ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Στραφείτε προς την δημιουργία και την παραγωγή

Είναι κοινή διαπίστωση ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.
Κάτι συμβαίνει και τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Το περιβάλλον υποβαθμίζεται, διερχόμεθα οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική κρίση και παράλληλα σχεδόν τίποτα δεν βελτιώνεται.
Αλήθεια έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτά είναι συμπτώματα της παρακμής ;

Το χειρότερο είναι ότι πολύ δεν έχουν αντιληφθεί ότι για όλα αυτά που περνάμε υπαίτιοι είμαστε οι ίδιο. Δεν μας φταίει κανείς άλλος παρά ο ίδιος μας ο εαυτός.
Ζούμε σε μια χώρα που παρακμάζει και αυτοκαταστρέφεται.

Αλήθεια ποιος πετάει σκουπίδια στον δρόμο, ποιός διπλοπαρκάρει; ποίος δεν κάνει παιδιά γιατί θέλει να καλοπερνάει; ποιος φορά πιο πολλά λακόστ από τους Γάλλους ; ποιος είναι παχύσαρκος, ο πιο παχύσαρκος στη Ευρώπη; ποιος φοροδιαφεύγει ; ποιός ζητά ρουσφέτι και τη εύκολη αργομισθία του δημοσίου ; Μήπως ο μέσος συμπολίτης μας ;;;
Η Ελλάδα μου φέρνει στο μυαλό την αρχαία Ρώμη στην παρακμή και πτώση της.
Αχαλίνωτες διασκεδάσεις, ηδυπάθεια, πανσεξουαλισμός, λαιμαργία, ατελείωτα φαγοπότια, ραστώνη, θεοποίηση της ύλης κα.
Έτσι όμως δεν πάμε μπροστά αλλά αυτοκαταστρεφόμαστε μακροπρόθεσμα χάριν παροδικών ηδονών. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να γίνουμε πιο λιτοί, να κόψουμε απολαύσεις και να εργαστούμε για την πρόοδο αυτού του τόπου.
Πρέπει να γίνουμε παραγωγικοί, να ανασυστήσουμε την πρωτογενή οικονομία (γεωργία - κτηνοτροφία), με λίγα λόγια να δημιουργήσουμε τόσο οικονομικά όσο και πολιτιστικά, πνευματικά , επιστημονικά.

Αυτή τη στιγμή είμαστε ένα έθνος που δεν παράγει σχεδόν τίποτα (όλα είναι εισαγόμενα, μέχρι και οι εκπομπές στην τηλεόραση είτε είναι ξένες ή αντιγραφές ξένων πχ τα τηλεπαιχνίδια είναι όλα κακές αντιγραφές των ξένων τηλεπαιχνιδιών και μάλιστα πληρώνουν και δικαιώματα στο εξωτερικό)
Μόνο αρχίζοντας να παράγουμε θα αποφύγουμε την προδιαγεγραμμένη χρεοκοπία, ηθική, πολιτιστική και οικονομική. (Κατά τη γνώμη που οικονομία σε επιτήρηση είναι ένα στάδιο πριν τη χρεοκοπία )

Θα επανέλθω με άρθρα σχετικά με τι μπορεί να γίνει στον τομέα της παραγωγής όπως ανακύκλωση (σε εποχή κρίσης πετάμε λεφτά στα σκουπίδια), ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βιολογικές καλλιέργειες κα

Δεν υπάρχουν σχόλια: