ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΑΡΧΙΣΕ Η ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ...ΔΙΑΧΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ" ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ

Δραματικές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές. Βουτιά του ευρώ στα 1,3021 δολάρια. 
Νέο μίνι κραχ στο Xρηματιστήριο της Aθήνας που έκλεισε με πτώση 6,68% 

Ανεξέλεγκτοι φαίνονταν χθες οι φόβοι των επενδυτών για διάχυση της δημοσιονομικής κρίσης από την Ελλάδα προς τις άλλες ασθενείς οικονομικά περιφερειακές χώρες τις ζώνης του ευρώ και κυρίως την Ισπανία, την Πορτογαλία ακόμη και την Ιταλία.

Τους φόβους αυτούς επιδείνωσαν οι φήμες, παρότι διαψεύστηκαν, ότι υποβαθμίστηκε η πιστολητπική ικανότητα της Ισπανίας και η ανακοίνωση της Moody's ότι το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δεν σηματοδοτεί το τέλος της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας μας, προκαλώντας θυελώδη αναταραχή στις αγορές ομολόγων, μετοχών και στο ευρώ.

Τα χρηματιστήρια της Ευρώπης έκλεισαν με δραματικές απώλειες. Η Μαδρίτη έχασε 5,41%, το Μιλάνο 4,70%, η Φραγκφούρτη 2,60% και το Παρίσι 3,64%. Το χρηματιστήριο της Λισαβώνας ήταν κλειστό αλλά ο ηλεκτρονικός δείκτης, ο PSI 20, έχανε το 4,21% της αξίας του.


Και η Wall Street παρασύρθηκε, έπεφτε 2,35% ενωρίς χθες το απόγευμα, παρά τα εντυπωσιακά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας. Το ευρώ από τα 1,3214 δολάρια βούτηξε στα 1,3021 δολάρια.

ΤΟ ΒΗΜΑ                                                                                                                                         ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: