ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Δάσκαλε Παπούλια που δίδασκες, και νόμο δεν εκράτεις.!


Αφήστε μας ρε παιδιά ν΄αγιάσουμε.!
Τί είναι αυτά που μας στέλνετε μεσημεριάτικα; Είναι δυνατόν; Τί σόι πρωτοσέλιδο είναι αυτό; Κι΄εσύ ρε ...δημοκράτη και ...προοδευτικέ Εκαλιώτη - φτωχέ "δημοσιογράφε" Μάκη, τί σκατά το θέλεις το υδατογράφημα και το βάζεις πάνω σε ξένη εφημερίδα;
Δικιά σου είναι, ή αγόρασες τα ...δικαιώματά της;
Ομολογώ πως το ...υδατογράφημα, με έστειλε ντογρού στο ...περίπτερο.! Και την αγόρασα.!
Και τί βλέπουν - που λέτε - τα μάτια μου φάτσα κάρτα; Τον δανειστή του ..."ηγέτη" Ανδρέα, Κύριο Παπούλια.!
Κι' αφού την ξεφύλλισα, έφτασα και στην σελίδα 8.
Διαβάστε κι' εσείς μαζί μου...

"...Μπορεί χθες και προχθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας να προβλήθηκε από τις εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις ως ο πρόεδρος "που ξάφνιασε με την αυστηρότητά του" και ότι η "φωνή του" ερμηνεύθηκε ως "οργή λαού", με τα όσα είπε για την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής, ωστόσο, επί της ουσίας, για όσους διαθέτουν μνήμη, θύμισε την γνωστή λαϊκή παροιμία, [Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις]!
Και τούτο γιατί πρόσφατη είναι η ιστορία (1994-1995) της συγκάλυψης της φοροδιαφυγής της τελευταίας συζύγου του Ανδρέα Παπανδρέου, κυρίας Δήμητρας Λιάνη, στην οποία συνέπραξε και ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως υπουργός Εξωτερικών τότε, δανείζοντάς την- με ..."ιδιωτικό συμφωνητικό" (εδώ γελάνε) το χρηματικό ποσό των 10.000.000 δραχμών, για να συμπληρώσει το ποσό του εισοδήματός της, ώστε να καλύψει το όριο του περίφημου "πόθεν αίσχος , sorry έσχες ήθελα να πω" για την κατασκευή της βίλας στην Εκάλη, επί της οδού Αγράμπελης! Μάλιστα η καταστρατήγηση του νόμου περί "πόθεν ...τέλος πάντων" και με την σύμπραξη του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς συνέβη ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του σχετικού νόμου, ο οποίος άρχισε να λειτουργεί από την 1- 1-1993!
Και τούτο γιατί πέρα από την καταστρατήγηση και την απαξίωση ενός νέου νόμου, που οδηγούσε στον εντοπισμό των φοροφυγάδων και την σύλληψη της φοροδιαφυγής, η σύμπραξη πολιτικών στελεχών του τότε κυβερνώντος κόμματος, μαζί με διάφορα άλλα πρόσωπα, τα οποία εκινούντο στον διεθνή και εγχώριο επιχειρηματικό χώρο (Τζώρτζ Χάλλακ και Ι. Αλεξίου-Θεοτικός), έδωσε ..."μήνυμα" στους πολίτες για το πώς μπορούν να φοροδιαφεύγουν και για το πώς μπορούν πανεύκολα να παρακάμπτουν το ερώτημα της Πολιτείας για τον τρόπο που απέκτησαν τα εισοδήματά τους!
Κατά συνέπεια, με βάση τα δεδομένα αυτά, τα οποία σήμερα θυμίζουμε στους πολίτες, θα πρέπει κανείς να "ακούσει" και παράλληλα να αξιολογήσει τις προχθεσινές φράσεις του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας, προς τον κ. Παπανδρέου, όταν του είπε με στόμφο:
"Κύριε πρωθυπουργέ, είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα ανταποκριθεί, αλλά χρειάζεται να πειστεί ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη, οτι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή. Πρέπει να παταχθούν όλοι αυτοί που πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού".
Ωστόσο, πέρα από τις παραπάνω επισημάνσεις, από τα όσα είπε προχθές ο κ. Παπούλιας, νομίζοντας ότι έτσι …"βοηθά" την Κυβέρνηση, προκύπτει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα όπως είναι η φοροδιαφυγή. Και τούτο γιατί, αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει κάτι, για πρόσωπα που πλούτισαν πρόσφατα σε βάρος του ελληνικού λαού, έχει υποχρέωση να το ανακοινώσει, χωρίς να προχωρεί σε ρητορικά σχήματα, τα οποία απλά και μόνο "ρίχνουν νερό" στον μύλο της κυβερνητικής προπαγάνδας. Δηλαδή τις καταγγελίες για όσους ενδεχομένως γνωρίζει ο ίδιος ότι ..."πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού", ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να τις θέσει υπ’ όψη της Δικαιοσύνης για τα περαιτέρω, όπως δηλαδή έχει υποχρέωση κάθε νομοταγής και δημοκρατικός πολίτης..."
______
gianniotis : Κύριε Πρόεδρε, δεν φταίω εγώ γι' αυτή την ανάρτηση. Κάποιος ...κακεντρεχής επιχειρεί να ενσπείρει ζιζάνια.
Για τις προηγούμενες, δεν παίρνω όρκο.!
Κάντε "κλικ" στο πρωτοσέλιδο για πλήρες μέγεθος.                                                                    ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: