ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Πώς να οργανώσετε τις αποδείξεις σας



Μπορεί το Υπουργείο Οικονομικών να μην έχει ακόμα ανακοινώσει το νομοσχέδιο «περί αποδείξεων» όμως η μανία των αποδείξεων έχει ξεσπάσει για τα καλά.
Ο κόσμος συλλέγει αποδείξεις μέχρι κι από τους Πακιστανούς στα φανάρια (λέμε τώρα) και πολλές εταιρείες έσπευσαν να δημιουργήσουν προγράμματα με τα οποία οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν καλύτερα τις αποδείξεις τους.


Apodeiksomania!
Apodeiksomania!
Αν θέλετε λοιπόν ένα σύμμαχο στο χαρτομάνι, εντοπίσαμε τα παρακάτω site - προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε online ή να τα εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.
TaxFriend.gr: Με την υπογραφή της Singular Logic, το Tax Friend σας βοηθάει να κατατάξετε τις αποδείξεις σας και σας δίνει χρήσιμες συμβουλές.
Aforologito.gr: Εύκολη πλατφόρμα καταχώρισης των αποδείξεων η οποία κληρώνει κάθε μήνα μετρητά αλλά και πίτσα και κόκα κόλα.
Αpodeixeis.com.gr: Online εφαρμογή που σας επιτρέπει να κατατάξετε, να μετρήσετε αλλά και να εκτυπώσετε και να σώσετε το τελικό αρχείο.
eReceipts.gr: Το e-receipts διαφέρει από τα υπόλοιπα προγράμματα καθώς μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να ελέγχετε από εκεί τις αποδείξεις σας.
Noetron.gr: Άλλο ένα πρόγραμμα το οποίο κατεβάζετε δωρεάν στον υπολογιστή και σας βοηθάει να υπολογίσετε τις αποδείξεις. Υπάρχει και έκδοση Java που παίζει σε κάθε λειτουργικό σύστημα.
Προσωπικά δεδομένα: what is it?
Τα τρία αυτά εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία θα σας βοηθήσουν να ταξινομήσετε τις αποδείξεις σας και να βάλετε μια σειρά σε όλα αυτά τα χαρτάκια που συλλέγετε με τόση ευλάβεια. Επίσης θα σας βοηθήσουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό καθώς κατατάσσουν τα έξοδα σας ανά κατηγορία κι έτσι γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι ξοδεύετε και που.
Ωστόσο κρατήστε κάπου στην άκρη του μυαλού σας ότι, χρησιμοποιώντας αυτά τα προγράμματα, μοιράζεστε όλες σας τις καταναλωτικές σας συνήθειες αν και δεν χρειάζεται να τους δηλώσετε προσωπικά δεδομένα όπως ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και δελτίο ταυτότητας. Όμως πάντα θα υπάρχει κάποιος, κάπου, κάποτε, που θα μπορεί να σας απειλήσει λέγοντας «ξέρω τι αγόρασες πέρυσι το καλοκαίρι»...
Σίμος Κοσμετάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: