ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Κρανιδιώτης: Το παιχνίδι παίζεται στο γήπεδο κι όχι στ’ αποδυτήρια



Αυτός θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος του άρθρου μου, όπου γράφω για τις δυο σχολές: την σχολή της πολιτικής και της “παραπολιτικής”.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος τίμιος, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκει που να μην συμφωνεί με τις διαπιστώσεις μου, που αφορούν την πολιτική ζωή μας εδώ και χρόνια κα μεγάλο μέρος της πολιτικής τάξης.
Το ζητούμενο μου είναι η επιστροφή στην αληθινή πολιτική, στις ιδέες και κυρίως στις “πράξεις που ηχούν πάντα δυνατότερα από τα λόγια”.
Όμως θέλω να πω μερικά πράγματα σε φίλους σχολιαστές που με αφορμή το άρθρο μου, τις αναρτήσεις και τα σχόλια που προκάλεσε, προχωράνε σε κρίσεις, μερικοί ακόμη και στο γνωστό ελληνικό παιχνίδι “άμα ήμουνα Σαμαράς θα…”.
Αδέρφια του antinews και ρέμπελοι του διαδικτύου, από την μακρά πολιτική και αδερφική σχέση μου με τον Αντώνη, 17 χρόνια αδιάκοπα κι αδιατάρακτα, και στις πιο δύσκολες ακόμη στιγμές, αντλώ ΕΝΑ και μόνο “δικαίωμα”: να γνωρίζω, να είμαι απόλυτα σίγουρος για την ειλικρίνεια της πρόθεσης του, την αγάπη του για τον Πατρίδα και τον Λαό, αγάπη που είναι πολύ μεγαλύτερη από την φιλοδοξία του. Αντλώ το “δικαίωμα” να τον ξέρω καλά, όπως έναν αδερφό, έναν φίλο που έχεις μοιραστεί μαζί του τα δύσκολα. Γιατί να ξέρετε, κι εδώ θα θυμηθώ την πολιτικά “συγχωρεμένη¨αντίπαλο του, η διαφορά του Αντώνη από αυτήν, είναι ότι αυτή είχε “πελάτες”, βαφτιστήρια, “πολιτικούς “οφειλέτες”, ο Αντώνης έχει φίλους.
Αν αύριο έλεγε “Πάω να πεθάνω πολεμώντας στις Θερμοπύλες, πόιός θα ‘ρθει μαζί μου;”, θα μαζεύονταν κάποιες χιλιάδες. Οι Σέρβοι, το ξανάγραψα, λένε “πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει λεφτά, είναι αυτός που έχει φίλους”. Από αυτή την άποψη ο Αντώνης είναι μεγιστάνας.
Παίδες, συγγνώμη. Εγώ μια πέτρα πέταξα στη λίμνη κι έγινε χαμός. Θα σας πω όμως συμπληρωματικά τα εξής, γιατί πολλοί παίρνουν φόρα.
Ο Αντώνης ποτέ και για τίποτα δεν θα πουλούσε τις αρχές του, τις πατριωτικές θέσεις του και τους φίλους του. Ποτέ. Ποτέ.
Αντιλαμβάνομαι ότι μερικοί, καμμένοι στο χυλό φυσάτε και το Σαμαρά. Είσαστε καχύποπτοι ότι μπορεί συγκεκριμένες επιλογές προσώπων να σηματοδοτήσουν “εκπτώσεις”, να είναι σημάδια φρονηματισμού, υποταγής.
Λοιπόν άδικα ανησυχείτε. Δεν περίμενε “φρόνιμος” την σειρά του, συγκρούστηκε με τα συγκροτήματα και τα συμφέροντα κατ’ επανάληψη. Ήταν και είναι στον πυρήνα του πολιτικά “μη ορθός”. Ανέπλευσε το ποτάμι κόντρα στο ρεύμα. Χρόνια τώρα. Και τους γάμησε τη μάνα! Κόντρα στις “δημοσκοπήσεις”, στα συγκροτήματα και την διαπλοκή, ήρθε από την έρημο και τους ξέσκισε! Ναι, όσοι τον αγαπάμε δώσαμε τα ρέστα μας αλλά, παίδες, αν ο ίδιος δεν ήταν αυτό που είναι δεν θα φτάναμε στην 29/11. Το ξανάγραψα, ο πιο σαμαρικός απ’ όλους είναι ο ίδιος ο Σαμαράς.
Μην φοβάστε λοιπόν ότι η επιλογή του χ ή ψ τομεάρχη, γραμματέα ή ότι άλλο θα νερώσει το κρασί του.
Ακούστε, π.χ. οι τομεάρχες πρέπει υποχρεωτικά να είναι Βουλευτές. Υποχρεωτικά, απ’ το Καταστατικό.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα αυτή είναι, πάει και τελείωσε. Ως τις επόμενες εκλογές αυτοί είναι οι Βουλευτές του. Δεν θα φυτρώσουν άλλοι στα λάχανα, ούτε θα γεννήσει άλλους.
Πρέπει λοιπόν να τους ενώσει, για να γίνει Πρωθυπουργός, πρέπει να ενώσει τον Στρατό του. Αυτό δεν γίνεται με αποκλεισμούς. Κανείς δεν πρέπει να έχει το άλλοθι ότι ήθελε αλλά δεν του ‘δωσαν όπλο και ρόλο.
Όποιον λοιπόν κι αν επιλέξει για οποιονδήποτε ρόλο, αυτός θα κληθεί να υπηρετήσει τις θέσεις του Αντώνη και της ΝΔ κατά του Μνημονίου, για την Ανάπτυξη, για την προστασία του Λαού, της Ελευθερίας και της Ευημερίας του΄, την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και της κοινωνικής συνοχής. Δεν θα κληθεί για να παίξει την προσωπική του ατζέντα, τον μεσαίο χώρο ή τον μακρύτερο ή τα κωλοτριψίματα με τους ισλαμοφασίστες του Ερντογάν ή να πλασάρει άνευ όρων “συναίνεση” στο ΠΑΣΟΚ και να μεταφέρει πολιτική γραμμή από τους μπετατζήδες και τους προμηθευτές. Μην φοβάστε λοιπόν ότι θα τον φέρουν στα νερά τους οποιοιδήποτε.
Όταν θα έρθει η ώρα, όταν θα ανεβαίνει τα σκαλιά του Μαξίμου, τότε αρχίζουν όλα.
Ως τότε, πρώτο χρέος μου απέναντι σε κείνον κι εσάς θεωρώ πως είναι να του λέω την αλήθεια, αυτά που εγώ βλέπω κι αντιλαμβάνομαι, να επισημαίνουμε αυτά που πρέπει ν΄αλλάξουν όταν έρθει η ώρα κι η ώρα θα ΄ρθει…                                                                                                                                       ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: