ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Τουρκία: 3078 προκλήσεις το 2009

Περί τις 3.078 παραβιάσεις, παραβάσεις, υπερπτήσεις, και εμπλοκές σημειώθηκαν το 2009, από την Τουρκική Πολεμική...


Περί τις 3.078 παραβιάσεις, παραβάσεις, υπερπτήσεις, και εμπλοκές σημειώθηκαν το 2009, από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, παραβίασε το FIR Αθηνών 703 φορές, τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, 1.678 φορές, έστειλε 395 οπλισμένους σχηματισμούς, πέταξε πάνω από ελληνικό έδαφος 51 φορές και τέλος, αλλά πολύ σημαντικό από πλευράς προθέσεων και κινδύνων για την ασφάλεια, οι Τούρκοι πιλότοι αρνήθηκαν 237 φορές να αποχωρήσουν όταν αναγνωρίστηκαν από ελληνικά μαχητικά και προχώρησαν σε αερομαχία.
Αν ωστόσο, τα παραπάνω στοιχεία, δεν αποτελούν πλέον έκπληξη, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι, για τη δημιουργία εντυπώσεων, δημοσιεύουν με τη σειρά τους ...ελληνικές παραβιάσεις, αλλά κάτω από ένα πολύ πονηρό και επικίνδυνο σκεπτικό.
Θεωρούν, οτιδήποτε πετάει έξω από τα 6 ναυτικά μίλια που αυτοί αυθαίρετα θεωρούν ως όριο, παραβιάζει τον ...τουρκικό εναέριο χώρο, αλλά
βεβαίως δεν αναφέρουν ότι η Ελλάδα, έχει 6 ναυτικά μίλια, εθνικά χωρικά ύδατα, και 10 μίλια εθνικό εναέριο χώρο.
Έτσι, θεωρούν ότι τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, παραβίασαν 452 φορές τον τούρκικο εθνικό χώρο, και ...αναχαιιτίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: