ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Δείγματα "πολιτικών φρονημάτων" της Καθημερινής


Η εφημερίδα Καθημερινή δημοσιεύει σήμερα άρθρο της Λίνας Γιανναρου με τίτλο, "Η ανωνυμία "επιτίθεται"". Μετά από μια ανούσια αναφορά σε συνταγές για ψαρονέφρι η αρθρογράφος μπαίνει στο "κυρίως πιάτο":

Χαρακτηριστική ήταν, για παράδειγμα, η διαδικτυακή αντίδραση στην ανάρτηση της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ, που διατηρεί μπλογκ, με την οποία ανακοίνωνε τη νέα της ιδιότητα ως συμβούλου για ζητήματα μη νόμιμα εισερχομένων μεταναστών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το ιστολόγιό της βομβαρδίστηκε από ανώνυμα αρνητικά –τα περισσότερα χυδαία– σχόλια.

Το δεύτερο (ή τρίτο αν συμπεριλάβουμε το ψαρονέφρι) παράδειγμα αφορά το ... TVXS.GR. Την ιστοσελίδα του Στέλιου Κούλογλου, γνωστή για τα αριστερα και αναρχικά φρονήματα της!

Σχετική με το θέμα υπόθεση απασχολεί αυτές τις ημέρες τα δικαστήρια. Πρόκειται για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε εναντίον της ιστοσελίδας tvxs. gr με αίτημα την απόσυρση υβριστικών σχολίων από το site, αλλά και την «ταυτοποίηση» συγκεκριμένων σχολιαστών. Οπως λέει στην «Κ» ο δικηγόρος του tvxs κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, το Π. Δ. 131/2003 για την Κοινωνία της Πληροφορίας απαλλάσσει τα συμμετοχικά μπλογκ από την υποχρέωση προληπτικού ελέγχου του περιεχομένου που αναρτούν τρίτοι.

Θίγονται εκεί στην Καθημερινή που προσβλήθηκε η Αλ Σαλέχ, και ο συναδελφος και σύντοροφος Κούλογλου δέχεται νομική πίεση. Είναι προφανές ότι για τον λόγο αυτόν γράφτηκε το άρθρο και όχι για το ψαρονέφρι. Να σημειωθείο ότι ο δικηγόρος του TVXS στην προκειμένη περίπτωση είναι ο γνωστός "προοδευτικός" elawyer που κατά καιρούς εμφάνίζεται σε τηλεοπτικά δελτία του ΣΚΑΙ.

Για την περίπτωση όμως του "Αθηναίου" φυσικά ούτε λόγος! Το μπλογκ του Αθηναίου έκλεισε μια ημέρα μετά από καταγγελία Αλβανού δημοσιογράφου στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα υβριστικά προς αυτόν ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ του μπλογκ!!! Η περίπτωση είναι ακόμη πιο σοβαρή από το ζήτημα του TVXS και της Αλ Σαλέχ, διότι το μπλογκ διαγράφηκε δίχως νομικές διαδικασίες και νομικό πλαίσιο που να στηρίζει την συγκεκριμένη ενέργεια. Όμως ο Αθηναίος δεν είχε τα δείγματα Αριστερών ή πιο σωστά, "προοδευτικών"πολιτικών φρονημάτων που επιδεικνύουν η Αλ Σαλέχ και ο Κούλογλου. Αντιθέτως, εγραφε ενάτια στο σύστημα, και κυρίως ενάντια στην λαθρομετανάστευση που το σύστημα αυτό μας έχει επιβάλει και σταδιακά νομιμοποιεί!

Όσο για το ζήτημα των σχολίων και των αναρτήσεων. Τον τελευταίο καιρό η Ελληνική νομοθεσία μοιάζει να επιχειρεί να περιορίσει την ελευθερία στο διαδίκτυο. Πολιτικοί και νομοθετες δεν έχουν συλλάβει όμως ότι το διαδίκτυο αυτορυθμίζεται μέσον των επιλογών του κάθε αναγνώστη, με βάση το περιεχόμενο και την ποιότητα των αναρτήσεων. Οι περισσότεροι επιβραβεύουμε με την προσοχή μας ένα αξιόλογο γραπτό και προσπερνούμε τις χυδαιότητες.

ΕΨ

Δεν υπάρχουν σχόλια: