ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ο Ριχάρδος που τα βλέπει όλα με τουρκικό μάτι , επειδή είναι μονόφθαλμος

«Αντεθνικές ειδήσεις»
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=308990&dt=12/01/2010
ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΣΩΜΕΡΙΤΗΣ Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Τουρκικές δημοκρατικές οργανώσεις οργάνωσαν χωρίς πρόβλημα, το περασμένο Σάββατο, στο Φανάρι, εκδήλωση αλληλεγγύης με όλες τις μειονότητες που επιβιώνουν στην Τουρκία και υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους. Τόνισαν μάλιστα ειδικά τη θέλησή τους να υπερασπιστούν το Πατριαρχείο. Οι οργανωτές σχεδιάζουν τώρα, για τις 23 του Γενάρη, μεγάλη διαδήλωση στην κεντρική λεωφόρο Ιστικλάλ.
(Δελτιο11.Οι άγνωστοι «οργανωτές» είναι οι κουκουλοφόροι τη Αθήνας που πήραν οδηγίες από τη Συναγωγή της Ν.Υόρκης)
Καμία ελληνική δημοκρατική οργάνωση ή σύλλογος πολιτών δεν αντέδρασε εδώ σε μια πρόσφατη απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου που ζήτησε από μειονοτικό ραδιοσταθμό της Θράκης να εκπέμπει και στα ελληνικά, δηλαδή εν μέρει και να φιμωθεί, ερμηνεύοντας μάλλον αυθαίρετα τους σχετικούς νόμους. Προσθέτοντας δε ότι αυτό επιβάλλεται και για λόγους ευγένειας προς το (ελληνόφωνο) κοινό που δεν καταλαβαίνει την τουρκική γλώσσα. Το ΕΡΣ μάλλον δεν έχει εκδώσει οδηγία προς τους ελληνόφωνους τοπικούς ραδιοσταθμούς να περιλάβουν ευγενικά στο πρόγραμμά τους και τουρκόφωνες εκπομπές.

Και οι δύο αυτές ειδήσεις πέρασαν περίπου απαρατήρητες, σε αντίθεση με άλλες. Ο καθένας, αν τις πρόσεχε, θα μπορούσε να τις ερμηνεύσει όπως θέλει: δύσκολο όμως φαίνεται αυτό γιατί δεν προβλήθηκαν.

Αντίθετα, προβάλλονται συστηματικά δημοσιεύματα και δηλώσεις που δεν αναφέρονται σε γεγονότα αλλά σε κατασκευασμένες «απόψεις» αρκεί να είναι «εθνικά ορθές». Τα παραδείγματα είναι πολλά. Δημιουργούν καταστάσεις. Αυτό συμβαίνει τώρα και με το σχέδιο νόμου για την πολιτογράφηση ορισμένων μεταναστών: ο «σχολιασμός» του (αυτός προβάλλεται) δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενό του. Μια συμβουλή και προς συναδέλφους: διαβάστε το σχέδιο νόμου!

Ετσι έχουμε και την «υπόθεση Δραγώνα». Η αξιόλογη αυτή καθηγήτρια και πρώην βουλευτής τοποθετήθηκε σε μία από τις Ειδικές Γραμματείες του υπουργείου Παιδείας. Η συντεχνία των ελληναράδων τής προσάπτει αντεθνικές απόψεις και για να τις αποδείξει παραθέτει αποσπάσματα από ένα (συλλογικό) επιστημονικό έργο της. Ολα τα παραθέματα όμως είναι είτε κατασκευασμένα είτε παραποιημένα. Στην πατρίδα μας μπορείς ψευδόμενος να οργανώνεις λιντσαρίσματα χωρίς συνέπειες αν το θύμα δεν πάει στα δικαστήρια (αλλά το μπορεί αυτό εύκολα ένας ανώτατος κρατικός λειτουργός;).

Η τρομοκρατία έχει πολλά χρώματα και πολλούς τρόπους. Αλλά είναι τρομοκρατία. Ιδεών και σε βάρος ανθρώπων. Ισως μάλιστα αυτή η μέθοδος να εξηγεί ως ένα σημείο και την ας την πούμε «σκληρή» τρομοκρατία των διαφόρων «επαναστατικών» ομάδων που βρίσκεται ξανά σε πλήρη ανάπτυξη. Ενα από τα μόνιμα «ιδεολογικά» χαρακτηριστικά της είναι οι εθνικιστικές αναφορές της και η υστερική καταγγελία των «ελίτ» για προδοσίες και υποτέλειες.

(Ο Ριχάρδος της Ψωρο-ελίτ μας βάζει πιπέρι γιατι τα βάζουμε με τις Αντουανέτες του)

Συνεπώς τα «λουλούδια» των διαφόρων «αγώνων» και «πυρήνων» ανθίζουν (και) πάνω σε εθνοπρεπή κοπριά. Οπως το είχε πει (συνοπτικό το παράθεμα) ένας δικαστής στη δίκη της 17Ν: δεν διαφωνούμε με τις διακηρύξεις σας αλλά με τις δολοφονίες. Μόνο που υπάρχουν και ηθικές δολοφονίες.
somerit@otenet.gr

Αξίζει να διαβάζουμε κάπου κάπου κείμενα ως το ανωτέρω <<φιλοσοφούντων>> παγκοσμιοποιημένων για αντιληφθούμε πόσο ρηχοί είναι.

Ο <<αξιότιμος>> κύριος, διαγράφει πρώτα όλα τα διαχρονικά εγκλήματα του τουρκικού κράτους τόσον εναντίον του ελληνικού έθνους (πλέον πρόσφατο η εισβολή στην Κύπρο, με τη δολοφονία χιλιάδων ελληνοκυπρίων, κτλ. παλαιότερα η εξολόθρευση του ελληνικού στοιχείου στην Κωνσταντινούπολη που κάποτε αριθμούσε περίπου 900.000 έλληνες, την Ίμβρο την Τένεδο, κτλ.) όσον και άλλων εθνών (εξολόθρευση εκατοντάδων χιλιάδσων κούρδων, πρόσφατα θέση εκτός νόμου του κουρδικού κόμματος, κτλ.)

Στη συνέχεια με αφορμή μία μικρή διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, πιθανόν συντονισμένη από ομοϊεδάτες παγκοσμιοποιημένους του αρθρογράφου, εξαίρει την Τουρκία ως το τέλειο κράτος που θα πρέπει να ζηλεύουμε και διαβάλλει την πατρίδα του.

Ο κ. αυτός ξεχνά επίσης τις καθημερινές προκλήσεις των τούρκων εναντίον της εθνικής κυριαρχίας.

Δεν νομίζω ότι ένας τούρκος του παρακράτους θα εκφραζόταν διαστρεβλωτικά καλύτερα για τους πασάδες.
Ερώτημα. Γιατί;;;
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Υ.Γ. Κατωτέρω μετά το άρθρο του, μερικά από τα προσόντα του κυρίου.


Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι στηρίζεται και από ορισμένους Έλληνες δημοσιογράφους.
Συνεργάζεται με τον «Ιό της Ελευθεροτυπίας» (τον οποίο χαρακτηρίζει ως την «καλύτερη δημοσιογραφική ερευνητική ομάδα του ελληνικού Τύπου» http://www.greekhelsinki.gr/bhr/greek/index.html), με το συγγραφέα Νίκο Δήμου, τον οποίο συγκαταλέγει στους χορηγούς, μαζί με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ελσίνκι, την αυστριακή κυβέρνηση, το ελληνικό ΥΠΕΞ κλπ, ενώ στις ιστοσελίδες του προβάλλονται άρθρα του Τάκη Μίχα, του Θ. Τριαρίδη,του Πάσχου Μανδραβέλη, του Ριχάρδου Σωμερίτη κλπ."

Κεντροαριστερή Σενεργασία για Προοδευτική Διακυβέρνηση,
Διακύρηξη 159 προσωπικοτήτων που συγκροτούν Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Κεντροαριστερά
... Αρτεμάκης Μιχάλης οικονομολόγος Χανιά ,…Βαλλιανάτος Γρηγόρης δημοσιογράφος, Αθήνα, Διβάνη Λένα ιστορικός-συγγραφέας Αθήνα, .. Κουναλάκης Πέτρος πρώην βουλευτής Αθήνα.. Μπίστης Νίκος υφυπουργός Εσωτερικών-επικεφαλής ΑΕΚΑ Αθήνα... Σωμερίτης Ριχάρδος,δημοσιογράφος Αθήνα……
aeka.gr, 08/12/2003

O Χριστόδουλος διαβάζει... Χρυσή Αυγή! 04.08.06
Αυτό ισχυρίζεται ο Μανώλης Βασιλάκης στο διαβόητο βιβλίο του «Η Μάστιγα του Θεού» που έγινε ήδη το «ευαγγέλιο» των εγχώριων αριστεροπροοδευτικών..
. Η επίσημη παρουσίαση της «Μάστιγας του Θεού» έγινε την Τρίτη 6-6-2006 στην αίθουσα τελετών της ΕΣΗΕΑ με παρουσιαστές τους πασίγνωστους εχθρούς του Μακαριωτάτου Λεωνίδα Κύρκο, Μιχάλη Σταθόπουλο, Στέφανο Μάνο και Νίκο Σηφουνάκη, ενώ συντονιστής της όλης εκδήλωσης ήταν ο διαβόητος αρθρογράφος του «Βήματος», Ριχάρδος Σωμερίτης. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης έγινε μία και μοναδική αναφορά στην «Χρυσή Αυγή» όταν ο γηραιός κομμουνιστής Λεωνίδας Κύρκος εν τη ρύμη του λόγου του απεκάλεσε… «Χρυσή Αυγή» την γνωστή εκκλησιαστική οργάνωση «Χρυσοπηγή»…. Κατά την γνώμη μας, αυτό που ενοχλεί τους αριστεροπροοδευτικούς είναι η εμμονή του Μακαριωτάτου στην φυλετική συνέχεια του Ελληνικού DNA και της Ελληνικής Φυλής. Διαβάστε για παράδειγμα τι δήλωνε ο κ. Χριστόδουλος ανήμερα της Παναγίας (15-8-1998) μιλώντας στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, ενώπιον του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου: «Σε πείσμα των διεθνιστών, εξακολουθούμε να αγαπούμε την Πατρίδα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» (σελ. 290).

Οι μετριοπαθείς 'εθελοντές' παραστρατιωτικοί της Σρεμπρένιτσα και οι... 'φανατικοί' πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι / του Μανώλη Βασιλάκη
........ Συμβαίνει να έχω υπ' όψιν μου την αντιμετώπιση του Μανώλη Γκαζή (του οποίου την άποψη δεν καταδεχθήκατε να δημοσιεύσετε την απάντηση του Ριχάρδου Σωμερίτη (την οποία δημοσιεύσατε με κάποια καθυστέρηση αφού δεν μπορούσατε να κάνετε αλλιώς)
…………Παρ' όλα αυτά στέλνω τούτο το κείμενο προς δημοσίευση μαζί με την ανακοίνωση όσων έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής (προς δημοσίευση επίσης), για να δηλώσω ότι είναι τιμή μου να ανήκω στον... «κόσμο των φανατικών», όπως ο «φανατικός» Νίκος Δήμου, ο «φανατικός» Αντώνης Λιάκος, ο «φανατικός» Ηλίας Κατσούλης, ο «φανατικός» Γ. Γιανουλόπουλος, ο «φανατικός»

Ρ. Σωμερίτης, ο «φανατικός» Η. Κανέλλης, ο «φανατικός» Μ. Μητσός, ο «φανατικός» Π. Μανδραβέλης, ο «φανατικός» Δ. Ραυτόπουλος, ο «φανατικός» Λ. Χατζηπροδρομίδης κ.ά. που συνυπογράφουν αυτή τη έκκληση. (Παρατήρηση Ε. ΜΠ.: Σχεδόν απαρτία της ομάδας)


308 πολίτες ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό
ΜΕ αγανάκτηση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τις μαζικές συλλήψεις και προσαγωγές Αλβανών κυρίως μεταναστών στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και ιδιαίτερα στην περιφέρεια της πρωτεύουσας. Το Σάββατο 3.7.1999 με μια γιγαντιαία επιχείρηση των αστυνομικών.....
Γι' αυτό ζητάμε: από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει αμέσως αυτή την καταστροφική της πολιτική και να προχωρήσει τολμηρά και συστηματικά στη νομιμοποίηση των οικονομικών μεταναστών.....
Aναγνωστοπούλου Σία, Αβδελά Έφη ιστορικός,... Αγγελιδάκης Γιάννης καθηγητής, Αγγελίδης Μανώλης πανεπιστημιακός,.. Αλαβάνος Αλέκος Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ,... Ανανιάδης Γρηγόρης Πανεπ. Αιγαίου,... Αχείμαστος Μύρων πανεπιστημιακός, Βαγενάς Νάσος πανεπιστημιακός, Βαλλιανάτος Γρηγόρης δημοσιογράφος, μέλος Δ.Σ του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Βασιλάκης Μανώλης δημοσιογράφος, Βελισσαρίου Σίσσυ πανεπιστημιακός, Γιανουλόπουλος Γιάννης ιστορικός, Γουσέτης Διονύσης μέλος του Δ.Σ. του "Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι",... Δαμανάκη Μαρία βουλευτής του ΣΥΝ,... Δήμου Νίκος συγγραφέας,... Ελεφάντης Αγγελος, Εμπειρίκος Λεωνίδας,... Ηρακλείδης Αλέξης Πανεπιστημιακός,... Κούλογλου Στέλιος δημοσιογράφος, Κουναλάκης Πέτρος βουλευτής του ΣΥΝ,... Κυρτάτας Δημήτης καθηγητής Παν/μίου Κρήτης, Κωνσταντακόπουλος Σταύρος πανεπιστημιακός,... Μαργαρίτης Γιώργος πανεπιστημιακός,... Ρήγος Άλκης Πανεπιστημιακός,... Σωμερίτης Ριχάρδος δημοσιογράφος,... Τζαννετάκος Γιάννης δημοσιογράφος,... Χατζησωκράτης Δημήτρης δ/ντής εφημερίδας "ΑΥΓΗ", ...Χρυσοστομίδης Σοφιανός δημοσιογράφος,.. (Παρατήρηση Ε. Μπ.: και πάλιν αρκετή απαρτία)


Μάιος 14, 2007 in Η πολιτική στην καλύβα, Φιλοξενείες
Διαβάσαμε κάποια πράγματα για τον Βασιλάκη (και το ρόλο του στη στοχοποίηση του Δελαστίκ) που πολύ μας προβλημάτισαν. Για δείτε τα και ‘σεις:
Μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους, αρκετοί Έλληνες δημοσιογράφοι και σχολιαστές -μεταξύ αυτών και ο Γ. Δελαστίκ- προσπάθησαν να κρατήσουν αποστάσεις από τον άνωθεν επιβαλλόμενο φιλοαμερικανισμό (”Είμαστε όλοι Αμερικάνοι”) και επιδίωξαν να φωτίσουν τις αιτίες που οδήγησαν στο κορυφαίο αυτό γεγονός καθώς και τις μεγάλες ευθύνες της αμερικανικής πολιτικής. Στα πλαίσια, όμως, της τρομοκρατικής Αντιτρομοκρατίας που επέβαλλε στη διεθνή ατζέντα ο Μπους, έγιναν αμέσως θύματα στοχοποίησης. Ήδη από τις πρώτες μέρες μετά τις 11/9 η “Νιου Γιορκ Πόστ” -συντηρητική και κουτσομπολίστικη φυλλάδα με πολύ μεγάλη κυκλοφορία, η οποία ανήκει στο διαβόητο μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρ. Μέρντοχ- έγραφε για «συντάκτες της Καθημερινής που πανηγύριζαν».
Τη σκυτάλη πήρε η γνωστή δράκα φιλοαμερικανών και νεοφιλελεύθερων του δημόσιου βίου (Ανδριανόπουλος, Σωμερίτης, Μάνος, κλπ) η οποία κατακεραύνωσε τον “απαίσιο και ανάλγητο” αντιαμερικανισμό του ελληνικού λαού.
Όμως, η πιο συστηματική προσπάθεια καταγραφής και δημοσιοποίησης όσων κρίνονταν ένοχοι αντιαμερικανισμού στο δημοσιογραφικό χώρο, έγινε από τον δημοσιογράφο Μανώλη Βασιλάκη, μέλους των πάλαι ποτέ “Ταύρων” του Στ. Μάνου, με μεγάλες συμπάθειες και στο χώρο της ανανεωτικής ή νεοφιλελεύθερης αριστεράς.
Στο βιβλίο του “Καλά να πάθουν” , εκδ. Γνώσεις, κατονομάζει όλους όσους αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στον οργανωμένο κοπετό, που θα απάλλασσε την αμερικάνικη κυβέρνηση από τις τρομερές ευθύνες της για την ιμπεριαλιστική της πολιτική. Μπογιόπουλος, Μουλόπουλος, Κανέλλη, Στάθης, Τριάντης, Σταματόπουλος, Κιάος, Λ. Παπαδόπουλος κι άλλοι πολλοί, δίνονται δώρο στους λυσσασμένους του Μπους για να μην κουράζονται να αποδελτιώνουν τις εφημερίδες! Ειδική αναφορά γίνεται για το Δελαστίκ και τους άλλους αριστερούς δημοσιογράφους της “Καθημερινής”:
«Ο αναγνώστης της Καθημερινής έχει την εντύπωση ότι διαβάζει την εγκυρότερη, την επίσημη κεντροδεξιά εφημερίδα. Χωρίς να γνωρίζει ότι αρκετά στελέχη της (λ.χ. οι σύντροφοι Γ. Δελαστίκ, Π. Παπακωνσταντίνου, Μ. Τζιαντζή, Γ. Ελαφρός) είναι ταυτοχρόνως στελέχη του ΝΑΡ… Έτσι, δημιουργήθηκε το παρά φύσιν φαινόμενο μιας σοβαρής κεντροδεξιάς εφημερίδας, η οποία έχει αλωθεί από μία οργανωμένη ακραία κομμουνιστική ομάδα και δηλητηριάζει το ανύποπτο κοινό με ιδεολογήματα που δεν έχουν σχέση με τον πολιτικό χώρο στον οποίο απευθύνεται. Δεν θα ήταν υπερβολή αν χαρακτηρίζαμε το φαινόμενο σαν μια καθημερινή πολιτική απάτη, σαν γιάφκα του ΝΑΡ»,
Το “δόσιμο” των δημοσιογράφων έγινε με τέτοιο συστηματικό και ξεδιάντροπο τρόπο, ώστε κυκλοφόρησε κείμενο με υπογραφές συνδικαλιστών της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, στο οποίο κατάγγειλαν τον Βασιλάκη για «προσπάθεια χειραγώγησης συνειδήσεων», για δημοσιοποίηση «μαύρης λίστας» η οποία έχει «ηθικούς αυτουργούς που κινούνται σε ανώτερα κλιμάκια εντός κι εκτός Ελλάδος» και για «νέο απροκάλυπτο μακαρθισμό».


Όλο το Κερασάκι Unplugged εδώ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 21 Απριλίου 2004
Δέκα χρόνια από τη μεγάλη σφαγή της Σρεμπρένιτσα
........... H Eλληνική Πολιτεία έχει συνεπώς την υποχρέωση και συγγνώμη να ζητήσει δημοσίως από τις οικογένειες των 8.000 σφαγιασθέντων και να απαιτήσει να λογοδοτήσουν όσοι έλληνες «εθελοντές» συνέπραξαν στο μεγάλο έγκλημα και οι γνωστοί-άγνωστοι που τους ενέπλεξαν. Tο απαιτούμε.
Ένα μέρος από τις μέχρι στιγμής υπογραφές
Τάσος Αβραντίνης, Παύλος Αθανασόπουλος, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Μανώλης Βασιλάκης, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Βασιλική Γεωργιάδου, Ήλιος Γιαννακάκης, Γιάννης Γιανουλόπουλος, Γιώργος Γιαννουλόπουλος, Μανώλης Γκαζής, Διονύσης Γουσέτης, Παναγιώτης Δημητράς, Νίκος Δήμου, Κώστας Ζέπος, Πέρσα Ζέρη, Μυρσίνη Ζορμπά, Σταύρος Θεοδωράκης, Ηλίας Κανέλλης, Άννα Καραμάνου, Ηλίας Κατσούλης, Πέτρος Κουναλάκης, Αντύπας Καρίπογλου, Αντώνης Λιάκος, Νικήτας Λιοναράκης, Θάνος Λίποβατς, Πάσχος Μανδραβέλης, Στέφανος Μάνος, Νίκος Μαραντζίδης, Τάκης Μίχας, Ηρακλής Μήλλας, Μιχάλης Μητσός, Στρατής Μπαλάσκας, Νίκος Μπίστης, Σωτήρης Ντάλης, Στέφανος Παπαγεωργίου, Θανάσης Παπανδρόπουλος, Ναυσικά Παπανικολάτου, Γιώργος Σιακαντάρης, Ριχάρδος Σωμερίτης, Σταύρος Τσακυράκης, Θόδωρος Τσίκας, Λεωνίδας Χατζηπροδ

Πέμπτη, Οκτώβριος 05, 2006
Μανώλης Βασιλάκης ο Νίκος Δήμου και οι 120 Ίανοι
Νίκος Αλιβιζάτος,…. Γιώργος Βαρεμένος,…. Ρέα Γαλανάκη, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Βασιλική Γεωργιάδου,… Γιάννης Γιανουλόπουλος, Γιώργος Γιανουλόπουλος,… Νίκος Δήμου,.... Αλέξης Ηρακλείδης,.. Αντώνης Λιάκος,… Ριχάρδος Σωμερίτης,.. Τάσος Τέλλογλου,… Γιάννης Τζαννετάκος,..

Δεν υπάρχουν σχόλια: