ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Η «αριστερή» όχθη του Συστήματος «έπαιξε» και σήμερα τον….. ρόλο της


Του Σπύρου Χατζάρα

Κατά τα ειωθότα, η πρωτομαγιάτικη αντίδραση της «αριστεράς» και των εργατοπατέρων, δεν είχε καμιά πραγματική λαϊκή συμμετοχή, ούτε και επηρέασε κατά τον οιονδήποτε τρόπο τις εξελίξεις.

Το ΚΚΕ, παρέταξε τις λιγοστές δυνάμεις του, (3000-3500 άτομα), μπροστά στην Βουλή. Αγήματα συνταξιούχων, των Δημοσιών, (και όχι των κομματικών), Ταμείων, μαζί με στοιχεία του ΠΑκιστανοΑλαβανικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), πρωταγωνίστησαν, με (κοντινά πλάνα), στις ανταποκρίσεις του CNN του BBCκαι Euronews.
Ο σκηνοθέτης είχε παρατάξει τους κομπάρσους, δια της μεθόδου «Αρέα-αρέα», ώστε εφαίνοντο καμιά σαρανταρέα.

Η πράσινη ΓΣΣΕ με την πράσινη ΑΔΕΔΥ, πολύ διακριτικά, ( και συμβολικά), παρέταξαν τους υπαλλήλους των γραφείων τους ,μαζί με τα δικά τους μέλη των ΔΣ, στην πλατεία Κλαυθμώνος (700-1000 άτομα) και άκουσαν ωραία μουσική από τον Μανώλη Μητσιά, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια.

Μετά το βαρετό πρώτο ημίχρονο, ο κόουτς (Μωησής Χρυσοχοίδης), έκανε αλλαγές. Απέσυρε τους κουρασμένους συνταξιούχους και τους Αλβανοπακιστανούς «κομμουνιστάς» από το Σύνταγμα, και έβαλε στο πλάνο, τους φρέσκους κομπάρσους του γραφείου ΑΝΤΙΦΑ/ ΣΥΡΙΖΑ, για να κρατήσει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων, και για να έχουν ρεπορτάζ τα χουντοκάναλα για τα δελτία των 8.

Ομάδες επαγγελματιών ηθοποιών, «συγκρούστηκαν», έξω από τα ανθοπωλεία της Βουλής,
( χρησιμοποιώντας, μολότοφ, πέτρες και καδρόνια), με δυνάμεις της αστυνομίας, που έκαναν χρήση χημικών και γκλομπς.



Η κύρια δύναμη της ΑΝΤΙΦΑ,(200-300 άτομα) μαζί με λίγους αλλοδαπούς ηθοποιούς του καλλιτεχνικού πράκτορα Κωντσταντίνου , είχαν συγκεντρωθεί στο Μουσείο. Μετά ξεκίνησαν πορεία, με πετροπόλεμο στην Ομόνοια, και στο ύψος της πλ. Κλαυθμώνος οι ηθοποιοί του Κωνσταντίνου εκτόξευσαν μπουκάλια με νερό και μπαλόνια με χρώμα εναντίον της εξέδρας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη μουσική εκδήλωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με τον Μητσιά. Μετά συνέχισαν την πορεία τους, φωνάζοντας συνθήματα κατά των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Στο ύψος της Κοραή, εντόπισαν τον καημένο τον Κυρ-Απόστολο και τον προπηλάκισαν . Οι ομάδες αντιεξουσιαστών του Χρυσοχοίδη ,προκάλεσαν φθορές στην είσοδο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, κατέστρεψαν καταστήματα και στάσεις λεωφορείων στην Πανεπιστημίου, την Ιπποκράτους και τη Χαριλάου Τρικούπη, έσπασαν τζάμια του ξενοδοχείου «Μ.Βρετανία», και πυρπόλησαν και μια μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων της κρατικής τηλεόρασης στα Προπύλαια.
Αργά το μεσημέρι, η δράση η μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια, ενώ κατά διαστήματα διεξαγόταν πετροπόλεμος με άνδρες της αστυνομίας στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα, αφού ομάδα «επαναστατών», είχε «οχυρωθεί» στο Πολυτεχνείο.

Πραγματοποιήθηκαν 27 προσαγωγές.
Όταν ο Μωυσής σφύριξε, οι ηθοποιοί αποχώρησαν στα παρασκήνια,χειροκροτούμενοι από τους παραγωγούς.

ΥΓ.Η δράση, δεν μεταφέρθηκε στο Γαλατικό χωριό, γιατί τους 80 κατοίκους που έστησαν πρωτομαγιάτικο προεκλογικό τραπέζι, τους φρουρούσε ο δημοτικός συνδυασμός της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: