ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

"Τα παιδιά των φαναριών"

 

"Παραμονή Πρωτοχρονιάς περίπου ώρα 4 το απόγευμα μπαίνω σε γνωστό και πολυσύχανστο μαγαζί στην Κηφισίας, στο Μαρούσι, πιο πάνω από τον Ant1. Τελειώνω τα ψώνια μου και πλησιάζω στο ταμείο. Μπροστά μου είναι δύο αλλοδαποί, πολύ μελαψοί και αδύνατοι που κρατούσαν δύο παλιά, μικρά σακ – βουαγιαζ σαν αυτά που κουβαλούν τα παιδιά που κάνουν ντελίβερι. Μέχρι εκεί όλα καλά.

Επειδή αργούσαν, έκανα λίγο πλάϊ για να διαπιστώσω τον λόγο. Και τι βλέπω; Είχαν αραδιάσει στον πάγκο του ταμείου όλη την «σοδειά» της ημέρας. Κέρματα, πολλά κέρματα! Ευρώ, εικοσάλεπτα, πενηντέλεπτα, των δύο ευρώ, είχε γεμίσει ο πάγκος! Πρέπει να ήταν πάνω από τετρακόσια ευρώ συνολικά.

Ρώτησα την ευγενική ταμία αν αυτό γινόταν κάθε ημέρα και μου απάντησε καταφατικά. Άλλωστε, όπως μου είπε, το κατάστημα είχε συμφέρον να παίρνει τα κέρματα από τους αλλοδαπούς των απέναντι φαναριών και να τους δίνει χαρτονομίσματα, αλλιώς θα έπρεπε κάποιος να τρέχει στην Τράπεζα της Ελλάδος για να κάνει «ψιλά» που πάντα πρέπει να έχει το ταμείο.

Ωραία μπίζνα «τα φανάρια», σκέφτηκα. Και, όπως είχα διαπιστώσει όλο τον τελευταίο καιρό, οι αλλοδαποί των φαναριών έχουν γίνει πολύ πιεστικοί και ενοχλητικοί, ειδικά προς τις γυναίκες οδηγούς και ακόμη περισσότεροι όταν είναι μόνες τους. Άραγε τώρα που ο Γιώργος θα τους κάνει Έλληνες μήπως τους φορολογήσει και τους βάλει να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ;

Τελικά είμαστε πολύ αγαθοί, για να μην πω θεόχαζοι. Ο κόσμος. Γιατί η κυβέρνηση ξέρει καλά τι κάνει, και το κάνει με πονηριά. Όπως και το κκε και ο Συριζα, που, (επιτέλους!), η Ελλάδα θα ξαναγίνει όπως την δεκαετία του 1950, θα γεμίσει δηλαδή φθηνή εργατική μάζα, προλετάριους, χειρώνακτες, ανεκπαίδευτους, και θα έχουν κοινό (και πελάτες) να απεθύνονται."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: