ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ;

Τέρμα οι απαλλαγές του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ.Έσκασε εγκύκλιος!

Γράφει ο Artist

"Αφορα οσους εχουν απαλλαγεί για πληθυσμο κατω απο 2.000 κατοικους...Ειτε εχεις πλεον επαγγελματικη εδρα στο Κολωνακι ειτε εχεις σε καποιο χωριο των Φαρσαλων πληρωνεις τις ιδιες εισφορες στο ταμειο.Αυτο θα πει δικαιοσυνη...ολοι στον ιδιο κουβα.Και το καλυτερο ισχυει αναδρομικα απο 1/11/2009..Πηγαινετε να τακτοποιησετε ...το θεμα σε οσους αφορα μην σας ερθει καποια στιγμη επιστολη απο το ΟΑΕΕ οτι οφειλετε καποιες χιλιαδες ευρω.Παντος το θεμα το εχουν περασει στα πολυ ψιλα...αν και αφορα χιλιαδες ασφαλισμενους.Το περιεργο ειναι οτι ειναι μια εσωτερικη εγκυκλιος του ΟΑΕΕ η οποια ερχετε να "καπελωσει" τον Νομου του Κρατους χωρις κανενας να αντιδρα.

Η σχεδιαζόμενη επέκταση ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ σε επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων Δημοτικών Διαμερισμάτων κάτω των 2000 κατοίκων που μέχρι σήμερα έχουν δικαίωμα να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ – Ανησυχία και επιπτώσεις

Έντονη ανησυχία μόνο μπορεί να προκαλέσει η ........
απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για το θέμα της ρύθμισης και επέκτασης της ασφάλισης σε ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ των επαγγελματιών – ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων, σε περιοχές με πληθυσμό κάτω των 2000 κατοίκων, οι οποίοι σήμερα έχουν τη δυνατότητα να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ, σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αχαΐας Απόστολος Κατσιφάρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός αναφέρει ότι για την αντιμετώπιση του θέματος υπάρχει έντονος προβληματισμός στο Υπουργείο, το οποίο εξετάζει το θέμα με γνώμονα τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων, τη διασφάλιση των συμφερόντων τους και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών φορέων.

Ωστόσο, καμία απάντηση δε δίνεται από τον Υπουργό στην ερώτηση του κ. Κατσιφάρα για τις συνέπειες που θα προκαλέσει η αλλαγή της υπάρχουσας ρύθμισης στον εμποροβιοτέχνη – μικροεπαγγελματία της περιφέρειας, του οποίου το εισόδημά έχει ήδη πληγεί σοβαρά και το μέλλον είναι ακόμα πιο δύσκολο, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για ενίσχυση της περιφέρειας.

Η άρνηση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να δώσει ξεκάθαρη απάντηση δημιουργεί αβεβαιότητα στους μικροεπιχειρηματίες της υπαίθρου – που έχουν κατά κανόνα μικρό κύκλο εργασιών και η επιχειρηματική τους δραστηριότητα είναι συμπληρωματική της αγροτικής απασχόλησης – και κάθε σχεδιασμός της Κυβέρνησης για κατάργηση της υπάρχουσας ρύθμισης θα τους επιβαρύνει ακόμα περισσότερο, με συνέπεια να απειλήσει ακόμα και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Την αδυναμία των πολιτικών την Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεγάλου θέματος της εισφοροδιαφυγής και των Ασφαλιστικών Ταμείων, δεν μπορεί να την πληρώσουν οι μικροί Επαγγελματίες της υπαίθρου, που κρατούν ζωντανά τα χωριά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: