ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ …ΜΗΔΕΝ

ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΙΝ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΤΕΡΕΩΜΑ.

Στο τιμόνι της χώρας ένας ανομοιογενής θίασος χωρίς πολιτική συνοχή, με εμφανή την ανικανότητα χάραξης σαφούς και μακροπρόθεσμης τακτικής στους χειρισμούς του, αλλά με βασικό χαρακτηριστικό την έλλειψη συλλογικά επεξεργασμένης στρατηγικής στη βάση ενός καθολικότερου σχεδιασμού και με σαφήνεια ιεραρχημένων στόχων.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο πολιτικός σχεδιασμός έχει παραχωρήσει τη θέση του σ ένα σύνολο από βίτσια, εμμονές και εμπάθειες του «ηγέτη» αυτού του θιάσου, και έτσι η Ελλάδα πορεύεται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, και με μοναδικό παράγοντα εν δυνάμει ικανό να καθορίσει την τελική έκβαση αυτής της «τυφλής» διαδρομής, το φιλότιμο του Έλληνα πολίτη.



ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ:

Δεν είναι η συνεκτικότητα και η πολιτική ομοιογένεια.
Είναι στημένος στη λογική της διασφάλισης των πρόσκαιρων ισορροπιών, αφού ο βασικός του πυρήνας είναι μια ομάδα άκαπνων, άπειρων κι κατά κανόνα άβουλων διεκπεραιωτών, που καταγίνεται με μια μεροδούλι – μεροφάι διαχείριση της καθημερινότητας, χωρίς στοχεύσεις, με ανύπαρκτη μακροπρόθεσμη στρατηγική, και με «άχρωμες και ουδέτερες» βραχυπρόθεσμες επιδιώξεις.

Η χώρα έχει παραδοθεί στον ερασιτεχνισμό και στην καιροσκοπική διαχείριση.
Σε μια πολιτική εξουσία ανίκανη και άβουλη, όπου ο μοναδικός αντίπαλος γι αυτήν ήταν και παραμένει ο Έλληνας πολίτης. Ο «στυλοβάτης» του φορολογικού συστήματος και ταυτόχρονα το απόπαιδο που τα δικαιώματά του καθημερινά συρρικνώνονται και το αύριό του διαγράφεται αβέβαιο, δυσοίωνο και όπως όλα δείχνουν εφιαλτικό.

Οι «οικογενειακές» αντιπαραθέσεις στα πλαίσια αυτού του θιάσου, δεν πρέπει να ξεγελούν, δεν πρέπει να αποπροσανατολίζουν τον Έλληνα πολίτη. 

Είναι αντιπαραθέσεις χρήσιμες για το θίασο.
Αντιπαραθέσεις που «νομιμοποιούν» τον ερασιτεχνισμό του.
Αντιπαραθέσεις που απλά υπενθυμίζουν στα πλαίσια του οικογενειακού καβγά, την ανάγκη τήρησης τόσο των ισορροπιών όσο και των αναγκαίων προσχημάτων.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ:

Η έλλειψη συνέχειας, συγκεκριμένου σχεδιασμού και σαφούς πολιτικής ταυτότητας, είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό – αποκαλυπτικό του ερασιτεχνισμού – που γίνεται ολοφάνερο απ όποια πλευρά και αν παρατηρήσει κανείς το καθημερινό πολιτικό γίγνεσθαι.

Το «καινούριο» που έφερε αυτή η κυβέρνηση στην ελληνική πραγματικότητα, είναι μια «σούπα» πολιτική σε μια «σούπα» κοινωνία με στόχο την …ιμαμμπαϊλντιοποίηση της επόμενης μέρας.

Η έλλειψη στρατηγικής επιθετικότητας. Η Ελλάδα σήμερα δεν ασκεί πολιτική. Δεν ανοίγει δρόμους ούτε καν για τη δική της επόμενη μέρα.
Στην Ελλάδα σήμερα ασκούνται πολιτικές πιέσεις…
Πολιτικές και άλλες πιέσεις που είναι πολυεπίπεδες, αφού ακουμπούν την οικονομία, την κοινωνία αλλά και την ίδια της την εθνική υπόσταση…
Και ο κυβερνητικός θίασος το μόνο που κάνει είναι να απαντά.
Για την ακρίβεια αυτό που κάνει είναι να προσπαθεί να απαντήσει αγόμενος και φερόμενος σαν φτερό στον άνεμο, από τις κάθε φορά προτεραιότητες και τους σχεδιασμούς των άλλων.

Το κακό όμως είναι πως ακόμη και σ αυτό το ρόλο, αυτός ο θίασος των ανικάνων ερασιτεχνών, αποδεικνύεται λίγος και εθνικά επιζήμιος από κάθε άποψη.

Στις επιθέσεις των κερδοσκόπων, οι τρόποι που επέλεξε να απαντήσει συνέτειναν σε περαιτέρω απαξίωση της διεθνούς θέσης της χώρας.
Στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της άγκυρας, οι απερίσκεπτες επιλογές του θέτουν εν αμφιβόλω το σύνολο της εθνικής μας κυριαρχίας.
Στις συντονισμένες πιέσεις της Νέας Τάξης, επέλεξε να αποδείξει πως είναι πειθήνιο όργανο των κελευσμάτων της, ναρκοθετώντας με τρόπο πρωτοφανή τα θεμέλια του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δεν ασκείται κυβερνητική πολιτική κατά τα οριζόμενα από το Σύνταγμα.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, είναι να σκηνοθετείται μια εικονική πραγματικότητα από μια ομάδα ακριβοπληρωμένων επικοινωνιολόγων, που μοναδικό τους μέλημα είναι να κάνουν το μαύρο άσπρο και να εξαπατούν καθημερινά τον Ελληνικό λαό, έχοντας πλήρη επίγνωση πως στρώνουν το έδαφος στον αυριανό του εφιάλτη.

Αυτό που συντελείται σήμερα στην Ελλάδα συνιστά εθνικό έγκλημα, και οι τεράστιες ευθύνες για το θίασο που το ενορχηστρώνει δεν πρόκειται ποτέ να συγχωρεθούν.

ΒΡΗΚΕ «ΧΑΟΣ»... ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΡΕΙΠΙΑ…

Ερείπια στην οικονομία, αφού το αποτέλεσμα της απερίσκεπτης πολιτικής του, το μόνο που «βελτιώνει» είναι το χρεωστικό υπόλοιπο στα λογιστικά βιβλία των κερδοσκόπων πιστωτών που αφού βρήκαν χαϊβάνια, έπαιξαν μια χαρά τα κερδοσκοπικά παιχνίδια τους.

Ερείπια στην εθνική αξιοπρέπεια, αφού το αποτέλεσμα της εθνικά επικίνδυνης πολιτικής του, ανοίγει επικίνδυνα τις ορέξεις των πεινασμένων λύκων που εποφθαλμιούν το μέλλον του τόπου.
Τα πρώτα καμπανάκια χτύπησαν από τον επεκτατισμό των Αλβανών…
Η «κόκκινη γραμμή» παραξεθώριασε μπρος στις αλυτρωτικές πιέσεις των Σκοπιανών…
Και το κουβεντολόι με τον Ερντογάν, θέτει πλέον σε καθολική αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ερείπια τέλος στην κοινωνία, αφού το πρωταρχικό μέλημα του απερίσκεπτου θίασου, είναι ο καθολικός και άμεσος αφελληνισμός της…
Η αλλοτρίωση των αξιών της…
Η ναρκοθέτηση του ίδιου της του ιστού.

Είναι πρωτοφανές το τι κατάφερε αυτός ο θίασος σε λιγότερο από εκατό μέρες παραμονής στην κυβερνητική εξουσία.

Είναι εγκληματικό ο Ελληνικός λαός να συνεχίσει να ανέχεται μια κυβέρνηση που έκανε την εξουσία αυτοσκοπό, και εργάζεται πυρετωδώς για την αποδιοργάνωση τυ τόπου.

ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΙΝ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΤΕΡΕΩΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: