ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Άλλος καίει και άλλος πληρώνει




«Ο αντισημιτισμός είναι υπαρκτός.... στην Ελλάδα»

Την βαθιά λύπη της ελληνικής κυβέρνησης, για τον εμπρησμό της ( ανασφάλιστης) εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά, ( από Αμερικανούς και Εγγλέζους πράκτορες) εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τελετή μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και την δολοφονία των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους Γερμανούς Ναζί, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει την υποχρέωση για την αποκατάσταση των ζημιών και για τη διαφύλαξη τόσο του συγκεκριμένου μνημείου όσο και όλων των εβραϊκών μνημείων στην Ελλάδα. ( γιατί θα πληρώσουν οι Έλληνες για τον εμπρησμό που οργάνωσαν οι μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών, και όχι οι υπεύθυνοι;)

«Αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε το δικαίωμα του Ισραήλ στην ασφάλειά του και στην κρατική του υπόσταση. Όπως αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να βρει τη δική του ενιαία και ασφαλή κρατική εστία», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Αλί Γιάχα, κατά την ομιλία του υπογράμμισε την κατ' επανάληψη (προβοκατόρικη) βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου Ιωαννίνων και τις δύο εμπρηστικές επιθέσεις. Πρόσθεσε ότι «σε κάποιους κύκλους, ο αντισημιτισμός έχει μεταλλαχθεί σε μια νέα δήθεν πολιτικά ορθή απόρριψη του Ισραήλ» και είπε ότι ο αντισημιτισμός είναι υπαρκτό φαινόμενο.
(Για μια ακόμα φορά ο διπλωματικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, προσπαθεί να αποδώσει την καταδίκη της σφαγής των αμάχων στην Γάζα στον αντισημιτισμό)

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, κάλεσε το ελληνικό Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει την προσφορά των Εβραίων βουλευτών (και αυτών που τι καίγονται με ψευδώνυμο ;) και υπογράμμισε ότι, 65 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τα αρχεία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης βρίσκονται ακόμη στη Μόσχα. (Τα αρχεία της εβραϊκής κοινότητας
της Θεσσαλονίκης βρίσκονται ακόμη στη Μόσχα, επειδή διαπραγματευόταν την απόκτησή τους το Παγκόσμιο Ισραηλιτικό Συμβούλιο σε ανταγωνισμό με την ελληνική κυβέρνηση και επειδή ο κ. Βενιζέλος δεν διέθεσε 100.000 € για να αποκτηθούν αντίγραφα
).

Με πληροφορίες από http://www.inews.gr/20/o-antisimitismos-einai-yparktos-stin-ellada.htm και παρεμβάσεις του δελτίου 11

Δεν υπάρχουν σχόλια: