ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Ο θίασος του Γιώργου Παπανδρέου

Αυτό που έχουμε δεν είναι κυβέρνηση, αλλά θίασος αποτυχημένης επικοινωνιακής διαχείρισης μιας εντελώς πραγματικής πραγματικής πραγματικότητας.
Οι κυβερνητικές αδυναμίες είναι πολύ βαθύτερες από όσο φαίνονται και οφείλονται στη δεδομένη χαρακτηριολογική αδυναμία του Γεωργίου Α.Παπανδρέου να πάρει οποιαδήποτε σοβαρή απόφαση.
Ως Υπουργός Παιδείας μίλησε για χασισιές στις γλάστρες και για ιδιωτικά πανεπιστήμια, ευτυχώς δεν έκανε το πρώτο και όταν ήρθε η ώρα να υλοποιήσει το δεύτερο ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έκανε πίσω. Ως Υπουργός Εξωτερικών υπονόμευσε όλα τα εθνικά θέματα. Ας μην ξεχνάμε ότι το επαίσχυντο σχέδιο Ανάν είναι “παιδί” της δικής του περιόδου στο ΥΠΕΞ...
Η ολική εγκατάλειψη του Σκοπιανού, οι γύροι ελληνοτουρκικών συνομιλιών που είχαν καταλήξει σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα για το μοίρασμα του Αιγαίου εις βάρος της Ελλάδας, ήταν δικά του αποτελέσματα. Το Ελσίνκι που θα μας οδηγούσε σε μια Χάγη που δεν ξέρουμε πώς θα αποφάσιζε, ήταν επίσης δικό του παιδί. Η κραυγή “μας εξαπατήσατε” του Φερχόιγκεν σε δικές του μυστικές υποσχέσεις παραπέμπει. Και λοιπά. Τίποτε από όλα αυτά δεν περπάτησε.
Τώρα ως πρωθυπουργός προσπαθεί να δώσει υπηκοότητα σε χιλιάδες, εκατομμύρια νομιμοποιημένους λαθρομετανάστες και να ανοίξει την κερκόπορτα ενός υπαρκτού κινδύνου ιστορικού τέλους για τον Ελληνισμό, τουλάχιστον όπως τον ξέραμε. Ούτε αυτό θα καταφέρει να κάνει, διότι ο άνθρωπος αυτός δεν τολμάει να κάνει τίποτα και ποτέ από τα διάφορα καταστροφικά-ανατρεπτικά που έχει κατά καιρούς στο εντελώς ιδιαίτερο, κολλημένο μυαλό του.
Στην οικονομία ξεκίνησε από το “λεφτά υπάρχουν”, πήγαμε στο “είμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας”, γυρίσαμε στο “καμία πιθανότητα χρεοκοπίας”, με επικοινωνιακό αλατοπίπερο σκληρών μέτρων που τελικά κατέληξαν σε κανένα μέτρο και χαζοχαρούμενο, εικονικό προϋπολογισμό που μεταφέρει κονδύλια από μια χρονιά στην άλλη για να μεγιστοποιήσει το έλλειμμα (!). Το μόνο οικονομικό μέτρο που ψήφισε είναι το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ή όπως αλλιώς το λένε. Εν μέσω κραυγών για το πόσο δύσκολη είναι η οικονομική κατάσταση, είδαμε καινούργιες εξαγγελίες για αύξηση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ! Τελικά έχουμε ή δεν έχουμε οικονομική κρίση;
Συμπεριφορά μαθητευόμεναν μάγων σε όλα τα επίπεδα. Και όχι μόνον. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΓΑΠ κάνει κάτι που είναι τυπικό όλων των ανίκανων υπερφίαλων αλαζόνων που σχετίζονται κάποια στιγμή με το ελληνικό κράτος: Αγνοούν τη συνέχεια του κράτους, βαφτίζουν τους πάντες άχρηστους, όσους πέρασαν πριν από αυτούς από τη διοίκηση του ελληνικού κράτους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποσαθρώνεται η διοίκηση, η αναγκαία συνέχιση της λειτουργίας των θεσμών, από την είσπραξη των φόρων, μέχρι τη λειτουργία του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
Μέχρι στιγμής, τον διασώζει η υπερπροστασία που του παρέχει η κυριαρχία των πασοκικών μέσων ενημέρωσης. Ήδη όμως αυτό ξεφτίζει, αφενός λόγω του διαδικτύου, αφετέρου, λόγω του ότι δεν είναι δυνατόν σε κανένα σύστημα ΜΜΕ να δικαιολογεί για πολύν καιρό τα αδικαιολόγητα. Η κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν προκάλεσε τόσο βάναυσα τη νοημοσύνη των πολιτών και στο κάτω κάτω είχε και μια αριστοτεχνική επικοινωνιακή διαχείριση, τουλάχιστον τον καιρό του Ρουσόπουλου, που κάλυπτε ανεπάρκειες και άφηνε τον ΚΚ στο απυρόβλητο. Τούτοι εδώ ούτε αυτό δεν ξέρουν να κάνουν σωστά. Με αντιφάσεις και παλινωδίες έχουν καταφέρει να γίνουν τελείως αναξιόπιστοι, πριν καλά καλά συμπληρωθούν οι 100 μέρες που μας ζήτησε. Η αναξιοπιστία αυτή, που θα το δείτε ότι θα συνεχιστεί, θα είναι και ο λόγος που το Μάρτιο δεν θα μας δανείζει πια σχεδόν κανένας.
Τι θα γίνει τότε, δεν ξέρουμε, πάντως θα γίνει χαμός. Ο Θεός να μας βοηθήσει και να το ξεπεράσουμε γρήγορα. Το συλλογικό ένστικτο αυτοσυντήρησης θα υπερισχύσει στο τέλος, αλλά θα δούμε το χείλος του γκρεμού με τα μάτια μας, μόνο και μόνον επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν θα θέλει να αμφισβητήσει τον αρχηγό του. Ας ελπίσουμε, για τους ίδιους και για τη χώρα, να το πράξουν σύντομα. Αν δεν το κάνουν, απλώς θα έχουμε σύντομα πρωθυπουργό το Σαμαρά, να προσπαθεί να βρει μορφές ζωής ανάμεσα στα αποκαϊδια που θα αφήσει πίσω της η αναξιόπιστη μέχρι γελοιότητος κυβέρνηση ΓΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: