετικά επίπεδα και με διαφορετικούς τρόπους. Οι πρωταγωνιστές και των δύο πλευρών είναι γενιές απομακρυσμένες από το εμφύλιο πολεμικό κλίμα.
Η Δεξιά έχει ένα ιδεολογικό περίγραμμα το οποίο είναι σαφέστατο και δεν επιδέχεται παρεκκλίσεων και αυθαιρέτων θέσεων. Η Αριστερά κινείται, αντιθέτως, σ’ ένα ομιχλώδες ιδεολογικό επίπεδο που ανά πάσα στιγμή διαφοροποιείται.
Η Αριστερά έχει ένα μεγάλο ατού. Πέτυχε να διεισδύσει στους κόλπους της διανόησης της χώρας. Ετσι οι μαχόμενοι κατά της δεξιάς, αριστεροί, έχουν την υποστήριξη της ακαδημαϊκής νομενκλατούρας. Κάθε πράξη τους κατά δεξιών θεωρείται  εκ προοιμίου ως δικαιολογημένη ενέργεια αγανακτήσεως.
Οι δεξιοί που βρίσκονται στα πεδία των ιδεολογικών συγκρούσεων μειονεκτούν σ’ αυτόν τον τομέα. Δεν βρίσκουν υποστηρικτές λόγω της δεξιάς πολυδιάσπασης και της ιδεολογικής πολυθεώρησης. Ετσι είναι  εύκολα θύματα της αριστερής εκδικητικής μανίας.
Με ενιαία δεξιά η αριστερά δεν μπορεί να επιβιώσει σ’ αυτόν τον τόπο. Γιατί η Δεξιά έχει βαθιές  τις ρίζες στην ελληνική ψυχή.
Η Δεξιά ως αρραγής παράταξη έχει προσφέρει, έχει θυσιαστεί γι’ αυτόν τον τόπο. Τώρα ως Κεντροδεξιά, Δεξιά, Άκρα Δεξιά, Λαϊκή Δεξιά είναι καταστροφική για τον εαυτό της. Εν τω μεταξύ ο πόλεμος συνεχίζεται.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Δ. ΚΑΨΑΛΗΣ

Το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα της εποχής: αντιρατσιστής!

ellhnesΕίστε επαγγελματίες; Ναι; Ωραία. Πώς; Τα φέρνετε βόλτα δύσκολα; Πώς; Χρωστάτε; Δυσκολεύεστε; Πτωχεύσατε; Αααααα... Τα παλιά επαγγέλματα έκλεισαν κυρίες και κύριοι όλα τον κύκλο τους. Και όλα αυτά την ώρα που η ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας αδυνατεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.
Να ιδρύσει πχ μια έδρα σπουδών παγκοσμιοποίησης & διεθνισμού και αποεθνοποίησης. Κάποιοι επιμελείς πανεπιστημιακοί πασχίζουν, αναθεωρούν την εθνοκεντρική ιστορία μας, αλλά προσκρούουν στο σκοταδισμό του πόπολου, που αρνείται να αναμορφωθεί και να υιοθετήσει ένα πιο «προοδευτικό» ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο.
Γενικότερα παρατηρούνται υπερεπάρκεια προσφοράς και έλλειψη ζήτησης. Γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί, υπάρχουν να φάνε και οι κότες. Αν είστε δε και πατριώτης και ακόμα χειρότερα κάνετε το λάθος και το δηλώσετε, αναλαμβάνουν την ηθική & πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση και εξόντωσή σας οι εξ αριστερών ορμόμενοι συνάδελφοί σας και γνωστοί σας, αλλά σε πρώτη ευκαιρία και ο αδρά χρηματοδοτούμενος, διαπλεκόμενος και «προοδευτικός» Τύπος. Κοινώς, θα χαρακτηριστείτε εθνικιστής, ακροδεξιός, ξενόφοβος, συντηρητικός, φασίστας, μισαλλόδοξος, σκοταδιστής και ας μην αραδιάσουμε άλλα επίθετα, γιατί δεν θα φτάσει η σελίδα.
Λαμπρές προοπτικές για «προοδευτικούς»
Ας συζητήσουμε λοιπόν για το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα της εποχής: αντιρατσιστής. Επαγγελματίας αντιρατσιστής. Μην εκπλήσσεστε. Πληρώνεται αδρά, συντελεί στην κοινωνική ανέλιξη και καταξίωση, στον προσεταιρισμό των ισχυρών, στη συχνή παρουσία στα media, στην εμπέδωση της «παρουσίας» σας γενικότερα. Δεν χρειάζεται να εργαστείτε. Απλά, ειπράττετε, ενώ το χρήμα των φορολογούμενων, από κάποια στιγμή και μετά θα ρέει από μόνο του. Ενδέχεται κατά καιρούς να χρειαστεί να βγείτε σε κάποιο παράθυρο και να συγκρουστείτε έμπλεος αγανάκτησης και (δικαιολογημένης πάντα) οργής με στελέχη δεξιών κομμάτων και λοιπούς «αντιδραστικούς», που εκφράζουν, οι άθλιοι, ενδοιασμούς για τη δημιουργία μιας κοινωνίας «ανοχής».
Λοιπόν, οφείλουμε να σας πούμε πιο πολλά για το επάγγελμα του αντιρατσιστή. Καταρχήν, δεν χρειάζονται εξειδικευμένες σπουδές. Όμως, πολιτική παρουσία στα στρατόπεδα του ΠΑΣΟΚ (επάγγελμα από μόνο του) και του ΣΥΡΙΖΑ (λειτούργημα), ενίοτε και των Οικολόγων (πάρεργο προς το παρόν, αλλά με προοπτικές), θεωρείται γενικότερα επωφελής, καθώς αν εκεί σας «συνηθίσουν» και σας «συμπαθήσουν», οι πιθανότητές σας να πετύχετε, θα εκτιναχθούν στα ύψη. Χλιδή, φράγκα, ακριβό αυτοκίνητο, «κονέ» και βάλε... Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να συστήσετε μια ΜΚΟ-φάντασμα.
Μετά: «Ενημερωτική εκστρατεία στα ΜΜΕ και παραγωγή και διανομή φυλλαδίων, για την ενημέρωση των ΥΤΧ σχετικά με τη διαδικασία απόκτησης του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν απο το καθεστώς αυτό», ποσό (κρατηθείτε) 723.271,00 ευρώ (οι πληροφορίες από το ιστολόγιο www.taxalia.blogspot.com). Είπατε κάτι;
Αν ακόμα διατηρείτε αμφιβολίες για όλα τα παραπάνω, να σας ενημερώσουμε ότι χθες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά, οργανώθηκαν αντιρατσιστικά συλλαλητήρια. Κάποιοι τα χρηματοδοτούν όλα αυτά. Φυσικά, κανείς δεν έχει κληθεί από όλες αυτές τις αριστεριστικές οργανώσεις που διοργανώνουν τα συλλαλητήρια ή μετέχουν σε αυτά, να ενημερώσει για το «πόθεν έσχες» (μετακινήσεις, κινητοποίηση, φυλλάδια, πλακάτ, πανί και άλλο υλικό, μικροφωνικές και βάλε). Αν ακολουθήσουμε τη βασική αρχή της πολιτικής, follow the money, τι θα βρούμε άραγε;
Τα προβλήματα δεν θα σας «αγγίζουν»
Νομίζουμε ότι πολλές απορίες σας λύνονται. Φυσικά, μην αρχίσετε με ηθικοπλαστικούς ενδοιασμούς για το τι κοινωνία θα συνεισφέρετε να δημιουργηθεί. Εσείς και τα παιδιά σας, θα ζείτε πλουσιοπάροχα στα βόρεια ή νότια προάστια των Αθηνών, μακριά από το κέντρο, όπου όλοι αυτοί που εσείς θα έχετε βοηθήσει να έρθουν εδώ και να ενσωματωθούν για τη δημιουργία της «πολυπολιτισμικής» κοινωνίας,  θα πλιατσικολογούν τις ελληνικές περιουσίες και το κοινωνικό μέρισμα του ελληνικού λαού. Οι κάτοικοι του κέντρου, ας πρόσεχαν (και τι ψήφιζαν...). Κοινώς, ας διάλεγαν το σωστό (παρασιτικό) επάγγελμα.
Ερώτηση Βελόπουλου
Ερώτηση για τα χρήματα που δαπανούνται στο πλαίσιο της «αντιρατσιστικής εκστρατείας» που υλοποιείται δια μέσου του Τύπου για την «κατανόηση» και την «αποδοχή» των μεταναστών, κατέθεσε στη Βουλή για τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος. Η απάντηση έχει πολύ ενδιαφέρον: «Η υλοποίηση της δράσης υπό τον τίτλο «ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας υποδοχής μέσω εκστρατείας από τα ΜΜΕ και διοργάνωση ημερίδας, με στόχο την εξάλειψη αρνητικών στερεοτύπων, φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας, την προβολή της ποικιλομορφίας της ελληνικής κοινωνίας και της αξίας της διαπολιτισμικότητας, καθώς και την αποδοχή της διαφορετικότητας», κόστισε 784.905,74 ευρώ, εκ των οποίων 75% κοινοτικοί πόροι (ήτοι 588.679,30 ευρώ) και 25% εθνικοί πόροι (ήτοι 196.226,44 ευρώ)».
Εκεί πάνε τα χρήματά σας αγαπητοί συμπολίτες!

Σαν σήμερα 29-01-1941 απεβίωσε ο Ιωάννης Μεταξάς

O ΘΡΗΝΟΣ ΤΗΣ  E.O.N
Τη χώρα ερήμωσε, Αρχηγέ, ο θάνατός Σου,
Κι' ολα μαυροφορέθηκαν για σένα σε μιά μέρα,
μα πιο πολύ ωρφάνεψε εμάς ο χωρισμός Σου,
μας, τα παιδιά Σου της ΕΟΝ., πολύκλαυστε Πατέρα.


Κατάχλωμος σαν το κερί σωπαίνει ο Φαλαγγίτης γονατιστός τον ύστατο χαιρετισμό ως Σου δίνει,
και η Φαλαγγίτισσα με τη λεπτή και γυναικεία ψυχή της, βουβά ποτάμια δάκρυα στο Σκήνωμά Σου χύνει...


Χλωμό, ορφανό στον πόνο του, σαν πεθαμένο φύλλο,
με ακράτητους βαθείς λυγμούς σε κλαίει το Σκαπανάκι,
τον τρυφερώτερο έχασε που βρήκε ως τώρα φίλο,
μαζί του, Αρχηγέ, γινόσουνα και Σύ μικρό παιδάκι.


Κλαίνε τα παιδιά που ήθελες μονάχα να γελούνε,
κι' από το κακό ήσουνα έτοιμος να τα περιφρουρήσης,
ο ίδιος τώρα ακούσια τα κάμνεις να θρηνούνε.
και τι σκληρό να μην μπορείς να τα παρηγορήσης

ΚΑΒΡΟΧΩΡΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ 'Η ΑΛΛΙΩΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ

Σταματήσαμε την εκσκαφή και πήγαμε αμέσως να δούμε ........ τι να δούμε ....... μάλλον να συναντηθούμε με την Ιστορία της περιοχής που έρχονταν από το μακρυνό παρελθόν ...... 3.000 χρόνια πριν!!!!!

Η πρώτη εικόνα που είδαμε ήταν αρκετή για να μας πιάσει ρίγος .....



ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Και τώρα; ...... και τώρα τι κάνουμε;

Υπηρξε πάντως έντονος προβληματισμός για το τι θα συνέβαινε αν ειδοποιούσαμε τις αρχές (αστυνομία, αρχαιολογία, δήμο).

Πολλοί μας είπαν....

"Ξεχάστε το σπίτι σας και οπωσδήποτε το οικόπεδό σας"

........ άλλοι πάλι .........

"Μα τι άτυχοι είστε !!!" ,

"Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις ένα λάκο και να τα πετάξεις μέσα σπασμένα",

"Θα μπλέξετε ρε παιδιά .... τι το ψάχνετε μην πείτε τίποτα σε κανέναν και χώστε τα πάλι" !!!!!!!!

.....και οι πιο "μάγκες".... εγώ φίλε μου θα τα πουλούσα και θα εξασφάλιζα όχι μόνο το χτίσιμο του σπιτιού μου αλλά ακόμα και τα δισέγγονά μου"

Όμως ούτε η παιδεία μας, ούτε η κουλτούρα μας αλλά ούτε και η ηθική μας, επέτρεπε να επηρεαστούμε από αυτές τις κουβέντες.

Είχαμε καθυστερήσει ήδη 17 μήνες να πάρουμε την οικοδομική άδεια γιατί η "αρμόδια" (!!!) υπάλληλος της Πολεοδομίας της Νομαρχίας του Ν. Ηρακλείου ήθελε να εξαντλήσει τον "υπηρεσιακο της" ζήλο....... αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, μια ιστορία που γράφεται όμως σήμερα και δεν έχει μάλλον καμία σχέση με τον Πολιτισμό που μόλις είχαμε έρθει σε επαφή!

Μια ακόμα καθυστέρηση (όση και να ήταν αυτή) και μάλιστα για αυτό το λόγο, ίσως είναι μια καθυστέρηση που πραγματικά αξίζει να την υπομείνεις.

Είπαμε λοιπόν στον χειριστή του μηχανήματος να βάλει την τσάπα πάνω στην τρύπα και ειδοποιήσαμε αμέσως την αστυνομία και συγκεκριμένα το αστυνομικό τμήμα Αμμουδάρας Γαζίου. Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε ο Αρχιτέκτονας μηχανικός κ. Γιάννης Χαλαμπαλάκης μέσω του οποίου ειδοποιήθηκε ο Αρχαιολόγος κ. Αντώνης Βασιλάκης με τον οποίον συνδέονται με μακροχρόνια φιλία.                        Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ  KAVROCHORI.BLOGSPOT.COM    ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Βήμα πρωτιάς, άλμα πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη στη Βιτόρια επί της Κάχα Λαμποράλ με 89-85 και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί, όχι μόνο για την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά και για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου του. Μπουρούσης, Τεόντοσιτς, Τσίλντρες και Κλέιζα οι πρωταγωνιστές για τους νικητές.

Φανταστικό ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι. Ο Μίλος Τεόντοσιτς οργάνωνε υποδειγματικά, Τζος Τσίλντρες και Λίνας Κλέιζα εκτελούσαν κατά βούληση και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 13-6 με τρίποντο και φάουλ του Μίλος Τεόντοστις. Η άμυνα των Πειραιωτών ήταν εξαιρετική στα πρώτα έξι λεπτά. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη φαίνεται πως είχαν σχέδιο, πλάνο και το εκτελούσαν υποδειγματικά. Η Κάχα Λαμποράλ είχε «βραχυκυκλώσει» και με επιμέρους σκορ 8-2, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν τη διαφορά στο +13 (21-8). Ο Ολυμπιακός πρόσφερε και θέαμα και συνέχισε να διατηρεί τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (25-12).

Και ξαφνικά μπλακ άουτ…

Η έξοδος του Μίλος Τεόντοσιτς από το ματς και η είσοδος σε αυτό των Παπαλουκά και Πεν, αντί για να κάνει το παιχνίδι των Πειραιωτών καλύτερο, το μπέρδεψε ιδιαίτερα. Από την άλλη, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έριξε στο παρκέ τους Χουέρτας και Ελιάχου και οι Ισπανοί με σερί 11-0 σε 3:30’’ πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής (25-23). Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έβαλε και τους τρεις πλέι μέικερ στο παιχνίδι (Τεόντοσιτς, Παπαλουκάς, Πεν), αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε λύσεις με το πρώτο καλάθι στη δεύτερη περίοδο να έρχεται τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου.

Ηγέτες Μπουρούσης και Τσίλντρες

Ο Γιάννης Μπουρούσης έβλεπε τους περισσότερους συμπαίκτες του να έχουν…πελαγώσει και έτσι ανέλαβε δράση. Με συνεχόμενα καλάθια και εξαιρετικές άμυνες, ο Καρδιτσιώτης σέντερ έδωσε αέρα εφτά πόντων στην ομάδα του (34-27). Ο Τσίλντρες πήρε τη σκυτάλη από τον Γιάννη Μπουρούση και έτσι ο Ολυμπιακός πήγε και πάλι στο +12 (43-31) για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με τους Βάσκους να ροκανίζουν τη διαφορά για το (45-39).

Και πάλι νεκρό διάστημα, αλλά και πάλι εξαιρετική αντίδραση

Η Κάχα Λαμποράλ μπήκε πολύ πιο δυνατά από τον Ολυμπιακό στην τρίτη περίοδο και με σερί 9-0 κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 48-45. Ο Ολυμπιακός, όμως, όποτε η Κάχα πλησίαζε είχε εξαιρετική αντίδραση και με δικό του σερί 9-0 πέρασε και πάλι μπροστά (54-48).

Η συνήθεια των σερί που έγινε…λατρεία

Ήταν η σειρά της Κάχα Λαμποράλ να κάνει σερί και με τον Σαν Εμετέριο να παίρνει «φωτιά» πίσω από τη γραμμή των 6.25-τρία συνεχόμενα τρίποντα-και σερί 11-0, οι παίκτες του Ιβάνοβιτς πέρασαν μπροστά με 59-54 για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να περνά και πάλι μπροστά 65-63.

Παπαλουκάς και Τεόντοσιτς ανέλαβαν τα ηνία…

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν κακός στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, αλλά στην τέταρτη περίοδο ανέλαβε δράση. Το ίδιο και ο Μίλος Τεόντοσιτς. Τα δύο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού έκαναν εξαιρετικό δεκάλεπτο και έτσι οι Πειραιώτες πέρασαν μπροστά με 75-70, έξι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να παίζουν εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση και έτσι διατήρησαν τη διαφορά (79-72) και 82-77, τρία λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Το τελευταίο τρίλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη και η νίκη ήρθε με σχετική άνεση…



Δεκάλεπτα: 18-25, 39-45, 63-65, 85-89

Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας, Ντιν 2, Σινγκλετάρι, Χουέρτας 23 (1), Ελιάχου 8, Τελέτοβιτς 18 (4), Σαν Εμετέριο 20 (3), Σπλίτερ 10, Ίνγκλις 2, Χέρμαν 2.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πεν 3 (1), Τσίλντρες 21 (3), Βούισιτς 4, Μπουρούσης 18 (2), Χαλπερίν, Κλέιζα 18, Μαυροκεφαλίδης 3, Τεόντοσιτς 14 (1), Σχορτσανίτης 4

*Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Χίμκι δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στην Τσιμπόνα την οποία και νίκησε με 83-70.

*Την ερχόμενη Τετάρτη ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Χίμκι στις 21:00 ενώ η Τσιμπόνα υποδέχεται στην Κροατία την Κάχα Λαμποράλ.

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Για την ανακοίνωση του Στ. Κούλογλου.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ...!!!ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ


"Είδατε την ανακοίνωση του Στ. Κούλογλου για την συμμετοχή του στο Δ.Σ. της ΕΡΤ; Αν όχι, διαβάστε τα πρωτοφανή που λέει:

“Η ΕΡΤ υπήρξε το σπίτι μου σχεδόν επί δύο δεκαετίες. Αισθάνομαι ότι οφείλω να τη βοηθήσω στις δύσκολες στιγμές που περνά μετά από 5 καταστροφικά χρόνια.
Αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του κ. Γερουλάνου, καθώς αποκαθιστά μια κατάφωρη αδικία που διαπράχθηκε σε βάρος μου και, το...
κυριότερο, έπληξε την ελεύθερη έκφραση και την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, συστατικά στοιχεία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αποδεικνύεται ότι, όπως και το ψέμα, έτσι και η λογοκρισία έχει κοντά ποδάρια.
Θα υποβάλω προς έγκριση για τη νέα τηλεοπτική χρονιά τις δύο εκπομπές μου (Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα, Θεματική Βραδιά) που εκπαραθυρώθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση. Εξυπακούεται ότι, πριν οι δύο εκπομπές περάσουν από την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα παραιτηθώ από τη θέση μου”..


Απίστευτα πράγματα:

- Που ήταν ο Κούλογλου κατά την "καταστροφική πενταετία" που επικαλείται; Φυσικά στην ΕΡΤ αμειβόμενος πλουσιοπάροχα και συμμετέχοντας στο μεγάλο "φαγοπότι" με τα δικά μας χρήματα, όπως άλλωστε και η Μάγια Τσόκλη, ήδη βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

- Γιατί δεν κατήγγειλε την "καταστροφή" όσο ήταν στην ΕΡΤ, παρά μόνο μετά από την διακοπή της εκπομπής του; Αυτονόητα, γιατί τον ένοιαζε μόνο εκπομπή του και το ρευστό που έρρεε.

- Αν έγινε για λόγους "λογοκρισίας" η διακοπή της εκπομπής του, όπως επικαλείται και όχι για λόγους υψηλότατου κόστους με ελάχιστη τηλεθέαση, γιατί δεν βρήκε αλλού τηλεοπτική στέγη; Όλοι οι σταθμοί δεν έκαναν άλλη δουλειά παρά να λογοκρίνουν τον Κούλογλου; Αστεία πράγματα.

- Θα υποβάλει, λέει, πάλι πρόταση για εκπομπή. Ωωωχ! Πάλι εμείς θα την (τον) πληρώσουμε. Κατά πρώτον, σίγουρα θα εγκριθεί. Δεύτερον δεν είναι (ηθικά τουλάχιστον) απαράδεκτο, την μια μέρα να είναι στο Δ.Σ. και την άλλη να υποβάλει προτάσεις για εκπομπές; Τρίτον δεν θα έπρεπε να επιδείξει την στοιχειώδη αξιοπρέπεια και να επιλέξει ένα από το δύο (Δ.Σ ή εκπομπή), αφού τόσο πολύ τον ήθελε το ΠΑΣΟK;

Δυστυχώς το ήθος που επιδεικνύεται (και) στην συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ και οι κομισάριοί του, εφαρμόζουν πιστά τις διδαχές του καταστροφικού ρουσσοπουλισμού και ήδη ξεπέρασαν την κυβέρνηση Καραμανλή. Τόσο σύντομα, τόσο γρήγορα…"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ο Σαχινίδης βγήκε στο κανάλι που σήμερα οι εφοριακοί κατήγγειλαν για διαπλοκή



ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 50 εκ. ΕΥΡΩ,ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ο υφυπουργός οικονομικών κ.Φίλιππος Σαχινίδης είναι προκλητικός και μάλλον συνεχίζει αυτό που η παράδοση λέει ...διαπλοκή. Την ημέρα που οι εφοριακοί φωνάζουν σε συνέντευξη τύπου ότι το κράτος δεν εισπράττει το ποσό των 50 εκ. από το ALTER αυτός επιλέγει να βγει στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού και να μην πει κουβέντα για το θέμα. Εντάξει ο Ν.Χατζηνικολάου δεν θα ρώταγε όπως είναι φυσικό αλλά ο ...
υφυπουργός οικονομικών είναι δυνατόν σε τέτοια χρονική στιγμή να βγαίνει στο κανάλι που καταγγέλλουν τα μέλη της πανελλήνιας ομοσπονδίας εφοριακών υπαλλήλων!
Δεν έχει αλλάξει τίποτα και ούτε θα αλλάξει. Ο νέος Αντώνης Μπέζας λέγεται Φίλιππος Σαχινίδης. Άντε και καλή συγκάλυψη...

Η απάντηση των Ελλήνων κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα στην προπαγάνδα του Παύλου Τσίμα

Ο γνωστός «παπαγάλος» του MEGA που έχει αναλάβει εργολαβικά την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και την κατασυκοφάντηση των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα «έδρασε» για μια ακόμα φορά συνεχίζοντας τον «αγώνα» μετά τις εκπομπές του Ιορδ.Χασαπόπουλου, και τα συκοφαντικα άρθρα του Πρετεντερη,

Με τέχνη και μαεστρία , κόπιασε πραγματικά να εμφανίσει τον μεγάλο αγώνα των κατοίκων , που εδώ και ενάμιση χρόνο με προσωπικές θυσίες και παρουσίες τους και περιφρουρήσεις έχουν κατορθώσει τουλάχιστον να κάνουν την πλατεια ανθρώπινη ώστε να ‘επιτρέπεται‘ πια και στους Έλληνες της μειονότητας της περιοχής να περπατούν και αυτοι στην πλατεια. .

Φυσικά από το σκηνικό δεν έλειψε η τηλεμεταφερόμενη " κάτοικος Αγίου Παντελεήμονα" Μαρίνα Βήχου, η οποία δηλώνει και κάτοικος Βοτανικού, κάτοικος Κυψέλης και άλλων πολλών περιοχών , ούτε και ο Ρουμπανης, οΤασούλας, και ο Κουρκουλας της γνωστής ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ.


-Έλειψαν τα μαγαζιά των Ελλήνων που έκλεισαν και των Αφγανών που ανοιξαν και όχι μόνο αυτών;

-Έλειψαν οι σκηνες από ολόκληρους δρόμους που δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ.

- Έλειψαν τα μπουλούκια των Αφγανών 20-20 μαζεμένοι ανά 10 μέτρα.( και δεν τολμάς να περάσεις γιατί φοβάσαι, γιατί κατά δηλωση του αρχηγού της Αφγανικης κοινοτητας , ολες οι γυναικες χωρίς μαντίλα θεωρούνται ΠΟΥΤΑΝΕΣ.

- Έλειψαν οι σχολικές τάξεις όπου 28 παιδάκια είναι αλλοδαπά (που μόλις έφτασαν στην χώρα απο το Αφγανιστάν και δεν ξερουν ουτε καν την γλωσσα) και 2 είναι ελληνάκια;

- Έλειψαν οι γεμάτοι από κόπρανα και ουρά δρόμοι που δεν μπορείς να περπατήσεις και είναι ωρολογιακη βόμβα για την υγεια μας, οπως λέει και ο Νομάρχης κος Σγουρος.

- Έλειψαν οι φωτογραφίες απο την «ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ» , όπως ήταν, με όλους αυτούς που ειχαν κάνει επέλαση και κατοχή , για να φανεί η διαφορά με το τωρα;

Όσον αφορά τον κο Τασούλα που ισχυρίζεται οτι τον προπηλάκισαν κάτοικοι φασίστες, ζητηστε μας το video με την προβοκάτσια που έκανε και όξυνε τα πνευματα εκείνη την ημέρα, παντα ομως με τις πλατες των αναρχικών και της αστυνομίας και εμφανιστηκε η κα Κουρτοβικ να τον υπερασπιστει και μεινανε στο Α.Τ. Αγ.Παντελεημονα μεχρι τις 12 το βραδυ. Εμεις ομως δεν φωνάξαμε τον Λυκουρεζο η τον Κουγια.!!!!!!!!

Kαι τελος κε Τσιμα στα Εξάρχεια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΙΞΑΤΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ. Παρτε τους απο εδω στις περιοχες σας και θα ειμαστε και εμεις υπεράνω .

Άξιος ο μισθός σας . Γειτονες, Ελληνες αν τους δείτε στον δρόμο, μη τους φτύσετε καν. Ούτεσταγόνα Ελληνικού DNA δεν αξίζει να χαθεί στα μούτρα τους...

Oμως οι πραγματικοι αγωνιστες κατοικοι που αγωνιζονται τοσο καιρο , και οχι οι καποιοι που βρηκες και εβγαλες στον αερα για να γεμισεις τον τηλεοπτικο σου χρόνο κε Τσιμα, δεν υποστελλουν τις σημαιες, δεν σταματανε τον αγωνα, δεν υποχωρουν και καθε τετοια προβοκατσια μας δινει κουραγιο να γινουμε ακομα πιο μαχητικοι, αποτελεσματικοί και δυνατοι να εντεινουμε τον αγωνα και να ξανακερδισουμε την αρχοντια μας, την αξιοπρεπεια μας και την υπερηφάνεια μας που ετσι και αλλοιως την αισθανομαστε. Και αν προς στιγμή γονατιζουμε απο την μεθοδευμενη προδοσια σας και την ευφανταση μεθοδευση της λασπολογιας σας, εσεις μας κανετε να σηκωθουμε και να σταθούμε πιο δυνατοι ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Οσο και να προσπαθειτε ολοι στο ΜEGA να καρπωθειτε τηλεθέαση απο αυτο που ¨πουλαει¨κατα την γνωμη σας , εμεις εχουμε αποφασισει οτι δεν θα μιλήσουμε σε προδοτες και η αποφαση αυτη εχει ληφθει απο το Καλοκαίρι. Τηλεσταρ , οπως των μεσημεριανάδικων, που τρελλαινονται απο τις καμερες και το γυαλι και τα μικροφωνα θα βρειτε για να τους εκθέτετε και να τους ενοχοποιείτε και να τους απαξιώνετε αλλα οι κατοικοι εδω στον Αγιο Παντελεημονα θα συνεχίσουμε απτοητοι και ευτυχως υπάρχουν και άλλοι τηλεοπτικοι σταθμοί που τουλάχιστον εχουν την τσιπα να κανουν την δουλειά τους ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΔΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.

agiospanteleimonas@gmail.com

Όταν το Ίδρυμα,(Soros), ξαναγράφει την Ιστορία

4 «επιστημονικά»….. Καθάρματα της Αόρατης Χούντας και της ΜΚΟ Ελληνική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΑΛΕΒΙ(ζάτου) , λύνουν και το Μακεδονικό, εκτός από την κατάργηση της Λαϊκής Κυριαρχίας με το λαθρονομοσχέδιο που επέβαλαν

του Σπύρου Χατζάρα

Η πρόταση είχε διατυπωθεί εδώ και καιρό, από τα γνωστά «διεθνή κέντρα». Να γίνει ένα «στρογγυλό τραπέζι» ιστορικών , από την Ελλάδα και την πΓΔΜ για να συζητηθούν , οι διαφορετικές « αναγνώσεις» της ιστορίας της Μακεδονίας.

Το «Μακεδονικό πρόβλημα», δημιουργήθηκε με ιστορικές πλαστογραφίες, και με την προπαγάνδα που καλλιέργησαν διάφοροι πράκτορες, από τους αδελφούς Μιλαντένωφ και τον Κρίστε Μισίρκοφ, ως τους σημερινούς , (όπως ο Ρουμάνος ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας Eugene Borza που συνεργάστηκε με την «Ελληνίδα (!) καθηγήτρια Όλγα Παλαγγιά , προκειμένου να διαψεύσουν τον Μανώλη Ανδρόνικο σχετικά με τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας), με βάση τις πλαστογραφίες.

Ένας πραγματικός διάλογος , πραγματικών Ιστορικών, θα ανέτρεπε σχετικά εύκολα τις παρερμηνείες, τις παραχαράξεις και τις πλαστογραφίες. Ένας πραγματικός διάλογος θα υπηρετούσε την αλήθεια, και θα βοηθούσε τους ανθρώπους που ζουν στα Σκόπια, να αυτοπροσδιοριστούν, και να λύσουν τα υπαρξιακά τους προβλήματα.

Η πρόταση όμως των «διεθνών κέντρων» δεν αφορούσε στην ιστορική αλήθεια. Ο στόχος ήταν η επιβεβαίωση και δικαίωση της πλαστογραφίας . Για το λόγο αυτό, αναζητούσαν χρήσιμους « επιστήμονες» που θα ήσαν πρόθυμοι να υπηρετήσουν τον στόχο να « χτιστούν γέφυρες» με τον ελληνικό λαό.

Ο πρώτος γεφυροποιός ήταν ο Αλαβάνος και ακολούθησαν οι εκδρομείς του Σύριζα Βύρωνα- Υμηττού με το πουλμανάκι του Σόρος για να συναντηθούν με τους εκεί επιδοτούμενους από το Open Society «αδελφούς Μακεδόνες». Βλέπε http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=1949 (Οι 154 του Δαλάι Λάμα στα Σκόπια .Σ. Χατζάρας) και http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=1952 (ΣΝΟΦ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο)

Τώρα πήγε η γεφυροποιός του CDRSEE, Χριστίνα ,με άλλο «πουλμανάκι του Σόρος».

To ΑΠΕ μας ενημέρωσε ότι στα Σκόπια συναντήθηκαν πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και της FYROM προκειμένου «να γεφυρώσουν τις διαφορές μας».

Ποιοι «ακαδημαϊκοί» συμμετείχαν στη σύναξη των Σκοπίων για να «σπάσουν τον πάγο» μεταξύ των Μακεδόνων και των ψευτομακεδόνων της πΓΔΜ;

«Από «ελληνικής» πλευράς μετείχαν , η (αρχηγός της αποστολής) κα Χριστίνα Κουλούρη ,καθηγήτρια στο τμήμα κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Δρ Αθηνά Σκουλαρίκη, Λέκτορας του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, ο Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών γλωσσών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, (που μετέχει στην ΜΚΟ Ελληνική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και στο ΚΕΜΟ) και ο Δρ Λάμπρος Μπαλτσιώτης του τμήματος πολιτικών επιστημών και ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( και του ΚΕΜΟ).

Όλοι αυτοί δεν έχουν γράψει ούτε ....ένα βιβλίο για την Μακεδονία.
Συζήτησαν στο ξενοδοχείο «Aleksandar Palace» με τους : Δρ Ljubomir Δ. Frckoski, καθηγητή διεθνούς δικαίου που μίλησε, «για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πΓΔΜ» τον ιστορικό καθηγητή Βλάντο Ποπόφσκι που μίλησε, για τις σλαβο- αλβανικές σχέσεις, τον πρώην πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου της πΓΔΜ Μιλάνο Νέντκοφ που μίλησε «για τα δικαιώματα της ατομικής ιδιοκτησίας των Αιγαιατών», και διάφορους άλλους.

«Η συζήτηση έγινε στα πλαίσια της προσέγγισης των δύο λαών με ιδιαίτερη αναφορά στην περιφερειακή ιστορία, την εθνική ιστορία, την ένταξη των μουσουλμάνων και χριστιανών Αλβανών στην ελληνική κοινωνία και τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και την εδραίωση του κράτους δικαίου μέσα από το πρίσμα της συζήτησης σχετικά με το (νέο) νόμο για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας».
Οπότε όλα τα άλλα..... είναι απλές λεπτομέρειες.
Το μόνο που απομένει είναι να μας εξηγήσουν οι κύριοι αυτοί (όσοι είναι μόνιμα μέλη ΔΕΠ) αν απουσίασαν στο εξωτερικό κατόπιν αδείας κάποιου οργάνου όπως προβλέπει το άρθρο 17 του ν. 1268/1982 ή αυθαίρετα, κατά παράβαση της υποχρέωσης τους να εκπληρώνουν τα καθήκοντα της θέσης τους όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας.

Περισσότερα
http://echedoros-a.blogspot.com/2010/01/blog-post_4343.html
http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_9719.html#ixzz0dtxhlyfV

Χάλκινες Αργείτικες ασπίδες σε Μακεδονικούς τάφους του 650 π.Χ.

Περίλαμπρα χρυσά κτερίσματα σε τάφους στρατιωτών και γυναικών βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Αρχοντικού Πέλλας. Πιστοποιούν ότι η πρώιμη επέκταση των Μακεδόνων (μετά το 650 π.Χ.) οφείλεται στη στρατιωτική οργάνωση της μακεδονικής κοινωνίας και στον πυρήνα του εθνικού στρατού -«της εταιρικής ίππου, της οπλιτικής φάλαγγας και του ψιλού πεζικού»- δύο αιώνες πριν από τον Φίλιππο Β’ και τον Μ. Αλέξανδρο.

Αυτό υπογραμμίζουν οι αρχαιολόγοι της ΙΖ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πέλλας, Αναστασία και Παύλος Χρυστοστόμου, που διεξάγουν ανασκαφές στο νεκροταφείο του Αρχοντικού. Τα πλούσια κτερίσματα προέρχονται από διάφορες πόλεις της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας. Ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο πλούτο του ένας πολεμιστής, ενώ τρεις άλλοι φορούσαν στην κεφαλή χρυσό στέμμα.
Οι ανδρικές ταφές συνοδεύονται σε πολλές περιπτώσεις με εξοπλισμό ανάμεσα στον οποίο και χάλκινες Αργείτικες ασπίδες…
Τι έχουν να πουν για το γεγονός αυτό οι Σκοπιανοί που ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων; Πως δικαιολογούν τον Ελληνικό χαρακτήρα της ταφής και των αντικειμένων και μάλιστα το 650 π.Χ; Το ερώτημα αυτό απευθύνουμε γιατί μέσα στα πλαίσια της ψευδολογίας τους, ισχυρίζονται ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες «εξελληνίστηκαν» και δεν ήταν εξ αρχής Έλληνες!

Ελληνικές επιγραφές σε άλλο αρχαίο νεκροταφείο της Μακεδονίας μας

Εντυπωσιακά ευρήματα του 4ου π.Χ. αιώνα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή του ανατολικού νεκροταφείου της Αιανής στο νομό Κοζάνης.
Τα ευρήματα (πήλινα και μεταλλικά κτερίσματα τάφων αλλά και σειρά εντυπωσιακών γυναικείων κοσμημάτων) προέρχονται από 243 τάφους, που οι αρχαιολόγοι τοποθετούν στο β’ μισό του 4ου αιώνα π.Χ. Σύμφωνα με την επικεφαλής της ανασκαφής, αρχαιολόγο Γεωργία Καραμήτρου-Μεντεσίδη «πρόκειται για ιδιαίτερα εντυπωσιακά ευρήματα».

Ούτε ίχνος βέβαια της περίφημης δήθεν ξένης προς την Ελληνική μακεδονικής γλώσσας και σε αυτό το νεκροταφείο, παντού Ελλάδα!
http://olympia.gr

Πράσινες καταθέσεις με διαταγή του κ. Προ-Πο

Όταν το (ανύπαρκτο) κράνος γίνεται κουκούλα.Φοβερή (πράσινη) κατάθεση του «στρατηγού Μήτσου» των Αμπελοκήπων

Ο υποδιοικητής του Α.Τ. Αμπελοκήπων, στην κατάθεση του στην ανακρήτρια για τα γεγονότα της Πανόρμου, «αναγνωρίζει» (κατόπιν διαταγής;) τον ( δημοσιογράφο) Δ. Παπαγεωργίου, ως συμμετέχοντα στα επεισόδια, και κατέθεσε ότι φορούσε κράνος.
Φυσικά, στην κατάθεσή του, δεν εξηγεί ούτε γιατί δεν υπάρχει κανένα κράνος στα ευρήματα της αστυνομίας, ούτε το πώς τον αναγνώρισε, αφού φορούσε κράνος, ούτε γιατί, ενώ φορούσε κράνος, βρέθηκε τραυματισμένος στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χρειασθεί να του γίνουν επτά ράμματα.

Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς το «κράνος», που είδε (κατόπιν διαταγής;) ο «στρατηγός Μήτσου» των Αμπελοκήπων, έγινε από ανακριτή και εισαγγελέα σε «ελεύθερη μετάφραση», «κουκούλα», που καλύπτει το πρόσωπο.
Σπ.Χ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αεροπορική βάση στην Ίμβρο "σφήνα" στο βόρειο Αιγαίο κατασκευάζει η Τουρκία

Προωθημένη αεροπορική βάση επιχειρήσεων με διάδρομο αποπροσγείωσης μαχητικών αεροσκαφών μήκους 2.100 μ. κατασκευάζουν οι Τούρκοι με άκρα μυστικότητα στην Ίμβρο το νησί που η Άγκυρα μετέτρεψε σε ανοικτή φυλακή για να διώξει τους Έλληνες κατοίκους του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που φέρνει σήμερα για πρώτη φορά στην δημοσιότητα το defencenet.gr η αεροπορική βάση κτίζεται δίπλα (απόσταση 1,6 χλμ) από το κεντρικό στρατόπεδο του νησιού όπου εδρεύει ένα σύνταγμα ειδικών δυνάμεων, αλλά και η μονάδα του πυροβολικού (1,5 χλμ από την πρωτεύουσα το χωριό Παναγιά Μπαλωμένη).

Η μονάδα υποστηρίζει κυρίως τους εκτοξευτές των πυραύλων WS-1 των 302 χλστ, εμβέλειας 80 χλμ. που εδράζονται σε τετραπλούς εκτοξευτές και στοχεύουν τη Λήμνο.

Το αεροδρόμιο θα έχει την δυνατότητα υποστήριξης των δύο βασικών τύπων μαχητικών αεροσκαφών, F-16C/D και F-4Ε 2020 Terminator (λόγω του οριακού μήκους του διαδρόμου για απογειώσεις με πλήρες οπλικό φορτίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε συνθήκες επιχειρήσεων ή για αναγκαστικές προσγειώσεις μαχητικών), των μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 και C-160 της τουρκικής Αεροπορίας, καθώς και όλων των ελικοπτέρων. Το αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά στρατιωτικούς σκοπούς.


Η κίνηση της Άγκυρας είναι καθαρά επιθετική ειδικά αν συνδυαστεί με τις εργασίες αναβάθμισης του κεντρικού λιμανιού του νησιού του Κάστρου που βρίσκεται βορειοανατολικά, τις νέες αποθήκες πυρομαχικών που κτίζονται συνέχεια και τα έργα υποδομής και υποστήριξης βόρεια της πρωτεύουσας του νησιού. Οι εργασίες έχουν ενταθεί από το περασμένο καλοκαίρι κα σίγουρα αυτό δεν είναι άσχετο με ην ελληνική κινητικότητα λίγα μίλια βορειοδυτικά στα πετρελαϊκά πεδία της Θάσου και του Μπάμπουρα.

Δημιουργείται μία προωθημένη αεροπορική βάση, λίγα μίλια βορειοανατολικά της Λήμνου και νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης, ανάλογη με την Σμηναρχία Μάχης της Λήμνου, προφανώς για να υποστηρίζει τις βάσεις Μπαλίκεσερ και την Μπαντίρμα, αλλά και για να αποτελεί εφαλτήριο σε αποβατικές ενέργεις στο βόρειο Αιγαίο. Το αεροδρόμιο κατασκευάστηκε σε εκτάσεις που ανήκαν σε Έλληνες στους οποίους δε τους αναγνωρίστηκαν οι παλαιοί τίτλοι κυριότητας και έτσι τα κτήματα αυτά περιήλθαν στην κατοχή του τουρκικού δημοσίου. Όπως φαίνεται από την φωτογραφία του αεροδρομίου (λήφθηκε μόλις είχαν τελειώσει οι εργασίες του διαδρόμου αποπροσγείωσης και πριν αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του πύργου ελέγχου, των υποστέγων, των αποθηκών κλπ) βρίσκεται στη μέση μιας αγροτικής περιοχής.

Στην Ίμβρο το 1964 απαγορεύθηκε η διδασκαλία της ελληνικής με αποτέλεσμα ο κύριος όγκος των μαθητών να μεταναστεύσει προς Κωνσταντινούπολη και Ελλάδα. Τα μέτρα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την δραματική μείωση του ελληνικού πληθυσμού.

Έτσι από 9.000 μέλη περίπου το 1960, ανέρχεται σήμερα σε 500 περίπου ομογενείς (μονίμους κατοίκους) και στα δύο νησιά που με την συνθήκη της Λοζάνης, έμεινασν υπό τουρκική κατοχή (Ίμβρος-Τένεδος). Το 1965 ιδρύθηκαν οι περίφημες «ανοικτές φυλακές», όπου οι πάσης φύσεως εγκληματίες κυκλοφορούσαν αλεύθεροι από το πρωί μέχρι το βράδυ, προβαίνοντας σε κάθε είδους βιαιότητες σε βάρος του πληθυσμού και μάλιστα...χωρίς την τυπική δυνατότητα των τουρκικών αρχών ασφαλείας να παρεμβαίνουν! Γιατί; Σύμφωνα με το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάννης θεσπίστηκε για την Ίμβρο και την Τένεδο καθεστώς ειδικής διοικητικής οργάνωσης (τοπική αυτονομία) αποτελούμενη από τοπικά στοιχεία για την παροχή εγγυήσεων στον γηγενή μη-μουσουλμανικό πληθυσμό (ο οποίος αποτελούσε τότε την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των δύο νήσων)!

Χαρακτηριστικό είναι όταν ομάδα παρακρατικών επιτέθηκε σε Ιμβριώτη ομογενή κατά την επίσκεψη του Έλληνα γενικού προξένου στην Κωνσταντινούπολη Αλέξη Αλεξανδρή αυτό έγινε όταν το αυτοκίνητο της αστυνομίας που συνόδευε τον Έλληνα διπλωμάτη, αποχώρησε με πρόσχημα την... έλλειψη ευθύνης στη περιοχή. Δηλαδή χρησιμοποίησαν το άρθρο 14, το οποίο βέβαια έχουν ποδοπατήσει όλα αυτά τα χρόνια. Από τους 9.000 Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου στις αρχές της δεκαετίας του 1960, σήμερα ο πληθυσμός δεν ξεπερνάει τους 500 περίπου ομογενείς και στα δύο νησιά...

Την περασμένη εβδομάδα η τουρκική εφημερδία Taraf, δημοσίευσε απομαγνητοφωνημένη ομιλία Τούρκου συνταγματάρχη στην οποία ο Τούρκος αξιωματικός παραδεχόταν ότι βάσει οργανωμένου σχεδίου και για να διώξουν τους Έλληνες ομογενείς από την Ίμβρο μετέτρεψαν το 1965 το νησί σε ανοικτή φυλακή και το ίδιο πρότεινε να εφαρμοστεί μετά την κατάληψη του βόρειου Έβρου στην επίθεση που σχεδιαζόταν εκεί το 2003 βάσει των αποκαλύψεων της Taraf.

Όλα αυτά την ώρα που η Πολεμική Αεροπορία πιεζόμενη νε περικόψει δαπάνες προγραμματίζει, αν απαιτηθεί από τις οικονομικές εξελίξεις, την κατάργηση των προωθημένων Σμηναρχιών σε Σκύρο και Καστέλλι...

πηγή

Διαβάστε τι γράφαμε:

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007
Τα πετρέλαια του Βορείου Αιγαίου

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008
Τουρκικό γεωτρύπανο στο Αιγαίο

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009
ΣΤΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ Η «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟY»

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009
Οι Τούρκοι κάνουν εξόρυξη πετρελαίου στο Αιγαίο...