ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Εξάρθρωθηκε μεγάλη ΑΛΒΑΝΙΚΗ σπείρα ληστών σούπερ μάρκετ

Μία από τις πιο οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών σε σούπερ μάρκετ της Αττικής και της επαρχίας, με συνολική λεία 1εκατ. 250 χιλιάδες ευρώ, εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες και αναζητήσεις από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες αλβανικής υπηκοότητας, τη στιγμή που επέστρεφαν σε δύο σπίτια που διατηρούσαν στην περιοχή του Καλαμακίου, μετά από ένοπλη ληστεία που διέπραξαν στο σούπερ μάρκετ "Βασιλόπουλος" στην Ελευσίνα, με λεία 62.154 ευρώ. Όπως προέκυψε από την προανάκριση τα μέλη της συμμορίας δρούσαν επαγγελματικά και οργάνωναν με κάθε λεπτομέρεια τις ληστείες σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, με ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση πελατών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, παρακολουθούσαν για αρκετό καιρό τα σούπερ μάρκετ, για να γνωρίζουν με ακρίβεια το χρόνο και τον τόπο παράδοσης των εισπράξεων σε χρηματαποστολές και την κατάλληλη μέρα, που ήταν συνήθως Πέμπτη ή Σάββατο, έκαναν την επίθεση.

Ο ένας απ' αυτούς έμπαινε στα καταστήματα από τις βοηθητικές πόρτες, φορώντας φόρμες των υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ για να μην δίνει στόχο και έφτανε μέχρι τα γραφεία, όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο και θα γινόταν η παράδοση των χρημάτων. Μόλις παρουσιαζόταν η κατάλληλη ευκαιρία, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με την απειλή όπλου, άρπαζε τα χρήματα και με την κάλυψη των συνεργών του έβγαινε από το κατάστημα και διέφευγαν κυρίως με ενοικιαζόμενα ΙΧ αυτοκίνητα. Συνολικά είχαν διαπράξει με αυτόν τον τρόπο 26 ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ. Μέρος από τη λεία έστελναν στην πατρίδα τους, όπου τα έχουν επενδύσει σε επιχειρήσεις, ενώ με τα υπόλοιπα αγόραζαν υπερπολυτελή αυτοκίνητα στην Ελλάδα, έμεναν σε πολυτελέστατα διαμερίσματα και γενικώς έκαναν μεγάλη ζωή.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 47.670 ευρώ, ένα πολεμικό τουφέκι καλάσνικοφ με γεμιστήρα και 50 φυσίγγια, 3 πιστόλια με γεμιστήρες και 58 φυσίγγια, ένα μαχαίρι, δύο στολές υπαλλήλου του σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης", δύο λευκά μαντίλια με το σήμα του "Σκλαβενίτη", δύο περούκες, 3 καπέλα τύπου τζόκεϊ με τα σήματα των σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης" και "Βασιλόπουλος", ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και διάφορα πλαστά έγγραφα (διαβατήρια), βεβαιώσεις για άδεια παραμονής κλπ. Επίσης, κατασχέθηκαν 4 ΙΧ αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων ένα "πόρσε καγιέν". Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν ενέχονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
ΠΗΓΗ:www.i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: