ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Κατά Μάρκον (Μουζάκη) ευαγγέλιο. Μάρκο είσαι παλικάρι. Περαστικά κ αγύριστα!

…Γιατί τα παλικάρια στα δύσκολα φαίνονται. Και ο Μάρκος κουβάλησε τον σταυρό του χωρίς να το κάνει βούκινο όπως άλλες δημοσιογραφικές βουβουζέλες που για στραμπούληγμα αντίχειρα φωνάζουν 50 κάμερες. Παλικάρι λοιπόν ο Μάρκος, τόσο στην Πένα όσο και τη Ζωή. Διαβάστε:
Αυτός ο κοινωνικός και πολιτικός κανιβαλισμός, που η κυβέρνηση με κάθε τρόπο προσπαθεί να επιβάλει με πρόσχημα το Μνημόνιο της ντροπής και καταισχύνης, δεν πρέπει, δεν μπορεί να περάσει. Μου είναι αδύνατο να παραδεχτώ ότι τα αντισώματα έχουν εντελώς εκλείψει απ’ τον ελληνικό λαό. Ότι εξαιτίας της πλήρους αναξιοπιστίας της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών ο κόσμος θα σκύψει το κεφάλι και εν τέλει θα υποταχτεί.
… Όχι. Μπορεί τα νομοσχέδια των ανατροπών και της επιστροφής σε εργασιακούς μεσαίωνες να περνούν απ’ τη Βουλή (άλλωστε υπάρχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία…), αλλά δεν νομιμοποιούνται σε καμιά περίπτωση στον λαό. … Κι αυτό λέει πολλά. Είναι ελπιδοφόρο. Αντιδράσεις, αντιστάσεις υπάρχουν και θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες. Με υπέρβαση των υπαρχόντων ηγεσιών. Αλλά θα υπάρξουν. Ο ελληνικός λαός έχει περάσει ανάλογες αρνητικές καταστάσεις. Και αντιστάθηκε. Το ίδιο θα κάνει και τώρα. Και πλανάται πλάνην οικτρά η κυβέρνηση, αν πιστεύει πως «καθάρισε» περνώντας απ’ τη Βουλή νόμους απαράδεκτους, άθλιους.
… Εγώ πάντως συμφωνώ με τον γίγαντα Κιλτίδη. Ή συνεργασία της Ντόρας με τον Καρατζαφέρη ή ακόμα και… ενιαίο κόμμα! Και γιατί όχι; Επειδή η Ντόρα το παίζει… «εκσυγχρονισμός»; Ελάτε τώρα! Άλλωστε ο κυρ Καρατζαφέρης έχει καταφέρει να γίνει δεκανίκι της πράσινης κυβέρνησης, στη συνεργασία με την Ντόρα θα κολλήσει; Σιγά!
Όχι πως είναι τα πράγματα ευκολότερα για την Ντόρα, έτσι; Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της RASS ήσαν αποκαλυπτικά. Αμ, δεν γίνονται έτσι εύκολα τα κόμματα, επειδή σε στηρίζουν… MEGA, ALTER κι άλλες… δημοκρατικές δυνάμεις! Βέβαια το μέγα της Ντόρας άγχος είναι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. … Και φυσικά και κάτι άλλο, που αποκαλύψαμε την περασμένη Κυριακή. Η απροθυμία δηλαδή στελεχών στα οποία απευθύνεται, προκειμένου να στελεχώσουν το υπό ίδρυση κόμμα της. Κι αυτό συμβαίνει πανελλαδικά. Φαίνεται πως οι… άφθαρτοι δεν προτιμούν το κόμμα της Ντόρας!
Διέξοδο απ’ το Μνημόνιο ψάχνει ο αρχηγός κωλοτούμπας. Το ψήφισε και τώρα εισπράττει… ροχάλες απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ τα στελέχη του τα οποία ήσαν αντίθετα με τη μετατροπή του κόμματος σε εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ, του το θυμίζουν… Και η αρχηγάρα ψάχνει τώρα εναγωνίως τρόπους απεμπλοκής. Το ίδιο και η Ντόρα…
… Ε, να, από κάτι τέτοια βαρίδια που κρατούν το κόμμα καθηλωμένο θα πρέπει να ξεμπλέξει τη Νου Δου ο Αντώνης. Σαν αυτά τα πολιτικά μπουμπούκια που διέπραξαν τα ανδραγαθήματα της «ΑΓΡΟΓΗ» και τώρα βγαίνουν και, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κάνουν τα πράγματα χειρότερα!
… Θα το τολμήσει; Πάντως απ’ αυτό θα κριθεί εν πολλοίς…
Κι ας σημειωθεί ότι όλοι αυτοί οι τύποι που ρίξανε στα τάρταρα τη γαλάζια παράταξη δεν θα εγκαταλείψουν εύκολα τον λουφέ της εξουσίας (και η κομματική εξουσία κι αυτή εξουσία είναι). Επιπλέον διαθέτουν και ερείσματα σε «υψηλά» κομματικά δώματα. Καλά ξεμπερδέματα, αν και καθόλου εύκολο δεν το βρίσκω!
(Παρόν)                                                                                                                                                  ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: