ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ;


Πριν από λίγες μέρες, είχαμε το πρωτοφανές περιστατικό της συμμετοχής του Αρχιεπισκόπου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Γεγονός ευεξήγητο, αν σκεφτούμε ότι σε θέματα εθνικά, κοινωνικά και σχέσεων Εκκλησίας - Κράτους, Γιωργάκης και Ιερώνυμος εκφράζουν παρόμοιες απόψεις.

Εκείνο που μας εκνευρίζει είναι ότι τώρα, που οι απόψεις του σημερινού Αρχιεπισκόπου βολεύουν την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, τα Μ.Μ.Ε. της διαπλοκής και όλους τους θολοκουλτουριαραίους εθνομηδενιστές, η πρωτοβουλία αυτή παρουσιάστηκε ως ευκταία, πρωτοποριακή, ορθή.

Όταν Αρχιεπίσκοπος ήταν ο Χριστόδουλος, του οποίου οι πατριωτικές απόψεις στα εθνικά θέματα έκαναν τους πασοκοσυριζαίους να βγάζουν σπυράκια, τότε ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιαζόταν ως δαίμονας, ακραίος, εθνικιστής, γραφικός κλπ.

Μία επίσκεψη στον Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε τότε ο Χριστόδουλος και αμέσως τα κοράκια της θολοκουλτουριαραίικης δημοσιογραφίας και πολιτικής έπεσαν να τους φάνε και τους δύο. Φαντάζεστε να είχε καλέσει ο τότε πρωθυπουργός τον τότε αρχιεπίσκοπο στο Υπουργικό Συμβούλιο; Θα μας έλεγαν ότι κυβερνούν την Ελλάδα οι Ταλιμπάν, θα μιλούσαν για φονταμενταλισμό της Εκκλησίας, θα φώναζαν ότι κινδυνεύει ο λαϊκός χαρακτήρας του κράτους, ότι ζούμε στο Μεσαίωνα κλπ.

Τώρα που κατάφεραν να νενεκίζει ο σημερινός αρχιεπίσκοπος, είναι παντού αγκαλιά. Ξέχασαν όσα έλεγαν κατά της θρησκείας και της εκκλησίας. Πιθανότατα, μέχρι ο Ιερώνυμος, μην έχοντας συνειδητοποιήσει τους ασκούς που με τη στάση του βοηθάει να ανοιχτούν, τους αφήσει να ξεθεμελιώσουν πατρίδα, έθνος και θρησκεία. Μας θλίβει αυτός ο εναγκαλισμός τους. Και αναρωτιόμαστε: άραγε θα καλέσει και ο Τσίπρας τον Ιερώνυμο να συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: