ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Έρχεται «Θύελλα» αντιδράσεων εν όψη Καποδίστρια 2


Ιδιαίτερα κρίσιμο αναμένεται το επόμενο τρίμηνο για την κυβέρνηση, καθώς θα τεθεί σε εφαρμογή η δημόσια διαβούλευση για την διοικητική μεταρρύθμιση όπως ήδη έχει εξαγγελθεί.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της MOL, παλαιοί και εν ενεργεία δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα και που είναι αντίθετοι με τις συνενώσεις των δήμων, δημιουργούν «τοπικές συναντήσεις κορυφής» προκειμένου να βρουν τρόπους αντίδρασης στην μεταρρύθμιση, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος που μπορεί να εισπράξει το ΠΑΣΟΚ, ενώ ανοιχτό αφήνουν και το ενδεχόμενο να μην συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες δημοτικές εκλογές, κατεβαίνοντας ως ανεξάρτητοι.
Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να καθησυχάσει, διαμηνύει μέσω του υπουργού Εσωτερικών κ.Γ. Ραγκούση, ότι η δημόσια διαβούλευση για το συγκεκριμένο θέμα θα είναι εξαντλητική και δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Το ΠΑΣΟΚ για την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης, ποντάρει πολλά στους βουλευτές του, αλλά και στις τοπικές οργανώσεις του, οι οποίες αναμένεται να ενεργοποιηθούν το επόμενο διάστημα προκειμένου να ενημερώσουν και να πείσουν τις τοπικές κοινωνίες για την διοικητική μεταρρύθμιση.
Σύμφωνα όμως με νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τις τελευταίες μέρες αρκετοί βουλευτές του κινήματος κατηγορούν το υπουργείο Εσωτερικών ότι έχει αναθέσει τη δουλειά σε επιτροπές και ότι τους αγνοεί.
Παρόμοιες αντιδράσεις υπάρχουν όμως και σε αρκετές τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, καθώς πολλά στελέχη είναι ενοχλημένα με την καθυστέρηση της κυβέρνησης σχετικά με τον διορισμό των Γενικών Γραμματέων, αλλά και για την τοποθέτηση προσώπων σε δημόσιες θέσεις, τα οποία αν και εμφανώς δεν έχουν επιλεγεί με αξιοκρατικά κριτήρια, δεν προέρχονται από το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ, αλλά από το περιβάλλον του προέδρου.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η τοποθέτηση bloggers οι οποίοι είχαν στηρίξει μέσω διαδικτύου τον Γ. Παπανδρέου κατά την διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας του ΠΑΣΟΚ και τα οποία τοποθετήθηκαν σε καίριες δημόσιες θέσεις, χωρίς να διαθέτουν ιδιαίτερη πολιτική δράση στο κίνημα γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: