ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

"Ανυποχώρητοι στο θέμα των μεταναστών"


"Αποφασισμένη να προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου- τομής για τους μετανάστες είναι η κυβέρνηση αγνοώντας τις αντιδράσεις της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, που διαγκωνίζονται με συντηρητικές θέσεις για να προσελκύσουν ψηφοφόρους.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το νομοσχέδιο «δίνει σημαντική λύση σε ένα σύγχρονο πρόβλημα όπως είναι...

οι οικονομικοί μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα και τα παιδιά τους που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα» και γι΄ αυτό η κυβέρνηση δεν πρόκειται να... κάνει πίσω στις πιέσεις που ασκεί η αντιπολίτευση είτε για δημοψήφισμα είτε για απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Δεσμευθήκαμε προεκλογικά ότι θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα, και θα το κάνουμε. Απορρίπτουμε τις φωνές της συντήρησης, της οπισθοδρόμησης και της ξενοφοβίας» σημειώνει κυβερνητική πηγή επισημαίνοντας ότι κάποιες από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητες σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Η κυβέρνηση, πάντως, θεωρεί ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του ΛΑΟΣ απέναντι στο νομοσχέδιο έχει να κάνει με τον διαγκωνισμό των δύο κομμάτων για την κυριαρχία στον χώρο της Δεξιάς. Όπως υποστήριζαν πηγές της Ρηγίλλης, η Νέα Δημοκρατία κρατάει μια αμφίσημη στάση απέναντι στο νομοσχέδιο- αν και επί της ουσίας τόσο η ηγεσία όσο και ένα μεγάλο κομμάτι του κόμματος είναι υπέρ-, επειδή στο εσωτερικό της παράταξης έχουν αναπτυχθεί ρεύματα υπέρ της απόρριψης του νομοσχεδίου. Από την άλλη πλευρά, το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη επιχειρεί με τις ακραίες θέσεις του και το αίτημα για δημοψήφισμα να σύρει τη Νέα Δημοκρατία σε μια κάθετη απόρριψη του σχεδίου ενώ στοχεύει και σε συντηρητικούς ψηφοφόρους που είχαν ψηφίσει ΛΑΟΣ, αλλά μετά την εκλογή Σαμαρά φαίνεται να θέλουν να επιστρέψουν στη Ν.Δ.

Τα δεδομένα αυτά προοιωνίζονται μια κρίσιμη αναμέτρηση στη Βουλή όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο, για το οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι στη δημόσια διαβούλευση που έχει ήδη αρχίσει γίνεται αληθινή μάχη στο Διαδίκτυο. Στο πλαίσιο μάλιστα αυτής της διαβούλευσης το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε χτες διευκρινίσεις για να κάνει σαφή την προσπάθεια διαστρέβλωσης των κυβερνητικών θέσεων από τα κόμματα της συντηρητικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο θα επιτύχει την κοινωνική ένταξη του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού των οικονομικών μεταναστών που βρίσκεται στην Ελλάδα και πως αυτή η ένταξη πλην των κοινωνικών και άλλων λόγων θα αποδειχτεί και οικονομικά ωφέλιμη, καθώς θα πατάξει την εισφοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία και θα εισφέρει σημαντικά έσοδα στα ταμεία"
http://trelokouneli.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: