ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Ένοχοι και λύσεις – Τι χρειάζεται ο Λαός μας

Λοιπόν, ποιος φταίει που η χώρα έφθασε ως εδώ; Ποιος φταίει που η Ελλάδα μητέρα λαμπρών επιστημόνων και επιχειρηματιών που διαπρέπουν στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη έφθασε να αντιμετωπίζεται χειρότερα από Αφρικανική μπανανία; Και αν μάθουμε τους ενόχους, θα αλλάξει η πορεία της χώρας;
Οσο το καθεστώς των πολιτικάντηδων που δημιουργούν προβλήματα για να εμφανιστούν μετά ως σωτήρες, παραμένει, η Ελλάδα θα σέρνεται σε λαβυρίνθους και αδιέξοδα όπου θα καραδοκούν να την κατασπαράξουν χρηματιστές και εργατοπατέρες. Ο ελληνικός λαός επί τριάντα χρόνια διδάσκεται πώς να μη δουλεύει, πώς να κοιτάζει το ατομικό του συμφέρον, πώς να περνά απ’ τη ζωή σαν να μην υπάρχει αύριο. Φυσικώ τω λόγω, κάποτε αυτό το αύριο θα κατέφθανε, τόσο για τους επιτήδειους όσο και για τους βολεμένους στη μετριότητα. Αυτοί το ίδιο Ρωμαίικο θα ξαναστήσουν.
Για να βρει το δρόμο που της αξίζει, η Ελλάδα χρειάζεται να βγει από την παράγκα με την παρκαρισμένη απ’ έξω Μερσεντές, που της έστησε η χάβρα των κατ’ επάγγελμα και κληρονομικώ δικαίω πολιτικάντηδων, μη τολμώντας να σταθεί αντάξια του μεγαλείου της.
Στο λαό μας χρειάζεται:
1/Παιδεία και Πολιτισμός της μάχης και της ζωής. Απόρριψη της θανατηφόρας κουλτούρας της εγκατάλειψης και της κλάψας, είτε οι φορείς της είναι μεγαλόσχημοι κουλτουριάρηδες είτε οπαδοί του γυφτονταλκά. Αν δεν γιατρευτεί η ψυχή και το πνεύμα, οι πράξεις θα παραμείνουν στο σκοτάδι και τη σύγχυση.
2/Εθνική υπερηφάνεια και ακεραιότητα. Οικονομική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Για τις πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στη διεθνή μέγγενη υπεύθυνοι είναι οι άνθρωποι, κυβερνώντες και κυβερνώμενοι, και όχι η Πατρίδα. Η κυριαρχία των Ελλήνων στον τόπο τους, ξεκινώντας από τη γειτονιά, την αγορά και το σχολείο, μέχρι τα μεγάλα εθνικά ζητήματα αποτελεί το μοναδικό αντίδοτο στον ψυχολογικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει.
3/Συλλογικό όραμα. Η ψυχική ενδυνάμωση, η κυριαρχία της ψυχής και του πνεύματος επάνω στις πράξεις των ανθρώπων αποκτά νόημα και μέλλον όταν δε σταματά σε μια εγωκεντρική αυτοβελτίωση, αλλά εργάζεται για έναν ευρύτερο σκοπό. Τόσο ο καπιταλιστικός όσο και ο μαρξιστικός τρόπος σκέψεως είναι διχαστικοί. Μόνο η Πατρίδα ενώνει.
4/Πίστη. Καμιά ενέργεια δεν μπορεί να τελεσφορήσει χωρίς Πίστη. Πίστη στις Ιδέες, τα διαχρονικά και αμετάβλητα Ιδανικά, πίστη στην αναγκαιότητα της προσπάθειας, πίστη στην προετοιμασία, τον αγώνα και την τελική νίκη.                                                                                                                    ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: