ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

«ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΦΤΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Βορά για υψηλή κερδοφορία του κεφαλαίου»
…Του Θύμιου Παπανικολάου
Με αυτόν το τίτλο καταγγέλλει (ορθά) η ηγεσία του ΚΚΕ την πλήρη αποσύνδεση σπουδών και πτυχίου από το επάγγελμα:
«Η Διά Βίου Μάθηση που εξήγγειλε η κυβέρνηση και η ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 36/05 ισοδυναμεί με ουσιαστική αναγνώριση των ψευτοκολεγίων. Θα έχει αρνητικότατες συνέπειες για τους νέους στην εκπαίδευση και στα εργασιακά δικαιώματα όλων των σημερινών και αυριανών εργαζομένων.
Προωθεί μια «σούπα» σπουδών και πτυχίων και διαμορφώνει ένα σύστημα πιστοποίησης που αναγκάζει τους εργαζόμενους σε ένα διαρκές κυνήγι δεξιοτήτων και ψευτοκαταρτίσεων εκβιάζοντάς τους με το δίλημμα: ανεργία ή προσωρινή, ελαστική, κακοπληρωμένη εργασία. Έτσι θα δεχτούν ακόμα πιο ισχυρό πλήγμα οι νέοι και οι εργαζόμενες, αφού πλήττεται καίρια το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Στόχος αυτών των αντιδραστικών αλλαγών είναι η πλήρης εναρμόνιση της εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες του ανταγωνισμού των επιχειρήσεων…»
Ορθή η επισήμανση, αν και δραματικά αποσπασματική. Δεν είναι μόνο η «σούπα» σπουδών και πτυχίων που έχει υποβαθμίσει και διαλύσει την Εκπαίδευση. Είναι ένα σύνολο παραγόντων κα μέσα σε αυτό είναι και τα κομματικά ιερατεία (και το ΚΚΕ) που χρησιμοποιούν την «Εκπαίδευση» σαν αντικείμενο των μικροπολιτικών τους επιδιώξεων και παιχνιδιών, καθώς και τους φοιτητές σαν «χαρτιά» διαπραγματευτικά των εκλογικών παιχνιδιών τους.
Δεν θα μείνουμε όμως σε αυτά.
Θα επισημάνουμε την κούφια ρητορεία και την ΑΠΑΤΗ της φράσης: «Ετοιμάζουν φτηνούς εργάτες»!!!
Εδώ το κεφάλαιο έχει επιβάλει τη δουλεία από τις εισαγωγές της αλλοδαπής επέλασης, έχει τινάξει στο αέρα κάθε εργατικό δικαίωμα, έχει ισοπεδώσει και διαλύσει την οργανωμένη εργατική τάξη και κάθε δυνατότητα αγώνων, απειλεί και την ίδια τον εθνικό ιστό της ελληνικής κοινωνίας και η ηγεσία του ΚΚΕ δημαγωγεί για ένα επιμέρους μέτρο!!!
Καταπίνει την κάμηλο και διυλίζει τον κώνωπα!!!
Καταπίνει τη στρατηγική του κεφαλαίου (τα «ανοικτά σύνορα») και τις εφιαλτικές επιπτώσεις αυτής της στρατηγικής και στηλιτεύει κατά τρόπο αποσπασματικό επεισοδιακές τακτικές του κεφαλαίου.
Ευλογεί και προωθεί η ηγεσία του ΚΚΕ τα νεοταξική στρατηγική της λαθρομετανάστευσης, το εργαλείο άλωσης των πάντων και φωνασκεί για  τη «σούπα» σπουδών και πτυχίων!!!!!!
ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΤΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: