ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Χαίρε Γιώργο, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!

papandreou_kaisarasΟ χειρότερος Πρωθυπουργός, χειρότερος ακόμη κι απ’ αυτούς που δημιούργησαν αυτή την φοβερή οικονομική κατάστασι που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα είναι αδιαμφισβήτητα ο Γιώργος Παπανδρέου. Πρόκειται, αποδεδειγμένως πλέον, περί ατόμου που στερείται όχι μόνον στοιχειωδών ηγετικών και πολιτικών προσόντων αλλά και στοιχειώδους δυνατότητος να διαχειρισθεί ακόμη και των λογαριασμών ενός απλού νοικοκυριού. Ή και ενός απλού θυρωρείου πολυκατοικίας.
Βεβαίως, δεν ευθύνεται για τα χρέη και τα ελλείμματα που, όπως ελέχθη, δημιούργησαν οι προκάτοχοί του στην ηγεσία της χώρας – με πρώτο και χειρότερο, βεβαίως, τον πατέρα του Ανδρέα και ακολούθως τους Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή – πλην όμως ο νυν πρωθυπουργός ευθύνεται για το έγκλημα της παραδόσεώς μας, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΜΑΧΗΤΙ, στον σημερινό οικονομικό δυνάστη της ανθρωπότητος που ακούει στο όνομα Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το οποίο Δ.Ν.Τ. απ’ όπου πέρασε μέχρι τώρα (Αργεντινή, Λετονία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ουγγαρία), δεν άφησε τίποτε όρθιο.
Συνάμα ο ανεκδιήγητος αυτός πολιτικός άνδρας παρέδωσε την χώρα και στο νεοπαγές δανειοδοτικό τέρας που δημιούργησαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας προκειμένου να μας… σώσουν. Ακολουθώντας δε ο Ευρωπαίος αυτός τοκογλύφος τις συνταγές του ΔΝΤ βέβαιον ας θεωρούμε ότι σαν βαμπίρ θα μας αφαιμάξει όσο αίμα μας απομείνει από την αιμοσταγή υπερατλαντική, προαναφερθείσα, ύαινα.
Ο κ. Παπανδρέου αφού επί έξι μήνες έτρεχε για επικοινωνιακούς και μόνον λόγους (τονίζεται ιδιαιτέρως αυτό) δεξιά κι αριστερά προβαίνοντας, δήθεν, σε διαπραγματεύσεις για να επιλεγεί η καλύτερη λύσις στο οικονομικό μας πρόβλημα, (επομένως αφήνοντας το πρόβλημα να διογκωθεί), κατέληξε στην πιο  σκληρή, την χειρίστη επιλογή. Και μάλιστα με τα χέρια κάτω!… Ο,τι απήτησαν οι φρικτοί δανειστές μας, το έλαβαν αμέσως.
Ειπώθηκαν και θα ειπωθούν πολλά και από πολλούς, επί του αίσχους αυτού, που δεν πιστεύουν τα μάτια και τα αυτιά μας. Μια χαρακτηριστική φράσις ειπώθηκε από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλο. Την επιλέγω και σας την μεταφέρω: Πρόκειται για μια λυσσαλέα επίθεσι εναντίον του επιχειρηματικού κόσμου και εναντίον των εργαζομένων. Και συμπληρώνει ο γράφων: Πρόκειται μάλιστα για πλήρη κατάργησι κάθε ανθρωπίνου δικαιώματος στην Εργασία και στην Κοινωνία μας.
Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να ντρέπεται για το «επίτευγμά» του αυτό και για ό,τι ασφαλώς επακολουθήσει στην εφεξής ζωή του Ελληνα. Και ας μην μου αντιπαραθέσει κανείς εκείνο το γελοίο «επιχείρημα» ότι επρόκειτο περί «μονόδρομου». Διότι, ειδικά ο γράφων, (χωρίς να είναι μάλιστα ειδήμων περί τα οικονομικά), έγραψε και ξανάγραψε για πολλές άλλες λύσεις στο πρόβλημα. Και άλλοι, πολλοί, έγραψαν.
Φαίνεται, όμως, ότι τα μάτια και τα αυτιά του κ. Παπανδρέου ήταν (και είναι!..) αλλού εστραμμένα. Εκτός εάν πρόκειται  περί παντελώς ανικάνου ανθρώπου που, λόγω ονόματος, κατόρθωσε να αναρριχηθεί στην εξουσία και καθοδηγείται από άλλους επί παντός θέματος. Και όχι μόνον στα οικονομικά…
…Καθόσον ο τρόπος που χειρίστηκε τα οικονομικά του Εθνους, η εξάμηνη παράτασις του προβλήματος  και ο συνδυασμός του με άλλα καυτά ζητήματά μας – εννοώ τις εθνικές υποθέσεις μας – με αναγκάζει να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος αυτός κατέφθασε στην Ελλάδα προκειμένου να την διαλύσει κυριολεκτικώς.
Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος                                                                                                               ΠΗΓΗ:www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: