ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Αντάρτικο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Πήρε πίσω ο Παπακωνσταντίνου την τροπολογία για τις γονικές παροχές


Ακόμα ένα μπρος - πίσω της κυβέρνησης μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε από το εσωτερικό της. Τρίτο χτύπημα Παπουτσή.
Το υπουργείο Οικονομικών υποχρεώθηκε να αποσύρει την τελευταία στιγμή την τροπολογία για τις γονικές παροχές και τις αυξήσεις στα τσιγάρα.

Κατά την διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε στους βουλευτές του κόμματός του οτι παίρνει πίσω την γενικόλογη τροπολογία και οτι θα την φέρει σε εύλογο χρονικό διάστημα ως ανεξάρτητη νομοθετική ρύθμιση.

Αυτό θα γίνει την Πέμπτη και το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τη βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Η σπασμωδική αυτή κίνηση έγινε μετά τις σφοδρότατες επικρίσεις που δέχθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου, στη συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού τομέα του ΠΑΣΟΚ.
Πολλοί βουλευτές επέκριναν το οικονομικό επιτελείο αλλά και το μέγαρο Μαξίμου για προχειρότητες και λάθη.
 
Η Βάσω Παπανδρέου είπε ότι ενώ η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κυβέρνηση δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται.
Ο Κώστας Γείτονας είπε ότι ο τόπος δεν μπορεί να κυβερνηθεί από αντιεξουσιαστές υπουργούς.

Μιλώντας στην ολομέλεια ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, άφησε εκ νέου αιχμές εναντίον του υπουργού Οικονομικών λέγοντας : "Οι αγορές δεν περιμένουν επικοινωνιακά τρικ και δηλώσεις αλλά συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές".




'Ολα αυτά γίνονται μια ημέρα μετά την αντίδραση του γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή για την συγκεκριμένη τροπολογία λέγοντας οτι είναι η τελευταία φορά που γίνεται κάτι τέτοιο με αυτό τον τρόπο. Με τον κ. Παπουτσή συμφώνησε και η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη. (σχετική είδηση)

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών  υπεραμύνεται της κατάθεσης της τροπολογίας, κάνοντας λόγο για άμεση ανάγκη είσπραξης εσόδων λόγω της δυσμενούς κατάστασης της χώρας, η οποία επέβαλε την ταχύτερη ενεργοποίηση των μέτρων.
Αναγνωρίζει ωστόσο, οτι προχωρά στην απόσυρση της τροπολογίας, με στόχο την τήρηση των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα με δήλωση βόμβα αναλυτής της Deutche Bank ζητάει να βγεί η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

Ανησυχία προκαλεί και το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης από τον Οίκο Moody's.

Δεν υπάρχουν σχόλια: