ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

NEA ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΑ.Ο.Σ. ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, Με βάση το άρθρο 11 παρ.4 της συνθήκης της Λισσαβόνας.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ (blog SKEFTOMASTEELLHNIKA)!!

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ του ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ Ε.Ε. :


Με δεδομένο το προηγούμενο των 3000000 υπογραφών για τις ταυτότητες και την αντίληψη ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα νομοθετικό πλαίσιο για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων με συλλογή υπογραφών, προτείνεται η επιδίωξη θεσμοθέτησης, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ για την κύρωση από τα κράτη μέλη κάθε επέκτασης της Ένωσης και τοπικών ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ για την χορήγηση ιθαγένειας, από τα κράτη μέλη, σε πολίτες χωρών εκτός Ένωσης, βάση του άρθρου 10 § 1 «Η λειτουργία της Ένωσης θεμελιώνεται στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία.» και § 3 «Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στον δημοκρατικό βίο της Ένωσης. Οι αποφάσεις λαμβάνονται όσο το δυνατόν πιο ανοιχτά και εγγύτερα στους πολίτες» της συνθήκης της Λισσαβόνας.
Τονίζεται ότι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής αποτελεί συντρέχουσα αρμοδιότητα της Ένωσης και των κρατών μελών της και ότι η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για τους ανωτέρω λόγους, δεν αντίκειται στα προβλεπόμενα από τα άρθρα 78 και 79 της συνθήκης. Επιπροσθέτως, η χορήγηση ιθαγένειας σε πολίτες τρίτων χωρών, από ένα κράτος μέλος, είναι ένα θέμα που αφορά την Ένωση διότι βάση του άρθρου 9, Πολίτης της Ένωσης είναι κάθε πρόσωπο που έχει την υπηκοότητα κράτους μέλους, ενώ βάση του άρθρου 77 § 2α, 2γ και 3, η Ένωση μπορεί να λάβει μέτρα σχετικά με την παραμονή αλλοδαπών στο έδαφος της.
Με βάση το άρθρο 11 § 4 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, απαιτείται για σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, συλλογή 1000000 υπογραφών από πολίτες της Ένωσης από ικανό αριθμό χωρών, ο οποίος όμως δεν προσδιορίζεται και γι’ αυτό προτείνεται να υπάρχει τουλάχιστον ένας από κάθε χώρα, με τη βοήθεια της FRE/DEM μιας και δεν προσδιορίζεται ελάχιστος αριθμός πολιτών από τον «ικανό» αριθμό χωρών.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/01/nea-11-4.html


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_4471.html#ixzz0beZsVuOL

Δεν υπάρχουν σχόλια: