ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Θα ζητάμε απόπλου από το ΠΑΜΕ...

Είτε αδυνατεί είτε δεν θέλει να επιβάλει τον νόμο η κυβέρνηση συνεχίζοντας να παρέχει ασυλία στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.

Αποδείχθηκε περίτρανα και πάλι χθες που μια χούφτα αυθαιρετούντων εξευτέλισε το κράτος και την Δικαιοσύνη.

 Πολύ σωστό το καυστικό σχόλιο του εκπρόσωπου της  Attica Group  που αναρωτιέται σκωπτικά «αν για άδεια απόπλου θα πρέπει στο εξής να ζητάμε άδεια από το ΠΑΜΕ και όχι από όσους έως σήμερα νομίζαμε ότι είναι οι αρμόδιοι».
Έχει απόλυτο δίκιο να αναρωτιέται όταν ακούει τους αρμοδίους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διά στόματος του γ.γ. Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Χριστόπουλου να εγκαλούν τις εταιρείες ακριβώς επειδή σέβονται τους νόμους!!!

Στο ίδιο πνεύμα και η ανακοίνωση της Hellenic Seaways που από την πλευρά της σημειώνει ότι «Δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε όπως ανεγράφη στο σημερινό τύπο ότι «Λιμενικό - Χρυσοχοΐδης στηρίζουν τους συνδικαλιστές παρά τη δικαστική απόφαση», ότι δηλαδή οι «νόμιμοι» και προστατευόμενοι από την Πολιτεία πολίτες είναι οι παρανομούντες και μόνον».

Δραματική η ανακοίνωση της ΗΑΤΤΑ: Πλήττεται ο τουρισμός

Η χώρα μας και ο ελληνικός τουρισμός αιφνιδιάζονται κάθε μέρα από απεργίες και καταλήψεις. Με την απεργία/κατάληψη στο λιμάνι του Πειραιά (σ.σ. χθες) ξεπεράστηκε πραγματικά κάθε διαχειρίσιμο από τον κλάδο μας όριο» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών πρακτόρων (Hatta).

O Hatta εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί «επιτρέπει τη διαιώνιση ενός απίστευτου χάους στο σύνολο της χώρας και τις περισσότερες μέρες στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Η παρακώλυση συγκοινωνιών έχει γίνει πια καθημερινό φαινόμενο, το οποίο δεν εμποδίζεται ποτέ και για το οποίο δεν τιμωρείται κανείς».

Τα τουριστικά γραφεία δεν μπορούν πλέον να σχεδιάσουν κανένα τουριστικό πακέτο για την Ελλάδα και να έχουν τη σιγουριά ότι θα μπορέσουν και να το εκτελέσουν όπως το έχουν προγραμματίσει. Η μη εκτέλεση, όμως, ή η πλημμελής εκτέλεση ενός τουριστικού πακέτου, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία, επιφέρει κυρώσεις -τόσο διοικητικής όσο και οικονομικής φύσεως- για τα γραφεία.

Ήδη ο κλάδος αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις από ματαιώσεις και πλημμελείς εκτελέσεις τουριστικών πακέτων, τέτοιες που σύντομα δεν θα μπορεί πλέον να ικανοποιήσει, προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Hatta και ζητάει από την πολιτεία να λάβει μέτρα προστασίας της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας, των επαγγελματιών του τουρισμού και των εργαζομένων, που αγωνίζονται μόνοι σήμερα, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.                                                   ΠΗΓΗ:antilogos-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: