ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Όλα τά 'χαμε, πλάκωσαν κι οι τουρκό - γυφτοι τώρα ! Συνάντηση με την Ντόρκα Τζάκρη είχαν οι... Ρομ , κατά την οποία ζήτησαν, τι άλλο; Προνόμια !..

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 04/01/2010 19:27 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θεσσαλονίκη - Συνάντηση Θ. Τζάκρη με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ρομ

Το αίτημα της εφαρμογής των ισχυουσών υπουργικών αποφάσεων για τα στεγαστικά δάνεια για τους Ρομ, από τις τράπεζες, έθεσαν στην υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη αντιπροσωπεία της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ρομ», που την επισκέφθηκε στο γραφείο της, στο Διοικητήριο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μ. Μπότης ζήτησε να ισχύσει «η μετατροπή των τοκοχρεωλυτικών δόσεων από εξαμηνιαίες σε ετήσιες», η αύξηση της χρονικής διάρκειας αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων «από 22 σε 30 χρόνια» καθώς και η παύση της υποχρέωσης του ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος των 5.000 € κατ΄ έτος για τρία συνεχόμενα έτη, που απαιτείται σήμερα για...


κάθε δικαιούχο Ρομ, ως προϋπόθεση δανεισμού από τράπεζα, «διότι πρόκειται για δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου».

Η αντιπροσωπεία ζήτησε επίσης, την παρέμβασή της κ. Τζάκρη «για την αξιολόγηση των 3.000 αιτήσεων στεγαστικών δανείων, που εκκρεμούν στο Υπουργείο Εσωτερικών».

Τέλος, η κ. Τζάκρη ενημερώθηκε από τα στελέχη της Ομοσπονδίας για την πορεία της μετεγκατάστασης καταυλισμών Ρομ στην Κομοτηνή, στον οικισμό Αλάνκοϊ, θέμα που θα συζητήσει η υφυπουργός με τη γ.γ. της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Παρασκευή, στην Κομοτηνή, καθώς και στον Τύρναβο.

Η κ. Τζάκρη δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον πρόεδρο και τα μέλη της Ομοσπονδίας για την εξέλιξη των θεμάτων που τέθηκαν, σε επόμενη συνάντησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: