ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Δεν υπάρχει «σάλιο» , αλλά η κυβέρνηση πετά VIP με …6.000 ευρώ την ώρα



Δεν υπάρχει «σάλιο» , αλλά η κυβέρνηση πετά VIP με …6.000 ευρώ την ώρα
Την ώρα που  τα κυβερνητικά στελέχη φωνάζουν πως δεν υπάρχει «σάλιο» ή « τα ταμεία είναι άδεια», κάποιοι ξέχασαν, γράφει το «Ποντίκι», να βάλουν φρένο στις πτήσεις των VIP αεροσκαφών που στοίχισαν μέχρι σήμερα (στις 100 πρώτες ημέρες του ΠαΣοΚ) στο ελληνικό κράτος ….1.100.000 ευρώ!!
Το παράδοξο μιας κυβέρνησης που θέλει να περικόψει τα έξοδα του κράτους, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να πετάει με 6.000 ευρώ την ώρα με κυβερνητικά αεροσκάφη.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι περισσότεροι προορισμοί στους οποίους ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του χρησιμοποίησαν τα κυβερνητικά αεροσκάφη έχουν απευθείας αεροπορική σύνδεση με πάνω από μια αεροπορική εταιρεία. Το δε κόστος όλων των προορισμών δεν ξεπερνά σε καμιά περίπτωση τα …300 ευρώ ανά εισιτήριο.
Όταν λοιπόν στέλνεις μήνυμα «βουλιάζουμε» και βλέπεις ως σωσίβιο ακόμη και το τελευταίο επίδομα του δημοσίου υπαλλήλου (ή την άδεια τσέπη κάθε ιδιωτικού υπαλλήλου), δεν είναι και τόσο κακό να κόψεις καμιά ώρα πτήσης από τα VIP αεροσκάφη και να ταξιδέψεις με αεροπλανάκι της γραμμής.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρω ότι έστω και ετεροχρονισμένα δίδεται και μια απάντηση σε παλαιότερο άρθρο μου-ερώτηση (μέσω χθεσινού  δημοσιεύματος του Βήματος που όμως….πηγάζει απευθείας  από το Μαξίμου),  ότι το κόστος του πολύωρου ταξιδιού του κ. Γ. Παπανδρέου στον Άγιο Δομίνικο με την  «ναυαρχίδα» των κυβερνητικών VΙΡ αεροσκαφών, το αμερικανικής κατασκευής Gulfstream (με ΩΡΙΑΙΟ κόστος πτήσης 5.811,20 ευρώ), υπό την ιδιότητα του…..προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, βάρυνε…… τον κρατικό μας προϋπολογισμό !
Τα …πάθη του κ. Γ. Παπανδρέου, βλέπετε,  τα πληρώνουμε πανάκριβα. Όμως για να θυμηθώ και λίγο τον Άγγλο Ποιητή Alfred Tennyson «Η επιτυχία ενός ανθρώπου στη ζωή δεν έχει να κάνει με την απουσία παθών, αλλά με την κυριαρχία του σ’ αυτά».
Αυτή την κυριαρχία, καθώς φαίνεται ,  επί των παθών του  ο κ. Γ. Παπανδρέου …την αγνοεί! Έχει πάθη που τον κατακυριεύουν και τον κυριαρχούν. Ακόμα και αυτό της σωματικής άσκησης και του …γυμναστηρίου.
Να φανταστείτε ότι την ώρα που ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός έκανε «επέμβαση» στον Προμαχώνα παρεμβαίνοντας για πολλούς στα εσωτερικά μας θέματα, ο κ. Γ. Παπανδρέου βρισκόταν σε …γυμναστήριο των Βορείων Προαστίων!!!

 politis-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: