ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Δεν θα ψηφίσει η ΝΔ το νομοσχέδιο για τους μετανάστες.Ε και;;Δεν αρκεί αυτό κύριε Σαμαρά.



Θα το ακυρώσει όταν βγεί πρωθυπουργός.Εδω γελάνε.Με τα εκατομμύρια των λαθρο που θα ψηφίσουν η ΝΔ δεν βλέπει κυβέρνηση ούτε σε 50 χρόνια.
Πολιτική θέση για δράση θέλουμε κύριε Σαμαρά.Δεν είσθε εις θέση να λέτε οτι δεν θα ψηφίσετε το νομοσχέδιο.Και τι έγινε δηλαδή;;Mε 160 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ κάνει οτι θέλει.
Τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ θα καταψηφίσει το ν/σ για τους μετανάστες (με εξαίρεση την ψήφο στους ομογενείς) εξηγεί ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών.


Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι το νομοσχέδιο εξυπηρετεί μόνο προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες.


«Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν αντιμετωπίζουν...... τα κύματα παράνομης και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Παρόλα αυτά, υιοθετούν αυστηρές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και την απόδοση ιθαγένειας», συνεχίζει.

Κατά την άποψη του κ. Σαμαρά το νομοσχέδιο διευκολύνει την είσοδο μεταναστών παράνομα, ώστε να κάνουν παιδιά στην Ελλάδα, στη συνέχεια να παίρνουν τα παιδιά αυτόματα ιθαγένεια και να νομιμοποιούνται έτσι αναγκαστικά και οι γονείς τους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται στην περίπτωση της Γαλλίας και της σημασίας του θέματος της ταυτότητας.

«Δεν μπορεί οι Γάλλοι να ανακαλύπτουν σήμερα τη σημασία και την επικαιρότητα της εθνικής ταυτότητας (ιδιαίτερα για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία τους), δεν μπορεί οι Βρετανοί να ανακαλύπτουν τη 'βρετανικότητα', οι Ισπανοί την 'ισπανικότητα' και εμείς να φοβόμαστε να μιλήσουμε για την 'ελληνικότητα'.»

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση δεσμεύεται να καταργήσει το νόμο και να ενισχύσει τον εθνικό χαρακτήρα της Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά τις επί μέρους ρυθμίσεις, η ΝΔ δεσμεύεται να νομοθετήσει προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και απόκτηση ιθαγένειας, αυστηρά καθορισμένες, όπως προβλέπεται και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Για τα παιδιά των νομίμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, θα παίρνουν με αίτησή τους ιθαγένεια, όταν ενηλικιώνονται και εφόσον έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: