ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Αντισυνταγματικό το Δημοψήφισμα???

 Έστειλα αυτό το γράμμα σ' έναν φίλο και θέλω να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου!
Εύχομαι ολόψυχα να είμαι λάθος και να μην σκέπτομαι σωστά γιατί στην αντίθετη περίπτωση "...όλα από χέρι καμμένα και τα σπίρτα μας σβησμένα..."
Καλησπέρα Γιώργο και θερμές αγωνιστικές ευχές για το 2010!
Διάβαζα στο http://ksipnistere.blogspot.com ένα άρθρο του Οδυσσέα Τηλιγάδα, το οποίο αναδημοσιεύεται κι εδώ http://vickytoxotis.blogspot.com και το οποίο γράφει:
άρθρο 44 του Συντάγματος, παράγραφος 2: 

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών [180], ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου [120] και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.»
Επίσης συνοδευτικά διάβασα στο μπλογκ του Αργύρη Σιδέρη:
"...Η δήλωση του:


«Το Σύνταγμα προβλέπει για ποια θέματα μπορεί να γίνει δημοψήφισμα», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Και δεν είναι νοητό δημοψήφισμα για ένα τέτοιο λόγο».
Δεν θα διαφωνήσω με το γεγονός του ότι ο Πάκης, θέλει τόσες κλωτσιές όσος είναι και αριθμός των λαθρομεταναστών τους οποίους κάλεσε να μας "μπολιάσουν με τον πολιτισμό των" αλλά, μήπως έχει δίκιο στην ερμηνεία του Συντάγματος?
Μήπως μας "επιτρέπουν" να φωνάζουμε και να εκτονωνόμαστε μαζεύοντας υπογραφές για να μας τρίψουν στα μούτρα την τελευταία και κρίσιμη στιγμή, την αντισυνταγματικότητα του όλου εγχειρήματος?
Μήπως θα έπρεπε να ανοίξουμε τον Μπαμπινιώτη και να βρούμε τις κατάληλες βρισιές γι αυτή την εξαπάτηση από το ΠΑΣΟΚ και να αρχίσουμε να χώνουμε?
Αυτό το οποίο ακούγεται και τονίζεται από την κίνησή μας είναι το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Το οποίο ακούγεται σαν μια απλή λέξη.
Μήπως θα έπρεπε να τονίζουμε την εξαπάτηση του ΠΑΣΟΚ και να τους έχουμε αυτούς απολογούμενους. 
Γιατί πρέπει εμείς να απολογούμαστε ότι δεν είμαστε "φασίστες" παρά πατριώτες και  να μην κατηγορήσουμε αυτούς ευθέως για ανθέλληνες? 
Γιατί να ντρεπόμαστε εμείς για την φιλοπατρία μας και να μην φέρονται απολογούμενοι αυτοί  για ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ?
Γιατί να απολογούμαστε εμείς στο Βήμα και στα Νέα και να μην προβάλουμε τον φιλοΓερμανικό τίτλο των, επί κατοχής, (Αθηναϊκά Νέα και Ελληνικό Βήμα) όταν έστελναν Έλληνες πατριώτες στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.
Φίλε Γιώργο, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση! Εδώ που έχουμε φτάσει είναι δύσκολο έως αδύνατο να "φτιάξουμε ομελέτα χωρίς να σπάσουμε τ' αυγά" και να κάνουμε αγώνα χωρίς να βγούμε μπροστά! 
Δες το, σκέψου το και πάλι εδώ είμαστε να τα πούμε!
Καλό βράδυ!
Τάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: