ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Την καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας διατάσσει η νέα έκθεση του ΔΝΤ



Αφού ήρθε να μας τα πει από κοντά ο Ντ. ΣτροςΚαν μας τα στέλνει τώρα και εγγράφως μέσα από την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο.
«Η πικρή αλήθεια είναι ότι θα χρειαστούν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων προκειμένου να διατηρηθεί το σημερινό ποσοστό συμμετοχής του δημοσίου σε επιχειρήσεις και οργανισμούς» αναφέρει συμπερασματικά η έκθεση και μας αφήνει όλους άναυδους.
Ό,τι φοβόμασταν έρχεται σε λίγο αλλά να δούμε που θα κρυφτεί η κυβέρνηση και ειδικά ο Γ. Παπακωνσταντίνου που μας διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες περικοπές.
Το ΔΝΤ επιμένει στην ανάγκη να γίνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, θεωρεί θετική την περικοπή των δημοσίων δαπανών και ειδικά των δώρων που εξοικονομούν για το κράτος 500 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Ωστόσο, επισημαίνει ότι οι νέοι φόροι θα επιβαρύνουν τη χώρα και θα συμβάλλουν στην επιβράδυνση της ανάκαμψης. Προβλέπουν ότι το 2011 η Ελλάδα θα βυθιστεί και πάλι στην ύφεση με αρνητικό ρυθμό 3% του ΑΕΠ ενώ το 2012 θα είναι οριακά θετικό.
Αφήνει αιχμές για την αδυναμία του φοροελεγκτικού μηχανισμού να εισπράξει έσοδα και μαζί με την περιστολή των δαπανών πιστεύει ότι είναι τα κρίσιμα στοιχήματα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της επόμενης διετίας.
Δίνει το σύνθημα για άμεσες αποκρατικοποιήσεις στον ΟΣΕ, τη ΔΕΠΑ, τη ΛΑΡΚΟ, των καζίνο, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, και της Εγνατίας Οδού, εντός του 2011.
Εκεί που ανερυθρίαστα παρεμβαίνει είναι στις εργασιακές σχέσεις και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στην κυβέρνηση για επώδυνες αλλαγές στο όνομα της δήθεν ανταγωνιστικότητας.
Και για να μη μα μείνει καμιά αμφιβολία για το πόσο στημένο είναι το παιχνίδι., οι συντάκτες του κειμένου, οι επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Τζέφρι Αντερσον και Οντρέ Σνάιντερ, εκτιμούν ότι παρά τις ανησυχίες των αγορών η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους υπό την προϋπόθεση ότι θα αποδείκνυε αποφασιστικότητά ως προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Σφαγή δηλαδή της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει το ΔΝΤ, η γνωστή συνταγή λιτότητας και ραγδαίας επιδείνωσης της οικονομικής ζωής κάθε οικογένειας.
Η έκθεση του ΔΝΤ δεν είναι τίποτε άλλο από τον πραγματικό προϋπολογισμό που θα υλοποιηθεί το 2011, κι όχι αυτόν που κατέθεσε η κυβέρνηση. Μας προϊδεάζει το Ταμείο για το τι μας περιμένει χωρίς όμως να δίνει προοπτική για έξοδο από την κρίση. Και σφαγμένος δηλαδή και κορόϊδο. ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: