ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ Η ΧΕΛΩΝΑ

Η εικόνα που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αυτές τις μέρες θυμίζει έντονα το μύθο του Αισώπου "Το λαγό και την χελώνα".
Οπου λαγός το ΠΑΣΟΚ όπου μετά την συντριπτική εκλογική του νίκη άφησε δεύτερη την ΝΔ και καταιδρωμένη.Μετά απο αυτή την εξέλιξη η χελώνα (ΝΔ) συνεχίζει να τρέχει και μετα το...τέλος του αγώνα ,ενω το ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχει σταματήσει για να ξεκουραστεί.
Σίγουρα κάποια στιγμή ο μύθος θα επιβεβαιωθεί και η χελώνα θα προσπεράσει.Δυστυχώς έτσι γίνεται στην Ελλάδα αφού κανένα άλλο "ζώο" δεν δείχνει ικανό να συμμετέχει στον αγώνα.
Ομως στο "δικό μας" μύθο αυτό που δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν οι οπαδοί της χελώνας είναι ότι το κακόμοιρο ζώο είναι όχι μόνο αργό αλλά και κουτσό.
Κουτσαίνει απο το βάρος των ίδιων των μέχρι τώρα επιλογών του.
Ο κ.Σαμαράς δείχνει με την μέχρι τώρα στάση του να επαναπαύεται στην αρχηγία,να μην προχωρά σε ρήξεις,να μην έρχεται σε σύγκρουση με τα βαρίδια του παρελθόντος.
Αυτό όμως κυρίως που δείχνει είναι φόβος και διάθεση να ακολουθήσει την συνταγή ΠΑΣΟΚ με την οποία κέρδισε ο Γιωργος τις τελευταίες εκλογές.
Δηλαδή να μην κανει τίποτα ουσιαστικό ωστε να δυσαρεστήσει τους εσωκομματκούς του αντιπάλους και να περιμένει υπομονετικά (αν δεν τον εκδιώξουν) να παραδόσει το ΠΑΣΟΚ την εξουσία με τον ίδιο τρόπο που την παρέλαβε απο τον Καραμανλή.
Οι πανυγηρίζοντες πασοκτζίδες δεν κατάλαβαν και πολλοί εξ αυτών μπορεί και να μην ενδιαφερονταν να καταλάβουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισε τις εκλογές...τις έχασε η ΝΔ.
Κάτι ανάλογο φαίνεται ότι βρίσκεται και στο μυαλό του Σαμαρά.Αντι να συγκρουστεί τουλάχιστον μέχρι τώρα τηρεί στάση αναμονής και στα δυο μέτωπα (εσωκομματικό και κυβερνητικό) ελπίζοντας "αναίμακτα" να βγεί κερδισμένος σε τρία στοιχήματα.
Και να κρατηθεί και στην αρχηγία και να διατηρήσει το κόμμα του ενωμένο αλλα και "νομοτελειακά" να περιμένει για να γίνει πρωθυπουργός.
Ομως ακόμα και να πάρουμε το ποιό καλό σενάριο για τον ίδιο ότι όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα.Κανείς δεν ξέρει το ΠΟΤΕ.Θα είναι σε 4 χρόνια;Σε 8 χρόνια;
Το πρόβλημα αν το δει κανείς ρεαλιστικά είναι ότι την δεδομένη χρονική στιγμή τα κόμματα εχουν βαλτώσει.Τίποτα δεν κινείται και αυτό είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης.
Το ΠΑΣΟΚ χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα (πέρα απο το ενδιαφέρον του για τους λαθρομετανάστες) είναι μακράν πρώτο,κατι που δημιουργεί αλαζονία στα στελέχη του αλλα μπορεί να αποδειχτεί και πολύ επικίνδυνο για τον τόπο αφου δεν αισθάνεται καμία απειλή.
Η ΝΔ όπως προείπαμε δείχνει αναποφάσιστη και επαναπαυμένη και πέρα απο σκόρπιες δηλώσεις διαφόρων στελεχών (που μερικές φορές της κάνουν και κακό) δεν δείχνει διάθεση για σύγκρουση.Το χειρότερο όμως απο όλα είναι ότι ο αρχηγός της εχει επιτρέψει λόγω της ανασφάλειας του να σηκώσουν δικό τους μπαιράκι πολλά πρώην κυβερνητικά στελέχη.
Το ΚΚΕ κοιμάται και ονειρεύεται την λαική επανάσταση των.... μπολσεβίκων
Ο ΛΑΟΣ δείχνει να έχει πιάσει ταβάνι με μοναδικό υπεύθυνο τον αρχηγό του που ηθέλημένα το κρατά σε "χαμηλές πτήσεις".
Ενω ο ΣΥΡΙΖΑ πρίν μπεί επικεφαλής νέων "λαικών εξεγέρσεων" θα πρέπει να σταματήσει να τρώγεται με τα ρούχα του και μάλλον να διαλύσει το ακροαριστερό έκτρωμα που εχει δημιουργήσει.
Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο μύθο μας.Η χελώνα (ΝΔ) προσπαθεί να φτάσει τον λαγό (ΠΑΣΟΚ) .Και όπως λένε όλοι προεκλογικά "θα φτιάξουμε την Ελλαδα" (αμφότεροι την κατέστρεψαν αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
Πως όμως κ.Σαμαρά θα φτιάξετε την Ελλάδα όταν δεν μπορείτε να φτιάξετε το κόμμα σας;
Πως θα ξεπεράσετε τον λαγό και πότε όταν κορυφαία στελέχη σας που καταδικάστηκαν απο τον κόσμο ανέχεσται να εκφράζουν την πολιτική σας;
Οταν στη πλάτη σας πέρα απο το βαρυ καβούκι της προηγούμενης διακυβέρνησης που καταλήστεψε και υπερχρέωσε τον τόπο κουβαλάτε και τον κ.Αλογοσκούφη που όπου σταθεί υπερασπίζεται τα...χρέη που άφησε κατηγορεί Παπαθανασίου και Σουφλιά και εξυμνεί τον...Παπακωσταντίνου και τις πρωτοβουλίες του;Τον κ.Χατζηγάκη που πήρε αποστάσεις απο την επίσησμη καταδίκη του κόμματος σας του κλεισίματος των δρόμων και ετοιμάζετε να κατέβει στα μπλόκα διαφημίζοντας το ρουσφέτι-φέσι των 500 εκατ. που έδωσε και τωρα καλείται ο λαός να το πληρώσει διπλό και τρίδιπλο υπο μορφή προστίματος αν δεν επιστραφεί;Τον καθηγηταρά κ.Παυλόπουλο,τον "ευχαριστούμε που μας επιλέξατε" αυτόν που έκαψε την Αθήνα και νομιμοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς.Που ακόμα και τώρα εμφανίζεται στα κανάλια και τελευταίως διαχώρισε και την θέση του στηρίζοντας ανοικτά τον Κακλαμάνη ως Δήμαρχο.Και ερχόμαστε στον αποτυχημένο δήμαρχο που για το μόνο που θα τον θυμούνται οι Αθηναίοι είναι ότι μετέτρεψε τις δημοτικές υπηρεσίες σε κομματικό μηχανισμό της Ντόρας.Η οποία με την σειρά της είναι φανερό ότι δεν έχει καταθέση τα όπλα αφού ακούγονται και σχέδια για κάθοδο αρκετών "ανταρτών" υποψηφίων στις δημοτικές για να φωνάξει παρόν και να εκβιάσει καταστάσεις.Ο κ.Γιακουμάτος ο πλεόν συμφεροντολόγος πολιτικός που απο τις αγκαλιές και τις Καρμανλικές κορώνες έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι λυπαται που δεν έριξε την κυβέρνηση Καραμανλή,αυτή την φορά όμως έκανε λάθος στην επιλογή της Ντόρας αλλά φαίνεται ότι δεν του στοιχίζει ούτε αυτού.
Ο κ.Κ.Μητσοτάκης ο οποίος έσπευσε να πάρει αποστάσεις απο τις δηλώσεις του αρχηγού του χαρακτηρίζοντας "υπερβολική" την δήλωση περί ακυβερνησίας.
Για να καταλήξουμε κάπου και να βάλουμε μια τελεία ο κ.Σαμαράς πριν "αλλάξει" την Ελλάδα πρέπει να αποδείξει οτι μπορεί να αλλάξει το κόμμα του.Να επιβάλει την πολιτική του και να εκδιώξει όλα τα λαμόγια και τις βδέλλες.Να υψώσει φωνή και να πει ξεκάθαρα ποιές είναι οι θέσεις του τόσο για την οικονομία όσο και για τα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό.
Και να σταματήσει να κάνει τα στραβά μάτια σε πράξεις και δηλώσεις που τον υπονομεύουν αλλά και προκαλούν το λαικό αίσθημα και την κοινή λογική.Ο λαός δεν είναι τόσο βλάκας ώστε να ανέχεται μαθήματα απο τα ίδια πρόσωπα που για 5 χρόνια το κατέστρεψαν.
Αν θέλει να συμπορευτεί με αυτούς είναι δικο του θέμα αλλά μην βγαίνουν οι χθεσινοί υπέρμαχοι της συγκεκριμένης πολιτικής και παπαγαλίζουν.
Ας πάρει παράδειγμα απο τον Γιωργάκη.Ποιός περίμενε ότι αυτός ο άνθρωπος θα γινόταν πρωθυπουργός.Ακόμα και πασοκτζίδες τον κοιτάνε δυο φορές για να το πιστέψουν.Ομως είχε τα άντερα να διαγράψει τον πρώην πρωθυπουργό όταν θεώρησε ότι είχε την δύναμη.
Οσο για τις παρλαπίπες ορισμένων νεοδημοκρατών ότι ο Σαμαράς θέλει αλλά δεν τον αφήνουν τα....ΜΜΕ.Εγω θα έλεγα να αφήσουν το παραμύθι,να θυμηθούν το Ρουσόπουλο που τον έλεγχο των ΜΜΕ το ανήγαγε σε τέχνη και να σοβαρευτούνε.Αλλωστε ακόμα και έτσι να είναι εγω θα ρωτούσα.Ποια είναι η δράση της ΝΔ τα 5 χρόνια διακυβέρνησης της ώστε να σπάσει το κατεστημένο όχι μόνο στα ΜΜΕ αλλά και στα πανεπιστήμια και στην ΓΕΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ και στην ΕΣΥΕΑ και παντού ας μου απαντήσουν οι νεοδημοκράτες που δεν φοράνε μπλε γυαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: