ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ.ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ

ΓΑΠ (2/5/2010): "Επικριτές ή ακόμα και καλοπροαίρετοι φίλοι, μου λένε, «θα έχεις πολιτικό κόστος. Το ΠΑΣΟΚ απαρνιέται τις πολιτικές του. Θα μείνεις μόνο μια θητεία. Και απαντώ, το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα στην κόκκινη γραμμή του, το συμφέρον της πατρίδας και τίποτα άλλο. Προσωπικά, έχω πει και το ξαναλέω: δεν έχω ποτέ ζητήσει να έρθω στην εξουσία για την εξουσία, αλλά μόνο για προσφορά. Δεν με ενδιαφέρουν οι θητείες. Με ενδιαφέρει, όταν παραδώσω τη σκυτάλη, να έχω κάνει το σωστό και να παραδώσουμε μαζί μια διαφορετική, πολύ καλύτερη Ελλάδα. Και γι' αυτό, θα πάρω όποια απόφαση χρειαστεί. Στο τέλος της θητείας μου, η Ελλάδα δεν θα είναι χρεοκοπημένη. Θα είναι αναγεννημένη".
Θα μπορούσαμε να δούμε πόσοι Έλληνες πιστεύουν τα λεγόμενα και τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού της χώρας αλλά δεν θα κάνουμε δημοσκόπηση.Απλώς θα καταθέσουμε κάποιες σκέψεις μας:
Επιχαίρουν άπαντες, κυβέρνηση, πολιτικό προσωπικό (πλην των κομμάτων της αριστεράς) και δημοσιογράφοι (πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων) και καλωσορίζουν το πακέτο στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας. Και δεν ντρέπονται να διατυμπανίζουν πως θα λάβουμε έγκαιρα την πρώτη δόση, για να καλύψουμε το ομόλογο που λήγει στις 19 Μαΐου ( 9 περ. δισεκατομμυρίων ευρώ). "Η αποφυγή της χρεωκοπίας είναι η εθνική κόκκινη γραμμή" δήλωσε ο ΓΑΠ.
Και τα 110 δις που συμφωνήθηκαν χθες, και που σε δόσεις, και ανάλογα με την εφαρμογή του προγράμματος μέτρων εξαθλίωσης των πολιτών (αυτών που ανακοινώθηκαν χθες αλλά και των νέων που έρχονται), θα παρέχονται - όπως χορηγούνται οι οροί πλάσματος σε ετοιμοθάνατους στην εντατική - θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ. Η μόνη υπηρεσία που προσφέρει η οικονομική βοήθεια είναι η διασφάλιση προς το κεφάλαιο (ξένες αλλά και Ελληνικές Τράπεζες) ότι θα πάρει πίσω τα κέρδη του από τα ομόλογα περασμένων χρόνων.
Το καθησύχασαν ότι δεν θα γίνει - τουλάχιστον προς το παρόν - αναδιαπραγμάτευση του χρέους και άρα δεν κινδυνεύει.
Αλλά με ενδιάμεσους ελέγχους ανά μήνα και αναπροσαρμογή των μέτρων ανά τρίμηνο από τους επιτηρητές - νταβάδες της τρόϊκας στην λήξη του το πρόγραμμα (2014) προβλέπεται με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις να ανέλθει το Δημόσιο χρέος στο 150% του ΑΕΠ.
Τότε θα βγούμε ξανά να δανειστούμε από τις αγορές. Και φυσικά με χειρότερους όρους από ότι σήμερα.Και τότε θα αναγκαστούμε να δηλώσουμε την αναδιαπραγμάτευση και την στάση πληρωμών.
Άρα τι κερδίζουμε σήμερα και μιλάνε για σωτηρία της πατρίδας;
ΧΡΟΝΟ!! Κερδίσαμε χρόνο που τον πληρώσαμε πολύ ακριβά. Και δεν μιλάμε για το 5% επιτόκιο (που και από αυτό κερδοσκοπούν οι σωτήρες μας). Τον πληρώσαμε με το αίμα και τις θυσίες αυτών που δεν ευθύνονται καθόλου για την εθνική κατάντια.
Και το κυριότερο χωρίς να προβλέπεται να δούμε φως στην άκρη του τούνελ της εξαθλίωσης.
Οι όροι της ομηρίας του εργατικού δυναμικού θα επιδεινωθούν.
Μοναδική διέξοδος η απόρριψη των μέτρων από τους εργαζόμενους στους δρόμους.
Να πληρώσουν οι κοπρίτες που ευθύνονται για την κρίση.
Εστάλη απο http://activistis.gr                                                                                                                   ΠΗΓΗ:protesilaos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: