ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΠΑΠΑΤΖΗΔΙΚΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ

Ουδέποτε έχει λάβει χώρα κρισιμότερη για την Ελλάδα σύνοδος κορυφής της ΕΕ, ή της ΕΟΚ παλαιότερα, από αυτήν που θα γίνει στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, την επέτειο της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει ουσιαστικά απευθύνει «τελεσίγραφο» στους ηγέτες της ΕΕ και πρωτίστως στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία ηγείται του μετώπου απόρριψης κάθε βοήθειας προς τη χώρα μας:

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

έχουν προθεσμία έως την Πέμπτη να αποφασίσουν αν θα μας βοηθήσουν ή όχι. «Τελών εμφανώς σε απόγνωση από την έλλειψη καθαρότητας εκ μέρους της ΕΕ ως προς το τι θα μπορούσε να γίνει για να βοηθήσει να λυθεί η κρίση του διογκούμενου χρέους της Ελλάδας, ο Παπανδρέου ουσιαστικά είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι έφτασε η ώρα να προσφέρουν κεφάλαια ή να το βουλώσουν», έγραφε χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» την Παρασκευή. «Οι παρατηρήσεις του Παπανδρέου τον θέτουν σε τροχιά σύγκρουσης με την Ανγκελα Μέρκελ, τη Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία την Τετάρτη έγινε ο πρώτος ηγέτης ευρωπαϊκής κυβέρνησης που ζήτησε να ξαναγραφτεί το βιβλίο των κανόνων του ευρώ για να καταστεί δυνατή η αποβολή των κατ’ εξακολούθηση δημοσιονομικών παραβατών», υπογράμμιζε η ίδια εφημερίδα.

«Τελεσίγραφο της Ελλάδας προς τις Βρυξέλλες» ήταν ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ και της ιταλικής εφημερίδας «Ρεπούμπλικα» την ίδια ημέρα.



Μέχρι εδώ καλώς. Σωστά έκανε ο πρωθυπουργός και απαίτησε να ληφθεί επιτέλους απόφαση καθαρή από την ΕΕ αν θέλει ή όχι να βοηθήσει την Ελλάδα. Αυτό που απειλεί, όμως, να κάνει αν η ΕΕ αρνηθεί άμεσα ή έμμεσα να μας παράσχει βοήθεια, είναι εντελώς λάθος!

Αν όντως οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ, τότε η ζημιά για τον ελληνικό λαό που θα υποστεί πρωτοφανή οικονομική εξαθλίωση και την Ελλάδα που θα εξευτελιστεί διεθνώς, θα είναι πολύ μεγαλύτερη από το υποτιθέμενο πλήγμα στο κύρος του ευρώ που θα σηματοδοτήσει η υπαγωγή μιας χώρας της Ευρωζώνης στο υπό αμερικανική επικυριαρχία Διεθνές Νομισματικού Ταμείο.

Ακριβώς γι’ αυτό και οι Γερμανοί αντιμετώπισαν με περιφρόνηση την απειλή του Γ. Παπανδρέου περί προσφυγής στο ΔΝΤ, ανοίγοντας με δηλώσεις κορυφαίων πολιτικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, την πόρτα που οδηγεί την Ελλάδα στο ΔΝΤ με τις ευλογίες του Βερολίνου! Σύσσωμος ο ευρωπαϊκός Τύπος ακριβώς αυτό προβάλλει τα τελευταία 24ωρα στους τίτλους του, συχνά πρωτοσέλιδους - ότι η γερμανική κυβέρνηση σπρώχνει πλέον την Ελλάδα προς το ΔΝΤ.

Με εντυπωσιακή, όμως, και ίσως λιγάκι απροσδόκητη περιφρόνηση αντιμετωπίζουν τον Γ. Παπανδρέου και αμερικανικές εφημερίδες. «Μήνυμα προς τον Γιώργο Παπανδρέου: Η σιωπή είναι χρυσός».

Με αυτόν τον τρόπο άρχιζε την Παρασκευή ανάλυσή της με τίτλο «Η ελληνική ρητορική ενέχει τον κίνδυνο να στραφεί εναντίον της Ελλάδας» η αμερικανική εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», η οποία συνέχιζε υποτιμητικά για τον πρωθυπουργό: «Κάθε φορά που ο Παπανδρέου ανοίγει το στόμα του για να παραπονεθεί για την έλλειψη υποστήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα ή υπαινίσσεται ότι μπορεί να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ, στην πραγματικότητα κάνει πιο δύσκολη την αποστολή της χρηματοδότησης του ελλείμματος της χώρας του ... Η εσφαλμένη επικοινωνιακή στρατηγική του Παπανδρέου είναι μεγάλο εμπόδιο στο να πέσει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους...», τόνιζε.

Αν ήθελε, δηλαδή, να γίνει κάποιος κυνικός και να περιγράψει με ωμό τρόπο αυτό που οι Αμερικανοί υποδεικνύουν στον Ελληνα πρωθυπουργό να κάνει, θα χρησιμοποιούσε την παραφθορά έκφρασης γνωστού ανεκδότου: «Σκάσε και πλήρωνε!».

Με δεδομένο δε ότι οι Αμερικανοί ελέγχουν το ΔΝΤ, ας μη νομίσουμε ότι η συμπεριφορά του ΔΝΤ απέναντι στη χώρα μας θα είναι λιγότερο χυδαία από τη μέχρι τώρα στάση της ΕΕ. Το αντίθετο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την Πέμπτη η καγκελάριος Μέρκελ θα είναι και πάλι σκληρή, ίσως και ανυποχώρητη απέναντι στην Ελλάδα, ενισχύοντας με τη στάση της τις κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον της χώρας μας. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την ανθελληνική γραμμή της Γερμανίας ως δικαιολογία για να οδηγήσει ο ίδιος την Ελλάδα στον Καιάδα του ΔΝΤ. Πάντα υπάρχει τρίτος δρόμος. Αλλά γι’ αυτόν θα συζητήσουμε μετά την Πέμπτη...

ΜΑΞΙΜΟΥ
Πληρώνει... λύτρα στους Γερμανούς!

«Καρφώνουν» οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» την κυβέρνηση Παπανδρέου στην πρώτη μάλιστα σελίδα τους το Σάββατο για την απόφασή της να παραλάβει το ελαττωματικό υποβρύχιο που γέρνει, το οποίο μας έχουν πωλήσει οι Γερμανοί και το οποίο αρνούνταν να παραλάβει ακόμη και η κυβέρνηση Καραμανλή, αφού άλλωστε το είχε παραγγείλει η κυβέρνηση Σημίτη. «Κίνηση που φαίνεται ότι αποσκοπεί να αποσπάσει με δελεασμό την εύνοια του Βερολίνου πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ», χαρακτηρίζει απερίφραστα την κυβερνητική απόφαση η βρετανική εφημερίδα, κάνοντας λόγο για «φερόμενο ως αναξιόπλοο γερμανικής κατασκευής υποβρύχιο» και προσθέτοντας ότι ο Γ. Παπανδρέου παράγγειλε ακόμη δύο τέτοια υποβρύχια έναντι 1 δισ. ευρώ.

ΕΘΝΟΣ                                                                                                                                    ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: