ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΝΙΚΗΣΕ ΑΓΧΟΣ,ΑΣΤΟΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΜ

Νίκησε άγχος, αστοχία και Πρόκομ 
Ο Ολυμπιακός έκανε τη χειρότερη φετινή εντός έδρας εμφάνιση του, αλλά δεν το πλήρωσε. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος επικράτησαν με 83-79 της Πρόκομ και έκαναν το 1-0 στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Κορυφαίος για τους «ερυθρολεύκους» ο Λίνας Κλέιζα με 26 πόντους. Καθοριστικός ο Τεόντοσιτς. Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη (21:00-ΣΕΦ).

Κάκιστο ξεκίνημα, αλλά άλλαξε γρήγορα την εικόνα

Και μόνο το γεγονός πως χρειάστηκε να περάσουν 9:50’’ για να περάσει ο Ολυμπιακός πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο (18-17) λέει πολλά. Ακόμη περισσότερα για το πώς εμφανίσθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο ξεκίνημα της αναμέτρησης μαρτυρά και το ότι η Πρόκομ προηγήθηκε με 11-0, τέσσερα λεπτά μετά το τζάμπολ της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το χειρότερο τους φετινό ξεκίνημα στο ΣΕΦ και έτσι οι Πολωνοί βρέθηκαν νωρίς μπροστά με διψήφιο αριθμό πόντων. Μπαρέλ και Γουντς έκαναν ό,τι ήθελαν την τραγική άμυνα των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη και έτσι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Τσίλντρες, Μπουρούσης και Τεόντοσιτς, όμως, ανέτρεψαν την κατάσταση μέσα σε ελάχιστα λεπτά και έτσι ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο όντας πίσω με 19-18.

Τραγικός πίσω από τα 6.25 και έτσι πίσω στο σκορ

Η είσοδος του Βάρντα στο παιχνίδι σταμάτησε ως έναν βαθμό τη δράση του εξαιρετικού Γιάννη Μπουρούση και έτσι οι Πολωνοί συνέχισαν να έχουν το ελάχιστο δυνατό προβάδισμα (25-24), τέσσερα λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος δεν μπορούσαν να βρουν ανοιχτό γήπεδο και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, κάτι που εκμεταλλεύονταν οι παίκτες του Πατσέσας και με τον Λόγκαν να ανεβάζει στροφές προηγήθηκαν με 32-26, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Κλέιζα ήταν ο μόνος που έβρισε στόχο πίσω από τα 6.25 (όλοι οι υπόλοιποι είχαν 0/9 ως εκείνο το σημείο) και έτσι η Πρόκομ προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 39-35.

«Ξύπνησε» ο Τεόντοσιτς και μαζί όλη η ομάδα

Το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου δεν ήταν όσο κακό ήταν του πρώτου, αλλά και πάλι οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» δεν είχαν συγκέντρωση. Οι Πολωνοί πήγαν και πάλι στο +8 (43-35), αλλά ο Λίνας Κλέιζα δεν άφησε το όπλο του στα αποδυτήρια και έτσι οι Πειραιώτες κάνοντας σερί 10-0 πέρασαν μπροστά (45-43). Το επιμέρους σκορ των γηπεδούχων έφτασε στο 15-2 με τον Ολυμπιακό να φτάνει για πρώτη φορά στο +5 (50-45). Τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Γιούινγκ δεν πανικόβαλαν τον Ολυμπιακό (52-51), αλλά το αφύπνισαν. Ο Τεόντοσιτς απάντησε με ισάριθμα τρίποντα και οι Πειραιώτες ανέβασαν τη διαφορά στο +7 (58-51) για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με τους «ερυθρολεύκους» να προηγούνται 60-54.
Παραλίγο «αυτοκτονία»

Οι «ερυθρόλευκοι» με τρίποντο του Παπαλουκά πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά (65-54), αλλά οι Πολωνοί «μάζεψαν» γρήγορα τη διαφορά με τον Γουντς και τον Μπαρέλ (65-60). Ο Κλέιζα ήταν «καυτός», ο Τεόντοσιτς έδωσε αρκετές λύσεις και ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαφορά στο +10 (79-69). Οι Πολωνοί, όμως, απέδειξαν πως θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους. Με επιμέρους σκορ 9-1 σε δύο λεπτά μείωσαν σε 80-78. Ο Παπαλουκάς αστόχησε στο τρίποντο στα 45’’, αλλά ο Μίλος Τεόντοσιτς πήρε τη μπουκιά από το στόμα των Πολωνών κλέβοντας τη μπάλα από τον Γιούινγκ και δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Δεκάλεπτα: 18-19, 35-39, 60-54,83-79

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 3, Πεν 5 (1), Τσίλντρες 13, Βούισιτς 2, Μπουρούσης 6, Χαλπερίν, Κλέιζα 26 (4), Μαυροκεφαλίδης 4, Μπέβερλι 1, Τεόντοσιτς 21 (3), Σχορτσανίτης 2.

Πρόκομ (Πατσέσας): Χάρινγκτον, Λόγκαν 11, Γιάγκλα, Λαπέτα, Ζότσκα 1, Βάρντα 12, Γουντς 23, Μπαρέλ 14, Γιούινγκ 13, Χριτσάνιουκ 5.                                                                                             ΠΗΓΗ:www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: