ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Όταν ο Τσίπρας ζήταγε δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό... Ζήτα το και τώρα προοδευτικέ αριστερέ


By Apogonos 
DHMOPSHFISMA_ASFALISTIKO.jpg
Χωρίς λόγια η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στις 22/3/2008 : «Τις προηγούμενες μέρες πλημμύρισαν οι δρόμοι όλων των μεγάλων αστικών κέντρων από την οργή αλλά και την αισιοδοξία μιας κοινωνίας που αντιστέκεται και ελπίζει. Όλοι εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, φοιτητές και συνταξιούχοι, άντρες και γυναίκες, στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ.
Στείλαμε το μήνυμα ότι καμιά κυβέρνηση δε μπορεί να προχωρά ενάντια στη λαϊκή βούληση, καμιά κυβέρνηση δε μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον μας, αγνοώντας μας επιδεικτικά.
Ο κ. Καραμανλής έχει δύο επιλογές: Ή να οπισθοχωρήσει με αξιοπρέπεια, υιοθετώντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα ή να ετοιμάζεται να εισπράξει άμεσα τη συνεχώς διογκούμενη δυσαρέσκεια της κοινωνίας.
Ο ΣΥΝ, το επόμενο διάστημα, θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για τη κορύφωση των κοινωνικών αντιστάσεων στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, διεκδικώντας την άμεση προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού για την εφαρμογή του.
Καλούμε τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς να υιοθετήσουν το αίτημα για δημοψήφισμα και να το στηρίξουν με πολύπλευρες δράσεις σε όλη τη χώρα, συλλέγοντας υπογραφές, εκδίδοντας ψηφίσματα, καλώντας τους πολίτες να το στηρίξουν.
Οι δυνάμεις του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και της ΝΕΟΛΑΙΑΣ του θα πρωτοστατήσουν στον αγώνα για τη δημοκρατική έκφραση της λαϊκής βούλησης ενάντια στις αντικοινωνικές επιλογές μιας κυβέρνησης λαϊκής μειοψηφίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: