ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η «ΣΩΤΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΗΛΩΣΕ Η ΔΙΑΜΑΝΤΩ. 

 του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Θα αποδοθούν ευθύνες για τα λεφτά που υπήρξαν και χάθηκαν, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η σωτηρία της χώρας, υποστηρίζει η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, δηλώνοντας πως προεκλογικά ουδείς είχε φανταστεί ότι η Ελλάδα ήταν στα όρια της χρεοκοπίας.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΑΣΟΚ. 

Ήταν και παραμένουν ένα αναλώσιμο προϊόν ευτελούς αξίας…

Χρησιμοποιούνταν πάντα ως μέσο πολιτικής εξαπάτησης…

Υπηρετούσαν ανέκαθεν τακτικές πολυγλωσσίας με κυρίαρχο στόχο τον αποπροσανατολισμό… 

Η διάρκεια ζωής τους καθοριζόταν πάντα από την διάρκεια και το εύρος της πολιτικής εξαπάτησης… 

Και ως εκ τούτου η γλωσσική έρευνα διαβαθμίζει ασφαλέστερα ένα πασιφανέστατο ψευδολόγημα, παρά την οποιαδήποτε δήλωση που εμπίπτει στην κουλτούρα ΠΑΣΟΚ. 

Θα «σώσουν τη χώρα» λέει η Διαμάντω, χρησιμοποιώντας αναλλοίωτη την κουλτούρα ΠΑΣΟΚ.

Ποια χώρα θα σώσουν… αυτό δεν το μαρτυρά η Διαμάντω.

Πως γίνεται να σώσουν μια χώρα καταδικάζοντας το λαό της στη δυστυχία και την απόγνωση… ούτε αυτό μπαίνει στον κόπο να το εξηγήσει η Διαμάντω.

Σε ποια κατεύθυνση θα οδηγηθεί η «σωτηρία» της χώρας όταν το σενάριο και την εκτέλεση της …χωροσωτήριας παρέμβασης το διαχειρίζονται η Χούντα των τραπεζών και τα άβουλα λαμόγια του πολιτικού συστήματος… το κρατά και αυτό ως επτασφράγιστο μυστικό η Διαμάντω…

Και το σημαντικότερο για το οποίο δε μιλά η Διαμάντω είναι το εξής: 
ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΤΗ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ. 

Αυτή η χώρα Διαμάντω, δεν κινδύνευε από το λαό της τον οποίο στοχοποιείτε ως αντίπαλο.
Αυτή η χώρα Διαμάντω, απαξιώθηκε και περιθωριοποιήθηκε από το καθεστώς της εξάρτησης που εφάρμοσαν όλοι εκείνοι στους οποίους πήρατε εντολή να παραδώσετε τα κλειδιά της εθνικής της κυριαρχίας.
Αυτός ο λαός δεν μπορούσε να αντισταθεί στο γαλαζοπράσινο σύστημα της ληστρικής φοροεπιδρομής που επιβάλατε επί 36 συναπτά έτη.

Πλήρωσε, μάτωσε, για να φτιάξετε εσείς μια νέα γενιά πάμπλουτων πολιτικών και ένα σύγχρονο μικρό στρατό από λαμόγια. 
Και μιας και η λαλίστατη Διαμώντω, «απειλεί» με απόδοση ευθυνών για κλεμένα και φαγωμένα, ας της θυμίσουμε μερικά «ξεχασμένα» τερτίπια για να κάνουμε πιο εύκολο το Θεάρεστο έργο της:

ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ από 1998 μέχρι το 2004 

(απολογούμαι αν ο κατάλογος δεν είναι πλήρης) 

Τα όσο απαριθμούνται δεν αποτελούν αποκλειστική πνευματική ιδιοκτησία του υπογράφοντος. Έχουν αντληθεί από διάφορα κατά καιρούς δημοσιεύματα, τα οποία αφού κωδικοποίησα τα συγκέντρωσα σε μια ενιαία λίστα. Ελπίζω ότι θα φρεσκάρουν μνήμες και θα προβληματίσουν ώστε να αποδοθούν τα του «Καίσαρος τω Καίσαρι» για την σημερινή κατάντια της χώρας.

1. Υπερχρέωση της χώρας, διόγκωση του δημόσιου χρέους. Το 1981 το δημόσιο χρέος υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού, το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2003 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 110% του ΑΕΠ.

2. Παράδοση του δημόσιου πλούτου στους βαρόνους των κατεστημένων συμφερόντων (έξι οικογένειες)

3. Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Όλες οι διεθνής εκθέσεις κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

4. Έγκλημα χρηματιστηρίου: άγρια δηλαδή λεηλασία ενάμισι εκατομμυρίου ανύποπτων μικροεπενδυτών μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών (κόμμα χρηματιστηρίου) και του ίδιου του Σημίτη με την χειραγώγηση του γενικού δείκτη με τα ταμεία των ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.

6. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας και δημιουργία νεόπτωχης τάξης.

7. H σκοτεινή υπόθεση των πυραύλων S-300 που εξασθένισε την άμυνα της Κύπρου από ελληνικής πλευράς ενώ δεν έγινε το ίδιο από τουρκικής πλευράς. Προσπαθούσαμε επί μήνες να τους κρύψουμε σε κάποιο νησί.

8. Εξοπλιστικά προγράμματα 20 δις ευρω από Σημίτη, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και προβληματικών μαχητικών που το ένα μετά το άλλο πέφτουν σκοτώνοντας αεροπόρους. Φαίνεται ότι οι μόνοι που επωφελήθηκαν από τις συμφωνίες ήταν τα λαμόγια-μεσάζοντες, οι έμποροι και οι πολυεθνικές για τους οποίους εξασφαλίζονταν τεράστιες μίζες και προμήθειες, με υπερκοστολογήσεις και αστρονομικές υπερβάσεις των αρχικών συμβάσεων.

9. Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος (που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να αποδειχτεί που πήγαιναν τα λεφτά και ποιος τα έπαιρνε) με αποτέλεσμα να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 2002. Μέχρι το 1998 είχαν ανοιχτεί 3 τέτοιοι λογαριασμοί από το 1998 μέχρι το 2004 ανοίχτηκαν πάνω από 100 : τα περίφημα διπλά βιβλία του Πασόκ.

10. TOR-M1 (ρώσικα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς) : πίσω από την προμήθειά τους βρίσκονται δύο δολοφονίες, εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπεία, παρακολουθήσεις, απειλές και 474 εκ δολαρίων και το γεγονός ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκατ. δολαρίων!

11. Το τεράστιο φαγοπότι με τα δημόσια έργα και τις Ολυμπιακές υποδομές που χαρακτηρίζονται από καθυστερήσεις, υπερβάσεις και κακοτεχνίες, για πολλές από τις οποίες πληρώνουμε βαριά πρόστιμα. Με το κόλπο των σκόπιμων καθυστερήσεων στην ανάθεση των έργων οι υπουργοί του Σημίτη προχωρούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, υποτίθεται κάτω από την πίεση του χρόνου ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν απλώς να ευνοήσουν τους νταβατζήδες . Εδώ να συμπεριλάβουμε και το περίφημο C4I, του πρωθυπουργικού φίλου Τρεπεκλή. Η εταιρεία της οποίας εμφανιζόταν ως αντιπρόσωπος (η SAIC) και στην οποία κατακυρώθηκε η σχετική προμήθεια, ενθυλάκωσε μερικά εκατομμυριάκια ευρώ και προκαταβολικά μάλιστα ως προμήθεια για την παροχή ανύπαρκτων συμβουλευτικών υπηρεσιών και ενός ημιτελούς έργου αμφίβολης αποτελεσματικότητας!

12. Στα δημόσια έργα κατασκεύαζαν δρόμους καρμανιόλες αλλά φούσκωναν οι τσέπες των ευνοούμενων ‘πράσινων κατασκευαστών’, κυρίως του «εθνικού», ο οποίος έπαιρνε όλα τα έργα και όποιο έργο δεν κατασκεύαζε το έπαιρνε για να το δώσει υπερεργολαβία σε κάποιον ελεγχόμενο από τον ίδιο εργολάβο.

13. Εθνικό Κτηματολόγιο : Πληρώνουμε ακόμα τεράστια πρόστιμα για την μη πραγματοποίηση του έργου.

14. Ο προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0.9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5.7%.

15. Εγκληματική υποτίμηση δραχμής πριν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

16. Υπόθεση Στέγκου: στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες κερνώντας τους γιαούρτια αξίας 100 εκατ. δραχμών!!! Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές.

17. Φόροι: παρά του ότι η πράσινη υποσχεσιολογία ευαγγελίζονταν πάντα αναδιανομές πλούτου, δικαιότερα συστήματα φορολόγησης και φορολόγηση του έχοντα και κατέχοντα, από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται αύξηση φόρων κατά 122,5%. Επί Σημίτη επιβλήθηκαν 97 νέοι φόροι που κυρίως στόχευαν μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το 1981 τα συνολικά φορολογικά έσοδα αντιστοιχούσαν στο 15,8% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 26,6%. Το 1981 οι αυξήσεις άμεσων φόρων αντιστοιχούσαν στο 5% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 11,2%. Το 1995 π.χ. το 66,1% των φόρων ήταν έμμεσοι, το 2000 ήταν 57,6%, το 2001 ήταν 58,9%, το 2002 ήταν 59,4% και το 2003 ήταν 59,4%.

18. Αγροτικό Ζήτημα : τις δύο τελευταίες δεκαετίες δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας. Οι επιδοτήσεις όμως χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι αναμενόμενες αναδιαρθρώσεις δεν έγιναν ποτέ γιατί τα πολλά χρήματα απορροφούνταν από ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν, απορροφούνταν από απατεώνες, πάντως όλοι, παραπληροφορήθηκαν και εξαπατήθηκαν αφού πίστεψαν ότι θα παίρνουν τις επιδοτήσεις επ’ άπειρον ενώ οι επιδοτήσεις ήταν απλώς τμήμα πακέτων που κάποτε φυσικά θα σταματούσαν. Εξάλλου η Ευρώπη δεν μπορεί να ενισχύει για πάντα προϊόντα που δεν χρειάζεται ή προϊόντα υψηλού κόστους παραγωγής σε σύγκριση με άλλες χώρες. Κανένας δεν εξήγησε στους αγρότες πως και γιατί να ανανεώσουν και αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους, πώς να βελτιώσουν την παραγωγή τους και πώς να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους. Το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων έφτασε το 2002 στο πρωτοφανές έλλειμμα των 1,84 δις ευρω. Έτσι φτάσαμε στην εξέγερση των αγροτών, στα σκασμένα λάστιχα, στην κατασυκοφάντηση των αγροτών και στον ξυλοδαρμό τους.

19. Προμήθειες στα νοσοκομεία : εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% – 1500%.

20. Ανεργία : το 1981 υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού όρου. Μετά το 81 άρχισε να αυξάνεται ενώ το 1998 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό όρο, το 1999 έφτασε το 12% και το 2004 το 12,3%.

21. Ολυμπιακή αεροπορία : τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το σχέδιο εξυγίανσης από το 1994 έως το 2002.

22. ΑΣΕΠ : κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες ‘αποκαταστατικές’ διατάξεις του άρθρου 25 και του Ν. 2190, που ουσιαστικά παραβίαζαν το νόμο για το ΑΣΕΠ, καταργούσαν την έννομο τάξη και ανάγκαζαν το ίδιο το ΑΣΕΠ να διαπιστώνει με εκθέσεις του χιλιάδες παράνομες κομματικές προσλήψεις κυρίως συμβασιούχων. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα πασοκοκρατείται, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από 1.000.000 ‘πράσινα’ παιδιά.. Παρόλα αυτά ο σοσιαλιστικός τύπος επιμένει ότι ο δημόσιος τομέας κατακλύστηκε από γαλάζια παιδιά. Καλό το παραμύθι αλλά χωρίς δράκους.

23. Για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

24. Ληστρικό σκάνδαλο 1 δις στην ΕΑΒ : οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!

25. Το 2001 το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δις Ευρώ έστησε την πιο πολύπλοκη απάτη που έχει στηθεί ποτέ στην ελληνική ιστορία, τη μεγαλύτερη ελληνική κρυφή κομπίνα. Εξαπάτησε και τις Ευρωπαϊκές αρχές αλλά και τους Έλληνες : το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες. Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ’ αυτό “παίχτηκαν” 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα 54 δις Ευρώ! Το ομόλογο των 9 δις ευρω της 19 Μαϊου είναι ένα από αυτά όπως και τα περισσότερα που «συμπτωματικά» άρχισαν να λήγουν από τα μέσα του 2004!

26. Η λεηλασία των ταμείων από το Πασόκ. Για τα ταμεία αυτά που σήμερα κόπτεται; Το 2002 – 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της “Ακρόπολις” χρηματιστηριακής, σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκ. ευρω. Συνολικά χάθηκαν από τα σαϊνια του ΠΑΣΟΚ πάνω από 3,5 δις ευρω (1,3 τρις δρχ.) μόνο από το 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δις ευρω συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις ευρω.

27. Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ : το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ. ευρω, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. ευρω. Το Πασόκ υποχρεούται να απαντήσει και όχι να σφυρίζει ΚΛΕΦΤΙΚΑ!

28. Η πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» έναντι του «ασήμαντου» ποσού των 11 εκατ. €, όταν τον Ιούνιο του 2004, έξι μήνες μετά τη συναλλαγή, διεθνής εταιρεία παροχής συμβουλών υπολόγισε την αγοραία αξία των Μεταλλείων στα 408 εκατ. €. Δηλαδή τριάντα πέντε φορές μεγαλύτερη της τιμής που τελικά ξεπουλήθηκαν με τις γνωστές μεθόδους ΠΑΣΟΚ και με συνοπτικές διαδικασίες. Ακόμα και η Κομισιόν βλέπει σκανδαλώδης παρατυπίες στη συγκεκριμένη υπόθεση!

29. Τα άρματα μάχης Λέοπαρντ τα οποία η κυβέρνηση Σημίτη αγόρασε 7 (ΕΠΤΑ) φορές ακριβότερα απ’ ότι η Τουρκία (2 δις δρχ.).

30. Τα προβληματικά γερμανικά υποβρύχια κόστους 750 δις δραχμών, τιμή πενταπλάσια του πραγματικού κόστους! Η Γερμανία ακόμα πιέζει την Ελλάδα για την αποδοχή της αγοράς!

31. Η επιβολή υποχρεωτικής διόρθωσης των δημοσιονομικών στοιχείων, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά πέντε φορές! Η έκτη ήταν τον Απρίλιο του 2004 και αφορούσε φυσικά κυρώσεις στα δημοσιονομικά στοιχεία που παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση της ΝΔ.

32. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών: ένα νομικό κατασκεύασμα που εμπεριέχει ολόκληρη την κουλτούρα ατιμωρησίας και αποφυγής ευθυνών του «πανελλήνιου σοσιαλισμού» .

33. “οι συμβασιούχοι” : Κατά την τριετία 2001-2004 το κίνημα προχώρησε στον διορισμό 250.000 συμβασιούχων στην δημόσια διοίκηση για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, χωρίς να το επιτρέπουν τα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Το ΠΑΣΟΚ τους διατήρησε σε καθεστώς ομηρίας, και έβαλε την επόμενη κυβέρνηση να τους μονιμοποιήσει. Πράγμα αδύνατο οπότε το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ, ότι δεν προχώρησε στην μονιμοποίησή τους. Σύμφωνα με το συμβούλιο επικρατείας μονιμότητα δικαιούνταν όσοι υπάλληλοι κάλυπταν “πάγιες και διαρκείς ανάγκες”, δηλαδή πολλοί λιγότεροι από όσους «αφιλοκερδώς» διόρισε η «μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

34: «Σκάνδαλο Siemens» : Στα πρακτικά της δίκης για την Siemens στο Μόναχο είναι καταγεγραμμένο ότι για τις δουλειές της Siemens στην Ελλάδα δόθηκαν μίζες περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής είναι σίγουρο ότι ένα εκατομμύριο εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στα ταμεία του Πασόκ, μέσω Τσουκάτου.

Εγώ κουράστηκα. Όποιος άλλος θέλει, ας συμπληρώσει τον κατάλογο…                   ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: