ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ο θρίαμβος των βιογραφικών συνεχίζεται

Ο θρίαμβος των βιογραφικών συνεχίζεται

Η εικόνα που εμφανίζει η κυβέρνηση των 110 ημερών δεν είναι σίγουρα η εικόνα μιας νέας, άφθαρτης κυβέρνησης. Η αποκάλυψη και νέων κρουσμάτων ευνοιοκρατίας Γενικών Γραμματέων Υπουργείων προστίθεται στο σίριαλ της φαρσοκωμωδίας με την επιλογή βιογραφικών για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού.
Οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου περί δήθεν αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών ξεχάστηκαν μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Το σύνθημα περί «άριστων και όχι αρεστών» κατέληξε στο καλάθι των αχρήστων.
Η «περίφημη αξιοκρατία» ήταν τελικά μόνο γι’ αυτούς που διαθέτουν πράσινη κομματική ταυτότητα . Ακόμα μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι η επιλογή του Ειδικού Γραμματέα Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων, μια θέση που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομίας και υπάγεται στις αρμοδιότητες της Υπουργού κ. Κατσέλη.
Χρειάστηκαν να περάσουν περίπου τέσσερις μήνες για να αποφασίσει η Υπουργός, μετά από …..«ενδελεχή» μελέτη των βιογραφικών, να διορίσει στη θέση κλειδί του Ειδικού Γραμματέα, τον……. κουμπάρο της, κ. Άρη Αλεξόπουλο.
Ουσιαστικά, επί τέσσερις μήνες παρέμενε κενή μια τόσο σημαντική θέση του Υπουργείου αλλά και του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου τομέα.
Αξιοσημείωτη δε είναι η «παραίτηση» του κ. Αλεξόπουλου μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», της συγγενικής του σχέσης με την Υπουργό. Αποτελεί δείγμα ενοχής αλλά και δείγμα προχειρότητας με την οποία η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις.
Η παραίτηση του κ. Αλεξόπουλου για ….προσωπικούς λόγους, την ώρα που αποκαλύπτονται οι ευνοιοκρατικές επιλογές της κ. Κατσέλη, δεν δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: