ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Πικρές αλήθειες για το δημοψήφισμα και τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ

Στηρίζω το λαϊκό αίτημα για δημοψήφισμα για την χορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς με βάση το νομοσχέδιο Ραγκούση. Καθώς και κάθε μη βίαιη προσπάθεια άσκησης πίεσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Κυβέρνηση και τα Κόμματα για να μην ψηφιστεί ή να αναθεωρηθεί ή να αποσυρθεί μετά την ψήφισή του.

Ωστόσο, δεν έχω αυταπάτες ότι αυτό το αίτημα θα γίνει αποδεκτό. Γι' αυτό άλλωστε προσπάθησα πριν από την 4η Οκτωβρίου να μην κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας τί ακριβώς θα έκανε αυτό το κόμμα, τόσο λόγω ιδεολογίας όσο και κομματικού συμφέροντος.

Το Σύνταγμα συνδέει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Την οποία έχει το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο θα κάνει ακριβώς αυτό που θέλει μετά την εν μέσω εορτών "διαβούλευση" και τα δακρύβρεχτα ρεπορτάζ των ΜΜΕ.

Πριν από τις 4 Οκτωβρίου οι περισσότεροι αγνοούσαν το θέμα ή αν το γνώριζαν έλεγαν απαξιωτικά πως τα περί ιθαγένειας στους μετανάστες ήταν "προεκλογικές υποσχέσεις, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα".

Κάποιοι άλλοι ασχολιόντουσαν με το να πλήξουν τον Καραμανλή ως τον "χειρότερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης", ο οποίος, όσα λάθη κι αν έκανε, ιθαγένεια σε εκατοντάδες χιλιάδες αλλογενείς δεν έδωσε. Ενώ ήξεραν τί προθέσεις είχε ο Παπανδρέου, και ήξεραν πως ο Καραμανλής και το κόμμα του ήταν η μόνη εναλλακτική λύση.

Ασχολιόντουσαν με συνωμοσιολογικά σενάρια για μοίρασμα αξιωμάτων από τα τζάκια.

Με παραπληροφόρηση για κοινές θέσεις Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ στο μεταναστευτικό.

Με λανθασμένες "αναλύσεις" για το εκλογικό σύστημα και την υποτιθέμενη "χαμένη ψήφο" στη Νέα Δημοκρατία.

Ασχολούμενοι με προσωπική μικροπολιτική αντί να ασχολούνται με την προιωνιζόμενη λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ.

Και τώρα έρχονται να αγωνιστούν τάχα για να την ανατρέψουν, δίχως να αμελούν τις πλάγιες βολές προς τη Νέα Δημοκρατία προς άγρα εντυπώσεων και ψήφων και συγκράτηση των συρρικνούμενων κομματικών τους ποσοστών.

Εγκαλούν μάλιστα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας επειδή ασχολείται με το εκλογικό σύστημα και όχι με την πολιτογράφηση των μεταναστών! Ενώ αυτοί τύρβαζαν προεκλογικά για το πολύ σημαντικότερο θέμα της αναγνώρισης χρόνων ασφάλισης στους αστυνομικούς και όχι για να αποφευχθεί η έλευση του ΠΑΣΟΚ.

Ας είναι. Εφόσον δέχονται τώρα το σωστό ενώ πριν από 3 χρόνια έλεγαν το λάθος, είναι μια πρόοδος. Καλοδεχούμενοι, έστω και καταϊδρωμένοι.

Δεν φταίνε, άλλωστε, μόνο αυτοί αλλά και η φοβική προεκλογική Νέα Δημοκρατία.

Η οποία δεν έθεσε ένα θέμα στο οποίο η διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ ήταν ευδιάκριτη.

Γιατί ούτε το δίκαιο της ιθαγένειας άλλαξε ουσιαστικά, ούτε μαζική χορήγηση ασύλου, ούτε μαζική νομιμοποίηση (πέραν από διόρθωση των σπασμένων του ΠΑΣΟΚ), παρά τη λυσσαλέα αντίδραση των ΜΜΕ, ΜΚΟ και αριστερών κομμάτων.

Τώρα θα αναγκαστούμε να ζήσουμε με το ΠΑΣΟΚ που δεν θα κάνει δημοψήφισμα όσες υπογραφές κι αν του παρουσιαστούν και παρά τις δεσμεύσεις του, κρυβόμενο πίσω από το Σύνταγμα.

Μόνο αν ξυπνήσει επιτέλους το "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ" υπάρχει μια μικρή ελπίδα να αλλάξει κάτι η Κυβέρνηση προς το καλύτερο. Όμως αυτό το ΠΑΣΟΚ αγνοείται επί χρόνια -- αν δεν έχει ήδη εξαφανιστεί.

Θα αναγκαστούμε λοιπόν να ζήσουμε μαζί με όσους νέους "Έλληνες" προλάβει να γράψει το ΠΑΣΟΚ στα δημοτολόγια μέχρι το φθινόπωρο του 2013. Πολίτες που, μην αμφιβάλλετε, θα ψηφίσουν κατά πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ κατά την Ευρωπαϊκή εμπειρία.

Υπάρχει πάντως και ελπίδα. Οι σοσιαλιστές κερδίζουν τους μετανάστες στην Ευρώπη αλλά χάνουν τους γηγενείς. Μπούχτισαν οι Ευρωπαϊκοί λαοί από πολυπολιτισμό, αναδιανομή, "κοινωνικό κράτος" και σοσιαλιστικά οράματα και θέλουν ελευθερία, σύνεση, και διατήρηση των κοινωνικών, εθνικών και πατριωτικών τους δομών.

Η μάχη του 2009 χάθηκε. Αν οι Έλληνες κάνουν το ίδιο λάθος το 2013, σκορπίσουν την ψήφο τους σε κόμματα διαμαρτυρίας, στο ΠΑΣΟΚ ή στην αποχή, τότε θα χαθεί και η Ελλάδα.

Θα παραμείνει βεβαίως ως κράτος, αλλά εθνικό κράτος των Ελλήνων δεν θα είναι πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: