ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Εισιτήριο χωρίς επιστροφή για χιλιάδες μετανάστες λόγω ανεργίας


Φεύγουν από την Ελλάδα λόγω κρίσης

Υψηλή αύξηση της ανεργίας και μείωση της σταθερής απασχόλησης στους μεταναστευτικούς πληθυσμούς της χώρας μας, δείχνει φετινή ειδική έκθεση του ΟΟΣΑ «Migration Outlook 2010», βάσει της οποίας η οικονομική κρίση φαίνεται να πλήττει ιδιαίτερα τους μετανάστες.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται μείωση της μεταναστευτικής κίνησης προς την Ελλάδα και έξοδος από την εργασία χιλιάδων μεταναστών, η οποία αποτυπώνεται ήδη στην αύξηση των εισιτηρίων χωρίς επιστροφή αρκετών αλλοδαπών που ζούσαν και εργάζονταν στην Ελλάδα.

Ο διεθνής οργανισμός εκτιμά ότι μεταξύ 2010-2020 η αύξηση του πληθυσμού που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία θα αγγίξει το 1,9%, όταν την προηγούμενη δεκαετία ξεπερνούσε το 8,6%.

Έτσι προβλέπεται ότι η χώρα μας θα παρουσιάσει μείωση στον μεταναστευτικό πληθυσμό, αλλά και συρρίκνωση της ανάπτυξης.

Από την έρευνα, επίσης, προκύπτει ότι η οικονομική κρίση πλήττει ιδιαίτερα τους άνδρες μετανάστες, οι οποίοι απασχολούνται σε προβληματικούς κλάδους, όπως αυτός της οικοδομής.

Ο ΟΟΣΑ, πάντως σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία και προτείνει να καταστεί προτεραιότητα η αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω κάποιας δέσμης μέτρων για να αποφευχθούν οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της μη ενσωμάτωσης των μεταναστών στην αγορά εργασίας.                                              Υ.Γ.:ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ...                                                                                      ΠΗΓΗ:www.tanea.gr                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια: