ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Αποκάλυψη....Όλη η αλήθεια για τις Μ.Κ.Ο...και ενώ οι δημοσιογράφοι τα ξέρουν ,έχουν τα στόματα ερμητικά κλειστά..

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ

Διαχρονικοί συνεργάτες ΜΚΟ, κυβέρνηση και επιχειρήσεις


Ο καθένας μπορεί να φτιάξει μια ΜΚΟ η οποία να μπορεί να εξελιχθεί σε τακτική και στρατήγημα για λόγους κύρους και για λόγους οικονομικούς. Δεν μπορεί πλέον να αξιολογήσει κανείς και δεν υπάρχει τρόπος να αξιολογηθεί η πρόθεση στο πλαίσιο της ΜΚΟ παρά μόνο, θεσμικά πάντα, διαμέσου της συνείδησης, της συνειδησιακής αξιολόγησης στο πεδίο βέβαια και της πράξης.

Βέβαια λειτουργούν σαν φορείς οικονομικών συμφερόντων απ’ την ίδια την ώρα που υπάρχουν ειδικές και προτιμησιακές χρηματοδοτήσεις από προγράμματα διεθνή, από διεθνείς οργανισμούς και χορηγούς.
Κάθε χρόνο, περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθειας σε αναπτυσσόμενες χώρες διοχετεύονται μέσω διεθνών ΜΚΟ.
Βέβαια, όλες οι διεθνείς ΜΚΟ δεν είναι αναλόγου μεγέθους και ισχύος. Παρόλο που οι ΜΚΟ στα αναπτυσσόμενα κράτη είναι αριθμητικά πολύ περισσότερες από τις αντίστοιχες των αναπτυγμένων, είναι οι τελευταίες αυτές που διαθέτουν το συντριπτικό ποσοστό των συνολικών πόρων.

Συνολικά υπολογίζεται ότι οι ελληνικοί ΜΚΟ για τη διετία 2005-2006 διαθέτουν το χαρακτηριστικό της επιλεξιμότητας και έχουν τη δυνατότητα να διαχειρισθούν περίπου 220,000,000 ΕΥΡΩ.  Με πρόχειρους υπολογισμούς οι διαθέσιμοι εγχώριοι κρατικοί πόροι για τη διετία 2005-2006 μόνο στην Ελλάδα ανέρχονται σε περίπου 170.000.000 ΕΥΡΩ (90.000.000 απο την Πρωτοβουλία EQUAL, 30.000.000 απο το Πρόγραμμα καταπολέμησης του αποκλεισμού και των συνοδευτικών υπηρεσιών, 10.000.000 απο το INTERREG για την προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας, 12.000.000 απο το ΥΠ.ΕΞ για τη χρηματοδότηση δράσεων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο τομέα της διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε αναπτυσσόμενες και υπο μετάβαση χώρες καθώς και , ενίσχυση θέσεων απασχόλησης απο τον ΟΑΕΔ, ΟΤΑ, Περιφέρειες, Νομαρχίες). Επίσης, σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προσθέσουμε την εξεύρεση πόρων απο ΜΚΟ, αποτέλεσμα χορηγιών (Λάτσης,ΜΑRFIN BANK,Kόκκαλης,ΔΟΛ,Εθνική Τράπεζα κλπ) σε χρήμα καθώς και χορηγιών σε είδος όπως επίσης και άλλων πόρων που είναι σε θέση να κινητοποιήσουν οι ΜΚΟ (εθελοντές, χορηγοί επικοινωνίας, παραχώρηση χώρων, κ.ο.κ.).


Το ...ανθρώπινο πρόσωπο του κεφαλαίου αναλαμβάνουν εργολαβικά να επιδείξουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), μαζί με την κυβέρνηση και επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΜΚΟ «ECOWEEK», η οποία έχει ξεκινήσει από το Νοέμβρη του 2007 πρόγραμμα «περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στα σχολεία».

Ανάμεσα στους χορηγούς και τους υποστηρικτές του εν λόγω προγράμματος - το οποίο είναι εγκεκριμένο και από το υπουργείο Παιδείας - ξεχωρίζουμε τις: OSRAM, ALUMIL, το «Βρετανικό Συμβούλιο», το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», τις εταιρείες ENERGY POINT, INSIDER, ATHENS NEWS, ATHENS VOICE, κλπ. Ομως, το σημαντικότερο είναι ότι σε αυτό συμμετέχει και η εταιρεία VESTAS, η μεγαλύτερη εταιρεία αεροτουρμπινών στον κόσμο! Ολες αυτές οι εταιρείες, στο πλαίσιο του προγράμματος, εφαρμόζουν την περίφημη «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» (ΕΚΕ).
Οπως η ίδια η Οργάνωση εκτιμά, περίπου 8.000 μαθητές, καθηγητές και δάσκαλοι, σε περίπου 30 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, το οποίο αφορά μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και - σε ορισμένες περιπτώσεις - ΣΤ΄ Δημοτικού. Δηλαδή, τα νέα παιδιά θα ενημερωθούν για την «περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση» από το μονοπωλιακό κεφάλαιο.
Τι συμβαίνει, λοιπόν, στην πράξη; Το υπουργείο Παιδείας έδωσε άδεια σε μια ΜΚΟ να μιλήσει για το περιβάλλον, σε μια σειρά από σχολεία, έχοντας ως χορηγούς μερικές απ' τις μεγαλύτερες εταιρείες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν ένα πρόσωπο δήθεν ανθρώπινο.
Για να καταλάβουμε, όμως, και τι «οικολογία» προωθούν, να σημειωθεί ότι όλο το πρόγραμμα στηρίζεται κατά βάση στην πρόσφατη ταινία του Αλ Γκορ, η οποία, αφού παρουσιάζεται, στη συνέχεια συζητιέται. Μάλιστα - όπως αποκάλυψε ο «Ρ» (14/3/2008) - οι μαθητές του Κιλκίς θα συμμετάσχουν σε ...«Διαγωνισμό έργων Ζωγραφικής», με βάση αυτή την ταινία, ο οποίος διεξάγεται στις 3 του Απρίλη! «Οικολογία» τύπου Αλ Γκορ, δηλαδή, την επίσκεψη του οποίου στην Ελλάδα χρηματοδότησαν εταιρείες όπως οι ΤΙΤΑΝ ΑΕ (απ' τους μεγαλύτερους ρυπαντές του Θριάσιου Πεδίου), «Ιδρυμα Μποδοσάκη», «Ιδρυμα Ωνάση», «Ιδρυμα Α. Γ. Λεβέντη»!
Ωστόσο, η «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη μέσο για την αύξηση της κερδοφορίας των εκάστοτε συμμετεχουσών εταιρειών. Δεν είναι τυχαίες οι εκτιμήσεις των επιχειρηματικών ομίλων πως ορισμένα από τα κύρια οφέλη της ΕΚΕ γι' αυτές είναι: Η αύξηση των πωλήσεων και του μεριδίου αγοράς. Η καλύτερη εταιρική εικόνα. Η προσέλκυση, υποκίνηση και διατήρηση εργαζομένων. Το μειωμένο λειτουργικό κόστος.

Σήμερα βέβαια έχουμε και τον δημοσιογράφο Κούλογλου με το TVXS.gr που μυρίστηκε ζεστό χρήμα και ζητάει συνεργασίες με υπέρ ευαισθητοποιημένες  ΜΚΟ στα ανθρώπινα δικαιώματα..
Με την προϋπόθεση να προβληθούν και να στηριχθούν (με κάθε τρόπο) από την ηλεκτρονική του εφημερίδα..

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤVXS ΠΡΟΣ Μ.Κ.Ο

Το TVXS ενδιαφέρεται για την ανάδειξη των δραστηριοτήτων των ΜΚΟ που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων. (Ευρωπαϊκή Ένωση, διεθνείς πολιτιστικούς και άλλους φορείς, Υπουργεία κλπ.)
Το TVXS θεωρεί ότι αυτές οι δραστηριότητες και τα αποτελέσματά τους είναι πολύ χρήσιμα, ιδίως σε μια εποχή όπως η σημερινή.
Σ’ αυτό το πλαίσιο το TVXS προσκαλεί όσους ΜΚΟ το επιθυμούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ανάπτυξη συνεργασίας, ώστε με το κατά το δυνατόν καλύτερο τρόπο να προβληθούν οι δραστηριότητες και τα αποτελέσματά τους, όπως προβλέπεται κατά τις δράσεις δημοσιοποίησης-ευαισθητοποίησης.


 ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, που υπηρετεί ένα σύστημα που «γεννά» στρατιές αστέγων, επιχείρησαν να εμφανιστούν ως κοινωνικά ευαίσθητοι, παρουσιάζοντας - εκτός από μια απλή καταγραφή του προβλήματος - σχεδιαζόμενες δράσεις με την εμπλοκή των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (ΜΚΟ), εθελοντικών οργανώσεων και επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας εμφανίζονται δήθεν ως κοινωνικά ευαίσθητοι, αλλά στην πραγματικότητα «ανοίγουν» ένα ακόμα πεδίο δράσης σε ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται αδρά και δίνουν - μέσω της λεγόμενης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης - τη δυνατότητα στις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο να παρουσιάσουν ένα πρόσωπο φιλανθρωπίας, ενώ την ίδια στιγμή απολύουν εργάτες, κόβουν μεροκάματα και εκμεταλλεύονται την εργατική δύναμη εισπράττοντας τεράστια κέρδη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Κοινωνικό Ξενώνα του υπουργείου Υγείας στο Ρέντη και σε αυτήν παρουσιάστηκαν στοιχεία που δόθηκαν απ' τις Νομαρχίες όλης της χώρας και κάνουν λόγο για την ύπαρξη 7.700 αστέγων σε όλη τη χώρα, μη συμπεριλαμβανομένων των Αθίγγανων και των αλλοδαπών.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τίθενται τα θεμέλια για ένα «εθνικό κοινωνικό πρόγραμμα για τους αστέγους στη χώρα μας» που «αφορά, πάνω απ' όλα, την οργανωμένη πολιτεία, αφορά την κοινωνική εταιρική ευθύνη και έχει να κάνει και με το εθελοντικό κίνημα της πατρίδας μας, που θέλει να συμβάλει στο να ενδυναμωθούν οι κρίκοι της κοινωνικής μας ενότητας, συνοχής και αλληλεγγύης». Οπως είπε ο υπουργός, δεν είναι λίγοι οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται στον ευαίσθητο τομέα, ενώ οι όποιες δράσεις θα γίνουν από ένα κράμα «κράτους, φορέων εταιρικής ευθύνης, εθελοντικών οργανώσεων, ΜΚΟ».
Αντίστοιχα, ο υφυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι ήδη η εκκλησία, ΜΚΟ και εθελοντές ζητούν να αναλάβουν δράσεις για τους αστέγους και ότι το υπουργείο επεξεργάζεται την πιθανότητα να δοθούν σε αυτούς τους φορείς αναξιοποίητα ακίνητα της Πρόνοιας γι' αυτό το σκοπό.
Βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, περίπου το 50% των αστέγων βρίσκονται στα αστικά κέντρα και κυρίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Περίπου 1.800 άστεγοι ζουν στο δρόμο ή σε νυχτερινά καταφύγια. Περίπου 970 άνθρωποι διαμένουν σε ξενώνες αστέγων ή καταφύγια ή έχουν πρόσφατα πάρει εξιτήριο από φυλακές και νοσοκομεία. Περίπου 2.200 άτομα μένουν σε επισφαλή καταλύματα, φιλοξενούνται προσωρινά ή μένουν σε καταπατημένα κτίρια. Περίπου 2.730 μένουν σε τροχόσπιτα, σκηνές, καταστήματα, αποθήκες και μαντριά.

Χρυσές "δουλιές" ΜΚΟ
Διάφορες ΜΚΟ, και λοιπά άλλα Κέντρα, έχουν αναλάβει εργολαβία την κατάρτιση των ανέργων, των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, προκειμένου όπως δηλώνουν να τους παρέχουν τα εφόδια για να βγουν στην αγορά εργασίας και να βρουν δουλιά. Στήνουν προγράμματα κατάρτισης, ροκανίζουν κρατικό χρήμα, και στο τέλος βγάζουν στην αγορά εργασίας «πεπειραμένους ή ψαγμένους» άνεργους. Αποπροσανατολίζουν τους χιλιάδες άνεργους, καλλιεργούν αυταπάτες απενοχοποιούν τον θύτη, το κεφάλαιο και το σύστημα που το υπηρετεί και ενοχοποιούν τα θύματα, δηλαδή τους άνεργους, τους οποίους παραμυθιάζουν πως, τάχα, θα βρουν δουλιά εφόσον καταρτιστούν και μάθουν να ψάχνουν μεθοδικά. Π.χ., το Κέντρο Πληροφόρησης & Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη-Βία «Αντιγόνη» που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη και λανσάρει το πρόγραμμά του με το σλόγκαν: «Υπάρχουν δουλιές για τις γυναίκες! Διάλεξε τη σωστή ενημέρωση».
Τι κάνουν αυτά τα Κέντρα; Διαφημίζουν τα διάφορα προγράμματα των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούνται για την προσωρινή διαχείριση της φτώχειας. Και αν δεν υπάρχουν, ζητούν να δημιουργηθούν. Οπως στην περίπτωση του Αναπτυξιακού Κέντρου Νεολαίας «Πρωτοβουλία», που οργανώνει πρόγραμμα κατάρτισης με θέμα τους τρόπους ένταξης των νέων μεταναστών στην ευρωπαϊκή τοπική κοινωνία και την αυτοαπασχόληση των νέων μεταναστών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μάλιστα, επειδή τέτοια προγράμματα δεν υπάρχουν ακόμη, οι εκπρόσωποι του ΑΚΝΕ έχουν υποβάλει αίτημα για τη δημιουργία προγραμμάτων για τη στήριξη της αυτοαπασχόλησης των νέων παλιννοστούντων με τη δημιουργία ευνοϊκών μηχανισμών δανειοδότησης των επιχειρηματικών τους σχεδίων.


Και μια ΜΚΟ που πιάστηκε στην φάκα...«Μαύρη τρύπα», ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, βρέθηκε στα ταμεία της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη». 
Στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής… ΕΔΕ, που φθάνει στο τέλος της, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης, τα μέλη του Δ.Σ. και όλοι όσοι διατηρούσαν οικονομικές σχέσεις με την «Αλληλεγγύη»

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Ή ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ?
ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ..........
ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΦΟΥΣΚΕΣ......
ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΗ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.
ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής-Ι.ΜΕ.ΠΟ.


Η αποστολή του Ι.ΜΕ.ΠΟ. συνοψίζεται στην έρευνα του μεταναστευτικού φαινομένου και την εκπόνηση μελετών για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα, το Ι.ΜΕ.ΠΟ. καλείται να αναλάβει το ρόλο του Συμβούλου της Κυβέρνησης για τη διαμόρφωση πολιτικής σε θέματα μετανάστευσης, μέσα από: τη διενέργεια επιστημονικών ερευνών, τη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, την κατάρτιση, εποπτεία και υλοποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων στο πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής, την οργάνωση δημοσίων συζητήσεων, διαλέξεων, συνεδρίων και σεμιναρίων, την έκδοση περιοδικών & βιβλίων, τη διασύνδεση και τη συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς, Ινστιτούτα και κυβερνητικούς φορείς άλλων χωρών, με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) και Οργανώσεις Μεταναστών. κ.α.

Το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργού Εσωτερικών.
Το Ι.ΜΕ.ΠΟ. συστήθηκε το 2002 με το Π.Δ. 188/2002 και άρχισε να λειτουργεί το Μάιο του 2003.
Το Ι.ΜΕ.ΠΟ. διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και επτά μέλη.




Το Ι.ΜΕ.ΠΟ. έχει υποβάλει προτάσεις για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, με αντικείμενο την ένταξη των μεταναστών στην αγορά εργασίας, το trafficking και την επαναπροώθηση των μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους. Πρόκειται για τα ακόλουθα Προγράμματα:

  • Κοινοτική Πρωτοβουλία EQUAL
Άξονας Προτεραιότητας : Απασχολησιμότητα
Μέτρο 1.2 : Καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας σε σχέση με την αγορά εργασίας.
Τίτλος Προγράμματος: «Α.Σ.Π.Ι.Δ.Δ.Α. - Καταπολεμώντας την Εκμετάλλευση, Δημιουργώντας Προοπτικές»
  1. ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΩΣ (Δ.Ο.Μ.) - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
  2. M.Κ.Ο. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
  3. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (Ι.ΜΕ.ΠΟ.)
  4. ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (M.I.Θ.Ε.)
  5. ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (Κ.Α.Θ.Β.)
  6. ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (Ε.Κ.Υ.Θ.Κ.Κ.Α.)
  7. EUROPEAN PROFILES A.E
  8. ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ (ΚΕ.Π.Α.Δ.)
Μέσα από την Αστική Σύμπραξη «Α.Σ.Π.Ι.Δ.Δ.Α.» επιδιώκονται:
- Η καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων στην αγορά εργασίας, που υφίστανται τα θύματα παράνομης διακίνησης και εμπορίας (trafficking)
- H προστασία και διεκδίκηση θεμελιωδών δικαιωμάτων των θυμάτων του trafficking και η δημιουργία προοπτικών ομαλής ένταξης ή επανένταξης στον κοινωνικό ιστό και την αγορά εργασίας
- H υποστήριξη και ενδυνάμωση θυμάτων του trafficking
- η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας με σκοπό την αλλαγή στάσεων και αντιλήψεων και τη διαμόρφωση ενός κλίματος αλληλεγγύης

  • Πρόγραμμα Χρηματοδοτικής και Τεχνικής Βοήθειας προς Τρίτες Χώρες στους Τομείς της Μετανάστευσης και του Ασύλου (AENEAS)
ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ..................................ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ?
..................................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................................


ΕΛΙΑΜΕΠ.....ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.............................ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.....

Στα πλαισία του προγράμματος POLITIS: Χτίζοντας μια Ευρώπη με νέους πολίτες, η νέα Ειδική Μελέτη του ΕΛΙΑΜΕΠ “Μετανάστες στην Ελλάδα: Μια σύνοψη” εξετάζει πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, αναλύει τις σημαντικότερες φάσεις της Ελληνικής μεταναστατευτικής πολιτικής και παρουσιάζει τα πρώτα συμπεράσματα για τη συμμετοχή των μεταναστών στην κοινωνία των πολιτών στην Ελλάδα.

Xρηματοδότηση.....ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ "ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ" ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ

Η χρηματοδότηση του Ιδρύματος προέρχεται κυρίως από τη σύναψη συμβάσεων για έρευνα και εκπαίδευση με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και από χορηγίες διεθνών ιδρυμάτων και
οργανισμών.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας για τη συνεχή υποστήριξή τους και τα Ιδρύματα Α.Γ. Λεβέντη και Σταύρος Σ. Νιάρχος, των οποίων η υποστήριξη υπήρξε καθοριστική για την αγορά των γραφείων μας, ενώ σημαντική ήταν και βοήθεια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, της Τράπεζας της Ελλάδος, του OTE A.E. και του Ομίλου Ευθυμιάδη στη Θεσσαλονίκη.

..
Έλληνες χορηγοί
ALPHA BANK, Αθήνα
Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία
Εμφιαλώσεως Α.Ε., Αθήνα
• EFG Eurobank Ergasias, Αθήνα
• Eletson Corporation, Αθήνα
Εμπορική Τράπεζα, Αθήνα
• Epirotiki Lines, Αθήνα
• Frigoglass Α.Β.Ε.Ε, Αθήνα
• Hellenic-Aid, Αθήνα
INTRACOM Α.Ε, Αθήνα
• INTRALOT Α.Ε., Αθήνα

• PriceWaterhouseCoopers A.E.,
Αθήνα
• Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.,
Αθήνα
• Toyota Hellas Α.Ε., Αθήνα
• YALCO - Σ.Δ. Κωνσταντίνου &
Υιός Α.Ε., Αθήνα
Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, Αθήνα
Αγγελόπουλος Θεόδωρος,
Αθήνα

Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής
Επιτροπής στην Ελλάδα, Αθήνα
• Γενική Γραμματεία Απόδημου
Ελληνισμού, Αθήνα
• Γενική Γραμματεία Έρευνας
και Τεχνολογίας, Αθήνα
• Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς,
Αθήνα
• ΔΕΗ Α.Ε., Αθήνα
• Δήμος Ρόδου
• Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος,
Αθήνα

• Εθνικό Καποδιστριακό
Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.,
Ασπρόπυργος
Ελληνικός Οργανισμός
Τουρισμού (ΕΟΤ), Αθήνα
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

• Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, Αθήνα
• Ίδρυμα Ιωάννου Φ.
Κωστοπούλου, Αθήνα
Ίδρυμα Κόκκαλη, Αθήνα
• Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, Αθήνα
Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος,
Αθήνα

• Κοινωφελές Ίδρυμα
Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, Αθήνα
• ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., Αθήνα
• Νομαρχία Δωδεκανήσου, Ρόδος
• Ξενοδοχείο Rodos Palace Α.Ε.,
Ρόδος
• Όμιλος Ευθυμιάδη,
Θεσσαλονίκη
• ΟΠΑΠ Α.Ε., Αθήνα
• ΟΤΕ Α.Ε., Αθήνα

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,
Σύρος
• Τράπεζα της Ελλάδος, Αθήνα
• Υπουργείο Αιγαίου, Αθήνα
• Υπουργείο Ανάπτυξης, Αθήνα
• Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,
Αθήνα
Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας,
Αθήνα
• Υπουργείο Εξωτερικών, Αθήνα
• Υπουργείο Εργασίας
και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,
Αθήνα

• Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης,
Θεσσαλονίκη
Υπουργείο Πολιτισμού, Αθήνα
Ξένοι χορηγοί
• Bertelsmann Foundation,
Gütersloh
• Carnegie Endowment for
International Peace,
Washington DC
• Commemorative Association
for the Japan World Exposition
(1970), Tokyo
• Council of Europe, Strasbourg
Eleni Nakou Foundation, London
Embassy of the United States,
Athens

• EU Institute for Security Studies,
Paris
• European Bank for
Reconstruction and
Development (EBRD), London
• European Commission, Brussels
• European Human Rights
Foundation, Brussels
European Parliament, Brussels
• European Science Foundation,
Strasbourg

Ford Foundation, New York
• Friedrich Ebert Stiftung, Bonn
• Friedrich Naumann Stiftung,
Königswinter
• Fund for an Open
Society- Serbia, Belgrade
German Marshall Fund of the
United States, Washington DC
• Haniel Stiftung, Hannover
• Hellenic Resources Institute,
Cambridge MA
• Institute for East-West Studies,
New York
• Japan External Trade
Organisation (JETRO), Tokyo
• Japan Foundation, Tokyo
• John D. and Catherine
T. MacArthur Foundation,
Chicago
• Körber Stiftung, Hamburg
Kosovo Foundation
for Open Society - Prishtina

• Michael Marks
NATO Public Diplomacy
Division, Brussels

Open Society Foundation - Sofia
• Open Society Foundation
for Albania, Tirana
• Open Society Fund - Bosnia
and Herzegovina, Sarajevo
• Open Society Fund - Lithuania,
Vilnius
• Open Society Georgia
Foundation, Tbilisi
Open Society Institute - FYROM,
Skopje

• Open Society Institute - Russia,
Moscow
Philip Morris Institute for Public
Policy Research, Brussels

Rockefeller Foundation,
New York

• Royal Ministry of Foreign
Affairs, Oslo
Soros Foundation - Hungary,
Budapest
• Soros Foundation - Latvia, Riga

• Speros Basil Vryonis Center
for the Study of Hellenism,
Rancho Cordova CA
• Stability Pact for Southeastern
Europe, Working Table I on
Democratisation and Human
Rights, Brussels
• United States Institute of Peace,
Washington DC
Volkswagen Stiftung, Hannover
World Bank, Washington DC



ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ............ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ. ΣΟΡΟΣ .ΡΟΚΦΕΛΕΡ ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.............

Δεν υπάρχουν σχόλια: