ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ VODAFONΕ

Ο εξευτελισμός τής Ελληνικής Επανάστασης τού 1821 από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας VODAFONE

Μόλις παρακολούθησα μια διαφήμιση στην τηλεόραση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone. Σε αυτή την διαφήμιση παρουσιάζονται, υποτίθεται, Έλληνες αγωνιστές του 1821 να συζητάνε για προγράμματα καρτοκινητής, να αναρωτιούνται με γελοία ομοιοκατάληκτα στιχάκια ποιο είναι το πιο συμφέρον πρόγραμμα συνδιαλέξεων κτλ.


Η γελοιοποίηση και η εκμετάλλευση όμως δεν σταματούν εδώ. Το τελικό μήνυμα της διαφήμισης είναι αυτό που με εξόργισε περισσότερο. Σε αυτό γίνεται ένας άθλιος παραλληλισμός μεταξύ ενός αγώνα ζωής και ύπαρξης των Ελλήνων, με τα καινούργια προγράμματα καρτοκινητής της VODAFONE. H διαφήμιση τελειώνει λέγοντας ότι η VODAFONE έφερε την επανάσταση!



Ο εξευτελισμός και η εκμετάλλευση μιας οριακής ιστορικής στιγμής του Ελληνικού Έθνους από μια πολυεθνική εταιρεία για διαφημιστικούς λόγους, είναι κατά την γνώμη μου, απαράδεκτη και πρέπει όλοι να διαμαρτυρηθούμε για να σταματήσει αμέσως (εκτός και αν η εταιρεία δεν φοβάται την πτώση πωλήσεων).

Όταν μια πρόστυχη πολυεθνική ξεπερνά τα όρια και ευτελίζει ιστορικές στιγμές εν ονόματι της ελευθεριότητας με βρώμικη και στυγνή εκμεταλλευτική διαφήμιση, είναι καιρός να αφυπνιστούμε και να την χτυπήσουμε εκεί που πονά, εάν θέλουμε να είμαστε ενεργοί, και όχι παθητικοί πολίτες που αποδέχονται αδιαμαρτύρητα, τους πάσης φύσεως εξευτελισμούς.

Δεν υπάρχει πλέον κανένας ηθικός φραγμός ούτε όριο σε κανέναν...

ΠΗΓΕΣ: ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ και ΙΧΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: