ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΝΥΧΤΑ !!!! ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ !!!! ΕΒΑΛΑΝ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ...


Νύχτα κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή και από σήμερα όσοι κάνουν γονικές παροχές, δωρεές ή κληρονομιές
θα πληρώσουν με βάση το νέο φόρο.
Ακόμη και αν ο Νόμος ψηφιστεί μετά από 4 μήνες όσοι κάνουν οποιαδήποτε από τις παραπάνω πράξεις από σήμερα και ύστερα θα πληρώσουν αυξημένο φόρο.

Τι ίσχυε ως χθες
Αφορολόγητο 95.000 ευρώ και ενιαίος συντελεστής 1% επί τις περιουσίας που κληρονομείται.

Ο νέος φόρος από σήμερα
Μελετάται αφορολόγητο 300.000 και από κει και πάνω φορολόγηση με κλιμακούμενο συντελεστή ανάλογα με το ύψος της κληρονομούμενης περιουσίας.
Η τροπολογία προβλέπει ότι προσωρινά οι πράξεις για γίνονται με φόρο 1% και όταν ψηφιστεί ο νέος Νόμος θα γίνει εκκαθάριση με βάση το νέο καθεστώς.

Γιατί τώρα, γιατί... νύχτα
Το... κύμα γονικών παροχών έφερε τη νέα τροπολογία νύχτα στη Βουλή. Για να προλάβουν οι πολίτες να ωφεληθούν από το παλιό καθεστώς έκαναν ουρές στις εφορίες με αποτέλεσμα το Κράτος να χάνει τεράστια έσοδα, έτσι για να μη χαθούν τελείως τα έσοδα κατέφτασε νύχτα στη Βουλή η τροπολογία ώστε στο 4μηνο που θα χρειαστεί μέχρι την ψήφιση του Νόμου το Κράτος να εξασφαλίσει τα έσοδά του.
 
... και 20% πάνω τα ποτά και τα τσιγάρα
Οι πιέσεις των Βρυξελλών έφεραν και αύξηση του φόρου έκανε την Κυβέρνηση να αλλάξει αυτά που είχε εξαγγείλει για τον προϋπολογισμό του 2010 (αύξηση 10%) για ποτά και τσιγάρα και έτσι σήμερα ξυπνήσαμε με αυξήσεις από 9 ως 20%
Παράδειγμα:
Ένα πακέτο που κοστίζει σήμερα 2 ευρώ θα πάει στα 2,19, ενώ ένα πακέτο των 3,20 θα φτάσει τα 3,61.
Η αύξηση του φόρου στα ποτά θα ανεβάσει περίπου ένα ευρώ τη φιάλη σε ουίσκι, βόντκα κλπ, περίπου 0,50 λεπτά το μπουκάλι το ούζο ενώ η μπύρα θα αυξηθεί περίπου 0,20 με 0,30 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: