ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


Από τον Λουκά Σταύρου , πρόεδρο Ε.ΔΗ.Κ.
Το πρόβλημα της Ελλάδος σήμερα , η οικονομική της χρεοκοπία , έχει ως κύρια αιτία της την καταλήστευση της από τους κομματικούς μηχανισμούς που κυβέρνησαν τη χώρα από την μεταπολίτευση και εντεύθεν .Κατάκλεψαν τον τόπο υπό μια περίεργη παρακμιακή , άρρωστη ανοχή του λαού . Ενός λαού σχεδόν νεκρού που δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ρεύματα σκέψης , κριτικής , δημιουργικής αμφισβήτησης μέσα από τα οποία να αναδυθεί δυνητικά μια καινούρια πολιτική βούληση . Καμιά εθνική πρόταση . Απλώς πήραμε τα δόγματα του εξωτερικού , του σοσιαλισμού , του κομμουνισμού , του φιλελευθερισμού και τα ακολουθήσαμε κατά γράμμα .και κατά διαταγή των δανειστών μας και των στυλοβατών της πολιτικής ελίτ .
Τα κατεστημένα συμφέροντα με τη δύναμη που έχουν να ελέγχουν τη παιδεία δεν επέτρεψαν την ανάδυση ενός αναγεννητικού προβληματισμού . Ο λαός παρασύρθηκε από τραγούδια και συνθήματα και στήριξε ένα σύστημα καταστροφής . Ψωμί , παιδεία , ελευθερία , με αυτές τις ιερές λέξεις που τις μετέτρεψαν σε κενά συνθήματα κέρδισαν τη συναίνεση του ελληνικού λαού στη κομματική δικτατορία που υπηρέτησε τον πλούτο και τις φατρίες του , ξένες και ντόπιες .
Ας μη ψάχνουμε όμως στις ουράνιες νεφέλες να βρούμε τι μας λείπει και τι αξίζει στην Ελλάδα να έχει .Μας λείπει η εθνικοκοινωνική συνοχή , μας λείπει η εθνική λαϊκή οικονομία , μας λείπει το εθνικό λαϊκό κράτος που θα ξεριζώσει τα μονοπωλιακά φατριαστικά συμφέροντα και θα κτυπήσει την καταλήστευση της οικονομίας από τις τράπεζες και θα αναβαθμίσει τη παραγωγή ξεκινώντας από τη στήριξη των εργατικών δικαιωμάτων και φτάνοντας μέχρι την ενίσχυση της εθνικής βιομηχανίας, περνώντας μέσα από την αναζωογόνηση της οικογενειακής και μικρομεσαίας επιχείρησης . Θα χρειαστούν πολλά για να ορθωθεί μια τέτοια σφριγηλή οικονομία , όπως κρατική μη τοκογλυφική τράπεζα , δημόσιος τομέας που θα στρωθεί στη δουλειά για να υπηρετήσει την ανάπτυξη και την παραγωγή , αυστηροί νόμοι για τους κλέφτες που ρίζωσαν μέσα στο δημόσιο .Μα πάνω από όλα θα απαιτηθεί παιδεία που να έχει ως σκοπό της την ανάδειξη του ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου. Παιδεία αδογμάτιστη που θα φωτίζεται από την αλήθεια και την επιστημονικότητα . Παιδεία που θα αναπτύξει την σκέψη και την σχέση επί του επιστητού αλλά και τον ενορατικό στοχασμό .Μια παιδεία που θα δώσει ένα ολοκληρωμένο άνθρωπο στη κοινωνία με συνείδηση γνωσιολογική , αισθητική , ηθική και εθνικο-πολιτειακή ως βάση που απάνω της θα στηθεί η εξειδίκευση και ο επαγγελματικός προσανατολισμός .
Όμως παρά την κρίση που μαστίζει τη πατρίδα παρατηρείται μια αδράνεια , μια απερίγραπτη μοιρολατρία . Αιτία της είναι ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε , δεν ξέρουμε τι μας δυναμώνει και τι μας καταστρέφει , γιατί αν ξέραμε δεν θα μπορούσε κανένας διεφθαρμένος να κάθεται στο θρόνο του .Υπάρχει μια σύγχυση συνειδήσεως που είναι αλληλένδετη με την πολιτική και οικονομική κρίση . Σύγχυση που προκαλεί παράλυση και αδράνεια . Ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός είναι το αποκορύφωμα αυτής της σύγχυσης .Αποκομμένος από τις αρχαιοελληνικές ρίζες του πέτυχε να συνυφάνει ένα κατ΄ επίφαση επιστημονισμό μέσω οικτρής μιμήσεως της δύσης , μαζί με τον θρησκοληπτικό δογματισμό που συνέθλιψε κάθε εσωτερική ελευθερία . Έτσι προέκυψε ο πολιτισμός των νεκρών , ο πολιτισμός των δημοσίων υπαλλήλων και των πολιτικών αριβιστών .
Μοναδική διέξοδος από αυτό τον απέραντο νεκρότοπο είναι η επιστροφή στη αρχαία Ελλάδα και εσωτερικώς στο αρχέγονο ΝΕΙΚΟΣ .Όταν θα σπάσουν τα κιγκλιδώματα της παρακμής , όταν ο πολιτισμός των νεκρών τιναχτεί στον αέρα από την φοβερή ορμή μιας αναγεννητικής βούλησης τότε θα ορθώσει πάλι το λαμπρό ανάστημα της στην ιστορία η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ .
Λουκάς Γ. Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ                                                                                                                                       ΠΗΓΗ:edikcyprus.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: